Κατάλογος αστεροειδών/1101-1200

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Πήδηση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση
...προηγούμενος < Κατάλογος αστεροειδών/1101-1200 > επόμενος...
Ονομασία Λατινική ονομασία Προσωρινή ονομασία Ημερομηνία ανακάλυψης Σημείο ανακάλυψης Ανακαλύψας(-ασα) JPL
1101 Κληματίς Clematis 1928 SJ 22 Σεπτεμβρίου 1928 Χαϊδελβέργη Καρλ Ράινμουτ data
1102 Πεπίτα Pepita 1928 VA 5 Νοεμβρίου 1928 Βαρκελώνη Χοσέπ Κόμας Σολά data
1103 Σεκόγια Sequoia 1928 VB 9 Νοεμβρίου 1928 Μπέργκεντορφ (Αμβούργο) Βάλτερ Μπάαντε data
1104 Σύριγγα Syringa 1928 XA 9 Δεκεμβρίου 1928 Χαϊδελβέργη Καρλ Ράινμουτ data
1105 Φραγγαρία Fragaria 1929 AB 1 Ιανουαρίου 1929 Χαϊδελβέργη Καρλ Ράινμουτ data
1106 Κυδωνία Cydonia 1929 CW 5 Φεβρουαρίου 1929 Χαϊδελβέργη Καρλ Ράινμουτ data
1107 Λικτορία Lictoria 1929 FB 30 Μαρτίου 1929 Πίνο Τορινέζε Λουίτζι Βόλτα data
1108 Δήμητηρ Demeter 1929 KA 31 Μαΐου 1929 Χαϊδελβέργη Καρλ Ράινμουτ data
1109 Τάτα Tata 1929 CU 5 Φεβρουαρίου 1929 Χαϊδελβέργη Καρλ Ράινμουτ data
1110 Γιαροσλάβα Jaroslawa 1928 PD 10 Αυγούστου 1928 Σιμέις (Κριμαία) Γκριγκόρι Νεουγμίν data
1111 Ραϊνμουτία Reinmuthia 1927 CO 11 Φεβρουαρίου 1927 Χαϊδελβέργη Καρλ Ράινμουτ data
1112 Πολωνία Polonia 1928 PE 15 Αυγούστου 1928 Σιμέις (Κριμαία) Πελαγία Σαζν data
1113 Κάτια Katja 1928 QC 15 Αυγούστου 1928 Σιμέις (Κριμαία) Πελαγία Σαζν data
1114 Λωρραίνη Lorraine 1928 WA 17 Νοεμβρίου 1928 Νίκαια Αλεξάντρ Σωμάς data
1115 Σαμπάουντα Sabauda 1928 XC 13 Δεκεμβρίου 1928 Πίνο Τορινέζε Λουίτζι Βόλτα data
1116 Κατριόνα Catriona 1929 GD 5 Απριλίου 1929 Γιοχάνεσμπουργκ Σύριλ Τζάκσον data
1117 Ρεγκινίτα Reginita 1927 KA 24 Μαΐου 1927 Βαρκελώνη Χοσέπ Κόμας Σολά data
1118 Χάνσκια Hanskya 1927 QD 29 Αυγούστου 1927 Σιμέις (Κριμαία) Σεργκέι Μπελυάφσκι, Νικολάι Ιβανώφ data
1119 Εύβοια Euboea 1927 UB 27 Οκτωβρίου 1927 Χαϊδελβέργη Καρλ Ράινμουτ data
1120 Καννονία Cannonia 1928 RV 11 Σεπτεμβρίου 1928 Σιμέις (Κριμαία) Πελαγία Σαζν data
1121 Νατάσα Natascha 1928 RZ 11 Σεπτεμβρίου 1928 Σιμέις (Κριμαία) Πελαγία Σαζν data
1122 Νηθ Neith 1928 SB 17 Σεπτεμβρίου 1928 Υκλ Εζέν Ντελπόρτ data
1123 Σαπλεΰα Shapleya 1928 ST 21 Σεπτεμβρίου 1928 Σιμέις (Κριμαία) Γκριγκόρι Νεουγμίν data
1124 Στρομπαντία Stroobantia 1928 TB 6 Οκτωβρίου 1928 Υκλ Εζέν Ντελπόρτ data
1125 Κίνα China 1957 UN1 30 Οκτωβρίου 1957 Nanking Purple Mountain Observatory data
1126 Οτερό Otero 1929 AC 11 Ιανουαρίου 1929 Χαϊδελβέργη Καρλ Ράινμουτ data
1127 Μιμή Mimi 1929 AJ 13 Ιανουαρίου 1929 Υκλ Συλβαίν Αρέντ data
1128 Άστριντ Astrid 1929 EB 10 Μαρτίου 1929 Υκλ Εζέν Ντελπόρτ data
1129 Νεουγμίνα Neujmina 1929 PH 8 Αυγούστου 1929 Σιμέις (Κριμαία) Πρασκόβια Παρχομένκο data
1130 Σκουλντ Skuld 1929 RC 2 Σεπτεμβρίου 1929 Χαϊδελβέργη Καρλ Ράινμουτ data
1131 Πορθία Porzia 1929 RO 10 Σεπτεμβρίου 1929 Χαϊδελβέργη Καρλ Ράινμουτ data
1132 Ολλανδία Hollandia 1929 RB1 13 Σεπτεμβρίου 1929 Γιοχάνεσμπουργκ Χέντρικ βαν Γκεντ data
1133 Λουγδούνα Lugduna 1929 RC1 13 Σεπτεμβρίου 1929 Γιοχάνεσμπουργκ Χέντρικ βαν Γκεντ data
1134 Κέπλερ Kepler 1929 SA 25 Σεπτεμβρίου 1929 Χαϊδελβέργη Μαξ Βόλφ data
1135 Κολχίς Colchis 1929 TA 3 Οκτωβρίου 1929 Σιμέις (Κριμαία) Γκριγκόρι Νεουγμίν data
1136 Μερτσέντες Mercedes 1929 UA 30 Οκτωβρίου 1929 Βαρκελώνη Χοσέπ Κόμας Σολά data
1137 Ραΐσα Raïssa 1929 WB 27 Οκτωβρίου 1929 Σιμέις (Κριμαία) Γκριγκόρι Νεουγμίν data
1138 Αττική Attica 1929 WF 22 Νοεμβρίου 1929 Χαϊδελβέργη Καρλ Ράινμουτ data
1139 Ατάμι Atami 1929 XE 1 Δεκεμβρίου 1929 Τόκιο Οκούρο Οϊκάβα, Καζούο Κουμποκάβα data
1140 Κριμαία Crimea 1929 YC 30 Δεκεμβρίου 1929 Σιμέις (Κριμαία) Γκριγκόρι Νεουγμίν data
1141 Μπομία Bohmia 1930 AA 4 Ιανουαρίου 1930 Χαϊδελβέργη Μαξ Βόλφ data
1142 Αιτωλία Aetolia 1930 BC 24 Ιανουαρίου 1930 Χαϊδελβέργη Καρλ Ράινμουτ data
1143 Οδυσσεύς Odysseus 1930 BH 28 Ιανουαρίου 1930 Χαϊδελβέργη Καρλ Ράινμουτ data
1144 Όντα Oda 1930 BJ 28 Ιανουαρίου 1930 Χαϊδελβέργη Καρλ Ράινμουτ data
1145 Ρομπελμόντ Robelmonte 1929 CC 3 Φεβρουαρίου 1929 Υκλ Εζέν Ντελπόρτ data
1146 Μπιαρμία Biarmia 1929 JF 7 Μαΐου 1929 Σιμέις (Κριμαία) Γκριγκόρι Νεουγμίν data
1147 Σταυρόπολις Stavropolis 1929 LF 11 Ιουνίου 1929 Σιμέις (Κριμαία) Γκριγκόρι Νεουγμίν data
1148 Ραράχου Rarahu 1929 NA 5 Ιουλίου 1929 Σιμέις (Κριμαία) Αλεξάντερ Νικολάγιεβιτς Ντόιτς data
1149 Βόλγας Volga 1929 PF 1 Αυγούστου 1929 Σιμέις (Κριμαία) Εβγκένι Φεντόροβιτς Σκβορτσόφ data
1150 Αχαΐα Achaia 1929 RB 2 Σεπτεμβρίου 1929 Χαϊδελβέργη Καρλ Ράινμουτ data
1151 Ιθάκη Ithaka 1929 RK 8 Σεπτεμβρίου 1929 Χαϊδελβέργη Καρλ Ράινμουτ data
1152 Παβόνα Pawona 1930 AD 8 Ιανουαρίου 1930 Χαϊδελβέργη Καρλ Ράινμουτ data
1153 Βαλλενμπέργκια Wallenbergia 1924 SL 5 Σεπτεμβρίου 1924 Σιμέις (Κριμαία) Σεργκέι Μπελυάφσκι data
1154 Αστρονομία Astronomia 1927 CB 8 Φεβρουαρίου 1927 Χαϊδελβέργη Καρλ Ράινμουτ data
1155 Αέννα Aënna 1928 BD 26 Ιανουαρίου 1928 Χαϊδελβέργη Καρλ Ράινμουτ data
1156 Κίρα Kira 1928 DA 22 Φεβρουαρίου 1928 Χαϊδελβέργη Καρλ Ράινμουτ data
1157 Αραβία Arabia 1929 QC 31 Αυγούστου 1929 Χαϊδελβέργη Καρλ Ράινμουτ data
1158 Λούντα Luda 1929 QF 31 Αυγούστου 1929 Σιμέις (Κριμαία) Γκριγκόρι Νεουγμίν data
1159 Γρανάδα Granada 1929 RD 2 Σεπτεμβρίου 1929 Χαϊδελβέργη Καρλ Ράινμουτ data
1160 Ιλλυρία Illyria 1929 RL 9 Σεπτεμβρίου 1929 Χαϊδελβέργη Καρλ Ράινμουτ data
1161 Θεσσαλία Thessalia 1929 SF 29 Σεπτεμβρίου 1929 Χαϊδελβέργη Καρλ Ράινμουτ data
1162 Λάρισα Larissa 1930 AC 5 Ιανουαρίου 1930 Χαϊδελβέργη Καρλ Ράινμουτ data
1163 Σάγκα Saga 1930 BA 20 Ιανουαρίου 1930 Χαϊδελβέργη Καρλ Ράινμουτ data
1164 Κοβόλδη Kobolda 1930 FB 19 Μαρτίου 1930 Χαϊδελβέργη Καρλ Ράινμουτ data
1165 Ιμπρινέττα Imprinetta 1930 HM 24 Απριλίου 1930 Γιοχάνεσμπουργκ Χέντρικ βαν Γκεντ data
1166 Σακούνταλα Sakuntala 1930 MA 27 Ιουνίου 1930 Σιμέις (Κριμαία) Πρασκόβια Παρχομένκο data
1167 Ντουμπιάγκο Dubiago 1930 PB 3 Αυγούστου 1930 Σιμέις (Κριμαία) Εβγκένι Φεντόροβιτς Σκβορτσόφ data
1168 Μπραντία Brandia 1930 QA 25 Αυγούστου 1930 Υκλ Εζέν Ντελπόρτ data
1169 Αλβίνη Alwine 1930 QH 30 Αυγούστου 1930 Χαϊδελβέργη Μαξ Βόλφ, M. A. Ferrero data
1170 Σίβα Siva 1930 SQ 29 Σεπτεμβρίου 1930 Υκλ Εζέν Ντελπόρτ data
1171 Ρουσταβελία Rusthawelia 1930 TA 3 Οκτωβρίου 1930 Υκλ Συλβαίν Αρέντ data
1172 Αινείας Äneas 1930 UA 17 Οκτωβρίου 1930 Χαϊδελβέργη Καρλ Ράινμουτ data
1173 Αγχίσης Anchises 1930 UB 17 Οκτωβρίου 1930 Χαϊδελβέργη Καρλ Ράινμουτ data
1174 Μαρμαρά Marmara 1930 UC 17 Οκτωβρίου 1930 Χαϊδελβέργη Καρλ Ράινμουτ data
1175 Μαργώ Margo 1930 UD 17 Οκτωβρίου 1930 Χαϊδελβέργη Καρλ Ράινμουτ data
1176 Λυσιντόρ Lucidor 1930 VE 15 Νοεμβρίου 1930 Υκλ Εζέν Ντελπόρτ data
1177 Γκονεσιά Gonnessia 1930 WA 24 Νοεμβρίου 1930 Αλγιέρι Λουί Μπουαγιέ data
1178 Ιρμέλα Irmela 1931 EC 13 Μαρτίου 1931 Χαϊδελβέργη Μαξ Βόλφ data
1179 Μάλλυ Mally 1931 FD 19 Μαρτίου 1931 Χαϊδελβέργη Μαξ Βόλφ data
1180 Ρίτα Rita 1931 GE 9Απριλίου 1931 Χαϊδελβέργη Καρλ Ράινμουτ data
1181 Λίλιθ Lilith 1927 CQ 11 Φεβρουαρίου 1927 Αλγιέρι Μπενζαμίν Zεχοφσκί data
1182 Ιλόνα Ilona 1927 EA 3 Μαρτίου 1927 Χαϊδελβέργη Καρλ Ράινμουτ data
1183 Γιούτα Jutta 1930 DC 22 Φεβρουαρίου 1930 Χαϊδελβέργη Καρλ Ράινμουτ data
1184 Γαία Gaea 1926 RE 5 Σεπτεμβρίου 1926 Χαϊδελβέργη Καρλ Ράινμουτ data
1185 Νίκκο Nikko 1927 WC 17 Νοεμβρίου 1927 Τόκιο Οκούρο Οϊκάβα data
1186 Τερνέρα Turnera 1929 PL 1 Αυγούστου 1929 Γιοχάνεσμπουργκ Σύριλ Τζάκσον data
1187 Άφρα Afra 1929 XC 6 Δεκεμβρίου 1929 Χαϊδελβέργη Καρλ Ράινμουτ data
1188 Γκοτλανδία Gothlandia 1930 SB 30 Σεπτεμβρίου 1930 Βαρκελώνη Χοσέπ Κόμας Σολά data
1189 Τερεντία Terentia 1930 SG 17 Σεπτεμβρίου 1930 Σιμέις (Κριμαία) Γκριγκόρι Νεουγμίν data
1190 Πελαγία Pelagia 1930 SL 20 Σεπτεμβρίου 1930 Σιμέις (Κριμαία) Γκριγκόρι Νεουγμίν data
1191 Αλφατέρνα Alfaterna 1931 CA 11 Φεβρουαρίου 1931 Πίνο Τορινέζε Λουίτζι Βόλτα data
1192 Πρίσμα Prisma 1931 FE 17 Μαρτίου 1931 Μπέργκεντορφ (Αμβούργο) Άρνολντ Σβάσμαν data
1193 Αφρική Africa 1931 HB 24 Απριλίου 1931 Γιοχάνεσμπουργκ Σύριλ Τζάκσον data
1194 Αλέττα Aletta 1931 JG 13 Μαΐου 1931 Γιοχάνεσμπουργκ Σύριλ Τζάκσον data
1195 Οραγγία Orangia 1931 KD 24 Μαΐου 1931 Γιοχάνεσμπουργκ Σύριλ Τζάκσον data
1196 Σεμπά Sheba 1931 KE 21 Μαΐου 1931 Γιοχάνεσμπουργκ Σύριλ Τζάκσον data
1197 Ροδεσία Rhodesia 1931 LD 9 Ιουνίου 1931 Γιοχάνεσμπουργκ Σύριλ Τζάκσον data
1198 Ατλαντίς Atlantis 1931 RA 7 Σεπτεμβρίου 1931 Χαϊδελβέργη Καρλ Ράινμουτ data
1199 Γκελντονία Geldonia 1931 RF 14 Σεπτεμβρίου 1931 Υκλ Εζέν Ντελπόρτ data
1200 Αυτοκράτειρα Imperatrix 1931 RH 14 Σεπτεμβρίου 1931 Χαϊδελβέργη Καρλ Ράινμουτ data
...προηγούμενος < Κατάλογος αστεροειδών/1101-1200 > επόμενος...
Στο λήμμα αυτό έχει ενσωματωθεί κείμενο από το λήμμα List of minor planets/1101-1200 της Αγγλικής Βικιπαίδειας, η οποία διανέμεται υπό την GNU FDL και την CC-BY-SA 3.0. (ιστορικό/συντάκτες).