Κατάλογος αστεροειδών/1-100

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Μετάβαση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση
Κατάλογος αστεροειδών/1-100 > επόμενος...
Ονομασία Λατινική ονομασία Προσωρινή ονομασία Ημερομηνία ανακάλυψης Σημείο ανακάλυψης Ανακαλύψας(-ασα) JPL
1 Δήμητρα Ceres - 1η Ιανουαρίου 1801 Παλέρμο Τζιουζέπε Πιάτσι data
2 Παλλάς Pallas - 28 Μαρτίου 1802 Βρέμη Χάινριχ Βίλχελμ Όλμπερς data
3 Ήρα Juno - 1 Σεπτεμβρίου 1804 Λίλιενταλ Καρλ Λούντβιχ Χάρντινγκ data
4 Εστία Vesta - 29 Μαρτίου 1807 Βρέμη Χάινριχ Βίλχελμ Όλμπερς data
5 Αστραία Astraea - 8 Δεκεμβρίου 1845 Driesen Καρλ Λούντβιχ Χένκε data
6 Ήβη Hebe - 1η Ιουλίου 1847 Driesen Καρλ Λούντβιχ Χένκε data
7 Ίρις Iris - 13 Αυγούστου 1847 Λονδίνο Τζον Ράσελ Χιντ data
8 Χλωρίς Flora - 18 Οκτωβρίου 1847 Λονδίνο Τζον Ράσελ Χιντ data
9 Μήτις Metis - 25 Απριλίου 1848 Markree Castle, Ιρλανδία Άντριου Γκράχαμ data
10 Υγιεία Hygiea - 12 Απριλίου 1849 Νάπολη Ανιμπάλε ντε Γκάσπαρις data
11 Παρθενόπη Parthenope - 11 Μαΐου 1850 Νάπολη Ανιμπάλε ντε Γκάσπαρις data
12 Βικτώρια Victoria - 13 Σεπτεμβρίου 1850 Λονδίνο Τζον Ράσελ Χιντ data
13 Ηγερία Egeria - 2 Νοεμβρίου 1850 Νάπολη Ανιμπάλε ντε Γκάσπαρις data
14 Ειρήνη Irene - 19 Μαΐου 1851 Λονδίνο Τζον Ράσελ Χιντ data
15 Ευνομία Eunomia - 29 Ιουλίου 1851 Νάπολη Ανιμπάλε ντε Γκάσπαρις data
16 Ψυχή Psyche - 17 Μαρτίου 1852 Νάπολη Ανιμπάλε ντε Γκάσπαρις data
17 Θέτις Thetis - 17 Απριλίου 1852 Ντύσσελντορφ Καρλ Τέοντορ Ρόμπερτ Λούτερ data
18 Μελπομένη Melpomene - 24 Ιουνίου 1852 Λονδίνο Καρλ Τέοντορ Ρόμπερτ Λούτερ data
19 Φορτούνα Fortuna - 22 Αυγούστου 1852 Λονδίνο Τζον Ράσελ Χιντ data
20 Μασσαλία Massalia - 19 Σεπτεμβρίου 1852 Νάπολη Ανιμπάλε ντε Γκάσπαρις data
21 Λουτησία Lutetia - 15 Νοεμβρίου 1852 Παρίσι Χέρμαν Γκόλντσμιντ data
22 Καλλιόπη Kalliope - 16 Νοεμβρίου 1852 Λονδίνο Τζον Ράσελ Χιντ data
23 Θάλεια Thalia - 15 Δεκεμβρίου 1852 Λονδίνο Τζον Ράσελ Χιντ data
24 Θέμις Themis - 5 Απριλίου 1853 Νάπολη Ανιμπάλε ντε Γκάσπαρις data
25 Φώκαια Phocaea - 6 Απριλίου 1853 Μασσαλία Ζαν Σακορνάκ data
26 Προσερπίνα Proserpina - 5 Μαΐου 1853 Ντίσελντορφ Καρλ Τέοντορ Ρόμπερτ Λούτερ data
27 Ευτέρπη Euterpe - 8 Νοεμβρίου 1853 Λονδίνο Τζον Ράσελ Χιντ data
28 Μπελλόνα Bellona - 1 Μαρτίου 1854 Ντίσελντορφ Καρλ Τέοντορ Ρόμπερτ Λούτερ data
29 Αμφιτρίτη Amphitrite - 1 Μαρτίου 1854 Λονδίνο Άλμπερτ Μαρτ data
30 Ουρανία Urania - 22 Ιουλίου 1854 Λονδίνο Τζον Ράσελ Χιντ data
31 Ευφροσύνη Euphrosyne - 1η Σεπτεμβρίου 1854 Ουάσιγκτον Τζέιμς Φέργκιουσον data
32 Πομόνα Pomona - 26 Οκτωβρίου 1854 Παρίσι Χέρμαν Γκόλντσμιντ data
33 Πολύμνια Polyhymnia - 28 Οκτωβρίου 1854 Παρίσι Ζαν Σακορνάκ data
34 Κίρκη Circe - 6 Απριλίου 1855 Παρίσι Ζαν Σακορνάκ data
35 Λευκοθέα Leukothea - 19 Απριλίου 1855 Ντίσελντορφ Καρλ Τέοντορ Ρόμπερτ Λούτερ data
36 Αταλάντη Atalante - 5 Οκτωβρίου 1855 Παρίσι Χέρμαν Γκόλντσμιντ data
37 Πίστη Fides - 5 Οκτωβρίου 1855 Ντίσελντορφ Καρλ Τέοντορ Ρόμπερτ Λούτερ data
38 Λήδα Leda - 12 Ιανουαρίου 1856 Παρίσι Ζαν Σακορνάκ data
39 Λαιτίσια Laetitia - 8 Φεβρουαρίου 1856 Παρίσι Ζαν Σακορνάκ data
40 Αρμονία Harmonia - 31 Μαρτίου 1856 Παρίσι Χέρμαν Γκόλντσμιντ data
41 Δάφνη Daphne - 22 Μαΐου 1856 Παρίσι Χέρμαν Γκόλντσμιντ data
42 Ίσις Isis - 23 Μαΐου 1856 Οξφόρδη Νόρμαν Ρόμπερτ Πόγκσον data
43 Αριάδνη Ariadne - 15 Απριλίου 1857 Οξφόρδη Νόρμαν Ρόμπερτ Πόγκσον data
44 Νύσα Nysa - 27 Μαΐου 1857 Παρίσι Χέρμαν Γκόλντσμιντ data
45 Ευγενία Eugenia - 27 Ιουνίου 1857 Παρίσι Χέρμαν Γκόλντσμιντ data
46 Εστία Hestia - 16 Αυγούστου 1857 Οξφόρδη Νόρμαν Ρόμπερτ Πόγκσον data
47 Αγλαΐα Aglaja - 15 Σεπτεμβρίου 1857 Ντίσελντορφ Καρλ Τέοντορ Ρόμπερτ Λούτερ data
48 Δωρίς Doris - 19 Σεπτεμβρίου 1857 Παρίσι Χέρμαν Γκόλντσμιντ data
49 Πάλες Pales - 19 Σεπτεμβρίου 1857 Παρίσι Χέρμαν Γκόλντσμιντ data
50 Βιργινία Virginia - 4 Οκτωβρίου 1857 Ουάσιγκτον Τζέιμς Φέργκιουσον data
51 Νεμάουζα Nemausa - 22 Ιανουαρίου 1858 Νιμ A. Laurent data
52 Ευρώπη Europa - 4 Φεβρουαρίου 1858 Παρίσι Χέρμαν Γκόλντσμιντ data
53 Καλυψώ Kalypso - 4 Απριλίου 1858 Ντίσελντορφ Καρλ Τέοντορ Ρόμπερτ Λούτερ data
54 Αλεξάνδρα Alexandra - 10 Σεπτεμβρίου 1858 Παρίσι Χέρμαν Γκόλντσμιντ data
55 Πανδώρα Pandora - 10 Σεπτεμβρίου 1858 Albany Τζωρτζ Μ. Σηρλ data
56 Μελέτη Melete - 9 Σεπτεμβρίου 1857 Παρίσι Χέρμαν Γκόλντσμιντ data
57 Μνημοσύνη Mnemosyne - 22 Σεπτεμβρίου 1859 Ντίσελντορφ Καρλ Τέοντορ Ρόμπερτ Λούτερ data
58 Κονκορδία Concordia - 24 Μαρτίου 1860 Ντίσελντορφ Καρλ Τέοντορ Ρόμπερτ Λούτερ data
59 Ελπίς Elpis - 12 Σεπτεμβρίου 1860 Παρίσι Ζαν Σακορνάκ data
60 Ηχώ Echo - 14 Σεπτεμβρίου 1860 Ουάσιγκτον Τζέιμς Φέργκιουσον data
61 Δανάη Danae - 9 Σεπτεμβρίου 1860 Παρίσι Χέρμαν Γκόλντσμιντ data
62 Ερατώ Erato - 14 Σεπτεμβρίου 1860 Βερολίνο O. Lesser, W. Forster data
63 Αυσονία Ausonia - 10 Φεβρουαρίου 1861 Νάπολη Ανιμπάλε ντε Γκάσπαρις data
64 Αγγελίνα Angelina - 4 Μαρτίου 1861 Μασσαλία Βίλχελμ Τέμπελ data
65 Κυβέλη Cybele - 8 Μαρτίου 1861 Μασσαλία Βίλχελμ Τέμπελ data
66 Μάγια Maja - 9 Απριλίου 1861 Cambridge Χόρας Παρνέλ Τατλ data
67 Ασία Asia - 17 Απριλίου 1861 Μαντράς Νόρμαν Ρόμπερτ Πόγκσον data
68 Λητώ Leto - 29 Απριλίου 1861 Ντίσελντορφ Καρλ Τέοντορ Ρόμπερτ Λούτερ data
69 Εσπερία Hesperia - 26 Απριλίου 1861 Μιλάνο Τζιοβάνι Σκιαπαρέλι data
70 Πανοπαία Panopaea - 5 Μαΐου 1861 Παρίσι Χέρμαν Γκόλντσμιντ data
71 Νιόβη Niobe - 13 Αυγούστου 1861 Ντίσελντορφ Καρλ Τέοντορ Ρόμπερτ Λούτερ data
72 Φερονία Feronia - 29 Μαΐου 1861 Clinton Κρίστιαν Χάινριχ Φρήντριχ Πέτερς data
73 Κλυτία Klytia - 7 Απριλίου 1862 Cambridge Χόρας Παρνέλ Τατλ data
74 Γαλάτεια Galatea - 29 Αυγούστου 1862 Μασσαλία Βίλχελμ Τέμπελ data
75 Ευρυδίκη Eurydike - 22 Σεπτεμβρίου 1862 Clinton Κρίστιαν Χάινριχ Φρήντριχ Πέτερς data
76 Φρεία Freia - 21 Οκτωβρίου 1862 Copenhagen Observatory H. d'Arrest data
77 Φρίγκα Frigga - 12 Νοεμβρίου 1862 Clinton Κρίστιαν Χάινριχ Φρήντριχ Πέτερς data
78 Ντιάνα Diana - 15 Μαρτίου 1863 Ντίσελντορφ Καρλ Τέοντορ Ρόμπερτ Λούτερ data
79 Ευρυνόμη Eurynome - 14 Σεπτεμβρίου 1863 Ανν Άρμπορ Τζέιμς Κρεγκ Γουάτσον data
80 Σαπφώ Sappho - 2 Μαΐου 1864 Μαντράς Νόρμαν Ρόμπερτ Πόγκσον data
81 Τερψιχόρη Terpsichore - 30 Σεπτεμβρίου 1864 Μασσαλία Βίλχελμ Τέμπελ data
82 Αλκμήνη Alkmene - 27 Νοεμβρίου 1864 Ντίσελντορφ Καρλ Τέοντορ Ρόμπερτ Λούτερ data
83 Βεατρίκη Beatrix - 26 Απριλίου 1865 Νάπολη Ανιμπάλε ντε Γκάσπαρις data
84 Κλειώ Klio - 25 Αυγούστου 1865 Ντίσελντορφ Καρλ Τέοντορ Ρόμπερτ Λούτερ data
85 Ιώ Io - 19 Σεπτεμβρίου 1865 Clinton Κρίστιαν Χάινριχ Φρήντριχ Πέτερς data
86 Σεμέλη Semele - 4 Ιανουαρίου 1866 Βερολίνο Φρήντριχ Τίτγεν data
87 Σύλβια Sylvia - 16 Μαΐου 1866 Μαντράς Νόρμαν Ρόμπερτ Πόγκσον data
88 Θίσβη Thisbe - 15 Ιουνίου 1866 Clinton Κρίστιαν Χάινριχ Φρήντριχ Πέτερς data
89 Ιουλία Julia - 6 Αυγούστου 1866 Μασσαλία Εντουάρ Στεφάν data
90 Αντιόπη Antiope - 1 Οκτωβρίου 1866 Ντίσελντορφ Καρλ Τέοντορ Ρόμπερτ Λούτερ data
91 Αίγινα Aegina - 4 Νοεμβρίου 1866 Μασσαλία Εντουάρ Στεφάν data
92 Ούντινα Undina - 7 Ιουλίου 1867 Clinton Κρίστιαν Χάινριχ Φρήντριχ Πέτερς data
93 Μινέρβα Minerva - 24 Αυγούστου 1867 Ανν Άρμπορ Τζέιμς Κρεγκ Γουάτσον data
94 Αυγή Aurora - 6 Σεπτεμβρίου 1867 Ανν Άρμπορ Τζέιμς Κρεγκ Γουάτσον data
95 Αρέθουσα Arethusa - 23 Νοεμβρίου 1867 Ντίσελντορφ Καρλ Τέοντορ Ρόμπερτ Λούτερ data
96 Αίγλη Aegle - 17 Φεβρουαρίου 1868 Μασσαλία Ζερόμ Κοτζιά data
97 Κλωθώ Klotho - 17 Φεβρουαρίου 1868 Μασσαλία Βίλχελμ Τέμπελ data
98 Ιάνθη Ianthe - 18 Απριλίου 1868 Clinton Κρίστιαν Χάινριχ Φρήντριχ Πέτερς data
99 Δίκη Dike - 28 Μαΐου 1868 Μασσαλία Αλφόνς Μπορελλύ data
100 Εκάτη Hekate - 11 Ιουλίου 1868 Ανν Άρμπορ Τζέιμς Κρεγκ Γουάτσον data
Κατάλογος αστεροειδών/1-100 > επόμενος...
Στο λήμμα αυτό έχει ενσωματωθεί κείμενο από το λήμμα List of minor planets/1–100 της Αγγλικής Βικιπαίδειας, η οποία διανέμεται υπό την GNU FDL και την CC-BY-SA 3.0. (ιστορικό/συντάκτες).