Κατάλογος αεροδρομίων της Ιταλίας

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Μετάβαση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση
Principali aeroporti italiani.svg

Ο παρών κατάλογος παρουσιάζει τα αεροδρόμια της Ιταλίας, βάση της περιφέρειας και της πόλης στην οποία βρίσκονται και εξυπηρετούν.

Αεροδρόμια[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Τα ονόματα αερολιμένων που εμφανίζονται με έντονους χαρακτήρες χρησιμοποιούνται και για εμπορικές αεροπορικές εταιρείες.


Πόλη που εξυπηρετεί ICAO IATA Όνομα αεροδρομίου
Αμπρούτσο
Λ΄ Άκουιλα LIAP QAQ Αεροδρόμιο της Λ΄ Άκουιλα
Πεσκάρα LIBP PSR Αεροδρόμιο Αμπρούτσο
Κοιλάδα της Αόστης (Valle d'Aosta)
Αόστη LIMW AOT Αεροδρόμιο της Αόστης
Απουλία (Πούλια)
Μπάρι LIBD BRI Αεροδρόμιο του Μπάρι
Μπρίντεζι / Σαλέντο LIBR BDS Αεροδρόμιο Μπρίντεζι-Καζάλε (Αεροδρόμιο του Σαλέντο)
Τζόια ντελ Κόλε, Μπάρι LIBV Αεροπορική Βάση Τζόια ντελ Κόλε ("Αντόνιο Ραμίρεζ")
Φότζα LIBF FOG Αεροδρόμιο Φότζα "Gino Lisa"
Φότζα LIBA Αεροδρόμιο Φότζα-Αμέντολα (στρατιωτικό)
Λέτσε LIBN LCC Αεροδρόμιο Λέτσε Γκαλατίνα
Μαρτίνα Φράνκα, Τάραντας LIBX Αεροπορική Βάση Μαρτίνα Φράνκα
Τάραντας LIBG TAR Αεροδρόμιο του Τάραντα-Γκροτάλιε
Βασιλικάτα
Πιστίτσι Αεροπορική Βάση Βασιλικάτα
Καλαβρία
Κρότωνας LIBC CRV Αεροδρόμιο Κρότωνα
Λαμέτζια Τέρμε, Καταντζάρο LICA SUF Αεροδρόμιο Λαμέτζια Τέρμε
Ρήγιο Καλαβρίας LICR REG Αεροδρόμιο Ρηγίου Καλαβρίας
Καμπανία
Μπενεβέντο LIRO Αεροδρόμιο Μπενεβέντο (στρατιωτικό)
Κάπουα LIAU Αεροδρόμιο Κάπουα (πολιτικό/στρατιωτικό)
Κασέρτα LIRM Αεροδρόμιο Κασέρτα (στρατιωτικό)
Νάπολη LIRN NAP Αεροδρόμιο Νάπολης
Σαλέρνο LIRI QSR Αεροδρόμιο Σαλέρνο
Αιμιλία-Ρωμανία
Μπολόνια LIPE BLQ Αεροδρόμιο Μπολόνια
Κάρπι LIDU Αεροδρόμιο του Κάρπι Μπουντριόνε
Τσέρβια, Ραβέννα LIPC Αεροπορική Βάση Τσέρβια
Φερράρα LIPF Αεροδρόμιο της Φερράρας
Φορλί LIPK FRL Αεροδρόμιο Φορλί
Λούγκο, Ραβέννα LIDG Αεροδρόμιο του Λούγκο[1]
Μοδένα LIPM Αεροδρόμιο Μοδένας[2]
Πάρμα LIMP PMF Αεροδρόμιο Πάρμας
Αεροδρόμιο Πλακεντία LIMS Πλακεντίας (στρατιωτικό)
Ραβέννα LIDR RAN Αεροδρόμιο Ραβέννας
Ρήγιο Αιμιλίας LIDE Αεροδρόμιο Ρηγίου Αιμιλίας[3]
Ρίμινι LIPR RMI Αεροδρόμιο Ρίμινι-Μιραμάρε
Φρίουλι-Ιουλιανή Βενετία
Αβιάνο, Πορντενόνε LIPA AVB Αεροπορική Βάση Αβιάνο ("Maurizio Pagliano & Luigi Gori")
Καμποφορμίδο, Ούντινε LIPD UDN Αεροδρόμιο Ούντινε-Καμποφορμίδο (στρατιωτικό μέχρι το 2008)
Κοντρόιπο, Ούντινε LIPI Αεροδρόμιο του Ριβόλτο (στρατιωτικό)
Ρόνκι ντέι Λετζιονάρι / Τεργέστη LIPQ TRS Αεροδρόμιο Φρίουλι-Βενέτσια Τζούλια
Λάτσιο
Τσεντοτσέλε, Ρώμη LIRC Αεροδρόμιο Τσεντοτσέλε (στρατιωτικό)
Φροζινόνε LIRH Αεροδρόμιο Φροζινόνε (στρατιωτικό)[4]
Γκουιντόνια Μοντετσέλιο, Ρώμη LIRG Αεροδρόμιο Γκουιντόνια (στρατιωτικό)
Λατίνα LIRL Αεροδρόμιο Λατίνα (στρατιωτικό)
Πομέτσια, Ρώμη LIRE Αεροπορική Βάση Πράτικα ντι Μάρε ("Mario de Bernardi")
Ριέτι LIQN Αεροδρόμιο Ριέτι (G. Ciuffelli Airport)
Ρώμη LIRF FCO Διεθνές Αεροδρόμιο Λεονάρντο Ντα Βίντσι - Φιουμιτσίνο
Ρώμη LIRA CIA Αεροδρόμιο Τσιαμπίνο της Ρώμης
Ρώμη LIRU Αεροδρόμιο Ούρμπε της Ρώμης[5]
Βιτέρμπο LIRV Αεροδρόμιο Βιτέρμπο της Ρώμης / Viterbo Air Force Base ("Tommaso Fabbri")
Λιγυρία
Αλμπένγκα, Σαβόνα LIMG ALL Αεροδρόμιο Ριβιέρας
Γένοβα / Σέστρι Πονέντε LIMJ GOA Αεροδρόμιο της Γένοβας
Σαρτσάνα, Λα Σπέτσια LIQW Αεροδρόμιο Σαρτσάνα (στρατιωτικό/πολιτικό)
Λομβαρδία
Μπέργκαμο LIME BGY Bergamo-Orio al Serio "Il Caravaggio" Airport
Βρεσκία LIPO VBS Αεροδρόμιο Βρεσκίας
Γκέντι, Βρεσκία LIPL Αεροπορική Βάση Γκέντι (στρατιωτικό)
Κρεμόνα LILR Migliaro Airport
Μιλάνο LIMC MXP Αεροδρόμιο Μαλπένσα του Μιλάνου
Μιλάνο LIML LIN Αεροδρόμιο Λινάτε του Μιλάνου
Μιλάνο LIMB Αεροδρόμιο Μπρέσο[6]
Βαρέζε LILN Αεροδρόμιο Βαρέζε-Βενεγκόνο[7]
Βερτζάτε, Βαρέζε LILG Αεροδρόμιο Βερτζάτε
Βογκέρα, Παβία LILH Αεροδρόμιο Βογκέρα[8]
Μάρτσε
Ανκόνα LIPY AOI Αεροδρόμιο της Ανκόνας
Φάνο, Πεσάρο & Ουρμπίνο LIDF Αεροδρόμιο Φάνο
Πεδεμόντιο
Μπιέλλα LILE Αεροδρόμιο Μπιέλλα
Κάμερι, Νοβάρα LIMN Αεροδρόμιο του Κάμερι (στρατιωτικό)
Κούνεο LIMZ CUF Αεροδρόμιο Κούνεο
Τορίνο LIMF TRN Αεροδρόμιο Κασέλε του Τορίνο
Τορίνο LIMA Αεροδρόμιο Αεριτάλια του Τορίνο
Σαρφηνία
Αλγκέρο LIEA AHO Αεροδρόμιο Αλγκέρο-Φερτίλια
Κάλιαρι LIEE CAG Αεροδρόμιο Κάλιαρι
Ντετσιμομάνου, Κάλιαρι LIED DCI Αεροπορική Βάση Ντετσιμομάνου ("G. Farina")
Όλμπια LIEO OLB Αεροδρόμιο Όλμπια
Οριστάνο LIER FNU Αεροδρόμιο Οριστάνο
Τορτολί / Αρμπάταξ, Νουόρο LIET TTB Αεροδρόμιο Τορτολί
Σικελία
Κατάνη LICC CTA Αεροδρόμιο Κατάνης
Κομίσο LICB CIY Αεροδρόμιο του Κομίσο
Λαμπεντούζα LICD LMP Αεροδρόμιο Λαμπεντούζας
Παλέρμο LICJ PMO Αεροδρόμιο Παλέρμο-Πούντα Ράιζι
Παλέρμο LICP Αεροδρόμιο Παλέρμο-Μποκαντιφάλκο
Παντελλερία, Τράπανι LICG PNL Αεροδρόμιο Παντελλερίας (πολιτικό/στρατιωτικό)
Σιγκονέλα LICZ NSY Ναυτικός Αεροσταθμός Σιγκονέλα (στρατιωτικό)
Τράπανι LICT TPS Αεροδρόμιο Βιτσέντζο Φλόριο
Τρεντίνο-Άλτο Άντιτζε
Μπολτσάνο LIPB BZO Αεροδρόμιο Bolzano Μπολτσάνο
Ντομπιάκο LIVD Αεροδρόμιο Ντομπιάκο[9]
Τρέντο LIDT Αεροδρόμιο Τρέντο
Τοσκάνη
Αρέτσο LIQB Αεροδρόμιο Αρέτσο-Μολίν Μπιάνκο
Φλωρεντία LIRQ FLR Αεροδρόμιο Φλωρεντίας-Περετόλα
Γκροσέτο LIRS GRS Αεροδρόμιο Γκροσέτο (πολιτικό/στρατιωτικό)
Λούκα LIQL LCV Αεροδρόμιο Λούκα-Τασινιάνο
Μαρίνα ντι Κάμπο, Έλβα LIRJ EBA Αεροδρόμιο Μαρίνα ντι Κάμπο
Πίζα LIRP PSA Διεθνές Αεροδρόμιο της Πίζας (πολιτικό/στρατιωτικό)
Ποντεντέρα, Πίζα LIAT Αεροδρόμιο Ποντεντέρα (στρατιωτικό)
Σιένα LIQS SAY Αεροδρόμιο της Σιένα–Αμπουνιάνο
Ούμπρια
Φολίνιο LIAF Αεροδρόμιο Φολίνιο
Περούτζια LIRZ PEG Αεροδρόμιο της Περούτζια-Σαντ Εγκίντιο
Βένετο
Ασιάγκο, Βιτσέντσα LIDA Αεροδρόμιο Ασιάγκο
Μπελούνο LIDB BLX Αεροδρόμιο Μπελούνο
Πάντοβα LIPU Αεροδρόμιο Πάντοβα (πολιτικό/στρατιωτικό)
Τρεβίζο LIPH TSF Αεροδρόμιο του Τρεβίζο
Τρεβίζο LIPS Αεροδρόμιο Τρεβίζο-Ιστράνα (στρατιωτικό)
Βενετία LIPZ VCE Αεροδρόμιο της Βενετίας
Βενετία LIPV Αεροδρόμιο Βενετίας-Λίντο
Βερόνα LIPX VRN Αεροδρόμιο Βερόνας-Βιλαφράνκα
Βερόνα LIPN Αεροδρόμιο Βερόνας-Μποσκομάντικο
Βιτσέντσα LIPT VIC Αεροδρόμιο Βιτσέντσα (πολιτικό/στρατιωτικό)

Παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  1. [1]
  2. [2]
  3. [3]
  4. «Αρχειοθετημένο αντίγραφο». Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 13 Απριλίου 2008. Ανακτήθηκε στις 26 Οκτωβρίου 2019. 
  5. [4]
  6. [5]
  7. [6]
  8. [7]
  9. [8]