Κατάλογος αδελφοποιημένων πόλεων στην Ασία

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Μετάβαση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση

Αυτός είναι ένας κατάλογος των αδελφοποιημένων πόλεων στην ήπειρο της Ασίας - δηλαδή ζεύγη πόλεων ή πόλεων διαφορετικών χωρών που έχουν καθεστώς αδελφοποιημένων πόλεων. Όπου είναι γνωστό, η ημερομηνία σύστασης της συμφωνίας αδελφοποίησης περιλαμβάνεται στις παρενθέσεις.

Μια αναζητήσιμη, διαδραστική λίστα λειτουργείται από την Sister Cities International.

Αφγανιστάν[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Flag of Turkey.svg Κωνσταντινούπολη, Τουρκία[1]
Flag of Russia.svg Καζάν, Ρωσία[2]
Flag of Turkey.svg Άγκυρα, Τουρκία (2003)[3]
Flag of the United States.svg Χέιγουραντ (Καλιφόρνια) (2006)[4]

Αρμενία[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Flag of the United States.svg Κέμπριτζ (Μασαχουσέτη), Ηνωμένες Πολιτείες[5][6]

Αζερμπαϊτζάν[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Μπανγκλαντές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Flag of Norway.svg Κρίστιανσαντ, Νορβηγία[7]
Flag of the United Kingdom.svg Σαιντ Άλμπανς, Αγγλία, Ηνωμένο Βασίλειο (1988)[8][9]
Flag of the United Kingdom.svg Μητροπολιτικός δήμος του Ρότσντεϊλ, Αγγλία, Ηνωμένο Βασίλειο[10]

Καμπότζη[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Κίνα[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Ανατολικό Τιμόρ[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Flag of the United States.svg Μάντισον (Ουαϊόμινγκ), Ηνωμένες Πολιτείες [11]

Αίγυπτος[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Γεωργία[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Ινδία[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Ινδονησία[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Ιράν[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Flag of South Korea.svg Σεούλ
Flag of the United States.svg Λος Άντζελες
Flag of Cuba.svg Αβάνα
Flag of Russia.svg Μόσχα
Flag of Belarus.svg Μινσκ
Flag of Turkey.svg Άγκυρα
Flag of Georgia.svg Τιφλίδα
Flag of Hungary.svg Βουδαπέστη
Flag of Bosnia and Herzegovina.svg Σαράγεβο
Flag of Malaysia.svg Κουάλα Λαμπάρ, Μαλαισία[21]
Flag of Pakistan.svg Λαχόρη, Πακιστάν[22]
Flag of Malaysia.svg Κουάλα Λουμπούρ, Μαλαισία (Οκτώβριος 2006)[23]
Flag of Malaysia.svg Λανγκάουι, Μαλαισία[24]

Ιράκ[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Ισραήλ[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Ιαπωνία[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Ιορδανία[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Καζακστάν[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Flag of Latvia.svg Ρίγα, Λετονία[25]
Flag of Poland.svg Γκντανσκ, Πολωνία (1996)[26]
Flag of Georgia.svg Τιφλίδα, Γεωργία (2005)[27]
Flag of the Philippines.svg Μανίλα, Φιλιππίνες[28]
Flag of the People's Republic of China.svg Πεκίνο, Κίνα[29]

Κιργιζία[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Κουβέιτ[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Flag of Mexico.svg Πόλη του Μεξικού, Μεξικό[30]

Λίβανος[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Μαλαισία[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Μογγολία[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Νεπάλ[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Flag of North Korea.svg Πιονγιάνγκ, Βόρεια Κορέα[31]

Βόρεια Κορέα[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Flag of the People's Republic of China.svg Τσανγκτσούν, Κίνα[32]
Flag of the People's Republic of China.svg Πόλη Τζιλίν, Κίνα[33]
Ισημερινός Γκουαράντα, Εκουαδόρ[34]
Flag of Russia.svg Ουλάν-Ουντέ, Ρωσία[35]
Flag of the People's Republic of China.svg Σαγκάη, Κίνα[36]
Flag of Peru (state).svg Κούσκο, Περού[37]
Flag of Russia.svg Αγία Πετρούπολη, Ρωσία[40]
Flag of Bulgaria.svg Πέρνικ, Βουλγαρία[41]
Flag of Algeria.svg Αλγέρι, Αλγερία[42]
Flag of Iraq.svg Βαγδάτη, Ιράκ[31]
Flag of Thailand.svg Τσιάνγκ Μάι, Ταϊλάνδη[31]
Flag of the United Arab Emirates.svg Ντουμπάι, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα[31]
Flag of Indonesia.svg Τζακάρτα, Ινδονησία[31]
Flag of Nepal.svg Κατμαντού, Νεπάλ[31]
Flag of Russia.svg Μόσχα, Ρωσία[31]
Flag of the People's Republic of China.svg Τιαντζίν, Κίνα[31]
Flag of Pakistan.svg Λαχόρη, Πακιστάν[43]
Flag of Mexico.svg Ραφαέλ Λάρα Γκραχάλες, Μεξικό[44]
Flag of Serbia.svg Κραγκούγιεβατς, Σερβία[45]
Ισημερινός Ατουντακί, Εκουαδόρ[34]
Flag of Mexico.svg Πουέμπλα, Μεξικό[46]
Flag of Japan.svg Σακαϊμινάτο (Τοτόρι), Ιαπωνία[47]
Flag of Russia.svg Βλαδιβοστόκ, Ρωσία[48]

Ομάν[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Πακιστάν[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Παλαιστινιακά εδάφη[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Φιλιππίνες[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Ρωσία[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Σαουδική Αραβία[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Νότια Κορέα[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Σρι Λάνκα[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Συρία[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Flag of Turkey.svg Σμύρνη, Τουρκία (5 Μαΐου 1993)[49]
Flag of France.svg Λυόν, Γαλλία (18 Οκτωβρίου 2000)[50]
Flag of Turkey.svg Γκαζιαντέπ, Τουρκία (13 Νοεμβρίου 2005)[51]
Flag of Belarus.svg Μπρεστ, Λευκορωσία (28 Ιανουαρίου 2010)[52]

Ταϊβάν[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Τατζικιστάν[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Ταϊλάνδη[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Flag of the United States.svg Ουάσινγκτον, Ηνωμένες Πολιτείες (1962, 2002)[59][60]
Flag of the People's Republic of China.svg Πεκίνο, Κίνα (1993)[61]
Flag of Hungary.svg Βουδαπέστη, Ουγγαρία (1997)[62]
Flag of Australia.svg Μπρισμπέιν, Αυστραλία (1997)[63]
Flag of Russia.svg Μόσχα, Ρωσία (1997)[64]
Flag of Russia.svg Αγία Πετρούπολη, Ρωσία (1997)[65][66]
Flag of the Philippines.svg Μανίλα, Φιλιππίνες (1997)[28][67]
Flag of Indonesia.svg Τζακάρτα, Ινδονησία (2002)[68]
Flag of Vietnam.svg Ανόι, Βιετνάμ (2004)[69]
Flag of Laos.svg Βιεντιάνε, Λάος (2004)[70]
Flag of Kazakhstan.svg Αστάνα, Καζακστάν (2004)[71]

Flag of the People's Republic of China.svg Τσαοτσόου, Κίνα (2005)[72][73]
Flag of Japan.svg Φουκουόκα, Ιαπωνία (2006)[74]
Flag of South Korea.svg Σεούλ, Νότια Κορέα (2006)[75]
Flag of the People's Republic of China.svg Κουανγκτσόου, Κίνα (2009)[76][77]
Flag of Switzerland.svg Λωζάνη, Ελβετία (2009)[78]
Flag of South Korea.svg Μπούσαν, Νότια Κορέα (2011)[79]
Flag of the People's Republic of China.svg Τσονγκτσίνγκ, Κίνα (2011)[80]
Flag of the People's Republic of China.svg Τιαντζίν, Κίνα (2012)[81]
Flag of Turkey.svg Άγκυρα, Τουρκία (2012)[82]
Flag of Malaysia.svg Πενάνγκ, Μαλαισία (2012)[83]
Flag of Japan.svg Αϊτσί, Ιαπωνία (2012)[84]

Flag of the People's Republic of China.svg Σαγκάη, Κίνα (2012)[85]
Flag of Cambodia.svg Πνομ Πεν, Καμπότζη (2013)[86]
Flag of the People's Republic of China.svg Σαντόνγκ, Κίνα (−)[87]
Flag of the People's Republic of China.svg Γουχάν, Κίνα (−)[88]
Flag of Iran.svg Τεχεράνη, Ιράν (2012)[89]
Flag of Vietnam.svg Χο Τσι Μιν (πόλη), Βιετνάμ (2015)[90]
Flag of the People's Republic of China.svg Σεντζέν, Κίνα (2015)[91]
Flag of Portugal.svg Λισαβόνα, Πορτογαλία (2016)[92]
Flag of the People's Republic of China.svg Νταλιάν, Κίνα (2016)[93]
Flag of Portugal.svg Πόρτο, Πορτογαλία (2016)[94]
Flag of Vietnam.svg Χουέ, Βιετνάμ (2016)[95]

Τουρκία[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Τουρκμενιστάν[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Flag of Turkey.svg Σμύρνη, Τουρκία[96]

Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Flag of Palestine.svg Βηθλέεμ, Παλεστίνη[97]
Flag of Spain.svg Μαδρίτη, Ισπανία (2007)[98]
Flag of the United States.svg Χιούστον, Ηνωμένες Πολιτείες (2002)[99]
Flag of Australia.svg Μπρισμπέιν, Αυστραλία (2009)[100]
Flag of Belarus.svg Μινσκ, Λευκορωσία[101]
Flag of North Korea.svg Πιονγιάνγκ, Βόρεια Κορέα[31]

Ουζμπεκιστάν[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Βιετνάμ[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Υεμένη[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Flag of Turkey.svg Άγκυρα, Τουρκία (2004)[3]

Παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  1. «Sister Cities of Istanbul». Greater Istanbul. Ανακτήθηκε στις 10 Απριλίου 2015. 
  2. Cultures and Globalization: Cities, Cultural Policy and Governance by Helmut K Anheier, p.376
  3. 3,0 3,1 http://www.ankara.bel.tr/en/foreign-relations-department/sister-cities-of-ankara#.V6zuCGVvfxs
  4. https://www.windofhopeafghanistan.net/sister-city
  5. "A Message from the Peace Commission: Information on Cambridge's Sister Cities," 15 February 2008. Retrieved 12 October 2008.
  6. Richard Thompson. "Looking to strengthen family ties with 'sister cities'," Boston Globe, 12 October 2008. Retrieved 12 October 2008.
  7. Rajshahi#Twin towns and sister cities
  8. «Friendship link». Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 2 Μαρτίου 2019. Ανακτήθηκε στις 14 Αυγούστου 2018. 
  9. Sylhet, Bangladesh Αρχειοθετήθηκε 19 June 2009 στο Wayback Machine..St.Albans District Council.
  10. «Rochdale Township Committee» (PDF). Rochdale Borough Council. Ανακτήθηκε στις 22 Απριλίου 2016. 
  11. http://aideasttimor.org/masa.html
  12. Sarajevo mayor's Tehran visit to give impetus to city diplomacy 30 October 2016
  13. All Tehran’s sister cities.
  14. The Capitals of Georgia and Iran to become twin cities 22 May 2015
  15. «Tehran, Ankara to Sign Sister City Agreement Today». FarsNews. Ανακτήθηκε στις 18 Δεκεμβρίου 2013. 
  16. «Minsk City Executive Committee». Ανακτήθηκε στις 29 Οκτωβρίου 2015. 
  17. "Тверская 13" 4.12.04. el.mos.ru (in Russian)
  18. «Ettela't International» (PDF). Ανακτήθηκε στις 29 Οκτωβρίου 2015. 
  19. «Tehran, Havana named sister cities». Payvand.com. 22 Νοεμβρίου 2006. Ανακτήθηκε στις 15 Μαρτίου 2011. 
  20. «Tehran – Iran». Sister Cities of Los Angeles, Inc. Ανακτήθηκε στις 3 Ιουνίου 2015. 
  21. :Isfahan Islamic Council: Αρχειοθετήθηκε 12 October 2007 στο Wayback Machine.
  22. «Leading News Resource of Pakistan». Daily Times. 2 Μαρτίου 2007. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 29 Σεπτεμβρίου 2013. Ανακτήθηκε στις 1 Σεπτεμβρίου 2013. 
  23. (3 October 2006). "Mashad-Kuala Lumpur Become Sister cities" Αρχειοθετήθηκε 14 July 2011 στο Wayback Machine.. Kuala Lumpur News
  24. LTD, Kaspid. «Senior KFZO Advisor, Malaysian Ambassador Meet in Kish». en.kishairlines.ir (στα Περσικά). Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 21 Δεκεμβρίου 2015. Ανακτήθηκε στις 26 Αυγούστου 2017. 
  25. «Twin cities of Riga». Riga City Council. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 4 Δεκεμβρίου 2008. Ανακτήθηκε στις 27 Ιουλίου 2009. 
  26. «Gdańsk Official website: 'Miasta partnerskie'» (στα Polish and English). Urząd Miejski w Gdańsku. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 23 Ιουλίου 2013. Ανακτήθηκε στις 11 Ιουλίου 2009.  Εξωτερικός σύνδεσμος στο |publisher= (βοήθεια)CS1 maint: Μη αναγνωρίσιμη γλώσσα (link)
  27. «Tbilisi Municipal Portal – Sister Cities». 2009 – Tbilisi City Hall. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 24 Ιουλίου 2013. Ανακτήθηκε στις 16 Ιουνίου 2009. 
  28. 28,0 28,1 «Existing Sister Cities». City of Manila. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 6 Αυγούστου 2009. Ανακτήθηκε στις 2 Σεπτεμβρίου 2009. 
  29. «Sister Cities». Beijing Municipal Government. Ανακτήθηκε στις 23 Ιουνίου 2009. 
  30. «Acuerdo de Hermandad abrirá horizontes de colaboración». El Universal. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 23 Σεπτεμβρίου 2015. Ανακτήθηκε στις 14 Αυγούστου 2018. 
  31. 31,0 31,1 31,2 31,3 31,4 31,5 31,6 31,7 31,8 Corfield, Justin (2013). «Sister Cities». Historical Dictionary of Pyongyang. London: Anthem Press. σελ. 196. ISBN 978-0-85728-234-7. 
  32. «Chongjin(D.P.R.K.)». Changchun Municipal People's Government. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 25 Σεπτεμβρίου 2018. Ανακτήθηκε στις 22 Οκτωβρίου 2017. 
  33. «Chongjin(D.P.R.K.)». People's Government of Jilin. 12 Απριλίου 2011. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 23 Οκτωβρίου 2017. Ανακτήθηκε στις 22 Οκτωβρίου 2017. 
  34. 34,0 34,1 «Agreements Signed between DPRK and Ecuador». KCNA. 27 Απριλίου 2008. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 8 Σεπτεμβρίου 2017. 
  35. «Sister Relations Established between Cities in DPRK and Russia». KCNA. 30 Σεπτεμβρίου 2012. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 8 Σεπτεμβρίου 2017. Ανακτήθηκε στις 3 Δεκεμβρίου 2017. 
  36. Sun, Jiaming (2008). Global Connectivity and Local Transformation: A Micro Approach to Studying the Effect of Globalization on Shanghai. University Press of America. σελ. 47. ISBN 978-1-4616-8182-3. 
  37. «Ciudades Hermanas» [Sister Cities] (στα Spanish). Municipalidad del Cusco. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 3 Αυγούστου 2009. Ανακτήθηκε στις 23 Σεπτεμβρίου 2009. CS1 maint: Μη αναγνωρίσιμη γλώσσα (link)
  38. «Sister cities between DPRK and Mexico». KCNA. 27 Ιουλίου 2003. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 8 Σεπτεμβρίου 2017. Ανακτήθηκε στις 3 Δεκεμβρίου 2017. 
  39. «Friendly Ties Opened between DPRK and Ecuadorian Cities». KCNA. 10 Αυγούστου 2005. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 8 Σεπτεμβρίου 2017. Ανακτήθηκε στις 3 Δεκεμβρίου 2017. 
  40. Перспективные направления сотрудничества [Prospective areas of cooperation] (στα Ρωσικά). Committee for External Relations of Saint-Petersburg. Ανακτήθηκε στις 22 Οκτωβρίου 2017. 
  41. «Agreement signed between DPRK and Bulgaria». KCNA. 10 Φεβρουαρίου 2000. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 8 Σεπτεμβρίου 2017. Ανακτήθηκε στις 3 Δεκεμβρίου 2017. 
  42. «Anniversary of sister-city relations». KCNA. 6 Ιανουαρίου 2000. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 26 Ιανουαρίου 2005. Ανακτήθηκε στις 3 Δεκεμβρίου 2017. 
  43. Syed Shayan (Φεβρουαρίου 2015). «Ground Realities 4». Akhbar Peela. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 5 Μαρτίου 2016. Ανακτήθηκε στις 23 Οκτωβρίου 2015. 
  44. «Sister City Ties Established between DPRK and Mexico». KCNA. 21 Απριλίου 2004. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 8 Σεπτεμβρίου 2017. Ανακτήθηκε στις 3 Δεκεμβρίου 2017. 
  45. Yugoslav Survey. 19. Belgrade: Jugoslavija Publishing House. 1978. σελ. 146. ISSN 0044-1341. 
  46. Acuerdo de Hermanamiento entre la ciudad de Puebla de los Estados Unidos Mexicanos y la ciudad de Wonsan, Provincia de Kangwon, de la República Popular Democrática de Corea.
  47. Vyas, Utpal (2010). Soft Power in Japan-China Relations: State, Sub-state and Non-state Relations. Oxon: Routledge. σελ. 107. ISBN 978-1-136-85896-3. 
  48. «Kim Jong Il Holds Third Summit Talks with Putin during Tour of Far Eastern Region of Russia». Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 17 Αυγούστου 2016. 
  49. «İzmir sister cities» (στα Turkish). Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 5 Ιανουαρίου 2009. CS1 maint: Μη αναγνωρίσιμη γλώσσα (link)
  50. «Partner Cities of Lyon and Greater Lyon». 2008 Mairie de Lyon. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 19 Ιουλίου 2009. Ανακτήθηκε στις 17 Ιουλίου 2009. 
  51. «Gaziantep cultural committee: Gaziantep sister cities, Aleppo-Syria (in Turkish)». Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 31 Ιουλίου 2012. 
  52. «Jamahir newspaper: 28 January 2010 (in Arabic)». Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 19 Φεβρουαρίου 2010. 
  53. «Sister Cities». Toledo Turismo. Patronato Municipal de Turismo. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 19 Σεπτεμβρίου 2008. Ανακτήθηκε στις 16 Οκτωβρίου 2008. 
  54. La Cooperación Directa en el Ayuntamiento de Córdoba – Córdoba City Council Web
  55. «Yerevan Municipality – Sister Cities». 2005–2009 www.yerevan.am. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 2 Οκτωβρίου 2011. Ανακτήθηκε στις 22 Ιουνίου 2009.  Εξωτερικός σύνδεσμος στο |publisher= (βοήθεια)
  56. International Relations – São Paulo City Hall – Official Sister Cities Αρχειοθετήθηκε 11 May 2013 στο Wayback Machine.
  57. «Sister Cities of Istanbul – Turkey». Sister Cities of Istanbul – Turkey. Ανακτήθηκε στις 24 Νοεμβρίου 2009. 
  58. «اتفاقية توءمة بين دمشق واسطنبول Twining agreement between Damascus and Istanbul». The New Alphabet/SANA. Ανακτήθηκε στις 29 Νοεμβρίου 2009. 
  59. District of Columbia; Bangkok Metropolitan Administration (19 Φεβρουαρίου 1962). «Resolution: Sister City Affiliation of Washington, D.C. and Bangkok, Thailand» (PDF). Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο (PDF) στις 3 Μαρτίου 2016. 
  60. District of Columbia; Bangkok Metropolitan Administration (15 Ιουλίου 2002). «Reaffirmation agreement between Washington, D.C. and Bangkok, Thailand» (PDF). 
  61. Bangkok Metropolitan Administration (26 Μαΐου 1993). «Agreement on the Establishment of Sister City Relations between Bangkok Metropolitan Administration of the Kingdom of Thailand and the Beijing Municipality of the People's Republic of China» (PDF). 
  62. Bangkok Metropolitan Administration; Local Government of Budapest (20 Φεβρουαρίου 1997). «Letter of Intent of Cooperation between Bangkok Metropolitan Administration (BMA) and Local Government of Budapest» (PDF). 
  63. Bangkok Metropolitan Administration; City of Brisbane (7 Μαΐου 1997). «Memorandum of Understanding between the City of Bangkok, The Kingdom of Thailand and the City of Brisbane, Queensland, Australia» (PDF). 
  64. Bangkok Metropolitan Administration; City of Moscow (19 Ιουνίου 1997). «Protocol of friendly ties between the cities of Bangkok and Moscow» (PDF). 
  65. «St. Petersburg in figures > International and Interregional Ties». Eng.gov.spb.ru. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 24 Φεβρουαρίου 2009. Ανακτήθηκε στις 27 Ιουνίου 2010. 
  66. Bangkok Metropolitan Administration; City of St.Petersburg (20 Ιουνίου 1997). «Protocol on Cooperation between the City of Bangkok (the Kingdom of Thailand) and the City of St. Petersburg (the Russian Federation)» (PDF). 
  67. Bangkok Metropolitan Administration; City of Manila (24 Ιουνίου 1997). «Sister city friendship affiliation». 
  68. Bangkok Metropolitan Administration; Jakarta Capital City Administration (21 Ιανουαρίου 2002). «Memorandum of understanding between Bangkok Metropolitan Administration, Kingdom of Thailand and the Jakarta Capital City Administration, Republic of Indonesia concerning sister city cooperation» (PDF). 
  69. Hanoi Capital City; Bangkok Metropolitan Administration (25 Φεβρουαρίου 2004). «Agreement on cooperative and friendship relations between Hanoi Capital City and Bangkok Metropolitan Administration» (PDF). 
  70. City of Vientiane; Bangkok Metropolitan Administration (24 Μαΐου 2004). «บันทึกว่าด้วยความร่วมมือ ระหว่างนครหลวงเวียงจันทน์และกรุงเทพมหานคร» (PDF). 
  71. Akimat of Astana City; Bangkok Metropolitan Administration (11 Ιουνίου 2004). «Agreement on establishment of bilateral relations between the Akimat of Astana City of the Republic of Kazakhstan and the City of Bangkok of Kingdom Thailand» (PDF). 
  72. «Agreement of Sister City Relations». Office.bangkok.go.th. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 1 Μαΐου 2011. Ανακτήθηκε στις 27 Ιουνίου 2010. 
  73. Chaozhou City; Bangkok Metropolitan Administration (23 Νοεμβρίου 2005). «Agreement between Chaozhou City, the People's Republic of China and Bangkok, Kingdom of Thailand on the Establishment of Sister City Relations» (PDF). 
  74. International Affairs Division. «Relationship with Sister Cities: Fukuoka». International Affairs Division website. International Affairs Division, Bangkok Metropolitan Administration. Ανακτήθηκε στις 12 Σεπτεμβρίου 2012. 
  75. Seoul Metropolitan Government; Bangkok Metropolitan Administration (16 Ιουνίου 2006). «Sister City Agreement between the Seoul Metropolitan Government, Republic of Korea and the Bangkok Metropolitan Administration, the Kingdom of Thailand» (PDF). 
  76. «Sister Cities of Guangzhou». Guangzhou Foreign Affairs Office. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 20 Οκτωβρίου 2011. Ανακτήθηκε στις 10 Φεβρουαρίου 2010. 
  77. Bangkok Metropolitan Administration; City of Guanzhou (13 Νοεμβρίου 2009). «Agreement on the establishment of sister city relations between Bangkok, Kingdom of Thailand and City of Guangzhou, the People's Republic of China» (PDF). 
  78. City of Lausanne; Bangkok Metropolitan Administration (29 Δεκεμβρίου 2009). «Accord de fraternité entre La Ville de Lausanne Capitale du Canton de Vaud Confédération Helvétique et La Ville de Bangkok Royaume de Thaïlande» (PDF). 
  79. Busan Metropolitan City; Bangkok Metropolitan Administration (14 Μαρτίου 2011). «Busan Metropolitan City – Bangkok Metropolitan Administration Agreement on the Establishment of a Friendship City Relationship» (PDF). 
  80. Chonqing Municipality; Bangkok Metropolitan Administration (26 Σεπτεμβρίου 2011). «Agreement between Chonqing Municipality of the People's Republic of China and Bangkok Metropolitan Administration of the Kingdom of Thailand on the establishment of sister-city relationship» (PDF). 
  81. Tianjin Municipal Government; Bangkok Metropolitan Administration (27 Φεβρουαρίου 2012). «Agreement between Tianjin Municipal Government of the People's Republic of China and Bangkok Metropolitan Administration of the Kingdom of Thailand on the establishment of friendship exchanges and cooperative relationship» (PDF). 
  82. Bangkok Metropolitan Administration; Greater Ankara Municipality (21 Μαρτίου 2012). «Friendship and cooperation agreement between Bangkok Metropolitan Administration of the Kingdom of Thailand and the Greater Ankara Municipality of the Republic of Turkey» (PDF). 
  83. Municipal Council of Penang Island; Bangkok Metropolitan Administration (5 Απριλίου 2012). «Memorandum of understanding between Municipal Council of Penang Island of Malaysia and Bangkok Metropolitan Administration of the Kingdom of Thailand on the establishment of friendly cities» (PDF). 
  84. International Affairs Division. «Relationship with Sister Cities: Aichi». International Affairs Division website. International Affairs Division, Bangkok Metropolitan Administration. Ανακτήθηκε στις 12 Σεπτεμβρίου 2012. 
  85. Foreign Affairs Office, Shanghai Municipal; International Affairs Division, Bangkok Metropolitan Administration (17 Δεκεμβρίου 2012). «Memorandum on Friendly Cooperation and Exchange between Foreign Affairs Office, Shanghai Municipal People's Government People's Republic of China and International Affairs Division, Bangkok Metropolitan Administration Kingdom of Thailand» (PDF). 
  86. Municipality of Phnom Penh; Bangkok Metropolitan Administration (4 Ιανουαρίου 2013). «Memorandum of understanding between Municipality of Phnom Penh Kingdom of Cambodia and Bangkok Metropolitan Administration Kingdom of Thailand». 
  87. People's Government of Shandong Province; Bangkok Metropolitan Administration. «Memorandum of understanding between People's Government of Shandong Province People's Republic of China and Bangkok Metropolitan Administration Kingdom of Thailand». 
  88. People's Government of Wuhan Municipal; Bangkok Metropolitan Administration. «Memorandum of understanding between People's Government of Wuhan Municipal People's Republic of China and Bangkok Metropolitan Administration Kingdom of Thailand». 
  89. Tehran Municipality; Bangkok Metropolitan Administration (6 Δεκεμβρίου 2012). «Memorandum of understanding between Tehran Municipality Islamic Republic of Iran and Bangkok Metropolitan Administration Kingdom of Thailand». 
  90. People's Committee of Ho Chi Minh City; Bangkok Metropolitan Administration (3 Απριλίου 2015). «Agreement on Establishment Friendly Relations between The People's Committee of Ho Chi Minh City The Socialist Republic of Vietnam and The Bangkok Metropolitan Administration The Kingdom of Thailand» (PDF). 
  91. The City of Shenzhen; The City of Bangkok (10 Ιουλίου 2015). «Memorandum of understanding on The Establishment of Sister-City Relations between The City of Shenzhen of The People's Republic of China and The City of Bangkok of The Kingdom of Thailand» (PDF). 
  92. The City of Lisbon; Bangkok Metropolitan Administration (19 Ιουλίου 2016). «Friendship And Co-Operation Agreement between The City of Lisbon Portugal Republic and The Bangkok Metropolitan Administration Kingdom of Thailand» (PDF). 
  93. The City of Dalian; Bangkok Metropolitan Administration (19 Ιουλίου 2016). «Memorandum of Understanding on the Establishment of Friendly Relations between The City of Dalian The People's Republic of China and The Bangkok Metropolitan Administration The Kingdom of Thailand» (PDF). 
  94. The Municipality of Porto; Bangkok Metropolitan Administration (5 Αυγούστου 2016). «Memorandum of understanding between The Municipality of Porto Portugal Republic and The Bangkok Metropolitan Administration Kingdom of Thailand». 
  95. People's Committee of Hue City; Bangkok Metropolitan Administration (5 Αυγούστου 2016). «Memorandum of understanding between The People's Committee of Hue City The Socialist Republic of Vietnam and The Bangkok Metropolitan Administration The Kingdom of Thailand». 
  96. «::Izmir City Hall::». www.izmir.bel.tr. Ανακτήθηκε στις 28 Ιουνίου 2012. 
  97. «::Bethlehem Municipality::». www.bethlehem-city.org. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 24 Ιουλίου 2010. Ανακτήθηκε στις 10 Οκτωβρίου 2009. 
  98. «Mapa Mundi de las ciudades hermanadas». Madrid city council webpage. Ayuntamiento de Madrid. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 26 Μαΐου 2012. Ανακτήθηκε στις 22 Ιουλίου 2009. 
  99. Abu Dhabi, Houston to sign 'Sister City' pact UAE – The Official Web Site – News. Uaeinteract.com. Retrieved on 16 July 2009.
  100. «Archived copy». Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 29 Ιουνίου 2012. Ανακτήθηκε στις 9 Ιουλίου 2009. 
  101. «Twin towns of Minsk». The department of protocol and international relations of Minsk City Executive Committee. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 2 Απριλίου 2017. Ανακτήθηκε στις 17 Μαΐου 2017.