Κατάλογος έργων του Χανς Χόλμπαϊν του νεότερου

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Πήδηση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση

Το λήμμα αυτό περιλαμβάνει κατάλογο των έργων του Χανς Χόλμπαϊν του νεότερου (περ. 1497–1543). Δεδομένου ότι τα περισσότερα ανήκουν στο είδος στο οποίο ο καλλιτέχνης διέπρεψε, στην προσωπογραφία, ο όρος αυτός κατά κανόνα παραλείπεται από τον τίτλο των έργων.

Πίνακας Τίτλος Χρονολογία Τεχνική Διαστάσεις σε εκατοστά Χώρος
Head of a Female Saint, by Hans Holbein the Younger.jpg Κεφαλή αγίας (έργο αποδιδόμενο στον Χόλμπαϊν) περ. 1515–16 Λάδι και τέμπερα σε ξύλο ελάτης 23.5 × 21.5 Kunstmuseum, Βασιλεία
Head of a Male Saint, by Hans Holbein the Younger.jpg Κεφαλή αγίου (έργο αποδιδόμενο στον Χόλμπαϊν) περ. 1515–16 Λάδι και τέμπερα σε ξύλο ελάτης 23.5 × 21.5 Kunstmuseum, Βασιλεία
Hans Holbein d. J. 009.jpg Γιάκομπ Μάγερ τσουμ Χάσεν 1516 Λάδι και τέμπερα σε ξύλο φλαμουριάς 38.5 × 31 Kunstmuseum, Βασιλεία
Dorothea Meyer, by Hans Holbein the Younger.jpg Δωροθέα Μάγερ, σύζυγος του Γιάκομπ Μάγερ 1516 Λάδι και τέμπερα σε ξύλο φλαμουριάς 38.5 × 31 Kunstmuseum, Βασιλεία
Hans Holbein d. J. 014.jpg Επιγραφή για τον σχολάρχη Όσβαλντ Μυκόνιους (σε συνεργασία με τον Αμβρόσιο Χόλμπαϊν) 1516 Λάδι και τέμπερα σε ξύλο πεύκης 55.5 × 65.5 Kunstmuseum, Βασιλεία
Hans Holbein - Adam and Eve.JPG Αδάμ και Εύα 1517 Λάδι και τέμπερα σε χαρτί κολλημένο σε ξύλο πεύκης 30.2 × 35.7 Kunstmuseum, Βασιλεία
Portrait of Benedikt von Hertenstein, by Hans Holbein the Younger.jpg Benedikt von Hertenstein 1517 Λάδι και τέμπερα σε χαρτί κολλημένο σε ξύλο 52.4 × 38.1 Μητροπολιτικό Μουσείο, Νέα Υόρκη
Portrait of Boniface Amerbach, by Hans Holbein the Younger.jpg Bonifacius Amerbach 1519 Λάδι και τέμπερα σε πεύκο 28.5 × 27.4 Kunstmuseum, Βασιλεία
Oberried Altarpiece (left wing panel, the Adoration of the Magi), by Hans Holbein the Younger.jpg Εικόνα βωμού του Oberried : Η προσκύνηση των Μάγων, αριστερός πίνακας περ. 1520 Λάδι και τέμπερα σε πεύκο 230 × 109 Καθεδρικός ναός, Φράιμπουργκ
Oberried Altarpiece (right wing panel, the birth of Christ), by Hans Holbein the Younger.jpg Εικόνα βωμού του Oberried : Η προσκύνηση των Μάγων, δεξιός πίνακας περ. 1520 Λάδι και τέμπερα σε πεύκο 230 × 109 Καθεδρικός ναός, Φράιμπουργκ
The Body of the Dead Christ in the Tomb, and a detail, by Hans Holbein the Younger.jpg Ο Χριστός στον τάφο 1521–22 Λάδι και τέμπερα σε φλαμουριά 30.6 × 200 Kunstmuseum, Βασιλεία
Solothurn Madonna, by Hans Holbein the Younger.jpg Madonna Solothurn 1522 Λάδι και τέμπερα σε φλαμουριά 140.5 × 102 Kunstmuseum, Σόλοτουρν
Hans Holbein the Younger - Johannes Froben.jpg Γιοχάννες Φρόμπεν περ. 1522-23 Λάδι σε ξύλο 48.8 × 32.4 Royal Collection, Ηνωμένο Βασίλειο
Holbein-erasmus2.jpg Ο Έρασμος του Ρόττερνταμ γράφων 1523 Λάδι και τέμπερα σε χαρτί κολλημένο σε πεύκο 36.8 × 30.5 Kunstmuseum, Βασιλεία
Hans Holbein d. J. - Erasmus - Louvre.jpg Ο Έρασμος του Ρόττερνταμ γράφων 1523 Λάδι και τέμπερα σε ξύλο 43 × 33 Μουσείο του Λούβρου, Παρίσι
Holbein-erasmus.jpg Ο Έρασμος του Ρόττερνταμ 1523 Λάδι και τέμπερα σε ξύλο 76 × 51 Εθνική Πινακοθήκη Λονδίνου, δάνειο από το Longford Castle
Printer's Device of Johannes Froben.jpg Το τυπογραφικό έμβλημα του Γιοχάννες Φρόμπεν 'περ. 1523 Τέμπερα σε καμβά, ενισχυμένη με χρυσό 44 × 31 Kunstmuseum, Βασιλεία
Allegory of the old and new law.jpg Αλληγορία της Παλαιάς και Καινής Διαθήκης μεταξύ 1524 και 1535 Λάδι και τέμπερα σε βελανιδιά 49 × 60 Εθνική Πινακοθήκη της Σκωτίας, Εδιμβούργο
Hans Holbein d. J. 019.jpg Εικόνα βωμού του Πάθους, οι δύο αριστεροί πίνακες περ. 1524–25 Λάδι και τέμπερα σε φλαμουριά 136 × 31 και 149.5 × 31 Kunstmuseum, Βασιλεία
Hans Holbein d. J. 023.jpg Εικόνα βωμού του Πάθους, οι δύο δεξιοί πίνακες 1524–25 Λάδι και τέμπερα σε φλαμουριά 149.5 × 31 και 136 × 31 Kunstmuseum, Βασιλεία
The Last Supper, by Hans Holbein the Younger.jpg Ο Μυστικός Δείπνος περ. 1524–25 Λάδι και τέμπερα σε φλαμουριά 115.5 × 97.3 Kunstmuseum, Βασιλεία
Venus and Amor, by Hans Holbein the Younger.jpg Αφροδίτη κιαι Έρως περ. 1524–25 Λάδι και τέμπερα σε φλαμουριά 34.6 × 26.2 Kunstmuseum, Βασιλεία
Lais of Corinth, by Hans Holbein the Younger.jpg Λαΐς η Κορινθία 1526 Λάδι και τέμπερα σε φλαμουριά 34.6 × 26.8 Kunstmuseum, Βασιλεία
Darmstadtmadonna.jpg Η Παναγία του δημάρχου Γιάκομπ Μάγερ τσου Χάσεν (Η Μαντόννα του Ντάρμσταντ) 1526 and 1528–30 Λάδι και τέμπερα σε φλαμουριά 146.5 × 102 Schlossmuseum, Ντάρμσταντ
Noli me tangere (1524); Hans Holbein the Younger.JPG Μη μου άπτου πιθανόν μεταξύ 1526 και 1528 Λάδι και τέμπερα σε βελανιδιά 76.8 × 94.9 Royal Collection, Ηνωμένο Βασίλειο
Hans Holbein, the Younger - Sir Thomas More - Google Art Project.jpg Σερ Τόμας Μορ 1527 Λάδι και τέμπερα σε βελανιδιά 74.2 × 59 Frick Collection, Νέα Υόρκη
Hans Holbein d. J. 066.jpg William Warham, αρχιεπίσκοπος του Καντέρμπερι 1527 Λάδι και τέμπερα σε βελανιδιά 82 × 67 Μουσείο του Λούβρου, Παρίσι
Hans Holbein (II) - Sir Henry Guildford.jpg Sir Henry Guildford 1527 Λάδι και τέμπερα σε βελανιδιά 82.6 × 66.4 Royal Collection, Κάστρο Γουίντσορ
Hans Holbein the Younger - Mary, Lady Guildford (Saint Louis Art Museum).JPG Mary, Lady Guildford 1527 Λάδι και τέμπερα σε βελανιδιά 87 × 70.5 Saint Louis Art Museum, Saint Louis, Missouri
Lady with a Squirrel.jpg Κυρία με σκίουρο και ψαρόνι περ. 1527–28 Λάδι και τέμπερα σε βελανιδιά 54 × 38.7 Εθνική Πινακοθήκη Λονδίνου
Hans Holbein d. J. 063.jpg Ο Thomas Godsalve και ο γιος του John 1528 Λάδι και τέμπερα σε βελανιδιά 35 × 36 Πινακοθήκη της Δρέσδης
Hans Holbein d. J. 037.jpg Nikolaus Kratzer 1528 Λάδι και τέμπερα σε βελανιδιά 83 × 67 Μουσείο του Λούβρου, Παρίσι
The Artist's Family, by Hans Holbein the Younger.jpg Η οικογένεια του καλλιτέχνη περ. 1528 Λάδι και τέμπερα σε χαρτί κολλημένο σε ξύλο 76.8 × 64 Kunstmuseum, Βασιλεία
Rehoboam. Fragment of Wall Painting from Basel Town Hall Council Chamber, by Hans Holbein the Younger..jpg Ροβοάμ, απόσπασμα τοιχογραφίας 1530 ζωγραφική σε γύψο 28 × 41.5 Kunstmuseum, Βασιλεία
Holbein-erasmus4.jpg Έρασμος, μικρογραφία περ. 1532 Λάδι και τέμπερα σε φλαμουριά 10 εκ. διάμετρος Kunstmuseum, Βασιλεία
Hans Holbein d.J. - Porträt eines Mitgliedes der Familie Wedigh.jpg Hermann von Wedigh 1532 Λάδι και τέμπερα σε ξύλο 42.2 × 32.4 Μητροπολιτικό Μουσείο, Νέα Υόρκη
Hans Holbein der Jüngere - Der Kaufmann Georg Gisze - Google Art Project.jpg Ο έμπορος Georg Gisze 1532 Λάδι και τέμπερα σε βελανιδιά 90.3 × 85.7 Πινακοθήκη του Βερολίνου
Cromwell,Thomas(1EEssex)01.jpg Thomas Cromwell περ. 1532–33 Λάδι και τέμπερα σε βελανιδιά 76 × 61 Frick Collection, Νέα Υόρκη
A merchant of the German steelyard by Hans Holbein the Younger.jpg Προσωπογραφία ανδρός, πιθανώς του Χανς της Αμβέρσας περ. 1532–33 Λάδι και τέμπερα σε βελανιδιά 61 × 46.8 Εθνική Πινακοθήκη Προσωπογραφιών, Λονδίνο
Hans Holbein d.J. - Bildnis einer Frau (ca.1532).jpg Γυναίκα με λευκό σκούφο περ. 1532–34 Λάδι και τέμπερα σε βελανιδιά 23.4 × 18.8 Detroit Institute of Arts
Hans Holbein the Younger - William Reskimer.jpg William Reskimer περ. 1532–34 Λάδι και τέμπερα σε βελανιδιά 46.4 × 33.7 Royal Collection, Κάστρο Γουίντσορ
Hans Holbein the Younger - Philipp Melanchthon (Lower Saxony State Museum).JPG Φίλιππος Μελάγχθων, μικρογραφία περ. 1530–1535 Λάδι και τέμπερα σε βελανιδιά 9 εκ. διάμετρος Niedersächsisches Landesmuseum, Ανόβερο
Hans Holbein the Younger - Portrait of a Man in a Red Cap (Metropolitan Museum of Art).JPG Άντρας με κόκκινο καπέλλο, μικρογραφία περ. 1532–35 Λάδι και τέμπερα σε ξύλο 9.5 εκ. διάμετρος Μητροπολιτικό Μουσείο, Νέα Υόρκη
5thBaronBergavenny.jpg George Nevill, 5ος βαρώνος Bergavenny, μικρογραφία περ. 1532–35 Duke of Buccleuch collection
Hans Holbein the Younger - Derich Born (1510?-49) - Google Art Project.jpg Derich Born 1533 Λάδι και τέμπερα σε βελανιδιά 60.3 × 45 Royal Collection, Κάστρο Γουίντσορ
Hansholbeintheyounger13.jpg Robert Cheseman 1533 Λάδι και τέμπερα σε βελανιδιά 59 × 62.5 Mauritshuis, Χάγη
Member of the von Wedigh Family, (called Hermann Hillebrandt von Wedigh), by Hans Holbein the Younger.jpg Hermann Hillebrandt von Wedigh 1533 Λάδι και τέμπερα σε βελανιδιά 39 × 30 Πινακοθήκη του Βερολίνου
Hans Holbein d.J. - Der Duisburger Kaufmann Dirck Tybis (1533).jpg Dirk Tybis 1533 Λάδι και τέμπερα σε βελανιδιά 48 × 35 Μουσείο Ιστορίας της Τέχνης, Βιέννη
Portrait of Cyriacus Kale, by Hans Holbein the Younger.jpg Cyriacus Kale 1533 Λάδι και τέμπερα σε βελανιδιά 60 × 44 Herzog Anton Ulrich Museum, Μπράουνσβαϊγκ
Hans Holbein the Younger - The Ambassadors - Google Art Project.jpg Οι πρεσβευτές, διπλή προσωπογραφία των Jean de Dinteville και Georges de Selve 1533 Λάδι και τέμπερα σε βελανιδιά 207 × 209 Εθνική Πινακοθήκη Λονδίνου
Young Man with a Carnation, by Hans Holbein the Younger.jpg Νεαρός με γαρύφαλλο, μικρογραφία 1533 Λάδι σε βελανιδιά 12.4 × 12.1 Upton House, Warwickshire, Bearsted Collection
Brian Tuke, by Hans Holbein the Younger.jpg Sir Brian Tuke περ. 1533–35 Λάδι και τέμπερα σε βελανιδιά 49.1 × 38.5 Εθνική Πινακοθήκη, Ουάσινγκτον
Hans Holbein the Younger (German - An Allegory of Passion - Google Art Project.jpg E Cosi Desio me Mena (Και έτσι ο πόθος με οδηγεί), αλληγορία του έρωτα περ. 1533–36 Λάδι σε βελανιδιά σε σχήμα ρόμβου 45 × 45 cm Μουσείο Γκεττύ, Λος Άντζελες
Hans Holbein d.J. - Ein Hofbediensteter König Heinrichs VIII.jpg μικρογραφία αυλικού του Ερρίκου Η΄ 1534 Λάδι και τέμπερα σε φλαμουριά 12 εκ. διάμετρος Μουσείο Ιστορίας της Τέχνης, Βιέννη
Hans Holbein d.J. - Die Frau eines Hofbediensteten König Heinrichs VIII.jpg μικρογραφία της συζύγου αυλικού του Ερρίκου Η΄ 1534 Λάδι και τέμπερα σε φλαμουριά 12 εκ. διάμετρος Μουσείο Ιστορίας της Τέχνης, Βιέννη
Hans Holbein d. J. 041.jpg Charles de Solier, άρχοντας de Morette 1534–35 Λάδι και τέμπερα σε βελανιδιά 92.5 × 75.4 Πινακοθήκη της Δρέσδης
Hans Holbein d. J. 072.jpg Άντρας με λαούτο περ. 1533–36 Λάδι και τέμπερα σε βελανιδιά 43.5 × 43.5 Πινακοθήκη του Βερολίνου
Solomon and the Queen of Sheba, by Hans Holbein the Younger.jpg Ο Σολομών και η βασίλισσα του Σαβά περ. 1534–35 Πολυσύνθετη τεχνική 22.9 × 18.2 Royal Library, Κάστρο Γουίντσορ
Hans Holbein d. J. 056.jpg Simon George περ. 1534–37 Λάδι και τέμπερα σε βελανιδιά 31 εκ. διάμετρος Μουσείο Σταίντελ, Φραγκφούρτη
Derich Berck, by Hans Holbein.jpg Derich Berck 1536 Λάδι και τέμπερα σε σε καμβά 53.3 × 42.6 Μητροπολιτικό Μουσείο, Νέα Υόρκη
Hans Holbein the Younger - William Roper (Metropolitan Museum of Art).JPG William Roper, μικρογραφία περ. 1536 Αδιαφανές χρώμα σε περγαμηνή κολλημένη σε χαρτί 4.5 εκ. διάμετρος Μητροπολιτικό Μουσείο, Νέα Υόρκη
Hans Holbein the Younger - Margaret Roper (Metropolitan Museum of Art).JPG Margaret Roper, μικρογραφία περ. 1536 Αδιαφανές χρώμα σε περγαμηνή κολλημένη σε χαρτί 4.5 εκ. διάμετρος Μητροπολιτικό Μουσείο, Νέα Υόρκη
Hans Holbein d. J. 060.jpg Sir Richard Southwell 1536, χρονολογημένο Λάδι και τέμπερα σε βελανιδιά 47.5 × 38 Ουφίτσι, Φλωρεντία
Hans Holbein the Younger - Thomas Lestrange (Kimbell Albert Museum) 1.jpg Sir Thomas Lestrange 1536 Λάδι και τέμπερα σε ξύλο 39.4 × 26.7 Kimbell Art Museum, Fort Worth, Texas
Sir Henry Wyatt, by Hans Holbein the Younger.jpg Sir Henry Wyatt περ. 1537 Λάδι και τέμπερα σε βελανιδιά 39 × 31 Μουσείο του Λούβρου, Παρίσι
Hans Holbein, the Younger, Around 1497-1543 - Portrait of Henry VIII of England - Google Art Project.jpg Ερρίκος Η΄ περ. 1536–37 Λάδι και τέμπερα σε βελανιδιά 28 × 20 Fundación Colección, Museo Thyssen-Bornemisza, Madrid
Hans Holbein the Younger - Jane Seymour, Queen of England - Google Art Project.jpg Τζέην Σέημουρ 1537 Λάδι και τέμπερα σε βελανιδιά 65 × 40 Μουσείο Ιστορίας της Τέχνης, Βιέννη
''Ερρίκος Η΄, τοιχογραφία 1536–1537 κατεστραμμένο στην πυρκαγιά του Whitehall Palace το 1698
Christina of Denmark, Duchess of Milan.jpg Χριστίνα της Δανίας, δούκισσα του Μιλάνου 1538 Λάδι και τέμπερα σε βελανιδιά 179 × 82.5 Εθνική Πινακοθήκη Λονδίνου
Holbein Merchant Yale.jpg Έμπορος Χανσεατικής πόλης 1538 Λάδι σε βελανιδιά 49.6 x 39 Yale University Art Gallery, New Haven CT
Lady Audley, by Hans Holbein the Younger 02.jpg Elizabeth, Lady Audley, μικρογραφία περ. 1538 Αδιαφανές χρώμα σε περγαμηνή κολλημένη σε τραπουλόχαρτο 5.6 εκ. διάμετρος Royal Collection, Κάστρο Γουίντσορ
Hans Holbein the Younger - Thomas Howard, 3rd Duke of Norfolk (Royal Collection).JPG Thomas Howard, 3ος δούκας του Νόρφολκ περ. 1539 Λάδι και τέμπερα σε βελανιδιά 80.3 × 61.6 Royal Collection, Κάστρο Γουίντσορ
Hans Holbein the Younger - Edward VI as a Child - Google Art Project.jpg Εδουάρδος, πρίγκιπας της Ουαλίας περ. 1539 Λάδι και τέμπερα σε βελανιδιά 57 × 44 Εθνική Πινακοθήκη, Ουάσινγκτον
Anne of Cleves, by Hans Holbein the Younger.jpg Άννα της Κλεβ περ. 1539 Λάδι και τέμπερα σε περγαμηνή κολλημένη σε καμβά 65 × 48 Μουσείο του Λούβρου, Παρίσι
Hans Holbein the Younger - Anne of Cleves (Victoria and Albert Museum).JPG ''Άννα της Κλεβ, μικρογραφία περ. 1539 Υδρόχρωμα και κόλλα σε περγαμηνή σε ελεφαντοστέινο πλαίσιο 4.6 εκ. διάμετρος Victoria and Albert Museum, Λονδίνο
Hans Holbein the Younger - Portrait of a Lady, perhaps Katherine Howard (Royal Collection).JPG μικρογραφία άγνωστης, πιθανώς της Αικατερίνης Χάουαρντ περ. 1540 Αδιαφανές χρώμα σε περγαμηνή κολλημένη σε τραπουλόχαρτο 6.4 εκ. διάμετρος Royal Collection, Κάστρο Γουίντσορ
Hans Holbein the Younger - Portrait Miniature of Katherine Howard (Strawberry Hill).jpg Αικατερίνη Χάουαρντ, μικρογραφία περ. 1540 Υδρόχρωμα σε περγαμηνή 5.3 εκ. διάμετρος Συλλογή Buccleuch, Strawberry Hill House
Holbein, Hans (II) - Portrait of a lady, probably of the Cromwell Family formerly known as Catherine Howard - WGA11565.jpg Προσωπογραφία άγνωστης περ. 1540 Λάδι και τέμπερα σε βελανιδιά 74 × 48 Toledo (Οχάιο), Museum of Art
Holbein, Hans (II) - Mrs Jane Small, formerly Mrs Pemberton - Google Art Project.jpg Jane Small, θεωρούμενη παλιότερα ως η Jane Pemberton περ. 1540 Αδιαφανές χρώμα σε περγαμηνή 5.3 εκ. διάμετρος Victoria and Albert Museum, Λονδίνο
Hans Holbein the Younger - Portrait of a Man Holding Gloves and Letter.JPG Προσωπογραφία αγνώστου με γάντια και γράμμα περ. 1540 Λάδι και τέμπερα σε βελανιδιά 56 × 48 ιδιωτική συλλογή
Unknown Man, by Hans Holbein the Younger.jpg Προσωπογραφία αγνώστου περ. 1540–43 Λάδι και τέμπερα σε βελανιδιά 44.4 × 34.2 English Heritage, Audley End House
Hans Holbein the Younger - Henry Brandon, 2nd Duke of Suffolk (1535-51) - Google Art Project.jpg Henry Brandon, μικρογραφία 1541 Αδιαφανές χρώμα σε περγαμηνή κολλημένη σε τραπουλόχαρτο 5.7 εκ. διάμετρος Royal Collection, Κάστρο Γουίντσορ
Hans Holbein the Younger - Charles Brandon (Royal Collection).JPG Charles Brandon, μικρογραφία 1541 Αδιαφανές χρώμα σε περγαμηνή κολλημένη σε τραπουλόχαρτο 5.7 εκ. διάμετρος Royal Collection, Κάστρο Γουίντσορ
Catherine Willoughby, portrait miniature 3.jpg Catherine Willoughby, μικρογραφία 1541 Grimsthorpe Castle, συλλογή της Baroness Willoughby de Eresby
Hans Holbein d.J. - Bildnis eines jungen Kaufmannes (1541).jpg Προσωπογραφία αγνώστου στο γραφείο του 1541 Λάδι και τέμπερα σε βελανιδιά 46.5 × 34.8 Μουσείο Ιστορίας της Τέχνης, Βιέννη
Hans Holbein the Younger Young Woman with a White Coif 1541 LACMA M44 2 9 2.jpg Νεαρός με άσπρο σκούφο, μικρογραφία 1541 Λάδι και τέμπερα σε ξύλο 11.11 εκ. διάμετρος Los Angeles County Museum of Art
Portrait of a falconer by Hans Holbein the Younger.jpg Ο άνθρωπος με το γεράκι 1542 Λάδι και τέμπερα σε βελανιδιά 25 × 19 Mauritshuis, Χάγη
Holbein - henryhoward01.jpg Henry Howard, κόμης του Surrey περ. 1541–43 Λάδι και τέμπερα σε βελανιδιά 55.5 × 44 São Paulo Museum of Art, Brazil
Hans Holbein d. J. 081.jpg Προσωπογραφία άγνωστης περ. 1541–43 Λάδι και τέμπερα σε βελανιδιά 19.2 × 15.3 Μουσείο Ιστορίας της Τέχνης, Βιέννη
Hans Holbein the Younger, self-portrait.jpg Αυτοπροσωπογραφία περ. 1542-1543 χρωματιστές κιμωλίες και πέννα 32× 26 Ουφίτσι, Φλωρεντία
Hans Holbein d.J. - John Chambers, Leibarzt König Heinrichs VIII. (1543).jpg Dr John Chambers περ. 1543 Λάδι και τέμπερα σε βελανιδιά 51 × 44 Μουσείο Ιστορίας της Τέχνης, Βιέννη
Hans Holbein d. J. 062.jpg Sir William Butts περ. 1543 Λάδι και τέμπερα σε βελανιδιά μεταφερμένο σε καμβά το 1941 47 × 36.8 Isabella Stewart Gardner Museum, Βοστώνη
Hans Holbein d. J. 033.jpg Lady Margaret Butts 1543 Λάδι και τέμπερα σε βελανιδιά 46 × 37 Isabella Stewart Gardner Museum, Boston
Holbein Schwarzwaldt.JPG Johann von Schwarzwaldt, μικρογραφία 1543 περ. 5 εκ. διάμετρος χάθηκε κατά τον Β΄Παγκόσμιο Πόλεμο
Hans Holbein d. J. 036.jpg Αντώνιος ο Καλός, δούκας της Λορραίνης περ. 1543 Λάδι και τέμπερα σε βελανιδιά 51 × 37 Πινακοθήκη του Βερολίνου
Henry VIII and the Barber Surgeons, by Hans Holbein the Younger, Richard Greenbury, and others.jpg Ο Ερρίκος Η΄ και οι Κουρείς Χειρουργοί, ξαναδουλεμένο και επιχρωματισμένο από άλλοτς περ. 1543 Λάδι σε βελανιδιά 108.3 × 312.4 Worshipful Company of Barbers, Λονδίνο