Κατάλογος έργων του Τσίμα ντα Κονελιάνο

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Πήδηση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση


Η σελίδα αυτή περιέχει εικονογραφημένο κατάλογο έργων του Τσίμα ντα Κονελιάνο.


Πίνακας Τίτλος Χρονολογία Τεχνική και Διαστάσεις (σε εκατ.) Χώρος Παρατηρήσεις
Madonna in trono con il Bambino tra i santi Dioniso e Vittore.JPG Παρθένος και Βρέφος ένθρονοι με τους Αγίους Διονύσιο και Βίκτωρα 1489 λάδι σε ξύλο
214×179
Feltre, Museo Civico
Cima da Conegliano, polittico di Olera.jpg Πολύπτυχο της Ολέρα μεταξύ 1486-1488 λάδι σε ξύλο Olera, ενοριακή εκκλησία
Cima da conegliano, Madonna col Bambino in trono tra i santi Giacomo apostolo e Girolamo.jpg Παρθένος και Βρέφος ένθρονοι με τους Αγίους Ιάκωβο και Ιερώνυμο 1489 λάδι σε ξύλο μεταφερμένο σε καμβά
214×179
Βιτσέντσα, Pinacoteca civica
Giambattista Cima da Conegliano - Sacra Conversazione.jpg Ιερά συνομιλία 1490 λάδι σε ξύλο
301×211
Μιλάνο, Πινακοθήκη Μπρέρα
Baptism of Christ by Cima da Conegliano.jpg Η Βάπτιση 1492 λάδι σε ξύλο
350×210
Βενετία, San Giovanni in Bragora
Accademia - Incredulità di san Tommaso col vescovo Magno - Cima da conegliano.jpg Η απιστία του Θωμά 1492 λάδι σε ξύλο
350×210
Βενετία, Πινακοθήκη της Ακαδημίας
Cima da Conegliano - Madonna in trono col Bambino fra angeli e santi.jpg Παρθένος και Βρέφος ένθρονοι με Αγίους και αγγέλους περί το 1492 λάδι σε ξύλο μεταφερμένο σε καμβά
235×150
Conegliano, Duomo Conegliano : πόλη του Βένετο, από όπου η καταγωγή και το όνομα του Τσίμα
Cima da conegliano, madonna col bambino, san girolamo e san giovanni battista.jpg Παρθένος και Βρέφος ένθρονοι με τους Αγίους Ιερώνυμο και Ιωάννη Βαπτιστή μεταξύ 1492-1495 λάδι σε ξύλο
102×144
Ουάσινγκτον, National Gallery of Art
Cima da conegliano, san giovanni battista e santi.jpg Ο Άγιος Ιωάννης Βαπτιστής μεταξύ των Αγίων Πέτρου, Μάρκου, Ιερωνύμου και Παύλου 1495 λάδι σε ξύλο
305×205
Βενετία, Madonna dell'Orto
Cima da Conegliano, San Girolamo penitente nel deserto, Budapest.jpg Ο Άγιος Ιερώνυμος στην έρημο 1495 λάδι σε ξύλο
70×99
Βουδαπέστη, Szépművészeti Múzeum (Μουσείο Καλών Τεχνών)
Cima da Conegliano 004.jpg Ευαγγελισμός 1495 λάδι σε ξύλο
136×107
Αγία Πετρούπολη, Ερμιτάζ
Helena of Constantinople (Cima da Conegliano).jpg Αγία Ελένη 1495 λάδι σε ξύλο
49,5×20,5
Ουάσινγκτον, National Gallery of Art
Cima da conegliano, presentazione della vergine.jpg Τα Εισόδια της Θεοτόκου 1496-97 λάδι σε ξύλο
105×145
Δρέσδη, Πινακοθήκη των Παλαιών Δασκάλων
Accademia - Madonna dell'arancio tra i santi Ludovico da Tolosa e Girolamo by Giambattista Cima da Conegliano.jpg Madonna dell'Arancio
(Η Παναγία της πορτοκαλιάς)
μεταξύ 1496-1498 λάδι σε ξύλο
212×139
Βενετία, Πινακοθήκη της Ακαδημίας
Accademia - Madonna col Bambino in trono e santi - Cima da Conegliano Cat.36.jpg Παρθένος και Βρέφος ένθρονοι με Αγίους μεταξύ 1496-1499 λάδι σε ξύλο
419×213
Βενετία, Πινακοθήκη της Ακαδημίας
Cima da Conegliano, Madonna col Bambino Louvre.jpg Παρθένος και Βρέφος μεταξύ 1496-1499 λάδι σε ξύλο
69,2×57,2
Λονδίνο, Εθνική Πινακοθήκη παραλλαγές του συγκεκριμένου έργου στην Εθνική Πινακοθήκη του Λονδίνου, στο Ερμιτάζ, στο County Museum of Art του Λος Άντζελες κ.α.
Cima da Conegliano, Madonna con il Bambino, Parigi, Petit Palais.jpg Παρθένος και Βρέφος 1497 λάδι σε ξύλο
71,5×55
Παρίσι, Petit Palais, Musée des beaux-arts de la ville de Paris
Cima da conegliano, guarigione di anania.jpg Η θαυματουργή θεραπεία του παπουτσή Ανιανού 1498 τέμπερα σε ξύλο λεύκας
172×135
Βερολίνο, Πινακοθήκη
Cima da Conegliano, Madonna col Bambino tra i santi Michele Arcangelo e Andrea.jpg Παρθένος και Βρέφος ένθρονοι μεταξύ του Αρχαγγέλου Μιχαήλ και τοπυ Αγίου Ανδρέα τέλη 15ου αιώνα λάδι σε ξύλο
194×134
Πάρμα, Galleria nazionale
Cima da Conegliano London NG Incredulita STommaso 1504.jpg Η απιστία του Θωμά μεταξύ 1502-1504 λάδι σε ξύλο
294×199,4
Λονδίνο, Εθνική Πινακοθήκη
Cima da Conegliano, San Girolamo nel deserto, London, National Gallery 1.JPG Ο Άγιος Ιερώνυμος στην έρημο μεταξύ 1500-1510 λάδι σε ξύλο
32,1×25,4
Λονδίνο, Εθνική Πινακοθήκη
Cima da conegliano, madonna in trono con santi, berlino.jpg Παρθένος και Βρέφος μεταξύ των Αγίων Πέτρου, Ρομουάλδου, Βενεδίκτου και Παύλου 1504 λάδι σε ξύλο
206×135
Βερολίνο, Πινακοθήκη
Cima da conegliano, madonna col bambino, uffizi.jpg Παρθένος και Βρέφος περί το 1504 λάδι σε ξύλο
66×57
Φλωρεντία, Ουφίτσι
Cima da Conegliano, The Virgin and Child, 64.8 x 52.1 cm , NG London.jpg Παρθένος και Βρέφος 1505 λάδι σε ξύλο
53,3×43,8
Λονδίνο, Εθνική Πινακοθήκη υπογεγραμμένο κάτω αριστερά (IOANNES BAPTISTA P(ictor)
Cima da conegliano, san pietro martire e santi 01.jpg Ο Άγιος Πέτρος Μάρτυρας μεταξύ των Αγίων Νικολάου και Βενεδίκτου 1505-1506 λάδι σε ξύλο
330×216
Μιλάνο, Πινακοθήκη Μπρέρα
Cima da Conegliano, Madonna col Bambino, Museum of Fine Arts, San Francisco.jpg Παρθένος και Βρέφος 1504 λάδι σε ξύλο
59,7×44
Σαν Φρανσίσκο, Fine Arts Museums (Legion of Honor)
Cima da conegliano, san cristoforo col bambino e san pietro.jpg Ο Άγιος Χριστόφορος με τον Χριστό και ο Άγιος Πέτρος 1504 λάδι σε ξύλο
73×56
ιδιωτική συλλογή
Cima da Conegliano Christ among the doctors.jpg Ο Ιησούς δωδεκαετής στον Ναό 1504 λάδι σε ξύλο
54,5×84,4
Βαρσοβία, Εθνικό Μουσείο
Cima da Conegliano 014.jpg Οι γάμοι του Βάκχου και της Αριάδνης περί το 1505 λάδι σε ξύλο
28×69
Μιλάνο, Museo Poldi Pezzoli τμήμα ζωγραφισμένου επίπλου, όπως και τα δύο επόμενα έργα καθώς και τέταρτο σε ιδιωτική συλλογή
Cima da Canegliano, Baccante.jpg Βακχευτής μεταξύ 1505-1510 λάδι σε ξύλο
24,6×19,4 Φιλαδέλφεια, Museum of Art
Satiro, Philadelphia Museum of Art.jpg Σειληνός και σάτυροι μεταξύ 1505-1510 λάδι σε ξύλο
31,1×41
Φιλαδέλφεια, Museum of Art
Cima da Conegliano, Endimione dormiente. Parma, Galleria Nazionale.jpeg Ο ύπνος του Ενδυμίωνος μεταξύ 1505 - 1510 λάδι σε ξύλο
24,8×25,4
Πάρμα, Galleria Nazionale
Giudizio di Mida, Cima da Conegliano.jpg Η κρίση του Μίδα μεταξύ 1505 - 1510 λάδι σε ξύλο
24,8×25,4
Πάρμα, Galleria Nazionale
Cima da Conegliano - Gionata e david con la testa di Golia.jpg Ο Ιωνάθαν και ο Δαβίδ με το κεφάλι του Γολιάθ μεταξύ 1505-1510 λάδι σε ξύλο
40,6×39,4
Λονδίνο, Εθνική Πινακοθήκη
Accademia - Il Leone di San Marco e Santi by Cima da Conegliano.jpg Ο λέων του Αγίου Μάρκου εν μέσω αγίων μεταξύ 1506 - 1508 λάδι σε ξύλο
207×510,4
Βενετία, Πινακοθήκη της Ακαδημίας
Cima da conegliano, madonna in trono con santi, parma.jpg Pala Montini (Παρθένος και Βρέφος ένθρονοι με Αγίους) 1506-1507 λάδι σε ξύλο
209×125
Πάρμα, Galleria Nazionale
Cima da Conegliano, The Judgement of Midas. The Musical Contest between Apollo and Marsyas, Statens Museum for Kunst.jpg Ο μουσικός διαγωνισμός Απόλλωνα και Μαρσύα μεταξύ 1507-1509 λάδι σε ξύλο
43×73
Κοπεγχάγη, Statens Museum for Kunst
San Fior - Polittico di San Giovanni Battista - Cima da Conegliano.jpg Πολύπτυχο του Ιωάννη Βαπτιστή 1509 λάδι σε ξύλο San Fior, Chiesa arcipretale di San Giovanni Battista
Cima da conegliano, adorazione dei pastori.jpg Η προσκύνηση των ποιμένων 1509 λάδι σε ξύλο
300×185
Βενετία, Chiesa di Santa Maria dei Carmini
Madonna and Child with Saints Francis and Clare, Metropolitan Museum New York City.jpg Παρθένος και Βρέφος ένθρονοι με τους Αγίους Φραγκίσκο και Κλάρα μεταξύ 1510 λάδι σε ξύλο
20,3×26,7
Νέα Υόρκη, Μητροπολιτικό Μουσείο
Cima da Conegliano, deposizione.jpeg Αποκαθήλωση μεταξύ 1510 τέμπερα και λάδι σε καμβά (μεταφερμένο από ξύλο)
199×148
Μόσχα, Μουσείο Πούσκιν
Cima da Conegliano, Christ Crowned with Thorns.jpg Ο ακάνθινος στέφανος 1510 λάδι σε ξύλο
36,8×29,2
Λονδίνο, Εθνική Πινακοθήκη
Cima da Conegliano - Maria met kind.jpg Παρθένος και Βρέφος μεταξύ 1512-1517 λάδι σε ξύλο
83×68
Άμστερνταμ, Ρέικσμουζεουμ
Πολύπτυχο της εκκλησίας της Αγίας Άννας του Capodistria 1513 λάδι σε ξύλο Μάντοβα, Museo di Palazzo Ducale
Cima da Conegliano, Madonna col Bambino e santi.jpg Παρθένος και Βρέφος με Αγίους 1515 λάδι σε ξύλο
56×78,8
Κλήβελαντ, Museum of Art
Accademia - Cristo in pietà sostenuto dalla Madonna, Nicodemo e san Giovanni Evangelista con le Marie - Cima da Conegliano.jpg Pietà λάδι σε ξύλο Βενετία, Πινακοθήκη της Ακαδημίας
Cima da Conegliano, Teseo uccide il Minotauro.jpg Ο Θησέας σκοτώνει τον Μινώταυρο λάδι σε ξύλο
38,2×30,8
Μιλάνο, Museo Poldi Pezzoli Έτσι επιγράφει τον πίνακα το ιταλικό λήμμα και το κτίριο θυμίζει όντως λαβύρινθο. Αλλά το τέρας είναι αναμφίβολα κένταυρος. Είναι λοιπόν λάθος του ζωγράφου ;