Κατάλογος έργων του Σάντρο Μποττιτσέλλι

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Πήδηση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση
Αυτοπροσωπογραφία

Η σελίδα αυτή είναι ένας κατάλογος των έργων του Σάντρο Μποττιτσέλλι (1444/45-1510).

Ο Σάντρο Μποττιτσέλλι, γεννημένος ως Αλεσσάντρο ντι Μαριάνο ντι Βάννι Φιλιπέπι, ήταν σημαντικότατος Ιταλός ζωγράφος της Αναγέννησης προερχόμενος από την Φλωρεντινή Σχολή, του οποίου η θεματολογία ήταν αρχικά αλληγορική και μυθολογική για να καταλήξει στην θρησκευτική θεματολογία κατά τα τελευταία χρόνια της ζωής του, αλλαγή που οφειλόταν στην παρουσία του Σαβοναρόλα στην πόλη της Φλωρεντίας, ο οποίος ήταν υπέρ ενός θρησκευτικού συντηρητισμού.

Κατάλογος των έργων[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Έργο Τίτλος Έτος Τεχνική Διαστάσεις Μουσείο
Botticelli - A Virgem e o Menino com um anjo.jpg Παρθένος και Βρέφος υποβασταζόμενο από άγγελο 1465-1467 Τέμπερα σε ξύλο 115.2 x 70 εκ. Μουσείο Fesch,
Ajaccio
Flag of France.svg
Botticelli Madonna.jpg Παρθένος και Βρέφος με άγγελο 1465-1467 Τέμπερα σε ξύλο 87 x 60 εκ. Ospedale degli Innocenti,
Φλωρεντία
Flag of Italy.svg
Botticelli, The Virgin and Child with Two Angels and the Young St John the Baptist.jpg Παρθένος και Βρέφος με δύο αγγέλους και τον μικρό Άγιο Ιωάννη τον Βαπτιστή 1465-1470 Τέμπερα σε ξύλο 85 x 62 εκ. Galleria dell'Accademia,
Φλωρεντία
Flag of Italy.svg
Botticelli louvre 5.jpg Παρθένος και Βρέφος 1465-1470 Τέμπερα σε ξύλο 73 x 50 εκ. Μουσείο του Λούβρου,
Παρίσι
Flag of France.svg
MadonnaLoggiaBotticelli.jpg Madonna della Loggia 1467 περ. Τέμπερα σε ξύλο 72 x 50 εκ. Ουφίτσι,
Φλωρεντία
Flag of Italy.svg
BotticelliMadonnaConBambinoAvignone.jpg Παρθένος και Βρέφος 1467 περ. Τέμπερα σε ξύλο 71 x 51 εκ. Musée du Petit Palais,
Αβινιόν
Flag of France.svg
Botticelli 04 Louvre.jpg Παρθένος και Βρέφος με τον μικρό Άγιο Ιωάννη Βαπτιστή 1468 Τέμπερα σε ξύλο 90 x 67 εκ. Μουσείο του Λούβρου,
Παρίσι
Flag of France.svg
Botticelli Norton 115.jpg Παρθένος και Βρέφος με άγγελο 1468 περ. Τέμπερα σε ξύλο 88.9 x 68 εκ. Μουσείο Norton Simon,
Pasadena
Flag of the United States.svg
Sandro Botticelli 062.jpg Παρθένος και Βρέφος με δύο αγγέλους 1468-1470 περ. Τέμπερα σε ξύλο 100 x 71 εκ. Εθνικό Μουσείο Καποντιμόντε ,
Νάπολη
Flag of Italy.svg
YoungManBotticelli.jpg Πορτρέτο νεαρού άντρα 1469 περ. Τέμπερα σε ξύλο 51 x 33.7 εκ. Παλάτσο Πίττι,
Φλωρεντία
Flag of Italy.svg
Botticelli, madonna in gloria di serafini.jpg Παρθένος εν δόξη με Σεραφείμ 1469-1470 Τέμπερα σε ξύλο 120 x 65 εκ. Ουφίτσι,
Φλωρεντία
Flag of Italy.svg
Botticelli, madonna del Mare.jpg Η Παρθένος της θάλασσας 1469-1470 Τέμπερα σε ξύλο 40 x 28 εκ. Ακαδημία Καλών Τεχνών,
Φλωρεντία
Flag of Italy.svg
Botticelli, fortezza.jpg Η Δύναμη 1470 Τέμπερα σε ξύλο 167 x 87 εκ. Ουφίτσι,
Φλωρεντία
Flag of Italy.svg
Sandro Botticelli - Adoration of the Magi - WGA2686.jpg Η προσκύνηση των Μάγων 1470 περ. Τέμπερα σε ξύλο 50.2 x 136 εκ. Εθνική Πινακοθήκη,
Λονδίνο
Flag of the United Kingdom.svg
Botticelli Louvre 11.jpg Παρθένος και Βρέφος με πέντε αγγέλους 1470 περ. Τέμπερα σε ξύλο 58 x 40 εκ. Μουσείο του Λούβρου,
Παρίσι
Flag of France.svg
MadonnaRosetoBotticelli.jpg Η Παρθένος του ροδώνα (Madonna del Roseto) 1470 περ. Τέμπερα σε ξύλο 124 x 64 εκ. Ουφίτσι,
Φλωρεντία
Flag of Italy.svg
Botticelli, pala di sant'ambrogio.jpg Παρθένος και Βρέφος με έξι Αγίους 1470 περ. Τέμπερα σε ξύλο 170 x 194 εκ. Ουφίτσι,
Φλωρεντία
Flag of Italy.svg
Botticelli - Madone de l'Eucharistie.jpg Παρθένος και Βρέφος με άγγελο (Madonna dell'Eucarestia) 1470 περ. Τέμπερα σε ξύλο 85.2 x 65 εκ. Μουσείο Isabella Stewart Gardner,
Βοστόνη
Flag of the United States.svg
Sandro Botticelli - Madonna and Child, c. 1470.jpg Παρθένος και Βρέφος 1470 περ. Τέμπερα σε ξύλο 74.5 x 54.5 εκ. Εθνική Πινακοθήκη Τεχνών,
Ουάσινγκτον
Flag of the United States.svg
Madonna delle Grazie (Η Παρθένος των Χαρίτων) 1470 περ. Τέμπερα σε ξύλο 80 x 58 εκ. Ιδιωτική συλλογή
Botticelli - Descoberta do corpo de Holofernes.jpg Η ανεύρεση του σώματος του Ολοφέρνη 1470 περ. Τέμπερα σε ξύλο 31 x 25 εκ. Ουφίτσι,
Φλωρεντία
Flag of Italy.svg
Sandro Botticelli - Retour de Judith 1.JPG Η επιστροφή της Ιουδήθ 1470-1472 Τέμπερα σε ξύλο 31 x 24 εκ. Ουφίτσι,
Φλωρεντία
Flag of Italy.svg
Alessandro Botticelli Portrait of a Lady (Smeralda Brandini.jpg Πορτρέτο κυρίας γνωστής ως Esmeralda Brandini 1470-1475 Τέμπερα σε ξύλο 65.7 x 41 εκ. Μουσείο Βικτωρίας και Αλβέρτου,
Λονδίνο
Flag of the United Kingdom.svg
Sandro Botticelli - Adorazione dei Magi - National Gallery London.jpg Η προσκύνηση των Μάγων 1470-1475 Τέμπερα σε ξύλο διάμετρος 130.8 εκ. Εθνική Πινακοθήκη,
Λονδίνο
Flag of the United Kingdom.svg
Botticelli Nativity.jpg Η Γέννηση 1473-1475 Νωπογραφία μεταφερμένη σε καμβά 160 x 140 εκ. Μουσείο Τεχνών της Κολούμπια,
Columbia
Flag of the United States.svg
Sandro Botticelli 054.jpg Ο Άγιος Σεβαστιανός 1474 Τέμπερα σε ξύλο 195 x 75 εκ. Πινακοθήκη του Βερολίνου
Flag of Germany.svg
Sandro Botticelli - Portrait of a Man with a Medal of Cosimo the Elder.jpg Πορτρέτο άντρα με μετάλλιο του Κόζιμο του πρεσβύτερου 1474-1475 περ. Τέμπερα σε ξύλο 51.5 x 44 εκ. Ουφίτσι,
Φλωρεντία
Flag of Italy.svg
Sandro Botticelli - Ritratto di giovane donna.jpg Πορτρέτο νεαρής γυναίκας 1475 περ. Τέμπερα σε ξύλο 61 x 40 εκ. Παλάτσο Πίττι,
Φλωρεντία
Flag of Italy.svg
Botticelli, adorazione dei magi uffizi.jpg Η προσκύνηση των Μάγων 1475 περ. Τέμπερα σε ξύλο 111 x 134 εκ. Ουφίτσι,
Φλωρεντία
Flag of Italy.svg
Sandro botticelli lindenau.jpg Πορτρέτο κυρίας 1475 περ. Τέμπερα σε ξύλο 53.2 x 37.8 εκ. Μουσείο Lindenau,
Altenburg
Flag of Germany.svg
Botticelli, ritratto di giuliano de' medici bergamo.jpg Πορτρέτο του Giuliano de' Medici 1475 περ. Τέμπερα σε ξύλο 54 x 36 εκ. Accademia Carrara,
Bergamo
Flag of Italy.svg
Botticelli London 101.jpg Ο Άγιος Φραγκίσκος της Ασσίζης με αγγέλους 1475-1480 περ. Τέμπερα και λάδι σε ξύλο 49.5 x 31.8 εκ. Εθνική Πινακοθήκη,
Λονδίνο
Flag of the United Kingdom.svg
Botticelli chicago 29.jpg Παρθένος και Βρέφος 1475-1485 περ. Τέμπερα σε ξύλο 85.8 x 59.1 εκ. Ινστιτούτο Τεχνών του Σικάγο
Flag of the United States.svg
Botticelli, adorazione del bambino.jpg Η γέννηση του Χριστού 1476-1477 Νωπογραφία 200 x 300 εκ. Βασιλική της Σάντα Μαρία Νοβέλλα
Φλωρεντία
Flag of Italy.svg
Botticelli Berlin 35.jpg Παρθένος και Βρέφος με οκτώ αγγέλους 1478 περ. Τέμπερα σε ξύλο διάμετρος 135 εκ. Πινακοθήκη του Βερολίνου
Flag of Germany.svg
Sandro Botticelli - Giuliano de' Medici (Gemäldegalerie Berlin).jpg Πορτρέτο του Giuliano de' Medici 1478 Τέμπερα σε ξύλο 54 x 36 εκ. Πινακοθήκη του Βερολίνου
Flag of Germany.svg
Giuliano de' Medici by Sandro Botticelli.jpeg Πορτρέτο του Giuliano de' Medici 1478-1482 Τέμπερα σε ξύλο 75.5 x 52.5 εκ. Εθνική Πινακοθήκη,
Ουάσινγκτον
Flag of the United States.svg
Sandro Botticelli 009.jpg Η προσκύνηση των Μάγων 1478-1482 Τέμπερα σε ξύλο 70 x 104.2 εκ. Εθνική Πινακοθήκη Τεχνών,
Ουάσινγκτον
Flag of the United States.svg
Botticelli, adorazione dei magi uffizi 1490--1500.jpg Η προσκύνηση των Μάγων 1500 περ. Τέμπερα σε ξύλο 108 x 173 εκ. Ουφίτσι,
Φλωρεντία
Flag of Italy.svg
Sandro Botticelli - Annunciation, early 1490s.JPG Ευαγγελισμός 1479 περ. Τέμπερα σε ξύλο 19 x 30 εκ. Συλλογή Hyde,
Glens Falls
Flag of the United States.svg
Sandro botticelli, sant'agostino nello studio, 1480 circa, dall'ex-coro dei frati umiliati, 01.jpg Ο Άγιος Αυγουστίνος 1480 Νωπογραφία 152 x 112 εκ. Ognissanti,
Φλωρεντία
Flag of Italy.svg
Sandro Botticelli 066.jpg Πορτρέτο νεαρής γυναίκας μετά το 1480 Τέμπερα σε ξύλο 47.5 x 35 εκ. Πινακοθήκη του Βερολίνου
Flag of Germany.svg
Botticelli Detroit 90.jpg Ο Αναστημένος Χριστός 1480 περ. Ζωγραφική σε ξύλο 45.7 x 29.8 εκ. Ινστιτούτο Τεχνών του Detroit
Flag of the United States.svg
Sandro Botticelli 065 E4.jpg Η Παρθένος της Βίβλου (Madonna del Libro) 1480-1481 περ. Τέμπερα σε ξύλο 58 x 39.6 εκ. Μουσείο Poldi Pezzoli,
Μιλάνο
Flag of Italy.svg
Sandro Botticelli 070.jpg Πορτρέτο νεαρού άντρα 1480-1485 Τέμπερα και λάδι σε ξύλο 37.5 x 28.3 εκ. Εθνική Πινακοθήκη,
Λονδίνο
Flag of the United Kingdom.svg
Simonetta Vespuci as a Nymph by Sandro Botticelli - Städel - Frankfurt am Main - Germany 2017.jpg Πορτρέτο νεαρής γυναίκας 1480-1485 Τέμπερα σε ξύλο 82 x 54 εκ. Μουσείο Σταίντελ,
Φραγκφούρτη
Flag of Germany.svg
The Virgin Adoring the Child c1490 Sandro Botticelli.jpg Η προσκύνηση του Βρέφους 1480-1490 Τέμπερα σε ξύλο διάμετρος 58.9 εκ. Εθνική Πινακοθήκη Τεχνών,
Ουάσινγκτον
Flag of the United States.svg
Botticelli - Annunciation, 1481 (Uffizi).jpg Ευαγγελισμός 1481 Νωπογραφία 243 x 550 εκ. Ουφίτσι,
Φλωρεντία
Flag of Italy.svg
Sandro Botticelli - St Sixtus II - WGA2754.jpg Ο πάπας Άγιος Σίξτος Β΄ 1481 Νωπογραφία 210 x 80 εκ. Καπέλα Σιξτίνα,
Βατικανό
Flag of the Vatican City.svg
Life of Moses - Botticelli - Sistine Chapel.jpg Η τιμωρία των Κορέ, Δαθάν και Αβειρών 1481-1482 Νωπογραφία 348.5 x 570 εκ. Καπέλα Σιξτίνα,
Βατικανό
Flag of the Vatican City.svg
Tentaciones de Cristo (Botticelli).jpg Οι Πειρασμοί του Ιησού 1481-1482 Νωπογραφία 345 x 555 εκ. Καπέλα Σιξτίνα,
Βατικανό
Flag of the Vatican City.svg
Eventos de la vida de Moisés (Sandro Botticelli).jpg Οι δοκιμασίες του Μωυσή 1481-1482 Νωπογραφία 348.5 x 558 εκ. Καπέλα Σιξτίνα,
Βατικανό
Flag of the Vatican City.svg
Botticelli Uffizi 37.jpg Η Παναγία του Magnificat 1481-1485 Τέμπερα σε ξύλο διάμετρος 118 εκ. Ουφίτσι,
Φλωρεντία
Flag of Italy.svg
Botticelli-primavera.jpg Η Άνοιξη 1482 περ. Τέμπερα σε ξύλο 203 x 314 εκ. Ουφίτσι,
Φλωρεντία
Flag of Italy.svg
Pallasetlecentaure.jpg Παλλάς και Κένταυρος (Μποτιτσέλι) 1482-1483 Τέμπερα σε καμβά 207 x 148 εκ. Ουφίτσι,
Φλωρεντία
Flag of Italy.svg
Botticelli-Portrait of a Youth.jpg Πορτρέτο νεαρού άντρα 1482-1485 περ. Τέμπερα σε ξύλο 43.5 x 46.2 εκ. Εθνική Πινακοθήκη,
Ουάσινγκτον
Flag of the United States.svg
Botticelli Prado 103.jpg Η ιστορία του Nastagio degli Onesti, μέρος I 1483 περ. Τέμπερα σε ξύλο 83 x 138 εκ. Μουσείο του Πράδο,
Μαδρίτη
Flag of Spain.svg
Botticelli Prado 104.jpg Η ιστορία του Nastagio degli Onesti, μέρος II 1483 περ. Τέμπερα σε ξύλο 82 x 138 εκ. Μουσείο Μουσείο του Πράδο,
Μαδρίτη
Flag of Spain.svg
Botticelli Prado 49.jpg Η ιστορία του Nastagio degli Onesti, μέρος III 1483 περ. Τέμπερα σε ξύλο 84 x 142 εκ. Μουσείο του Πράδο,
Μαδρίτη
Flag of Spain.svg
Botticelli, nastagio4.jpg Η ιστορία του Nastagio degli Onesti, μέρος IV 1483 περ. Τέμπερα σε ξύλο 83 x 142 εκ. Ιδιωτική συλλογή
Sandro Botticelli - Venus and the Three Graces Presenting Gifts to a Young Woman - WGA2778.jpg Η Αφροδίτη και οι Τρεις Χάριτες φέρνουν δώρα σε νεαρή γυναίκα 1483-1486 περ. Νωπογραφία 211 x 283 εκ. Μουσείο του Λούβρου,
Παρίσι
Flag of France.svg
Sandro Botticelli 028.jpg Νεαρός άντρας εισάγεται στις επτά τέχνες 1483-1486 περ. Νωπογραφία 237 x 269 εκ. Μουσείο του Λούβρου,
Παρίσι
Flag of France.svg
Sandro Botticelli - The Virgin and Child Enthroned (Bardi Altarpiece) - WGA2722.jpg Παρθένος και Βρέφος ένθρονοι 1484 Τέμπερα σε ξύλο 185 x 180 εκ. Πινακοθήκη του Βερολίνου
Flag of Germany.svg
Botticelli, annunciazione del Metropolitan.jpg Ευαγγελισμός 1485 Χρυσός και τέμπερα σε ξύλο 19.1 x 31.4 εκ. Μητροπολιτικό Μουσείο των Τεχνών,
Νέα Υόρκη
Flag of the United States.svg
Venus and Mars National Gallery.jpg Αφροδίτη και Άρης 1485 περ. Τέμπερα και λάδι σε ξύλο 69.2 x 173.4 εκ. Εθνική Πινακοθήκη,
Λονδίνο
Flag of the United Kingdom.svg
Sandro Botticelli - La nascita di Venere - Google Art Project - edited.jpg Η γέννηση της Αφροδίτης 1485 περ. Τέμπερα σε καμβά 172.5 x 278.5 εκ. Ουφίτσι,
Φλωρεντία
Flag of Italy.svg
Sandro Botticelli 086.jpg Παρθένος και Βρέφος με έξι αγγέλους και τον μικρό Άγιο Ιωάννη τον Βαπτιστή 1485 περ. Τέμπερα σε ξύλο διάμετρος 170 εκ. Πινακοθήκη Μποργκέζε,
Ρώμη
Flag of Italy.svg
Botticelli - Madonna Adoring the Child with Five Angels - Baltimore Museum of Art 2.jpg Η προσκύνηση του Βρέφους με πέντε αγγέλους 1485-1490 Τέμπερα σε ξύλο ? Μουσείο Τεχνών της Βαλτιμόρης
Flag of the United States.svg
Botticelli Chicago 89.jpg Παρθένος και Βρέφος 1485-1495 περ. Τέμπερα σε ξύλο διάμετρος 34.4 εκ. Ινστιτούτο Τεχνών του Σικάγο
Flag of the United States.svg
Botticelli, madonna della melagrana 01.jpg Η Παρθένος του ροδιού (Madonna della Melagrana) 1487 περ. Τέμπερα σε ξύλο διάμετρος 143.5 εκ. Ουφίτσι,
Φλωρεντία
Flag of Italy.svg
Botticelli Madonna and Child.jpg Παρθένος και Βρέφος με τον μικρό Άγιο Ιωάννη Βαπτιστή και άγγελο 1488 περ. Τέμπερα σε ξύλο 111 x 108 εκ. Εθνικό Μουσείο Βαρσοβίας
Flag of Poland.svg
Botticelli, pala di san barnaba 01.jpg Παρθένος και Βρέφος με τέσσερις αγγέλους και έξι Αγίους 1488 περ. Τέμπερα σε ξύλο 268 x 280 εκ. Ουφίτσι,
Φλωρεντία
Flag of Italy.svg
Botticelli, pala di san barnaba, predella 02.jpg Το όραμα του Αγίου Αυγουστίνου 1488 περ. Τέμπερα σε ξύλο 20 x 38 εκ. Ουφίτσι,
Φλωρεντία
Flag of Italy.svg
Botticelli, pala di san barnaba, predella 03.jpg Ο Ιησούς στον τάφο 1488 περ. Τέμπερα σε ξύλο 21 x 41 εκ. Ουφίτσι,
Φλωρεντία
Flag of Italy.svg
Botticelli, pala di san barnaba, predella 04.jpg Η Σαλώμη με την κεφαλή του Αγίου Ιωάννη του Βαπτιστή 1488 περ. Τέμπερα σε ξύλο 21 x 40.5 εκ. Ουφίτσι,
Φλωρεντία
Flag of Italy.svg
Botticelli, pala di san barnaba, predella 01.jpg Η αφαίρεση της καρδιάς του Αγίου Ιγνατίου 1488 περ. Τέμπερα σε ξύλο 21 x 38 εκ. Ουφίτσι,
Φλωρεντία
Flag of Italy.svg
Botticelli, sant'agostino degli uffizi.jpg Ο Άγιος Αυγουστίνος στο κελλί του 1490-1494 Τέμπερα σε ξύλο 41 x 27 εκ. Ουφίτσι,
Φλωρεντία
Flag of Italy.svg
Botticelli, incoronazione della vergine.jpg Στέψη της Παρθένου 1488-1490 Τέμπερα σε ξύλο 378 x 258 εκ. Ουφίτσι,
Φλωρεντία
Flag of Italy.svg
Botticelli, incoronazione della vergine, predella 01 san giovanni evangelista a patmos.jpg Ο Άγιος Ιωάννης Ευαγγελιστής στην Πάτμο 1488-1490 Τέμπερα σε ξύλο 21 x 268 εκ. Ουφίτσι,
Φλωρεντία
Flag of Italy.svg
Botticelli, incoronazione della vergine, predella 04 san girolamo nel deserto.jpg Η μετάνοια του Αγίου Ιερωνύμου 1488-1490 Τέμπερα σε ξύλο 21 x 268 εκ. Ουφίτσι,
Φλωρεντία
Flag of Italy.svg
Annonciation-Botticelli (1489-1490).jpg Ευαγγελισμός 1488-1490 Τέμπερα σε ξύλο 21 x 268 εκ. Ουφίτσι,
Φλωρεντία
Flag of Italy.svg
Botticelli, incoronazione della vergine, predella 05 miracolo di sant'eligio.jpg Θαύμα του Αγίου Αιγιδίου 1488-1490 Τέμπερα σε ξύλο 21 x 268 εκ. Ουφίτσι,
Φλωρεντία
Flag of Italy.svg
Botticelli, annunciazione di cestello 02.jpg Ο Ευαγγελισμός του Τσεστέλλο 1489 Τέμπερα σε ξύλο 150 x 156 εκ. Ουφίτσι,
Φλωρεντία
Flag of Italy.svg
Botticelli (Sandro di Mariano Filipepi) - Annunciation - Google Art Project.jpg Ευαγγελισμός 1490 Τέμπερα σε καμβά 45 x 13 εκ.each panel Μουσείο Πούσκιν,
Μόσχα
Flag of Russia.svg
Sandro Botticelli - Lamentation over the Dead Christ with Saints - WGA2827.jpg Θρήνος για τον νεκρό Χριστό 1490 περ. Τέμπερα σε ξύλο 140 x 207 εκ. Παλαιά Πινακοθήκη,
Μόναχο
Flag of Germany.svg
Sandro Botticelli - Portrait of a Man - WGA02800.jpg Πορτρέτο του Μικέλε Μαρούλλο 1490 περ. Τέμπερα σε ξύλο μεταφερμένη σε καμβά 49 x 35 εκ. Συλλογή Guardans-Cambó,
Ισπανία
(δανεισμένο στο Μουσείο του Πράδο,
Μαδρίτη)
Flag of Spain.svg
Sandro Botticelli 087.jpg Παρθένος και Βρέφος με δύο αγγέλους 1490 περ. Τέμπερα σε ξύλο διάμετρος 115 εκ. Μουσείο Liechtenstein,
Βιέννη
Flag of Austria.svg
Botticelli Scotland 96.jpg Η προσκύνηση του κοιμισμένου Βρέφους 1490 περ. Χρυσός και τέμπερα σε καμβά 122 x 80.3 εκ. Εθνική Πινακοθήκη της Σκωτίας,
Εδιμβούργο
Flag of Scotland.svg
Botticelli, incoronazione della vergine, predella 03 sant'agostino nello studio.jpg Ο Άγιος Αυγουστίνος στο κελί του 1488-1490 Τέμπερα σε ξύλο 21 x 268 εκ. Ουφίτσι,
Φλωρεντία
Flag of Italy.svg
MadonnaBambinoGiovanninoBotticelli.jpg Παρθένος και Βρέφος με τον μικρό Άγιο Ιωάννη Βαπτιστή 1490-1495 Τέμπερα σε καμβά 134 x 92 εκ. Παλάτσο Πίττι,
Φλωρεντία
Flag of Italy.svg
BOTTICELLI Portrait Lorenzo di Ser Piero Lorenzi.jpg Πορτρέτο του Lorenzo di Ser Piero Lorenzi 1490-1495 Τέμπερα σε ξύλο 50 x 36.5 εκ. Μουσείο Τέχνης της Φιλαδέλφειας
Flag of the United States.svg
Botticelli San Paulo 68.jpg Παρθένος και Βρέφος με τον μικρό Άγιο Ιωάννη Βαπτιστή 1490-1500 Τέμπερα σε ξύλο διάμετρος 74 εκ. Μουσείο Τέχνης του Σάο Πάολο
Flag of Brazil.svg
Botticelli Trinity.jpg Η Αγία Τριάς 1491-1493 Τέμπερα σε ξύλο 215 x 192 εκ. Ινστιτούτο Τέχνης Courtauld,
Λονδίνο
Flag of the United Kingdom.svg
Botticelli Ishizuka 106.jpg Παρθένος και Βρέφος με τον μικρό Άγιο Ιωάννη Βαπτιστή 1491-1493 Τέμπερα σε ξύλο 47.65 x 38.1 εκ. Ιδιωτική συλλογή,
Νέα Υόρκη
Flag of the United States.svg
Sandro Botticelli - The Virgin and Child with Three Angels (Madonna del Padiglione) - WGA02836.jpg Παρθένος και Βρέφος με τρεις αγγέλους (Madonna del Padiglione) 1493 περ. Τέμπερα σε ξύλο διάμετρος 65 εκ. Βιβλιοθήκη Ambrosiana,
Μιλάνο
Flag of Italy.svg
AnnunciazioneBotticelli-1490.jpg Ευαγγελισμός 1493 περ. Χρυσός και τέμπερα σε ξύλο 51 x 62 εκ. Kelvingrove Art Gallery and Museum,
Γλασκόβη
Flag of Scotland.svg
Sandro Botticelli 021.jpg Η Συκοφαντία του Απελλή 1495 περ. Τέμπερα σε ξύλο 62 x 91 εκ. Ουφίτσι,
Φλωρεντία
Flag of Italy.svg
Sandro Botticelli 019.jpg Η τελευταία μετάληψη του Αγίου Ιερωνύμου 1495 περ. Τέμπερα σε ξύλο 34.5 x 25.4 εκ. Μητροπολιτικό Μουσείο των Τεχνών,
Νέα Υόρκη
Flag of the United States.svg
Portrait de Dante.jpg Πορτρέτο του Δάντη 1495 περ. Τέμπερα σε καμβά 54.7 x 47.5 εκ. Ιδιωτική συλλογή
Sandro Botticelli 015.jpg Θρήνος για τον νεκρό Χριστό 1495-1500 Τέμπερα σε ξύλο 106 x 71 εκ. Μουσείο Poldi Pezzoli,
Μιλάνο
Flag of Italy.svg
Botticelli Rijkmuseum 80.jpg Η Ιουδήθ με το κεφάλι του Ολοφέρνη 1495-1500 Τέμπερα σε ξύλο 36.5 x 20 εκ. Ρέικσμουζεουμ,
Άμστερνταμ
Flag of the Netherlands.svg
Botticelli Birmingham 88.jpg Η κάθοδος του Αγίου Πνεύματος 1495-1505 Λάδι σε ξύλο 207 x 230 εκ. Birmingham Museums & Art Gallery
Flag of the United Kingdom.svg
VirginiaBotticelli.jpg Η ιστορία της Βιργινίας 1496-1504 Τέμπερα σε ξύλο 85 x 165 εκ. Ακαδημία της Καρράρα,
Bergamo
Flag of Italy.svg
Suicide lucretia.jpg Η ιστορία της Λουκρητίας 1496-1504 Τέμπερα σε ξύλο 83.8 x 176.8 εκ. Μουσείο Isabella Stewart Gardner,
Βοστόνη
Flag of the United States.svg
Botticelli Hermitage 91.jpg Ο Άγιος Ιερώνυμος 1498-1505 Τέμπερα σε καμβά 44.5 x 26 εκ. Μουσείο Ερμιτάζ,
Αγία Πετρούπολη
Flag of Russia.svg
Botticelli Hermitage 92.jpg Ο Άγιος Δομίνικος 1498-1505 Τέμπερα σε καμβά 44.5 x 26 εκ. Μουσείο Ερμιτάζ,
Αγία Πετρούπολη
Flag of Russia.svg
The Mystical Nativity.jpg Η μυστική Γέννηση 1500 Τέμπερα σε καμβά 108.6 x 74.9 εκ. Εθνική Πινακοθήκη,
Λονδίνο
Flag of the United Kingdom.svg
Botticelli Fogg 77.jpg Η μυστική Σταύρωση 1500 περ. Τέμπερα και λάδι σε καμβά (μεταφερμένη από ξύλο) 72.39 x 51.44 εκ. Fogg Art Museum,
Cambridge
Flag of the United States.svg
Botticelli 01 Accademia Carrara.jpg Ο ακάνθινος στέφανος 1500 περ. Τέμπερα σε ξύλο 47.6 x 32.3 εκ. Ακαδημία Καρράρα,
Bergamo
Flag of Italy.svg
Botticelli 02 Galleria Pallavicini.jpg Η Μεταμόρφωση με τους Αγίους Ιερώνυμο και Αυγουστίνο 1500 περ. Τέμπερα σε ξύλο 27.5 x 35.5 εκ. Παλάτσο Pallavicini-Rospigliosi,
Ρώμη
Flag of Italy.svg
OrazioneOrtoBotticelli.jpg Αγωνία στον κήπο 1500 περ. Τέμπερα σε ξύλο 53 x 35 εκ. Capilla Real,
Granada
Flag of Spain.svg
Botticelli NorthCarolina 87.jpg Η προσκύνηση του Βρέφους 1500 περ. Τέμπερα σε ξύλο διάμετρος 125.7 εκ. Μουσείο τέχνης της Βόρειας Καρολίνας,
Raleigh
Flag of the United States.svg
Botticelli Houston 116.jpg Η προσκύνηση του βρέφους 1500 περ. Λάδι σε ξύλο διάμετρος 47 ½ ίντσες Μουσείο Καλών Τεχνών,
Houston
Flag of the United States.svg
San Zenobius London.jpg Τέσσερις σκηνές από την νεανική ηλικία του Αγίου Ζηνοβίου 1500 περ. Τέμπερα σε ξύλο 66.7 x 149.2 εκ. Εθνική Πινακοθήκη,
Λονδίνο
Flag of the United Kingdom.svg
3ZenobiusLondon.jpg Τρία θαύματα του Αγίου Ζηνοβίου 1500 περ. Τέμπερα σε ξύλο 64.8 x 139.7 εκ. Εθνική Πινακοθήκη,
Λονδίνο
Flag of the United Kingdom.svg
3ZenobiusNY.jpg Τρία θαύματα του Αγίου Ζηνοβίου 1500-1505 Τέμπερα σε ξύλο 67 x 150.5 εκ. Μητροπολιτικό Μουσείο των Τεχνών,
Νέα Υόρκη
Flag of the United States.svg
Sandro Botticelli - Last Miracle and the Death of St. Zenobius - Google Art Project.jpg Το τελευταίο θαύμα και ο θάνατος του Αγίου Ζηνοβίου 1500-1505 Τέμπερα σε ξύλο 66 x 182 εκ. Gemäldegalerie,
Δρέσδη
Flag of Germany.svg


Σημειώσεις[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]


Βιβλιογραφία[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  • Barbara Deimling, Botticelli, Taschen, 2007.
Στο λήμμα αυτό έχει ενσωματωθεί κείμενο από το λήμμα List of works by Sandro Botticelli της Αγγλικής Βικιπαίδειας, η οποία διανέμεται υπό την GNU FDL και την CC-BY-SA 3.0. (ιστορικό/συντάκτες).