Κατάλογος έργων του Ρόχιερ φαν ντερ Βάιντεν

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Πήδηση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση

Η σελίδα αυτή περιέχει εικονογραφημένο κατάλογο των έργων του Ρόχιερ φαν ντερ Βάιντεν.

Πίνακας Τίτλος Χρονολογία Τεχνική και Διαστάσεις (σε εκατ.) Χώρος Παρατηρήσεις
Rogier van der Weyden - Virgin and Child Enthroned - Museo Thyssen-Bornemisza 435.jpg Παρθένος και Βρέφος ένθρονοι 1430–1432 λάδι σε ξύλο βελανιδιάς
15,8 x 11,4 cm
Μαδρίτη, Museo Thyssen-Bornemisza
Rogier van der Weyden 033.jpg Madonna al latte (Παρθένος Γαλακτοτροφούσα) ή Παρθένος ισταμένη 1430–1432 λάδι σε ξύλο βελανιδιάς
18.8 cm × 12.1 cm
Βιέννη, Μουσείο Ιστορίας της Τέχνης ενδεχομένως έργο του εργαστηρίου του Βάιντεν
Weyden Deposition.jpg Αποκαθήλωση περί το 1435 λάδι σε ξύλο βελανιδιάς
220 × 262 cm
Μαδρίτη, Μουσείο του Πράδο το αριστούργημα με το οποίο καθιερώθηκε ο Βάιντεν
Rogier van der Weyden - Annunciation Triptych - WGA25590.jpg Τρίπτυχο του Ευαγγελισμού περί το 1434 λάδι σε ξύλο
89 × 92 ο κεντρικός πίνακας
89 cm × 36,5 cm οι πλευρικοί
Παρίσι, Μουσείο του Λούβρου ο κεντρικός πίνακας
Τορίνο, Galleria Sabauda οι πλευρικοί
Rogier van der Weyden - Portrait of a Man (Guillaume Fillastre?) - WGA25700.jpg Προσωπογραφία ανδρός (Guillaume Fillastre ; ) 1430-1440 λάδι σε ξύλο
33,7 × 23,5 cm
Λονδίνο, Ινστιτούτο Τέχνης Κουρτώ
Rogier van der Weyden - Portrait of a Woman with a Winged Bonnet - Google Art Project.jpg Προσωπογραφία γυναικός περί το 1435 λάδι σε ξύλο βελανιδιάς
47 × 32 cm
Βερολίνο, Πινακοθήκη
Rogier van der Weyden - Portrait of Philip the Good - WGA25727.jpg Φίλιππος ο Καλός, δούκας της Βουργουνδίας 1430-40 λάδι σε ξύλο βελανιδιάς
29 × 21 cm
Βερολίνο, Πινακοθήκη
Rogier van der Weyden - Virgin and Child (Durán Madonna) - Prado P02722.jpg Madonna Durán 1435–38 λάδι σε ξύλο βελανιδιάς
100 × 52 cm
Μαδρίτη, Μουσείο του Πράδο
The Magdalen Reading - Rogier van der Weyden.jpg Η Μαγδαληνή διαβάζει 1435–1438 λάδι σε ξύλο
62,2 × 54,4 cm
Λονδίνο, Εθνική Πινακοθήκη τμήμα μεγαλύτερου πίνακα, όπως και τα δύο επόμενα
Rogier van der Weyden - St Joseph - WGA25722.jpg Κεφαλή αγίου λάδι σε ξύλο
21 × 18 cm
Museu Calouste Gulbenkian, Lisbon
Rogier van der Weyden (1399of1400-1464) - Buste van Ste. Catharina - Lissabon Museu Calouste Gulbenkian 21-10-2010 13-11-07.jpg Κεφαλή αγίας λάδι σε ξύλο
21 × 18 cm
Museu Calouste Gulbenkian, Lisbon
Saint Luke Drawing the Virgin MFA Boston.jpg Ο Ευαγγελιστής Λουκάς ζωγραφίζει την Παναγία 1435–1440 τέμπερα σε ξύλο βελανιδιάς
137,5 × 110,8 cm
Βοστώνη, Museum of Fine Arts θεωρείται ότι ο Λουκάς είναι αυτοπροσωπογραφία του καλλιτέχνη
-τρεις ακόμα εκδοχές (αντίγραφα κατά πάσαν πιθανότητα) στο Groeningemuseum της Μπρυζ, στην Παλαιά Πινακοθήκη του Μονάχου και στο Ερμιτάζ της Αγ.Πετρούπολης
Rogier van der Weyden - Pietà - Google Art Project.jpg Pietà περί το 1441 λάδι σε ξύλο
32,5 × 47,2 cm
Βρυξέλλες, Βασιλικά Μουσεία Καλών Τεχνών του Βελγίου
Rogier van der Weyden - Portrait of a Young Woman - WGA25729.jpg Προσωπογραφία νέας 1440–1445 σχέδιο
16,7 × 11,7 cm
Λονδίνο, Βρετανικό Μουσείο
Rogier van der Weyden - Crucifixion Triptych - WGA25612.jpg Τρίπτυχο Σταύρωσης
στον αριστερό πίνακα η Μαρία Μαγδαληνή, στον δεξιό η Αγία Βερόνικα
περί το 1445 λάδι σε ξύλο βελανιδιάς
101 × 70 cm ο κεντρικός πίνακας
95,5 × 27 cm οι πλευρικοί
Βιέννη, Μουσείο Ιστορίας της Τέχνης
Rogier van der Weyden - The Altar of Our Lady (Miraflores Altar) - Google Art Project (left panel without frame).jpg Altare Miraflores - αριστερός πίνακας :
Η Αγία Οικογένεια
1442-45 λάδι σε ξύλο
71 × 43 cm
Βερολίνο, Πινακοθήκη
Rogier van der Weyden - The Altar of Our Lady (Miraflores Altar) - Google Art Project (center panel without frame).jpg Altare Miraflores - κεντρικός πίνακας :
Pietà
1442-45 λάδι σε ξύλο
71 × 43 cm
Βερολίνο, Πινακοθήκη
Rogier van der Weyden - The Altar of Our Lady (Miraflores Altar) - Google Art Project (right panel without frame).jpg Altare Miraflores - δεξιός πίνακας :
Η εμφάνιση του Χριστού στην Παρθένο
1442-45 λάδι σε ξύλο
71 × 43 cm
Βερολίνο, Πινακοθήκη
Philip the good.jpg Φίλιππος ο Καλός, δούκας της Βουργουνδίας 1445-1450 31 x 23 cm Ντιζόν, Musée des Beaux-Arts αντίγραφο χαμένου πίνακα
Seven Sacraments Rogier.jpg Τρίπτυχο των Επτά Μυστηρίων 1445-1450 λάδι σε ξύλο
200 × 223 cm
Αμβέρσα, Koninklijk Museum voor Schone Kunsten Βάιντεν και εργαστήριο
Rogier van der Weyden - The Middelburg Altar - Google Art Project.jpg Τρίπτυχο Bladelin (ή Middelburg Altar) 1445-50 λάδι σε ξύλο βελανιδιάς
94 × 92 cm ο κεντρικός πίνακας
94 × 42 cm οι πλευρικοί
Βερολίνο, Πινακοθήκη
Van der weyden miniature.jpg Ο Jean Wauquelin παρουσιάζει το βιβλίο του «Chroniques de Hainaut» στον Φίλιππο τον Καλό 1447 μικρογραφία Βρυξέλλες, Bibliothèque royale de Belgique αν όχι έργο του ιδίου, σίγουρα του εργαστηρίου σε σχέδια του Βάιντεν
Rogier van der Weyden - The Last Judgment Polyptych - WGA25625.jpg Εικόνα Βωμού της Beaune – εσωτερική όψη :
Η Δευτέρα Παρουσία
1445–1450 λάδι σε ξύλο βελανιδιάς
220 x 548 cm
Beaune, Hospices de Beaune
Rogier van der Weyden - The Last Judgment (detail) - WGA25635.jpg Εικόνα Βωμού της Beaune – λεπτομ. εσωτερικής όψης :
Ο Χριστός και ο Αρχάγγελος Μιχαήλ κρίνουν
Beaune Altarpiece detail.jpg Εικόνα Βωμού της Beaune – λεπτομ. εσωτερικής όψης :
Η πτώση των κολασμένων
Weyden-beaune-achterkant.jpg Εικόνα Βωμού της Beaune - πίσω όψη :
Ευαγγελισμός και άγιοι (σε grisaille)
-στα άκρα οι δωρητές
Rogier van der Weyden (workshop of) - Portrait of Isabella of Portugal.jpg Ισαβέλλα της Πορτογαλίας περί το 1450 46 x 37,1 cm Λος Άντζελες, Μουσείο Γκεττύ μάλλον έργο μέλους του εργαστηρίου
The Braque Triptych interior.jpg Τρίπτυχο Braque - εσωτερικοί πίνακες :
Ιωάννης ο Βαπτιστής, ο Χριστός εν μέσω της Παναγίας και του Ιωάννη Ευαγγελιστή, Μαρία Μαγδαληνή
περί το 1452 λάδι σε ξύλο βελανιδιάς
κεντρικός πίνακας 41 × 68 cm
πλευρικοί πίνακες 41cm × 34,5 cm
Παρίσι, Μουσείο του Λούβρου
Braque Family Triptych closed WGA.jpg Τρίπτυχο Braque - το τρίπτυχο κλειστό :
Μemento mori (υπόμνηση θανάτου)
Tríptico de Santa Columba, Roger van der Weyden.jpg Εικόνα Βωμού της Αγίας Columba :
ΕυαγγελισμόςΗ προσκύνηση των ΜάγωνΥπαπαντή
περί το 1455 λάδι σε ξύλο βελανιδιάς
138 × 153 cm
Μόναχο, Παλαιά Πινακοθήκη
Rogier van der Weyden - The Altar of St. John - Google Art Project.jpg Εικόνα Βωμού του Αγίου Ιωάννη :
Η γέννηση του ΒαπτιστήΗ ΒάπτισηΟ αποκεφαλισμός
περί το 1455 λάδι σε ξύλο βελανιδιάς
221 × 48 cm
Βερολίνο, Πινακοθήκη
Weyden-tripticAbegg.jpg Τρίπτυχο Abegg περί το 1455 λάδι σε ξύλο
102 × 70,5 cm (ο κεντρικός πίνακας)
Riggisberg (Ελβετία), Abegg-Stiftung
Rogier van der Weyden - Virgin and Child - Google Art Project.jpg Παρθένος και Βρέφος μετά το 1454 λάδι σε ξύλο βελανιδιάς
31,9 × 22,9 cm
Χιούστον, Museum of Fine Arts
Francesco d'Este.jpeg Francesco d'Este περί το 1460 λάδι σε ξύλο
29,8 × 20,3 cm
Νέα Υόρκη, Μητροπολιτικό Μουσείο
Madonna and Child Rogier van der Weyden.jpg Παρθένος και Βρέφος 1460 San Marino (Καλιφόρνια), Huntington Library αριστερό τμήμα διπτύχου
Rogier van der Weyden - Portrait of Philippe de Croÿ.jpg Philippe de Croÿ περί το 1460 λάδι σε ξύλο βελανιδιάς
49 × 30 cm
Αμβέρσα, Koninklijk Museum voor Schone Kunsten δεξιό τμήμα του αμέσως πιο πάνω διπτύχου
Rogier van der Weyden - Portrait of a Lady - Google Art Project.jpg Προσωπογραφία γυναικός περί το 1460 λάδι σε ξύλο
34 × 25,5 cm
Ουάσινγκτον, National Gallery of Art
Charles the Bold 1460.jpg Κάρολος ο Τολμηρός, δούκας της Βουργουνδίας περί το 1460
Antoine de Bourgogne.jpg Αντώνιος της Βουργουνδίας «Ο μεγάλος Μπάσταρδος» περί το 1460 λάδι σε ξύλο
19 × 28,5
Βρυξέλλες, Βασιλικά Μουσεία Καλών Τεχνών του Βελγίου
Rogier van der Weyden, Netherlandish (active Tournai and Brussels) - The Crucifixion, with the Virgin and Saint John the Evangelist Mourning - Google Art Project.jpg Δίπτυχο της Σταύρωσης περί το 1460 λάδι σε ξύλο βελανιδιάς
αριστερός πίνακας: 180,3 × 93,8 cm
δεξιός πίνακας: 180,3 × 92,6 cm
Φιλαδέλφεια, Museum of Art
Weyden Christ on the Cross with Mary and St John.jpg Σταύρωση 1457-1464 λάδι σε ξύλο βελανιδιάς
323 × 192 cm
Εσκοριάλ
Rogier van der Weyden 013.1.jpg Θρήνος για τον νεκρό Χριστό 1460–1463 λάδι σε ξύλο
96 × 110 cm
Φλωρεντία, Ουφίτσι
Rogier van der Weyden 021.jpg Madonna Medici 1460–1464 λάδι σε ξύλο
61,7 × 46,1 cm
Φραγκφούρτη, Μουσείο Σταίντελ