Κατάλογος έργων του Ρομπέρ Καμπέν

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Πήδηση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση

Το λήμμα αυτό περιλαμβάνει κατάλογο έργων του Ρομπέρ Καμπέν, γνωστού και ως Maître de Flémalle :

Πίνακας Τίτλος Έτος Τεχνική και
διαστάσεις
Μουσείο
Saint-john-the-baptist-1826.jpg Άγιος Ιωάννης ο Βαπτιστής 1415 Λάδι σε πάνελ
17,2 × 12,2 cm
Κλήβελαντ, Museum of Art
Triptych-with-the-entombment-of-christ-1822.jpg Τρίπτυχο της Ταφής
ή Τρίπτυχο του Seilern
1415 Λάδι σε πάνελ
65,2 × 53,6 cm (κεντρικός πίνακας) ;
64,9 × 26,8 cm (ο κάθε πλευρικός πίνακας)
Λονδίνο, Ινστιτούτο Τέχνης Κουρτώ
The Nativity Robert Campin.jpg Γέννηση 1420-1425 Λάδι σε πάνελ
84,1 × 69,9 cm
Ντιζόν, Musée des beaux-arts
L'annonciation
Ευαγγελισμός 1415-1425 Λάδι σε πάνελ από βελανιδιά
61 × 63,7 cm
Βρυξέλλες, Βασιλικά Μουσεία Καλών Τεχνών του Βελγίου (Musée d'Art Ancien)
Robert Campin Portrait.jpg Προσωπογραφία του Ρομπέρ ντε Μασμίν 1420-1430 Λάδι σε πάνελ
29,5 × 18 cm
Μαδρίτη, Museo Thyssen-Bornemisza
Βερολίνο, Πινακοθήκη
Robert Campin-Blessing.jpg Ο Χριστός και η Παναγία δεομένη περί το 1424 Λάδι σε επίχρυσο πάνελ
29 × 46 cm
Φιλαδέλφεια, Museum of Art
RobertCampin-MarededeuBancGespa.jpg Η Παρθένος της Ταπεινότητος περί το 1425 Λάδι σε πάνελ από βελανιδιά
39 × 27 cm
Βερολίνο, Πινακοθήκη
Robert Campin - The Virgin and Child before a Firescreen (National Gallery London).jpg Η Παναγία στο τζάκι
ή Παρθένος Salting
1425-1430 Τέμπερα σε πάνελ
63,4 × 48,5 cm
Λονδίνο, Εθνική Πινακοθήκη
Los Desposorios de la Virgen, por Robert Campin.jpg Ο γάμος της Παρθένου 1427 Λάδι σε πάνελ
77 × 88 cm
Μαδρίτη, Μουσείο του Πράδο
Campin-Jaume-Clara-002.jpg Άγιος Γουλιέλμος και Αγία Κλάρα 1427 Λάδι σε πάνελ σε αποχρώσεις του γκρίζου
77 × 88 cm
Μαδρίτη, Μουσείο του Πράδο
CampinVeronica.jpg Πίνακες της Flémalle : Η Αγία Βερόνικα περί το 1430 Λάδι σε πάνελ
148,2 × 57,7 cm
Φραγκφούρτη, Μουσείο Σταίντελ
Robert campin, trinity.jpg Πίνακες της Flémalle : Η θλιμμένη Τριάς περί το 1430 Λάδι σε πάνελ
147,5 × 57,6 cm
Φραγκφούρτη, Μουσείο Σταίντελ
Madonna-and-child-1823.jpg Πίνακες της Flémalle : Παρθένος γαλακτοτροφούσα περί το 1430 Λάδι σε πάνελ
149,1 × 58,3 cm
Φραγκφούρτη, Μουσείο Σταίντελ
Robert Campin 004.jpg Ο Κακός Ληστής περί το 1430 Λάδι σε πάνελ
134,2 × 92,5 cm
Φραγκφούρτη, Μουσείο Σταίντελ
La Anunciación, por Robert Campin.jpg Ευαγγελισμός περί το 1430 Λάδι σε πάνελ
76 × 70 cm
Μαδρίτη, Μουσείο του Πράδο
RobertCampinWorkshop-Man-1314.jpg Προσωπογραφία ανδρός περί το 1430 Λάδι και τέμπερα σε πάνελ
40,6 × 28,1 cm
Λονδίνο, Εθνική Πινακοθήκη
Robert Campin 012.jpg Προσωπογραφία γυναικός περί το 1430 Λάδι σε πάνελ
56,5 × 19,5 cm
Λονδίνο, Εθνική Πινακοθήκη
RobertCampin-Trinity.jpg Αγία Τριάς 1433-1435 Λάδι σε πάνελ
76 × 70 cm
Αγία Πετρούπολη, Ερμιτάζ
Robert Campin 009.jpg Παρθένος και Βρέφος μπροστά στο τζάκι 1433-1435 Λάδι σε πάνελ
34 × 24 cm
Αγία Πετρούπολη, Ερμιτάζ
Robert Campin 014.jpg Τρίπτυχο Werl : Άγιος Ιωάννης ο Βαπτιστής και ο Φραγκισκανός Henri de Werl (ο αριστερός πίνακας τριπτύχου, του οποίου ο κεντρικός πίνακας έχει χαθεί) 1438 Λάδι σε πάνελ
101 × 47 cm
Μαδρίτη, Μουσείο του Πράδο
The Werl Altarpiece Saint Barbara.jpg Τρίπτυχο Werl : Αγία Βαρβάρα (ο δεξιός πίνακας του τριπτύχου) 1438 Λάδι σε πάνελ
101 × 47 cm
Μαδρίτη, Μουσείο του Πράδο
Campin-mass-of-saint-gregory-1440.jpg Η λειτουργία του Αγίου Γρηγορίου 1440 Λάδι σε πάνελ
85 × 73 cm
Βρυξέλλες, Βασιλικά Μουσεία Καλών Τεχνών του Βελγίου


Αντίγραφα και έργα αποδιδόμενα στο εργαστήριο του καλλιτέχνη[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Πίνακας Τίτλος Έτος Τεχνική και
διαστάσεις
Μουσείο
Robert Campin - L' Annonciation - 1425.jpg Τρίπτυχο Mérode
ή Τρίπτυχο του Ευαγγελισμού
1425-1430 Λάδι σε πάνελ
64,1 × 63,2 cm (κεντρικός πίνακας) ;
64,5 × 27,3 cm (ο κάθε πλευρικός πίνακας)
Νέα Υόρκη, Μητροπολιτικό Μουσείο
Life-of-saint-joseph-1829.jpg Η ζωή του Αγίου Ιωσήφ αντίγραφο από πρωτότυπο του 1425 Λάδι σε πάνελ
64 × 203 cm
Hoogstraten, Saint Katarinakerk
Descent-from-the-cross-CopyCampin.jpg Τρίπτυχο της Αποκαθήλωσης 1467, αντίγραφο από πρωτότυπο του 1430 Λάδι σε πάνελ
Λίβερπουλ, Walker Art Gallery
Portrait-of-barthelemy-alatruye-1853.jpg Προσωπογραφία του Barthélemy Alatruye αντίγραφο από πρωτότυπο του 1425 Λάδι σε πάνελ
44 × 31,5 cm
Τουρναί, Musée des beaux-arts
Portrait-of-marie-de-pacy-1854.jpg Προσωπογραφία της Marie de Pacy αντίγραφο από πρωτότυπο του 1425 Λάδι σε πάνελ
44,5 × 31,5 cm
Τουρναί, Musée des beaux-arts
TallerCampin-MareDeuLlet-MNAC-6741.jpg Παρθένος γαλακτοτροφούσα 1520 Λάδι σε πάνελ από βελανιδιά
διάμετρος : 28,4 cm
Βαρκελώνη, Museu Nacional d'Art de Catalunya
RobertCampin-MarededeuNenInterior.jpg Παρθένος και Βρέφος μπροστά στο τζάκι 1435 Λάδι σε πάνελ
23 × 15 cm
Λονδίνο, Εθνική Πινακοθήκη


Βιβλιογραφία[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  • Felix Thürlemann, Robert Campin: a monographic study with critical catalogue, Prestel, coll. « Art and Design Series », 2002, 385 p. (ISBN 9783791327785)