Κατάλογος έργων του Πιέρο ντελλα Φραντσέσκα

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Πήδηση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση

Η σελίδα αυτή περιέχει κατάλογο έργων του Πιέρο ντελλα Φραντσέσκα.

1. Έργα διάφορα σε χρονολογική σειρά[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Πίνακας Τίτλος Χρονολογία Τεχνική και Διαστάσεις (σε εκατ.) Χώρος Παρατηρήσεις
Misericorde.jpg Polittico della Misericordia μεταξύ 1444 και 1464 λάδι και τέμπερα σε ξύλο
273x330 cm
Sansepolcro, Museo Civico
Piero, Pala della misericordia, madonna della misericordia 2.jpg Polittico della Misericordia
λεπτομέρεια με τον καλλιτέχνη στο κέντρο (με το κόκκινο περιλαίμιο)
Piero, battesimo di cristo 04.jpg Η Βάπτιση 1448-1450 λάδι σε ξύλο
167x116 cm
Λονδίνο, Εθνική Πινακοθήκη
Piero, san girolamo penitente, 1450 gemaeldegalerie zu berlin.jpg Ο Άγιος Ιερώνυμος στην έρημο 1450 τέμπερα σε ξύλο καστανιάς
51x38 cm
Βερολίνο, Πινακοθήκη
Accademia - San Girolamo e un devoto - Piero della Francesca.jpg Ο Άγιος Ιερώνυμος και ο δωρητής Τζιρόλαμο Αμάντι μεταξύ 1440 και 1450 τέμπερα σε ξύλο
49x42 cm
Βενετία, Πινακοθήκη της Ακαδημίας υπογεγραμμένο κάτω αριστερά, στον κορμό
επί του οποίου η Σταύρωση : PETRI DE BÛ[R]GO S[AN]Ĉ[T]I SEPULCRI OPUS
(Έργο του Πέτρου του Μπόργκο Σανσεπόλκρο)
Piero, Sigismondo Pandolfo Malatesta before Saint Sigismund 01.jpg Ο Σιγισμούνδος Μαλατέστα προσεύχεται στον Άγιο Σιγισμούνδο 1451 νωπογραφία
257x345 cm
Rimini, Tempio Malatestiano
Piero, ritratto di sigismondo malatesta.jpg Προσωπογραφία του Σιγισμούνδου Μαλατέστα 1451 τέμπερα σε ξύλο
44,5x34,5 cm
Παρίσι, Μουσείο του Λούβρου
Piero, sant'agostino.jpg Πολύπτυχο του Αγίου Αυγουστίνου :
Άγιος Αυγουστίνος
μεταξύ 1454 και 1469 μεικτή τεχνική σε ξύλο
133x60 cm
Λισαβόνα, Museu Nacional de Arte Antiga
Piero, san michele a.jpg Πολύπτυχο του Αγίου Αυγουστίνου :
Αρχάγγελος Μιχαήλ
μεταξύ 1454 και 1469 μεικτή τεχνική σε ξύλο
133x59,5 cm
Λονδίνο, Εθνική Πινακοθήκη
Piero, san giovanni evangelista o.jpg Πολύπτυχο του Αγίου Αυγουστίνου :
Άγιος Ιωάννης ο Ευαγγελιστής
μεταξύ 1454 και 1469 μεικτή τεχνική σε ξύλο
133,99x62,23 cm
Νέα Υόρκη, Frick Collection
Piero, san nicola da tolentino o.jpg Πολύπτυχο του Αγίου Αυγουστίνου :
Άγιος Νικόλαος του Tolentino
μεταξύ 1454 και 1469 μεικτή τεχνική σε ξύλο
139,4x59,2 cm
Μιλάνο, Museo Poldi Pezzoli
Piero, santa monaca.jpg Πολύπτυχο του Αγίου Αυγουστίνου :
Σάντα Μόνικα
μεταξύ 1454 και 1469 μεικτή τεχνική σε ξύλο με χρυσό φόντο
39x28 cm
Νέα Υόρκη, Frick Collection
Piero, monaco agostiniano.jpg Πολύπτυχο του Αγίου Αυγουστίνου :
Αυγουστινιανός άγιος
μεταξύ 1454 και 1469 μεικτή τεχνική σε ξύλο με χρυσό φόντο
39x28 cm
Νέα Υόρκη, Frick Collection
Piero, sant'apollonia.jpg Πολύπτυχο του Αγίου Αυγουστίνου :
Αγία Απολλωνία
μεταξύ 1454 και 1469 μεικτή τεχνική σε ξύλο με χρυσό φόντο
38,8x28 cm
Ουάσινγκτον, National Gallery of Art
Piero, crocifissione.jpg Πολύπτυχο του Αγίου Αυγουστίνου :
Σταύρωση
μεταξύ 1454 και 1469 μεικτή τεχνική σε ξύλο με χρυσό φόντο
37,5×41 cm
Νέα Υόρκη, Frick Collection
Piero della francesca, san giuliano.jpg Άγιος Ιουλιανός μεταξύ 1454-1458 απόσπασμα αποκολλημένης νωπογραφίας
130x80 cm
Sansepolcro, Museo Civico
Qk-Piero-Mary-Magdalene01.jpg Μαρία Μαγδαληνή μεταξύ 1460 και 1466 νωπογραφία
190x105 cm
Αρέτσο, Cattedrale di San Donato
Madonna del parto piero della Francesca.jpg Madonna del Parto μεταξύ 1455 και 1465 νωπογραφία
260x203 cm
Monterchi, μουσείο ειδικά για την εικόνα Madonna del Parto : πίνακες
με απεικόνιση της Παναγίας εγκύου
Resurrection.JPG Ανάσταση μεταξύ 1450 και 1463 νωπογραφία
225x200cm
Sansepolcro, Museo Civico
Piero della Francesca - St Ludovico - WGA17634.jpg Ο Άγιος Λουδοβίκος της Τουλούζης 1460 αποκολλημένη νωπογραφία
123x90 cm
Sansepolcro, Museo Civico
Pollittico sant antonio.jpg Πολύπτυχο του Αγίου Αντωνίου μεταξύ 1460 και 1470 μεικτή τεχνική σε ξύλο
338x230 cm
Περούτζια, Galleria nazionale dell'Umbria
Piero, Double portrait of the Dukes of Urbino 03.jpg Διπλή προσωπογραφία των δουκών του Ουρμπίνο :
Ο Φεντερίκο ντα Μοντεφέλτρο και η Μπαττίστα Σφόρτσα
μεταξύ 1465 και 1472 λάδι σε ξύλο
47×33 cm κάθε πίνακας
Φλωρεντία, Ουφίτσι
Διπλή προσωπογραφία των δουκών του Ουρμπίνο, πίσω όψη :
Ο θρίαμβος του δούκα [1]
μεταξύ 1465 και 1472 λάδι σε ξύλο
47×33 cm
Φλωρεντία, Ουφίτσι
Διπλή προσωπογραφία των δουκών του Ουρμπίνο, πίσω όψη :
Ο θρίαμβος της δούκισσας [2]
μεταξύ 1465 και 1472 λάδι σε ξύλο
47×33 cm
Φλωρεντία, Ουφίτσι
Piero, flagellazione 11.jpg Η Μαστίγωση περί το 1453 τέμπερα σε ξύλο
58,4x81,5 cm
Ουρμπίνο, Galleria Nazionale delle Marche
Piero, hercules.jpg Ηρακλής μετά το 1465 αποκολλημένη νωπογραφία
151x126 cm
Βοστώνη, Isabella Stewart Gardner Museum
Piero della Francesca 046.jpg Pala di Brera μεταξύ 1469 και 1474 μεικτή τεχνική σε ξύλο
248x170 cm
Μιλάνο, Πινακοθήκη Μπρέρα
Madonna di Senigallia.jpg Madonna di Senigallia μεταξύ 1470 και 1485 λάδι σε χαρί μεταφερμένο σε ξύλο καρυδιάς
61x53,5 cm
Ουρμπίνο, Galleria Nazionale delle Marche
Piero della Francesca 041.jpg Γέννηση μεταξύ 1470 και 1475 (ή περί το 1485) λάδι σε ξύλο
124,4x122,6 cm
Λονδίνο, Εθνική Πινακοθήκη
Piero, madonna col bambino e 4 angeli, clark art institute.jpg Παρθένος και Βρέφος με τέσσερις αγγέλους μεταξύ 1475 και 1482 μεικτή τεχνική σε ξύλο, μεταφερμένο σχετικά πρόσφατα σε καμβά
107,8x78,4 cm
Williamstown (Μασσαχουσέττη), Clark Art Institute



2. Αρέτσο, San Francesco[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Storie della Vera Croce (Ιστορίες του Αληθούς Σταυρού), μεταξύ 1452 και 1466, νωπογραφίες

Πίνακας Τίτλος Παρατηρήσεις
Location arezzo.jpg γενική άποψη και αριθμημένο σχέδιο
Piero della Francesca 033.jpg 1. Ο θάνατος του Αδάμ
Piero della Francesca 032.jpg 2. Ο προφήτης Ιεζεκιήλ
Piero della Francesca 031.jpg 3. Ο προφήτης Ιερεμίας
Piero, arezzo, Adoration of the Holy Wood and the Meeting of Solomon and the Queen of Sheba 01.jpg 4. Η λατρεία του Τιμίου Ξύλου και Η συνάντηση του Σολομώντα με την βασίλισσα του Σαβά
Piero, arezzo, Burial of the Wood 01.jpg 5. Η έγερση του ξύλου του Σταυρού
Piero, arezzo, Annunciation 01.jpg 6. Ευαγγελισμός
Piero della Francesca 017 a.jpg 7. Το όνειρο του Κωνσταντίνου
Piero, arezzo, Battle between Constantine and Maxentius 01.jpg 8. Η νίκη του Κωνσταντίνου επί του Μαξεντίου στην Μουλβία γέφυρα
Piero, arezzo, Torture of the Jew 01.jpg 9. Το βασανιστήριο του Εβραίου
Piero, arezzo, Discovery and Proof of the True Cross 01.jpg 10. Η εύρεση των τριών σταυρών και η διαπίστωση του αληθούς Σταυρού
Piero della Francesca 021.jpg 11. Μάχη μεταξύ Ηρακλείου και Χοσρόη
Exalt.jpg 12. Η ανύψωση του Σταυρού