Κατάλογος έργων του Ουφίτσι

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Μετάβαση σε: πλοήγηση, αναζήτηση

Η σελίδα αυτή περιέχει εικονογραφημένο κατάλογο έργων του Ουφίτσι.


Ιταλική ζωγραφική

Εικόνα Καλλιτέχνης Τίτλος Χρονολογία Παρατηρήσεις
Madonna Enthroned with the Child St Francis St Domenico and two Angels, Cimabue.jpg Τσιμαμπούε Παρθένος και Βρέφος ένθρονοι με αγγέλους και τους αγίους Φραγκίσκο και Δομήνικο
Cimabue Trinita Madonna.jpg Τσιμαμπούε Maesta di Santa Trinita
Duccio Madonna ruccelai.jpg Ντούτσιο ντι Μπουονινσένια Παρθένος και Βρέφος ένθρονοι με έξι αγγέλους
GiottoMadonna.jpg Τζόττο Madonna d’ Ognissanti
Ambrogio Lorenzetti 001 edit.jpg Ambrogio Lorenzetti Υπαπαντή
Simone Martini and Lippo Memmi - The Annunciation and Two Saints - WGA15010.jpg Σιμόνε Μαρτίνι και Lippo Memmi Ο Ευαγγελισμός της Θεοτόκου
Masaccio, Madonna-del-Solletico.jpg Μαζάτσο Madonna-del-Solletico ή Η Παρθένος του καρδιναλίου Καζίνι
Masaccio. The Madonna and Child with st. Anna. ca. 1424. Uffizi, Florence.jpg Μαζάτσο Sant’ Anna Metterza
Angelico, tebaide.jpg Φρα Αντζέλικο(;) Θηβαΐδα
Fra Angelico - The Coronation of the Virgin - WGA0630.jpg Φρα Αντζέλικο Η στέψη της Παρθένου
Domenico Veneziano - The Madonna and Child with Saints - WGA06428.jpg Ντομένικο Βενετσιάνο Παρθένος και Βρέφος με αγίους
Monaco coronation.jpg Λορέντσο Μόνακο Η στέψη της Παρθένου
Don Lorenzo Monaco 002.2.jpg Λορέντσο Μόνακο Η προσκύνηση των Μάγων
Gentile da Fabriano Adoration.jpg Gentile da Fabriano Η προσκύνηση των Μάγων
Uccello Battle of San Romano Uffizi.jpg Πάολο Ουτσέλλο Η Μάχη του Σαν Ρομάνο το ένα από τα τρία τμήματα –βλ. λήμμα ζωγράφου
Filippo Lippi - Madonna col Bambino e due angeli - Google Art Project.jpg Φιλίππο Λίππι Παρθένος και Βρέφος με δύο αγγέλους
Fra Filippo Lippi 007.jpg Φιλίππο Λίππι Η στέψη της Παρθένου
Piero, Double portrait of the Dukes of Urbino 03.jpg Πιέρο ντέλλα Φραντσέσκα Δίπτυχο των δουκών του Ουρμπίνο : Μπαττίστα Σφόρτσα και Φεντερίκο ντα Μοντεφέλτρο
DanteFresco.jpg Αντρέα ντελ Καστάνιο Δάντης
Petrarch by Bargilla.jpg Αντρέα ντελ Καστάνιο Πετράρχης
Andrea del Castagno Giovanni Boccaccio c 1450.jpg Αντρέα ντελ Καστάνιο Βοκκάκκιος
Antonio del Pollaiolo - Ercole e l'Idra e Ercole e Anteo - Google Art Project.jpg Antonio del Pollaiuolo Ηρακλής και Λερναία Ύδρα
Antonio del Pollaiolo - Ercole e Anteo.jpg Antonio del Pollaiuolo Ηρακλής και Ανταίος
Andrea del Verrocchio, Leonardo da Vinci - Baptism of Christ - Uffizi.jpg Αντρέα ντελ Βερρόκκιο (και Λεονάρντο ντα Βίντσι) Η Βάπτιση του Χριστού
Sandro Botticelli - Retour de Judith 1.JPG Σάντρο Μποττιτσέλλι Η επιστροφή της Ιουδήθ από το εχθρικό στρατόπεδο
Madonna of the Magnificat.png Σάντρο Μποττιτσέλλι Madonna del Magnificat
Botticelli Annunciazione di Cestello ca. 1489-90 Uffizien Florenz-01.jpg Σάντρο Μποττιτσέλλι Ο Ευαγγελισμός της Θεοτόκου 1489
Sandro Botticelli - La nascita di Venere - Google Art Project - edited.jpg Σάντρο Μποττιτσέλλι Η Γέννηση της Αφροδίτης
Pallasetlecentaure.jpg Σάντρο Μποττιτσέλλι Παλλάς και Κένταυρος
Sandro Botticelli 021.jpg Σάντρο Μποττιτσέλλι Η Συκοφαντία του Απελλή
Primavera (Botticelli).jpg Σάντρο Μποττιτσέλλι Η άνοιξη
Botticelli, adorazione dei magi uffizi.jpg Σάντρο Μποττιτσέλλι Η προσκύνηση των Μάγων 1475 αυτοπροσωπογραφία του καλλιτέχνη στο άκρο δεξιά
Botticelli, adorazione dei magi uffizi 1490--1500.jpg Σάντρο Μποττιτσέλλι Η προσκύνηση των Μάγων 1490-1505
Antonello da messina, madonna uffizi.jpg Αντονέλλο ντα Μεσσίνα Παρθένος και Βρέφος με αγγέλους
Domenico Ghirlandaio Madonna and Child enthroned with Saint c 1483.jpg Ντομένικο Γκιρλαντάιο Παρθένος και Βρέφος με αγγέλους και αγίους
Filippino lippi, madonna col bambino e i santi g.battista, vittore, bernardo e zanobi (1485) uffizi.jpg Φιλιππίνο Λίππι Pala degli Otto ή Εικόνα Βωμού του Αγίου Βερνάρδου
Adorazione dei magi, filippino lippi.JPG Φιλιππίνο Λίππι Η προσκύνηση των Μάγων
Filippino, san girolamo.jpg Φιλιππίνο Λίππι Ο Άγιος Ιερώνυμος στην έρημο
Cima da conegliano, madonna col bambino, uffizi.jpg Τσίμα ντα Κονελιάνο Παρθένος και Βρέφος
Giovanni bellini, compianto degli Uffizi.jpg Τζοβάνι Μπελλίνι Πιετά
Giovanni bellini, san girolamo contini bonacossi 01.jpg Τζοβάνι Μπελλίνι Ο Άγιος Ιερώνυμος στην έρημο
Giovanni Bellini - Allegoria sacra.jpg Τζοβάνι Μπελλίνι Ιερή Αλληγορία
Μελότσο ντα Φορλί Ευαγγελισμός
Andrea Mantegna 110.jpg Αντρέα Μαντένια Κάρολος των Μεδίκων
Andrea Mantegna 104.jpg Αντρέα Μαντένια Η Παρθένος των Σπηλαίων
Andrea Mantegna - Trittico - Google Art Project.jpg Αντρέα Μαντένια τρίπτυχο : Ανάληψη - Προσκύνηση των Μάγων - Περιτομή
Pietro Perugino catA2.jpg Περουτζίνο Προσωπογραφία αγοριού
Pietro Perugino cat37.jpg Περουτζίνο Προσωπογραφία του Φραντσέσκο ντελλε Όπερε
Pietro Perugino cat30.jpg Περουτζίνο Παρθένος και Βρέφος με τους αγίους Ιωάννη Βαπτιστή και Σεβαστιανό
Pietà (Perugino).jpg Περουτζίνο Πιετά
Carpaccio, gruppo di soldati.jpg Βιττόρε Καρπάτσο Όμιλος στρατιωτών με ανατολίτικες ενδυμασίες
Luca Signorelli 006.jpg Λούκα Σινιορέλλι Παρθένος και Βρέφος με ποιμένες και προφήτες
Signorelli-crucifixion.jpg Λούκα Σινιορέλλι Σταύρωση με την Μαγδαληνή
Leonardo da Vinci - Adoration of the Magi - WGA12693.jpg Λεονάρντο ντα Βίντσι Η Προσκύνηση των Μάγων
Leonardo Da Vinci - Annunciazione.jpeg Λεονάρντο ντα Βίντσι Ο Ευαγγελισμός της Θεοτόκου
Piero di Cosimo - Liberazione di Andromeda - Google Art Project.jpg Πιέρο ντι Κόζιμο Ο Περσέας ελευθερώνει την Ανδρομέδα
Piero di cosimo, incarnazione.jpg Πιέρο ντι Κόζιμο Η Άμωμη Σύλληψη
Raffaello Sanzio - Madonna del Cardellino - Google Art Project.jpg Ραφαήλ Η Παρθένος με την καρδερίνα
Selfportrait of Raffaelo, Uffizi Florence.jpg Ραφαήλ Αυτοπροσωπογραφία
Young Man Apple.jpg Ραφαήλ Φραντσέσκο Μαρία ντελλα Ρόβερε (;)
Raffael 040.jpg Ραφαήλ Ο Λέων Ι΄ με τους καρδιναλίους Τζούλιο ντε Μέντιτσι και Λουίτζι ντε Ρόσσι
Giulio Romano - Virgin with the Child - WGA09618.jpg Τζούλιο Ρομάνο Παρθένος και Βρέφος
Correggio 049.jpg Κορρέτζο Παρθένος και Βρέφος εν δόξη
Correggio Rest.jpg Κορρέτζο Ανάπαυση κατά την φυγή στην Αίγυπτο και άγιος Φραγκίσκος
Correggio - The Adoration of the Child - WGA05325.jpg Κορρέτζο Η προσκύνηση του Βρέφους
Andrea del Sarto - Portrait of a Woman with a Basket of Spindles - WGA0377.jpg Αντρέα ντελ Σάρτο Κυρία με καλάθι
Andrea del Sarto - Madonna of the Harpies - WGA00370.jpg Αντρέα ντελ Σάρτο Η Παναγία με τις Άρπυιες
Andrea del Sarto - Dama col - Google Art Project.jpg Αντρέα ντελ Σάρτο Κυρία με τις "Ρίμες" του Πετράρχη
Pontormo, madonna col bambino e san giovannino, uffizi.jpg Τζάκοπο Ποντόρμο Παρθένος και Βρέφος και ο μικρός άγιος Ιωάννης
Pontormo - Cena in Emmaus - Google Art Project.jpg Τζάκοπο Ποντόρμο Δείπνος εις Εμμαούς
Bronzino - Sacra famiglia Panciatichi or Madonna Panciatichi - Google Art Project.jpg Άνιολο Μπροντσίνο Η Αγία Οικογένεια Panciatichi
Angelo Bronzino 034.jpg Άνιολο Μπροντσίνο Θρήνος για τον νεκρό Χριστό
Bronzino - Eleonora di Toledo col figlio Giovanni - Google Art Project.jpg Άνιολο Μπροντσίνο Η Ελεωνόρα του Τολέδου με τον γιο της
Bartolomeo Panciatichi by Angelo Bronzino.jpg Άνιολο Μπροντσίνο Προσωπογραφία του Bartolomeo Panciatichi
Angelo Bronzino - Portrait of Lucrezia Panciatichi - WGA3266.jpg Άνιολο Μπροντσίνο Προσωπογραφία της Lucrezia Panciatichi
Angelo Bronzino 068.jpg Άνιολο Μπροντσίνο Πυγμαλίων και Γαλάτεια
Parmigianino, ritratto maschile uffizi.jpg Παρμιτζανίνο Προσωπογραφία ανδρός
Parmigianino - Madonna con Bambino e angeli, detta Madonna dal collo lungo - Google Art Project.jpg Παρμιτζανίνο Madonna di San Zaccaria
Parmigianino - Madonna dal collo lungo - Google Art Project.jpg Παρμιτζανίνο Η Παρθένος με τον μακρύ λαιμό
Giorgione, giudizio di salomone.jpg Τζορτζόνε Η κρίση του Σολομώντα
Giorgione, Moses Undergoing Trial by Fire.jpg Τζορτζόνε Η δοκιμασία του Μωυσή
Giorgione, Portrait of Warrior with his Equerry.jpg Τζορτζόνε Ιππότης με πανοπλία και ακόλουθος
Sebastiano del Piombo - Portrait of a Woman - WGA21119.jpg Σεμπαστιάνο ντελ Πιόμπο Προσωπογραφία κυρίας
Sebastiano del Piombo - Morte di Adone - Google Art Project.jpg Σεμπαστιάνο ντελ Πιόμπο Ο θάνατος του Άδωνι
Tizian 118.jpg Τιτσιάνο Ο άρρωστος άντρας
Tiziano - Flora - Google Art Project.jpg Τιτσιάνο Φλόρα
Tiziano, cavaliere di malta.jpg Τιτσιάνο Ο ιππότης της Μάλτας
Titian - Portrait of Francesco Maria della Rovere, Duke of Urbino - WGA22982.jpg Τιτσιάνο Ελεωνόρα Γκοντσάγκα ντελλα Ρόβερε
Tizian 055.jpg Τιτσιάνο Φραντσέσκο Μαρία ντελλα Ρόβερε
Titian - Venus and Cupid (Galleria degli Uffizi) - WGA22903.jpg Τιτσιάνο Αφροδίτη και ερωτιδέας
Tizian 102.jpg Τιτσιάνο Η Αφροδίτη του Ουρμπίνο
Palma il Vecchio - Judith - WGA16936.jpg Πάλμα Βέκκιο Η Ιουδήθ με το κεφάλι του Ολοφέρνη
Jacopo Tintoretto - Portrait of Jacopo Sansovino - WGA22689.jpg Τιντορέττο Προσωπογραφία του Γιάκοπο Σανσοβίνο
Leda mit schwan.jpg Τιντορέττο Η Λήδα και ο κύκνος
Veronese, annunciazione degli uffizi.jpg Βερονέζε Ευαγγελισμός
Paolo Veronese - Martirio di Santa Giustina - Google Art Project.jpg Βερονέζε Το μαρτύριο της αγίας Ιουστίνης
Paolo Veronese 041.jpg Βερονέζε Ο Τζουζέππε ντα Πόρτο με τον γιο του Αντριάνο
Paolo Veronese - Holy Family with St Barbara and the Infant St John - WGA24826.jpg Βερονέζε Η Αγία Οικογένεια με την αγία Αικατερίνη και τον μικρό άγιο Ιωάννη
Τζάκοπο Μπασσάνο Δύο σκύλοι
Jacopo da Ponte - Madonna and Child with Saint John the Baptist - WGA01446.jpg Τζάκοπο Μπασσάνο Παρθένος και Βρέφος και ο μικρός άγιος Ιωάννης
Lotto, susanna e i vecchioni.jpg Λορέντσο Λόττο Η Σωσσάνα και οι γέροι
Lorenzo Lotto- Portrait of a Young Man.JPG Λορέντσο Λόττο Προσωπογραφία νέου
Lotto, madonna uffizi.jpg Λορέντσο Λόττο Παρθένος και Βρέφος και οι άγιοι Ιερώνυμος και Άννα
Giorgio Vasari 002.jpg Τζόρτζο Βαζάρι Η Αθηνά στο σιδηρουργείο του Ηφαίστου
Michelangelo- Tondo Doni - tone corrected.jpg Μιχαήλ Άγγελος Tondo Doni
Annibale Carracci 001.jpg Αννίμπαλε Καρράτσι Αφροδίτη, σάτυρος και Έρως
Annibale Carracci Uomo con scimmia Firenze.jpg Αννίμπαλε Καρράτσι Ο άνθρωπος με τον πίθηκο
Annibale Carracci - Self-portrait.jpg Αννίμπαλε Καρράτσι Αυτοπροσωπογραφία σε προφίλ
Cardinal Agucchi.png Ντομενικίνο Καρδινάλιος Agucchi
Domenichino Virginio Cesarini.jpg Ντομενικίνο Αυτοπροσωπογραφία (;)
Guercino Concerto campestre.jpg Γκουερτσίνο Εξοχική συναυλία
Gentileschi - Die heilige Katharina - 1615.jpeg Αρτεμίζια Τζεντιλέσκι Η αγία Αικατερίνη της Αλεξανδρείας
GENTILESCHI Judith.jpg Αρτεμίζια Τζεντιλέσκι Η Ιουδήθ αποκεφαλίζει τον Ολοφέρνη
Gianlorenzo Bernini - Self-Portrait - WGA01973.jpg Τζαν Λορέντσο Μπερνίνι Αυτοπροσωπογραφία
Luca giordano e bottega, trionfo di galatea, 1680-85 ca..JPG Luca Giordano Ο Θρίαμβος της Γαλάτειας
Bacco.jpg Καραβάτζο Βάκχος
Medusa by Carvaggio.jpg Καραβάτζο Μέδουσα
Sacrifice of Isaac-Caravaggio (c. 1603).jpg Καραβάτζο Η θυσία του Αβραάμ
Τζανμπαττίστα Τιέπολο Ανέγερση του ανδριάντα ενός αυτοκράτορα
Rosalba Carriera Self-portrait.jpg Rosalba Carriera Αυτοπροσωπογραφία με πορτραίτο της αδελφής της
Canaletto - Veduta del Palazzo Ducale di Venezia - Google Art Project.jpg Καναλέττο Βενετία, το δουκικό ανάκτορο
The confession.jpg Pietro Longhi Η εξομολόγηση
Giuseppe Maria Crespi 003.jpg Giuseppe Maria Crespi Ο ψύλλος
Giuseppe Maria Crespi - La sguattera .jpg Giuseppe Maria Crespi Η υπηρέτρια
Giuseppe Maria Crespi - Amore e Psiche - Google Art Project.jpg Giuseppe Maria Crespi Έρως και Ψυχή
Pompeo-batoni-painting-self-portrait.jpg Pompeo Batoni Αυτοπροσωπογραφία
Pompeo Batoni Ο Οδυσσέας ανακαλύπτει τον Αχιλλέα στην Σκύρο


Ζωγραφική άλλων ευρωπαϊκών χωρών

Εικόνα Καλλιτέχνης Τίτλος Χρονολογία Παρατηρήσεις
Rogier van der Weyden 013.1.jpg Ρόχιερ φαν ντερ Βάιντεν Η ταφή του Χριστού
Hans memling, uomo con la lettera, uffizi.jpg Χανς Μέμλινγκ Προσωπογραφία ανδρός
Hans Memling 061.jpg Χανς Μέμλινγκ Παρθένος και Βρέφος με αγγέλους
Hugo van der Goes 004.jpg Ούγκο φαν ντερ Χους Τρίπτυχο Πορτινάρι
Gérard David, adorazione dei magi, uffizi.JPG Γκέραρντ Ντάβιντ Η προσκύνηση των Μάγων
Albrecht Durer Adoration of the Magi 1504.jpg Άλμπρεχτ Ντύρερ Η προσκύνηση των Μάγων
Durer, vergine della pera.jpg Άλμπρεχτ Ντύρερ Η Παναγία με το αχλάδι
Durer, san filippo.jpg Άλμπρεχτ Ντύρερ Άγιος Φίλιππος
Durer, san giacomo.jpg Άλμπρεχτ Ντύρερ Άγιος Ιάκωβος
Albrecht Dürer - Ritratto del padre - Google Art Project.jpg Άλμπρεχτ Ντύρερ Ο πατέρας του καλλιτέχνη
Hans baldus grien, copia da durer, adamo ed eva.jpg Λούκας Κράναχ ο Πρεσβύτερος Αδάμ και Εύα
Cranach, Portraits of Martin Luther and Philipp Melanchthon.jpg Λούκας Κράναχ ο Πρεσβύτερος Μαρτίνος Λούθηρος και Φίλιππος Μελάγχθων
Albrecht altdorfer, St Florian Taking Leave of the Monastery.jpg Άλμπρεχτ Άλτντόρφερ Η αναχώρηση του αγίου Φλωριανού
Albrecht altdorfer, Martyrdom of St Florian.jpg Άλμπρεχτ Άλτντόρφερ Το μαρτύριο του αγίου Φλωριανού
Hans Holbein d. J. 060.jpg Χανς Χόλμπαϊν ο νεότερος Sir Richard Southwell
Hans Holbein the Younger, self-portrait.jpg Χανς Χόλμπαϊν ο νεότερος Αυτοπροσωπογραφία
Peter Paul Rubens 092.jpg Πέτερ Πάουλ Ρούμπενς Ισαβέλλα Μπραντ
Rubens Self-Portrait without a Hat.jpg Πέτερ Πάουλ Ρούμπενς Αυτοπροσωπογραφία
Pieter Paul Rubens - Ingresso trionfale di Enrico IV a Parigi - Google Art Project.jpg Πέτερ Πάουλ Ρούμπενς Η θριαμβευτική είσοδος του Ερρίκου Δ΄στο Παρίσι
Γιάκομπ Γιόρντενς Προσωπογραφία κυρίας
Άντονι βαν Ντάικ Γιαν βαν Μόνφορτ
Anthony Van Dick - Ritratto equestre dell'imperatore Carlo V - Google Art Project.jpg Άντονι βαν Ντάικ Ο Κάρολος Ε' έφιππος
Rembrandt Harmensz. van Rijn 138.jpg Ρέμπραντ Προσωπογραφία του καλλιτέχνη σε νεαρή ηλικία
Rembrandt, Self-portrait, 1668–1669, Galleria degli Uffizi, Florence.jpg Ρέμπραντ Προσωπογραφία του καλλιτέχνη σε γεροντική ηλικία
Portrait of an Old Man, Rembrandt.jpg Ρέμπραντ Προσωπογραφία του Ιωάννη Κομένιου
El Greco - Sts John and Francis - WGA10549.jpg Ελ Γκρέκο Οι άγιοι Ιωάννης ο Ευαγγελιστής και Φραγκίσκος
Self-portrait by Diego Velázquez.jpg Ντιέγο Βελάθκεθ Αυτοπροσωπογραφία
Francisco de Goya y Lucientes - Portrait of María Teresa de Vallabriga on Horseback - WGA9990.jpg Γκόγια Η Μαρία Τερέζα ντε Βαλλαμπρίγκα έφιππη
Claude Lorrain 010.jpg Κλωντ Λορραίν Λιμάνι με την Βίλλα Μέντιτσι
Jean-Baptiste Siméon Chardin 002.jpg Ζαν Μπατίστ Σιμεόν Σαρντέν Το κορίτσι με την ρακέτα
Chardin, Jean-Baptiste-Siméon, Boy Playing with Cards.jpg Ζαν Μπατίστ Σιμεόν Σαρντέν Πύργος από τραπουλόχαρτα
Eugène Ferdinand Victor Delacroix 050.jpg Ντελακρουά Αυτοπροσωπογραφία
Ingres-autoportrait-1858 Florence.jpg Ζαν Ωγκύστ Ντομινίκ Ενγκρ Αυτοπροσωπογραφία στα 78