Κατάλογος έργων του Ντονατέλλο

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Μετάβαση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση

Το λήμμα αυτό περιλαμβάνει κατάλογο έργων του Ντονατέλλο με χρονολογική σειρά.

Έργα[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Εικόνα Τίτλος Χρονολογία Είδος γλυπτού Υλικό Διαστάσεις σε εκατ. Κράτος Πόλη Χώρος Παρατηρήσεις
Donatello, creazione di eva, 1410 circa 01.JPG Η δημιουργία της Εύας 1405-1407 ή περ. 1410 χαμηλό ανάγλυφο εφυαλωμένη οκταγωνική τερρακόττα 34,5x34,5 Flag of Italy.svg Ιταλία Φλωρεντία Museo dell'Opera del Duomo (Μουσείο Έργων της Μητρόπολης)
Young prophet Donatello OPA Florence.jpg Μικρός Προφήτης 1406-1408 άγαλμα μάρμαρο 128 Flag of Italy.svg Ιταλία Φλωρεντία Museo dell'Opera del Duomo
Crocifisso di donatello, 1406-08 04.JPG Σταύρωση 1406-1408 άγαλμα ξύλο ζωγραφισμένο 168x173 Flag of Italy.svg Ιταλία Φλωρεντία Basilica di Santa Croce (Βασιλική του Τιμίου Σταυρού)
Donatello o collaboratore, due madonne da tabernacoli lucchesi, 1400-1425 ca. 05.JPG Παρθένος και Βρέφος 1406-1408 υψηλό ανάγλυφο τερρακόττα 86 (ύψος) Flag of Italy.svg Ιταλία Λούκκα Museo nazionale di Villa Guinigi
Donatello o collaboratore, due madonne da tabernacoli lucchesi, 1400-1425 ca. 02.JPG Παρθένος και Βρέφος 1406-1408 υψηλό ανάγλυφο τερρακόττα Flag of Italy.svg Ιταλία Λούκκα Museo nazionale di Villa Guinigi
Donatello, david (marmo) 01.JPG Δαβίδ 1408-1409 άγαλμα μάρμαρο 191 (ύψος) Flag of Italy.svg Ιταλία Φλωρεντία Museo Nazionale del Bargello (Εθνικό Μουσείο Μπαρτζέλλο)
Sangiovannievangelista.jpg Άγιος Ιωάννης ο Ευαγγελιστής 1408-1415 άγαλμα μάρμαρο 210 (ύψος) Flag of Italy.svg Ιταλία Φλωρεντία Museo dell'Opera del Duomo
Smf, statua in nicchione 01 giosuè (ritratto di poggio bracciolini) by bernardo ciuffagni, donatello (head) and nanni di bartolo (1415) 2.jpg Ιησούς του Ναυή 1410-1411 άγαλμα μάρμαρο Flag of Italy.svg Ιταλία Φλωρεντία Duomo (Μητρόπολη) το έργο ξεκίνησε ο Bernardo Ciuffagni και το τελείωσε ο Nanni di Bartolo]]. Αποδίδεται στον Ντονατέλλο μόνο το κεφάλι.
Παρθένος και Βρέφος 1410-1420 χαμηλό ανάγλυφο τερρακόττα 67,6x37,8x33,3 Flag of the United States.svg ΗΠΑ Ντητρόιτ Detroit Institute of Arts
Donatello (attr.), madonna col bambino, firenze, 1400-1430 ca..JPG Madonna Huldschinsky 1410-1430 υψηλό ανάγλυφο τερρακόττα 90x75 Γερμανία Γερμανία Βερολίνο Bode-Museum
Orsanmichele Florenz Donatello Markus.jpg Άγιος Μάρκος 1411-1413 άγαλμα μάρμαρο 236 (ύψος) Flag of Italy.svg Ιταλία Φλωρεντία Μουσείο του Ορσανμικέλε (ένα μαρμάρινο αντίγραφο εκτίθεται εξωτερικά)
Donatello, san giorgio 01.JPG Άγιος Γεώργιος 1415-1417 άγαλμα μάρμαρο 209 (ύψος) Flag of Italy.svg Ιταλία Φλωρεντία Museo nazionale del Bargello (ένα μαρμάρινο αντίγραφο εκτίθεται στο εξωτερικό του Ορσανμικέλε)
Orsanmichele, san giorgio e la principessa di donatello.jpg Ο Άγιος Γεώργιος ελευθερώνει την πριγκίπισσα 1416-1417 χαμηλό ανάγλυφο μάρμαρο 129x39 Flag of Italy.svg Ιταλία Φλωρεντία Museo nazionale del Bargello (ένα μαρμάρινο αντίγραφο εκτίθεται στο εξωτερικό του Ορσανμικέλε)
Opera del duomo (FI), donatello, profeta 1418-20.JPG γενειοφόρος προφήτης 1415-1420 άγαλμα μάρμαρο 193 Flag of Italy.svg Ιταλία Φλωρεντία Museo dell'Opera del Duomo από την σειρά "Προφήτες" για το Campanile di Giotto (Κωδωνοστάσιο του Τζόττο)
Prophet Donatello OPA Florence.jpg αγένειος προφήτης 1415-1436 άγαλμα μάρμαρο 190 Flag of Italy.svg Ιταλία Φλωρεντία Museo dell'Opera del Duomo από την σειρά "Προφήτες" για το Campanile di Giotto
Abraham Donatello OPA Florence.jpg Η θυσία του Αβραάμ 1421 άγαλμα μάρμαρο 188 Flag of Italy.svg Ιταλία Φλωρεντία Museo dell'Opera del Duomo από την σειρά "Προφήτες" για το Campanile di Giotto
Abacuc di donatello.JPG Αββακούμ ή Zuccone (ο Χαζός) 1423-1426 άγαλμα μάρμαρο 195 Flag of Italy.svg Ιταλία Φλωρεντία Museo dell'Opera del Duomo από την σειρά "Προφήτες" για το Campanile di Giotto
Donatello, geremia 02.JPG Ιερεμίας 1425/27-1436 άγαλμα μάρμαρο 191 Flag of Italy.svg Ιταλία Φλωρεντία Museo dell'Opera del Duomo από την σειρά "Προφήτες" για το Campanile di Giotto
Donatello Marzocco.JPG Marzocco 1419-1420 άγαλμα αμμόλιθος 135,5 (ύψος) Flag of Italy.svg Ιταλία Φλωρεντία Museo Nazionale del Bargello αντίγραφο του "Marzocco" στην Piazza della Signoria
Donatello o luca della robbia, madonna della mela. da museo bardini 01.JPG Madonna della Mela (Η Παναγία του Μήλου) 1420-1425 άγαλμα τερρακόττα 90x64 Flag of Italy.svg Ιταλία Φλωρεντία Museo Bardini ενδεχομένως έργο του Luca della Robbia
Donatello, san luigi di tolosa, 1423-25, 02.jpg Άγιος Λουδοβίκος της Τουλούζης 1421-1425 άγαλμα επιχρυσωμένος ορείχαλκος 266 (ύψος) Flag of Italy.svg Ιταλία Φλωρεντία Museo dell'Opera di Santa Croce (Μουσείο έργων της Santa Croce)
Antipope John XXIII tomb 01.JPG Τάφος του αντίπαπα Ιωάννη ΚΓ΄ 1422-1428 αρχιτεκτονικό σύνολο με αγάλματα πολύχρωμα μάρμαρα και επιχρυσωμένος ορείχαλκος 195 (ύψος) Flag of Italy.svg Ιταλία Φλωρεντία Βαπτιστήριο
Formella 06, donatello, banchetto di erode, 1427 01.JPG Το συμπόσιο του Ηρώδη 1423-1427 χαμηλό ανάγλυφο επιχρυσωμένος ορείχαλκος 60x60 Flag of Italy.svg Ιταλία Σιένα Battistero di San Giovanni (Βαπτιστήριο του Αγίου Ιωάννη) Κολυμβήθρα
Donatello (attr.) putto danzante.JPG Ερωτιδέας που χορεύει περ. 1423 άγαλμα ορείχαλκος 37,8 Flag of Italy.svg Ιταλία Φλωρεντία Museo del Bargello αποδίδεται
Donatello, putto con tamburino, siena, 1429, 02.JPG Ερωτιδέας με τύμπανο 1429 χαμηλό ανάγλυφο ορείχαλκος 36 (ύψος) Γερμανία Γερμανία Βερολίνο Bode-Museum από την κολυμβήθρα του Βαπτιστηρίου της Σιένας
Λειψανοθήκη του San Rossore 1424-1427 άγαλμα επιχρυσωμένος ορείχαλκος 56x60,5 Flag of Italy.svg Ιταλία Πίζα Museo nazionale di San Matteo
Donatello, battesimo di cristo, arezzo, post 1425.jpg Η Βάπτιση μετά το 1425 χαμηλό ανάγλυφο μάρμαρο 63,5x40,5 Flag of Italy.svg Ιταλία Αρέτσο Κολυμβήθρα της Μητρόπολης
Donatello Madonna Pazzi.jpg Madonna Pazzi 1425-1430 χαμηλό ανάγλυφο μάρμαρο 74,5x69,5 Γερμανία Γερμανία Βερολίνο Κρατικά Μουσεία
Donatello, lastra tombale di giovanni pecci, 1426 circa, siena.jpg Επιτάφια πλάκα του Giovanni Pecci μετά το 1426 χαμηλό ανάγλυφο ορείχαλκος 247x88 Flag of Italy.svg Ιταλία Σιένα Μητρόπολη της Santa Maria Assunta
Fonte battesimale, donatello, fede, 1427, 01.JPG Πίστις 1427-1429 άγαλμα επιχρυσωμένος ορείχαλκος 52 Flag of Italy.svg Ιταλία Σιένα Battistero di San Giovanni Κολυμβήθρα
Fonte battesimale, donatello, speranza, 1427, 03.JPG Ελπίς 1427-1429 άγαλμα επιχρυσωμένος ορείχαλκος 52 Flag of Italy.svg Ιταλία Σιένα Battistero di San Giovanni Κολυμβήθρα
Fonte battesimale di siena, c, angioletti di donatello 03.JPG Ερωτιδέας που χορεύει 1427-1429 άγαλμα ορείχαλκος 36 Flag of Italy.svg Ιταλία Σιένα Battistero di San Giovanni Κολυμβήθρα
Fonte battesimale di siena, c, angioletti di donatello 04.JPG Ερωτιδέας με σάλπιγγα 1427-1429 άγαλμα ορείχαλκος 36 Flag of Italy.svg Ιταλία Σιένα Battistero di San Giovanni Κολυμβήθρα
Scultrinasc.jpg Τάφος του καρδιναλίου Rainaldo Brancaccio 1426-1428 αρχιτεκτονικό σύμπλεγμα με αγάλματα μάρμαρο Flag of Italy.svg Ιταλία Νάπολη chiesa di Sant'Angelo a Nilo δημιουργία των Ντονατέλλο και Μικελότσο
Assunzione della verginje, donatello.jpg Η Ανάληψη της Παρθένου 1427-1428 χαμηλό ανάγλυφο μάρμαρο 53,5x78 Flag of Italy.svg Ιταλία Νάπολη εκκλησία Sant'Angelo a Nilo τμήμα του τάφου Brancacci
Donatello - The Ascension with Christ giving the Keys to St Peter.jpg Η Παράδοση των κλειδών δεκαετία 1430-1440 χαμηλό ανάγλυφο μάρμαρο 41x114,5 Flag of the United Kingdom.svg Ηνωμένο Βασίλειο Λονδίνο Victoria and Albert Museum
Donatello, madonna delle nuvole, boston.jpg Madonna delle Nuvole (Η Παρθένος των Νεφών) δεκαετία 1430-1440 χαμηλό ανάγλυφο μάρμαρο 33,5x32,2 Flag of the United States.svg ΗΠΑ Βοστώνη Museum of Fine Arts
Donatello - Ciborium.jpg Κιβώριο της Θείας Ευχαριστίας 1432-1433 χαμηλό ανάγλυφο μάρμαρο 228x125,4 Βατικανό Βατικανό Ρώμη Βασιλική του Αγίου Πέτρου, Museo del Tesoro (Μουσείο του Θησαυρού)
Donatello, Tomba di Giovanni Crivelli 02.JPG Τάφος του Giovanni Crivelli 1432-1433 χαμηλό ανάγλυφο μάρμαρο 213 Flag of Italy.svg Ιταλία Ρώμη Basilica di Santa Maria in Aracoeli
Παναγία με δύο στέμματα και χερουβείμ 1432-1433 χαμηλό ανάγλυφο μάρμαρο Flag of Italy.svg Ιταλία Ρώμη ιδιωτική συλλογή
Cantoria di donatello 01.JPG Cantoria (Χοροστάσιο) 1433-1439 υψηλό ανάγλυφο μάρμαρο 348x570x98 Flag of Italy.svg Ιταλία Φλωρεντία Museo dell'Opera del Duomo παλιότερα στην Μητρόπολη
Donatello, incoronazione della vergine.jpg Η στέψη της Παρθένου 1434-1437 σχέδιο για βιτρώ 380 (διάμ.) Flag of Italy.svg Ιταλία Φλωρεντία Cattedrale di Santa Maria del Fiore (Μητρόπολη)
Pulpito di prato 12.jpg Ανάγλυφα στον άμβωνα της Μητρόπολης του Πράτο 1434-1438 χαμηλό ανάγλυφο μάρμαρο και μωσαϊκό 73,5 (h del parapetto) Flag of Italy.svg Ιταλία Φλωρεντία σήμερα στο Museo dell'Opera del Duomo κάποτε στην πρόσοψη της Μητρόπολης του Πράτο
Sala del crocifisso, donatello, madonna dei cordai 02.JPG Madonna dei Cordai 1433-1435 χαμηλό ανάγλυφο stucco policromo 93x78 Flag of Italy.svg Ιταλία Φλωρεντία Museo Bardini
Santa croce, annunciazione di donatello.jpg Ο Ευαγγελισμός Cavalcanti περ. 1435 υψηλό ανάγλυφο pietra serena με επιχρύσωση 420x274 Flag of Italy.svg Ιταλία Φλωρεντία Basilica di Santa Croce
Angelo reggicandela di donatello 02 dx.jpg Δύο ερωτιδείς 1436-1438 άγαλμα ορείχαλκος 57,5 e 67,5 (ύψος) Flag of France.svg Γαλλία Παρίσι Musée Jacquemart-André αποδίδεται
Le Festin d'Hérode Donatello Lille 13018.jpg Το συμπόσιο του Ηρώδη 1435-1436 χαμηλό ανάγλυφο μάρμαρο 50x71,5 Flag of France.svg Γαλλία Λίλλη Musée des Beaux-Arts
Donatello, storie di san giovanni evangelista, ascensione di s.g., 1434-43.jpg Η ανάληψη του Αγίου Ιωάννη του Ευαγγελιστή 1437-1443 χαμηλό ανάγλυφο πολύχρωμος γύψος 215 (διάμ.) Flag of Italy.svg Ιταλία Φλωρεντία basilica di San Lorenzo (Βασιλική του Αγίου Λαυρεντίου) γύψινα από την Sagrestia Vecchia (Παλαιό Σκευοφυλάκιο)
Donatello, storie di san giovanni evangelista, resurrezione di drusiana, 1434-43.jpg Η ανάσταση της Δρουσιάνας 1437-1443 χαμηλό ανάγλυφο πολύχρωμος γύψος 215 (διάμ.) Flag of Italy.svg Ιταλία Φλωρεντία basilica di San Lorenzo (Βασιλική του Αγίου Λαυρεντίου) γύψινα από την Sagrestia Vecchia
Donatello, storie di san giovanni evangelista, martirio, 1434-43.jpg Το μαρτύριο του Αγίου Ιωάννη του Ευαγγελιστή 1437-1443 χαμηλό ανάγλυφο πολύχρωμος γύψος 215 (διάμ.) Flag of Italy.svg Ιταλία Φλωρεντία basilica di San Lorenzo (Βασιλική του Αγίου Λαυρεντίου) γύψινα από την Sagrestia Vecchia
Donatello, storie di san giovanni evangelista, s.g. a patmos, 1434-43.jpg Ο Άγιος Ιωάννης ο Ευαγγελιστής στην Πάτμο 1437-1443 χαμηλό ανάγλυφο πολύχρωμος γύψος 215 (διάμ.) Flag of Italy.svg Ιταλία Φλωρεντία basilica di San Lorenzo (Βασιλική του Αγίου Λαυρεντίου) γύψινα από την Sagrestia Vecchia
Donatello, tondo di san giovanni evangelista, 1434-43.jpg Tondo του Αγίου Ιωάννη του Ευαγγελιστή 1437-1443 χαμηλό ανάγλυφο πολύχρωμος γύψος 215 (διάμ.) Flag of Italy.svg Ιταλία Φλωρεντία basilica di San Lorenzo (Βασιλική του Αγίου Λαυρεντίου) γύψινα από την Sagrestia Vecchia
Donatello, tondo di san luca, 1434-43.jpg Tondo του Αγίου Λουκά 1437-1443 χαμηλό ανάγλυφο πολύχρωμος γύψος 215 (διάμ.) Flag of Italy.svg Ιταλία Φλωρεντία basilica di San Lorenzo (Βασιλική του Αγίου Λαυρεντίου) γύψινα από την Sagrestia Vecchia
Donatello, tondo di san marco, 1434-43.jpg Tondo του Αγίου Μάρκου 1437-1443 χαμηλό ανάγλυφο πολύχρωμος γύψος 215 (διάμ.) Flag of Italy.svg Ιταλία Φλωρεντία basilica di San Lorenzo (Βασιλική του Αγίου Λαυρεντίου) γύψινα από την Sagrestia Vecchia
Donatello, tondo di san matteo, 1434-43.jpg Tondo του Αγίου Ματθαίου 1437-1443 χαμηλό ανάγλυφο πολύχρωμος γύψος 215 (διάμ.) Flag of Italy.svg Ιταλία Φλωρεντία basilica di San Lorenzo (Βασιλική του Αγίου Λαυρεντίου) γύψινα από την Sagrestia Vecchia
Donatello, santi stefano e lorenzo, 1434-43.jpg Οι Άγιοι Στέφανος και Λαυρέντιος 1437-1443 χαμηλό ανάγλυφο πολύχρωμος γύψος 215x180 Flag of Italy.svg Ιταλία Φλωρεντία basilica di San Lorenzo (Βασιλική του Αγίου Λαυρεντίου) γύψινα από την Sagrestia Vecchia
Donatello, santi cosma e damiano, 1434-43.jpg Οι Άγιοι Κοσμάς και Δαμιανός 1437-1443 χαμηλό ανάγλυφο πολύχρωμος γύψος 215x180 Flag of Italy.svg Ιταλία Φλωρεντία basilica di San Lorenzo (Βασιλική του Αγίου Λαυρεντίου) γύψινα από την Sagrestia Vecchia
Donatello, madonna col bambino e cherubini, firenze, 1440 ca..JPG Παρθένος και Βρέφος με τέσσερα χερουβείμ περ. 1440 χαμηλό ανάγλυφο τερρακόττα 102x72 Γερμανία Γερμανία Βερολίνο Bode-Museum]
Porta dei mariri 00.jpg Η Πύλη των Μαρτύρων 1440-1443 χαμηλό ανάγλυφο ορείχαλκος 235×109 Flag of Italy.svg Ιταλία Φλωρεντία basilica di San Lorenzo (Βασιλική του Αγίου Λαυρεντίου), Sagrestia Vecchia
Porta degli apostoli 00.jpg Η Πύλη των Αποστόλων 1440-1443 χαμηλό ανάγλυφο ορείχαλκος 235×109 Flag of Italy.svg Ιταλία Φλωρεντία basilica di San Lorenzo (Βασιλική του Αγίου Λαυρεντίου), Sagrestia Vecchia
Frari (Venice) Cappella di San Giovanni Battista - Altar piece.jpg Άγιος Ιωάννης ο Βαπτιστής 1438 άγαλμα ξύλο πολύχρωμο 141 Flag of Italy.svg Ιταλία Βενετία Basilica di Santa Maria Gloriosa dei Frari αποδίδεται
Donatello, amore-attys, 1440 circa 01.JPG Έρως - Άττις περ. 1440 άγαλμα ορείχαλκος με ίχνη επιχρύσωσης 104 Flag of Italy.svg Ιταλία Φλωρεντία Museo nazionale del Bargello
Donatello, madonna col bambino.JPG Παρθένος και Βρέφος περ. 1440 χαμηλό ανάγλυφο πολύχρωμη τερρακόττα 102x74 Flag of France.svg Γαλλία Παρίσι Μουσείο του Λούβρου
Madonna piot, louvre.jpg Madonna Piot περ. 1440 χαμηλό ανάγλυφο πολύχρωμη τερρακόττα 74 Flag of France.svg Γαλλία Παρίσι Μουσείο του Λούβρου
Donatello - David - Florença.jpg Δαβίδ δεκαετία 1440-1450 άγαλμα ορείχαλκος 158 Flag of Italy.svg Ιταλία Φλωρεντία Museo nazionale del Bargello
Ο μικρός Άγιος Ιωάννης Βαπτιστής Martelli περ. 1442 άγαλμα πολύχρωμο ξύλο 141 Flag of Italy.svg Ιταλία Φλωρεντία Museo nazionale del Bargello
Η Κλαψιάρα καμπάνα ορείχαλκος Flag of Italy.svg Ιταλία Φλωρεντία Museo nazionale di San Marco (Μουσείο του Αγίου Μάρκου)
Museo pushkin, calchi, donatello, crocifisso di padova.JPG Σταύρωση 1444-1449 άγαλμα ορείχαλκος 180x166 Flag of Italy.svg Ιταλία Πάντοβα Αγία Τράπεζα της Basilica del Santo (Βασιλικής του Αγίου Αντωνίου)
η Αγία Τράπεζα 1447-1450 αρχιτεκτονικό σύνολο με αγάλματα ορείχαλκος Flag of Italy.svg Ιταλία Πάντοβα basilica di Sant'Antonio da Padova (Βασιλική του Αγίου Αντωνίου της Πάντοβα - Il Santo)
Παρθένος και Βρέφος 1447-1450 άγαλμα ορείχαλκος 159 Flag of Italy.svg Ιταλία Πάντοβα basilica di Sant'Antonio da Padova τμήμα της Αγίας Τράπεζας της Basilica del Santo
Άγιος Φραγκίσκος 1447-1450 άγαλμα ορείχαλκος 147 Flag of Italy.svg Ιταλία Πάντοβα basilica di Sant'Antonio da Padova τμήμα της Αγίας Τράπεζας της Basilica del Santo
Αγία Ιουστίνη 1447-1450 άγαλμα ορείχαλκος 154 Flag of Italy.svg Ιταλία Πάντοβα basilica di Sant'Antonio da Padova τμήμα της Αγίας Τράπεζας της Basilica del Santo
Ο Άγιος Αντώνιος της Πάντοβα 1447-1450 άγαλμα ορείχαλκος 145 Flag of Italy.svg Ιταλία Πάντοβα basilica di Sant'Antonio da Padova τμήμα της Αγίας Τράπεζας της Basilica del Santo
Ο Άγιος Δανιήλ της Πάντοβα 1447-1450 άγαλμα ορείχαλκος 153 Flag of Italy.svg Ιταλία Πάντοβα basilica di Sant'Antonio da Padova τμήμα της Αγίας Τράπεζας της Basilica del Santo
Άγιος Λουδοβίκος 1447-1450 άγαλμα ορείχαλκος 164 Flag of Italy.svg Ιταλία Πάντοβα basilica di Sant'Antonio da Padova τμήμα της Αγίας Τράπεζας της Basilica del Santo
Άγιος Προσδόκιμος 1447-1450 άγαλμα ορείχαλκος 163 Flag of Italy.svg Ιταλία Πάντοβα basilica di Sant'Antonio da Padova τμήμα της Αγίας Τράπεζας της Basilica del Santo
Ανάγλυφα ερωτιδέων 1447-1450 χαμηλό ανάγλυφο ορείχαλκος 58x21 Flag of Italy.svg Ιταλία Πάντοβα basilica di Sant'Antonio da Padova τμήμα της Αγίας Τράπεζας της Basilica del Santo
Donatello, cristo morto.jpg Ο Χριστός νεκρός μεταξύ αγγέλων 1447-1450 χαμηλό ανάγλυφο ορείχαλκος 58x56 Flag of Italy.svg Ιταλία Πάντοβα basilica di Sant'Antonio da Padova τμήμα της Αγίας Τράπεζας της Basilica del Santo
Donatello, deposizione.jpg Αποκαθήλωση 1447-1450 χαμηλό ανάγλυφο ορείχαλκος 138x188 Flag of Italy.svg Ιταλία Πάντοβα basilica di Sant'Antonio da Padova τμήμα της Αγίας Τράπεζας της Basilica del Santo
Donatello, miracolo dell'asina.jpg Το θαύμα της γαϊδούρας 1447-1450 χαμηλό ανάγλυφο ορείχαλκος με επιχρυσώσεις 57x123 Flag of Italy.svg Ιταλία Πάντοβα basilica di Sant'Antonio da Padova τμήμα της Αγίας Τράπεζας της Basilica del Santo
Donatello, miracolo del neonato che parla.jpg Το θαύμα του νεογέννητου που μιλά 1447-1450 χαμηλό ανάγλυφο ορείχαλκος με επιχρυσώσεις 57x123 Flag of Italy.svg Ιταλία Πάντοβα basilica di Sant'Antonio da Padova τμήμα της Αγίας Τράπεζας της Basilica del Santo
Donatello, miracolo del figlio pentito.jpg Το θαύμα του μετανιωμένου γιου 1447-1450 χαμηλό ανάγλυφο ορείχαλκος με επιχρυσώσεις 57x123 Flag of Italy.svg Ιταλία Πάντοβα basilica di Sant'Antonio da Padova τμήμα της Αγίας Τράπεζας της Basilica del Santo
Donatello, miracolo del cuore dell'avaro.jpg Το θαύμα της καρδιάς του φιλάργυρου 1447-1450 χαμηλό ανάγλυφο ορείχαλκος με επιχρυσώσεις 57x123 Flag of Italy.svg Ιταλία Πάντοβα basilica di Sant'Antonio da Padova τμήμα της Αγίας Τράπεζας της Basilica del Santo
Σύμβολο του Ευαγγελιστή Λουκά 1447-1450 χαμηλό ανάγλυφο ορείχαλκος 59,8x59,8 Flag of Italy.svg Ιταλία Πάντοβα basilica di Sant'Antonio da Padova τμήμα της Αγίας Τράπεζας της Basilica del Santo
Σύμβολο του Ευαγγελιστή Μάρκου 1447-1450 χαμηλό ανάγλυφο ορείχαλκος 59,8x59,8 Flag of Italy.svg Ιταλία Πάντοβα basilica di Sant'Antonio da Padova τμήμα της Αγίας Τράπεζας της Basilica del Santo
Donatello, simbolo dell'evangelista giovanni.jpg Σύμβολο του Ευαγγελιστή Ιωάννη 1447-1450 χαμηλό ανάγλυφο ορείχαλκος 59,8x59,8 Flag of Italy.svg Ιταλία Πάντοβα basilica di Sant'Antonio da Padova τμήμα της Αγίας Τράπεζας της Basilica del Santo
Donatello, simbolo dell'evangelista matteo.jpg Σύμβολο του Ευαγγελιστή Ματθαίου 1447-1450 χαμηλό ανάγλυφο ορείχαλκος 59,8x59,8 Flag of Italy.svg Ιταλία Πάντοβα basilica di Sant'Antonio da Padova τμήμα της Αγίας Τράπεζας της Basilica del Santo
Donatello (attr.), san massimo 01.JPG Άγιος Μάξιμος 1443-1453 χαμηλό ανάγλυφο μάρμαρο 187x30 Flag of Italy.svg Ιταλία Φλωρεντία Museo del Cenacolo di Santo Spirito Attr.
Donatello (attr.), san prosdocimo 01.JPG Άγιος Προσδόκιμος 1443-1453 χαμηλό ανάγλυφο μάρμαρο 187x30 Flag of Italy.svg Ιταλία Φλωρεντία Museo del Cenacolo di Santo Spirito Attr.
Gattamelata.jpg Μνημείο του Γκατταμελάτα έφιππου 1446-1453 άγαλμα ορείχαλκος 340×390 Flag of Italy.svg Ιταλία Πάντοβα πλατεία της Βασιλικής του Αγίου Αντωνίου
Donatello, maria maddalena 02.JPG Μαρία Μαγδαληνή 1453-1455 άγαλμα ξύλο με ίχνη πολυχρωμίας 188 (ύψος) Flag of Italy.svg Ιταλία Φλωρεντία Museo dell'Opera del Duomo
Firenze-palazzo vecchio 21.jpg Ιουδήθ και Ολοφέρνης 1453-1457 άγαλμα ορείχαλκος 236 Flag of Italy.svg Ιταλία Φλωρεντία σήμερα στο Παλάτσο Βέκιο κάποτε στην Piazza della Signoria
Donatello (attr.) crocefissione bronzo dorato.JPG Σταύρωση περ. 1455 χαμηλό ανάγλυφο ορείχαλκος με επιχρυσώσεις 97x73 Flag of Italy.svg Ιταλία Φλωρεντία Museo del Bargello Attr.
San lorenzo, donatello, sarcofago martelli.JPG Σαρκοφάγος της οικογένειας Martelli περ. 1455 Σαρκοφάγος μάρμαρο 90×203 Flag of Italy.svg Ιταλία Φλωρεντία Basilica di San Lorenzo
Cappella di s. giovanni, siena, 16 s. giovanni di donatello.JPG Άγιος Ιωάννης Βαπτιστής 1455-1457 άγαλμα ορείχαλκος 181 (ύψος) Flag of Italy.svg Ιταλία Σιένα Μητρόπολη Santa Maria Assunta
Donatello, madonna chellini 01.JPG Madonna Chellini περ. 1456 χαμηλό ανάγλυφο ορείχαλκος με υπολείμματα επιχρύσωσης 28,50 Flag of the United Kingdom.svg Ηνωμένο Βασίλειο Λονδίνο Victoria and Albert Museum
Madonna del Perdono, Donatello, Museo dell'Opera metropolitana del Duomo (Siena).JPG Madonna del Perdono (Η Παναγία της Συγγνώμης) 1457-1459 χαμηλό ανάγλυφο μάρμαρο e intarsi di vetro blu 91×88,2 Flag of Italy.svg Ιταλία Σιένα Museo dell'Opera del Duomo (Μουσείο έργων της Μητρόπολης)
Donatello sangue del redentore-Torrita di Siena.jpg Το αίμα του Χριστού 1457-1459 χαμηλό ανάγλυφο μαρμάρινος ψευδοφεγγίτης (lunetta) 39,8x67 Flag of Italy.svg Ιταλία Torrita di Σιένα εκκλησία των Αγίων Flora e Lucilla απόδίδεται
Compianto del cristo morto, donatello.jpg Θρήνος για τον νεκρό Χριστό περ. 1460 χαμηλό ανάγλυφο ορείχαλκος 33,50x41,50 Flag of the United Kingdom.svg Ηνωμένο Βασίλειο Λονδίνο Victoria and Albert Museum απόδίδεται
Brogi, Carlo (1850-1925) - n. 8630 - Firenze - Chiesa di S. Lorenzo - Ambone in bronzo di Donatello.jpg Άμβωνας της Ανάστασης μετά το 1460 υψηλό ανάγλυφο ορείχαλκος 137x280 Flag of Italy.svg Ιταλία Φλωρεντία basilica di San Lorenzo
Donatello, pulpito della passione.JPG Άμβωνας του Πάθους μετά το 1460 υψηλό ανάγλυφο ορείχαλκος 137x280 Flag of Italy.svg Ιταλία Φλωρεντία basilica di San Lorenzo

Bibliografia[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]