Κατάλογος έργων του Μουσείου Ορσέ

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Πήδηση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση

Η σελίδα αυτή περιέχει εικονογραφημένο κατάλογο έργων του Μουσείου Ορσέ .

Ζωγραφική[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Εικόνα Καλλιτέχνης Τίτλος Χρονολογία Παρατηρήσεις
Jean Auguste Dominique Ingres - The Spring - Google Art Project 2.jpg Ζαν Ωγκύστ Ντομινίκ Ενγκρ Η πηγή
Eugène Delacroix - La Chasse aux lions.jpg Ευγένιος Ντελακρουά Κυνήγι λιονταριού (σχέδιο)
Camille Corot Dança das Ninfas.jpg Καμίλ Κορό Πρωί : χορός Νυμφών
Franz Xaver Winterhalter Portrait of Madame Barbe de Rimsky-Korsakov.jpg Φραντς-Ξάβερ Βιντερχάλτερ Η κα Ρίμσκυ-Κόρσακοφ
Daumier République.jpg Ονορέ Ντωμιέ Η Δημοκρατία
Honoré Daumier - The Washerwoman - WGA05957.jpg Ονορέ Ντωμιέ Η πλύστρα
JEAN-FRANÇOIS MILLET - El Ángelus (Museo de Orsay, 1857-1859. Óleo sobre lienzo, 55.5 x 66 cm).jpg Ζαν Φρανσουά Μιγέ L'Angelus
Jean-François Millet Pastora.jpg Ζαν Φρανσουά Μιγέ Η βοσκοπούλα
Jean-François Millet (II) 008.jpg Ζαν Φρανσουά Μιγέ Ο λιχνιστής
Millet Gleaners.jpg Ζαν Φρανσουά Μιγέ Des glaneuses (Οι σταχομαζώχτρες)
Jean-François Millet (II) - Spring - WGA15693.jpg Ζαν Φρανσουά Μιγέ Η Άνοιξη
THOMAS COUTURE - Los Romanos de la Decadencia (Museo de Orsay, 1847. Óleo sobre lienzo, 472 x 772 cm).jpg Τομά Κουτύρ Οι Ρωμαίοι της παρακμής
Chassériau, Théodore - Tepidarium - 1853.jpg Τεοντόρ Σασσεριώ Tepidarium (Στο λουτρό)
Gustave courbet, la falesia d'étretat dopo la tempesta, 1870, 02.JPG Γκυστάβ Κουρμπέ Τα βράχια του Ετρετά μετά την θύελλα
A Thicket of Deer at the Stream of Plaisir-Fountaine.jpg Γκυστάβ Κουρμπέ Ζαρκάδια στο ρέμα του Πλαιζίρ-Φονταίν
Gustave Courbet - Nude Woman with Dog - WGA05508.jpg Γκυστάβ Κουρμπέ Γυμνή γυναίκα με σκυλί
Gustave Courbet - La Source - Musée d'Orsay.jpg Γκυστάβ Κουρμπέ Η πηγή
Portrait of the Artist called The Wounded Man (L'homme blessé) by Gustave Courbet.jpg Γκυστάβ Κουρμπέ Ο πληγωμένος
Gustave Courbet - A Burial at Ornans - Google Art Project 2.jpg Γκυστάβ Κουρμπέ Ταφή στην Ορνάν
Courbet LAtelier du peintre.jpg Γκυστάβ Κουρμπέ Το ατελιέ του ζωγράφου
Alexandre Cabanel - The Birth of Venus - Google Art Project 2.jpg Αλεξάντρ Καμπανέλ Η γέννηση της Αφροδίτης
Chavannes Poor Fisherman.jpg Πυβί ντε Σαβάν Ο φτωχός ψαράς
On the Edge of the Sea.jpg Πυβί ντε Σαβάν Κορίτσια στην παραλία
La Charite-Pierre Puvis de Chavannes-IMG 8257.JPG Πυβί ντε Σαβάν Ευσπλαχνία
Eugène boudin, il porto di bordeaux, 1874.JPG Εζέν Μπουντέν Το λιμάνι του Μπορντώ
Boudin BathersTrouville 1869.jpg Εζέν Μπουντέν Η πλαζ της Τρουβίλ
Gustave Moreau Orphée 1865.jpg Γκυστάβ Μορώ Κορίτσι της Θράκης με το κεφάλι του Ορφέα
Camille Pissarro - Gelée blanche, ancienne route d´Ennery, Pontoise - 1873.jpg Καμίλ Πισαρό Πρωινή πάχνη
Camille Pissarro - Red roofs, corner of a village, winter - Google Art Project.jpg Καμίλ Πισαρό Οι κόκκινες στέγες
Camille pissarro, la pastorella, 1881, 02.JPG Καμίλ Πισαρό Η βοσκοπούλα
Edouard Manet 049.jpg Εντουάρ Μανέ Εμίλ Ζολά
Edouard Manet - The Balcony - Google Art Project.jpg Εντουάρ Μανέ Το μπαλκόνι
Manet, Edouard - Olympia, 1863.jpg Εντουάρ Μανέ Ολυμπία
Manet, Edouard - Blonde Woman with Bare Breasts.jpg Εντουάρ Μανέ Ξανθή γυναίκα με γυμνά στήθη
Manet, Edouard - Young Flautist, or The Fifer, 1866 (2).jpg Εντουάρ Μανέ Ο παίκτης του πίφερου
Edouard Manet - Luncheon on the Grass - Google Art Project.jpg Εντουάρ Μανέ Déjeuner sur l'herbe (Πρόγευμα στην χλόη)
Edouard Manet - On the Beach - Google Art Project.jpg Εντουάρ Μανέ Στην παραλία
Manet, Edouard - Lola de Valence.jpg Εντουάρ Μανέ Λόλα ντε Βαλάνς
Edward burne-jones, la ruota della fortuna, 1875-1883, 01.JPG Έντουαρντ Μπερν-Τζόουνς Ο τροχός της τύχης
Degas, Sémiramis construisant Babylone.gif Εντγκάρ Ντεγκά Η Σεμίραμις οικοδομεί την Βαβυλώνα
Edgar Degas - La famille Bellelli.JPG Εντγκάρ Ντεγκά Οικογένεια Μπελλέλλι
Edgar degas, corse di gentiluomini, prima della partenza, 1862, ripreso nel 1882, 02.JPG Εντγκάρ Ντεγκά Άλογα κούρσας προ των κριτών
At The Stock Exchange.jpg Εντγκάρ Ντεγκά Στο χρηματιστήριο
Edgar Degas - In a Café - Google Art Project 2.jpg Εντγκάρ Ντεγκά Το αψέντι
Edgar degas, ballerine blu, 1893 ca. 02.JPG Εντγκάρ Ντεγκά Οι μπλε χορεύτριες
Degas- La classe de danse 1874.jpg Εντγκάρ Ντεγκά Μάθημα μπαλέτου
Degas, ballerina con bouquet.gif Εντγκάρ Ντεγκά Χορεύτρια με ανθοδέσμη χαιρετά στη σκηνή
Edgar degas, stiratrici, 1884-86.JPG Εντγκάρ Ντεγκά Οι σιδερώτρες
Degas tub.jpg Εντγκάρ Ντεγκά Η μπανιέρα
Whistlers Mother high res.jpg Τζέιμς ΜακΝηλ Ουίστλερ Η μητέρα του καλλιτέχνη
Henri Fantin-Latour - A Studio at Les Batignolles - Google Art Project.jpg Ανρί Φαντέν-Λατούρ Ένα ατελιέ στην Μπατινιόλ
Paul Cézanne - Les Joueurs de cartes.jpg Πωλ Σεζάν Οι χαρτοπαίχτες
Paul Cézanne - La Maison du pendu.jpg Πωλ Σεζάν Το σπίτι του κρεμασμένου
Nature morte aux pommes et aux oranges, par Paul Cézanne.jpg Πωλ Σεζάν Μήλα και πορτοκάλια
Paul Cézanne - Montagne Saint-victoire - Google Art Project.jpg Πωλ Σεζάν Το όρος Σαιν Βικτουάρ
La Femme à la cafetière, par Paul Cézanne.jpg Πωλ Σεζάν Η γυναίκα με την καφετιέρα
Les Baigneurs, par Paul Cézanne, musée d'Orsay.jpg Πωλ Σεζάν Οι λουόμενοι
Achille Emperaire, par Paul Cézanne.jpg Πωλ Σεζάν Προσωπογραφία του Ασίλ Εμπεραίρ
Sisley-Footbridge at Argenteuil.jpg Αλφρέ Σισλέ Πεζογέφυρα στο Αρζαντέιγ
Alfred Sisley 063.jpg Αλφρέ Σισλέ Πλημμύρα στο Πορτ Μαρλύ
Alfred Sisley 052.jpg Αλφρέ Σισλέ Χιόνι στην Λουβεσιέν
Claude Monet 024.jpg Κλωντ Μονέ Γυναίκες στον κήπο
Claude Monet - The Magpie - Google Art Project.jpg Κλωντ Μονέ Η κίσσα
Claude Monet 037.jpg Κλωντ Μονέ Οι παπαρούνες
Monet-montorgueil.JPG Κλωντ Μονέ Η οδός Μοντοργκέιγ στις 31 Αυγούστου 1878
Claude Monet - Regattas at Argenteuil - Google Art Project.jpg Κλωντ Μονέ Ιστιοδρομίες στο Αρζαντέιγ
Claude Monet 010.jpg Κλωντ Μονέ Γέφυρα στο Αρζαντέιγ
La Gare Saint-Lazare - Claude Monet.jpg Κλωντ Μονέ Σταθμός Σαιν Λαζάρ
Claude Monet 033.jpg Κλωντ Μονέ Ο καθεδρικός ναός της Ρουέν σειρά πινάκων - βλ.λήμμα
Κατάλογος έργων του Κλωντ Μονέ
Claude Monet - Blue Water Lilies - Google Art Project.jpg Κλωντ Μονέ Μπλε νούφαρα σειρά πινάκων - βλ.λήμμα
Κατάλογος έργων του Κλωντ Μονέ
Monet dejeunersurlherbe.jpg Κλωντ Μονέ Πρόγευμα στην χλόη
Auguste Renoir - Claude Monet - Google Art Project.jpg Πιερ Ωγκύστ Ρενουάρ Κλωντ Μονέ
Redon.bouddha.jpg Οντιλόν Ρεντόν Βούδας
Odilon Redon - Der Wagen des Apolls.jpg Οντιλόν Ρεντόν Το άρμα του Απόλλωνα
Pierre-Auguste Renoir - Torse, effet de soleil.jpg Πιερ Ωγκύστ Ρενουάρ Γυμνή στον ήλιο
Pierre auguste renoir, la lettrice, 1874-76, 01.JPG Πιερ Ωγκύστ Ρενουάρ Γυναίκα που διαβάζει
Pierre-Auguste Renoir, Le Moulin de la Galette.jpg Πιερ Ωγκύστ Ρενουάρ Ο χορός στην Μουλέν ντε λα Γκαλέτ
Pierre Auguste Renoir - Country Dance - Google Art Project.jpg Πιερ Ωγκύστ Ρενουάρ Χορός στην εξοχή
Pierre-Auguste Renoir 019.jpg Πιερ Ωγκύστ Ρενουάρ Χορός στην πόλη
Pierre-Auguste Renoir 125.jpg Πιερ Ωγκύστ Ρενουάρ Οι λουόμενες 1918-19
Auguste Renoir - Maternity - Google Art Project.jpg Πιερ Ωγκύστ Ρενουάρ Μητρότητα
Renoir23.jpg Πιερ Ωγκύστ Ρενουάρ Κορίτσια στο πιάνο
Auguste Renoir - La Balançoire.jpg Πιερ Ωγκύστ Ρενουάρ Η κούνια
Berthe morisot, la culla, 1872.JPG Μπερτ Μοριζότ Η κούνια
Frédéric Bazille 001.jpg Φρεντερίκ Μπαζίλ Οικογενειακή συγκέντρωση
Henri Rousseau - La guerre.jpg Ανρί Ρουσσώ Ο πόλεμος
HENRI ROUSSEAU - La Encantadora de Serpientes (Museo de Orsay, París, 1907. Óleo sobre lienzo, 169 x 189.5 cm).jpg Ανρί Ρουσσώ Η γητεύτρα των φιδιών
Paul Gauguin - La Belle Angèle - Google Art Project.jpg Πωλ Γκωγκέν Η ωραία Ανζέλ
Paul Gauguin 056.jpg Πωλ Γκωγκέν Γυναίκες της Ταϊτής
Le Cheval blanc.jpg Πωλ Γκωγκέν Το άσπρο άλογο
Paul Gauguin - Arearea - Google Art Project.jpg Πωλ Γκωγκέν Arearea
Paul Gauguin 016.jpg Πωλ Γκωγκέν Χωρικές της Βρετάνης
Gauguin - Und das Gold ihrer Körper 1901.jpg Πωλ Γκωγκέν "Και το χρυσάφι των κορμιών τους
Gauguin portrait 1889.JPG Πωλ Γκωγκέν Αυτοπροσωπογραφία με τον κίτρινο Χριστό
Gustave Caillebotte - The Floor Planers - Google Art Project.jpg Γκυστάβ Κεγμπότ Λειαίνοντας το πάτωμα
Vincent van Gogh - Self-Portrait - Google Art Project.jpg Βίνσεντ βαν Γκογκ Αυτοπροσωπογραφία 1889
Vincent van Gogh - The Church in Auvers-sur-Oise, View from the Chevet - Google Art Project.jpg Βίνσεντ βαν Γκογκ Η εκκλησία της Ωβέρ-συρ-Ουάζ
Portrait of Dr. Gachet.jpg Βίνσεντ βαν Γκογκ Ο γιατρός Πωλ Γκασέ
La Chambre à Arles, by Vincent van Gogh, from C2RMF.jpg Βίνσεντ βαν Γκογκ Το δωμάτιο του βαν Γκογκ στην Αρλ
Noon, rest from work - Van Gogh.jpeg Βίνσεντ βαν Γκογκ Μεσημεριάτικος ύπνος
Vincent van Gogh - The Arlesienne - Google Art Project.jpg Βίνσεντ βαν Γκογκ Η Αρλεζιάνα
Starry Night Over the Rhone.jpg Βίνσεντ βαν Γκογκ Έναστρη νύχτα στο Ροδανό
Georges Seurat - The Circus - Google Art Project.jpg Ζωρζ Σερά Το τσίρκο
Georges Seurat 054.jpg Ζωρζ Σερά Πορτ αν Μπεσσέν
Edvard Munch - Nuit d’été à Aagaardstrand.jpg Έντβαρτ Μουνκ Καλοκαιριάτικη νύχτα στο Άσγκαρστραντ
Paul Signac, 1921, Entrée du port de la Rochelle, oil on canvas, 130.5 x 162 cm, Musée d'Orsay.jpg Πωλ Σινιάκ Η είσοδος του λιμανιού της Λα Ροσέλ
Paul Signac Femmes au puits 1892 high resolution.jpg Πωλ Σινιάκ Γυναίκες στο πηγάδι
Les Andelys, by Paul Signac, from C2RMF.jpg Πωλ Σινιάκ Les Andelys
Henri de toulouse-laurtrec, la danza moresca (gli Almeh), 1895, 01.JPG Ανρί ντε Τουλούζ-Λωτρέκ Μαυριτανικός χορός
Henri de toulouse-laurtrec, ballo al moulin rouge (la goulue e valentin il disossato), 1895, 01.JPG Ανρί ντε Τουλούζ-Λωτρέκ Ο χορός στο Μουλέν Ρουζ
Lautrec in bed 1893.jpg Ανρί ντε Τουλούζ-Λωτρέκ To κρεβάτι
Henri de toulouse-laurtrec, jane avril che balla, 1892 ca. 01.JPG Ανρί ντε Τουλούζ-Λωτρέκ Η Ζαν Αβρίλ χορεύει
Henri de Toulouse-Lautrec 017.jpg Ανρί ντε Τουλούζ-Λωτρέκ Η τουαλέτα
Félix Vallotton - The Ball - Google Art Project.jpg Φελίξ Βαλλοττόν Το τόπι
Émile Bernard Madeleine au Bois d'Amour 1888.jpg Εμίλ Μπερνάρ Η Μαντλέν στο δάσος του Έρωτα
Emile Bernard - Breton Women with Umbrellas - Google Art Project.jpg Εμίλ Μπερνάρ Γυναίκες της Βρετάννης με ομπρέλες
Edouard Vuillard - In Bed - Google Art Project.jpg Εντουάρ Βιγιάρ Στο κρεββάτι
Ανρί Ματίς Αφθονία, ηρεμία και απόλαυση
Denis yvonne lerolle.jpg Μωρίς Ντενί Προσωπογραφία της Υβόν Λερόλ

Γλυπτική[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Εικόνα Καλλιτέχνης Τίτλος Χρονολογία Παρατηρήσεις
Carpeaux France imperiale Musee d'Orsay.jpg Ζαν-Μπατίστ Καρπώ Η αυτοκρατορική Γαλλία προστάτις της γεωργίας και των επιστημών
Jean-baptiste carpeaux, ugolino, 1862, 01.JPG Ζαν-Μπατίστ Καρπώ Ουγολίνος
Jean-baptiste carpeaux, la danse, 1868.JPG Ζαν-Μπατίστ Καρπώ Ο Χορός
Statue-Orsay-20.jpg Αλμπέρ-Ερνέστ Καριέ-Μπελέζ Κοιμωμένη Ήβη
Charles cordier, negro del sudan, 1856.JPG Σαρλ Κορντιέ Νέγρος του Σουδάν
Daumier dorsay.JPG Ονορέ Ντωμιέ γελοιογραφικές προτομές δημοσίων ανδρών
Statue-Orsay-12.jpg Εζέν Γκιγιώμ Ανακρέων
Danseuse2 degas Musee Orsay.jpg Εντγκάρ Ντεγκά Μικρή χορεύτρια δεκατεσσάρων ετών
Paul Gauguin, 1889, Pot Anthropomorphe, glazed stoneware, 28.4 cm, Musée d'Orsay, Paris.jpg Πωλ Γκωγκέν Ανθρωπόμορφο δοχείο
Paul Gauguin, 1894, Oviri (Sauvage), partially glazed stoneware, 75 x 19 x 27 cm, Musée d'Orsay, Paris.jpg Πωλ Γκωγκέν Oviri
L0374 - Musée d'Orsay - Torse de Clotho par Camille Claudel.JPG Καμίλ Κλωντέλ Κλωθώ
Auguste rodin, balzac, 1898, 00.JPG Ωγκύστ Ροντέν Μπαλζάκ
Auguste rodin, la porta dell'inferno, 1880-1917, 01.JPG Ωγκύστ Ροντέν Η πύλη της Κόλασης
Auguste rodin, ugolino, 1906, 02.JPG Ωγκύστ Ροντέν Ουγολίνος
Auguste rodin, san giovanni battista, 1878-81.JPG Ωγκύστ Ροντέν Άγιος Ιωάννης ο Βαπτιστής
Èmile-antoine bourdelle, ercole arciere, 1909-24.JPG Αντουάν Μπουρντέλ Ηρακλής τοξότης
Aristide Maillol - Mediterranée 02.JPG Αριστίντ Μαγιόλ Μεσόγειος
Baigneuse-Maillol-Orsay-2.jpg Αριστίντ Μαγιόλ Λουομένη