Κατάλογος έργων του Μουσείου Καλών Τεχνών Βουδαπέστης

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Μετάβαση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση

Η σελίδα αυτή περιέχει εικονογραφημένο κατάλογο έργων του Μουσείου Καλών Τεχνών (Szépművészeti Múzeum) της Βουδαπέστης.


Ιταλοί ζωγράφοι[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Εικόνα Καλλιτέχνης Τίτλος Χρονολογία Παρατηρήσεις
Bartolo di Fredi - Annunciation - WGA1323.jpg Μπάρτολο ντι Φρέντι Ευαγγελισμός 1383
Spinello Aretino - Feast of Herod - WGA21681.jpg Σπινέλο Αρετίνο Το δείπνο του Ηρώδη 1385
Spinello Aretino - St Nemesius and St John the Baptist - WGA21680.jpg Σπινέλο Αρετίνο Οι Άγιοι Νεμέσιος και Ιωάννης Βαπτιστής 1385
Taddeo di bartolo, Virgin and Child with St John the Baptist and St Andrew.jpg Ταντέο ντι Μπάρτολο Παρθένος και Βρέφος με τον Άγιο Ιωάννη Βαπτιστή και τον Άγιο Ανδρέα 1395
Taddeo di Bartolo-Vierge et Enfant.jpg Ταντέο ντι Μπάρτολο Παρθένος και Βρέφος 1390
Fra Angelico - Scenes from the Lives of the Desert Fathers (Thebaid) - Google Art Project.jpg Φρα Αντζέλικο Θηβαΐδα 1420
Gentile Bellini - Portrait of Caterina Cornaro, Queen of Cyprus - WGA1609.jpg Τζεντίλε Μπελλίνι Αικατερίνη Κορνάρο, βασίλισσα της Κύπρου 1500
Carlo Crivelli - Virgin and Child Enthroned - WGA5800.jpg Κάρλο Κριβέλλι Παρθένος και Βρέφος ένθρονοι 1476
Giovanni Santi - Christ supported by two angels.jpg Τζοβάννι Σάντι Ο Χριστός νεκρός υποβασταζόμενος από δύο αγγέλους 1490 ο Τζοβάννι Σάντι ήταν ο πατέρας του Ραφαήλ
Jacopo del sellaio, esther e assuero.jpg Γιάκοπο ντελ Σελλάιο Εσθήρ και Αχασβήρος 1475
Jacopo del Sellaio - St John the Baptist - WGA11910.jpg Γιάκοπο ντελ Σελλάιο Άγιος Ιωάννης Βαπτιστής
Liberale da Verona.jpg Λιμπεράλε ντα Βερόνα Παρθένος και Βρέφος με άγγελο 1470
Domenico Ghirlandaio - St John the Evangelist on the Island of Patmos - WGA8885.jpg Ντομένικο Γκιρλαντάιο Ο Άγιος Ιωάννης ο Ευαγγελιστής στην Πάτμο 1480-85
Domenico Ghirlandaio - St Stephen - WGA8900.jpg Ντομένικο Γκιρλαντάιο Άγιος Στέφανος
Leonardo da Vinci - Study of Two Warriors' Heads for the Battle of Anghiari - Google Art Project.jpg Λεονάρντο ντα Βίντσι σπουδή κεφαλής δύο πολεμιστών για την «Μάχη του Ανγκιάρι» 1505 χαμένο έργο του Λεονάρντο
Leonardo da Vinci - Study of a Warrior's Head for the Battle of Anghiari - Google Art Project.jpg Λεονάρντο ντα Βίντσι σπουδή κεφαλής πολεμιστή για την «Μάχη του Ανγκιάρι» 1505
Filippino lippi Madonna with Child, St Anthony of Padua and a Friar.jpg Φιλιππίνο Λίππι Παρθένος και Βρέφος με τον Άγιο Αντώνιο της Πάδοβας και ένα μοναχό προ του 1480
Filippino lippi the Penitent St Jerome.jpg Φιλιππίνο Λίππι Η μετάνοια του Αγίου Ιερωνύμου 1485
Lorenzo Costa - Venus - WGA5436.jpg Λορέντσο Κόστα Αφροδίτη 1515-1518
Cima da Conegliano, San Girolamo penitente nel deserto, Budapest.jpg Τσίμα ντα Κονελιάνο Η μετάνοια του Αγίου Ιερωνύμου 1495
Piero di Cosimo 003.jpg Πιέρο ντι Κόζιμο Η προσκύνηση του Βρέφους 1500
Piero di Cosimo - Crucifixion of Christ.jpg Πιέρο ντι Κόζιμο Η Σταύρωση
Bergognone - Lamentation of Christ - WGA01947.jpg Μπεργκονιόνε Θρήνος για τον νεκρό Χριστό 1485
Sodoma - Flagellation of Christ - WGA21543.jpg Σοντόμα Η Μαστίγωση 1510
Sodoma - The Death of Lucretia - WGA21546.jpg Σοντόμα Ο θάνατος της Λουκρητίας 1513
Sodoma - The Road to Calvary - WGA21544.jpg Σοντόμα Η πορεία προς τον Γολγοθά
Giorgione 050.jpg Τζορτζόνε Προσωπογραφία ανδρός 1500-1510
Giorgione, Self-Portrait budapest.jpg Τζορτζόνε Αυτοπροσωπογραφία
Benvenuto Tisi da Garofalo - Christ and the Adulteress - WGA08472.jpg Μπενβενούτο Τίζι Ο Χριστός και η μοιχαλίς
Madone Esterházy Raffael.jpg Ραφαήλ Madonna Esterházy 1508
Rafaello.jpg Ραφαήλ Pietro Bembo 1504
Ridolfo del Ghirlandaio - Adoration of the Shepherds - WGA08919.jpg Ριντόλφο Γκιρλαντάιο Η προσκύνηση των ποιμένων 1510
Il Pordenone - San Marco - Budapest.jpg Πορντενόνε Ο Άγιος Μάρκος 1535
Bernardino Luini - Madonna and Child with Sts Catherine and Barbara - WGA13764.jpg Μπερναρντίνο Λουίνι Παρθένος και Βρέφος με την Αγία Αικατερίνη και την Αγία Βαρβάρα 1522-25
Sebastiano del Piombo - Christ Carrying the Cross - WGA21099.jpg Σεμπαστιάνο ντελ Πιόμπο Ο Χριστός φέρων τον Σταυρό 1535 – 1540
Sebastiano del Piombo 002.jpg Σεμπαστιάνο ντελ Πιόμπο Προσωπογραφία ανδρός
Marcantonio Trevisani by Tiziano Vecellio.jpg Τιτσιάνο Ο δόγης Marcantonio Trevisan
Correggio-(antonio-allegri)-madonna-del-latte-36018-p.jpg Κορρέτζο Madonna del latte 1523
Bacchiacca - The Preaching of Saint John the Baptist - WGA1105.jpg Μπακιάκα Το κήρυγμα του Ιωάννη Βαπτιστή 1520
Moretto da Brescia 005.jpg Μορέττο ντα Μπρέσια Προσωπογραφία ανδρός 1520
Angelo Bronzino - Venus, Cupid and Envy - WGA3298.jpg Άνιολο Μπροντσίνο Αφροδίτη, Έρως και Φθόνος 1548-50 ο Φθόνος αριστερά του Έρωτα
Angelo Bronzino - Adoration of the Shepherds - WGA3276.jpg Άνιολο Μπροντσίνο Η προσκύνηση των ποιμένων 1540
Budapest bronzino.JPG Άνιολο Μπροντσίνο Προσωπογραφία κυρίας
Jacopo Bassano - The Way to Calvary - Museum of Fine Arts Budapest.jpg Τζάκοπο Μπασσάνο Η πορεία προς τον Γολγοθά 1552
Jacopo da Ponte - The Road to Calvary - WGA01449.jpg Τζάκοπο Μπασσάνο Η πορεία προς τον Γολγοθά 1575
Giorgio Vasari - Marriage at Cana - WGA24290.jpg Τζόρτζο Βαζάρι Ο εν Κανά γάμος 1566
Jacopo Tintoretto - Portrait of a Man - WGA22685.jpg Τιντορέττο Προσωπογραφία ανδρός 1560
Jacopo Tintoretto - Portrait of a Man (fragment) - WGA22675.jpg Τιντορέττο Προσωπογραφία ανδρός 1548
Jacopo Tintoretto - The Supper at Emmaus - Google Art Project.jpg Τιντορέττο Δείπνον εις Εμμαούς 1543
Jacopo Tintoretto - Hercules Expelling the Faun from Omphale's Bed - Google Art Project.jpg Τιντορέττο Ο Ηρακλής διώχνει τον Πάνα από το κρεβάτι της Ομφάλης 1585
Paolo Veronese - Portrait of a Young Man Wearing Lynx Fur - WGA24980.jpg Πάολο Βερονέζε Προσωπογραφία νέου με γούνα λύγκα 1551-53
Alessandro Allori - The Body of Christ Anointed by Two Angels - Google Art Project.jpg Αλεσσάντρο Αλλόρι Το σώμα του Χριστού επαλειφόμενο από δύο αγγέλους 1593
Annibale Carracci - Christ and the Samaritan Woman - Google Art Project.jpg Αννίμπαλε Καρράτσι Ο Χριστός και η Σαμαρείτις 1595-97
Bernardo Strozzi - The Annunciation - Google Art Project.jpg Μπερνάρντο Στρότσι Ευαγγελισμός 1644
Bernardo Strozzi - Tribute Money - WGA21933.jpg Μπερνάρντο Στρότσι Η πληρωμή του φόρου 1630 - 1635
Guercino - Christ Crowned with Thorns - WGA10923.jpg Γκουερτσίνο Ο ακάνθινος στέφανος 1622
Giaele e Sisara.JPG Αρτεμίζια Τζεντιλέσκι Η Ιαήλ σκοτώνει τον Σισάρα 1620 «Κριταί» Δ΄, 21
Salome with the Head of Saint John the Baptist by Artemisia Gentileschi ca. 1610-1615.jpg Αρτεμίζια Τζεντιλέσκι Η Σαλώμη με το κεφάλι του Βαπτιστή 1610 - 1615
Prometheus - Luca Giordano (1660).jpg Λούκα Τζορντάνο Προμηθέας 1660
Sebastiano Ricci - Venus and Satyr - Google Art Project.jpg Σεμπαστιάνο Ρίτσι Αφροδίτη και Σάτυρος 1716 – 1720
Sebastiano Ricci - Bathsheba at the Bath - WGA19430.jpg Σεμπαστιάνο Ρίτσι Η Βηρσαβεέ στο λουτρό 1725
Giovanni Battista Pittoni - St Elizabeth Distributing Alms - WGA17970.jpg Τζοβάννι Μπαττίστα Πιττόνι Η Αγία Ελισάβετ μοιράζει ελεημοσύνες 1734 κόρη του Ανδρέα Β΄ της Ουγγαρίας
Giovanni Battista Tiepolo - St Jacobus in Budapest.jpg Τζανμπαττίστα Τιέπολο Ο Άγιος Ιάκωβος κατανικά τους Μαυριτανούς
Giovanni Battista Tiepolo - The Virgin with Six Saints - WGA22284.jpg Τζανμπαττίστα Τιέπολο Η Παρθένος με έξι αγίους 1737-40
Bernardo Bellotto - The Piazza della Signoria in Florence - Google Art Project.jpg Μπερνάρντο Μπελλόττο Η Piazza_della_Signoria στην Φλωρεντία 1742
Bernardo Bellotto, il Canaletto - Vienna, Panorama from Palais Kaunitz - WGA01839.jpg Μπερνάρντο Μπελλόττο Βιέννη, πανόραμα από το ανάκτορο Kaunitz
Giovanni Domenico Tiepolo - The Rest on the Flight to Egypt - WGA22374.jpg Τζοβάννι Ντομένικο Τιέπολο Ανάπαυση κατά την φυγή στην Αίγυπτο
Segantini Die letzte Mühe des Tages 1884.jpg Τζοβάννι Σεγκαντίνι Ο τελευταίος κόπος της μέρας 1884
Giovanni Segantini - The Angel of Life - Google Art Project.jpg Τζοβάννι Σεγκαντίνι Ο άγγελος της ζωής 1895

Ισπανοί ζωγράφοι[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Εικόνα Καλλιτέχνης Τίτλος Χρονολογία Παρατηρήσεις
Pedro Sánchez de Castro - Entombment of Christ - WGA20728.jpg Πέντρο Σάντσεθ ντε Κάστρο Η Ταφή
Luis de Morales - Ecce homo.jpg Λούις ντε Μοράλες Ίδε ο άνθρωπος
El Greco - The Agony in the Garden - WGA10581.jpg Ελ Γκρέκο Η Αγωνία στον Κήπο 1608
El Greco - Holy Family with St Anne - WGA10565.jpg Ελ Γκρέκο Η Αγία Οικογένεια με την Αγία Άννα
El Greco - The Annunciation - Google Art Project.jpg Ελ Γκρέκο Ευαγγελισμός 1595 – 1600
El Greco - The Disrobing of Christ - WGA10545.jpg Ελ Γκρέκο Ο Εμπαιγμός 1600
El Greco Bűnbánó Magdolna 2.tiff Ελ Γκρέκο Μετανοούσα Μαγδαληνή 1576–1578
Vicente Carducho 001.jpg Βιθέντε Καρντούτσο Το όραμα του Αγίου Φραγκίσκου 1631
Luis Tristán de Escamilla - The Adoration of the Magi - WGA23066.jpg Λούις Τριστάν ντε Εσκαμίγια Η προσκύνηση των Μάγων 1620
Jusepe de Ribera - Andreas' Kreuzigung.jpg Χοσέ ντε Ριμπέρα Η σταύρωση του Αγίου Ανδρέα 1628
Francisco de Zurbarán 033.jpg Φρανθίσκο ντε Θουρμπαράν Άγιος Ανδρέας 1630-1632
Francisco de Zurbarán - The Holy Family - WGA26068.jpg Φρανθίσκο ντε Θουρμπαράν Η Αγία Οικογένεια 1659
El almuerzo, by Diego Velázquez.jpg Ντιέγο Βελάθκεθ Το γεύμα 1620
Alonso Cano - Noli me Tangere - WGA3999.jpg Αλόνσο Κάνο Μη μου άπτου 1640
Alonso Cano - St John the Evangelist on Pathmos - WGA4000.jpg Αλόνσο Κάνο Ο Άγιος Ιωάννης ο Ευαγγελιστής στην Πάτμο
Juan Carreño de Miranda - St James the Great in the Battle of Clavijo - WGA04486.jpg Χουάν Καρρένιο ντε Μιράντα Ο Άγιος Ιάκωβος στην μάχη του Clavijo 1660
Bartolomé Esteban Perez Murillo - The Infant Jesus Distributing Bread to Pilgrims - WGA16398.jpg Μπαρτολομέ Εστέμπαν Μουρίγιο Ο μικρός Χριστός μοιράζει ψωμιά στους προσκυνητές 1678
Bartolomé Esteban Perez Murillo - Flight into Egypt - WGA16369.jpg Μπαρτολομέ Εστέμπαν Μουρίγιο Φυγή στην Αίγυπτο 1655 - 1660
Bartolomé Esteban Perez Murillo - Holy Family with the Infant St John - WGA16368.jpg Μπαρτολομέ Εστέμπαν Μουρίγιο Η Αγία Οικογένεια με τον μικρό Άγιο Ιωάννη Βαπτιστή
Bartolomé Esteban Perez Murillo - Mary and Child with Angels Playing Music - WGA16395.jpg Μπαρτολομέ Εστέμπαν Μουρίγιο Παρθένος και Βρέφος με αγγέλους μουσικούς
Claudio Coello - Holy Family - WGA5131.jpg Κλαούντιο Κοέλλο Η Αγία Οικογένεια
Claudio Coello - St Dominic - WGA5130.jpg Κλαούντιο Κοέλλο Ο Άγιος Δομήνικος 1691
Le Rémouleur Francisco de Goya.jpg Φρανθίσκο Γκόγια Ο τροχιστής 1790
Francisco de Goya y Lucientes - The Water Carrier - Google Art Project.jpg Φρανθίσκο Γκόγια Το κορίτσι με το νερό 1808 – 1812
Francisco de Goya y Lucientes - Robbery - WGA10019.jpg Φρανθίσκο Γκόγια Ληστεία 1794
Francisco de Goya y Lucientes - Portrait of Senora Ceán Bermudez - Google Art Project.jpg Φρανθίσκο Γκόγια Η Senora Ceán Bermudez 1795
Francisco de Goya y Lucientes - The Dream of Reason Brings forth Monsters - Google Art Project.jpg Φρανθίσκο Γκόγια Το όνειρο της λογικής γεννά τέρατα 1799


Γάλλοι ζωγράφοι[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Εικόνα Καλλιτέχνης Τίτλος Χρονολογία Παρατηρήσεις
Simon Vouet - Parnassus or Apollo and the Muses - WGA25372.jpg Σιμόν Βουέ Ο Παρνασσός ή Απόλλων και οι Μούσες 1640
Simon Vouet - Sleeping Venus - WGA25370.jpg Σιμόν Βουέ Κοιμωμένη Αφροδίτη 1630-40
Nicolas Poussin - The Rest on the Flight into Egypt - Google Art Project.jpg Νικολά Πουσσέν Ανάπαυση κατά την φυγή στην Αίγυπτο 1628-30
Claude Lorrain - Landscape with Shepherds - WGA04997.jpg Κλωντ Λορραίν Τοπίο με βοσκούς 1646
Laurent de La Hyre - Cornelia Refusses the Crown of the Ptolomai - WGA12315.jpg Λωράν ντε Λα Υρ Η Κορνηλία αρνείται το στέμμα του Πτολεμαίου 1646
Laurent de La Hyre - Theseus And His Mother Aethra, 1635-36.jpg Λωράν ντε Λα Υρ Ο Θησέας και η μητέρα του Αίθρα 1636
Pierre Mignard - Clio - WGA15654.jpg Πιερ Μινιάρ Κλειώ 1689
Bourdon, Sébastien - Bacchus and Ceres with Nymphs and Satyrs - 1640-60.jpg Σεμπαστιάν Μπουρντόν Βάκχος και Δήμητρα με νύμφες και σατύρους
Charles Le Brun - Apotheose of Louis XIV - WGA12533.jpg Σαρλ Λε Μπρεν Αποθέωση του Λουδοβίκου ΙΔ΄ 1677
Jean-Baptiste Greuze 004.jpg Ζαν Μπατίστ Γκρεζ Προσωπογραφία νέας 1770-1780
Hubert Robert 001.jpg Υμπέρ Ρομπέρ Η Αψίδα του Τίτου στην Ρώμη 1754-1765
Jean-Baptiste-Camille Corot 010.jpg Ζαν-Μπατίστ Καμίλ Κορό Ανάμνηση του Coubron 1872
Jean-Baptiste-Camille Corot 007.jpg Ζαν-Μπατίστ Καμίλ Κορό Castel Gandolfo 1826
Woman with daisies Camille Corot.jpg Ζαν-Μπατίστ Καμίλ Κορό Η γυναίκα με τις μαργαρίτες 1810
Eugène Delacroix - Horse Frightened by a Storm - WGA6233.jpg Ευγένιος Ντελακρουά Άλογο τρομαγμένο από την θύελλλα 1824
Eugène Ferdinand Victor Delacroix 008.jpg Ευγένιος Ντελακρουά Ο Μαροκινός και το άλογό του 1857
Constant Troyon 002.jpg Κονστάν Τρουαγιόν Ποιμενική σκηνή 1860
Constant Troyon 001.jpg Κονστάν Τρουαγιόν Ο γελαδάρης 1860
Jean-François Millet (II) 011.jpg Ζαν Φρανσουά Μιγέ Puy-de-Domê 1870
Charles-François Daubigny 005.jpg Σαρλ–Φρανσουά Ντωμπινύ Η συμβολή του Σηκουάνα με τον Ουάζ 1868
Charles-François Daubigny 009.jpg Σαρλ–Φρανσουά Ντωμπινύ Τοπίο κοντά στην Villerville 1873
Budapest courbet.JPG Γκυστάβ Κουρμπέ Το κάστρο του Blonay 1875
Gustave Courbet - Wrestlers.jpg Γκυστάβ Κουρμπέ Παλαιστές
Gustave Courbet 016.jpg Γκυστάβ Κουρμπέ Η πηγή
The Spring in Fouras Gustave Courbet.jpg Γκυστάβ Κουρμπέ Άνοιξη στο Fouras 1864
Gustave Courbet 022.jpg Γκυστάβ Κουρμπέ Βραχώδες τοπίο 1862
Théodore Chassériau 006.jpg Τεοντόρ Σασσεριώ La Petra Camara 1854
Pierre-Cécile Puvis de Chavannes 006.jpg Πιερ Πυβί ντε Σαβάν Μετανοούσα Μαγδαληνή 1897
Eugène Boudin 008.jpg Εζέν Μπουντέν Portrieux 1874
La Varenne Saint Hilaire (Camille Pissarro), Museum of Fine Arts, Budapest – 377.B.jpg Καμίλ Πισαρό La Varenne Saint Hilaire 1863
Camille Pissarro - The Pont-Neuf - Google Art Project.jpg Καμίλ Πισαρό Pont-Neuf 1902
Edouard Manet 014.jpg Εντουάρ Μανέ Κυρία με βεντάλια 1862
Edgar Germain Hilaire Degas 067.jpg Εντγκάρ Ντεγκά Χορεύτρια 1899
Claude Monet - Flowering Plum Trees - Google Art Project.jpg Κλωντ Μονέ Ανθισμένες δαμασκηνιές 1879
Claude Monet, 1870, Le port de Trouville (Breakwater at Trouville, Low Tide), oil on canvas, 54 x 65.7 cm, Museum of Fine Arts, Budapest.jpg Κλωντ Μονέ Κυματοθραύστης στην Trouville, άμπωτις 1870
Claude Monet - Three Fishing Boats - Google Art Project.jpg Κλωντ Μονέ Τρεις ψαρόβαρκες 1886
Le Buffet, par Paul Cézanne.jpg Πωλ Σεζάν Ο μπουφές 1873-77
Paul Gauguin 059.jpg Πωλ Γκωγκέν Χιόνι στην Vaugirard, 2 1879
Black pigs Paul Gauguin.jpg Πωλ Γκωγκέν Μαύρα γουρούνια 1891
Jules Bastien-Lepage 001.jpg Ζυλ Μπαστιάν–Λεπάζ Ψυχοσάββατο 1878
Ces dames - Henri de Toulouse-Lautrec.jpg Ανρί ντε Τουλούζ-Λωτρέκ Οι κυρίες στην τραπεζαρία 1893-1895
Marc Chagall - Donkey on the Roof - Google Art Project.jpg Μαρκ Σαγκάλ Γάιδαρος στην στέγη 1912


Φλαμανδοί ζωγράφοι[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Εικόνα Καλλιτέχνης Τίτλος Χρονολογία Παρατηρήσεις
Petrus Christus - Madonna - WGA4846.jpg Πέτρους Κρίστους Παρθένος και Βρέφος 1445
Hans Memling - Carrying the Cross - WGA15007.jpg Χανς Μέμλινγκ Η πορεία στον Γολγοθά
Hans Memling - Crucifixion - WGA15005.jpg Χανς Μέμλινγκ Η Σταύρωση
Hans Memling - Resurrection - WGA15008.jpg Χανς Μέμλινγκ Η Ανάσταση
David Nativity 1490.jpg Γκέραρντ Ντάβιντ Η Γέννηση 1490
Jan Provoost - Virgin and Child - WGA18452.jpg Γιαν Προφόοστ Παρθένος και Βρέφος
Adriaen Isenbrant - Archangel St Michael, St Andrew and St Francis of Assisi - WGA11876.jpg Άντριεν Ίσενμπραντ Ο Αρχάγγελος Μιχαήλ και οι Άγιοι Ανδρέας και Φραγκίσκος
Brueghel l'Ancien - La Prédication de Saint Jean-Baptiste.jpg Πίτερ Μπρίγκελ ο πρεσβύτερος Το κήρυγμα του Ιωάννη Βαπτιστή 1566
Joachim Beuckelaer - Market Scene - WGA2116.jpg Γιοάχιμ Μπεκελάερ Στην αγορά
Pieter Brueghel the Younger - Crucifixion - WGA03620.jpg Πίτερ Μπρίγκελ ο νεότερος Η Σταύρωση
Jan Brueghel (I) - The Original Sin - WGA3565.jpg Γιαν Μπρίγκελ ο πρεσβύτερος Το προπατορικό αμάρτημα 1616
Jan Breughel Ii - Paradise Landscape with Animals - Google Art Project.jpg Γιαν Μπρίγκελ ο πρεσβύτερος Παραδείσιο τοπίο 1613-15
Hendrick van Balen - Diana Turns Actaeon into a Stag - WGA1226.jpg Χέντρικ φαν Μπάλεν Η Άρτεμις μεταμορφώνει τον Ακταίωνα σε ελάφι 1605
Sebastiaan Vrancx - January - WGA25384.jpg Σεμπάστιαν Φρανξ Ιανουάριος
Nicolas Régnier - Cardsharps and Fortune Teller - WGA19040.jpg Νικολά Ρενιέ Χαρτοκλέφτες και μάντισσες 1620-22
Joos van Cleve - Virgin and Child - WGA5050.jpg Γιόος φαν Κλέφε Παρθένος και Βρέφος
Jacob Jordaens - The Fall of Man - WGA12014.jpg Γιάκομπ Γιόρντενς Η Πτώση του ανθρώπου
Anthony van Dyck - Portrait of a Married Couple - WGA07410.jpg Άντονι βαν Ντάικ Προσωπογραφία ζεύγους
Adriaen Brouwer - Smokers.JPG Άντριεν Μπράουβερ Καπνιστής 1630 - 1638
Erasmus Quellinus (II) - Achilles with the Daughters of Lycomedes.jpg Εράσμους Κουελλίνους Β΄ Ο Αχιλλέας στην Σκύρο
Peasant Courtyard David Teniers the Younger.jpg Ντάβιντ Τένιερς ο νεότερος Χωριάτικη αυλή
David Teniers II - The Village Doctor.JPG Ντάβιντ Τένιερς ο νεότερος Ο γιατρός του χωριού


Ολλανδοί ζωγράφοι[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Εικόνα Καλλιτέχνης Τίτλος Χρονολογία Παρατηρήσεις
Cornelis Engebrechtsz. - St Cecilia and her Fiancé - WGA7517.jpg Κορνέλις Ένγκεμπρεχτς Η Αγία Καικιλία και ο μνηστήρας της 1520
Maarten van Heemskerck 015.jpg Μάαρτεν φαν Χέιμσκερκ Θρήνος για τον νεκρό Χριστό 1540-43
Frans Hals - The Painter Jan Asselyn - WGA11164.jpg Φρανς Χαλς Ο ζωγράφος Jan Asselyn 1650
Hendrick ter Brugghen - The Calling of St Matthew - WGA22168.jpg Χέντρικ τερ Μπρούγκεν Η κλήση του Αγίου Ματθαίου 1616
Willem Buytewech - Merry Company - Google Art Project.jpg Βίλλεμ Πίτερσζον Μπόιτεβεχ Χαρούμενη συντροφιά 1620
Jan van Goyen - A Calm - Google Art Project.jpg Γιαν φαν Χόγιεν Νηνεμία 1646-50
Ruysdael white swan.jpg Σάλομον φαν Ράουσντελ Στάση σε πανδοχείο 1649
Salomon van Ruysdael - Tavern with May Tree - WGA20577.jpg Σάλομον φαν Ράουσντελ Ταβέρνα με το Δέντρο του Μάη
Joseph's dream Rembrandt.jpg Ρέμπραντ Το όνειρο του Ιωσήφ 1650-55
Rembrandt Harmensz. van Rijn 018.jpg Ρέμπραντ Γέρος λόγιος (Γέρος ραββίνος) 1640-50
Jan Miense Molenaer 001.jpg Γιαν Μίνσε Μόλενερ Χωρικοί στην ταβέρνα
Jan Miense Molenaer 003.jpg Γιαν Μίνσε Μόλενερ Στο «Μισοφέγγαρο»
Jan Miense Molenaer 005.jpg Γιαν Μίνσε Μόλενερ Ζευγάρι μουσικών
Jan Miense Molenaer 006.jpg Γιαν Μίνσε Μόλενερ Η άρνηση του Πέτρου 1633
Andries Both - Hunting by Candlelight - WGA2673.jpg Άντριες Μποτ Κυνήγι με το φως του κεριού 1630
Gerard Dou - Officer of the Marksman Society in Leiden - WGA06637.jpg Χέρριτ Ντάου Αξιωματικός των Σκοπευτών του Λάιντεν 1630
Bartholomeus van der Helst - Portrait of Captain Gideon de Wildt - Google Art Project.jpg Μπαρτολομέους φαν ντερ Χελστ Ο λοχαγός Gideon de Wildt 1657
The Quack Jan Victors.jpg Γιαν Φίκτορς Ο τσαρλατάνος 1650-55
Abraham van Beijeren - Still Life of Fish on the Shore at Egmond aan Zee.jpg Άμπραχαμ φαν Μπάιερεν Νεκρή φύση με ψάρια στην ακτή του Egmond aan Zee 1660
Aelbert Cuyp - Cows in a River - Google Art Project.jpg Έλμπερτ Κόυπ Αγελάδες στο ποτάμι 1650
Jan Steen - A Merry Party - WGA21749.jpg Γιαν Στέιν Χαρούμενη γιορτή 1660
Jan Steen 002.jpg Γιαν Στέιν Άφιξη επισκέπτη
Jacob Isaacksz. van Ruisdael - View of Amsterdam - WGA20476.jpg Γιάκομπ φαν Ράουσντελ Άποψη του Άμστερνταμ
Pieter de Hooch - Woman Reading a Letter - WGA11707.jpg Πίτερ ντε Χόοχ Γυναίκα που διαβάζει γράμμα 1664
Nicolaes Maes - Christ before Pilate - WGA13812.jpg Νικολάες Μάες Ο Χριστός ενώπιον του Πιλάτου 1650
Nicolaes Maes - Portrait of Justus Criex - WGA13815.jpg Νικολάες Μάες Justus Criex
Meindert Hobbema - Landscape with a Hut - WGA11429.jpg Μέιντερτ Χομπέμα Τοπίο με αγροικία 1660
Caspar Netscher - Presentation of the Medallion - WGA16526.jpg Κάσπαρ Νέτσερ Η προσφορά του μενταγιόν 1655
Aert de Gelder 004.jpg Ερτ ντε Χέλντερ Εσθήρ και Μαρδοχαίος 1685
Richard Brakenburgh - May Queen Festival - WGA03047.jpg Ρίχαρντ Μπράκενμπουργκ Η γιορτή της βασίλισσας του Μαγιού 1700
Martin van Meytens - Queen Maria Theresia - WGA15120.jpg Μάρτιν φαν Μάυτενς Μαρία Θηρεσία 1755
Theo van Doesburg - Archer - Google Art Project.jpg Τέο βαν Ντέσμπουργκ Τοξότης 1919

Γερμανοί ζωγράφοι[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Εικόνα Καλλιτέχνης Τίτλος Χρονολογία Παρατηρήσεις
Hans Strigel (II) - Sts Florian, John the Baptist and Sebastian - WGA21890.jpg Χανς Στρίγκελ Β΄ Οι Άγιοι Φλοριανός, Ιωάννης Βαπτιστής και Σεβαστιανός 1480
Master of the Life of the Virgin - The Virgin of Mercy - WGA14594.jpg Δάσκαλος της Ζωής της Μαρίας Η Παρθένος του Ελέους 1480
Friedrich Pacher - Christ in Limbo - WGA16804.jpg Φρήντριχ Πάχερ Εις Άδου κάθοδος 1455
Bernhard Strigel - St Ladislas Presents Wladislav II and his Sons to the Virgin - WGA21888.jpg Μπέρναρντ Στρίγκελ Ο Άγιος Λαδίσλαος παρουσιάζει τον Βλαντισλάφ Β΄ και τους γιους του στην Παναγία 1512
Hans Holbein the Elder - The Dormition of the Virgin - Google Art Project.jpg Χανς Χολμπάιν ο πρεσβύτερος Η Κοίμηση της Θεοτόκου 1490
Lucas Cranach d. Ä. - Amorous Old Woman and Young Man - WGA05715.jpg Λούκας Κράναχ ο Πρεσβύτερος Αταίριαστο ζευγάρι 1520 – 1522
Lucas Cranach d.Ä. - Das ungleiche Paar (1522, Szépművészeti Múzeum).jpg Λούκας Κράναχ ο Πρεσβύτερος Αταίριαστο ζευγάρι 1522
Lucas Cranach d. Ä. - The Annunciation to Joachim - WGA05664.jpg Λούκας Κράναχ ο Πρεσβύτερος Η αναγγελία στον Ιωακείμ
Christ and the adulteress - Lucas Cranach the Elder.jpg Λούκας Κράναχ ο Πρεσβύτερος Ο Χριστός και η μοιχαλίς 1532
Lucas Cranach d.Ä. - Die Beweinung Christi (Budapest).jpg Λούκας Κράναχ ο Πρεσβύτερος Θρήνος για τον νεκρό Χριστό 1516
Lucas Cranach d.Ä. - Madonna mit Kind (Budapest).jpg Λούκας Κράναχ ο Πρεσβύτερος Παρθένος και Βρέφος 1515
Lucas Cranach d.Ä. - Maria reicht dem Kind eine Traube (Budapest).jpg Λούκας Κράναχ ο Πρεσβύτερος Maria in vinea (Παρθένος και Βρέφος με το σταφύλι) μετά το 1537
Lucas Cranach d.Ä. - Die mystische Vermählung der heiligen Katharina (Budapest).jpg Λούκας Κράναχ ο Πρεσβύτερος Ο μυστικός γάμος της Αγίας Αικατερίνης 1516 – 1518
Lucas Cranach d. Ä. - Salome - WGA05722.jpg Λούκας Κράναχ ο Πρεσβύτερος Σαλώμη 1530
Albrecht Altdorfer Christ on the Cross.jpg Άλμπρεχτ Άλτντόρφερ Ο Χριστός στον Σταυρό
Albrecht Altdorfer - Mary with the Child - WGA0220.jpg Άλμπρεχτ Άλτντόρφερ Παρθένος και Βρέφος 1520 – 1525
Albrecht Altdorfer - Lovers - WGA0205.jpg Άλμπρεχτ Άλτντόρφερ Εραστές 1530 νωπογραφία
Hans Baldung 001.jpg Χανς Μπάλντουνγκ Γκριν Αδάμ και Εύα 1525
Hans Baldung - Mater Dolorosa - WGA01205.jpg Χανς Μπάλντουνγκ Γκριν Mater Dolorosa 1516
Judith in the Tent of Holofernes by Johann Liss Budapest version.jpg Γιόχαν Λις Η Ιουδήθ αποκεφαλίζει τον Ολοφέρνη 1625
Corteo nuziale in un villaggio - Liss.jpg Γιόχαν Λις Γαμήλια πομπή σε χωριό 1616-19
Daniel Gran - St Elizabeth Distributing Alms - WGA10354.jpg Ντάνιελ Γκραν Η Αγία Ελισάβετ μοιράζει ελεημοσύνες 1736
Franz Anton Maulbertsch - Joseph and his Brothers - WGA14678.jpg Φραντς Άντον Μάουλμπερτς Ο Ιωσήφ και τ’ αδέλφια του 1745-50
Franz Anton Maulbertsch - Rebecca and Eliezer - WGA14677.jpg Φραντς Άντον Μάουλμπερτς Ρεβέκκα και Ελιέζερ 1745-50
Jacob Philipp Hackert - Landscape with River - WGA11024.jpg Γιάκομπ Φίλιπ Χάκερτ Τοπίο με ποτάμι 1778
Ferdinand Georg Waldmüller -Stereoscope.jpg Φέρντιναντ Γκέοργκ Βαλντμύλλερ Το στερεοσκόπιο
Amerling-Reading Woman.jpg Φρίντριχ φον Άμερλινγκ Γυναίκα που διαβάζει 1834
Friedrich von Amerling - Study.jpg Φρίντριχ φον Άμερλινγκ Σπουδή πορτραίτων
Josef Danhauser -.jpg Γιόζεφ Ντανχάουζερ Το ατελιέ του καλλιτέχνη 1830
Josef Franz Danhauser - Siesta (The Sleepers) - WGA05908.jpg Γιόζεφ Ντανχάουζερ Σιέστα 1831
Arnold Böcklin - Spring Evening - Google Art Project.jpg Άρνολντ Μπαίκλιν Ανοιξιάτικο απόγευμα 1879
LenbachTitusbogen.jpg Φραντς φον Λένμπαχ Η Αψίδα του Τίτου στην Ρώμη 1860
Franz von Lenbach - Der Künstler mit seiner Tochter (1900).jpg Φραντς φον Λένμπαχ Ο καλλιτέχνης με την κόρη του 1900
Franz von Stuck - The Kiss of the Sphinx - Google Art Project.jpg Φραντς φον Στουκ Το φιλί της Σφίγγας 1895
Egon Schiele - Two Women Embracing - Google Art Project.jpg Έγκον Σίλε Δυο γυναίκες που αγκαλιάζονται 1915


Άγγλοι ζωγράφοι[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Εικόνα Καλλιτέχνης Τίτλος Χρονολογία Παρατηρήσεις
Admiral Edward Hughes by Joshua Reynolds.jpg Τζόσουα Ρέυνολντς Ο ναύαρχος Edward Hughes 1786
John Constable - The Celebration in East Bergholt of the Peace of 1814 Concluded in Paris between France and the Allied Powers - Google Art Project.jpg Τζων Κόνσταμπλ Ο εορτασμός της ειρήνης του 1814 στο East Bergholt 1824
Richard Parkes Bonington - At the English Coast - Google Art Project.jpg Ρίτσαρντ Πάρκς Μπόνινγκτον Στην αγγλική ακτή 1825