Κατάλογος έργων του Μουσείου Βικτωρίας και Αλβέρτου

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Μετάβαση σε: πλοήγηση, αναζήτηση

Η σελίδα αυτή περιέχει εικονογραφημένο κατάλογο έργων ευρωπαϊκής τέχνης του Μουσείου Βικτωρίας και Αλβέρτου (Victoria and Albert Museum) του Λονδίνου.


1. Ζωγραφική[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Εικόνα Καλλιτέχνης Τίτλος Χρονολογία Παρατηρήσεις
Nardo di cione, incoronazione della vergine, 1434-1370 ca..JPG Νάρντο ντι Τσόνε Η στέψη της Παρθένου
Andrea di bartolo, santo stefano, 1389-1406.JPG Αντρέα ντι Μπάρτολο Ο Άγιος Στέφανος 1390 ;
Gentile bellini, ritratto di mehmed II, 1480.JPG Τζεντίλε Μπελλίνι Μωάμεθ Β΄ 1480
Alessandro Botticelli Portrait of a Lady (Smeralda Brandini.jpg Σάντρο Μποττιτσέλλι Προσωπογραφία γυναικός
Perugino, madonna di loreto 2.JPG Περουτζίνο Madonna di Loreto
Bernardino fungai, vergine col bambino e due santi, 1500 ca..JPG Μπερναρντίνο Φουνγκάι Παρθένος και Βρέφος με αγίους 1500
V&A - Raphael, The Conversion of the Proconsul (1515).jpg Ραφαήλ Ο Άγιος Παύλος προ του ανθυπάτου 1515 ζωγραφική για την κατασκευή ταπήτων
Carlo crivelli, madonna col bambino, V&A, 1480 ca. 02.JPG Κάρλο Κριβέλλι Παρθένος και Βρέφος 1480
Jacopo tintoretto, autoritratto, 1548 ca. 02.JPG Τιντορέττο Αυτοπροσωπογραφία 1548
Tiepolo - St Leo in Glory.jpg Τζανμπαττίστα Τιέπολο Ο Άγιος Λέων εν δόξη
BLW 'The Resting Horseman'.jpg Λουί λε Ναιν Η ανάπαυση του ιππέα 1640
Jean-François de Troy - The alarm.jpg Ζαν-Φρανσουά ντε Τρουά Σήμα συναγερμού
Nicolas Lancret - The Swing - WGA12430.jpg Νικολά Λανκρέ Η κούνια
François Boucher, Madame de Pompadour, Mistress of Louis XV (1758).jpg Φρανσουά Μπουσέ Μαρκησία ντε Πομπαντούρ 1758
Ingres Odalisque Dormant 1820.jpg Ζαν-Ωγκύστ Ντομινίκ Ενγκρ Κοιμωμένη οδαλίσκη 1820
Robert-le-diable.jpg Εντγκάρ Ντεγκά Το μπαλλέτο των καλογριών από τον «Ροβέρτο Διάβολο»
Holbein, Hans (II) - Mrs Jane Small, formerly Mrs Pemberton - Google Art Project.jpg Χανς Χόλμπαϊν ο νεότερος Η κυρία Jane Small, πρώην κυρία Pemberton
Anne of Cleves, miniature by Hans Holbein the Younger.jpg Χανς Χόλμπαϊν ο νεότερος Άννα φον Κλεβ μικρογραφία
Thomas Gainsborough - Mary and Margaret Gainsborough, the artist's daughters.jpg Τόμας Γκαίνσμπορω Η Mary και η Margaret, κόρες του καλλιτέχνη
Caroline, Princess of Wales, 1798 by Sir Thomas Lawrence.jpg Τόμας Λώρενς Καρολίνα, πριγκίπισσα της Ουαλίας 1798
Joseph Mallord William Turner 094.jpg Ουίλλιαμ Τέρνερ Το bacino (λεκάνη) του Αγίου Μάρκου
Constable DeadhamVale.jpg Τζον Κόνσταμπλ Deadham Vale
John Constable - Boat-building near Flatford Mill - WGA5182.jpg Τζον Κόνσταμπλ Ναυπηγείο κοντά στο Flatford Mill
John Constable 017.jpg Τζον Κόνσταμπλ Η Μητρόπολη του Σόλσμπερι από τα Bishop's Grounds
John Constable - Stonehenge - Google Art Project.jpg Τζον Κόνσταμπλ Στόουνχεντζ
John Constable 023.jpg Τζον Κόνσταμπλ Ο μύλος του Dedham
GF Watts Zoe Ionides 1881 VA.jpg Τζωρτζ Φρέντερικ Ουώτς Ζωή Ιωνίδου 1881
The Borgia Family by Dante Gabriel Rossetti.jpg Ντάντε Γκάμπριελ Ροσέτι Οικογένεια Βοργία
Rossetti TheDayDream without frame.jpg Ντάντε Γκάμπριελ Ροσέτι Όνειρο της μέρας


2. Γλυπτική[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Εικόνα Καλλιτέχνης Τίτλος Χρονολογία Παρατηρήσεις
Arnolfo di cambio, annunciazione, 1295-1302 ca., dal chiostro di santa maria maggiore.JPG Αρνόλφο ντι Κάμπιο Ευαγγελισμός 1295-1302
Donatello, consegna delle chiavi 1430 circa.jpg Ντονατέλλο Η παράδοση των κλειδών στον Άγιο Πέτρο 1430
Donatello, compianto, 1455-60.JPG Ντονατέλλο Θρήνος για τον νεκρό Χριστό 1455-60
BLW Virgin of the Misericordia, ca. 1445 - 50 - Victoria and Albert Museum, London.jpg Μπαρτολομέο Μπον Η Παρθένος του Ελέους 1445-50
Antonio Rossellino-Giovanni di Antonio Chellini da San Miniato-Victoria and Albert Museum.jpg Αντόνιο Ροσσελλίνο Giovanni di Antonio Chellini
Antonio rossellino, madonna col bambino, 1465 ca..JPG Αντόνιο Ροσσελλίνο Παρθένος και Βρέφος 1465
Mino da fiesole, profilo di bernardo giugni, 1464-68 ca..JPG Μίνο ντα Φιέζολε Bernardo Giugni 1464-68
Antonio del pollaiolo, rilievo in terracotta con battaglia di ignudi, 1470-1500 ca..JPG Αντόνιο ντελ Πολλαϊουόλο Μάχη γυμνών αντρών
Andrea del verrocchio, bozzetto per il monumento del cardinale niccolò forteguerri, 1476 ca..JPG Αντρέα ντελ Βερρόκκιο Πρόπλασμα του μνημείου του καρδιναλίου Niccolò Forteguerri 1476
Andrea della robbia, adorazione dei magi, 1500-10.JPG Αντρέα ντελλα Ρόμπια Η προσκύνηση των Μάγων 1500-10
Andrea della Robbia Devotional relief VA 7630-1861 img01.jpg Αντρέα ντελλα Ρόμπια Παρθένος και Βρέφος
Benedetto da maiano, nascita del battista, 1477 ca..JPG Μπενεντέττο ντα Μαϊάνο Η γέννηση του Βαπτιστή 1477
Giovanni della robbia, ancona, 1510-20.JPG Τζοβάννι ντελλα Ρόμπια Ευαγγελισμός 1510-20
Jacopo sansovino, discesa dalla croce, 1508 ca. 02.JPG Γιάκοπο Σανσοβίνο Αποκαθήλωση 1508
Baccio bandinelli, ritratto d'uomo, forse autoritratto, 1550-60 ca..JPG Μπάτσο Μπαντινέλλι Προσωπογραφία ανδρός, ίσως αυτοπροσωπογραφία 1550-60
Benvenuto cellini, modellino per la tesa di medusa, 1545-50 ca..JPG Μπενβενούτο Τσελίνι πρόπλασμα για το κεφάλι της Μέδουσας 1545-50
Bartolomeo ammannati, leda e il cigno, 1535 circa.JPG Μπαρτολομέο Αμμαννάτι Η Λήδα και ο κύκνος 1535
Giambologna-Samson and the Philistine-Victoria and Albert Museum.jpg Τζανμπολόνια Σαμψών και Φιλισταίος
Giambologna, rilievi per la cappella grimaldi, 1579, 03.JPG Τζανμπολόνια ανάγλυφα για το παρεκκλήσι Γκριμάλντι 1579
Giambologna, thetis, 1580-1585 ca..JPG Τζανμπολόνια Θέτις 1580-85
0 Thomas Baker - Gian Lorenzo Bernini.JPG Τζαν Λορέντσο Μπερνίνι Thomas Baker 1638
Giovanni Lorenzo Bernini-Neptune and Triton-Victoria and Albert Museum.jpg Τζαν Λορέντσο Μπερνίνι Ποσειδών και Τρίτων
Antonio canova, teseo e il minotauro, 1782.JPG Αντόνιο Κανόβα Θησέας και Μινώταυρος 1782
Antonio canova, ritratto maschile, 1786.JPG Αντόνιο Κανόβα Προτομή ανδρός 1786
Antonio canova, elena di troia, post 1812.JPG Αντόνιο Κανόβα Η Ελένη της Τροίας μετά το 1812
Louis-François Roubiliac-George Frederick Handel-Victoria and Albert Museum.jpg Λουί Φρανσουά Ρουμπιγιάκ Γκέοργκ Φρήντριχ Χαίντελ
Bronze bust of Marguerite Le Comte, 1750 CE. By Guillaume Coustou II. From Paris, France. The Victoria and Albert Museum, London.jpg Γκυγιώμ Κουστού ο νεώτερος Marguerite Le Comte 1750
The Allegory of Sculpture Statue, 1746 CE. By Etienne-Maurice Falconet. From Paris, France. The Victoria and Albert Museum, London.jpg Ετιέν Μωρίς Φαλκονέ Αλληγορία της Γλυπτικής 1746
BLW Cupid and Psyche (2).jpg Κλοντιόν Έρως και Ψυχή
Bust of the Marquis de Miromesnil, 1775 CE. From Paris, France. By Jean-Antoine Houdon. The Victoria and Albert Museum, London.jpg Ζαν-Αντουάν Ουντόν Ο μαρκήσιος του Miromesnil 1775
Auguste Rodin-Cupid and Psyche-Victoria and Albert Museum.jpg Ωγκύστ Ροντέν Έρως και Ψυχή
Auguste Rodin-John the Baptist Preaching-Victoria and Albert Museum.jpg Ωγκύστ Ροντέν Ο Ιωάννης ο Βαπτιστής κηρύσσων
Auguste Rodin-The Age of Bronze-Victoria and Albert Museum.jpg Ωγκύστ Ροντέν Η Εποχή του Χαλκού
Lost Son-Auguste Rodin-Victoria and Albert Museum-2.jpg Ωγκύστ Ροντέν Ο Άσωτος Υιός
BLW Head of a Young Man.jpg Μίκαελ Έρχαρτ Προτομή ανδρός
Tilman riemenschneider, due angeli, 1505 ca..JPG Τίλμαν Ρίμενσνάιντερ Δύο άγγελοι 1505
Tilman riemenschneider, salome e zebedeo, 1510 ca. 01.JPG Τίλμαν Ρίμενσνάιντερ Σαλώμη και Ζεβεδαίος 1510