Κατάλογος έργων του Λούκα Σινιορέλλι

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Πήδηση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση

Η σελίδα αυτή περιλαμβάνει κατάλογο έργων του Λούκα Σινιορέλλι. Ο κατάλογος δεν είναι πλήρης, περιλαμβάνει μόνο τα μείζονα έργα του καλλιτέχνη.

Α. Έργα διάφορα με χρονολογική σειρά[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Εικόνα Τίτλος Έτος Τεχνική και διαστάσεις Χώρος Πόλη Κράτος
Pala-sant-onofrio luca-signorelli.jpg
Εικόνα βωμού του Αγίου Ονουφρίου
1484
Τέμπερα και λάδι σε ξύλο, περίπου 122 × 189 cm
Μουσείο Έργων της Μητρόπολης
Περούτζια Ιταλία
Signorelli, adorazione dei magi, louvre 00.jpg
Η προσκύνηση των Μάγων
1495 περίπου
Λάδι σε ξύλο μεταφερμένο σε καμβά, 331 × 245 cm
Μουσείο του Λούβρου
Παρίσι Γαλλία
Luca signorelli, adorazione dei pastori, londra.jpg
Η προσκύνηση των ποιμένων
1496 περίπου
Λάδι σε ξύλο, 215 × 170,2 cm
Εθνική Πινακοθήκη
Λονδίνο Ηνωμένο Βασίλειο
Signorelli, Allegoria della Fecondità e dell'Abbondanza.jpg
Αλληγορία της Γονιμότητας και της Αφθονίας
1500 περίπου
Τέμπερα σε ξύλο, 124 × 124 cm
Ουφίτσι
Φλωρεντία Ιταλία
Luca signorelli, annunciazione di volterra.jpg
Ευαγγελισμός
1491
Τέμπερα σε ξύλο, 282 × 205 cm
Pinacoteca communale
Βολτέρρα Ιταλία
The Circumcision, by Luca Signorelli.jpg
Περιτομή
1490 - 1491
Λάδι σε ξύλο μεταφερμένο σε καμβά, 259 × 180 cm
Εθνική Πινακοθήκη
Λονδίνο. Ηνωμένο Βασίλειο
Luca signorelli, compianto, cortona, e predella.jpg
Θρήνος για τον νεκρό Χριστό
1502
Τέμπερα σε ξύλο, 270 × 240 cm
Museo diocesano
Κορτόνα Ιταλία
Luca signorelli, comunione con gli apostoli, cortona.jpg
Η Κοινωνία των Αποστόλων
1512
Λάδι σε ξύλο, 232 × 220 cm
Museo diocesano
Κορτόνα Ιταλία
Pietro Perugino cat18.jpg
Σταύρωση (σε συνεργασία με τον Περουτζίνο)
1483-1495
Λάδι σε ξύλο, 203 × 180 cm
Ουφίτσι
Φλωρεντία Ιταλία
Signorelli-crucifixion.jpg
Σταύρωση με την Μαρία Μαγδαληνή
1502-1505
Τέμπερα σε καμβά, 247 × 165 cm
Ουφίτσι
Φλωρεντία Ιταλία
Luca signorelli, educazione di Pan, distrutto.jpg
Η ανατροφή του Πάνα (καταστράφηκε κατά τον Β΄Παγκόσμιο Πόλεμο)
1490 περίπου
Τέμπερα σε καμβά, 194 × 257 cm
Bode-Museum (μέχρι την καταστροφή του)
Βερολίνο Γερμανία
Luca signorelli, crocifissione, urbino, gnm.jpg
Λάβαρο του Αγίου Πνεύματος
1494
Τέμπερα σε καμβά, 156 × 104 cm
Galleria Nazionale delle Marche
Ουρμπίνο Ιταλία
Luca Signorelli-Maria mit dem Kinde.JPG
Παρθένος και Βρέφος
1492 - 1493
Τέμπερα σε ξύλο, tondo, διάμετρος ;;
Παλαιά Πινακοθήκη
Μόναχο Γερμανία
Luca signorelli, madonna col bambino e santi, arezzo.jpg
Παρθένος και Βρέφος με Αγίους
1519 - 1523
Τέμπερα σε ξύλο, 357 × 248 cm
Museo statale d'arte medievale e moderna
Αρέτσο Ιταλία
Signorelli, Virgin and Child with Sts Jerome and Bernard of Clairvaux, galleria corsini firenze.jpg
Παρθένος και Βρέφος με τους Αγίους Ιερώνυμο και Βερνάρδο
1492 - 1493
Τέμπερα σε ξύλο, tondo, διάμετρος 112 cm
Palazzo Corsini al Parione
Φλωρεντία Ιταλία
Luca Signorelli 006.jpg
Παρθένος και Βρέφος με ποιμένες και προφήτες
1490 περίπου
Τέμπερα σε ξύλο, 170 × 117,5 cm
Ουφίτσι
Φλωρεντία Ιταλία
Signorelli, Trinity, the Virgin and Two Saints.jpg
Η Αγία Τριάδα, η Παρθένος με το Βρέφος και δύο άγιοι
1510
Τέμπερα σε ξύλο, 272 × 180 cm
Ουφίτσι
Φλωρεντία Ιταλία
Signorelli, Martyrdom of St Sebastian, città di castello.jpg
Το μαρτύριο του Αγίου Σεβαστιανού
1498
Τέμπερα σε ξύλο, 288 × 175 cm
Pinacoteca communale
Città di Castello Ιταλία
Signorelli, birth of st. john the baptist.jpg
Η γέννηση του Ιωάννη Βαπτιστή
1485 - 1490
Λάδι σε ξύλο, 31 × 70 cm
Μουσείο του Λούβρου
Παρίσι Γαλλία
Luca signorelli, polittico di arcevia.jpg
Πολύπτυχο της Αρτσέβια
1507
Τέμπερα σε ξύλο, 393 × 315 cm
Collegiata di San Medardo
Αρτσέβια Ιταλία
Signorelli, ritratto di Niccolò Vitelli.jpg
Προσωπογραφία του Niccolò Vitelli
1492 - 1498
Λάδι σε ξύλο, 42 × 33 cm
Barber Institute of Fine Arts
Μπέρμιγχαμ Ηνωμένο Βασίλειο
Luca Signorelli - Portrait of an Old Man - Gemäldegalerie Berlin.jpg
Προσωπογραφία ανδρός
1492
Λάδι σε ξύλο, 50 × 32 cm
Πινακοθήκη
Βερολίνο Γερμανία
Vitellozzo Vitelli.jpg
Προσωπογραφία του Vitellozzo Vitelli
1492
Λάδι σε ξύλο, 42 × 33 cm
Villa I Tatti
Φλωρεντία Ιταλία
Signorelli, Holy Family with Saint, pitti.jpg
Η Αγία Οικογένεια με μιαν αγία
1490 - 1495
Τέμπερα σε ξύλο, tondo, διάμετρος 99 cm
Παλάτσο Πίττι, Galleria Palatina
Φλωρεντία Ιταλία
Signorelli, sacra famiglia di parte guelfa, uffizi, diam. 124 cm.jpg
Η Αγία Οικογένεια
1490 περίπου
Τέμπερα σε ξύλο, tondo, διάμετρος 124 cm
Ουφίτσι
Φλωρεντία Ιταλία
Luca signorelli, loreto, sagrestia della cura, volta.jpg
Σκευοφυλάκιο του Αγίου Ιωάννη
1477 - 1480
Νωπογραφία, ? × ? cm
Basilica della Santa Casa
Loreto Ιταλία
Signorelli, santa caterina d'alessandria.jpg
Η Αγία Αικατερίνη της Αλεξανδρείας
1512 περίπου
Τέμπερα σε ξύλο, 31 × 43 cm
Museo Horne
Φλωρεντία Ιταλία
Luca signorelli, crocifissione di san sepolcro.jpg
Λάβαρο της Σταύρωσης
1502 - 1505
Τέμπερα σε καμβά, 212 × 157 cm
Museo Civico
Sansepolcro Ιταλία
Luca signorelli, stendardo della flagellazione, flagellazione.jpg
Λάβαρο της Μαστίγωσης
1475 περίπου
Τέμπερα σε ξύλο, 84 × 60 cm
Πινακοθήκη Μπρέρα
Μιλάνο Ιταλία
Luca signorelli, storie di san benedetto a monteoliveto, san benedetto rimprovera due monaci che hanno violato la Regola, dett 02.jpg
Η ζωή του Αγίου Βενεδίκτου
1497 - 1498
Νωπογραφία, ? × ? cm
Abbazia di Monte Oliveto Maggiore
Asciano Ιταλία
Signorelli, Luca - Moses's Testament and Death - 1481-82.jpg
Η διαθήκη και ο θάνατος του Μωυσή (σε συνεργασία με τον Bartolomeo della Gatta)
1482 περίπου
Νωπογραφία, 350 × 572 cm
Καπέλα Σιξτίνα
Ρώμη Βατικανό
Luca signorelli, madonna col bambino tra i santi girolamo e benedetto.JPG
Tondo Baduel
1492 - 1500
Τέμπερα σε ξύλο, διάμετρος 155 cm
Museo Bandini
Φιέζολε Ιταλία
Luca signorelli, vergine in trono e santi, volterra.jpg
Παρθένος και Βρέφος ένθρονοι με Αγίους
1491
Τέμπερα σε ξύλο, 302 × 233 cm
Pinacoteca communale
Βολτέρρα Ιταλία
Flagellation -Signorelli-Morra (détail).jpg
Η Μαστίγωση
1507-1510
Νωπογραφία (λεπτομέρεια)
Oratorio di San Crescentino
Morra (Città di Castello) Ιταλία

Β. Ορβιέτο, Duomo, Cappella di San Brizio[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Νωπογραφίες, 1499-1502

Εικόνα Τίτλος
Luca signorelli, cappella di san brizio 00.jpg Γενική άποψη
Luca Signorelli - Sermon and Deeds of the Antichrist - WGA21202.jpg Το κήρυγμα και τα έργα του Αντίχριστου
Signorelli self.jpg Το κήρυγμα και τα έργα του Αντίχριστου.
Λεπτομέρεια με τον Σινιορέλλι (αριστερά) και τον Φρα Αντζέλικο
Luca Signorelli - Apocalypse (detail) - WGA21209.jpg Το τέλος του κόσμου
Luca Signorelli - Apocalypse (detail) - WGA21210.jpg Το τέλος του κόσμου
Luca Signorelli - Resurrection of the Flesh - WGA21214.jpg Η ανάσταση των σωμάτων
Luca signorelli, cappella di san brizio, separazione delle anime 00.jpg Δευτέρα Παρουσία
Luca Signorelli - The Damned - WGA21220.jpg Οι καταδικασμένοι στην Κόλαση
Luca Signorelli - The Elect - WGA21228.jpg Οι εκλεκτοί στον Παράδεισο
Luca signorelli, cappella di san brizio, poets, empedocle.jpg Εμπεδοκλής
Luca signorelli, cappella di san brizio, poets, virgilio.jpg ΣτάτιοςΒιργίλιος)
Luca signorelli, cappella di san brizio, poets, dante 01.jpg Δάντης
Luca signorelli, cappella di san brizio, poets, dante, arrivo dell'angelo in purgatorio.jpg Άγγελος καλεί τον Δάντη και τον Βιργίλιο στο Καθαρτήριο
Luca signorelli, cappella di san brizio, poets, dante, entrata nel purgatorio.jpg Ο Δάντης και ο Βιργίλιος μπαίνουν στο Καθαρτήριο