Κατάλογος έργων του Κλωντ Μονέ

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Μετάβαση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση

Η σελίδα αυτή περιέχει εικονογραφημένο κατάλογο των έργων του Κλωντ Μονέ. Η παρουσίαση γίνεται χρονολογικά, με εξαίρεση τις σειρές έργων με το ίδιο θέμα, οι οποίες παρουσιάζονται στο τέλος της σελίδας.

Έργα διάφορα[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Πίνακας Τίτλος
Έτος
Διαστάσεις (σε εκατ.) Χώρος
Monet, Claude - View At Rouelles, Le Havre (1858).jpg Άποψη της Rouelles ή Οι όχθες του Lézarde
1858
46 × 65 cm
ιδιωτική συλλογή
Claude Monet - Bloemen.jpg Λουλούδια
1860-1912
91 × 48 cm
Άμστερνταμ, Ρέικσμουζεουμ
Coint d'atelier.jpg Μια γωνιά του ατελιέ
1861
180 × 130 cm
Παρίσι, Μουσείο Ορσέ
Monet-faisan-musée de rouen.jpg Νεκρή φύση με φασιανό
1861
Ρουέν, Musée des beaux-arts
Monet - Wald von Fontainbleau.jpeg Το δάσος του Φονταινεμπλώ
1863
50 × 65 cm
Βίντερτουρ (Ελβετία), Sammlung Oskar Reinhart «Am Römerholz»
Monet - Straße im Wald von Fontebleau.jpg Δρόμος στο δάσος του Φονταινεμπλώ
1863
;
Claude Monet - Étretat, (1864).jpg Étretat
1864
Association Peindre en Normandie
Claude Monet - Rue de la Bavole, Honfleur - Google Art Project.jpg Rue de la Bavole, Ονφλέρ
1864
56 × 61 cm
Βοστώνη, Museum of Fine Arts
Monet - Seelandschaft Nachteffekt.jpg Παραλία, πλοία στο φεγγαρόφωτο
1864
60 × 74 cm
Εδιμβούργο, Scottish National Gallery
Monet - Stilleben mit Fleisch.jpg Νεκρή φύση : ένα κομμάτι κρέας
1864
24 × 33 cm
Παρίσι, Μουσείο Ορσέ
Claude Monet - Walk (Road of the Farm Saint-Siméon) - Google Art Project.jpg Δρόμος περιπάτου στην φάρμα Saint-Siméon
1864
82 × 46 cm
Τόκιο, Εθνικό Μουσείο Δυτικής Τέχνης
'The Beach at Honfleur' by Claude Monet, LACMA.jpg Η παραλία της Ονφλέρ
1864-1866
Λος Άντζελες, County Museum of Art
Monet Pointe de la Hève.jpg Το ακρωτήρι Hève στην Sainte-Adresse
1864
41 × 74 cm
Λονδίνο, Εθνική Πινακοθήκη
Claude Monet - Chevaux à la pointe de la Hève.jpg Άλογα στο ακρωτήρι Hève
1864
54 × 73 cm
ιδιωτική συλλογή
Claude Monet - La Pointe de la Hève at Low Tide - Google Art Project.jpg Το ακρωτήρι Hève στη φυρονεριά
1865
60 × 74 cm
Φορτ Γουόρθ (Τέξας), Kimbell Art Museum
'Mouth of the Seine' by Claude Monet, Norton Simon Museum.JPG Η εκβολή του Σηκουάνα
1865
Πασαντίνα (Καλιφόρνια), Norton Simon Museum
1865 Monet green wave anagoria.JPG Το μεγάλο κύμα
1865
49 × 65 cm
Νέα Υόρκη, Μητροπολιτικό Μουσείο
Monet Le Pave de Chailly Musee dOrsay.JPG Ο δρόμος του Chailly
1865
59 × 44 cm
Παρίσι, Μουσείο Ορσέ
Haystacks at Chailly at Sunrise, 1865, oil on canvas, 11 7-8 x 23 3-4 inches (30 x 60 cm), San Diego Museum of Art.jpg Θημωνιές στο Chailly στην δύση του ήλιου
1865
30 × 60 cm
Σαν Ντιέγκο, Museum of Art
Monet Les Promeneurs, ou Bazille et Camille.jpg Οι Περιπατητές ή Bazille και Camille (σπουδή για το Πρόγευμα στην Χλόη)
1865
93 × 69 cm
Collection Ailsa Mellon Bruce
Claude Monet - Le dejeuner sur l’herbe.JPG Πρόγευμα στην Χλόη
1865-1866
60 × 74 cm
Μόσχα, Μουσείο Πούσκιν
Le déjeuner sur l'herbe 1865-1866 Claude Monet.jpg Πρόγευμα στην Χλόη (δεξιός πίνακας)
1865-1866
248 × 217 cm
Παρίσι, Μουσείο Ορσέ
Claude Monet - Le dejeurner sur l'herbe (left panel).jpg Πρόγευμα στην Χλόη (αριστερός πίνακας)
1865-1866
418 × 150 cm
Παρίσι, Μουσείο Ορσέ
Claude Monet 024.jpg Γυναίκες στον κήπο
1866-1867
255 × 205 cm
Παρίσι, Μουσείο Ορσέ
Claude Monet - Jar of Peaches - Google Art Project.jpg Γυάλα με ροδάκινα
1866
55 × 46 cm
Δρέσδη, Galerie Neue Meister
Claude Monet - Jardin à Sainte-Adresse.jpg Εξώστης στην Sainte-Adresse
1866
98 × 130 cm
Νέα Υόρκη, Μητροπολιτικό Μουσείο
Monet-Sainte-Adresse-Montpellier.jpg Ανθισμένος κήπος στην Sainte-Adresse
1866
65 × 64 cm
Μονπελιέ, Musée Fabre
Monet-Lady in the Garden.jpg Γυναίκα σε κήπο
1867
101 × 82 cm
Αγία Πετρούπολη, Ερμιτάζ
Monet-Orsay-brut.jpg Το κάρο. Χιονισμένος δρόμος στην Ονφλέρ
1867
65 × 92 cm
Παρίσι, Μουσείο Ορσέ
1867 Monet Saint-Germain-l'Auxerrois in Paris anagoria.JPG Παρίσι. Saint-Germain-l'Auxerrois
1867
79 × 98 cm
Βερολίνο, Άλτε Νατσιονάλγκαλερί
Quai du Louvre 1867, by Claude Monet.jpg Η προκυμαία του Λούβρου
1867
65 × 93 cm
Χάγη, Mauritshuis
Monet - Garten der Infantin.jpg Δημόσιοι κήποι, Λούβρο
1867
92 × 62 cm
Oberlin (Οχάιο), Allen Memorial Art Museum
Claude Monet - The Beach at Sainte-Adresse - Google Art Project.jpg Η παραλία της Sainte-Adresse
1867
76 × 102 cm
Σικάγο, Art Institute
Claude Monet, 1867, Regatta at Sainte-Adresse, Metropolitan Museum of Art.jpg Ιστιοδρομίες στην Sainte-Adresse
1867
75 × 102 cm
Νέα Υόρκη, Μητροπολιτικό Μουσείο
Claude Monet Seascape Storm.jpeg Θύελλα
1867
49 × 65 cm
Williamstown (Μασαχουσέτη), Clark Art Institute
Claude Monet, Jean-Monet-in-His-Cradle.jpg Ο Ζαν Μονέ στην κούνια του
1867
116 × 89 cm
Ουάσινγκτον, National Gallery of Art
The Sea at Le Havre 1868.jpg Η θάλασσα στην Χάβρη
1867
60 × 82 cm
Πίτσμπεργκ, Carnegie Museum of Art
'The Entrance to the Port of Le Havre' by Monet, Norton Simon Museum.JPG Η είσοδος του λιμανιού της Χάβρης
1867-1868
Πασαντίνα (Καλιφόρνια), Norton Simon Museum
Claude Monet River Scene at Bennecourt, Seine (2).jpg Όχθες του Σηκουάνα, Bennecourt
1868
81 × 101 cm
Σικάγο, Art Institute
Claude Monet 036.jpg Madame Gaudibert
1868
217 × 138 cm
Παρίσι, Μουσείο Ορσέ
Claude Monet - Camille.JPG Camille ή "Η γυναίκα με το πράσινο φόρεμα"
1868
231 × 151 cm
Βρέμη, Kunsthalle
The Luncheon by Claude Monet - Städel - Frankfurt am Main - Germany 2017.jpg Το πρόγευμα
1868
231 × 151 cm
Φραγκφούρτη, Μουσείο Σταίντελ
Monet - Gestrandetes Boot in Fécamp.jpeg Πλοίο προσαραγμένο στο Fécamp
1868
61 × 46 cm
Βίντερτουρ (Ελβετία), Sammlung Oskar Reinhart «Am Römerholz»
Claude Monet 007.jpg Ανθισμένος κήπος στην Sainte-Adresse
1868
65 × 54 cm
Παρίσι, Μουσείο Ορσέ
Grosse mer à Étretat - Claude Monet.jpg Φουσκωμένη θάλασσα στο Étretat
1868
66 × 131 cm
Παρίσι, Μουσείο Ορσέ
Claude Monet - The Magpie - Google Art Project.jpg Η κίσσα
1868-1969
89 × 130 cm
Παρίσι, Μουσείο Ορσέ
Claude Monet (French - Still Life with Flowers and Fruit - Google Art Project.jpg Νεκρή φύση με λουλούδια και φρούτα
1869
100 × 81 cm
Λος Άντζελες, Μουσείο Γκέτι
Pheasant Claude Monet 1869.jpeg Φασιανός
1869
ιδιωτική συλλογή
Claude Monet - Intérieur, Après dîner.jpg Εσωτερικό, μετά το δείπνο
1869
50 × 65 cm
Ουάσινγκτον, National Gallery of Art
Monet - Bathers at La Grenouillère.jpg Κολυμβητές στην Grenouillère
1869
73 × 92 cm
Λονδίνο, Εθνική Πινακοθήκη
La grenouillere 1869 monet.png La Grenouillère
1869
75 × 100 cm
Νέα Υόρκη, Μητροπολιτικό Μουσείο
Claude Monet - Village Street, ca. 1869-71, Dixon Gallery.jpg Δρόμος του χωριού
1869-1871
Μέμφις (Τεννεσσή), Dixon Gallery and Gardens
Claude Monet - Hôtel des roches noires. Trouville - Google Art Project.jpg Hôtel des roches noires. Trouville
1870
100 × 81 cm
Παρίσι, Μουσείο Ορσέ
The Harbour at Trouville Claude Monet.jpg Το λιμάνι της Trouville
1870
54 × 66 cm
Βουδαπέστη, Szépművészeti Múzeum (Μουσείο Καλών Τεχνών)
Monet paris marmottan strand trouville.jpg Στην πλαζ της Trouville
1870
38 × 46 cm
Παρίσι, Musée Marmottan
Camille on the Beach at Trouville by Claude Monet.jpeg Η Camille στην πλαζ της Trouville
1870
New Haven (Κοννέκτικατ), Yale University Art Gallery
Claude Monet 002.jpg Η πλαζ της Trouville
1870
38 × 46 cm
Λονδίνο, Εθνική Πινακοθήκη
Monet trouville.jpg Στην παραλία της Trouville
1870
50 × 70 cm
ιδιωτική συλλογή
Claude Monet - Train in the Countryside - Google Art Project.jpg Τραίνο στην εξοχή
1870
50 × 65 cm
Παρίσι, Μουσείο Ορσέ
Claude Monet - Winter Landscape with Evening Sky - Google Art Project.jpg Χειμωνιάτικο τοπίο το δειλινό
1870
33 × 23 cm
Φραγκφούρτη, Μουσείο Σταίντελ
Snow-effect-the-road-to-louveciennes.jpg Δρόμος με χιόνι το ηλιοβασίλεμα
1870
56 × 65 cm
Παρίσι, Μουσείο Ορσέ
Road-at-louveciennes-melting-snow-sunset.jpg Δρόμος στην Louveciennes, χιόνι που λειώνει, ηλιοβασίλεμα
1870
ιδιωτική συλλογή
The Red Kerchief, by Claude Monet, Cleveland Museum of Art, 1958.39.jpg Το κόκκινο καπελλίνο, Camille Monet
1870
89 × 79 cm
Κλήβελαντ, Museum of Art
Claude Monet - Vue d'un port.jpg Άποψη λιμανιού
1871
50 × 65 cm
ιδιωτική συλλογή
Le Pont Neuf - Claude Monet.jpg Η Pont Neuf
1871
52 × 72 cm
Ντάλλας, Museum of Art
Claude Monet - Mills at Westzijderveld near Zaandam - Google Art Project.jpg Μύλοι στο Westzijderveld κοντά στο Zaandam
1871
100 × 81 cm
Άμστερνταμ, Μουσείο Βαν Γκογκ
Monet molens in het westzijderveld.jpg Μύλοι στο Westzijderveld
1871
;
Claude Monet - Windmills Near Zaandam - Walters 37894.jpg Μύλοι κοντά στο Zaandam
1871
40 × 72 cm
Βαλτιμόρη, Walters Art Museum
Monet A Windmill Near Zaandam.jpg Ανεμόμυλοι κοντά στο Zaandam
1871
ιδιωτική συλλογή
CLAUDE MONET 1840 - 1926 UN MOULIN À ZAANDAM.jpg Μύλος στο Zaandam
1871
50 × 75 cm
ιδιωτική συλλογή
Monet molens noordervaldeursloot.jpg Μύλοι στο Noordervaldeursloot
1871
ιδιωτική συλλογή
Monet - Das blaue Haus in Zaandam.jpg Το Γαλάζιο Σπίτι, Zaandam
1871
45 × 60 cm
ιδιωτική συλλογή
The House on the River Zaan in Zaandam.jpg Το σπίτι στο ποτάμι Zaan, Zaandam
1871
45 × 60 cm
Φραγκφούρτη, Μουσείο Σταίντελ
Monet 1871 Zaandam 48 x 73 cm Musee d'Orsay.jpg Zaandam
1871
48 × 73 cm
Παρίσι, Μουσείο Ορσέ
Monet 1871 The Zaan at Zaandam.jpg Ο Zaan στο Zaandam
1871
44 × 65 cm
ιδιωτική συλλογή
Monet tuinhuis-aan-de-achterzaan.jpg Καλοκαιρινό σπίτι στο Achterzaan
1871
ιδιωτική συλλογή
Monet Zaandam 1871 Musee d'Orsay.jpg Zaandam
1871
48 × 73 cm
Παρίσι, Μουσείο Ορσέ
'Canal à Zaandam' by Claude Monet, 1871.JPG Κανάλι στο Zaandam το απόγευμα
1871
Ατλάντα, High Museum of Art
Monet 1871 The Dam at Zaandam.jpg Zaandam, η προκυμαία, το απόγευμα
1871
44 × 72 cm
ιδιωτική συλλογή
Monet Montelbaanstoren en Oude Schans, 1874.png Montelbaanstoren και Oude Schans
1871
ιδιωτική συλλογή
Monet 1871 Zaandam, Little Bridge.jpg Η μικρή γέφυρα
1871
ιδιωτική συλλογή
Monet 1871 View of the Voorzaan.jpg Άποψη του Voorzaan κοντά στο Zaandam
1871
18 × 38 cm
Παρίσι, Musée Marmottan
Monet 1871 The Voorzaan near Zaandam.jpg Το Voorzaan κοντά στο Zaandam
1871
39 × 71 cm
ιδιωτική συλλογή
Claude Monet Schelde.JPG Η εκβολή του Σκάλδη
1871-1872
48 × 75 cm
Στοκχόλμη, Nationalmuseum
Monet voorzaan en westerhem.jpg Το Voorzaan και το Westerhem
1871
;
Claude Monet Guurtje Van de Stadt.jpg Guurtje Van de Stadt
1871
73 × 40 cm
Otterlo (Ολλανδία), Kröller-Müller Museum
Claude Monet - El Geldersekade de Amsterdam en invierno.jpg Η προκυμαία Gelderse στο Άμστερνταμ τον χειμώνα
1871-1874
55 × 65 cm
Μπογκοτά, Museo Botero
Monet The Thames at Westminster 1871 Westminster.jpg Ο Τάμεσης στο Westminster
1871-1872
47 × 72,5 cm
Λονδίνο, Εθνική Πινακοθήκη
Claude Monet - Vue d'un port.jpg Άποψη λιμανιού
1871
50 × 65 cm
ιδιωτική συλλογή
Monet Chasse-maree a l'ancre Musee d'Orsay.jpg Αγκυροβολημένο ιστιοφόρο
1871-1872
48 × 75 cm
Παρίσι, Μουσείο Ορσέ
Claude Monet - Springtime - Google Art Project.jpg Η Άνοιξη
1872
50 × 65 cm
Βαλτιμόρη, Walters Art Museum
Claude Monet - The Train.jpg Εμπορικό τραίνο
1872
48 × 75 cm
Hakone (Ιαπωνία), Pola Museum of Art
Carrières-Saint-Denis - Claude Monet.jpg Carrières-Saint-Denis
1872
61 × 81 cm
Παρίσι, Μουσείο Ορσέ
Claude Monet 017.jpg Το ρυάκι του Robec
1872
50 × 65 cm
Παρίσι, Μουσείο Ορσέ
Still Life with Melon Claude Monet.jpg Νεκρή φύση με πεπόνι
1872
50 × 65 cm
Λισαβόνα, Museu Calouste-Gulbenkian
'The Seine at Rouen' by Claude Monet, 1872, Hermitage.JPG Ο Σηκουάνας στην Ρουέν
1872
Αγία Πετρούπολη, Ερμιτάζ
Ships Riding on the Seine at Rouen by Claude Monet, 1872.jpg Πλοία στον Σηκουάνα στην Ρουέν
1872
38 × 46 cm
Ουάσινγκτον, National Gallery of Art
Claude Monet - The Gare d'Argenteuil.jpg Ο σταθμός του Argenteuil
1872
48 × 71 cm
Pontoise, Musée Tavet-Delacour
Boulevard Heloise Argenteuil by Claude Monet 1872.jpeg Μπουλβάρ Heloise, Argenteuil
1872
34 × 58 cm
New Haven (Κοννέκτικατ), Yale University Art Gallery
Monet - Impression, Sunrise.jpg Impression, soleil levant (Εντύπωση, ανατολή του ήλιου)
ο πίνακας στον οποίον οφείλεται ο όρος Ιμπρεσιονισμός
1872
48 × 63 cm
Παρίσι, Musée Marmottan
Claude Monet - Bassin d'Argenteuil - Google Art Project.jpg Η αποβάθρα του Argenteuil
1872
60 × 80 cm
Παρίσι, Μουσείο Ορσέ
Claude Monet - Regattas at Argenteuil - Google Art Project.jpg Ιστιοδρομία στο Argenteuil
1872
48 × 75 cm
Παρίσι, Μουσείο Ορσέ
Monet - Blick auf die Ebene von Argenteuil.jpg Η πεδιάδα του Argenteuil, από τον λόφο του Sannois
1872
53 × 72 cm
Παρίσι, Μουσείο Ορσέ
Monet - Argenteuil.jpg Argenteuil
1872
ιδιωτική συλλογή
Claude Monet - Jean Monet on his Hobby Horse.jpg Ο Jean Monet με το ποδήλατο-αλογάκι
1872
61 × 74 cm
Νέα Υόρκη, Μητροπολιτικό Μουσείο
Monet Le déjeuner panneau décoratif.jpg Το πρόγευμα : διακοσμητικός πίνακας
1872
160 × 201 cm
Παρίσι, Μουσείο Ορσέ
'The Tea Service' oil on canvas painting by Claude Monet, 1872.jpg Το σερβίτσιο του τσαγιού
1872
;
Lilacs in the Sun, 1872.jpg Πασχαλιές στον ήλιο
1872
Μόσχα, Μουσείο Πούσκιν
Monet, Lilas, temps gris, 1872-73.gif Πασχαλιές, καιρός γκρίζος
1872-1973
50 × 65 cm
Παρίσι, Μουσείο Ορσέ
Claude Monet - Argenteuil, le pont en réparation.jpg Argenteuil, η γέφυρα ενώ επισκευάζεται
1872
60 × 80 cm
Κέιμπριτζ, Fitzwilliam Museum
Claude Monet - The Highway Bridge under repair.jpg Η οδική γέφυρα ενώ επισκευάζεται
1872
54 × 73 cm
Παρίσι, Fondation Rau pour le Tiers-Monde, UNICEF
Claude Monet - La fête d'Argenteuil.jpg Η γιορτή του Argenteuil
1872
54 × 73 cm
ιδιωτική συλλογή
Claude Monet (French - Sunrise (Marine) - Google Art Project.jpg Ήλιος που ανατέλλει (Θαλασσινό)
1873
50 × 61 cm
Λος Άντζελες, Μουσείο Γκέτι
Monet Snow at Argenteuil.jpg Χιόνι στο Argenteuil
1873
55 × 65 cm
Τόκιο, Εθνικό Μουσείο Δυτικής Τέχνης
Claude Monet - Poppy Field - Google Art Project.jpg Χωράφι με παπαρούνες
1873
50 × 65 cm
Παρίσι, Μουσείο Ορσέ
Claude Monet - The Artist's House at Argenteuil.jpg Το σπίτι του καλλιτέχνη στο Argenteuil
1873
60 × 73 cm
Σικάγο, Art Institute
1873 Monet Houses at Argenteuil anagoria.JPG Σπίτια στο Argenteuil
1873
54 × 73 cm
Βερολίνο, Άλτε Νατσιονάλγκαλερί
Claude Monet, 1873, Camille Monet on a Bench, oil on canvas, 60.6 x 80.3 cm, The Metropolitan Museum of Art, New York.jpg Η Camille Monet σ’ ένα παγκάκι
1873
61 × 80 cm
Νέα Υόρκη, Μητροπολιτικό Μουσείο
Boulevard des Capucines IMG 6898.JPG Καρναβάλι στο boulevard des Capucines
1873
60 × 80 cm
Μόσχα, Μουσείο Πούσκιν
Claude Monet - Boulevard des Capucines - Google Art Project.jpg Boulevard des Capucines
1873-1874
80 × 60 cm
Κάνσας Σίτυ (Μιζούρι), Nelson-Atkins Museum of Art
La Seine à Asnière - Monet.jpg Ο Σηκουάνας στην Asnières
1873
Αγία Πετρούπολη, Ερμιτάζ
Claude Monet - The Seine at Argenteuil 1873.jpg Ο Σηκουάνας στο Argenteuil
1873
ιδιωτική συλλογή
Monet - Herbst in Argentueil.jpg Argenteuil, όψη φθινοπώρου
1873
55 × 75 cm
Λονδίνο, Ινστιτούτο Τέχνης Κουρτώ
Autumn on the Seine, Argenteuil by Claude Monet, High Museum of Art.jpg Φθινόπωρο στον Σηκουάνα, Argenteuil
1873
61 × 80 cm
Ατλάντα, High Museum of Art
Monet - Straßenbrücke in Argenteuil.jpg Η οδογέφυρα, Argenteuil
1873
69 × 80 cm
Ουάσινγκτον, National Gallery of Art
Claude Monet - Le pont de chemin der fer à Argenteuil.jpg Η σιδηροδρομική γέφυρα στο Argenteuil
1873
60 × 99 cm
ιδιωτική συλλογή
Claude Monet - The Railway Bridge at Argenteuil (Philadelphia).jpg Η σιδηροδρομική γέφυρα στο Argenteuil
1873
54 × 73 cm
Φιλαδέλφεια, Museum of Art
Claude Monet - The Windmill on the Onbekende Gracht, Amsterdam - Google Art Project.jpg Μύλοι στις όχθες του καναλιού Onbekende, Άμστερνταμ
1873-1974
64 × 54 cm
Χιούστον, Museum of Fine Arts
Monet-westerdok.jpg Οι δυτικές αποβάθρες
1874
Claude Monet - View of the Prins Hendrikkade and the Kromme Waal in Amsterdam - Google Art Project.jpg Άποψη της προκυμαίας του πρίγκιπα Ερρίκου και της Kromme Waal στο Άμστερνταμ
1874
64 × 54 cm
Άμστερνταμ, Μουσείο Βαν Γκογκ
Monet 1874 The Zuiderkerk.jpg Η Zuiderkerk στο Άμστερνταμ
1874
54 × 64 cm
Φιλαδέλφεια, Museum of Art
Monet De-Binnen-Amstel en de Munttoren, Amsterdam.jpg Ο Άμστελ και ο Munttoren, Άμστερνταμ
1874
ιδιωτική συλλογή
Monet-montelbaanstoren.jpg Montelbaanstoren και Rapenburgwal
1874
;
Monet-schreierstoren.jpg Το Kamperhoofd
1874
;
Monet-ij.jpg Το λιμάνι του Άμστερνταμ
1874
;
Monet Het IJ the-sea-at-amsterdam.jpg Η θάλασσα στο Άμστερνταμ
1874
ιδιωτική συλλογή
Claude Monet - The Argenteuil Bridge - Google Art Project.jpg ''Η γέφυρα του Argenteuil
1874
60 × 80 cm
Παρίσι, Μουσείο Ορσέ
Claude Monet - The Bridge at Argenteuil.jpg Η σιδηροδρομική γέφυρα στο Argenteuil
1874
54 × 71 cm
Παρίσι, Μουσείο Ορσέ
Claude Monet - The Railroad bridge in Argenteuil - Google Art Project.jpg Η σιδηροδρομική γέφυρα στο Argenteuil
1874
54 × 71 cm
Παρίσι, Μουσείο Ορσέ
Claude Monet - The Railway Bridge at Argenteuil (Musée d'Marmottan).jpg Η σιδηροδρομική γέφυρα στο Argenteuil
1874
14 × 23 cm
Παρίσι, Musée Marmottan
Claude Monet 016.jpg Όχθες του Σηκουάνα στο Argenteuil
1874
58 × 80 cm
Πρόβιντενς, Rhode Island School of Design Museum
Claude Monet - The Promenade with the Railroad Bridge, Argenteuil.jpg Ο Περίπατος με την σιδηροδρομική γέφυρα στο Argenteuil
1874
54 × 72 cm
Saint-Louis, Art Museum
2007 Musee Orsay Work Kraft 058.jpg Τα σκάφη. Ιστιοδρομίες στο Argenteuil
vers 1874
60 × 100 cm
Παρίσι, Μουσείο Ορσέ
Claude Monet The Studio Boat.jpg Το καΐκι-ατελιέ
1874
50 × 64 cm
Otterlo (Ολλανδία), Kröller-Müller Museum
La Seine à Argenteuil.jpg Ο Σηκουάνας στο Argenteuil
1874
60 × 81 cm
Μόναχο, Neue Pinakothek
Monet-ArgenteuilBasinWithASingleSailboat.jpg Ο κόλπος του Argenteuil με ένα μοναχικό ιστιοφόρο
1874
55 × 65 cm
Δουβλίνο, National Gallery of Ireland
Claude Monet - Manet malt im Garten Monets in Argenteuil.jpg Ο Μανέ ζωγραφίζει τον κήπο του Μονέ στο Argenteuil
1874
ιδιωτική συλλογή
Claude Monet - Voiliers sur la Seine (1874).jpg Σκάφη στον Σηκουάνα στην Gennevilliers
1874
54 × 65 cm
Σαν Φρανσίσκο, California Palace of the Legion of Honor
Claude Monet 046.jpg Ιστιοφόρο στην Petit-Gennevilliers
1874
56 × 74 cm
ΗΠΑ, Collection Simons
Femme assise sur un banc.jpg Γυναίκα καθισμένη σε παγκάκι
1874
Λονδίνο, Εθνική Πινακοθήκη
1874 Monet Sommer anagoria.JPG Το καλοκαίρι
1874
57 × 80 cm
Βερολίνο, Άλτε Νατσιονάλγκαλερί
Claude Monet The Duck Pond.jpg Η λιμνούλα με τις πάπιες
1874
57 × 80 cm
Williamstown (Μασαχουσέτη), Clark Art Institute
'Le Havre, Bâteaux de Peche Sortant du Port' by Claude Monet, 1874.JPG Χάβρη, ψαροκάικα βγαίνουν από το λιμάνι
1874
Λος Άντζελες, County Museum of Art
Claude Monet, Fishing Boats Leaving the Harbor, Le Havre.jpg Χάβρη, ψαροκάικα βγαίνουν από το λιμάνι
1874
60 × 101 cm
ιδιωτική συλλογή
Claude Monet, French - Port of Le Havre - Google Art Project.jpg Το λιμάνι της Χάβρης
1874
60 × 101 cm
Φιλαδέλφεια, Museum of Art
'The Grand Quay at Havre' by Claude Monet, 1874, Hermitage.JPG Η Μεγάλη Προκυμαία στη Χάβρη
1874
60 × 101 cm
Αγία Πετρούπολη, Ερμιτάζ
Claude Monet - Train in the Snow.jpg Το τραίνο στα χιόνια
1874
59 × 78 cm
Παρίσι, Musée Marmottan
Claude Monet - Voir le d'Argenteuil (1874-75).jpg Το Argenteuil στα χιόνια
1874
55 × 65 cm
Κάνσας Σίτυ (Μιζούρι), Nelson-Atkins Museum of Art
Monet Snow at Argenteuil 1875.jpg Χιονισμένος δρόμος, Argenteuil
1875
71 × 91 cm
Λονδίνο, Εθνική Πινακοθήκη
Claude Monet - Le Givre.jpg Ο πάγος
1875
50 × 61 cm
ιδιωτική συλλογή
Claude Monet - The Coalmen - Google Art Project.jpg Ξεφορτώνοντας κάρβουνο
1875
54 × 66 cm
Παρίσι, Μουσείο Ορσέ
Monet Snow at Argenteuil 1875.jpg Χιονισμένος δρόμος, Argenteuil
1875
71 × 91 cm
Λονδίνο, Εθνική Πινακοθήκη
Monet - Boulvard Saint Denis in Argenteuil im Winter.jpg Το Boulevard Saint-Denis, Argenteuil, τον χειμώνα
1875
61 × 82 cm
Βοστώνη, Museum of Fine Arts
Claude Monet - A Corner of the Apartment - Google Art Project.jpg Μια γωνιά του διαμερίσματος ή Ο Jean Monet στο σπίτι του καλλιτέχνη
1875
81 × 60 cm
Παρίσι, Μουσείο Ορσέ
Claude Monet Camille au métier.jpg Η Camille στη δουλειά
1875
65 × 55 cm
Merion (Πενσυλβάνια), The Barnes Foundation
Claude Monet - Spring by the Seine - Google Art Project.jpg Άνοιξη στον Σηκουάνα
1875
61 × 50 cm
Όσλο, Nasjonalgalleriet
Claude Monet IMG 2101.JPG Τα κόκκινα πλοία, Argenteuil
1875
56 × 67 cm
Παρίσι, Musée de l’Orangerie
Marine View with a Sunset, by Claude Monet.JPG Θαλασσινό τοπίο στην δύση του ήλιου
1875
Φιλαδέλφεια, Museum of Art
Claude Monet - Woman with a Parasol - Madame Monet and Her Son - Google Art Project.jpg Η Madame Monet και ο γιος της ή Γυναίκα με ομπρέλλα
1875
100 × 81 cm
Ουάσινγκτον, National Gallery of Art
Claude Monet - L'été - Champ de coquelicots.JPG Καλοκαίρι. Χωράφι με παπαρούνες
1875
60 × 81 cm
ιδιωτική συλλογή
Claude Monet - Le Pont de Argenteuil, 1875.jpg Η γέφυρα του Argenteuil
1875
60 × 100 cm
Μπουένος Άιρες, Museo Nacional de Bellas Artes
Claude Monet - Ladies in Flowers - Google Art Project.jpg Γυναίκες μέσα στα λουλούδια
1875
Πράγα, Národní Galerie (Εθνικό Μουσείο)
'Woman in a Garden' by Claude Monet, 1876, Hermitage.JPG Γυναίκα στον κήπο
1876
Αγία Πετρούπολη, Ερμιτάζ
Claude Monet - Le repos dans le jardin, Argenteuil.jpg Ανάπαυση στον κήπο, Argenteuil
1876
81 × 60 cm
ιδιωτική συλλογή
Claude Monet - Camille Monet in the Garden at Argenteuil.jpg Η Camille Monet στον κήπο, στο Argenteuil
1876
82 × 60 cm
Νέα Υόρκη, Μητροπολιτικό Μουσείο
Claude Monet – Garden (1876).jpg Κήπος
1876
75 × 100 cm
Αγία Πετρούπολη, Ερμιτάζ
Claude Monet Le bateau atelier.jpg Το καΐκι-ατελιέ
1876
72 × 60 cm
Merion (Πενσυλβάνια), The Barnes Foundation
Monet - Bridge at Argenteuil on a Gray Day.jpg Η γέφυρα του Argenteuil, γκρίζα μέρα
1876
61 × 80 cm
Ουάσινγκτον, National Gallery of Art
Dans-la-prairie-by-Claude-001.jpg Στο λιβάδι
1876
60 × 82 cm
ιδιωτική συλλογή
Claude Monet-Madame Monet en costume japonais.jpg Η Γιαπωνέζα, η Madame Monet με γιαπωνέζικο φόρεμα
1876
232 × 142 cm
Βοστώνη, Museum of Fine Arts
Monet, Claude - Corner of the Garden at Montgeron.jpg Μια γωνιά του κήπου στο Montgeron
1876
175 × 194 cm
Αγία Πετρούπολη, Ερμιτάζ
Claude Monet – Garden (1876).jpg Κήπος
1876
78 × 100 cm
Αγία Πετρούπολη, Ερμιτάζ
Monet - Truthähne.jpg Οι γαλοπούλες
1876
172 × 175 cm
Παρίσι, Μουσείο Ορσέ
Monet-Tuileries-Marmottan.jpg Ο Κεραμεικός (σπουδή)
1876
Παρίσι, Musée Marmottan
Monet - Bridge at Argenteuil on a Gray Day.jpg Η γέφυρα του Argenteuil, γκρίζα μέρα
1876
61 × 80 cm
Λονδίνο, Εθνική Πινακοθήκη
Landscape- Parc Monceau - Monet.jpg Το πάρκο Monceau
1876
60 × 83 cm
Νέα Υόρκη, Μητροπολιτικό Μουσείο
Monet, Pond-at-Montgeron.jpg Έλος στο Montgeron
1877
Αγία Πετρούπολη, Ερμιτάζ
Claude Monet - Flowered Riverbank, Argenteuil.jpg Λουλούδια στις όχθες του Σηκουάνα, Argenteuil
1877
54 × 65 cm
Hakone (Ιαπωνία), Pola Museum of Art
Claude Monet - The Parc Monceau.jpg Το πάρκο Monceau
1878
73 × 54 cm
Νέα Υόρκη, Μητροπολιτικό Μουσείο
Claude Monet - The Rue Montorgueil in Paris. Celebration of June 30, 1878 - Google Art Project.jpg Η οδός Montorgueil στο Παρίσι. Γιορτή στις 30 Ιουνίου 1878
1878
81 × 50 cm
Παρίσι, Μουσείο Ορσέ
Claude Monet 043.jpg Η οδός Saint-Denis την ημέρα της εθνική εορτής
1878
76 × 52 cm
Ρουέν, Musée des beaux-arts
Claude Monet 051.jpg Ένα μπουκέτο χρυσάνθεμα
1878
54 × 65 cm
Παρίσι, Μουσείο Ορσέ
Claude Monet - Effet de neige à Vétheul.jpg Το Vétheuil με χιόνι
1878
52 × 71 cm
Παρίσι, Μουσείο Ορσέ
Eglise de Vétheuil.jpg Εκκλησία του Vétheuil
1879
65 × 50 cm
Παρίσι, Μουσείο Ορσέ
Claude Monet 053.jpg Ο δρόμος του Vétheuil τον χειμώνα
1879
53 × 72 cm
Γκέτεμποργκ, Konstmuseum
Claude Monet - Camille Monet sur son lit de mort.JPG Η Camille Monet στην επιθανάτια κλίνη
1879
90 × 68 cm
Παρίσι, Μουσείο Ορσέ
Claude Monet - Flowering Plum Trees - Google Art Project.jpg Ανθισμένες δαμασκηνιές
1879
64 × 81 cm
Βουδαπέστη, Szépművészeti Múzeum (Μουσείο Καλών Τεχνών)
MonetSad.jpg Δενδρόκηπος με λουλούδια
1879
55 × 65 cm
Πράγα, Národní Galerie (Εθνικό Μουσείο)
Claude Monet - The Road to Vétheuil - Google Art Project.jpg Ο δρόμος του Vétheuil
1879
23 × 29 cm
Ουάσινγκτον, The Phillips Collection
Claude Monet - Vétheuil - Google Art Project (427751).jpg Vétheuil
1879
60 × 81 cm
Μελβούρνη, National Gallery of Victoria
Monet - Vetheuil im Nebel.jpg Το Vétheuil στην ομίχλη
1879
60 × 71 cm
Παρίσι, Musée Marmottan
Monet - Ansicht von Vetheuil im Sommer.jpg Το Vétheuil το καλοκαίρι
1879
60 × 100 cm
Νέα Υόρκη, Μητροπολιτικό Μουσείο
Claude Monet - Champ de coquelicots près de Vétheuil.jpg Χωράφι με παπαρούνες κοντά στο Vétheuil
1879
73 × 92 cm
Ζυρίχη, Stiftung Sammlung E. G. Bührle
Monet - Wiese außerhalb von Vetheuil.jpg Το λιβάδι κοντά στο Vétheuil
1879
;
Claude Monet - Monet's garden at Vétheuil (1880).jpg Ο κήπος του Μονέ στο Vétheuil
1879
151 × 121 cm
Ουάσινγκτον, National Gallery of Art
Claude Monet - Still Life with Pheasants and Plovers - Google Art Project.jpg Νεκρή φύση με φασιανούς και βροχοπούλια
1879
35 × 27 cm
Μιννεάπολις, Institute of Arts
Claude Monet Portrait Michel Pompom Hat.JPG Ο Michel Monet με καπέλλο με φούντα
1879
151 × 81 cm
Παρίσι, Musée Marmottan
Apples and Grapes, by Claude Monet.jpg Μήλα και σταφύλια
1879-1880
Νέα Υόρκη, Μητροπολιτικό Μουσείο
Monet-Still-Life-with-Apples-and-Grapes-1880.jpg Νεκρή φύση με μήλα και σταφύλια
1880
Σικάγο, Art Institute
Riverbank at Lavacourt.jpg Η ακροποταμιά στο Lavacourt
1880
Οκλαχόμα Σίτι, Fred Jones Jr. Museum of Art
Monet Lavacourt.jpg Ο Σηκουάνας στο Lavacourt
1880
100 × 150 cm
Ντάλλας, Museum of Art
Claude Monet, River at Lavacourt, 1879, Oil on canvas.jpg Το ποτάμι στο Lavacourt
1879
54 × 65 cm
Πόρτλαντ (Όρεγκον), Museum of Art
Monet, Lavacourt-Sunshine-and-Snow.jpg Δύση ηλίου στα χιόνια στο Lavacourt
1879-1980
60 × 81 cm
Δουβλίνο, Hugh Lane Municipal Gallery
Monet-Hiver-Lavacourt-Le-Havre.jpg Χειμωνιάτικος ήλιος στο Lavacourt
1879-1980
55 × 121 cm
Χάβρη, Musée d'art moderne André Malraux
Soleil couchant sur la seine à Lavacourt, effet d'hiver - Claude Monet.jpg Ήλιος που δύει στον Σηκουάνα στο Lavacourt, χειμώνας
1879-1980
100 × 150 cm
Παρίσι, Petit Palais, musée des beaux-arts de la ville de Paris
Claude Monet - The Break-up of the Ice (La Débâcle or Les Glaçons) - Google Art Project.jpg Το λιώσιμο των πάγων ή Κομμάτια πάγου
1880
100 × 63 cm
East Lansing (Μίσιγκαν), Eli and Edythe Broad Art Museum
Claude Monet - Les Glacons.jpg Κομμάτια πάγου
1880
97 × 150 cm
Shelburne (Καναδάς), County Museum
Lille PdBA monet la debacle.JPG Το λιώσιμο των πάγων
1880
100 × 63 cm
Λίλλη, Palais des beaux-arts
Claude Monet - The thaw at Vetheuil.jpg Το λιώσιμο των πάγων στην Vétheuil
1880-1881
60 × 100 cm
Μαδρίτη, Museo Thyssen-Bornemisza
Claude Monet, Le Givre (1880, from C2RMF).jpg Το Vétheuil τον χειμώνα ή Ο παγετός
1880
60 × 99 cm
Παρίσι, Μουσείο Ορσέ
Claude Monet - Road of La Roche-Guyon - Google Art Project.jpg Δρόμος στην Roche-Guyon
1880
60 × 73 cm
Τόκιο, Εθνικό Μουσείο Δυτικής Τέχνης
Jerusalem Artichoke Flowers E10330.jpg Ηλίανθοι
1880
Ουάσινγκτον, National Gallery of Art
Claude monet - marina (MCM-RJ) 01.JPG Θαλασσινό
1880-1990
65 × 91 cm
Ρίο ντε Τζανέιρο, Museu da Chácara do Céu
Claude Monet - View of Vétheuil.jpg Άποψη του Vétheuil
1880-1990
80 × 60 cm
Νέα Υόρκη, Μητροπολιτικό Μουσείο
Willows of Vétheuil.JPG Ιτιές στο Vétheuil
1880
Ουάσινγκτον, Corcoran Gallery of Art
Claude Monet - View of Vétheuil - Google Art Project.jpg Άποψη του Vétheuil
1880
81 × 65 cm
Λος Άντζελες, County Museum of Art
1880 Monet Vetheuil-sur-Seine anagoria.JPG Άποψη του Vétheuil
1880
60 × 100 cm
Βερολίνο, Άλτε Νατσιονάλγκαλερί
Claude Monet - Île aux Fleurs near Vétheuil.jpg Το Νησί των Λουλουδιών κοντά στο Vétheuil
1880
66 × 81 cm
Νέα Υόρκη, Μητροπολιτικό Μουσείο
Banks of the Seine, Vétheuil,by Claude Monet (4991418057).jpg Όχθες του Σηκουάνα στο Vétheuil
1880
Ουάσινγκτον, National Gallery of Art
Claude Monet - La Seine à Vétheuil (1881).jpg Ο Σηκουάνας στο Vétheuil
1880
74 × 100 cm
Winona (Μιννεσότα), Marine Art Museum
Claude Monet - Le berge de La Seine, 1880.jpg Οι όχθες του Σηκουάνα
1880
60 × 73 cm
Μπουένος Άιρες, Museo Nacional de Bellas Artes
Claude Monet - Flower Beds at Vétheuil - Google Art Project.jpg Πλάτωμα με λουλούδια στο Vétheuil
1881
92 × 73 cm
Βοστώνη, Museum of Fine Arts
Monet - Blick auf Vétheuil - 1881.jpeg Άποψη του Vétheuil
1881
65 × 80 cm
Βιέννη, Albertina
Claude Monet 052.jpg Μπουκέτο με ηλιοτρόπια
1881
101 × 81 cm
Νέα Υόρκη, Μητροπολιτικό Μουσείο
Le havre muma monet fecamp.JPG Fécamp, δίπλα στην θάλασσα
1881
92 × 73 cm
Χάβρη, Musée des Beaux-Arts André Malraux
Claude Monet - Temps calme Pourville.jpg Ήρεμος καιρός, Pourville
1881
60 × 73 cm
ιδιωτική συλλογή
Claude Monet - Poppy Field - Google Art Project (430231).jpg Χωράφι με παπαρούνες
1881
58 × 79 cm
Ρότερνταμ, Μουσείο Μπόιμανς - φαν Μπένινγκεν
Path at Saint Martin 01.JPG Δρόμος στο νησί Saint-Martin
1881
Φιλαδέλφεια, Museum of Art
Claude Monet - Champ de blé.jpg Σταροχώραφο
1881
65 × 81 cm
Κλήβελαντ, Museum of Art
Claude Monet 021.jpg Ψαράδες στον Σηκουάνα στο Poissy
1881
60 × 82 cm
Βιέννη, Μπελβεντέρε, Österreichische Galerie
Monet, Claude - Hut in Trouville, Low Tide, the (1881).jpg Το σπίτι του ψαρά, Trouville, φυρονεριά
1881
60 × 73 cm
Μαδρίτη, Museo Thyssen-Bornemisza
Claude Monet - La Cabane des Douaniers a Pourville (1882).jpg Η καλύβα των τελωνειακών στην Pourville
1882
60 × 73 cm
ιδιωτική συλλογή
Claude Monet 029.jpg Το σπίτι του ψαρά, Varengeville
1882
60 × 78 cm
Ρότερνταμ, Μουσείο Μπόιμανς - φαν Μπένινγκεν
Monet, Claude - Low Tide at Varengeville (1882).jpg Φυρονεριά μπροστά στην Varengeville
1882
60 × 81 cm
Μαδρίτη, Museo Thyssen-Bornemisza
Monet - Varengeville, Ebbe.jpeg Άμπωτη στην Varengeville
1882
60 × 70 cm
Winterthur, Museum Oskar Reinhart «Am Stadtgarten»
Claude Monet, 1882 - L'Église de Varengeville, effet matinal.jpg Η εκκλησία της Varengeville, πρωί
1882
ιδιωτική συλλογή
Brooklyn Museum - Rising Tide at Pourville (Marée montante à Pourville) - Claude Monet.jpg Πλημμυρίδα στην Pourville
1882
6+ × 81 cm
Νέα Υόρκη, Brooklyn Museum
Claude Monet - Cliff Walk at Pourville - Google Art Project.jpg Περίπατος στα βράχια της Pourville
1882
66 × 82 cm
Σικάγο, Art Institute
Claude Monet - On the Cliff at Pourville, Clear Weather, 1882.jpg Στα βράχια της Pourville, καιρός καθαρός
1882
Νέα Υόρκη, Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης
Claude Monet - Chemin dans les blés à Pourville (1882).jpg Δρομάκι ανάμεσα στα χωράφια της Pourville
1882
ιδιωτική συλλογή
Claude Monet - Road at La Cavée, Pourville - Google Art Project.jpg Δρόμος στην La Cavée, Pourville
1882
60 × 82 cm
Βοστώνη, Museum of Fine Arts
Claude Monet - Fishing nets at Pourville - Google Art Project.jpg Δίχτυα ψαράδων στην Pourville
1882
86 × 107 cm
Χάγη, Gemeentemuseum
Claude Monet - Heavy Sea at Pourville - Google Art Project.jpg Φουσκωμένη θάλασσα στην Pourville
1882
86 × 107 cm
Τόκιο, Εθνικό Μουσείο Δυτικής Τέχνης
'Soleil couchant, temp brumeux, Pourville' by Claude Monet, 1882. Oil on canvas.jpg Ήλιος που δύει, καιρός ομιχλώδης, Pourville
1882
60 × 73 cm
ιδιωτική συλλογή
Claude Monet - Shadows on the Sea. The Cliffs at Pourville - Google Art Project.jpg Σκιές στην θάλασσα, τα βράχια στην Pourville
1882
60 × 73 cm
Κοπεγχάγη, Ny Carlsberg Glyptotek
Monet Claude, The Beach at Pourville, 1882.jpg Η πλαζ της Pourville
1882
57 × 80 cm
Πόζναν, Εθνικό Μουσείο
WLANL - adagio808 - Cloude Monet, Falaises près de Pourville (1882).jpg Βράχια κοντά στην Pourville
1882
57 × 80 cm
Άμστερνταμ, Ρέικσμουζεουμ
Le Printemps (1882) Claude Monet.JPG Η άνοιξη
1882
Λυών, Musée des beaux-arts
Les Tilleuls à Poissy.png Οι φλαμουριές στο Poissy
1882
81 × 65 cm
ιδιωτική συλλογή
Claude Monet - Pêches.jpg Ροδάκινα
1882
16 × 40 cm
ιδιωτική συλλογή
Chrysanthemums (Monet).JPG Χρυσάνθεμα
1882
Νέα Υόρκη, Μητροπολιτικό Μουσείο
3607 Paisaje en Port-Villez.jpg Τοπίο στο Port-Villez
1883
65 × 81 cm
Πόλη του Μεξικού, Museo Soumaya
Claude Monet - The Seine at Port-Villez (c. 1883-90).jpg Ο Σηκουάνας στο Port-Villez (Ξαφνικός άνεμος)
1883-1890
65 × 81 cm
Κολόμπους (Οχάιο), Museum of Art
Monet - Sonnenaufgang bei Etretat.jpg Ήλιος που δύει στο Étretat
1883
;
Claude Monet-Soleil couchant à Etretat.jpg Ήλιος που δύει στο Étretat
1883
66 × 81 cm
Νανσύ, Musée des Beaux-Arts
Monet-Etretat-Lyon.jpg Αγριεμένη θάλασσα στο Étretat
1883
81 × 100 cm
Λυών, Musée des Beaux-arts
La Porte d'Aval by Claude Monet.jpg Βράχια στο Porte d'Aval με άγριο καιρό
1883
73 × 100 cm
Καταλονία, Μονή της Παναγίας του Μονσεράτ, Museo de Montserrat
Claude Monet 019.jpg La Manneporte (Étretat)
1883
75 × 103 cm
Edward Hulton collection
Claude Monet, Aiguille & Porte d’Aval, Etretat - Sunset (c.1883-85).jpg Aiguille et Porte d’Aval, Étretat - ήλιος που δύει
1883-1885
ιδιωτική συλλογή
Claude Monet 020.jpg Η πλαζ του Étretat και το Porte d'Amont
1883
66 × 81 cm
Παρίσι, Μουσείο Ορσέ
Claude Monet - Rough weather at Étretat - Google Art Project.jpg Άσχημος καιρός στο Étretat
1883
65 × 81 cm
Μελβούρνη, National Gallery of Victoria
Claude Monet - La Manneporte (Étretat).jpg La Manneporte (Étretat)
1883
65 × 81 cm
Νέα Υόρκη, Μητροπολιτικό Μουσείο
Claude Monet 057.jpg Βιολετιές παπαρούνες
1883
89 × 60 cm
Ρότερνταμ, Μουσείο Μπόιμανς - φαν Μπένινγκεν
Coucher du Soleil à Giverny by Claude Monet.jpg Δύση στο Giverny
1883
;
Claude Monet - La Corniche near Monaco - Google Art Project.jpg Η Corniche κοντά στο Monaco
1884
86 × 107 cm
Άμστερνταμ, Μουσείο Βαν Γκογκ
Cluade Monet Cap Martin.jpg Το ακρωτήρι Cap Martin
1884
65 × 81 cm
Τουρναί, Musée des Beaux-Arts
Claude Monet - Monte Carlo vu de Roquebrune.jpg Το Monte Carlo από το Roquebrune
1884
66 × 81 cm
Πόρτλαντ (Όρεγκον), Museum of Art
Bordighera.jpg Bordighera
1884
81 × 65 cm
Σικάγο, Art Institute
Claude Monet - Villas at Bordighera - Google Art Project.jpg Βίλλες στην Bordighera
1884
115 × 130 cm
Παρίσι, Μουσείο Ορσέ
Moreno garden (Bordighera), Claude Monet.jpg Οι κήποι Moreno στην Bordighera
1884
Πασαντίνα (Καλιφόρνια), Norton Simon Museum
'Garden at Bordighera, Impression of Morning' by Claude Monet, 1884, Hermitage.JPG Κήπος στην Bordighera, πρωινή εντύπωση
1884
Αγία Πετρούπολη, Ερμιτάζ
Claude Monet - Palm Trees at Bordighera.jpg Φοίνικες στην Bordighera
1884
65 × 81 cm
Νέα Υόρκη, Μητροπολιτικό Μουσείο
Monet - Palmen in Bordighera.jpg Φοίνικες στην Bordighera
1884
;
Under the Pines, Evening.JPG Κάτω από τα πεύκα
περί το 1884
Φιλαδέλφεια, Museum of Art
Monet - Unter Zitronenbäumen.jpg Λεμονιές στην Bordighera
1884
73 × 60 cm
Κοπεγχάγη, Ny Carlsberg Glyptotek
Monet-olivi.jpg Ελιές στον κήπο της Βίλλας Mariani
1884
Bordighera, Fondazione Pompeo Mariani
Monet-Sasso-Marmottan.jpg Κοιλάδα του Sasso. Ήλιος
1884
65 × 81 cm
Παρίσι, Musée Marmottan
Claude Monet - The Valley of the Nervia.jpg Κοιλάδα της Nervia
1884
66 × 81 cm
Νέα Υόρκη, Μητροπολιτικό Μουσείο
Brooklyn Museum - Church at Vernon - Claude Monet - overall.jpg Εκκλησία στο Vernon
vers 1884
66 × 95 cm
Νέα Υόρκη, Brooklyn Museum
Claude Monet - Entrée de Giverny en hiver, soleil couchant.jpg Είσοδος του Giverny τον χειμώνα, ήλιος που δύει
1885
65 × 81 cm
ιδιωτική συλλογή
Monet - Val de Falaise (Giverny) - 1885.jpg Χειμωνιάτικο τοπίο στην κοιλάδα του Falaise (Giverny)
1885
65 × 81 cm
ιδιωτική συλλογή
Claude Monet - In the Woods at Giverny- Blanche Hoschedé at Her Easel with Suzanne Hoschedé Reading - Google Art Project.jpg Στο δάσος του Giverny, η Blanche Hoshedé με το καβαλέτο της και η Σουζάννα που διαβάζει
1885
91 × 98 cm
Λος Άντζελες, County Museum of Art
Monet The stroller (Suzanne Hoschede).jpg Suzanne Hoschedé (1868–1899)
1885
Νέα Υόρκη, Μητροπολιτικό Μουσείο
Claude Monet - Poppy Field in a Hollow near Giverny - Google Art Project.jpg Χωράφι με παπαρούνες σε κοίλωμα κοντά στο Giverny
1885
65 × 81 cm
Βοστώνη, Museum of Fine Arts
Monet - Mohnblumen bei Giverny - 1895.jpg Χωράφι με παπαρούνες στο Giverny
1885
60 × 73 cm
Ρίτσμοντ (Βιρτζίνια), Virginia Museum of Fine Arts
Claude Monet 050.jpg Νεκρή φύση με ανεμώνες
1885
50 × 37 cm
ιδιωτική συλλογή
Claude Monet The Cliffs at Etretat.jpg Τα βράχια στο Étretat
1885
65 × 81 cm
Williamstown (Μασαχουσέτη), Clark Art Institute
Claude Monet Étretat, la Manneporte, reflets sur l'eau 15092012413.jpg Étretat, Manneporte, καθρέφτισμα στο νερό
1885
Καέν, Musée des beaux-arts
Étretat Philadelphia 01.JPG Η Manneporte, Étretat
1885
Φιλαδέλφεια, Museum of Art
Claude Monet - The Cliff of Aval, Etrétat - Google Art Project.jpg Τα βράχια του Αβάλ, Étretat
1885
Ιερουσαλήμ, Μουσείο του Ισραήλ
Monet, Claude - L'Aiguille vue à travers la Porte d'Aval (1885-1886) W 1049.jpg Το Aiguille κοιταγμένο από το Porte d'Aval
1885
65 × 92 cm
Οττάβα, National Gallery of Canada
Claude Monet-Etretat the Aval door fishing boats leaving the harbour mg 1819.jpg Étretat, Porte d'Aval : ψαροκάικα βγαίνουν από το λιμάνι
1885
50 × 37 cm
Ντιζόν, Musée des Beaux-Arts
Claude Monet - Regnvær, Etretat - Google Art Project.jpg Καιρός βροχερός, Étretat
1886
73 × 60 cm
Όσλο, Nasjonalgalleriet
'The Beach at Étretat' by Claude Monet, 1885-86, Pushkin Museum.jpg Βράχια του Étretat
1886
74 × 53 cm
Μόσχα, Μουσείο Πούσκιν
Claude Monet - The Manneporte near Étretat.jpg Η Manneporte κοντά στο Étretat
1886
81 × 65 cm
Νέα Υόρκη, Μητροπολιτικό Μουσείο
Autoportret Claude Monet.jpg Αυτοπροσωπογραφία με μπερέ
1886
55 × 46 cm
ιδιωτική συλλογή
Monet, Claude - Poppy Field.jpg Χωράφι με παπαρούνες
1886
Αγία Πετρούπολη, Ερμιτάζ
Claude Monet 023.jpg Σπουδή μορφής στην ύπαιθρο : Γυναίκα με ομπρέλλα γυρισμένη αριστερά
1886
131 × 88 cm
Παρίσι, Μουσείο Ορσέ
2007 Musee Orsay Work Kraft 069.jpg Σπουδή μορφής στην ύπαιθρο : Γυναίκα με ομπρέλλα γυρισμένη δεξιά
1886
130 × 89 cm
Παρίσι, Μουσείο Ορσέ
Claude Monet - Tulip fields in Holland (Musée d'Orsay).jpg Χωράφι με τουλίπες στην Ολλανδία
1886
65 × 81 cm
Παρίσι, Μουσείο Ορσέ
Amsterdam musee van gogh monet tulipes moulins.JPG Χωράφι με τουλίπες και μύλους κοντά στο Rijnsburg
1886
65 × 81 cm
Άμστερνταμ, Μουσείο Βαν Γκογκ
Monet 1886 Tulip Field in Holland-Monet.jpg Χωράφι με τουλίπες στην Ολλανδία
1886
Παρίσι, Musée Marmottan
Monet - Tulpenfelder in Sassenheim - 1886.jpg Χωράφι με τουλίπες στο Sassenheim, κοντά στο Λέιντεν
1886
60 × 73 cm
Williamstown (Μασαχουσέτη), Clark Art Institute
Three fishing boats Claude Monet.jpg Τρία ψαροκάικα
1886
73 × 92 cm
Βουδαπέστη, Szépművészeti Múzeum (Μουσείο Καλών Τεχνών)
Monet-Poly-Marmottan.jpg Προσωπογραφία του Poly
1886
74 × 53 cm
Παρίσι, Musée Marmottan
Tempête, côtes de Belle-Île - Claude.jpg Καταιγίδα, ακτές της Belle-Île
1886
65 × 81 cm
Παρίσι, Μουσείο Ορσέ
'The Pyramids at Port-Coton' by Claude Monet, 1886, Pushkin Museum.jpg Οι Πυραμίδες στο Port-Coton, καιρός βροχερός
1886
65 × 81 cm
Μόσχα, Μουσείο Πούσκιν
Claude Monet - Rocks at Belle-lle, Port-Domois - Google Art Project.jpg Βράχοι στη Belle-Île, στο Port-Domois
1886
69 × 81 cm
Σινσινάτι, Art Museum
Claude Monet - Grotte de Port-Domois.jpg Η σπηλιά του Port-Domois
1886
65 × 81 cm
Ibaraki (Ιαπωνία), Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης
Claude Monet - Belle-Ile, Rain Effect.jpg Η Belle-Île, με βροχή
1886
69 × 81 cm
Τόκιο, Bridgestone Museum of Art
Claude Monet Tempête sur les Côtes de Belle-Île 1886.jpg Θύελλα στις ακτές της Belle-Île
1886
Βέρνη, Galerie Kornfeld
Paysage à Port-Goulphar.jpg Τοπίο στο Port-Goulphar
1886
69 × 81 cm
Σικάγο, Art Institute
'Port-Goulphar, Belle-Île', oil on canvas painting by Claude Monet, 1887, Art Gallery of New South Wales.jpg Port-Goulphar, Belle-Île
1887
69 × 81 cm
Σύδνεϋ, Art Gallery of New South Wales
Monet, Claude - Haystack at Giverny.jpg Θημωνιές στο Giverny
1886
60 × 81 cm
Αγία Πετρούπολη, Ερμιτάζ
Claude Monet - Haystacks - Google Art Project.jpg Αχυρένιες θημωνιές
1887
65 × 81 cm
Kurashiki (Ιαπωνία), Μουσείο Τέχνης Οχάρα
Claude Monet - View of Bennecourt (1887).jpg Άποψη του Bennecourt
1887
32 × 32 cm
Κολόμπους (Οχάιο), Museum of Art
Claude Monet - Peony Garden - Google Art Project.jpg Κήπος με παιωνίες
1887
65 × 100 cm
Τόκιο, Εθνικό Μουσείο Δυτικής Τέχνης
Claude Monet - On the Boat - Google Art Project.jpg Στη βάρκα
1887
145 × 133 cm
Τόκιο, Εθνικό Μουσείο Δυτικής Τέχνης
Monet - In der Barke.jpg En Norvégienne. Η βάρκα στο Giverny
1887
69 × 80 cm
Παρίσι, Μουσείο Ορσέ
Monet-Barque-Marmottan.jpg Η βάρκα
1887
146 × 133 cm
Παρίσι, Musée Marmottan
Claude Monet 041 (Poplars in the Sun, 1887).jpg Κάτω από τις λεύκες, με ήλιο
1887
74 × 93 cm
Στουτγκάρδη, Staatsgalerie
Claude Monet - Poplars at Giverny, Sunrise.jpg Λεύκες στο Giverny
1888
93 × 74 cm
Νέα Υόρκη, Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης
Bend in the Epte River 01.JPG Η καμπή του Epte
1888
Φιλαδέλφεια, Museum of Art
'Meadows at Giverny' by Claude Monet, 1888, Hermitage.JPG Κοντά στο Giverny, ήλιος που ανατέλλει
1888
92 × 80 cm
Αγία Πετρούπολη, Ερμιτάζ
Claude Monet - The Fort of Antibes.jpg Το φρούριο της Αντίμπ
1888
65 × 81 cm
Βοστώνη, Museum of Fine Arts
Antibes Philadelphia 01.JPG Πρωί στην Αντίμπ
1888
Φιλαδέλφεια, Museum of Art
Monet - Cap de Antibes auf das Esterelgebirge.jpg Αντίμπ
1888
65 × 92 cm
Λονδίνο, Ινστιτούτο Τέχνης Κουρτώ
Claude Monet - Valley of the Creuse (Gray Day) - Google Art Project.jpg Η κοιλάδα της Creuse (γκρίζα μέρα)
1889
65 × 81 cm
Βοστώνη, Museum of Fine Arts
Monet-Ravin-Creuse-Reims.jpg Η κοιλάδα της Creuse στο λυκόφως
1889
Ρενς, Musée des Beaux-Arts
Monet - Torrent creuse.jpg Η Μικρή Creuse
1889
66 × 93 cm
Σικάγο, Art Institute
Claude Monet - Le Bloc.jpg Le Bloc, σπουδή βράχων, Creuse
1889
73 × 92 cm
Λονδίνο, Royal Collection, Clarence House
Claude Monet - Village de La Roche-Blond, effet du soir (1889).jpg Το χωριό La Roche-Blond, σούρουπο
1889
74 × 93 cm
ιδιωτική συλλογή
Monet - canoaepte01.jpg Κανό στον Epte
1890
133 × 145 cm
Σάο Πάουλο, Museu de Arte
Monet, Champ d'avoine aux coquelicots ( Musée d'art moderne et contemporain, Strasbourg ).JPG Χωράφι βρώμης με παπαρούνες
vers 1890
65 × 92 cm
Στρασβούργο, Musée d'art moderne et contemporain de Strasbourg
Monet - Mohnfeld.jpg Χωράφι με παπαρούνες στο Giverny
1891
61 × 96 cm
Σικάγο, Art Institute
Portrait-suzanne-hoschede-sunflowers-Monet.jpg Η Suzanne Hoschedé με ηλιοτρόπια
1891
162 × 107 cm
ιδιωτική συλλογή
The sheltered path.JPG Μονοπάτι
vers 1891
Φιλαδέλφεια, Museum of Art
Monet-vue de rouen-rouen.jpg Γενική άποψη της Ρουέν
1891
65 × 100 cm
Ρουέν, Musée des beaux-arts
Claude Monet - Ice breaking up on the Seine near Bennecourt - Google Art Project.jpg Λιώσιμο των πάγων στον Σηκουάνα κοντά στο Bennecourt
1893
65 × 100 cm
Λίβερπουλ, Walker Art Gallery
Monet La Débâcle de la Seine.jpg Το λιώσιμο των πάγων του Σηκουάνα
1893
60 × 100 cm
Baden (ΕΛβετία), Stiftung Langmatt
Claude Monet - Glaçons, effet blanc.jpg Πάγοι, χρώματα λευκά
1893
65 × 100 cm
ιδιωτική συλλογή
Haze Philadelphia 02.JPG Πρωινό με ομίχλη
1894
Φιλαδέλφεια, Museum of Art
Monet-seine-rouen.jpg Ο Σηκουάνας στο Port-Villez
1894
Ρουέν, Musée des beaux-arts
Monet, Claude, Meadow at Giverny.jpg Λιβάδι στο Giverny
1894
73 × 92 cm
Princeton, University Art Museum
Claude Monet - The Young Ladies of Giverny, Sun Effect - Google Art Project.jpg Νέες γυναίκες στο Giverny, με ήλιο
1894
Ιερουσαλήμ, Μουσείο του Ισραήλ
Monet - Im Garten - 1895.jpeg Στον κήπο
1895
81 × 92 cm
Ζυρίχη, Stiftung Sammlung E. G. Bührle
Monet-Mont-Kolsaas-Marmottan-.jpg Το όρος Kolsaas στη Νορβηγία
1895
102 × 74 cm
Παρίσι, Musée Marmottan
Monet mount kolsaas 1895.jpg Το όρος Kolsaas στη Νορβηγία
1895
102 × 74 cm
Monet mount kolsaas misty weather 1895.jpg Το όρος Kolsaas, καιρός ομιχλώδης
1895
ιδιωτική συλλογή
Monet mount kolsaas 3 1895.jpg Το όρος Kolsaas με ήλιο
1895
ιδιωτική συλλογή
Monet - Sandviken, Norwegen.jpg Sandvika, Νορβηγία
1895
73 × 92 cm
Σικάγο, Art Institute
Monet sandviken norway 1895.jpg Sandvika, Νορβηγία
1895
ιδιωτική συλλογή
Monet norwegian landscape sandviken 1895.jpg Sandvika, Νορβηγία
1895
ιδιωτική συλλογή
Monet banks fjord christiania 1895.jpg Φιόρδ στην Christiania
1895
65 × 91 cm
ιδιωτική συλλογή
Monet houses snow norway 1895.jpg Τα σπίτια μέσα στα χιόνια, Νορβηγία
1895
66 × 93 cm
ιδιωτική συλλογή
Monet paysage norway blue houses 1895.jpg Τα μπλε σπίτια, Νορβηγία
1895
Παρίσι, Musée Marmottan
Monet red houses bjornegaard snow norway 1895.jpg Τα κόκκινα σπίτια στο Bjornegaard, χιόνι, Νορβηγία
1895
66 × 93 cm
Παρίσι, Musée Marmottan
Flood at Giverny by Claude Monet, 1896 - Ny Carlsberg Glyptotek - Copenhagen - DSC09463.JPG Πλημμύρα στο Giverny
1896
Κοπεγχάγη, Ny Carlsberg Glyptotek
Claude Monet - Val Saint Nicolas near Dieppe in the Morning.jpg Val-Saint-Nicolas, κοντά στην Διέππη, το πρωί
1897
25 × 39 cm
Ουάσινγκτον, Phillips Collection
'Cliffs near Dieppe' by Claude Monet, 1897, Hermitage.JPG Βράχια κοντά στην Διέππη
1897
Αγία Πετρούπολη, Ερμιτάζ
Customs House at Varengeville by Claude Monet, San Diego Museum of Art.JPG Το σπίτι του τελώνη στην Varengeville
1897
Σαν Ντιέγκο, Museum of Art
Claude Monet - La maison du Douanier, effet rose.jpg Το σπίτι του τελώνη, εντύπωση ροζ
1897
66 × 93 cm
ιδιωτική συλλογή
Monet - Die Hütte des Zollwächters.jpg Ο τελωνειακός σταθμός στην Varengeville
1897
ιδιωτική συλλογή
Claude Monet - L'Ile aux Orties.jpg Το νησί με τις τσουκνίδες
1897
73 × 92 cm
ιδιωτική συλλογή
Brooklyn Museum - The Islets at Port-Villez (Les Iles à Port-Villez) - Claude Monet.jpg Το νησί στο Port-Villez
1897
82 × 101 cm
Νέα Υόρκη, Brooklyn Museum
The Seine at Giverny.JPG Ο Σηκουάνας στο Giverny
1897
73 × 92 cm
Ουάσινγκτον, National Gallery of Art
Claude Monet - Matin sur la Seine, le beau temps (1897).jpg Πρωί στον Σηκουάνα, καιρός καλός
1897
89 × 92 cm
Ουάσινγκτον, Λευκός Οίκος
Monet - Seine-Arm bei Giverny.jpg Κλάδος του Σηκουάνα κοντά στο Giverny (I)
1897
73 × 93 cm
Παρίσι, Μουσείο Ορσέ
Claude Monet - Branch of the Seine near Giverny.JPG Κλάδος του Σηκουάνα κοντά στο Giverny (II)
1897
81 × 92 cm
Βοστώνη, Museum of Fine Arts
Monet - Monets Garten in Giverny.jpg Ο κήπος του καλλιτέχνη στο Giverny
1900
82 × 92 cm
Παρίσι, Μουσείο Ορσέ
Claude Monet 056.jpg Ο κήπος του καλλιτέχνη στο Giverny
1900
90 × 92 cm
New Haven (Κοννέκτικατ), Yale University Art Gallery
The Garden in Flower Claude Oscar Monet 1900.jpg Ο κήπος ανθισμένος
1900
;
Claude Monet, La grande allée à Giverny (1900).jpg Η μεγάλη αλέα του Giverny
1900
Μόντρεαλ, Museum of Fine Arts
Lille PdBA monet vetheuil matin.JPG Το Vétheuil το πρωί
1900
89 × 92 cm
Λίλλη, Palais des Beaux-Arts
'Vétheuil' by Claude Monet, 1901, Pushkin Museum.JPG Vétheuil
1901
89 × 92 cm
Μόσχα, Μουσείο Πούσκιν
Claude Monet - Vétheuil, 1901 (Art Institute of Chicago).jpg Vétheuil
1901
90 × 93 cm
Σικάγο, Art Institute
Claude Monet - Vétheuil - Google Art Project.jpg Vétheuil
1902
90 × 93 cm
Τόκιο, Εθνικό Μουσείο Δυτικής Τέχνης
Claude Monet 025.jpg Η αλέα στον κήπο
1902
89 × 92 cm
Βιέννη, Μπελβεντέρε, Österreichische Galerie
Claude Monet - Still Life with Eggs.jpg Νεκρή φύση με αυγά
1907
73 × 92 cm
ιδιωτική συλλογή
Claude Monet - The Doges Palace (Le Palais ducal) - Google Art Project.jpg Το Παλάτι των Δόγηδων, Βενετία
1908
81 × 99 cm
Νέα Υόρκη, Brooklyn Museum
Claude Monet - Le Palais Ducal.jpg Το Παλάτι των Δόγηδων, Βενετία
1908
57 × 92 cm
ιδιωτική συλλογή
Monet - Der Dogenpalast in Venedig2.jpg Το Παλάτι των Δόγηδων, Βενετία
1908
ιδιωτική συλλογή
Claude Monet, Le Grand Canal.jpg Το Μεγάλο Κανάλι
1908
74 × 92 cm
Βοστώνη, Museum of Fine Arts
Claude Monet - Le Grand Canal (W1739).jpg Το Μεγάλο Κανάλι
1908
74 × 92 cm
ιδιωτική συλλογή
Grand Canal, Venice, 1908 by Claude Monet - California Palace of the Legion of Honor.jpg Το Μεγάλο Κανάλι της Βενετίας
1908
74 × 92 cm
Σαν Φρανσίσκο, Fine Arts Museums (Legion of Honor)
Monet, Claude - The Church of San Giorgio Maggiore, Venice - Google Art Project.jpg Βενετία, Saint Giorgio Maggiore
1908
Indianapolis, Museum of Art
Claude Monet, Saint-Georges majeur au crépuscule.jpg Ο San Giorgio Maggiore στο λυκόφως
1908
65 × 92 cm
Κάρντιφ, National Museum of Wales
Claude Monet - S Giorgio Maggiore - Nat. Museum Cardiff.jpg Βενετία, Saint Giorgio Maggiore
1908
59 × 81 cm
Κάρντιφ, National Museum of Wales
Claude Monet - Palazzo da Mula in Venice 1908.jpg Palazzo da Mula Morosini
1908
62 × 81 cm
Ουάσινγκτον, National Gallery of Art
Claude Monet, Le Palais Contarini. 1908, Sotheby's.jpg Palazzo Contarini
1908
Sotheby's
Claude Monet - Palazzo Contarini, Venice.jpg Palazzo Contarini, Βενετία
1908
92 × 81 cm
Σανκτ Γκάλλεν, Kunstmuseum
Gondola in Venice 1908 Claude Monet.jpg Γόνδολες στην Βενετία
1908
81 × 65 cm
Νάντη, Musée des Beaux-Arts
Claude Monet - Palazzo Dario, Venice.JPG Palazzo Dario, Βενετία
1908
92 × 74 cm
Κάρντιφ, National Museum of Wales
Claude Monet - The Rio della Salute.jpg Το Rio della Salute
1908
100 × 65 cm
Hakone (Ιαπωνία), Pola Museum of Art
Claude Monet - Flowering Arches, Giverny.JPG Οι ανθισμένες αψίδες, Giverny
1913
Φοίνιξ (Αριζόνα), Art Museum
Claude Monet - Yellow Irises - Google Art Project.jpg Κίτρινα κρίνα
1914
200 × 101 cm
Τόκιο, Εθνικό Μουσείο Δυτικής Τέχνης
WLA metmuseum The Path through the Irises by Claude Monet.jpg Το μονοπάτι μέσα από τα κρίνα
1914
200 × 180 cm
Νέα Υόρκη, Μητροπολιτικό Μουσείο
1914-26 Claude Monet Agapanthus MOMA NY anagoria.JPG Οι αγάπανθοι
1914-1926
Νέα Υόρκη, Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης
Claude Monet 049.jpg Αυτοπροσωπογραφία
1916-1919
70 × 55 cm
Παρίσι, Μουσείο Ορσέ
Monet - Das Haus in den Rosen.jpeg Το σπίτι ανάμεσα στα τριαντάφυλλα
1917-1919
100 × 200 cm
Βιέννη, Albertina
Claude Monet - Weeping Willow - Google Art Project.jpg Κλαίουσα ιτιά
1918-1919
100 × 120 cm
Φορτ Γουόρθ (Τέξας), Kimbell Art Museum
Claude Monet - Weeping Willow (1918).jpg Κλαίουσα ιτιά
1918
Κολόμπους (Οχάιο), Museum of Art
Monet- Der Rosenweg in Giverny.jpeg Το μονοπάτι των ρόδων στο Giverny
1920-1924
89 × 100 cm
Παρίσι, Musée Marmottan
Claude Monet - House among the Roses, the (1925).jpg Το σπίτι ανάμεσα στα τριαντάφυλλα
1925
92 × 73 cm
Μαδρίτη, Museo Thyssen-Bornemisza
Claude Monet - Wisteria - Google Art Project.jpg Γλυσίνα
1925
153 × 203 cm
Χάγη, Gemeentemuseum

La Gare Saint-Lazare[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Πρόκειται για 12 πίνακες του 1877 με θέμα τον σιδηροδρομικό σταθμό του Παρισιού Saint-Lazare, εν χρήσει μέχρι σήμερα.


Πίνακας Τίτλος Έτος Τεχνική και διαστάσεις (σε εκατ.) Χώρος
La Gare Saint-Lazare - Claude Monet.jpg La Gare Saint-Lazare (Ο Σταθμός Saint-Lazare) 1877 λάδι σε καμβά
75 × 105
Παρίσι, Μουσείο Ορσέ
Claude Monet - The Gare Saint-Lazare, Arrival of a Train.jpg La Gare Saint-Lazare, άφιξη τραίνου 1877 λάδι σε καμβά
81,9 × 101
Κέιμπριτζ (Μασαχουσέτη), Fogg Art Museum
Claude Monet - Arrival of the Normandy Train, Gare Saint-Lazare - Google Art Project.jpg La Gare Saint-Lazare, το τραίνο της Νορμανδίας 1877 λάδι σε καμβά
59.6 × 80,2
Σικάγο, Art Institute
Monet Gare Saint Lazare 1877.jpg La Gare Saint-Lazare 1877 λάδι σε καμβά
53 × 72
Λονδίνο, Εθνική Πινακοθήκη
Claude Monet, 1877, Saint Lazare, Musée Marmottan Monet.jpg Η Γέφυρα της Ευρώπης, Gare Saint-Lazare 1877 λάδι σε καμβά
64 × 81
Παρίσι, Musée Marmottan
Monet Extérieur de la gare Saint-Lazare, effet de soleil.jpg Εξωτερικό του σταθμού, με ήλιο 1877 λάδι σε καμβά
60 × 81
ιδιωτική συλλογή
Monet Extérieur de la gare Saint-Lazare, arrivée d'un train.jpg Εξωτερικό του σταθμού, άφιξη τραίνου 1877 λάδι σε καμβά
60 × 72
Claude Monet - Train Tracks at the Saint-Lazare Station.jpg Οι γραμμές στην έξοδο του σταθμού 1877 λάδι σε καμβά
60 × 80
Hakone (Ιαπωνία), Pola Museum of Art
Claude Monet - Saint-Lazare Station, the Western Region Goods Sheds.jpg Εξωτερικό του σταθμού 1877 λάδι σε καμβά
60 × 80
ιδιωτική συλλογή
Monet La Gare Saint-Lazare, vue extérieure.jpg Εξωτερικό του σταθμού 1877 λάδι σε καμβά
64 × 81
ιδιωτική συλλογή
La gare Saint-Lazare, Les signaux 1877 Claude Monet.jpg La Gare Saint-Lazare, τα σήματα 1877 λάδι σε καμβά
65 × 81
Αννόβερο, Niedersächsisches Landesmuseum
Monet La Tranchée des Batignolles.jpg Οι γραμμές στην Batignolles 1877 λάδι σε καμβά
38 × 46
Ρώμη, συλλογή Wurth


Les Peupliers[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Οι Λεύκες : σειρά 23 πινάκων που ζωγράφισε ο Μονέ το 1891. Παρουσιάζονται εδώ οι 16 πίνακες οι οποίοι είναι γνωστό πού βρίσκονται (πλην του πίνακα του Museum of Fine Arts της Βοστώνης).

Πίνακας Τίτλος Έτος Τεχνική και Διαστάσεις (εκατ.) Χώρος
Monet Poplars-at-giverny MOA W1291.jpg Λεύκες κοντά στο Giverny, καιρός κλειστός 1891 92 × 73 Atami (Ιαπωνία), Moa Museum Art
Monet Poplars-row-in-autumn W1293.jpg Σειρές από λεύκες 1891 100 × 65 ιδιωτική συλλογή
Monet poplars-on-the-banks-of-the-epte-autumn-1891 66x101 W1297.jpg Λεύκες στις όχθες του Epte, φθινόπωρο 1891 100 × 65 ιδιωτική συλλογή
Álamos junto al Epte 01.JPG Οι Λεύκες, σε άσπρο και κίτρινο 1891 100 × 65 Φιλαδέλφεια, Museum of Art
Monet Poplars on the River Epte.jpg Οι λεύκες στις όχθες του Epte 1891 92,4 × 73,7 Λονδίνο, Πινακοθήκη Μοντέρνας Τέχνης Τέιτ
Claude Monet - Wind Effect, Series of The Poplars - Google Art Project.jpg Λεύκες, με άνεμο 1891 100 × 73 Παρίσι, Μουσείο Ορσέ
Three Trees in Grey Weather 1891 Claude Monet.jpg Τα τρία δέντρα, καιρός γκρίζος 1891 92 × 73 ιδιωτική συλλογή
Monet three-trees-in-spring W1304.jpg Τα τρία δέντρα, άνοιξη 1891 92 × 73 ιδιωτική συλλογή
Claude Monet - Poplars in the Sun - Google Art Project.jpg Τα τρία δέντρα, καλοκαίρι 1891 92 × 73,5 Τόκιο, Εθνικό Μουσείο Δυτικής Τέχνης
Monet three-trees-autumn-effect W1306.jpg Τρείς λεύκες, φθινόπωρο 1891 92 × 73 ιδιωτική συλλογή
Claude Monet, French - Poplars - Google Art Project.jpg Τρία δέντρα ροζ, φθινόπωρο 1891 93 × 74,1 Φιλαδέλφεια, Museum of Art
Claude Monet - Poplars (Autumn) II.JPG Τα τρία δέντρα, φθινόπωρο 1891 92 × 73 ιδιωτική συλλογή
Monet - Pappeln - 1991.jpg Τα τέσσερα δέντρα 1891 81,9 × 81,6 Νέα Υόρκη, Μητροπολιτικό Μουσείο
Claude Monet - Poplars on the Epte - Google Art Project.jpg Λεύκες στις όχθες του Epte 1891 81,8 × 81,3 Εδιμβούργο, Scottish National Gallery
Monet poplars-on-the-banks-of-the-river-epte-seen-from-the-marsh-1892 W1312.jpg Λεύκες στις όχθες του Epte, θέα από τον βάλτο 1891 88 × 93 ιδιωτική συλλογή
Monet poplars-view-from-the-marsh-1892 W1313.jpg Λεύκες, θέα από τον βάλτο 1891 90 × 93 Κέιμπριτζ, Fitzwilliam Museum


Cathédrales de Rouen[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Πρόκειται για σειρά 30 πινάκων που φιλοτεχνήθηκαν μεταξύ 1892 και 1894, με θέμα τον Καθεδρικό Ναό της Ρουέν, ζωγραφισμένο σε διάφορες ώρες της ημέρας και με ποικίλες καιρικές συνθήκες. Επί πλέον είναι ζωγραφισμένος υπό τέσσερις οπτικές γωνίες (πλην του πρώτου) καθώς ο Μονέ άλλαζε εγκατάσταση στην πλατεία της Μητρόπολης για τον σκοπό αυτό.

Πίνακας Τίτλος
Έτος
Διαστάσεις Χώρος
Claude Monet, The Portal of Rouen Cathedral, le Portal vu de face.jpg Η πύλη κατά μέτωπο, αρμονία σκούρα
(πίνακας πρώτης εγκατάστασης)
1892
107 × 74 cm
Παρίσι, Μουσείο Ορσέ
Rouen Cathedral Sunlight W1322.jpg Η πύλη, ήλιος
(πίνακες δεύτερης εγκατάστασης)
1892
100 × 65 cm
ιδιωτική συλλογή
Rouen Cathedral- Setting Sun, Symphony in Grey and Pink.jpg La Cathédrale de Rouen. Συμφωνία σε γκρι και ροζ
1892-1994
100 × 65 cm
Κάρντιφ, National Museum of Wales
Claude Monet - Rouen Cathedral, West Façade, Sunlight - Google Art Project.jpg Cathédrale de Rouen, πρόσοψη, με ήλιο
1892
100 × 66 cm
Ουάσινγκτον, National Gallery of Art
Claude Monet - Rouen Cathedral - The Portal (Sunlight).jpg Η πύλη με ήλιο
1892-1893
100 × 66 cm
Νέα Υόρκη, Μητροπολιτικό Μουσείο
'The Rouen Cathedral at Sunset' by Claude Monet, 1894, Pushkin Museum.JPG Cathédrale de Rouen, το μεσημέρι
1892
100 × 66 cm
Μόσχα, Μουσείο Πούσκιν
Claude Monet - Rouen Cathedral, Facade (Sunset).JPG La Cathédrale de Rouen, πρόσοψη, δύση του ήλιου
1892
100 × 65 cm
Παρίσι, Musée Marmottan
Claude Monet - Rouen Cathedral, Facade I.jpg La Cathédrale de Rouen. Πρόσοψη
1892-1893
100 × 65 cm
Hakone (Ιαπωνία), Pola Museum of Art
Rouen Cathedrale Monet Belgrade W1329.jpg La Cathédrale de Rouen
1892
100 × 65 cm
Βελιγράδι, Εθνικό Μουσείο
Claude Monet - Rouen Cathedral, West Façade - Google Art Project.jpg Cathédrale de Rouen, δυτική πρόσοψη
(πίνακες τρίτης εγκατάστασης)
1894
100 × 66 cm
Ουάσινγκτον, National Gallery of Art
Claude Monet - Rouen Cathedral, Facade (Morning effect).JPG Η πύλη, πρωινή ομίχλη
1893
100 × 65 cm
Έσσεν, Museum Folkwang
Portail effet de matin W1353.jpg Η πύλη, πρωινή εικόνα
1893
100 × 66 cm
ιδιωτική συλλογή
The Portal of Rouen Cathedral in Morning Light, oil on canvas painting by Claude Monet, 1894, Getty Center.JPG Η πύλη, πρωινή εικόνα
1893
100 × 66 cm
Λος Άντζελες, Μουσείο Γκέτι
Claude Monet - Cathédrale de Rouen. Harmonie bleue.jpg Η πύλη, πρωινός ήλιος, μπλε αρμονία
1892-1993
91 × 63 cm
Παρίσι, Μουσείο Ορσέ
Rouen Cathedral Boston W1356.jpg Η Μητρόπολη, με ήλιο
1893
100 × 65 cm
Βοστώνη, Museum of Fine Arts
Claude Monet Kathedrale von Rouen@20151002 01.JPG Η πύλη
1893
100 × 66 cm
Βαϊμάρη, Staatliche Kunstsammlungen
Claude Monet La cathédrale de Rouen, le portail.jpg Η πρόσοψη με ήλιο
1894
106 × 74 cm
Williamstown (Μασαχουσέτη), Clark Art Institute
Rouen Cathedral Portal W1359.jpg Η πύλη
1893
92 × 65 cm
ιδιωτική συλλογή
Claude Monet 033.jpg Η πύλη και ο πύργος Saint-Romain, με λαμπρό ήλιο, αρμονία σε μπλε και χρυσό
1892-1993
107 × 73 cm
Παρίσι, Μουσείο Ορσέ
Rouen Cathedral W1361.jpg La Cathédrale de Rouen
1893
106 × 63 cm
ιδιωτική συλλογή
Monet-cathedrale-rouen.jpg Η πύλη και ο πύργος Albane. Καιρός γκρίζος
(πίνακες τέταρτης εγκατάστασης)
1894
102 × 74 cm
Musée des beaux-arts de Rouen
Claude Monet - Cathédrale de Rouen. Harmonie blanche.jpg Η πύλη και ο πύργος Saint-Romain, πρωί, λευκή αρμονία
1892-1993
106 × 73 cm
Παρίσι, Μουσείο Ορσέ
Claude Monet - Rouen Cathedral, Facade and Tour d'AlbaneI.JPG Η πύλη το πρωί
1894
107 × 74 cm
Fondation Beyeler (Bâle)
Claude Monet - Rouen Cathedral Façade and Tour d'Albane (Morning Effect) - Google Art Project.jpg Η πύλη και ο πύργος Albane το πρωί
1894
106 × 74 cm
Βοστώνη, Museum of Fine Arts
Rouen-cathedral-fog W1349.jpg Η Μητρόπολη στην ομίχλη
1893
106 × 73 cm
ιδιωτική συλλογή
The Rouen Cathedral at Noon by Claude Monet, 1894, Pushkin Museum.JPG Η Μητρόπολη στην δύση του ήλιου
1894
100 × 66 cm
Μόσχα, Μουσείο Πούσκιν


Nymphéas[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Υπάρχουν περίπου 250 πίνακες σε λάδι στην σειρά Nymphéas (νυμφαίες, νούφαρα), που απεικονίζουν την λίμνη με τα νούφαρα του Μονέ στο Giverny. Ζωγραφίστηκαν κατά τα έτη 1897-99, 1900, 1904-08, 1914-20 και 1920-24.

Πίνακας Τίτλος
Έτος
Διαστάσεις Χώρος
WLA lacma Monet Nympheas.jpg Νούφαρα
1897-1898
66 × 104 cm
Λος Άντζελες, County Museum of Art
Claude Monet - Waterlilies (Rome).jpg Νούφαρα
1897-1899
81 × 100 cm
Ρώμη, Galleria Nazionale d'Arte Moderna e Contemporanea
2007 Musee Orsay Work Kraft 067.jpg Η λιμνούλα με τα νούφαρα, πράσινη αρμονία
1898
89 × 92 cm
Παρίσι, Μουσείο Ορσέ
Claude Monet - Water Lilies and Japanese Bridge - Google Art Project.jpg Νούφαρα και γιαπωνέζικη γέφυρα
1899
Princeton, University Art Museum
The Water-Lily Pond 1899 Claude Monet Metropolitan.jpg Γέφυρα πάνω από λίμνη με νούφαρα
1899
93 × 74 cm
Νέα Υόρκη, Μητροπολιτικό Μουσείο
'White Water Lilies' by Claude Monet, 1899, Pushkin Museum.JPG Λευκά νούφαρα
1899
Μόσχα, Μουσείο Πούσκιν
Claude Monet, French - The Japanese Footbridge and the Water Lily Pool, Giverny - Google Art Project.jpg Νούφαρα και γιαπωνέζικη γέφυρα
1899
89 × 93 cm
Φιλαδέλφεια, Museum of Art
Claude Monet, The Water-Liliy Pond (National Gallery, London).JPG Η λίμνη με τα νούφαρα
1899
88 × 93 cm
Λονδίνο, Εθνική Πινακοθήκη
Water-Lily Pond 1900 Claude Monet Boston MFA.jpg Νούφαρα και γιαπωνέζικη γέφυρα
1900
Βοστώνη, Museum of Fine Arts
Nenúfares Philadelphia 01.JPG Η γιαπωνέζικη γέφυρα
1900
Φιλαδέλφεια, Museum of Art
Monet-Nymphéas-Le-Havre.jpg Νούφαρα
1903
90 × 96 cm
Χάβρη, Musée d'art moderne André Malraux
Monet Water-Lilies 1903 DAI.jpg Νούφαρα
1903
Dayton (Οχάιο), Art Institute
Claude Monet - Le Bassin des Nympheas - Google Art Project.jpg Η λίμνη με τα νούφαρα
1904
88 × 91 cm
Ντένβερ, Art Museum
Monet - Nenúfares.jpg Νούφαρα
1904
81 × 100 cm
ιδιωτική συλλογή
Claude Monet - Nymphéas (1905).jpg Νούφαρα
1905
89 × 100 cm
Βοστώνη, Museum of Fine Arts
Claude Monet, Nymphéas (1905).jpg Νούφαρα
1905
89 × 99 cm
;
Claude Monet - Water Lilies - 1906, Ryerson.jpg Νούφαρα
1906
80 × 94 cm
Σικάγο, Art Institute
Claude Monet - Pond with Water Lilies - Google Art Project.jpg Έλος με νούφαρα
1907
Ιερουσαλήμ, Μουσείο του Ισραήλ
Claude Monet - Waterlilies - Google Art Project (hgEnPzjBK2STHg).jpg Νούφαρα
1907
73 × 92 cm
Sakura (Chiba, Ιαπωνία), Kawamura Memorial DIC Museum of Art
Claude Monet - Water-Lilies (Bridgestone Museum).jpg Νούφαρα
1907
Τόκιο, Bridgestone Museum of Art
Monet, Claude - Water Lilies (Nymphéas) - Google Art Project.jpg Νούφαρα
1907
91 × 81 cm
Χιούστον, Museum of Fine Arts
Monet-Nymphéas-Nantes.jpg Η λίμνη με τα νούφαρα ή Τα νούφαρα στο Giverny
1907
100 × 200 cm
Νάντη, Musée des beaux-arts
Monet - Water-Lilies, Setting Sun.jpg Νούφαρα με ήλιο που δύει
1907
73 × 93 cm
Λονδίνο, Εθνική Πινακοθήκη
Water Lilies, Water Landscape, 1908, by Claude Monet (1840-1926) - IMG 7168.JPG Νούφαρα
1907
73 × 93 cm
Ουόρστερ (Μασαχουσέτη), Art Museum
Claude Monet 045.jpg Νούφαρα
1908
90 × 92 cm
Σανκτ Γκάλλεν, Kunstmuseum
Claude Monet Water Lilies 1908.jpg Νούφαρα
1908
Diam. 80 cm
Ντάλλας, Museum of Art
Claude Monet - Le Bassin des Nympheas - Google Art Project.jpg Νούφαρα
1914-1917
181 × 202 cm
Καμπέρρα, National Gallery of Australia
Claude Monet - The Water Lilies - Clear Morning with Willows - Google Art Project.jpg Νούφαρα και ιτιές, καθαρό πρωινό
1914-1926
200 × 1.257 cm
Παρίσι, Musée de l’Orangerie
Claude Monet - The Water Lilies - Green Reflections - Google Art Project.jpg Νούφαρα, πράσινα καθρεφτίσματα
1914-1926
200 × 850 cm
Παρίσι, Musée de l’Orangerie
Claude Monet - The Water Lilies - Setting Sun - Google Art Project.jpg Νούφαρα, ήλιος που δύει
1914-1926
200 × 600 cm
Παρίσι, Musée de l’Orangerie
Claude Monet - The Water Lilies - The Clouds - Google Art Project.jpg Νούφαρα, σύννεφα
1914-1926
200 × 1.275 cm
Παρίσι, Musée de l’Orangerie
Claude Monet - The Water Lilies - The Two Willows - Google Art Project.jpg Νούφαρα, οι δυο ιτιές
1914-1926
200 × 1.700 cm
Παρίσι, Musée de l’Orangerie
Claude Monet - The Water Lilies - Tree Reflections - Google Art Project.jpg Νούφαρα, καθρέφτισμα δέντρου
1914-1926
200 × 850 cm
Παρίσι, Musée de l’Orangerie
Claude Monet - Water Lilies - Google Art Project (431238).jpg Νούφαρα
1915-1926
200 × 425 cm
Κάνσας Σίτυ (Μιζούρι), Nelson-Atkins Museum of Art
Batch Mattes 20130310 NP (13).JPG Νούφαρα
vers 1915
200 × 425 cm
Μόναχο, Neue Pinakothek
Claude Monet Nympheas 1915 Musee Marmottan Paris.jpg Νούφαρα
1915
Παρίσι, Musée Marmottan
Monet - Weiße und gelbe Seerosen.jpeg Νούφαρα λευκά και κίτρινα
1915-1917
200 × 200 cm
Winterthur, Museum Oskar Reinhart «Am Stadtgarten»
Monet Waterlilypond 1926.jpg Η λίμνη με τα νούφαρα
1915-1926
Chichū (Ιαπωνία), Μουσεό Τέχνης
Claude Monet - Water Lilies - Google Art Project (462013).jpg Νούφαρα
1916
200 × 200 cm
Τόκιο, Εθνικό Μουσείο Δυτικής Τέχνης
Claude Monet 044.jpg Νούφαρα
1916 (après)
200 × 427 cm
Λονδίνο, Εθνική Πινακοθήκη
Nymphéas reflets de saule 1916-19.jpg Νούφαρα, καθρέφτισμα ιτιάς
1916-1919
200 × 200 cm
Παρίσι, Musée Marmottan
Claude Monet, Water-Lily Pond and Weeping Willow.JPG Η λίμνη με τα νούφαρα και μια ιτιά
1916-1919
140 × 150 cm
ιδιωτική συλλογή
Claude Monet - Blue Water Lilies - Google Art Project.jpg Μπλε νούφαρα
1916-1919
200 × 200 cm
Παρίσι, Μουσείο Ορσέ
Claude Monet - Water Lilies, 1917-1919.JPG Νούφαρα
1917-1919
Χονολουλού, Museum of Art
Claude Monet - The Water Lily Pond, c. 1917-19 - Google Art Project.jpg Η λίμνη με τα νούφαρα
1917-1919
Βιέννη, Albertina
Claude Monet - The Water-lily Pond - Google Art Project.jpg Η λίμνη με τα νούφαρα
1917-1920
300 × 200 cm
Βασιλεία, Fondation Beyeler
Water-Lily Pond 1919 Claude Monet Metropolitan.jpg Η λίμνη με τα νούφαρα
1919
Νέα Υόρκη, Μητροπολιτικό Μουσείο
Claude Monet 038.jpg Νούφαρα
1920-1926
219 × 602 cm
Παρίσι, Musée de l'Orangerie
Claude Monet - Reflections of Clouds on the Water-Lily Pond.jpg Σύννεφα που καθρεφτίζονται σε λίμνη με νούφαρα
1920
200 × 276 cm
Νέα Υόρκη, Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης
Claude Monet - The Japanese Bridge - Google Art Project.jpg H γιαπωνέζικη γέφυρα
1918-1924
115 × 89 cm
Βασιλεία, Fondation Beyeler
Claude Monet - The Japanese bridge - Google Art Project.jpg H γιαπωνέζικη γέφυρα
1919-1924
Άμστερνταμ, Μουσείο Βαν Γκογκ
1920-22 Claude Monet The Japanese Footbridge MOMA NY anagoria.JPG H γιαπωνέζικη γέφυρα
1920-1922
Νέα Υόρκη, Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης
Claude Monet - The Japanese Footbridge, Giverny - Google Art Project.jpg H γιαπωνέζικη γέφυρα, Giverny
1920-1924
94 × 89 cm
Χιούστον, Museum of Fine Arts
Monet - Ponte Japonesa.JPG H γιαπωνέζικη γέφυρα στην λίμνη με τα νούφαρα
1920-1924
89 × 92 cm
Σάο Πάουλο, Museu de Arte
Water Lilies, japanese footbridge.JPG Νούφαρα και γιαπωνέζικη γέφυρα
1920-1924
Φιλαδέλφεια, Museum of Art
Claude Monet 055.jpg Νερόκηπος στο Giverny
1920
118 × 83 cm
Γκρενόμπλ, Musée
Claude Monet - Water Lilies - Google Art Project.jpg Νούφαρα
1922
200 × 213 cm
Toledo (Οχάιο), Museum of Art


Charing Cross Bridge[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Το όνομα αυτό προτίμησε να δώσει ο Μονέ στη σειρά πινάκων με θέμα την γέφυρα του Λονδίνου που είναι γνωστή ως Hungerford Bridge, εν χρήσει μέχρι σήμερα. Οι πίνακες ζωγραφίστηκαν μεταξύ 1899 και 1904

Πίνακας Τίτλος
Έτος
Διαστάσεις Χώρος
Claude Monet - Charing Cross Bridge - Google Art Project.jpg Η Γέφυρα του Charing Cross
1899
65 × 81 cm
Μαδρίτη, Museo Thyssen-Bornemisza
Claude Monet - Charing Cross Bridge (W 1522).jpg Η Γέφυρα του Charing Cross
1899
66 × 82 cm
Σάντα Μπάρμπαρα (Καλιφόρνια), Museum of Art
Claude Monet - Charing Cross Bridge (1899-1901).jpg Η Γέφυρα του Charing Cross
1899-1900
65 × 81 cm
ιδιωτική συλλογή
Claude Monet - Charing Cross Bridge (Saint Louis).jpg Η Γέφυρα του Charing Cross
1899-1901
73 × 100 cm
Saint-Louis, Art Museum
Monet, Claude - Charing Cross Bridge - Google Art Project.jpg Η Γέφυρα του Charing Cross
1900
Ινδιανάπολις, Museum of Art
Charing Cross Bridge, London.jpg Η Γέφυρα του Charing Cross
1901
Police de Rotterdam (;)
Claude Monet - Charing-Cross Bridge in London - Google Art Project.jpg Η Γέφυρα του Charing Cross
1902
65 × 100 cm
Τόκιο, Εθνικό Μουσείο Δυτικής Τέχνης
La Tamise à Charing-Cross (1903) Claude Monet.JPG Ο Τάμεσης στο Charing Cross
1903
73 × 100 cm
Λυών, Musée des beaux-arts
Claude Monet - Charing Cross Bridge, la Tamise.jpg Ο Τάμεσης στο Charing Cross
1903
73 × 100 cm
Yamagata (Ιαπωνία), Museum of Art
Claude Monet - Charing Cross Bridge, Fog.jpg Η Γέφυρα του Charing Cross, ομίχλη
1903
73 × 92 cm
Τορόντο, Art Gallery of Ontario


Le Pont de Waterloo[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Δεύτερη σειρά με θέμα γέφυρα του Λονδίνου, αυτήν του Βατερλώ τώρα. Δεν πρόκειται για την σημερινή Γέφυρα του Βατερλώ αλλά για την παλιά που καταστράφηκε κατά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο. Έργο του 1900-1904.

Πίνακας Τίτλος
Έτος
Διαστάσεις Χώρος
Claude Monet - Waterloo Bridge (W 1555).jpg Η Γέφυρα του Βατερλώ
1900
65 × 93 cm
Σάντα Μπάρμπαρα (Καλιφόρνια), Museum of Art
Claude Monet - Waterloo Bridge, London.jpg Η Γέφυρα του Βατερλώ, Λονδίνο
1900
65 × 100 cm
Δουβλίνο, Hugh Lane Municipal Gallery
Waterloo Bridge in London.jpg Η Γέφυρα του Βατερλώ, Λονδίνο
1901
Police de Rotterdam (;)
Claude Monet - Waterloo Bridge in London - Google Art Project.jpg Η Γέφυρα του Βατερλώ στο Λονδίνο
1902
66 × 100 cm
Τόκιο, Εθνικό Μουσείο Δυτικής Τέχνης
Claude Monet - Waterloo Bridge - Google Art Project.jpg Η Γέφυρα του Βατερλώ
1903
86 × 121 cm
Ντένβερ, Art Museum
Claude Monet - Waterloo-Brücke - 1903.jpeg Η Γέφυρα του Βατερλώ
1903
65 × 101 cm
Αγία Πετρούπολη, Ερμιτάζ
Waterloo Bridge, London, at Dusk.JPG Η Γέφυρα του Βατερλώ στο λυκόφως
1903
Ουάσινγκτον, National Gallery of Art
Claude Monet - Waterloo Bridge, Gray Day.jpg Η Γέφυρα του Βατερλώ, γκρίζα μέρα
1903
Ουάσινγκτον, National Gallery of Art
Monet - Waterloobrücke - Sonne hinter Dunstschleier.jpg Η Γέφυρα του Βατερλώ, ήλιος μέσα από την ομίχλη
1903
74 × 100 cm
Οττάβα, National Gallery of Canada
Monet waterloo bridge.jpg Η Γέφυρα του Βατερλώ, καιρός κλειστός
1903
65 × 100 cm
Κοπεγχάγη, Ordrupgaard museum
Claude Monet - Waterloo Bridge, Effet de Soleil.jpg Η Γέφυρα του Βατερλώ, με ήλιο
1903
65 × 100 cm
Hamilton (Οντάριο), McMaster Museum of Art
Claude Monet - Waterloo Bridge.jpg Η Γέφυρα του Βατερλώ στο λυκόφως
1904
ιδιωτική συλλογή


Parlements de Londres[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Τρίτη σειρά του Μονέ για το Λονδίνο, με θέμα το Ανάκτορο του Oυεστμίνστερ -το αγγλικό Κοινοβούλιο- το οποίο απεικονίζεται αμυδρά και στους πίνακες της σειράς Charing Cross Bridge. Δεκαεννέα πίνακες μεταξύ 1900 και 1905.

Πίνακας Τίτλος Έτος Διαστάσεις Χώρος
Claude Monet - Houses of Parliament, London.jpg Le Parlement de Londres 1900-1901 81 x 92 cm Σικάγο, Art Institute
Monet Houses of Parliament, Sunset.jpg Le Parlement, δύση του ήλιου 1902 ιδιωτική συλλογή
Monet Houses of Parliament, Sunset.jpg Le Parlement, δύση του ήλιου 82 x 93 cm 1900-1901 ιδιωτική συλλογή
Claude Monet - The Houses of Parliament, Sunset.jpg Le Parlement, δύση του ήλιου 1903 81 x 92 Ουάσινγκτον, National Gallery of Art
Brooklyn Museum - Houses of Parliament Sunlight Effect (Le Parlement effet de soleil) - Claude Monet.jpg Le Parlement, με ήλιο 1903 81,3 x 92,1 Νέα Υόρκη, Brooklyn Museum
Brouillard, London Parliament, Claude Monet.jpg Le Parlement, με ομίχλη 1903 83 x 93 Αγία Πετρούπολη (Φλόριντα), Museum of Fine Arts
Houses of Parliament in the Fog by Claude Monet, High Museum of Art.jpg Le Parlement, με ομίχλη 1903 Ατλάντα, High Museum of Art
Monet, Claude, Houses of Parliament, Seagulls.jpg Le Parlement, γλάροι 1903 111 x 100 Princeton, University Art Museum
The Houses of Parliament (Effect of Fog).JPG Λονδίνο, Le Parlement, με ομίχλη 1903-1904 81 x 92 Νέα Υόρκη, Μητροπολιτικό Μουσείο
London, the Houses of Parliament, Sunlight Opening in Fog, by Claude Monet.jpg Λονδίνο, le Parlement. Ήλιος μέσα από την ομίχλη 1904 81 x 92 Παρίσι, Μουσείο Ορσέ
Lille PdBA monet parlement de londres.JPG Le Parlement de Londres. Θυελλώδης ουρανός 1904 81 x 92 Λίλλη, Palais des beaux-arts
Claude Monet - Le Parlement, coucher de soleil.jpg Le Parlement, δύση του ήλιου 1904 81 x 92 Ζυρίχη, Kunsthaus
Seagulls, the Thames & Houses of Parliament by Claude Monet, Pushkin Museum.JPG Le Parlement, γλάροι 1904 81 x 92 Μόσχα, Μουσείο Πούσκιν
Claude Monet, Londres, Le Parlement, Reflets sur la Tamise, 1905, huile sur toile, Musée Marmottan Monet, Paris.jpg Λονδίνο. Le Parlement. Καθρέφτισμα στον Τάμεση 1905 81 x 92 Παρίσι, Musée Marmottan