Κατάλογος έργων του Ευγένιου Ντελακρουά

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Πήδηση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση

Η σελίδα αυτή περιλαμβάνει εικονογραφημένο κατάλογο έργων του Ευγένιου Ντελακρουά.

Πίνακας Τίτλος Χρονολογία Διαστάσεις (σε εκατοστά) Χώρος Παρατηρήσεις
Eugène Ferdinand Victor Delacroix 024.jpg Mademoiselle Rose 1817-1824 81 × 66 cm Παρίσι, Μουσείο του Λούβρου
Delacroix barque of dante 1822 louvre 189cmx246cm 950px.jpg Ο Δάντης και ο Βιργίλιος στην κόλαση 1822 189 x 246cm Παρίσι, Μουσείο του Λούβρου από την "Θεία Κωμωδία" του Δάντη
Louvre-peinture-francaise-paire-de-chevaliers-romantiques-p1020301.jpg Μονομαχία ιπποτών 1824 ; 81 × 105 cm Παρίσι, Μουσείο του Λούβρου
Eugène Delacroix - Jeune orpheline au cimetière (vers 1824).JPG Ορφανή στο κοιμητήρι 1824 65 × 55 cm Παρίσι, Μουσείο του Λούβρου
Delacroix head of a woman.jpg Κεφάλι γυναίκας 1824 Ορλεάνη, Musée des beaux-arts σπουδή για την «Σφαγή της Χίου»
Eugène Delacroix - Le Massacre de Scio.jpg Η σφαγή της Χίου 1824 419 × 354 cm Παρίσι, Μουσείο του Λούβρου πλήρης τίτλος «Scènes des massacres de Scio» (Σκηνές των σφαγών της Χίου)
Delacroix Louis dOrleans devoilant une maitresse.jpg Ο Λουδοβίκος της Ορλεάνης επιδεικνύει την ερωμένη του 1825-26 35 × 25.5 cm Μαδρίτη, Museo Thyssen-Bornemisza
Eugène Delacroix - The Execution of Doge Marino Faliero - WGA06168.jpg Η εκτέλεση του δόγη Marino Faliero 1825-26 146 × 114 cm Λονδίνο, Wallace Collection
Eugene Delacroix - Horse Frightened by Lightning - Google Art Project.jpg Άλογο τρομαγμένο από αστραπή 1825 - 1829 23,6 × 32 cm Βουδαπέστη, Szépművészeti Múzeum (Μουσείο Καλών Τεχνών)
Eugène Ferdinand Victor Delacroix 017.jpg Η Ελλάδα στα ερείπια του Μεσολογγίου 1826 208 × 147 cm Μπορντώ, Musée des Beaux-Arts
Eugène Ferdinand Victor Delacroix 021.jpg Η μάχη του Γκιαούρ με τον πασά 1826 58 × 71 cm Σικάγο, Art Institute από τον "Giaour" του Μπάυρον
Eugène Ferdinand Victor Delacroix 054.jpg Νεκρή φύση με αστακούς 1826-1827 81 × 107 cm Παρίσι, Μουσείο του Λούβρου
Eugène Delacroix - La Mort de Sardanapale.jpg Ο θάνατος του Σαρδανάπαλου 1827 392 × 496 cm Παρίσι, Μουσείο του Λούβρου
Eugène Ferdinand Victor Delacroix 013.jpg Η δολοφονία του επισκόπου της Λιέγης circa 1827 89 × 119 cm Παρίσι, Μουσείο του Λούβρου
Eugène Delacroix - Saint Mary Magdalene at the Foot of the Cross - Google Art Project.jpg Η Μαρία Μαγδαληνή στα πόδια του Σταυρού 1829 35.2 × 27 cm Museum of Fine Arts, Houston
Eugène Delacroix - La liberté guidant le peuple.jpg Η Ελευθερία οδηγεί το Λαό 1830 260 × 325 cm Παρίσι, Μουσείο του Λούβρου αναφερόμενο στην επανάσταση του Παρισιού το 1830
Delacroix-Bataille-de-Nancy cropped.jpg Η μάχη του Νανσύ 1831 237 × 350 cm Museum of Fine Arts of Nancy
WomenofAlgiers.JPG Γυναίκες του Αλγεριού στα διαμερίσματά τους 1834 180 × 229 cm Παρίσι, Μουσείο του Λούβρου
Eugène Delacroix - Les Natchez, 1835 (Metropolitan Museum of Art).jpg Οι Νατσέζ 1835 90.2 × 116.8 cm Νέα Υόρκη, Μητροπολιτικό Μουσείο εμπνευσμένο από την "Atala" του Σατωμπριάν
Delacroix - Le Christ sur la croix.jpg Ο Χριστός στον Σταυρό περί το 1835 Vannes, Musée des beaux-arts
Le Martyre de Saint-Sébastien.jpg Το μαρτύριο του Αγίου Σεβαστιανού 1836 Nantua (Γαλλία), Saint-Michel
Eugene delacroix.jpg Αυτοπροσωπογραφία με πράσινο γιλέκο circa 1837 65 × 54.5 cm Παρίσι, Μουσείο του Λούβρου
Eugène Ferdinand Victor Delacroix 037.jpg Ο Ησίοδος και η Μούσα 1837-43 221 × 292 cm Παρίσι, Palais Bourbon
Eugène Ferdinand Victor Delacroix 043.jpg Φρεντερίκ Σοπέν 1838 46 × 38 cm Παρίσι, Μουσείο του Λούβρου
Eugène Ferdinand Victor Delacroix 041.jpg Γεωργία Σάνδη 1838 81 × 56 cm Κοπεγχάγη, Ordrupgaard-Museum
Cleopatra and Peasant-DelacroixPC20080120-8826A.jpg Κλεοπάτρα και χωρικός 1838 97.8 × 127.0 cm Chapel Hill (Βόρειος Καρολίνα), Ackland Art Museum
Lille PdBA delacroix medee.JPG Μήδεια 1838 260 × 165 cm Λίλλη, Palais des Beaux-Arts
Jüdische Hochzeit in Marokko-1024.jpg Εβραϊκός γάμος στο Μαρόκο 1839 105 × 140 cm Παρίσι, Μουσείο του Λούβρου
Eugène Ferdinand Victor Delacroix 018.jpg Ο Άμλετ με τον Οράτιο στο νεκροταφείο 1839 81 × 66 cm Παρίσι, Μουσείο του Λούβρου "Άμλετ", πράξη 5η, σκηνή 1η : "poor Yorick"
Eugène Ferdinand Victor Delacroix 012.jpg Η είσοδος των Σταυροφόρων στην Κωνσταντινούπολη 1840 81 × 99 cm Παρίσι, Μουσείο του Λούβρου το 1204 κατά την Τέταρτη Σταυροφορία
L'Education de la Vierge.jpg Η εκπαίδευση της Παρθένου ή Μάθημα ανάγνωσης 1842 Παρίσι, Musée national Eugène-Delacroix
Eugène Delacroix - Collision of Moorish Horsemen - Walters 376.jpg Σύγκρουση Μαυριτανών ιππέων 1843-44 81.3 × 99.1 cm Βαλτιμόρη, Walters Art Museum
Delacroix-Marc Aurèle-MBA-Lyon.jpg Τα τελευταία λόγια του Μάρκου Αυρήλιου 1844 260 x 348 cm Λυών, Musée des beaux-arts
Augustins - Le Sultan du Maroc - Eugène Delacroix.jpg Ο σουλτάνος του Μαρόκου και η ακολουθία του στην Μεκνές 1845 Τουλούζη, Musée des Augustins
Eugène Delacroix - Pietà - WGA06213.jpg Pietà circa 1850 35 × 27 cm Όσλο, Nasjonalmuseet
Christ sur la mer de Galilée (Delacroix) Walters Art Museum 37.186.jpg Ο Ιησούς στη θάλασσα της Γαλιλαίας 1854 59.8 × 73.3 cm Βαλτιμόρη, Walters Art Museum
Eugène Delacroix - Les deux Foscari - Google Art Project.jpg Οι δύο Φόσκαρι 1855 93 × 132 cm Chantilly, Μουσείο Κοντέ
Eugène Ferdinand Victor Delacroix 025.jpg Μαροκινός σελώνει το άλογό του 1855 56 × 47 cm Αγία Πετρούπολη, Ερμιτάζ
Greek fighter on horseback.jpg Έφιππος Έλληνας πολεμιστής 1856 65,7 × 81,6 cm Αθήνα, Εθνική Πινακοθήκη-Μουσείο Αλεξάνδρου Σούτζου
Eugène Delacroix - St Michael defeats the Devil - WGA06220.jpg Ο Αρχάγγελος Μιχαήλ καταβάλλει τον Διάβολο 1854-1861 441 × 575 cm Παρίσι, Saint-Sulpice
Eugène Delacroix - Heliodoros Driven from the Temple - WGA06222.jpg Η εκδίωξη του Ηλιόδωρου από τον Ναό 1854-1861 751 × 485 cm Παρίσι, Saint-Sulpice
Eugène Ferdinand Victor Delacroix 061.jpg Η πάλη του Ιακώβ με τον άγγελο 1856-1861 714 × 485 cm Παρίσι, Saint-Sulpice, chapelle des Saints-Anges
Delacroix-Fiancée-Abydos-Kimbell.jpg Η μνηστή της Αβύδου 1857 56 x 45 Παρίσι, Μουσείο του Λούβρου από το ομώνυμο έργο ("The Bride of Abydos") του Μπάυρον
Death of Desdemona.jpg Ο θάνατος της Δυσδαιμόνας 1858 από τον "Οθέλλο" του Σαίξπηρ
Delacroix - The Justice of Trajan, oil on canvas, 1858.jpg Η δικαιοσύνη του Τραϊανού 1858 Χονολουλού, Museum of Art
'Greek Cavelry Men Resting in Forest' by Eugène Delacroix, 1858.JPG Έλληνες ιππείς αναπαύονται στο δάσος 1858 Κλήβελαντ, Museum of Art
Delacroix - Les Bords du fleuve Sebou.jpg Στις όχθες του ποταμού Σεμπού 1858-1859 50 x 60.7 cm Λονδίνο, Artemis Group
Eugène Delacroix - Ovide chez les Scythes (1859).jpg Ο Οβίδιος ανάμεσα στους Σκύθες 1859 87.6 × 130.2 cm Λονδίνο, Εθνική Πινακοθήκη
Ferdinand-Victor-Eugène Delacroix - Horses Coming Out of the Sea - Google Art Project.jpg Άλογα που βγαίνουν από την θάλασσα 1860 51.4 × 61.6 cm Ουάσινγκτον, The Phillips Collection
Eugène Delacroix - Botzaris Surprises the Turkish Camp and Falls Fatally Wounded - Google Art Project.jpg Ο θάνατος του Μάρκου Μπότσαρη 1860 - 1862 65 × 73 cm Toledo (Οχάιο), Museum of Art
Eugène Ferdinand Victor Delacroix 022.jpg Κυνήγι λιονταριού 1861 76 × 98 cm Σικάγο, Art Institute
Eugène Delacroix - Ovide chez les Scythes (1862).jpg Ο Οβίδιος ανάμεσα στους Σκύθες 1862 32.1 × 50.2 cm Νέα Υόρκη, Μητροπολιτικό Μουσείο