Κατάλογος έργων του Εθνικού Μουσείου της Πράγας

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Μετάβαση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση

Η σελίδα αυτή περιέχει εικονογραφημένο κατάλογο έργων του Národní muzeum (Εθνικού Μουσείου) της Πράγας.

Ιταλοί ζωγράφοι[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Εικόνα Καλλιτέχνης Τίτλος Χρονολογία Παρατηρήσεις
Bernardo Daddi - Triptych of the Virgin Nursing the Child Flanked with Angels and Saints.jpg Μπερνάρντο Ντάντι Τρίπτυχο : Παρθένος και Βρέφος ένθρονοι με αγίους κ.α. παραστάσεις
Niccolo di Buonaccorso.Triptych of the Virgin and Chrild enthroned. National Gallery, Prague.jpg Νικκολό ντι Μπουονακκόρσο Τρίπτυχο : Παρθένος και Βρέφος ένθρονοι με αγίους κ.α. παραστάσεις 1370-80
Agnolo Gaddi - Vjezd Herakla do Jeruzalema.jpg Άνιολο Γκάντι Η είσοδος του Ηρακλείου στην Ιερουσαλήμ
Lorenzo Monaco (born Piero di Giovanni) - Lamentation of Christ - Google Art Project.jpg Λορέντσο Μόνακο Θρήνος για τον νεκρό Χριστό
CosimoRosselli-St.CatherineOfAlexandria.jpg Κόζιμο Ροσσέλλι Η Αγία Αικατερίνη της Αλεξανδρείας
Sebastiano del Piombo - Die Madonna mit dem Schleier.jpeg Σεμπαστιάνο ντελ Πιόμπο Η Παναγία του πέπλου
Agnolo Bronzino 17.11.1503-28.11.1572 - Cosimo I de Medici.jpg Άνιολο Μπροντσίνο Κόζιμο Α΄ των Μεδίκων
Agnolo Bronzino - Eleonora of Toledo - Google Art Project.jpg Άνιολο Μπροντσίνο Ελεωνόρα του Τολέδου 1543
Jacopo Tintoretto - St Jerome.JPG Τιντορέττο Άγιος Ιερώνυμος
Paolo Veronese - Christ Washing the Feet of the Disciples - WGA24846.jpg Πάολο Βερονέζε Ο Νιπτήρ 1585
Giovanni Battista Tiepolo - Bust of an Old Man.JPG Τζανμπαττίστα Τιέπολο Προσωπογραφία γέροντα
The Thames and the City Canaletto 46-47 National Gallery Prague.jpg Καναλέττο Ο Τάμεσις και το Σίτυ
Giovanni Segantini - Evening (Grazing, Alla stanga) - Google Art Project.jpg Τζοβάννι Σεγκαντίνι Απόγευμα

Ισπανοί ζωγράφοι[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Εικόνα Καλλιτέχνης Τίτλος Χρονολογία Παρατηρήσεις
Doménikos Theotokópulos (called El Greco) - Christ in Prayer - Google Art Project.jpg Ελ Γκρέκο Χριστός προσευχόμενος
José de Ribera - St Jerome (1646).jpg Χοσέ ντε Ριμπέρα Άγιος Ιερώνυμος
Francisco de Goya - Portrait of Don Miguel De Lardizábal.JPG Φρανθίσκο Γκόγια Don Miguel de Lardizábal.


Γάλλοι ζωγράφοι[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Εικόνα Καλλιτέχνης Τίτλος Χρονολογία Παρατηρήσεις
Eugène Delacroix - Jaguar Attacking a Horseman - WGA6232.jpg Ευγένιος Ντελακρουά Ιαγουάρος επιτιθέμενος σε ιππέα
Honoré Daumier - Load (Washerwoman) - WGA5952.jpg Ονορέ Ντωμιέ Η πλύστρα
Gustave Courbet - Woman with Flowers in her Hat.JPG Γκυστάβ Κουρμπέ Γυναίκα με λουλούδια στο κεφάλι
Adolphe Joseph Thomas Monticelli - Gallant Meeting in the Park.JPG Αντόλφ Μοντισελλί Ευχάριστη συνάντηση στο πάρκο 1875-80
Pissarro Jardin a Valhermeil.jpg Καμίλ Πισαρό Κήπος στο Valhermeil
Édouard Manet - Portrait d'homme (Antonin Proust?).jpg Εντουάρ Μανέ Προσωπογραφία ανδρός (Antonin Proust?)
Alfred Sisley - The Bourgogne Lock at Moret, Spring.JPG Αλφρέ Σισλέ Ο υδατοφράκτης στο Moret την άνοιξη
Paul Cézanne - House in Aix - Google Art Project.jpg Πωλ Σεζάν Σπίτια στην Αιξ
Claude Monet - Ladies in Flowers - Google Art Project.jpg Κλωντ Μονέ Γυναίκες μέσα στα λουλούδια
Pierre-Auguste Renoir 068 (Les amoureux).jpg Πιερ Ωγκύστ Ρενουάρ Εραστές 1875
Rousseau09.jpg Ανρί Ρουσσώ Αυτοπροσωπογραφία 1890
Henri Rousseau 009.jpg Ανρί Ρουσσώ Malakoff 1898
Paul Gauguin - The Judgement of Paris.JPG Πωλ Γκωγκέν Η κρίση του Πάρη
Paul Gauguin 066.jpg Πωλ Γκωγκέν Καλημέρα, κύριε Γκωγκέν, 2 1889
Paul Gauguin - Escape - Google Art Project.jpg Πωλ Γκωγκέν Απόδραση (Ταϊτινό ειδύλλιο) 1902
Paul Signac - L'Hirondelle Steamer on the Seine.JPG Πωλ Σινιάκ Το ατμόπλοιο Hirondelle στον Σηκουάνα 1901
Lautrec at the moulin rouge two women waltzing 1892.jpg Ανρί ντε Τουλούζ-Λωτρέκ Δυο γυναίκες χορεύουν στο Μουλέν Ρουζ 1892


Φλαμανδοί ζωγράφοι[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Εικόνα Καλλιτέχνης Τίτλος Χρονολογία Παρατηρήσεις
Albrecht Bouts po 1452-1549 - Madona s ditetem.jpg Έλμπρεχτ Μπάουτς Παρθένος και Βρέφος 1535-40
Jan Gossaert 005.jpg Γιαν Γκόσσαερτ (Μαμπούζε) Ο Άγιος Λουκάς ζωγραφίζει την Παναγία 1520
Joos van Cleve - Triptych with the Adoration of the Magi.JPG Γιόος φαν Κλέφε Τρίπτυχο με την προσκύνηση των Μάγων
Bartholomaeus Spranger - Epitaph of Goldsmith Nicolas Müller of Prague - Google Art Project.jpg Μπαρτολομέους Σπράνγκερ Επιτάφιο για τον χρυσοχόο Nicolas Müller της Πράγας
Pieter Brueghel the Younger - Adoration of the Magi - WGA3614.jpg Πίτερ Μπρίγκελ ο νεότερος Η προσκύνηση των Μάγων 1564
Joos de Momper (II) - Landscape with the Temptation of Christ - WGA16134.jpg Γιόος ντε Μόμπερ Τοπίο με τον πειρασμό του Χριστού
Joos de Momper (II) - Village at Full Moon - WGA16138.jpg Γιόος ντε Μόμπερ Χωριό με πανσέληνο
Abraham Janssens - Mary Magdalene's Death.jpg Άμπραχαμ Γιάνσσενς Ο θάνατος της Μαγδαληνής 1602
Jan Brueghel (I) - St Martin - WGA3590.jpg Γιαν Μπρίγκελ ο πρεσβύτερος Ο Άγιος Μαρτίνος
Peter Paul Rubens - Cleopatra - WGA20331.jpg Πέτερ Πάουλ Ρούμπενς Κλεοπάτρα 1615
Peter Paul Rubens - Expulsion from the Garden of Eden - Google Art Project.jpg Πέτερ Πάουλ Ρούμπενς Η εκδίωξη από τον κήπο της Εδέμ 1620
Peter Paul Rubens - Portrait of Ambrogio Spinola - WGA20376.jpg Πέτερ Πάουλ Ρούμπενς Ambrogio Spinola 1625 – 1627
Peter Paul Rubens - Martyrdom of St Thomas.jpg Πέτερ Πάουλ Ρούμπενς Το μαρτύριο του Αγίου Θωμά 1636-38
St. Augustine by Rubens (1636-1638).jpg Πέτερ Πάουλ Ρούμπενς Άγιος Αυγουστίνος 1639
Frans Snyders - Return from the Hunt - WGA21532.jpg Φρανς Σνάιντερς Επιστροφή από το κυνήγι
Frans Francken (II) - Feast of Esther - WGA8201.jpg Φρανς Φράνκεν ο νεότερος Το δείπνο της Εσθήρ
Frans Francken (II) - The Seven Acts of Mercy - WGA8206.jpg Φρανς Φράνκεν ο νεότερος Οι επτά πράξεις του ελέους
Gerard Seghers - The Patient Job - WGA21132.jpg Χέραρντ Σέγκερς Η υπομονή του Ιώβ
Jacob Jordaens - An Apostle - WGA12009.jpg Γιάκομπ Γιόρντενς Ένας Απόστολος 1623 - 1625
Anthony van Dyck - Abraham and Isaac - WGA07427.jpg Άντονι βαν Ντάικ Αβραάμ και Ισαάκ
David Teniers (II) - Two Drunkards - WGA22106.jpg Ντάβιντ Τένιερς ο νεότερος Δυο μεθύστακες 1630


Ολλανδοί ζωγράφοι[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Εικόνα Καλλιτέχνης Τίτλος Χρονολογία Παρατηρήσεις
Cornelis Engebrechtsz - Triptych with the Crucifixion.jpg Κορνέλις Ένχεμπρεχτς Τρίπτυχο της Σταύρωσης
Geertgen tot Sint Jans - Adoration of the Magi - WGA08512.jpg Χέρτχεν τοτ Σιντ Γιανς Η προσκύνηση των Μάγων 1480-85
Frans Hals - Jasper Schade - WGA11149.jpg Φρανς Χαλς Jasper Schade 1645
Jan van Goyen - Peasant House in the Sand Dunes.jpg Γιαν φαν Χόγιεν Αγροτόσπιτο στους αμμόλοφους
Rembrandt - A Scholar Seated at a Desk.JPG Ρέμπραντ Λόγιος στο γραφείο του 1634
Bartholomeus van der Helst - Anna du Pire as Granida - WGA11345.jpg Μπαρτολομέους φαν ντερ Χελστ Η Anna du Pire ως Granida 1660 Granida : ολλανδικό θεατρικό είδος και η ηρωίδα του.
Η εικονιζομένη είναι η σύζυγος του καλλιτέχνη
Jan Steen - Nocturnal Serenade - WGA21755.jpg Γιαν Στέιν Νυχτερινή σερενάτα
Jan Steen - Physician and a Woman Patient.JPG Γιαν Στέιν Γιατρός και άρρωστη
Jan Steen - Scholar at his Desk.JPG Γιαν Στέιν Λόγιος στο γραφείο του
Aert de Gelder - Vertumnus and Pomona.jpg Ερτ ντε Χέλντερ Βερτούμνος και Πομόνα
Vincent van Gogh - Green Wheat Field with Cypress.jpg Βίνσεντ βαν Γκογκ Πράσινο σταροχώραφο και κυπαρίσσι 1889

Γερμανοί ζωγράφοι[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Εικόνα Καλλιτέχνης Τίτλος Χρονολογία Παρατηρήσεις
Albrecht Dürer - Feast of Rose Garlands - Google Art Project.jpg Άλμπρεχτ Ντύρερ Η γιορτή του Ροζαρίου 1506
CranachOldFool.jpg Λούκας Κράναχ ο Πρεσβύτερος Αταίριαστο ζευγάρι – ο ανόητος γέρος 1530
Lucas Cranach the Elder - Adam and Eve - Google Art Project.jpg Λούκας Κράναχ ο Πρεσβύτερος Αδάμ και Εύα
Lucas Cranach st. - Kristus a cizoloznice.jpg Λούκας Κράναχ ο Πρεσβύτερος Ο Χριστός και η μοιχαλίς
Lucas Cranach d.Ä. - Sündenfall und Erlösung (Národní galerie v Praze).jpg Λούκας Κράναχ ο Πρεσβύτερος Η καταδίκη και η σωτηρία 1529
Altdorfer - Martyrdom of St Florian - Národní galerie v Praze.jpg Άλμπρεχτ Άλτντόρφερ Το μαρτύριο του Αγίου Φλοριανού
Hans Baldung Grien Enthauptung der hl Dorothea.jpg Χανς Μπάλντουνγκ Γκριν Ο αποκεφαλισμός της Αγίας Δωροθέας 1516
Caspar David Friedrich - Northern Sea in the Moonlight - Google Art Project.jpg Κάσπαρ Ντάβιντ Φρίντριχ Θάλασσα του βορρά με φεγγαρόφωτο 1824
Peter von Hess - Resting after the Hunt.jpg Πέτερ φον Ες Ανάπαυση μετά το κυνήγι 1830
Ferdinand Georg Waldmüller - Maternal Bliss.jpg Φέρντιναντ Γκέοργκ Βαλντμύλλερ Η χαρά της μητέρας 1856
Waldmüller - Kinder erhalten ihr Früstück.jpeg Φέρντιναντ Γκέοργκ Βαλντμύλλερ Παιδιά που τρώνε το πρωινό τους 1859
Christian Ernst Bernhard Morgenstern - Heath near St Hippolyte at the Foot.jpg Κρίστιαν Μόργκενστερν Κοντά στον Άγιο Ιππόλυτο, στους πρόποδες των Βοσγίων 1848
Carl Spitzweg 067.jpg Καρλ Σπίτσβεγκ Κοιμισμένος σκοπός 1848
Carl Spitzweg 006.jpg Καρλ Σπίτσβεγκ Ανάβαση στο Herzogsstand 1870
Carl Spitzweg 024.jpg Καρλ Σπίτσβεγκ Ο δρόμος για την εκκλησία 1860
Hans Makart - Flora.jpg Χανς Μάκαρτ Φλόρα 1875
Wilhelm Leibl - Head of a Woman.jpg Βίλελμ Λάιμπλ Κεφάλι γυναίκας 1870
Fritz von Uhde 1848-1911 - Kazani Kristovo na jezere.jpg Φριτς φον Ούντε Κήρυγμα του Χριστού στην λίμνη 1896
Lovis Corinth Odysseus im Kampf mit dem Bettler 1903.jpg Λόβις Κορίντ Η πυγμαχία του Οδυσσέα με τον Ίρο 1903 Οδύσσεια, σ 1-100
Gustav Klimt - Castle with a Moat.JPG Γκούσταφ Κλιμτ Κάστρο με τάφρο 1909
The Maiden.jpg Γκούσταφ Κλιμτ Οι παρθένες 1913
Egon Schiele - Selbstbildnis - 1914.jpeg Έγκον Σίλε Αυτοπροσωπογραφία 1914
Schwangere und Tod.jpg Έγκον Σίλε Η έγκυος γυναίκα κι ο θάνατος
Egon Schiele - Seated Woman with Legs Drawn Up (Adele Herms) - Google Art Project.jpg Έγκον Σίλε Καθισμένη γυναίκα (Adele Herms)


Νορβηγοί, Ρώσοι και Τσέχοι ζωγράφοι[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Εικόνα Καλλιτέχνης Τίτλος Χρονολογία Παρατηρήσεις
Dance on the Beach Munch.jpg Έντβαρτ Μουνκ Χορός στην παραλία 1900
Edvard Munch - Self-Portrait with Skeleton Arm - Google Art Project.jpg Έντβαρτ Μουνκ Αυτοπροσωπογραφία με χέρι σκελετού
Ilya Repin self-portrait at work.jpg Ιλιά Ρέπιν Αυτοπροσωπογραφία σε ώρα δουλειάς 1915
Jan Kupecký - Vlastní podobizna umělce malujícího portrét manželky (1711).jpg Γιαν Κουπέτσκυ Αυτοπροσωπογραφία σε ώρα δουλειάς 1711
Alfons Mucha - Portrait of Josephine Crane Bradley as Slavia.jpg Άλφονς Μούχα Η Josephine Crane Bradley ως Slavia
Alfons Mucha 24.7.1860-14.7.1939 - Samaritanka.jpg Άλφονς Μούχα Σαμαρείτις