Κατάλογος έργων του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Πήδηση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση

Η σελίδα αυτή περιέχει εικονογραφημένο κατάλογο έργων του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου.

Προμυκηναϊκή τέχνη[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Εικόνα Έκθεμα Προέλευση και Χρονολογία
Larger terracotta Thinker Neolithic 5894 080710.jpg Πήλινο αγαλμάτιο καθιστού ανδρός, προφανώς θεού της γονιμότητας Νεολιθική εποχή
Female figurine with child small painted terracott neolithic, NAMA 5937 080804.jpg Πήλινο αγαλμάτιο «κουροτρόφου» (γυναίκας με μωρό στην αγκαλιά)
Frying Pan 080816.jpg Σκεύος σε σχήμα τηγανιού
Frying pan 080744x.jpg Σκεύος σε σχήμα τηγανιού από τις Κυκλάδες : πλοίο και ψάρι
Idol 080717.jpg Κυκλαδικό ειδώλιο από την Αμοργό, ύψους 1,52 μέτρων Αμοργός, πρώιμη εποχή του Χαλκού
Cycladic idol 03 2 retouched.jpg Αυλητής και Αρπιστής Κέρος, κυκλαδικά ειδώλια
Dokathismata female idol - NAMA.jpg Γυναικεία θεότητα Κυκλαδικό ειδώλιο
Rhyton pig ECII NAMA N6176 080764x.jpg Πήλινο σκεύος με μορφή αρκούδας
Fisherman Melos NAMA N5782 080789.jpg Ψαράδες, ζωγραφισμένο αγγείο Μήλος

Τοιχογραφίες από το Ακρωτήρι Θήρας[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

(16ος αιώνας π.Χ.)

Εικόνα Έκθεμα Προέλευση και Χρονολογία
The Antelopes Fresco, from Akrotiri, Thera (Santorini), Minoan Civilization, 16th Century BC, National Archaeological Museum of Athens (14115163145).jpg Οι αντιλόπες
NAMA Akrotiri 2.jpg Οι νεαροί πυγμάχοι
AKROTIRI SHIP-PROCESSION-FULL 1.jpg Η ναυτική εκστρατεία
NAMA Akrotiri 4.jpg Η τοιχογραφία της Άνοιξης
Potnia Theron, Akrotiri.jpg η λεγόμενη «Πότνια θηρών» (βασίλισσα των ζώων –το αντίστοιχο της Άρτεμης)
Akrotiri blue monkeys.jpg Γαλάζιοι πίθηκοι
Fresco of a fisherman, Akrotiri, Greece.jpg Ο ψαράς
Akrotiri-lady-with-papyri.jpg Η γυναίκα με τους παπύρους

Μυκηναϊκή τέχνη[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Εικόνα Έκθεμα Προέλευση και Χρονολογία
Vaphio cow.jpg Κύπελλο του Βαφειού 1 : Το κυνήγι του ταύρου 1500-1450 π.Χ.
Gold cup Vafio 1500 to 1450 BC, NAMA 1758 080866.jpg Κύπελλο του Βαφειού 1 : Το κυνήγι του ταύρου 1500-1450 π.Χ.
Golden cup from Vafio 1500 to 1450 BC, NAMA 1759 080874.jpg Κύπελλο του Βαφειού 2 : Ο δαμασμός του ταύρου 1500-1450 π.Χ.
Golden cup from Vafio 1500 to 1450 BC, NAMA 1759 080869.jpg Κύπελλο του Βαφειού 2 : Ο δαμασμός του ταύρου 1500-1450 π.Χ.
GR-athen-arch-museum-mykene.jpg Τοιχογραφία με απεικόνιση γυναίκας Ακρόπολη των Μυκηνών
NAMA Mycènes bouclier 1.jpg Τοιχογραφία ασπίδας Ακρόπολη των Μυκηνών
Minoan frescos in the National Archaeological Museum in Athens 02.JPG Τοιχογραφία με απεικόνιση γυναίκας Τίρυνθα
Gold in NAMA 02.JPG Διάδημα Τάφος ΙΙΙ των Μυκηνών
NAMA Mycenaean gold funerary breastplate.jpg Χρυσό περικάλυμμα στήθους
Dagger from Pylos with Nautilos 15 c BC, NAMA 8339 080877.jpg Εγχειρίδιο Τάφος της Μεσσηνίας, 15ος αι. π.Χ.
Dagger with animals Mycenean culture, NAMA 8340 080876.jpg Εγχειρίδιο Τάφος της Μεσσηνίας, 15ος αι. π.Χ.
Oreficeria funebre micenea, XVI sec. ac., fodero di pugnale con decorazioni in oro 02.JPG Εγχειρίδιο Τάφος IV των Μυκηνών
0159 - Archaeological Museum, Athens - Mask from Mycenae - Photo by Giovanni Dall'Orto, Nov 10 2009.jpg Χρυσό προσωπείο Τάφος IV των Μυκηνών
0154 - Archaeological Museum, Athens - Mask from Mycenae - Photo by Giovanni Dall'Orto, Nov 10 2009.jpg Χρυσό προσωπείο Τάφος IV των Μυκηνών
594px-MaskeAgamemnon-MOD.jpg Το «Προσωπείο του Αγαμέμνονα» Τάφος V των Μυκηνών
Athens Bull Rhyton 020911.jpg Αργυρό ρυτό σε σχήμα κεφαλής ταύρου
Gold rhyton in the shape of a lion's head Mycenaean, NAMA 273 080829.jpg Χρυσό ρυτό σε σχήμα λεοντοκεφαλής
Findings from Grave IV (Grave Circle A) 6.JPG Χρυσό δαχτυλίδι-σφραγίδα με παράσταση μάχης Τάφος IV των Μυκηνών
Findings from Grave IV (Grave Circle A) 7.JPG Χρυσό δαχτυλίδι-σφραγίδα με παράσταση κυνηγίου Τάφος IV των Μυκηνών
Gold ring with relief Sitting Goddess and seahorses Mycenaean, NAMA 6208 080858.jpg Χρυσό δαχτυλίδι : προσφορές στην θεά από δαίμονες
07Mykenischer Kopf01.jpg Γυναικεία κεφαλή από γύψο
NAMA 1428 - Stele of Grave Circle A Mycenae.jpg Επιτύμβια στήλη από την περίβολο Α των Μυκηνών
Ivory tvo women and child Myenaean, NAMA 7711 080853.jpg Ειδώλιο από ελεφαντοστούν

Αρχαϊκή γλυπτική[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Εικόνα Έκθεμα Προέλευση και Χρονολογία
Naked Goddess influence of Syria 730-720 BC, NAMA 776 081098.jpg Γυμνή θεά από την Συρία 750 π.Χ.
Kore 081088.jpg Άρτεμις της Νικάνδρας («Κόρη») 660-650 π.Χ.
Relief torso limestone Hera from Mycenae 630-620 BC, NAMA 2869 081096.jpg Κεφαλή μετόπης («δαιδαλικός ρυθμός») Ακρόπολη των Μυκηνών, 630 π.Χ. ;
Kouros NAMA 2720 102512.jpg Ο Κούρος του Σουνίου Σούνιο, 600 π.Χ.
Head Kouros NAMA 3372 102516.jpg Υπερμεγέθης κεφαλή κούρου Δίπυλο
Kouros from Milos NAMA 1558 102542.jpg Κούρος Μήλος, 560-550 π.Χ.
NAMA Statue of a Nike from Delos.jpg Νίκη (μάλλον από αέτωμα ναού) Δήλος, 550 π.Χ.
07Kouros02.jpg Κούρος 540 π.Χ.
Stele Doryphoros NAMAthens 7901.jpg Δορυφόρος 550-540 π.Χ.
Stele of Ariston pentelic marble, NAMA 29 102591.jpg Στήλη του Αριστίωνος («Στήλη του Μαραθωνοδρόμου»)
-στην βάση : ΕΡΓΟΝ ΑΡΙΣΤΟΚΛΕΟΥΣ
510-500 π.Χ.
Archaic relief A young man in hoplitic games or dancing 500 BC, NAMA 1959 102572.jpg Στήλη του Οπλιτοδρόμου 500 π.Χ.
Kouros from Mesogeia Aristodikos NAMA 3938 102578.jpg Κούρος λεγόμενος Αριστόδικος Μεσόγεια, 500 π.Χ.
07Athletengrab.jpg Ανάγλυφη βάση αγάλματος Κούρου 1 : πάλη 510-500 π.Χ.
Late archaic relief.jpg Ανάγλυφη βάση αγάλματος Κούρου 1 : σφαιροβολία 510-500 π.Χ.
Relief on a base 3.jpg Ανάγλυφη βάση αγάλματος Κούρου 1 : μονομαχία σκύλου και γάτας 510-500 π.Χ.
NAMA Chariot and Hoplites.jpg Ανάγλυφη βάση αγάλματος Κούρου 2 : πολεμιστές 510-500 π.Χ.
Relief pentelic marble "Ball Players" 510-500 BC, NAMA 3476 102587.jpg Ανάγλυφη βάση αγάλματος Κούρου 2 : «κερητίζοντες» 510-500 π.Χ.

Κλασσική γλυπτική[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Εικόνα Έκθεμα Προέλευση και Χρονολογία
Bronze statuette of Zeus. About 490-480 BC. (3472021166).jpg Ορειχάλκινο αγαλμάτιο του Δία 490-480 π.Χ.
Part of a disc from melos, 460 bc.JPG Ο δίσκος της Μήλου (Αφροδίτη ;) Μήλος, 460 π.Χ.
NAMA Poséidon.jpg Ο Ποσειδών του Αρτεμισίου
(συνολικό ύψος 2 μέτρα)
460-450 π.Χ.
Relief self-crowning athlete or ephebe 460 BC, NAMA 3344 102610.jpg Ο αυτοστεφανούμενος 460-450 π.Χ.
Relief stele man rabit marble 450 BC, NAMA 741 102639.jpg Επιτύμβια στήλη : άντρας με λαγό Θεσσαλία, 450 π.Χ.
Eleusis2.jpg Δήμητρα και Περσεφόνη δίνουν τα στάχυα στον Τριπτόλεμο Ελευσίνα, 440-430 π.Χ.
0407 - Archaeological Museum, Athens - Funerary lekythos of Myrrhine - Photo by Giovanni Dall'Orto, Nov 10 2009.jpg Επιτύμβια λήκυθος της Μυρίννης : Ο Ερμής Ψυχοπομπός οδηγεί την νέα γυναίκα στον Άδη
(το όνομά της πάνω από το κεφάλι της)
430-420 π.Χ.
07Athen Museum Grabstele01.jpg Επιτύμβια στήλη της Μνησαγόρας και του Νικοχάρους
(τα ονόματα των νεκρών στην αρχή του επιγράμματος επάνω)
430 π.Χ.
0361 - Archaeological Museum, Athens - Stele for Aristilla and Rhodilla - Photo by Giovanni Dall'Orto, Nov 10 2009.jpg Επιτύμβια στήλη της Αρίστυλλας και της Ροδίλλας
(τα ονόματα των νεκρών στην επιγραφή της βάσης)
420 π.Χ.
0362 - Archaeological Museum, Athens - Grave stele - Photo by Giovanni Dall'Orto, Nov 10 2009.jpg Επιτύμβια στήλη από τον Πειραιά 400 π.Χ.
0368 - Archaeological Museum, Athens - Boeotian grave stele - Photo by Giovanni Dall'Orto, Nov 10 2009.jpg Επιτύμβια στήλη Βοιωτία
Grave stele. Pentelic marble (430-420 BC). (3472007388).jpg Επιτύμβια στήλη νέου (ο νεκρός που κρατά ένα πουλί, ο μικρός δούλος και η γάτα) 430-420 π.Χ.
Amphiglyphon votif NAMA 1783 Athens Greece.jpg Αμφίγλυφο αναθηματικό στον Ερμή και στις Νύμφες : Έχελος και Βασίλη 420-410 π.Χ.
NAMA Bacchantes.jpg Ανάγλυφο των ηθοποιών (αφιέρωμα στον Διόνυσο για τις «Βάκχες» του Ευριπίδη ; ) 410 π.Χ.
NAMA Stèle d'Hègèsô.jpg Στήλη της Ηγησώς
(στο επιστύλιο : ΗΓΗΣΩ ΠΡΟΞΕΝΟΥ)
Athen Relief Spiegel.jpg Στήλη της γυναίκας με τον καθρέφτη
(πάνω από τον άντρα : ΔΙΩΝ)
Athena Varvakeion - MANA - Fidias.jpg Αθηνά του Βαρβακείου
(ρωμαϊκό αντίγραφο 2ου ή 3ου αι. μ.Χ. της χρυσελεφάντινης Αθηνάς του Φειδία)
NAMA Jockey Artémision.jpg Ο ιππέας του Αρτεμισίου
Diadoumenos NAMA N1826 102682.jpg Ο Διαδούμενος
(αντίγραφο του 1ου π.Χ.αι. του χάλκινου αγάλματος του Πολύκλειτου του 420)
NAMA-Aura Asklepios temple.jpg Ακρωτήριο Ναός Ασκληπιού στην Επίδαυρο
NAMA Sirène.jpg Επιτύμβια σειρήνα Κεραμεικός, 370 π.Χ.
Votive relief in the shape of a temple NAMA 3369 (DerHexer).JPG Αναθηματικό ανάγλυφο
(στην βάση : ΑΡΧΙΝΟΣ ΑΜΦΙΑΡΑΩ ΑΝΕΘΗΚΕΝ)
Αμφιαράειο
Ancien greek grave relief of a ethiopian groom and horse.jpg «Το μνημείο με το άλογο»
νεαρός Αιθίοπας προσπαθεί να συγκρατήσει άλογο με κάλυμμα από δέρμα πάνθηρα
NAMA Hygie.jpg Κεφαλή Υγείας Τεγέα, 360 π.Χ.
Antikythera statue front.jpg Ο Έφηβος των Αντικυθήρων 340 π.Χ.
1077 - Archaeological Museum, Athens - Amazonomachy - Photo by Giovanni Dall'Orto, Nov 11 2009.jpg Αμαζονομαχία (τμήμα μετόπης)
NAMA Stèle du chasseur.jpg Επιτύμβια στήλη του κυνηγού από τον Ιλισσό Σκόπας ; 320 ;
0029MAN-Themis.jpg Θέμις Ραμνούντα, 300 π.Χ.
1954 - Archaeological Museum, Athens - Garden - Naiskos of Nikomede and his husband - Photo by Giovanni.jpg Ναΐσκος της Νικομήδης και του συζύγου της
Funerary Naiskos. 330 - 325 π.Χ. National Archaeological Museum of Athens (3210449646).jpg Επιτύμβιος ναΐσκος 330-325 π.Χ.
NAMA Stèle d'Aristonautes.jpg Επιτύμβιος ναΐσκος του Αριστοναύτη
(το όνομα στην αρχή του επιστυλίου)
320 π.Χ.
Grave relief. 325-300 BC (3470851691).jpg Επιτύμβιο ανάγλυφο Ραμνούντα, 325-300 π.Χ.

Ελληνιστική γλυπτική[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Εικόνα Έκθεμα Προέλευση και Χρονολογία
Bronze Portrait Head of Boxer.jpg Κεφάλι πυγμάχου 330 π.Χ.
Antikythera philosopher.JPG Κεφαλή φιλοσόφου από τα Αντικύθηρα
1415 - Archaeological Museum, Athens - Bronze portrait - Photo by Giovanni Dall'Orto, Nov 11 2009.jpg Ανδρική κεφαλή Δήλος
Head of Alexander the Great NAMA 366 (DerHexer).JPG Κεφαλή Αλεξάνδρου 300 π.Χ.
1307 - Archaeological Museum, Athens - Grave stele - Photo by Giovanni Dall'Orto, Nov 11 2009.jpg Επιτύμβια στήλη 150 π.Χ.
Statue of a fighting Gaul NAMA 247 (DerHexer).JPG Πληγωμένος Γαλάτης 100 π.Χ.
Statuette of a boy with a dog (1st c. BC) (5042100701).jpg Το παιδί με τον σκύλο 1ος αι. π.Χ.
1385 - Archaeological Museum, Athens - Child - Photo by Giovanni Dall'Orto, Nov 11 2009.jpg Το παιδί με την πάπια
NAMA Aphrodite Pan & Eros.jpg Η Αφροδίτη απειλεί τον αυθάδη Πάνα με το σανδάλι της
Statue of Poseidon NAMA 235 (DerHexer), part 2.JPG Ποσειδώνας Δήλος, 130 π.Χ.
1280 - Archaeological Museum, Athens - Theatre masks - Photo by Giovanni Dall'Orto, Nov 11 2009.jpg Προσωπεία θεάτρου

Γλυπτική ρωμαϊκής εποχής[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Εικόνα Έκθεμα Προέλευση και Χρονολογία
0005MAN-OctAugusto.jpg Άγαλμα του Αυγούστου
0017MAN-Man.jpg Άγαλμα Ρωμαίου Δήλος, 80 μ.Χ.
1499 - Archaeological Museum, Athens - Grave stele - Photo by Giovanni Dall'Orto, Nov 13 2009.jpg Επιτύμβια στήλη 1ος αι. μ.Χ.
1461 - Archaeological Museum, Athens - Claudius - Photo by Giovanni Dall'Orto, Nov 13 2009.jpg Κλαύδιος 1ος αι. μ.Χ.
1652 - Archaeological Museum, Athens - Hadrian - Photo by Giovanni Dall'Orto, Nov 11 2009.jpg Αδριανός 2ος αι. μ.Χ.
0024MAN-Antinous.jpg Αντίνοος 2ος αι. μ.Χ.
1734 - Archaeological Museum, Athens - Herodes Atticus - Photo by Giovanni Dall'Orto, Nov 11 2009.jpg Ηρώδης ο Αττικός 2ος αι. μ.Χ.
NAMA - Statue of a sleeping Maenad 04 (cropped).jpg Κοιμισμένη Μαινάδα 2ος αι. μ.Χ.
Attic sarcophagus NAMA 1186 (DerHexer).JPG Σαρκοφάγος με παράσταση του κυνηγίου του Καλυδώνιου κάπρου 2ος αι. μ.Χ.

Μικροτεχνία[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Εικόνα Έκθεμα Προέλευση και Χρονολογία
0309 - Archaeological Museum, Athens - Terracotta shepherd - Photo by Giovanni Dall'Orto, Nov 11 2009.jpg Βοιωτική τέχνη : Βοσκός
-κεραμεική που διατηρεί τον αρχικό χρωματισμό
450 π.Χ.
0154 - Archaeological Museum, Athens - Bronze pitcher - Photo by Giovanni Dall'Orto, Nov 11 2009.jpg Ορειχάλκινη υδρία : Ο Διόνυσος στηριζόμενος πάνω σε σάτυρο 400 π.Χ.
0300 - Archaeological Museum, Athens - Mirror cover - Photo by Giovanni Dall'Orto, Nov 11 2009.jpg Κάλυμμα ορειχάλκινου καθρέφτη : Αχιλλέας και Τρωΐλος (;) 320 π.Χ.
0320 - Archaeological Museum, Athens - Gold hairnet - Photo by Giovanni Dall'Orto, Nov 11 2009.jpg Χρυσό δίχτυ μαλλιών με μικρή προτομή της Άρτεμης
0320 - Archaeological Museum, Athens - Golden naiskos - Photo by Giovanni Dall'Orto, Nov 11 2009.jpg Χρυσός ναΐσκος με μεθυσμένο Διόνυσο 2ος π.Χ. αιώνας

Αγγειογραφία[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Εικόνα Έκθεμα Προέλευση και Χρονολογία
Pottery Horse and chariot Late Bronze Age, NAMA 080847.jpg Αγγείο με παράσταση άρματος ύστερη εποχή του Χαλκού
Athens, Greece - panoramio - roadmap (8).jpg Μυκηναϊκοί αμφορείς Ναυπλία, 15ος αιώνας π.Χ.
Ancient Greek pottery in the National Archaeological Museum in Athens 14.JPG Ο κρατήρας των πολεμιστών 12ος αιώνας π.Χ.
Dipylon amphora close front.jpg Γεωμετρικός αμφορέας από το Δίπυλο (ως επιτάφιο μνημείο) 8ος αιώνας π.Χ.
NAMA Hirschfeld painter.jpg Γεωμετρικός κρατήρας με παράσταση κηδείας (εκφοράς) 8ος αιώνας π.Χ.
NAMA Hydria by the Analatos Painter.JPG Μελανόμορφη πρωτοαττική υδρία «Ζωγράφος του Αναλάτου», 700 π.Χ.;
Attic black-figure funerary amphora, on the neck of the vase Herakles wrestles down the Centaur Nessos, from a tomb in Pireos Str. Athens, by the Nettos painter, 620-610 BC, National Archaeological Museum of Athens (14135210963).jpg Αττικός μελανόμορφος επιτάφιος αμφορέας : Ο Ηρακλής παλεύει με τον κένταυρο Νέσσο Πειραιάς, 620-610 π.Χ.
NAMA - Black-figure amphora by the Piraeus Painter.jpg Πρώιμος αττικός μελανόμορφος αμφορέας : Άρματα και αρματηλάτες «Ζωγράφος του Πειραιά»
Attic black-figure plate with a Gorgon, by the Anagyrous painter, 600-575 BC, National Archaeological Museum of Athens (14091978826).jpg Αττικό μελανόμορφο πιάτο με Γοργόνα «Ζωγράφος του Αναγυρούντος», 600-575 π.Χ.
200px Αττικός μελανόμορφος αμφορέας με παράσταση κράνους στεφανωμένου με μυρτιά Φάληρο, 575-550 π.Χ.
Attic black-figure amphora depicting Herakles killing the Lernaian Hydra with the aid of Iolaos, the fight is watched by Athena and Hermes, from Eretria, about 550 BC, National Archaeological Museum of Athens (13928466047).jpg Αττικός μελανόμορφος αμφορέας με τον Ηρακλή που εξοντώνει την Λερναία
Ύδρα με την βοήθεια του Ιόλαου. Αθηνά και Ερμής παρακολουθούν
Ερέτρια, 550 π.Χ.
NAMA - Krater by the Painter of Louvre F 6.jpg Αττικός μελανόμορφος κρατήρας : Ηρακλής και λέων της Νεμέας Θεσπιές, 550-540 π.Χ.
NAMA - Laconian Kylix by the Allard-Piersen Painter.jpg Λακωνικός μελανόμορφος κύλικας : Νεαρός μάχεται με λιοντάρι Σορρέντο, 5540-540 π.Χ.
Attic black-figure amphora depicting a quadriga, the charioteer is waiting for the start of the chariot race, ca, 510 BC, National Archaeological Museum of Athens (13928521497).jpg Μελανόμορφος αμφορέας : Τέθριππο 510 π.Χ.
Attic black-figure amphora with depiction of a horse protome, 6th century BC, National Archaeological Museum of Athens (13928510430).jpg Αττικός μελανόμορφος αμφορέας : Κεφαλή αλόγου 6ος αιώνας π.Χ.
Chimera on vase at Athens' Archaeological Museum.jpg Μελανόμορφος αμφορέας : Χίμαιρα
NAMA Thésée & taureau.png Μελανόμορφη λήκυθος : Ο Θησέας και ο Ταύρος του Μαραθώνα «Ζωγράφος του Εδιμβούργου», Ερέτρια, 500 π.Χ.
Black-figure skyphos, the ship-car of Dionysos, by the Theseus painter, about 500 BC, National Archaeological Museum of Athens (14111840891).jpg Μελανόμορφος σκύφος : Το αμφίβιο όχημα του Διόνυσου
0022MAN-Pottery-Fight.jpg Μελανόμορφος αμφορέας : Παλαιστές
National Archaeological Museum, Athens, Greece (3470942617).jpg Ερυθρόμορφος αμφορέας : Σκηνή μάχης
Attic red figure kylix - NAMA Inv. 1666 (01).JPG Αττικός ερυθρόμορφος κύλικας : Ηρακλής και Ανταίος 500 π.Χ.
Attic red-figure amphora depicting Theseus wearing chlamys and petasos walking to the right and holding a spear, about 470 BC, National Archaeological Museum of Athens (14091950516).jpg Αττικός ερυθρόμορφος αμφορέας : Θησέας 470 π.Χ.
Greek-Persian duel.jpg Ερυθρόμορφος κύλικας : Μονομαχία Έλληνα και Πέρση 5ος αιώνας π.Χ.
183-Thesee-tuant-le-Minotaure MNA.jpg Μελανόμορφος αμφορέας : Ο Θησέας σκοτώνει τον Μινώταυρο 480 π.Χ.΄
NAMA Rhyton Anavyssos.jpg Ερυθρόμορφο κριόσχημο ρυτό : Άντρας καταδιώκει γυναίκα «Ζωγράφος της Βίλλα Τζούλια», Ανάβυσσος, 460-450 π.Χ.
NAMA Sappho lisant.jpg Ερυθρόμορφο αγγείο : Η Σαπφώ διαβάζει στις φίλες της Κύκλος του Πολύγνωτου, 440-430 π.Χ.
NAMA 16346 Cornucopia.JPG Ερυθρόμορφη πελίκη : Ο Πλούτων με το κέρας της Αμαλθείας και η Δήμητρα με αλέτρι «Ζωγράφος του Ορέστη», 440-430 π.Χ.
NAMA Courtisane & client.jpg Αττική ερυθρόμορφη πελίκη : Νεαρός προσφέρει χρήματα σε εταίρα Πολύγνωτος (;), 430 π.Χ.
NAMA Epinetron Bellérophon.jpg Αττικό ερυθρόμορφο επίνητρο : Ο Βελλεροφόντης σκοτώνει την Χίμαιρα 425–420 π.Χ.
NAMA Gynécée 2.jpg Αττικός ερυθρόμορφος γαμικός λέβης : Σκηνή σε γυναικωνίτη 430 π.Χ.
Attic red - figured stamnos (3471205643).jpg Αττική ερυθρόμορφη στάμνος : Η πρώτη αρπαγή της Ελένης (από το Θησέα) 430-420 π.Χ.
National Archaeological Museum of Athens (3471819920).jpg Ερυθρόμορφη πυξίδα με φτερωτούς δαίμονες
National Archaeological Museum, Athens, Greece (3471084251).jpg Ερυθρόμορφο αγγείο : Η Νίκη στεφανώνει τον αθλητή
Kantharos athensnationalmuseum.jpg Ερυθρόμορφος κάνθαρος : Σκηνή συμποσίου
NAMA 15113 Calydonian Hunt 1.JPG Αττικός ερυθρόμορφος αμφορέας : Η Αταλάντη και ο Μελέαγρος στο κυνήγι του Καλυδώνιου κάπρου 400-375 π.Χ.
NAMA Héraclès & Busiris.jpg Ο Ηρακλής σκοτώνει τον Βούσιρι
NAMA Mystères d'Eleusis.jpg Ερυθρόμορφη πλάκα με τελετές των Ελευσινίων μυστηρίων
Theseus killing Minotaur - Athens.JPG Ερυθρόμορφο αγγείο : Ο Θησέας σκοτώνει τον Μινώταυρο |}