Κατάλογος έργων του Αντουάν Βαττώ

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια

Η σελίδα αυτή περιέχει εικονογραφημένο κατάλογο των έργων του Αντουάν Βαττώ.

Πίνακας Τίτλος Χρονολογία Τεχνική και Διαστάσεις (σε εκατ.) Χώρος Παρατηρήσεις
Jean-Antoine Watteau - The Country Dance - Google Art Project.jpg Χωριάτικος χορός μεταξύ 1706-1710 λάδι σε καμβά Ινδιανάπολις, Museum of Art
Watteau. The Portal of Valenciennes (1709).jpg Η πύλη της Βαλανσιέν 1710-1711 Νέα Υόρκη, The Frick Collection
Antoine Watteau 062.jpg Οι ηθοποιοί της Comédie-Française ή Η Μασκαράτα μεταξύ 1710-1712 λάδι σε καμβά
20,2 × 25 cm
Αγία Πετρούπολη, Ερμιτάζ
Capitulaciones de boda y baile campestre (Watteau).jpg Συμβόλαιο γάμου και αγροτικός χορός περί το 1711 λάδι σε καμβά
47 x 55 cm
Μαδρίτη, Μουσείο του Πράδο
Jean-Antoine Watteau, Love in the French Theatre.JPG Ο έρωτας στο γαλλικό θέατρο 1714 λάδι σε καμβά
37 × 48 cm
Βερολίνο, Πινακοθήκη
Jean-Antoine Watteau, Love in the Italian Theatre.JPG Ο έρωτας στο ιταλικό θέατρο 1714 Βερολίνο, Πινακοθήκη
The Italian Serenade (Antoine Watteau) - Nationalmuseum - 22701.tif Ιταλική σερενάτα ; λάδι σε ξύλο
33.5 × 27 cm
Στοκχόλμη, Nationalmuseum
Watteau, Jean-Antoine - Les Plaisirs du Bal - Google Art Project.jpg Οι απολαύσεις του χορού μεταξύ 1715-17 λάδι σε καμβά
52,5 × 65,2 cm
Λονδίνο, Πινακοθήκη Ντάλουιτς
Antoine Watteau 014.jpg Πρόταση που προκαλεί αμηχανία 1715 ή 1716 λάδι σε καμβά
64 × 84,5 cm
Αγία Πετρούπολη, Ερμιτάζ
Le Plaisir pastoral - Watteau - Musée Condé.jpg Ποιμενικές απολαύσεις μεταξύ 1714-1716 λάδι σε καμβά
31 × 44 cm
Chantilly, Μουσείο Κοντέ
Watteau L'Amour désarmé Musée Condé.jpg Έρως αφοπλιζόμενος περί το 1715 λάδι σε καμβά
47 × 38 cm
Chantilly, Μουσείο Κοντέ
Jean-Antoine Watteau - Le donneur de sérénades (Mezetin) - Google Art Project.jpg Ο «χορηγός» της σερενάτας ή Mezzetin περί το 1715 λάδι σε ξύλο
24 × 17,5 cm
Chantilly, Μουσείο Κοντέ
Antoine Watteau - Jupiter and Antiope - WGA25445.jpg Δίας και Αντιόπη 1715-1716 λάδι σε καμβά
73 × 107 cm
Παρίσι, Μουσείο του Λούβρου
Jean-Antoine Watteau - L’Amante inquiète - Google Art Project.jpg Η ανήσυχη αγαπημένη μεταξύ 1715-1717 λάδι σε ξύλο
24 × 17,5 cm
Chantilly, Μουσείο Κοντέ
La rêveuse - Watteau - Art Institute of Chicago.jpg Η ονειροπόλα μεταξύ 1715-1717 λάδι σε ξύλο
23,2 × 17 cm
Σικάγο, Art Institute
Antoine Watteau, Le Savoyard et la marmotte (1716).jpg Ο Σαβογιανός με την μαρμότα 1716 λάδι σε καμβά
40,5 × 32,5 cm
Αγία Πετρούπολη, Ερμιτάζ
Watteau cousines.jpg Οι δύο εξαδέλφες 1716 λάδι σε καμβά Παρίσι, Μουσείο του Λούβρου
Antoine Watteau - The Love Lesson - Google Art Project.jpg Ερωτικό μάθημα 1716 - 1717 λάδι σε ξύλο
44 × 61 cm
Στοκχόλμη, Nationalmuseum
L'Embarquement pour Cythere, by Antoine Watteau, from C2RMF retouched.jpg Προσκύνημα στην νήσο των Κυθήρων 1717 λάδι σε καμβά
129 × 294 cm
Παρίσι, Μουσείο του Λούβρου
Antoine Watteau 006.jpg Η κλίμακα του έρωτα περί το 1717 λάδι σε καμβά
51,3 × 59,4 cm
Λονδίνο, Εθνική Πινακοθήκη
Antoine Watteau - Merry Company in the Open Air - WGA25465.jpg Χαρούμενη συντροφιά στην ύπαιθρο μεταξύ 1716-1719 λάδι σε καμβά
60 × 75 cm
Δρέσδη, Πινακοθήκη των Παλαιών Δασκάλων
Antoine Watteau 027.jpg Οι βοσκοί 1717 λάδι σε καμβά
13 × 17 cm
Βερολίνο, Schloss Charlottenburg
Jean-Antoine Watteau - L'indifférent.jpg L'Indifférent (Ο Αδιάφορος) περί το 1717 λάδι σε ξύλο
25 × 19 cm
Παρίσι, Μουσείο του Λούβρου
Antoine Watteau 034.jpg Embarquement pour Cythère (Επιβίβαση για τα Κύθηρα) 1718 λάδι σε καμβά
129 × 194 cm
Βερολίνο, Schloss Charlottenburg
Jean-Antoine Watteau La Surprise, oil on panel.jpg Η έκπληξη περί το 1718 λάδι σε ξύλο
Antoine Watteau - The Feast of Love - Google Art Project.jpg Η γιορτή του έρωτα 1718-1719 61 × 75 cm Δρέσδη, Πινακοθήκη των Παλαιών Δασκάλων
Antoine Watteau - Pleasures of Love - Google Art Project.jpg Απολαύσεις του έρωτα 1718-1719 60 × 75 cm Δρέσδη, Πινακοθήκη των Παλαιών Δασκάλων
Jean-Antoine Watteau - Fêtes Venitiennes - Google Art Project.jpg Βενετσιάνικες γιορτές 1718-19 λάδι σε καμβά
55,9 × 45,7 cm
Εδιμβούργο, Scottish National Gallery
Jean-Antoine Watteau - Heureux age! Age d'or (Happy Age! Golden Age) - Google Art Project.jpg Ευτυχισμένη ηλικία ! Χρυσή ηλικία ! μεταξύ 1716–20 λάδι σε ξύλο
20,3 × 23,6 cm
Φορτ Γουόρθ (Τέξας), Kimbell Art Museum
1719 Watteau Der Tanz anagoria.JPG Ο χορός 1719 Βερολίνο, Πινακοθήκη
The Perfect Accord LACMA AC1999.18.1.jpg Ιδανική αρμονία 1719 λάδι σε ξύλο
Λος Άντζελες, County Museum of Art
WatteauPierrot.jpg Πιερότος ή Gilles περί το 1718 - 1719 λάδι σε καμβά
185 × 150 cm
Παρίσι, Μουσείο του Λούβρου
Jean-Antoine Watteau - Mezzetin.JPG Mezzetin (Αρλεκίνος) μεταξύ 1717-1719 λάδι σε καμβά
55,2 × 45,2 cm
Νέα Υόρκη, Μητροπολιτικό Μουσείο
Antoine Watteau - Les Charmes de la Vie (The Music Party) - WGA25459.jpg Οι χαρές της ζωής περί το 1718 λάδι σε καμβά
67 × 93 cm
Λονδίνο, Wallace Collection
Antoine Watteau 047.jpg L'Enseigne de Gersaint 1720 λάδι σε καμβά
166 × 306 cm
Βερολίνο, Schloss Charlottenburg Πίνακας που θα χρησίμευε ως διαφημιστική πινακίδα
του καταστήματος έργων τέχνης του Edme François Gersaint.
Το τελευταίο μεγάλο έργο του Βαττώ
Antoine Watteau - The Italian Comedians - Google Art Project.jpg Ιταλοί κωμωδοί πιθανόν το 1720 λάδι σε καμβά
63,8 × 76,2 cm
Ουάσινγκτον, National Gallery of Art
Watteau, Jean-Antoine - Fete Champetre - Google Art Project.jpg Fete Champetre λάδι σε καμβά
54 × 65,7 cm
Λονδίνο, Πινακοθήκη Ντάλουιτς Υπαίθρια διασκέδαση, συχνά με μεταμφιέσεις, των
ανωτέρων κυρίως τάξεων της εποχής. Οι περισσότεροι πίνακες
του Βαττώ απεικονίζουν μορφές fête champêtre.
Watteau, ritrovo in un parco, 1785, 02.JPG Συγκέντρωση στο πάρκο Παρίσι, Musée Cognacq-Jay‎