Κατάλογος έργων του Έντουαρντ Μπερν - Τζόουνς

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Μετάβαση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση

Η σελίδα αυτή περιέχει εικονογραφημένο κατάλογο έργων του Έντουαρντ Μπερν - Τζόουνς.

Πίνακας Τίτλος Χρονολογία Τεχνική και Διαστάσεις (σε εκατ.) Χώρος Παρατηρήσεις
Edward Burne-Jones Sidonia von Bork.jpg Sidonia von Bork 1860 υδρόχρωμα και παχύρρευστο χρώμα Λονδίνο, Τέιτ Μπρίταιν
Edward Burne-Jones - The Merciful Knight.jpg Ο μεγαλόψυχος ιππότης 1863 υδρόχρωμα και παχύρρευστο χρώμα σε χαρτί
101.4 × 58.6 cm
Μπέρμιγχαμ, Museum & Art Gallery
Burne ,Princess Sabra Led to the Dragon.jpg Η πριγκίπισσα Σάμπρα οδηγείται στον δράκο 1866 λάδι σε καμβά ιδιωτική συλλογή από την ιστορία του Αγίου Γεωργίου
Edward Burne-Jones Maria Zambaco 1870.jpg Μαρία Ζαμπάκου 1870
Edward Burne-Jones Phyllis and Demophoon 1870.jpg Φυλλίς και Δημοφών 1870 gouache σε χαρτί Μπέρμιγχαμ, Museum & Art Gallery
Edward Burne-Jones - Garden of the Hesperides (Hamburger Kunsthalle).jpg Ο κήπος των Εσπερίδων μεταξύ 1869-1873 τέμπερα, gouache και λάδι σε καμβά
119 × 98 cm
Αμβούργο, Kunsthalle
Beguiling of Merlin.jpg Το ξεμυάλισμα του Μέρλιν μεταξύ 1872–77 λάδι σε καμβά
186 × 111 cm
Port Sunlight (Merseyside), Lady Lever Art Gallery από τον θρύλο του Αρθούρου
Edward Burne-Jones Pan and Psyche.jpg Παν και Ψυχή μεταξύ 1872-1874 λάδι σε καμβά
65.1 × 53.3 cm
Κέιμπριτζ (Μασαχουσέτη), Fogg Art Museum
Burne-jones-love-among-the-ruins.jpg Έρωτας ανάμεσα στα ερείπια
(αντίγραφο του 1894 από τον καλλιτέχνη)
περί το 1873 μεικτή τεχνική
96.5 × 152.4 cm
Γουλβερχάμπτον Αγγλίας, Wightwick Manor και πάλι η Μαρία Ζαμπάκου
The Soul Attains, 2nd series, Pygmalion (Burne-Jones).jpg Πυγμαλίων 1875-78 λάδι σε καμβά Μπέρμιγχαμ, Museum & Art Gallery από την δεύτερη σειρά τεσσάρων πινάκων του αρχαίου μύθου
Edward Burne-Jones - La ruota della fortuna, 1875-83.jpg Ο τροχός της τύχης μεταξύ 1875-1883 λάδι σε καμβά
199 × 100 cm
Παρίσι, Μουσείο Ορσέ
Edward Burne-Jones The Annunciation.jpg Ευαγγελισμός 1879 λάδι σε καμβά
250 × 104 cm
Port Sunlight (Merseyside), Lady Lever Art Gallery
Edward Burne-Jones The Golden Stairs.jpg Οι Χρυσές Σκάλες 1880 λάδι σε ξύλο
269.2 × 116.8 cm
Λονδίνο, Τέιτ Μπρίταιν
The Mill by Edward Burne-Jones.jpg Ο Μύλος 1882 λάδι σε καμβά
91 × 197 cm
Λονδίνο, Victoria and Albert Museum από αριστερά : Αγλαΐα Κορωνιού,
Μαρία Σπάρταλη και Μαρία Ζαμπάκου
Georgiana Burne-Jones by Edward Coley Burne-Jones.jpg Η σύζυγος και τα παιδιά του καλλιτέχνη 1883 λάδι σε καμβά
76 × 53 cm
άγνωστος
Burne-jones cophetua.jpg Ο βασιλιάς Κοφέτουα κ’ η νεαρή ζητιάνα 1884 λάδι σε ξύλο
293.4 × 135.9 cm
Λονδίνο, Τέιτ Μπρίταιν
Edward Burne-Jones Star of Bethlehem.jpg Το άστρο της Βηθλεέμ μεταξύ 1885–1890 υδατογραφία
260 × 390 cm
Μπέρμιγχαμ, Museum & Art Gallery
Edward Burne-Jones - Perseus.jpeg Κύκλος του Περσέα : 7. Η απόφαση πραγματοποιείται 1888 λάδι σε καμβά Σαουθάμπτον, City Art Gallery
If looks could kill.jpg Κύκλος του Περσέα : 8. Η ολέθρια κεφαλή 1887 Στουτγκάρδη, Staatsgalerie
Edward Burne-Jones - Nativity - IMG 0732.jpg Η Γέννηση 1888 λάδι σε καμβά
206 × 312 cm
Πίτσμπεργκ, Carnegie Museum of Art
Sponsa de Libano.jpg Sponsa de Libano (Η νύφη του Λιβάνου) 1891 gouache και τέμπερα σε χαρτί
332.5 × 155.5 cm
Λίβερπουλ, Walker Art Gallery «Άσμα», 4,8
Edward Burne-Jones001.jpg Οι γάμοι της Ψυχής 1895 Βρυξέλλες, Βασιλικά Μουσεία Καλών Τεχνών του Βελγίου
Sir Edward Coley Burne-Jones - Hope - Google Art Project.jpg Ελπίδα 1896 λάδι σε καμβά
179 × 63.5 cm
Βοστώνη, Museum of Fine Arts
Lancelot Chapel of the Holy-Grail (1896).jpg Ο Λανσελότος στο παρεκκλήσι του Ιερού Γκράαλ 1896 λάδι σε καμβά
138.5 × 169 cm
Σαουθάμπτον, City Art Gallery από τον θρύλο του Αρθούρου
Burne-Jones Last Sleep of Arthur in Avalon v2.jpg Ο τελευταίος ύπνος του Αρθούρου στο Άβαλον 1898 Ponce (Πουέρτο Ρίκο), Museum of Art από τον θρύλο του Αρθούρου
Edward Burne-Jones - The Mirror Of Venus, 1898.jpg Ο καθρέφτης της Αφροδίτης 1898 λάδι σε καμβά
120 × 200 cm
άγνωστος
Burne-Jones, Sir Edward, Saint Cecilia, ca. 1900.jpg Αγία Καικιλία περί το 1900 υαλογράφημα Princeton, University Art Museum μία από τις περίπου 30 εκδοχές του παραθύρου