Κατάλογος έργων του Έντβαρτ Μουνκ

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Πήδηση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση

Ακολουθεί κατάλογος έργων του Έντβαρτ Μουνκ. Σε αυτόν αναφέρονται τα έργα του Μουνκ, βάσει του catalogue raisonné (πλήρης και σχολιασμένος κατάλογος) της Gerd Woll του 2008 (1789 έργα).

Οι σημαντικότερες συλλογές έργων του Μουνκ βρίσκονται στο Όσλο, στο Munchmuseet (Μουσείο Μουνκ) και στην Nasjonalgalleriet (Εθνική Πινακοθήκη της Νορβηγίας).

Ο αριθμός αριστερά είναι ο αριθμός έργου στον κατάλογο της Woll.

Αριθμός Πίνακας Τίτλος Έτος Χώρος
1 Edvard Munch - Telthusbakken with Gamle Aker Church (1880).jpg Το Telthusbakken με την εκκλησία Gamle Aker 1880 άγνωστο πού βρίσκεται
8 Edvard Munch - Autumn in the Forest (1880).jpg Φθινόπωρο στο δάσος 1880 Northfield (Μιννεσότα), St. Olaf College, Flaten Art Museum
16 Edvard Munch - The Living-Room of the Misses Munch in Pilestredet 61 (1881).jpg Το Living-Room της δεσποινίδος Μουνκ στην οδό Pilestredet 61 1881 Όσλο, Μουσείο Μουνκ
27 Edvard Munch - From Sandviken (c. 1882).jpg Από την Sandvika 1881 Northfield (Μιννεσότα), St. Olaf College, Flaten Art Museum
29 [1] Κόλπος με βάρκα και σπίτι 1881 Μαδρίτη, Museo Thyssen-Bornemisza
44 Edvard Munch - Øvre Foss in Winter (1881-82).jpg Το Øvre Foss τον χειμώνα 1881-82 άγνωστο πού βρίσκεται
47 Edvard Munch - Self-Portrait - Google Art Project (533070).jpg Αυτοπροσωπογραφία 1882 Όσλο, Μουσείο Μουνκ
50 Edvard Munch - Olaf Rye's Square towards South East (1882).jpg Η πλατεία Olaf Rye προς τα νοτιοανατολικά 1882 άγνωστο πού βρίσκεται
75 Edvard Munch - Thorvald Torgersen (1882).jpg Thorvald Torgersen 1882 Όσλο, Nasjonalgalleriet (Εθνική Πινακοθήκη της Νορβηγίας)
79 Edvard Munch - Andreas Reading (1882-83).jpg O Andreas (Μουνκ) διαβάζει 1882-83 άγνωστο πού βρίσκεται
81 Edvard Munch - Self-portrait (1882-83).jpg Αυτοπροσωπογραφία 1882-83 Όσλο, Bymuseum
95 'Andreas by the Window' by Edvard Munch, Bergen Kunstmuseum.JPG Ο Andreas στο παράθυρο 1883 Μπέργκεν, Kunstmuseum, Rasmus Meyers Samlinger
98 Edvard Munch - Study of a Head (1883).jpg Σπουδή κεφαλής 1883 Όσλο, Nasjonalgalleriet (Εθνική Πινακοθήκη της Νορβηγίας)
110 Edvard Munch - Morning (1884).jpg Πρωί 1884 Μπέργκεν, Kunstmuseum, Rasmus Meyers Samlinger
116 Edvard Munch - Tête-à-tête (1885).jpg Tête-à-tête 1885 Όσλο, Μουσείο Μουνκ
125 'Karen Bjølstad' by Edvard Munch, 1885-86, Bergen Kunstmuseum.JPG Karen Bjølstad 1885-86 Μπέργκεν, Kunstmuseum, Rasmus Meyers Samlinger
130 Munch Det Syke Barn 1885-86.jpg Το άρρωστο παιδί 1885-86 Όσλο, Nasjonalgalleriet (Εθνική Πινακοθήκη της Νορβηγίας)
133 Edvard Munch - Self-portrait (1886).jpg Αυτοπροσωπογραφία 1886 Όσλο, Nasjonalgalleriet (Εθνική Πινακοθήκη της Νορβηγίας)
145 'Halvard Stub Holmboe' by Edvard Munch, Bergen Kunstmuseum.JPG Halvard Stub Holmboe 1887 Μπέργκεν, Kunstmuseum, Rasmus Meyers Samlinger
152 Edvard Munch - Self-portrait (1888?).jpg Αυτοπροσωπογραφία 1888? Όσλο, Μουσείο Μουνκ
169 Edvard Munch - Karl Dørnberger (1889).jpg Karl Dørnberger 1889 Λειψία, Museum der bildenden Künste
173 Edvard Munch - Spring (1889).jpg Άνοιξη 1889 Όσλο, Nasjonalgalleriet (Εθνική Πινακοθήκη της Νορβηγίας)
174 EdvardMunchHansJæger1889.jpg Hans Jæger 1889 Όσλο, Nasjonalgalleriet (Εθνική Πινακοθήκη της Νορβηγίας)
182 Edvard Munch - Summer night, Inger on the beach (1889).jpg Καλοκαιριάτικη νύχτα. Η Inger στην παραλία 1889 Μπέργκεν, Kunstmuseum, Rasmus Meyers Samlinger
192 Edvard Munch - Night in Saint-Cloud (1890), NG.M.01111.jpg Νύχτα στο Saint-Cloud 1890 Όσλο, Nasjonalgalleriet (Εθνική Πινακοθήκη της Νορβηγίας)
201 Edvard Munch - The Seine at Saint-Cloud - Google Art Project.jpg Ο Σηκουάνας στο Saint-Cloud 1890 Όσλο, Μουσείο Μουνκ
209 MunchFrühlingaufderJohanKarlStrasse.JPG Ανοιξιάτικη μέρα στην οδό Karl Johan 1890 Μπέργκεν, Kunstmuseum
213 'Landscape' by Edvard Munch, 1890, Bergen Kunstmuseum.JPG Τοπίο 1890 Μπέργκεν, Kunstmuseum, Rasmus Meyers Samlinger
232 Edvard Munch - Rue Lafayette (1891).jpg Rue Lafayette 1891 Όσλο, Nasjonalgalleriet (Εθνική Πινακοθήκη της Νορβηγίας)
234 'Sunday in Åsgårdstrand' by Edvard Munch, Bergen Kunstmuseum.JPG Κυριακή στο Åsgardstrand 1891 Μπέργκεν, Kunstmuseum, Rasmus Meyers Samlinger
241 Edvard Munch - Evening. Melancholy (1891).jpg Απόγευμα. Μελαγχολία 1891 Όσλο, Μουσείο Μουνκ
242 'Woman in Blue against Blue Water' by Edvard Munch, 1891.JPG Γυναίκα στα μπλε με φόντο μπλε νερά 1891 ιδιωτική συλλογή
248 'From Nordstrand' by Edvard Munch, 1891.JPG Τοπίο στο σεληνόφωτο 1891 Μπέργκεν, Kunstmuseum, Stenersens Samling
255 Lady in Black by Edvard Munch - Statens Museum for Kunst - DSC08233.JPG Olga Buhre 1891 Κοπεγχάγη, Statens Museum for Kunst
257 Edvard Munch - Kiss by the Window (1891).jpg Φιλί δίπλα στο παράθυρο 1891 Όσλο, Μουσείο Μουνκ
263 Edvard Munch - At the Roulette Table in Monte Carlo - Google Art Project.jpg Στην ρουλέττα του Μόντε Κάρλο 1892 Όσλο, Μουσείο Μουνκ
264 Fortvivlan.jpg Κατάθλιψη στην δύση. Απελπισία 1892 Στοκχόλμη, Thielska Galleriet
266 Edvard Munch - Kiss by the window (1892).jpg Φιλί δίπλα στο παράθυρο 1892 Όσλο, Nasjonalgalleriet (Εθνική Πινακοθήκη της Νορβηγίας)
267 Edvard Munch - Kiss (1892).jpg Το φιλί 1892 ιδιωτική συλλογή
279 Sketch for 'Ashes' by Edvard Munch, Bergen Kunstmuseum.JPG Δάσος 1892 Μπέργκεν, Kunstmuseum, Stenersens Samling
280 Edvard Munch - Moonlight on the Beach (1892).jpg Σεληνόφωτο στην παραλία 1892 Μπέργκεν, Kunstmuseum, Rasmus Meyers Samlinger
284 Munch Melankoli 1892.jpg Μελαγχολία 1892 Όσλο, Nasjonalgalleriet (Εθνική Πινακοθήκη της Νορβηγίας)
290 Evening on Karl Johan Street.jpg Απόγευμα στην οδό Karl Johan 1892 Μπέργκεν, Kunstmuseum, Rasmus Meyers Samlinger
294 Edvard Munch - Inger in Black and Violet (1892).jpg H Inger στα μαύρα και βιολετί 1892 Όσλο, Nasjonalgalleriet (Εθνική Πινακοθήκη της Νορβηγίας)
295 'Seated Young Woman' by Edvard Munch, Bergen Kunstmuseum.JPG Καθισμένη νέα γυναίκα 1892 Μπέργκεν, Kunstmuseum, Rasmus Meyers Samlinger
301 August Strindberg by Edvard Munch.jpg Αύγουστος Στρίντμπεργκ 1892 Στοκχόλμη, Moderna Museet
310 Edvard Munch - Self-Portrait under the Mask of a Woman.jpg Αυτοπροσωπογραφία κάτω από γυναικεία μάσκα 1893 Όσλο, Μουσείο Μουνκ
316 Edvard Munch - Melancholy (1893).jpg Μελαγχολία 1893 Όσλο, Μουσείο Μουνκ
319 Edvard Munch - Summer Night's Dream. The Voice (1893).jpg Όνειρο θερινής νυκτός. Η φωνή 1893 Βοστώνη, Museum of Fine Arts
320 'Starry Night' by Edvard Munch, 1893, Getty Center.JPG Έναστρη νύχτα 1893 Λος Άντζελες, Μουσείο Γκεττύ
322 Edvard Munch - Moonlight (1893).jpg Σεληνόφως 1893 Όσλο, Nasjonalgalleriet (Εθνική Πινακοθήκη της Νορβηγίας)
323 'House in Moonlight' by Edvard Munch, Bergen Kunstmuseum.JPG Σπίτι στο σεληνόφως 1893-95 Μπέργκεν, Kunstmuseum, Rasmus Meyers Samlinger
324 Edvard Munch - The storm (1893).jpg Η θύελλα 1893 Νέα Υόρκη, Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης
329 Munch deathSickroom.jpg Θάνατος στο δωμάτιο του αρρώστου 1893 Όσλο, Nasjonalgalleriet (Εθνική Πινακοθήκη της Νορβηγίας)
330 Edvard Munch - Death in the Sickroom - Google Art Project.jpg Θάνατος στο δωμάτιο του αρρώστου 1893 Όσλο, Μουσείο Μουνκ
333 The Scream.jpg Η Κραυγή 1893 Όσλο, Nasjonalgalleriet (Εθνική Πινακοθήκη της Νορβηγίας)
334 Edvard Munch - Vampire (1893), Gothenburg Museum of Art.jpg Έρως και πόνος (Vampire) 1893 Γκέτεμποργκ, Konstmuseum
335 Edvard Munch - Vampire (1893), Munchmuseet.jpg Έρως και πόνος (Vampire) 1893 Όσλο, Μουσείο Μουνκ
336 Edvard Munch - The Hands (1893).jpg Τα χέρια 1893-94 Όσλο, Μουσείο Μουνκ
345 Edvard Munch - Death and Life - Google Art Project.jpg Θάνατος και ζωή 1894 Όσλο, Μουσείο Μουνκ
347 Puberty (1894-95) by Edvard Munch.jpg Εφηβεία 1894-95 Όσλο, Nasjonalgalleriet (Εθνική Πινακοθήκη της Νορβηγίας)
348 MunchDerTagdanach1894.JPG Την επόμενη μέρα 1894 Όσλο, Nasjonalgalleriet (Εθνική Πινακοθήκη της Νορβηγίας)
349 Edvard Munch - Vampire (1894), private collection.jpg Έρως και πόνος (Vampire) 1894 ιδιωτική συλλογή
359 Edvard Munch - Melancholy (1894).jpg Μελαγχολία 1894 ιδιωτική συλλογή
360 Edvard Munch - Melancholy (1894-96).jpg Μελαγχολία 1894-96 Μπέργκεν, Kunstmuseum, Rasmus Meyers Samlinger
362 Edvard Munch - The Woman in Three Stages (1894).jpg Γυναίκα 1894 Μπέργκεν, Kunstmuseum, Rasmus Meyers Samlinger
363 Edvard Munch - Anxiety - Google Art Project.jpg Ανησυχία 1894 Όσλο, Μουσείο Μουνκ
364 Edvard Munch - Despair (1894).jpg Απελπισία 1894 Όσλο, Μουσείο Μουνκ
365 Edvard Munch - Madonna - Google Art Project.jpg Madonna 1894 Όσλο, Μουσείο Μουνκ
366 Edvard Munch - Madonna (1894-1895).jpg Madonna 1894-95 Όσλο, Nasjonalgalleriet (Εθνική Πινακοθήκη της Νορβηγίας)
367 Edvard Munch - Madonna (1895) - Hamburger Kunsthalle.jpg Madonna 1895 Αμβούργο, Kunsthalle
372 The Scream Pastel.jpg Η Κραυγή 1895 Leon Black
374 Edvard Munch - The Smell of Death (1895).jpg Η μυρωδιά του θανάτου 1895 Όσλο, Μουσείο Μουνκ
376 'At the Deathbed' by Edvard Munch, 1895, Bergen Kunstmuseum.JPG Στο νεκρικό κρεβάτι 1895 Μπέργκεν, Kunstmuseum, Rasmus Meyers Samlinger
377 Edvard Munch - Vampire (1895) - Google Art Project.jpg Έρως και πόνος (Vampire) 1895 Όσλο, Μουσείο Μουνκ
378 Edvard Munch - Ashes (1895).jpg Στάχτες 1895 Όσλο, Nasjonalgalleriet (Εθνική Πινακοθήκη της Νορβηγίας)
379 Edvard Munch - Jealousy (1895).jpg Ζήλεια 1895 Μπέργκεν, Kunstmuseum, Rasmus Meyers Samlinger
381 Munch Moonlight.jpg Σεληνόφωτο 1895 Όσλο, Nasjonalgalleriet (Εθνική Πινακοθήκη της Νορβηγίας)
382 Munch SelfBurningCigarette.jpg Αυτοπροσωπογραφία με τσιγάρο 1895 Όσλο, Nasjonalgalleriet (Εθνική Πινακοθήκη της Νορβηγίας)
387 Edvard Munch - Young Woman Washing herself (1896).jpg Νέα γυναίκα που πλένεται 1896 Όσλο, Nasjonalgalleriet (Εθνική Πινακοθήκη της Νορβηγίας)
390 Edvard Munch, Lady from the sea.jpg Η γοργόνα 1896 Φιλαδέλφεια, Museum of Art
392 Munch Det Syke Barn 1896.jpg Το άρρωστο παιδί 1896 Γκέτεμποργκ, Konstmuseum
393 Edvard Munch - Separation - Google Art Project.jpg Χωρισμός 1896 Όσλο, Μουσείο Μουνκ
394 Edvard Munch - The Voice , Summer Night - Google Art Project.jpg Καλοκαιριάτικη νύχτα. Η φωνή 1896 Όσλο, Μουσείο Μουνκ
399 Der Maler Paul Hermann und der Arzt Paul Contard, 1897.png Οι Paul Herrmann και Paul Contard 1897 Βιέννη, Österreichische Galerie Belvedere
401 Edvard Munch - The Kiss - Google Art Project.jpg Το φιλί 1897 Όσλο, Μουσείο Μουνκ
402 Edvard Munch - Inheritance - Google Art Project.jpg Κληρονομιά 1897-99 Όσλο, Μουσείο Μουνκ
405 Edvard Munch - Two Women in a Landscape (1897-99).jpg Δύο γυναίκες σ' ένα τοπίο 1897-99 Όσλο, Μουσείο Μουνκ
415 'Marie Helene Holmboe' by Edvard Munch, Bergen Kunstmuseum.JPG Marie Helene Holmboe 1898 Μπέργκεν, Kunstmuseum, Rasmus Meyers Samlinger
416 Dameportræt (Akvarel) by Edvard Munch, Bergen Kunstmuseum.JPG Προσωπογραφία γυναίκας 1898-99 Μπέργκεν, Kunstmuseum, Rasmus Meyers Samlinger
419 Henrik Ibsen at the Grand Café.jpg Ο Ερρίκος Ίψεν στο Grand Café 1898 ιδιωτική συλλογή
427 Nude in Profile towards the Right by Munch, Bergen Kunstmuseum.JPG Γυμνό στραμμένο δεξιά 1898 Μπέργκεν, Kunstmuseum, Rasmus Meyers Samlinger
428 Edvard Munch - Metabolism - Google Art Project.jpg Μεταβολισμός 1898-99 Όσλο, Μουσείο Μουνκ
433 Edvard Munch - Tragedy (1898-1900).jpg Τραγωδία 1898-1900 Μιννεάπολις, Institute of Arts
440 Edvard Munch, Rød villvin.JPG Κόκκινος κισσός 1898-1900 Όσλο, Μουσείο Μουνκ
445 Edvard Munch - Winter in the Woods, Nordstrand (1899).jpg Χειμώνας στα δάση, Nordstrand 1899 Όσλο, Nasjonalgalleriet (Εθνική Πινακοθήκη της Νορβηγίας)
447 Edvard Munch - Death and the Child (1899), Kunsthalle Bremen.jpg Ο Θάνατος και το παιδί 1899 Βρέμη, Kunsthalle
457 Edvard Munch - Aase Nørregaard 2 (1899).jpeg Aase Nørregaard 1899 Όσλο, Nasjonalgalleriet (Εθνική Πινακοθήκη της Νορβηγίας)
458 Aase and Harald Nørregaard.jpeg Aase και Harald Nørregaard 1899 Όσλο, Nasjonalgalleriet (Εθνική Πινακοθήκη της Νορβηγίας)
459 Edvard Munch - Summer Night in Studenterlunden (1899).jpg Καλοκαιριάτικη νύχτα στο Studenterlunden 1899 Μεξικό, JAPS Collection
460 Dance on the Beach Munch.jpg Χορός στην παραλία 1899-1900 Πράγα, Národní Galerie (Εθνικό Μουσείο)
463 Edvard Munch - Red and White - Google Art Project.jpg Κόκκινο κι άσπρο 1899-1900 Όσλο, Μουσείο Μουνκ
464 Edvard Munch - The dance of life (1899-1900).jpg Ο χορός της ζωής 1899-1900 Όσλο, Nasjonalgalleriet (Εθνική Πινακοθήκη της Νορβηγίας)
465 Edvard Munch - Golgotha (1900).jpg Γολγοθάς 1900 Όσλο, Μουσείο Μουνκ
468 Edvard Munch - Train Smoke - Google Art Project.jpg Καπνός του τραίνου 1900 Όσλο, Μουσείο Μουνκ
483 Munch Girls on the pier.jpg Τα κορίτσια στην γέφυρα 1901 Όσλο, Nasjonalgalleriet (Εθνική Πινακοθήκη της Νορβηγίας)
484 Edvard Munch - The Girls on the Bridge, Hamburger Kunsthalle (1901).jpg Τα κορίτσια στην γέφυρα 1901 Αμβούργο, Kunsthalle
488 Edvard Munch - Woman in Red Dress (1902-03).jpg Δρόμος στο Åsgårdstrand και γυναίκα με κόκκινο φόρεμα 1901-03 Μόναχο, Neue Pinakothek
495 Edvard Munch - The Fairytale Forest.jpg Το νεραϊδένιο δάσος 1901-02 Όσλο, Nasjonalgalleriet (Εθνική Πινακοθήκη της Νορβηγίας)
498 Edvard Munch - Consul Christen Sandberg - Google Art Project.jpg Ο πρόξενος Christen Sandberg 1901 Όσλο, Μουσείο Μουνκ
517 Munch Edvard Weiblicher Halbakt Sprengel Museum 01.JPG Καθισμένο γυμνό 1902 Αννόβερο, Sprengel Museum
530 Edvard Munch - The Apple Tree (1902).jpg Η μηλιά 1902 ιδιωτική συλλογή
536 Edvard Munch - Summer night by the beach (1902-03).jpg Καλοκαιριάτικη νύχτα στην παραλία 1902-03 ιδιωτική συλλογή
537 Edvard Munch - Nuit d’été à Aagaardstrand.jpg Δέντρα και φράχτης κήπου στην Åsgårdstrand 1902-04 Παρίσι, Μουσείο Ορσέ
541 'The Women on the Jetty' by Edvard Munch, Bergen Kunstmuseum.JPG Γυναίκες στην γέφυρα 1902 Μπέργκεν, Kunstmuseum
542 Aase Nørregaard.jpg Aase Nørregaard 1902 Όσλο, Μουσείο Μουνκ
543 'Four Stages of Life' by Edvard Munch, 1902, Bergen Kunstmuseum.jpg Τα τέσσερα στάδια της ζωής 1902 Μπέργκεν, Kunstmuseum, Rasmus Meyers Samlinger
549 Edvard Munch - On the Veranda (1902).jpg Στην βεράντα 1902 Όσλο, Nasjonalgalleriet (Εθνική Πινακοθήκη της Νορβηγίας)
556 Edvard Munch - Self-Portrait in Hell - Google Art Project.jpg Αυτοπροσωπογραφία στην κόλαση 1903 Όσλο, Μουσείο Μουνκ
563 Munch Soehne des Dr Linde.jpg Οι γιοι του Dr. Linde 1903 Λύμπεκ, Museum für Kunst und Kulturgeschichte (Behnhaus)
565 Edvard Munch - Four Girls in Åsgårdstrand - Google Art Project.jpg Τέσσερα κορίτσια στο Åsgårdstrand 1903 Όσλο, Μουσείο Μουνκ
566 Munch, Sommernacht (1903, Linde Frieze).jpg Γυναίκες στην γέφυρα 1903 ιδιωτική συλλογή
571 Munch Travemünde.JPG Από το Travemünde 1903 Λύμπεκ, Museum für Kunst und Kulturgeschichte (Behnhaus)
575 Munch, Weihnachten im Bordell (1904).jpg Χριστούγεννα στον οίκο ανοχής 1903-04 Όσλο, Μουσείο Μουνκ
578 Edvard Munch - The Frenchman, Marcel Archinard (1904).jpg Ο Γάλλος. Marcel Arhinard 1904 Όσλο, Nasjonalgalleriet (Εθνική Πινακοθήκη της Νορβηγίας)
584 Edvard Munch - Shore with Red House - Google Art Project.jpg Παραλία 1904 Όσλο, Μουσείο Μουνκ
587 'From Åsgårdstrand' by Edvard Munch, undated, Bergen Kunstmuseum8.JPG Παραλία με δύο καθισμένες γυναίκες 1904 Μπέργκεν, Kunstmuseum, Rasmus Meyers Samlinger
602 Two Little Girls with Blue Aprons.jpg Δύο κορίτσια με μπλε ποδιές 1904-05 Όσλο, Μουσείο Μουνκ
607 Munch, Sonnenschein (1904, Linde Frieze).jpg Καλοκαίρι στο πάρκο (Linde Frieze) 1904 Όσλο, Μουσείο Μουνκ
608 Munch, Jugend am Meer (1904, Linde Frieze) 02.jpg Νέοι στην παραλία (Linde Frieze) 1904 Όσλο, Μουσείο Μουνκ
609 Munch, Bäume am Meer (1904, Linde Frieze).jpg Δέντρα στην παραλία (Linde Frieze) 1904 Όσλο, Μουσείο Μουνκ
610 Munch, Liebespaare im Park (1904, Linde Frieze).jpg Ζευγάρια που φιλιούνται στο πάρκο (Linde Frieze) 1904 Όσλο, Μουσείο Μουνκ
611 Munch, Mädchen bei der Ernte (1904, Linde Frieze).jpg Κορίτσια που μαζεύουν φρούτα (Linde Frieze) 1904 Όσλο, Μουσείο Μουνκ
612 Munch, Mädchen beim Blumengießen (1904, Linde Frieze).jpg Κορίτσια που ποτίζουν λουλούδια (Linde Frieze) 1904 Όσλο, Μουσείο Μουνκ
613 Munch, Sommertag (1904, Linde Frieze).jpg Αγκαλιασμένοι στην παραλία (The Linde Frieze) 1904 ιδιωτική συλλογή
614 Munch, Tanz am Meer (1904, Linde Frieze).jpg Χορός στην παραλία (The Linde Frieze) 1904 Όσλο, Μουσείο Μουνκ
618 Munch Linde Moritzburg.jpg Max Linde 1904 Χάλλε (Ζάαλε), Stiftung Moritzburg, Kunstmuseum des Landes Sachen-Anhalt
619 Munch Linde Stenersen.jpg Ο Max Linde με ένδυμα ιστιοπλοΐας 1904 Όσλο, Stenersenmuseet
621 Edvard Munch - Self-Portrait with Brushes - Google Art Project.jpg Αυτοπροσωπογραφία με πινέλα 1904 Όσλο, Μουσείο Μουνκ
634 Edvard Munch - 1905 - Two Girls under an Apple Tree in Bloom - Boijmans 2426 (MK).jpg Δύο κορίτσια στον κήπο 1905 Ρόττερνταμ, Museum Boijmans van Beuningen
639 Four girls on the bridge.jpg Τα κορίτσια στην γέφυρα 1905 Κολωνία, Wallraf-Richartz Museum
640 Edvard Munch - Two Human Beings (The Lonely Ones) (1905).jpg Δύο ανθρώπινα όντα. Οι μοναχικοί 1905 ιδιωτική συλλογή
649 Edvard Munch - Self-Portrait with Moustache and Starched Collar (1905).jpg Αυτοπροσωπογραφία με μουστάκι και κολλαριστό γιακά 1905 Όσλο, Nasjonalgalleriet (Εθνική Πινακοθήκη της Νορβηγίας)
669 'Winter Landscape from Thüringen' by Edvard Munch, Bergen Kunstmuseum.JPG Χειμωνιάτικο τοπίο, Θουριγγία 1906 Μπέργκεν, Kunstmuseum, Stenersens Samling
674 Munch Edward Elgersburg Sprengel Museum 01.JPG Χιονισμένος δρόμος σε πόλη 1906 Αννόβερο, Sprengel Museum
676 New-Snow-in-the-Avenue-19-013.jpg Φρέσκο χιόνι στην λεωφόρο 1906 Όσλο, Μουσείο Μουνκ
686 Portrait-fa1906-cr.gif Felix Auerbach 1906 άγνωστο πού βρίσκεται
688 Edvard Munch - Self-Portrait with a Bottle of Wine - Google Art Project.jpg Αυτοπροσωπογραφία με ένα μπουκάλι κρασί 1906 Όσλο, Μουσείο Μουνκ
690 Friederich Nietzsche.jpg Φρειδερίκος Νίτσε 1906 Στοκχόλμη, Thielska Galleriet
694 MunchAlbertKollmann1906.jpg Albert Kollmann 1906 Όσλο, Μουσείο Μουνκ
699 Stage design ghosts munch.jpg Σκηνογραφία για τους Βρυκόλακες του Ίψεν 1906 Όσλο, Μουσείο Μουνκ
707 Osvald in the Armchair. 1906.jpg Σκηνογραφία για τους Βρυκόλακες του Ίψεν 1906 Μπέργκεν, Kunstmuseum, Stenersens Samling
711 Draft to Stage Background for Ghosts (Act III, last scene). 1906.jpg Τοπίο φιορδ. Σκηνογραφία για τους Βρυκόλακες του Ίψεν 1906 Όσλο, Μουσείο Μουνκ
721 Edvard Munch - Desire (The Reinhardt Frieze), 1906-07.jpg Πόθος 1906-07 Όσλο, Μουσείο Μουνκ
736 Edvard Munch - Melancholy (The Reinhardt Frieze).jpg Μελαγχολία (Reinhardt Frieze) 1906-07 Βερολίνο, Neue Nationalgalerie
741 The-murderess-1906.jpg Φόνος 1906 Όσλο, Μουσείο Μουνκ
745 'Walter Rathenau' by Edvard Munch, Bergen Kunstmuseum.JPG Walter Rathenau 1907 Μπέργκεν, Kunstmuseum, Rasmus Meyers Samlinger
751 Edvard Munch, Le Penseur de Rodin dans le parc du Docteur Linde à Lübeck, 1907 .jpg "Ο Σκεπτόμενος" του Ροντέν στον κήπο του Dr. Linde 1907 Παρίσι, Μουσείο Ροντέν
766 Edvard Munch - Bathing Men, Ateneum (1907).jpg
Edvard Munch - Edvard Munch at the Beach in Warnemünde - Google Art Project.jpg
Λουόμενοι
(←Φωτογραφία του Μουνκ ενώ ζωγραφίζει τους "Λουόμενους")
1907-08 Ελσίνκι, Ateneum
767 MunchDerToddesMarat1907.JPG Ο θάνατος του Μαρά 1907 Όσλο, Μουσείο Μουνκ
768 Edvard Munch - The Death of Marat II - Google Art Project.jpg Ο θάνατος του Μαρά 1907 Όσλο, Μουσείο Μουνκ
769 Edvard Munch - Cupid and Psyche (1907).jpg Έρως και Ψυχή 1907 Όσλο, Μουσείο Μουνκ
775 Edvard Munch, Gråtende kvinne.JPG Γυναίκα που θρηνεί 1907-09 Μπέργκεν, Kunstmuseum, Stenersens Samling
779 'Olga and Rosa Meissner' by Edvard Munch, Bergen Kunstmuseum.JPG Olga και Rosa Meissner 1907 Μπέργκεν, Kunstmuseum, Rasmus Meyers Samlinger
786 Edvard Munch, Mordersken.jpg Η φόνισσα 1907 Όσλο, Μουσείο Μουνκ
788 Edvard Munch - Jealousy - Google Art Project.jpg Ζήλεια 1907? Όσλο, Μουσείο Μουνκ
791 Edvard Munch - The sick child (1907) - Tate Modern.jpg Το άρρωστο παιδί 1907 Λονδίνο, Πινακοθήκη Μοντέρνας Τέχνης Τέιτ
822 Daniel Jacobson by Munch.jpg Daniel Jacobsen 1908-09 Όσλο, Μουσείο Μουνκ
825 Selvportræt fra Klinikken.jpg Αυτοπροσωπογραφία στην κλινική 1909 Μπέργκεν, Kunstmuseum, Rasmus Meyers Samlinger
832 Portrett Nilssen.jpg
Aksel Johannessen - Munch mit dem Porträt von Jappe Nilssen big.jpg
Jappe Nilssen (και φωτογραφία του Μουνκ με τον πίνακα) 1909 Όσλο, Μουσείο Μουνκ
875 Edvard Munch - Galloping Horse - Google Art Project.jpg Άλογο που καλπάζει 1910-12 Όσλο, Μουσείο Μουνκ
896 Edvard Munch - The Scream - Google Art Project.jpg Η Κραυγή 1910? Όσλο, Μουσείο Μουνκ
938 La salle Munch dans lhôtel de ville dOslo (4853547949).jpg Ζωή 1910 Όσλο, Δημαρχείο
958 Edvard Munch - The Sun - Google Art Project.jpg Ο ήλιος 1910-11 Όσλο, Μουσείο Μουνκ
968 Historien - Edvard Munch.JPG Η Ιστορία 1911/1914-16 Όσλο, Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου, Αίθριο
969 Atelier de restauration du musée Munch (Oslo) (4858110206).jpg Οι ερευνητές 1911/1925-27? Όσλο, Μουσείο Μουνκ
970 Edvard Munch - The Sun (1911).jpg Ο ήλιος 1911 Όσλο, Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου, Αίθριο
978 Edvard Munch - Melancholy (1911).jpg Μελαγχολία 1911 Όσλο, Stenersenmuseet
1002 Edvard Munch - The Yellow Log - Google Art Project.jpg Ο κίτρινος κορμός 1912 Όσλο, Μουσείο Μουνκ
1039 'Ducks and Turkeys' by Edvard Munch, 1913.JPG Πάπιες και γαλοπούλες στο χιόνι 1913 Μπέργκεν, Kunstmuseum, Stenersens Samling
1082 Edvard Munch - On the Sofa - Google Art Project.jpg Στον σοφά 1913 Όσλο, Μουσείο Μουνκ
1085 'Morning Yawn' by Edvard Munch, 1913, Bergen Kunstmuseum.JPG Πρωινό χασμουρητό 1913 Μπέργκεν, Kunstmuseum, Stenersens Samling
1088 Edvard Munch - Weeping Nude - Google Art Project.jpg Γυμνή γυναίκα που θρηνεί 1913-14 Όσλο, Μουσείο Μουνκ
1094 Edvard Munch - Workers on their Way Home - Google Art Project.jpg Εργάτες που επιστρέφουν από την δουλειά 1913-14 Όσλο, Μουσείο Μουνκ
1130 Edvard Munch, Dødskamp.JPG Επιθανάτιος αγωνία 1915 Κοπεγχάγη, Statens Museum for Kunst
1172 Edvard Munch - Vampire in the Forest (1916-18).jpg Έρως και πόνος (Vampire στο δάσος) 1916-18 Όσλο, Μουσείο Μουνκ
1173 Edvard Munch - Vampire (1916-18).jpg Έρως και πόνος (Vampire) 1916-18 Όσλο, Μουσείο Μουνκ
1176 Edvard Munch - Vampire (1917), Sammlung Würth.jpg Έρως και πόνος (Vampire) 1916-18 Künzelsau (Γερμανία), Sammlung Würth
1195 Edvard Munch - Man in the Cabbage Field (1916).png Άντρας σε χωράφι με λάχανα 1916 Όσλο, Nasjonalgalleriet (Εθνική Πινακοθήκη της Νορβηγίας)
1219 Edvard Munch - Standing Naked African (1916).jpg Γυμνός Αφρικανός όρθιος 1916 Όσλο, Stenersenmuseet
1247 Edvard Munch - The Haymaker - Google Art Project.jpg Άντρας που θημωνιάζει 1917 Όσλο, Μουσείο Μουνκ
1281 Edvard Munch - Landschaft am Meer (1918).jpg Ακτή 1918 Βασιλεία, Kunstmuseum
1284 Edvard Munch - Bathing Man (1918) NG.M.01699.jpg Λουόμενος 1918 Όσλο, Nasjonalgalleriet (Εθνική Πινακοθήκη της Νορβηγίας)
1296 Edvard Munch - Self-Portrait with the Spanish Flu (1919).jpg Αυτοπροσωπογραφία με την Ισπανική Γρίππη 1919 Όσλο, Nasjonalgalleriet (Εθνική Πινακοθήκη της Νορβηγίας)
1304 Edvard Munch - 17th of May in a Small, Norwegian Town (1919).jpg Η 17η Μαΐου σε μια μικρή νορβηγική πόλη 1919 Όσλο, Μουσείο Μουνκ
1326 Model by the Wicker Chair.jpeg Γυμνό μοντέλο δίπλα στην ψάθινη καρέκλα 1919-21 Όσλο, Μουσείο Μουνκ
1361 Edvard Munch - Workers Returning Home (1920).jpg Εργάτες που επιστρέφουν από την δουλειά 1920 Όσλο, Nasjonalgalleriet (Εθνική Πινακοθήκη της Νορβηγίας)
1375 Edvard Munch - Two women in the woods at Ekely (1920–23).jpg Δύο γυναίκες στο δάσος του Ekely 1920-23 Όσλο, Μουσείο Μουνκ
1383 Edvard Munch - Sleepless Night. Self-Portrait in Inner Turmoil (1920).jpg Άγρυπνη νύχτα. Αυτοπροσωπογραφία με ψυχική ταραχή 1920 Όσλο, Μουσείο Μουνκ
1398 Edvard Munch - The Apple Tree (1921).jpg Η μηλιά 1921 Ζυρίχη, Kunsthaus
1452 Edvard Munch - Starry Night (1922–24).jpg Έναστρη νύχτα 1922-24 Όσλο, Μουσείο Μουνκ
1513 Edvard Munch - Markarbeid ved drivhuset, 1924.JPG Δουλεύοντας κοντά στο Πράσινο Σπίτι 1924 Σταβάνγκερ, kunstmuseum
1537 05-Edvard Munch, Huset brenner!.JPG Το σπίτι καίγεται! 1925-27 Όσλο, Μουσείο Μουνκ
1561 MunchDaskrankeMaedchen.JPG Το άρρωστο παιδί 1925 Όσλο, Μουσείο Μουνκ
1662 Jalousi i haven.jpg Ζήλεια στον κήπο 1929-30 Όσλο, Μουσείο Μουνκ
1672 'Winter Night, Ekely' by Edvard Munch, 1930-31.JPG Χειμωνιάτικη νύχτα 1930-31 Μπέργκεν, Kunstmuseum, Stenersens Samling
1689 'Summer on Karl Johan Street, Oslo' by Edvard Munch, 1933.JPG Καλοκαίρι στην οδό Karl Johan 1931 Μπέργκεν, Kunstmuseum, Stenersens Samling
1705 Eberhard Grisebach von Edvard Munch.jpg Eberhard Grisebach 1932 Όσλο, Μουσείο Μουνκ
1715 Munch Girls on the pier Kimbell.jpg Τα κορίτσια στην γέφυρα 1933-35 Φορτ Γουόρθ (Τέξας), Kimbell Art Museum
1764 Edvard Munch, Selvportrett. Mellom klokken og sengen.JPG Αυτοπροσωπογραφία. Ανάμεσα στο ρολόι και στο κρεβάτι 1940-43 Όσλο, Μουσείο Μουνκ

Βιβλιογραφία[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  • Woll, Gerd (2008) (στα Νορβηγικά). Edvard Munch - Samlede malerier. Oslo: Cappelen Damm. ISBN 978-82-04-14000-5.