Κατάλογος έργων του Άλμπρεχτ Ντύρερ

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Πήδηση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση

Ακολουθεί κατάλογος των έργων του Άλμπρεχτ Ντύρερ.

Έργα ζωγραφικής[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Εικόνα Τίτλος Έτος Τεχνική Διαστάσεις Μουσείο
1490 Duerer Bildnis von Barbara Duerer geb. Holper anagoria.JPG Μπάρμπαρα Ντύρερ, το γένος Χόλπερ, η μητέρα του καλλιτέχνη (δίπτυχο με το επόμενο) 1490 Λάδι σε πάνελ 47 × 38 cm Νυρεμβέργη, Germanisches Nationalmuseum
Albrecht Dürer - Ritratto del padre - Google Art Project.jpg Άλμπρεχτ Ντύρερ ο Πρεσβύτερος, ο πατέρας του καλλιτέχνη (δίπτυχο με το προηγούμενο) 1490 Λάδι σε πάνελ 47.5 × 39.5 cm Φλωρεντία, Ουφίτσι
Durer, ritratto del padre, uffizi, stemmi durer e holper.jpg Τα οικόσημα των Ντύρερ και Χόλπερ ενωμένα 1490 Λάδι σε πάνελ 47 × 39 cm Φλωρεντία, Ουφίτσι
Albrecht-self.jpg Αυτοπροσωπογραφία με αγκάθι 1493 Λάδι σε λινό μεταφερμένο από περγαμηνή 56.5 × 44.5 cm Παρίσι, Μουσείο του Λούβρου
Albrecht Dürer - Christ as the Man of Sorrows - WGA06911.jpg Ο Άνθρωπος των Θλίψεων περ. 1493 Λάδι σε πάνελ 30 × 19 cm Καρλσρούη, Staatliche Kunsthalle
Albrecht Dürer 062.jpg Madonna Bagnacavallo περ. 1495 Λάδι σε πάνελ 48 × 36 cm Mamiano (Parma), Collezione Magnani
Albrecht Dürer - Portrait of Elector Frederick the Wise of Saxony - WGA6914.jpg Φρειδερίκος Γ΄ο Σοφός, εκλέκτωρ της Σαξονίας 1496 Τέμπερα σε καμβά 76 × 57 cm Βερολίνο, Πινακοθήκη
Albrecht Dürer 065.jpg Το Τρίπτυχο της Δρέσδης 1496 Λάδι σε καμβά 117 × 96.5 cm (κεντρικός πίνακας), 114 × 45 cm (πλευρικοί πίνακες) Δρέσδη, Πινακοθήκη των Παλαιών Δασκάλων
Albrecht Dürer 012.jpg Ο Άγιος Ιερώνυμος στην έρημο περ. 1496 Λάδι σε πάνελ 23 × 17 cm Λονδίνο, Εθνική Πινακοθήκη
Albrecht durer heavenly body in the night sky.jpg Σκηνή στον ουρανό περ. 1496 Λάδι σε πάνελ 23 × 17 cm Λονδίνο, Εθνική Πινακοθήκη
Durer, polittico dei sette dolori, ricostruzione.jpg Οι Επτά Θλίψεις της Παρθένου περ. 1496 Λάδι σε πάνελ 109 × 43 cm (κεντρικός πίνακας), 63 × 46 cm (κάθε πλευρικός πίνακας) Μόναχο, Παλαιά Πινακοθήκη και Δρέσδη, Πινακοθήκη των Παλαιών Δασκάλων
Albrecht Dürer - Portrait of Dürer's Father at 70.jpg Ο πατέρας του καλλιτέχνη 1497 Λάδι σε πάνελ 51 × 40.3 cm Λονδίνο, Εθνική Πινακοθήκη
Albrecht Dürer 016.jpg Προσωπογραφία νέας 1497 Λάδι σε καμβά 56 × 43 cm Φραγκφούρτη, Μουσείο Σταίντελ
Albrecht Dürer 015.jpg Κοπέλλα με πλεγμένα μαλλιά 1497 Λάδι σε καμβά 56.5 × 42.5 cm Βερολίνο, Πινακοθήκη
Albrecht Dürer 057.jpg Προσωπογραφία ανδρός 1497–98 Λάδι σε περγαμηνή σε πάνελ 24.2 × 20 cm Kreuzlingen, Sammlung Heinz Kisters
Selbstporträt, by Albrecht Dürer, from Prado in Google Earth.jpg Αυτοπροσωπογραφία 1498 Λάδι σε πάνελ 52.5 × 41 cm Μαδρίτη, Μουσείο του Πράδο
Albrecht Dürer 011.jpg Πιετά 1498 Λάδι σε πάνελ 147 × 118 cm Νυρεμβέργη, Germanisches Nationalmuseum
Albrecht Dürer - Madonna and Child (obverse) - Google Art Project.jpg Madonna Haller 1496–1499 Λάδι σε πάνελ 52.4 × 42.2 cm Ουάσινγκτον, National Gallery of Art
Albrecht Dürer - Lot and His Daughters (reverse) - Google Art Project.jpg Η φυγή του Λωτ 1496–1499 Λάδι σε πάνελ 52.4 × 42.2 cm Ουάσινγκτον, National Gallery of Art
Durer, stemmi tuchner.jpg Τα οικόσημα των Τούχερ και Ρίτερ ενωμένα 1499 Λάδι σε πάνελ 28 × 24 cm Βαϊμάρη, Schlossmuseum
Albrecht Dürer 077.jpg Hans Tucher 1499 Λάδι σε πάνελ 28 × 24 cm Βαϊμάρη, Schlossmuseum
Albrecht Dürer 074.jpg Felicitas Tucher, το γένος Rieter 1499 Λάδι σε πάνελ 28 × 24 cm Βαϊμάρη, Schlossmuseum
Albrecht Dürer 073.jpg Elsbeth Tucher 1499 Λάδι σε πάνελ 29 × 23 cm Κάσσελ, Staatliche Kunstsammlungen
Albrecht Dürer - Portrait of Oswolt Krel - WGA6933.jpg Όσβολτ Κρελ 1499 Λάδι σε πάνελ 50 × 39 cm (κεντρικός πίνακας), 50 × 16 cm (πλευρικοί πίνακες) Μόναχο, Παλαιά Πινακοθήκη
Albrecht Dürer 098.jpg Άγιος Σεβαστιανός (;) περ. 1499 Λάδι σε πάνελ 52 × 40 cm Μπέργκαμο, Accademia Carrara
Durer selfporitrait.jpg Αυτοπροσωπογραφία με γούνα 1500 Λάδι σε πάνελ 67.1 × 489 cm Μόναχο, Παλαιά Πινακοθήκη
Albrecht Dürer 042.jpg Ο Ηρακλής και οι Στυμφαλίδες Όρνιθες 1500 Λάδι σε πάνελ 87 × 110 cm Νυρεμβέργη, Germanisches Nationalmuseum
Albrecht Dürer - Paumgartner-Altar - Alte Pinakothek München.jpg Τρίπτυχο Πάουμγκάρτνερ περ. 1500 Λάδι σε πάνελ 155 × 126.1 cm (κεντρικός πίνακας), 151 × 61 cm (πλευρικοί πίνακες) Μόναχο, Παλαιά Πινακοθήκη
Albrecht Duerer- Lamentation for Christ.JPG Πιετά 1500–1503 Λάδι σε πάνελ 151 × 121 cm Μόναχο, Παλαιά Πινακοθήκη
Albrecht Dürer 059.jpg Παρθένος γαλακτοτροφούσα 1503 Λάδι σε πάνελ 24.1 cm × 18.3 cm Βιέννη, Μουσείο Ιστορίας της Τέχνης
Jarbach Altarpiece 01.jpg Εικόνα Βωμού Jabach 1503-1504 Λάδι σε πάνελ 94 × 51 cm (Ο Ιώβ εμπαίζεται από την γυναίκα του), 94 x 57 cm (Οι μουσικοί) Φραγκφούρτη, Μουσείο Σταίντελ και Κολωνία, Wallraf-Richartz Museum
Albrecht Dürer - Adorazione dei Magi - Google Art Project.jpg Η Προσκύνηση των Μάγων 1504 Λάδι σε πάνελ 99 × 113.5 cm Φλωρεντία, Ουφίτσι
Albrecht Dürer - Portrait of a Man - WGA6957.jpg Προσωπογραφία ανδρός περ. 1504 Λάδι σε πάνελ 43 × 29 cm Βουδαπέστη, Μουσείο Καλών Τεχνών
Albrecht Dürer - Portrait of a Young Venetian Woman - Google Art Project.jpg Η Βενετσιάνα 1505 Λάδι σε πάνελ 32.5 × 24.5 cm Βιέννη, Μουσείο Ιστορίας της Τέχνης
Salvator Mundi, by Albrecht Dürer, MET.jpg Salvator Mundi (Ο Σωτήρας του Κόσμου [ημιτελές] 1505 Λάδι σε πάνελ 58.1 × 47 cm Νέα Υόρκη, Μητροπολιτικό Μουσείο
Albrecht Dürer - Burkhard von Speyer - Google Art Project.jpg Burkard von Speyer 1506 Λάδι σε πάνελ 31.7 × 26 cm Ηνωμένο Βασίλειο, Royal Collection
Albrecht Dürer 099.jpg Η γιορτή του Ροζαρίου 1506 Λάδι σε πάνελ 162 × 194.5 cm Πράγα, Národní galerie
Albrecht Dürer - Portrait of a Young Man - Palazzo Rosso Genoa.jpg Προσωπογραφία νέου 1506 Λάδι σε πάνελ 50 × 40 cm Γένοβα, Palazzo Rosso
Madonna with the Siskin by Albrecht Dürer - Gemäldegalerie - Berlin - Germany 2017.jpg Η Παναγία με την καρδερίνα 1506 Λάδι σε πάνελ 91 × 76 cm Βερολίνο, Πινακοθήκη
Albrecht Dürer - Jesus among the Doctors - Google Art Project.jpg Ο Ιησούς δωδεκαετής στο Ναό 1506 Λάδι σε πάνελ 64.3 × 80.3 cm Μαδρίτη, Museo Thyssen-Bornemisza
Albrecht Dürer - Bildnis einer jungen Venezianerin - Google Art Project.jpg Βενετσιάνα 1506–1507 Λάδι σε πάνελ 28.5 × 21.5 cm Βερολίνο, Πινακοθήκη
Albrecht Dürer - Adam and Eve (Prado) 2.jpg Αδάμ και Εύα 1507 Λάδι σε πάνελ 209 × 81 cm (κάθε πίνακας) Μαδρίτη, Μουσείο του Πράδο
Albrecht Dürer 094.jpg Προσωπογραφία νέου 1507 Λάδι σε πάνελ 35 × 29 cm Βιέννη, Μουσείο Ιστορίας της Τέχνης
Albrecht Dürer 004b.jpg Αλληγορία της Φιλαργυρίας 1507 Λάδι σε πάνελ 35 × 29 cm Βιέννη, Μουσείο Ιστορίας της Τέχνης
Albrecht Dürer 092.jpg Το κορίτσι με τον κόκκινο μπερέ 1507 Λάδι σε πάνελ μεταφερμένο από περγαμηνή 30 × 20 cm Βερολίνο, Πινακοθήκη
Albrecht Dürer - Marter der zehntausend Christen (Yorck Project).jpg Το μαρτύριο των Δέκα Χιλιάδων 1508 Λάδι σε καμβά μεταφερμένο από πάνελ 101 × 89 cm Βιέννη, Μουσείο Ιστορίας της Τέχνης
Albrecht Dürer 041.jpg Εικόνα Βωμού Heller [αντίγραφο] 1508–1509 Τέμπερα και λάδι σε πάνελ 189 × 138 cm (κεντρικός πίνακας) Φραγκφούρτη, Historisches Museum
Dürer - Die heilige Familie2.jpg Αγία Οικογένεια 1509 Λάδι σε πάνελ 31 × 39 cm Ρόττερνταμ, Museum Boijmans Van Beuningen
Albrecht Dürer 003.jpg Η προσκύνηση της Τριάδος (Landauer Altar) 1511 Λάδι σε πάνελ 135 × 123.4 cm Βιέννη, Μουσείο Ιστορίας της Τέχνης
Albrecht Dürer - Virgin and child with a pear - Google Art Project.jpg Παρθένος και Βρέφος με αχλάδι 1512 Λάδι σε πάνελ 49 × 37 cm Βιέννη, Μουσείο Ιστορίας της Τέχνης
Albrecht Dürer - Emperor Charlemagne and Emperor Sigismund - WGA06997.jpg Αυτοκράτορας Καρλομάγνος και αυτοκράτορας Σιγισμούνδος περ. 1512 Λάδι και τέμπερα σε πάνελ 215 × 115 cm (κάθε πίνακας, περιλαμβανομένου του πλαισίου) Νυρεμβέργη, Germanisches Nationalmuseum
Albrecht Dürer - The Madonna of the Carnation - WGA7000.jpg Η Παναγία με το γαρύφαλλο 1516 Λάδι σε πάνελ 36 x 25 cm Μόναχο, Παλαιά Πινακοθήκη
Albrecht Dürer 085.jpg Michael Wolgemut 1516 Λάδι και τέμπερα σε πάνελ 29 × 27 cm Νυρεμβέργη, Germanisches Nationalmuseum
Albrecht Dürer - Bildnis eines Geistlichen (National Gallery of Art).jpg Προσωπογραφία κληρικού 1516 Λάδι σε περγαμηνή σε ύφασμα 41.7 × 32.7 cm Ουάσινγκτον, National Gallery of Art
Durer, santi giacomo e filippo.jpg Άγιος Φίλιππος και άγιος Ιάκωβος 1516 Τέμπερα σε πάνελ 45 × 38 and 46 × 37 cm Φλωρεντία, Ουφίτσι
Albrecht Dürer 101.jpg Η αυτοκτονία της Λουκρητίας 1518 Λάδι σε πάνελ 168 × 74.8 cm Μόναχο, Παλαιά Πινακοθήκη
Durer, madonna in preghiera.jpg Παρθένος δεομένη 1518 Λάδι σε πάνελ 53 × 43 cm Βερολίνο, Πινακοθήκη
Albrecht Dürer 046.jpg Αγία Άννα, Παρθένος και Βρέφος 1519 Λάδι και τέμπερα σε καμβά μεταφερμένο από πάνελ 60 × 50 cm Νέα Υόρκη, Μητροπολιτικό Μουσείο
Albrecht Dürer 080.jpg Jakob Fugger ο Πλούσιος περ. 1520 Τέμπερα σε καμβά 69 × 53 cm Άουγκσμπουργκ, Staatsgalerie
Albrecht Dürer - Portrait of Maximilian I - Google Art Project.jpg Μαξιμιλιανός Α΄ 1519 Λάδι σε πάνελ 74 × 61.5 cm Βιέννη, Μουσείο Ιστορίας της Τέχνης
Albrecht Dürer 083.jpg Μαξιμιλιανός Α΄ 1519 Τέμπερα σε καμβά 83 × 65 cm Νυρεμβέργη, Germanisches Nationalmuseum
Albrecht Dürer 090.jpg Προσωπογραφία ανδρός 1520 Τέμπερα σε καμβά επικολλημένη σε πάνελ 40 × 30 cm Παρίσι, Μουσείο του Λούβρου
Albrecht Dürer - Head of a Woman - WGA7014.jpg Κεφάλι γυναίκας περ. 1520 Τέμπερα σε καμβά 25.5 × 21.5 cm Παρίσι, Εθνική Βιβλιοθήκη της Γαλλίας
Albrecht Dürer - Portrait of Bernhard von Reesen - Google Art Project.jpg Bernhart von Reesen 1521 Λάδι σε πάνελ 45.4 × 31.5 cm Δρέσδη, Πινακοθήκη των Παλαιών Δασκάλων
Albrecht Dürer 087.jpg Προσωπογραφία ανδρός (Rodrigo de Almada) 1521 Λάδι σε πάνελ 50 × 32 cm Βοστώνη, Isabella Stewart Gardner Museum
Albrecht Dürer 035.jpg Ο Άγιος Ιερώνυμος στο σπουδαστήριό του 1521 Λάδι σε πάνελ 60 × 48 cm Λισαβόνα, Museu Nacional de Arte Antiga
Albrecht Dürer - Bildnis eines unbekannten Mannes.jpg Προσωπογραφία ευγενούς 1521 Λάδι σε πάνελ 50 × 36 cm Μαδρίτη, Μουσείο του Πράδο
Dürer Virgin and Child.jpg Αγία Άννα, Παρθένος και Βρέφος 1523 Λάδι σε πάνελ 75 x 64.5 cm Βαρσοβία, Πινακοθήκη Porczyński
Albrecht Dürer 061.jpg Η Παναγία με το αχλάδι 1526 Λάδι σε πάνελ 43 × 31 cm Φλωρεντία, Ουφίτσι
Albrecht Dürer - Jakob Muffel - Google Art Project.jpg Jakob Muffel 1526 Λάδι σε καμβά μεταφερμένο από πάνελ 48 × 36 cm Βερολίνο, Πινακοθήκη
Albrecht Dürer 078.jpg Hieronymus Holzschuher 1526 Λάδι σε πάνελ 51 × 37 cm Βερολίνο, Πινακοθήκη
Albrecht Dürer - Johannes Kleberger - Google Art Project.jpg Johannes Kleberger 1526 Λάδι σε πάνελ 36.5 × 36.5 cm Βιέννη, Μουσείο Ιστορίας της Τέχνης
Vier Apostel (Albrecht Duerer).jpg Οι Απόστολοι Ιωάννης, Πέτρος, Μάρκος και Παύλος 1526 Λάδι σε πάνελ 212.8 × 76.2 cm (κάθε πίνακας) Μόναχο, Παλαιά Πινακοθήκη
Albrecht Dürer - Way to Calvary - WGA07030.jpg Πορεία προς τον Γολγοθά 1527 Λάδι σε πάνελ 32 × 47 cm Μπέργκαμο, Accademia Carrara


Χαλκογραφίες[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Εικόνα Τίτλος Χρονολογία Τεχνική Διαστάσεις σε χιλιοστά Κατάλογος Bartsch
01 Сonversion of Paul.jpg Η μεταστροφή του Αγίου Παύλου 1494 Copper engraving 295 × 217 mm
02 The Ravisher.jpg Ο Θάνατος ορμά σε νεαρή γυναίκα ή Ο άρπαγας 1495–1495 Copper engraving 110 × 92 mm B92
03 The Great Courier.jpg Ο μεγάλος Ταχυδρόμος 1494–1495 Copper engraving 100 × 115 mm
04 The Virgin with the Dragonfly.jpg Η Αγία Οικογένεια με την λιμπελούλα 1495 Copper engraving 151 × 140 mm B44
05 Offer of Love.jpg Το αταίριαστο ζευγάρι ή Ερωτική προσφορά 1495 Copper engraving 151 × 140 mm B93
06 Five Lansquenets and an Oriental on Horseback.jpg Πέντε λογχοφόροι και έφιππος Ανατολίτης 1495 Copper engraving 133 × 147 mm B88
St Jerome Penitent in the Wilderness - Rijksmuseum.jpg Ο Άγιος Ιερώνυμος στην έρημο 1494–1498 Copper engraving 316 × 225 mm B61
08 The Penance of St John Chrysostom.jpg Η μετάνοια του Αγίου Ιωάννη Χρυσοστόμου 1494–1498 Copper engraving 183 × 119 mm B63
09 The Deformed Landser Sow.jpg Η δύσμορφη γουρούνα 1494–1498 Copper engraving 118 × 126 mm B95
10 The Prodigal Son.jpg Ο Άσωτος Υιός 1494–1498 Copper engraving 247 × 191 mm B28
11 The Small Fortune.jpg Η μικρή Τύχη 1495–1496 Copper engraving 120 × 66 mm B78
12 The Small Courier.jpg Ο μικρός Ταχυδρόμος 1496 Copper engraving 110 × 78 mm B80
13 A Cook and his Wife.jpg Ένας μάγειρος και η γυναίκα του 1496 Copper engraving 109 × 77 mm B84
14 Three Peasants in Conversation.jpg Τρεις χωρικοί συζητούν 1496–1497 Copper engraving 108 × 77 mm B86
Dürer - Fräulein zu Pferd und Landknecht.jpg Κυρία σε άλογο και λογχοφόρος 1496–1497 Copper engraving 106 × 77 mm B82
16 An Oriental Family.jpg Ανατολίτικη οικογένεια 1496–1497 Copper engraving 111 × 79 mm B85
17 Peasant and His Wife.jpg Χωρικός και η γυναίκα του 1496–1498 Copper engraving 109 × 77 mm B83
18 The Four Naked Women.jpg Οι τέσσερις μάγισσες 1497 Copper engraving 194 × 135 mm B75
Dürer-Spaziergang.jpg Νεαρό ζευγάρι απειλούμενο από τον Θάνατο ή Ο περίπατος 1496–1500 Copper engraving 194 × 120 mm B94
20 The Madonna with the Monkey.jpg Η Παναγία με την μαϊμού 1496–1500 Copper engraving 190 × 121 mm B42
Albrecht Dürer - Le Rêve du docteur.jpg Ο πειρασμός του τεμπέλη ή Το όνειρο του γιατρού 1496–1500 Copper engraving 190 × 121 mm B76
22 The Sea Monster.jpg Το θαλάσσιο τέρας 1496–1500 Copper engraving 248 × 189 mm B71
23 Hercules at the Crossroad.jpg Ο Ηρακλής στο σταυροδρόμι 1496–1500 Copper engraving 320 × 222 mm B73
24 Sol Justitiae.jpg Ο ήλιος της Δικαιοσύνης 1498–1501 Copper engraving 105 × 76 mm B79
25 St Sebastian, Tied to a Column.jpg Ο Άγιος Σεβαστιανός δεμένος στον στύλο 1497–1501 Copper engraving 106 × 76 mm B56
26 Virgin and Child Standing on a Crescent Moon.jpg Παρθένος και Βρέφος πάνω σε ημισέληνο 1498–1500 Copper engraving 107 × 77 mm B30
27 The Man of Sorrows with Arms Outstretched.jpg Ο Άνθρωπος των Θλίψεων με τα χέρια ανοιγμένα 1500 Copper engraving 117 × 71 mm B20
28 St Sebastian, Tied To a Tree.jpg Ο Άγιος Σεβαστιανός δεμένος στο δέντρο 1499–1503 Copper engraving 115 × 71 mm B55
29 The Virgin and Child with Saint Anne.jpg Παρθένος και Βρέφος με την Αγία Άννα 1500–1502 Copper engraving 116 × 71 mm B29
30 St Eustace.jpg Άγιος Ευστάθιος 1499–1503 Copper engraving 359 × 261 mm B57
31 The Witch.jpg Η μάγισσα 1498–1502 Copper engraving 115 × 71 mm B67
32 Three Putti with Trumpets, Shield, and Helmet.jpg Τρεις ερωτιδείς με τρομπέτες, ασπίδα και κράνος 1498–1502 Copper engraving 114 × 72 mm B66
Nemesis by Albrecht Dürer.jpg Νέμεσις ή Καλή Τύχη 1501–1502 Copper engraving 330 × 230 mm B77
34 Apollo and Diana.jpg Απόλλων και Άρτεμις 1501–1506 Copper engraving 115 × 70 mm B68
35 St George on Foot.jpg Πεζός Άγιος Γεώργιος 1500–1505 Copper engraving 116 х 72 mm B53
36 A Standard Bearer.jpg Σημαιοφόρος 1502–1503 Copper engraving 115 х 70 mm B87
37 Coat of Arms with Lion and Rooster.jpg Οικόσημο με λιοντάρι και πετεινό 1500–1503 Copper engraving 182 х 118 mm B100
38 Madonna on a Grassy Bench.jpg Η Παναγία του χορταριασμένου πάγκου 1503 Copper engraving 114 × 71 mm B34
Coat of arms with a Skull by Albrecht Dürer.jpg Οικόσημο με νεκροκεφαλή 1503 Copper engraving 220 × 158 mm B101
40 Nativity.jpg Η Γέννηση 1504 Copper engraving 186 × 120 mm B2
Albrecht Dürer - Adam and Eve (Rijksmuseum RP-P-OB-1155).jpg Αδάμ και Εύα 1504 Copper engraving 248 × 192 mm B1
42 Satyr Family.jpg Οικογένεια σατύρου 1505 Copper engraving 115 × 70 mm B69
43 Small Horse.jpg Μικρό άλογο 1505 Copper engraving 165 × 108 mm B96
Large Horse by Albrecht Dürer.jpg Μεγάλο άλογο 1505 Copper engraving 167 × 119 mm B97
Albrecht Dürer - St George on Horseback - WGA7294.jpg Έφιππος Άγιος Γεώργιος 1508 Copper engraving 109 × 85 mm B54
46 Crucifixion.jpg Σταύρωση 1508 Copper engraving 134 × 98 mm B24
47 Virgin on a Crescent with a Starry Crown.jpg Παρθένος και Βρέφος πάνω σε ημισέληνο με στεφάνι από άστρα 1508 Copper engraving 119 × 75 mm B31
48 The Holy Family with St John, The Magdalen and Nicodemus.jpg Η Αγία Οικογένεια με τον Άγιο Ιωάννη, την Μαγδαληνή και τον Νικόδημο 1510 Drypoint 216 × 190 mm B43
Albrecht Dürer, Madonna with the Pear, 1511 engraving, Rijksmuseum Amsterdam.jpg Η Παναγία με το αχλάδι 1511 Copper engraving 160 × 107 mm B41
50 St Jerome by the Pollard Willow.jpg Ο Άγιος Ιερώνυμος δίπλα στην κλαδεμένη ιτιά 1512 Drypoint 208 × 185 mm B59
51 Man of Sorrows with Hands Bound.jpg Ο Άνθρωπος των Θλίψεων με τα χέρια δεμένα 1512 Drypoint 118 × 74 mm B21
52 Sudarium Displayed by Two Angels.jpg Άγγελοι που κρατούν την Σινδόνη 1513 Copper engraving 100 × 139 mm B25
53 Madonna by the Tree.jpg Παρθένος και Βρέφος δίπλα στο δέντρο 1513 Copper engraving 117 × 75 mm B35
54 Knight, Death and the Devil.jpg Ιππότης, Θάνατος και Διάβολος 1513 Copper engraving 246 × 188 mm B98
Dürer Tanzendes Bauernpaar.jpg Ζευγάρι χωρικών χορεύει 1514 Copper engraving 117 × 74 mm B90
56 The Bagpiper.jpg Ο ασκαύλης 1514 Copper engraving 116 × 75 mm B91
Saint Jerome in his Study.jpg Ο Άγιος Ιερώνυμος στο σπουδαστήριό του 1514 Copper engraving 247 × 188 mm B60
58 Madonna by the Wall.jpg Παρθένος και Βρέφος δίπλα σε τείχος 1514 Copper engraving 147 × 101 mm B40
Dürer Melancholia I.jpg Μελαγχολία Α΄ 1514 Copper engraving 239 × 188 mm B74
60 Virgin and Child on the Crescent Moon with a Diadem.jpg Παρθένος και Βρέφος πάνω σε ημισέληνο με διάδημα 1514 Copper engraving 118 × 76 mm B33
61 The Apostle Paul.jpg Απόστολος Παύλος 1514 Copper engraving 118 × 74 mm B50
62 The Apostle Thomas.jpg Απόστολος Θωμάς 1514 Copper engraving 117 × 75 mm B48
63 Man of Sorrows, Seated.jpg ''Ο Άνθρωπος των Θλίψεων καθιστός 1515 Etching 112 × 67 mm B22
64 Agony in the Garden.jpg Η Αγωνία στον Κήπο 1515 Etching 224 × 157 mm B19
65 The Desperate Man.jpg Ο απελπισμένος άνθρωπος 1513–1517 Etching 186 × 135 mm B70
66 Sudarium Spread Out by an Angel.jpg Άγγελοι ανοίγουν την Σινδόνη 1516 Etching 184 × 133 mm B26
Albrecht Dürer, Abduction of Proserpine on a Unicorn, 1516 engraving, Rijksmuseum Amsterdam.jpg Η απαγωγή της Περσεφόνης με μονόκερω 1516 Etching 315 × 211 mm B72
68 The Virgin on a Crescent with a Crown of Stars and a Sceptre.jpg Παρθένος και Βρέφος πάνω σε ημισέληνο με στέμμα από άστρα και σκήπτρο 1516 Copper engraving 118 × 74 mm B32
69 Madonna Crowned by Two Angels.jpg Η Παναγία στεφόμενη από δύο αγγέλους 1518 Copper engraving 155 × 101 mm B39
Nürnberger Feldschlange.JPG Τοπίο με κανόνι 1518 Etching 218 × 324 mm B99
71 The Small Cardinal.jpg Ο καρδινάλιος Albrecht von Brandenburg ή Ο Μικρός Καρδινάλιος 1519 Copper engraving 146 × 96 mm B102
A72 St Anthony.jpg Άγιος Αντώνιος 1519 Copper engraving 98 × 142 mm B58
73 The Peasant and His Wife at the Market.jpg Ο χωρικός και η γυναίκα του στην αγορά 1519 Copper engraving 115 × 72 mm B89
74 Madonna Nursing.jpg Παναγία γαλακτοτροφούσα 1519 Copper engraving 115 × 74 mm B36
75 Madonna Crowned by an Angel.jpg Η Παναγία στεφόμενη από άγγελο 1520 Copper engraving 138 × 99 mm B37
76 Madonna with the Swaddled Infant.jpg Η Παναγία με το φασκιωμένο Βρέφος 1520 Copper engraving 141 × 96 mm B38
77 St Christopher Facing to the Right.jpg Ο Άγιος Χριστόφορος κοιτάζοντας δεξιά 1521 Copper engraving 118 × 75 mm B52
78 St Christopher Facing to the Left.jpg Ο Άγιος Χριστόφορος κοιτάζοντας αριστερά 1521 Copper engraving 118 × 75 mm B51
79 the Great Cardinal.jpg Ο καρδινάλιος Albrecht von Brandenburg ή Ο Μεγάλος Καρδινάλιος 1523 Copper engraving 174 × 127 mm B103
80 St Bartholomew.jpg Απόστολος Βαρθολομαίος 1523 Copper engraving 121 × 75 mm B47
81 St Simon.jpg Απόστολος Σίμων 1523 Copper engraving 118 × 75 mm B49
82 Large Crucifixion.jpg Μεγάλη Σταύρωση (περίγραμμα μόνο) с. 1523 Copper engraving 320 × 226 mm
83 Portrait of Frederick the Wise.jpg Φρειδερίκος ο Σοφός, εκλέκτωρ της Σαξονίας 1524 Copper engraving 193 × 126 mm B104
84 Willibald Pirckheimer.jpg Willibald Pirckheimer 1524 Copper engraving 182 × 111 mm B106
85 St Philip.jpg Απόστολος Φίλιππος 1526 Copper engraving 122 × 76 mm B46
86 Philipp Melanchthon.jpg Φίλιππος Μελάγχθων 1526 Copper engraving 177 × 127 mm B105
ErasumsDurer.jpg Έρασμος 1526 Copper engraving 249 × 193 mm B107
P01 Man of Sorrows by the Column.jpg Ο Άνθρωπος των Θλίψεων στον στύλο (Πάθος υπ' αρ. 1) 1509 Copper engraving 117 × 76 mm B3
Dürer, Kupferstichpassion 02, Am Ölberg.jpg Η Αγωνία στον Κήπο (Πάθος υπ' αρ. 2) 1508 Copper engraving 117 × 72 mm B4
Dürer, Kupferstichpassion 03, Gefangennahme.jpg Το φιλί του Ιούδα (Πάθος υπ' αρ. 3) 1508 Copper engraving 117 × 76 mm B5
Dürer, Kupferstichpassion 04, Vor Kaiphas.jpg Ο Χριστός ενώπιον του Καϊάφα (Πάθος υπ' αρ. 4) 1512 Copper engraving 117 × 73 mm B6
Dürer, Kupferstichpassion 05, Vor Pilatus.jpg Ο Χριστός ενώπιον του Πιλάτου (Πάθος υπ' αρ. 5) 1512 Copper engraving 128 × 88 mm B7
Dürer, Kupferstichpassion 06, Geißelung.jpg Η Μαστίγωση (Πάθος υπ' αρ. 6) 1512 Copper engraving 119 × 76 mm B8
Dürer, Kupferstichpassion 07, Dornenkrönung.jpg Ο ακάνθινος στέφανος (Πάθος υπ' αρ. 7) 1512 Copper engraving 119 × 76 mm B9
Dürer, Kupferstichpassion 08, Ecce homo.jpg Ίδε ο άνθρωπος (Πάθος υπ' αρ. 8) 1512 Copper engraving 117 × 74 mm B10
Dürer, Kupferstichpassion 09, Handwaschung.jpg Ο Πιλάτος νίπτει τας χείρας του (Πάθος υπ' αρ. 9) 1512 Copper engraving 120 × 79 mm B11
Dürer, Kupferstichpassion 10, Kreuztragung.jpg Πορεία προς τον Γολγοθά (Πάθος υπ' αρ. 10) 1512 Copper engraving 115 × 73 mm B12
Dürer, Kupferstichpassion 11, Kreuzigung.jpg Σταύρωση (Πάθος υπ' αρ. 11) 1511 Copper engraving 117 × 74 mm B13
Dürer, Kupferstichpassion 12, Kreuzabnahme.jpg Θρήνος για τον νεκρό Χριστό (Πάθος υπ' αρ. 12) 1512 Copper engraving 127 × 82 mm B14
Dürer, Kupferstichpassion 13, Grablegung.jpg Αποκαθήλωση (Πάθος υπ' αρ. 13) 1512 Copper engraving 117 × 73 mm B15
Dürer, Kupferstichpassion 14, Vorhölle.jpg Η εις Άδου κάθοδος (Πάθος υπ' αρ. 14) 1512 Copper engraving 115 × 74 mm B16
Dürer, Kupferstichpassion 15, Auferstehung.jpg Ανάσταση (Πάθος υπ' αρ. 15) 1512 Copper engraving 118 × 75 mm B17
Dürer, Kupferstichpassion 16, Goldene Pforte.jpg Οι Απόστολοι Πέτρος και Ιωάννης θεραπεύουν τον παράλυτο (Πάθος υπ' αρ. 16) 1513 Copper engraving 115 × 74 mm B18


Ξυλογραφίες[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Εικόνα Τίτλος από την σειρά Χρονολογία Διαστάσεις σε χιλιοστά Κατάλογος Bartsch
Dürer Apocalypse 0.jpg Σελίδα τίτλου της δεύτερης λατινικής έκδοσης του 1511 Apocalypsis
(πλήρης τίτλος Apocalypsis cum Figuris)
1511 395 x 285 B60
Dürer Apocalypse 1.jpg 1. Το μαρτύριο του Αγίου Ιωάννη Apocalypsis 1496-1497 395 x 285 B61
Dürer Apocalypse 2.jpg 2. Το όραμα των Επτά Λυχνιών Apocalypsis
(Αποκάλυψις 1,12)
1496-1498 395 x 285 B62
Dürer Apocalypse 3.jpg 3. Ο Άγιος Ιωάννης γονατίζει ενώπιον του Χριστού και των εικοσιτεσσάρων πρεσβυτέρων Apocalypsis
(4,4)
1496 395 x 285 B63
Dürer Apocalypse 4.jpg 4. Οι Τέσσερις Ιππείς της Αποκαλύψεως Apocalypsis
(6,1 επ.)
1497-1498 395 x 285 B64
Dürer Apocalypse 5.jpg 5. Το άνοιγμα της Πέμπτης και Έκτης σφραγίδος Apocalypsis
(6,9-17)
1497-1498 395 x 285 B65
Dürer Apocalypse 6.jpg 6. Οι τέσσερις άγγελοι οι κρατούντες τους τέσσερις ανέμους της γης και η σφράγιση των δούλων του Θεού Apocalypsis
(7,1-8)
1497-1498 395 x 285 B66
Dürer Apocalypse 7.jpg 7. Η προσκύνηση του Αρνίου Apocalypsis
(7,9-17)
1496-1497 395 x 285 B67
Dürer Apocalypse 8.jpg 8. Το άνοιγμα της έβδομης σφραγίδας και η κραυγή του αετού Apocalypsis
(8,1-5 και 8,13)
1496-1497 395 x 285 B68
Dürer woodcut series - Apocalypse 9.jpg 9. Οι τέσσερις Άγγελοι του Θανάτου Apocalypsis
(8,6-12)
1496-1498 395 x 285 B69
Dürer Apocalypse 10.jpg 10. Ο Άγιος Ιωάννης τρώει το βιβλίο Apocalypsis
(10,9-11)
1498 395 x 285 B70
Dürer Apocalypse 11.jpg 11. Η Γυναίκα της Αποκάλυψης και ο επτακέφαλος δράκων Apocalypsis
(12)
1497 395 x 285 B71
Dürer Apocalypse 12.jpg 12. Η μάχη του Μιχαήλ με τον δράκοντα Apocalypsis
(20,1-3)
1498 395 x 285 B72
Dürer Apocalypse 13.jpg 13. Η Πόρνη της Βαβυλώνος Apocalypsis
(17)
1496-1497 395 x 285 B73
Dürer Apocalypse 14.jpg 14. Το θηρίο με τα κέρατα αρνίου και το επτακέφαλο θηρίο Apocalypsis
(13,11 και 13,1. 17,3)
1496-1497 395 x 285 B74
Dürer Apocalypse 15.jpg 15. Ο άγγελος με την κλείδα του φρέατος της Αβύσσου Apocalypsis
(9,1-3)
1497-1498 395 x 285 B75
Durer, la grande passione 01.jpg Σελίδα τίτλου Τα μεγάλα Πάθη 1511 390 x 280 B4
Dürer - Das Abendmahl.jpg 1. Μυστικός Δείπνος Τα μεγάλα Πάθη 1510 390 x 280 B5
Durer, la grande passione 02.jpg 2. Ο Χριστός στο Όρος των Ελαιών Τα μεγάλα Πάθη 1497-1500 390 x 280 B6
Dürer - Large Passion 10.jpg 3. Η σύλληψη του Χριστού Τα μεγάλα Πάθη 1510 390 x 280 B7
Durer, la grande passione 03.jpg 4. Η Μαστίγωση Τα μεγάλα Πάθη 1497-1500 390 x 280 B8
Durer, la grande passione 04.jpg 5. Ίδε ο άνθρωπος Τα μεγάλα Πάθη 1510 390 x 280 B9
Dürer - Die Kreuztragung Christi.jpg 6. Ο Χριστός φέρων τον Σταυρόν Τα μεγάλα Πάθη 1497-1500 390 x 280 B10
Durer, la grande passione 06.jpg 7. Σταύρωση Τα μεγάλα Πάθη 1497-1500 390 x 280 B11
Durer, la grande passione 07.jpg 8. Θρήνος για τον νεκρό Χριστό Τα μεγάλα Πάθη 1497-1500 390 x 280 B12
Durer, la grande passione 08.jpg 9. Η Ταφή Τα μεγάλα Πάθη 1497-1500 390 x 280 B13
Dürer - Large Passion 11.jpg 10. Η εις Άδου κάθοδος Τα μεγάλα Πάθη 1510 390 x 280 B14
Dürer - Large Passion 12.jpg 11. Ανάσταση Τα μεγάλα Πάθη 1510 390 x 280 B15
Duerer-Madonna.jpg Σελίδα τίτλου Η ζωή της Παρθένου 1511 295 x 210 B76
Dürer - Life of the Virgin 01.jpg 1. Η άρνηση της προσφοράς του Ιωακείμ Η ζωή της Παρθένου 1504 295 x 210 B77
Albrecht Dürer - Joachim et l'Ange.jpg 2. Άγγελος εμφανιζόμενος στον Ιωακείμ Η ζωή της Παρθένου 1504 295 x 210 B78
Durer, vita della vergine 03.jpg 3. Η συνάντηση Ιωακείμ και Άννας στην Χρυσή Πύλη Η ζωή της Παρθένου 1504 295 x 210 B79
Dürer - Life of the Virgin 04.jpg 4. Η γέννηση της Παρθένου Η ζωή της Παρθένου 1503 295 x 210 B80
Dürer - Life of the Virgin 05.jpg 5. Τα Εισόδια της Θεοτόκου Η ζωή της Παρθένου 1503 295 x 210 B81
Albrecht Dürer - Mariage de la Vierge.jpg 6. Η γάμοι της Παρθένου Η ζωή της Παρθένου 1504 295 x 210 B82
Dürer - Life of the Virgin 07.jpg 7. Ευαγγελισμός Η ζωή της Παρθένου 1503 295 x 210 B83
Dürer - Life of the Virgin 08.jpg 8. Η Επίσκεψη Η ζωή της Παρθένου 1503-1504 295 x 210 B84
Dürer - Life of the Virgin 09.jpg 9. Η προσκύνηση των ποιμένων Η ζωή της Παρθένου 1502-1503 295 x 210 B85
Dürer - Life of the Virgin 10.jpg 10. Η Περιτομή Η ζωή της Παρθένου 1503-1505 295 x 210 B86
Dürer - Life of the Virgin 11.jpg 11. Η προσκύνηση των Μάγων Η ζωή της Παρθένου 1503 295 x 210 B87
Presentation of Christ in the Temple Duerer VandA E.698-1940.jpg 12. Υπαπαντή Η ζωή της Παρθένου 1503-1505 295 x 210 B88
Dürer - Life of the Virgin 13.jpg 13. Φυγή στην Αίγυπτο Η ζωή της Παρθένου 1504 295 x 210 B89
Dürer - Ruhe auf der Flucht nach Ägypten.jpg 14. Ανάπαυση κατά την φυγή στην Αίγυπτο Η ζωή της Παρθένου 1502 295 x 210 B90
Dürer - Life of the Virgin 15.jpg 15. Ο Ιησούς δωδεκαετής στον Ναό Η ζωή της Παρθένου 1503 295 x 210 B91
'Life of the Virgin, Christ Taking Leave of his Mother', woodcut by Albrecht Dürer, c. 1504, Honolulu Academy of Arts.jpg 16. Ο Χριστός εγκαταλείπει την μητέρα του Η ζωή της Παρθένου 1503-1505 295 x 210 B92
Dürer - Life of the Virgin 17.jpg 17. Η Κοίμηση της Θεοτόκου Η ζωή της Παρθένου 1510 295 x 210 B93
Dürer - Life of the Virgin 18.jpg 18. Η στέψη της Παρθένου Η ζωή της Παρθένου 1510 295 x 210 B94
Dürer - Life of the Virgin 19.jpg 19. Η Παρθένος λατρευομένη από αγγέλους και αγίους Η ζωή της Παρθένου 1502 295 x 210 B95
Dürer - Small Passion title page.jpg Σελίδα τίτλου Τα μικρά Πάθη 1511 127 x 97 B16
Dürer - Small Passion 01.jpg 1. Το προπατορικό αμάρτημα Τα μικρά Πάθη 1510 127 x 97 B17
Dürer - Die Vertreibung aus dem Paradies.jpg 2. Η εκδίωξη των Πρωτοπλάστων Τα μικρά Πάθη 1510 127 x 97 B18
Dürer - Die Verkündigung an Maria.jpg 3. Ευαγγελισμός Τα μικρά Πάθη 1510 127 x 97 B19
Dürer - Jesu Geburt 001.jpg 4. Η Γέννηση Τα μικρά Πάθη 1510 127 x 97 B20
Dürer - Christi Abschied von seiner Mutter.jpg 5. Ο Χριστός εγκαταλείπει την μητέρα του Τα μικρά Πάθη 1508-1509 127 x 97 B21
Dürer - Christi Einzug in Jerusalem.jpg 6. Η είσοδος στα Ιεροσόλυμα Τα μικρά Πάθη 1508-1509 127 x 97 B22
Albrecht Dürer - Christ Driving the Moneychangers from the Temple.jpg 7. Η εκδίωξη των εμπόρων από τον Ναό Τα μικρά Πάθη 1508-1509 127 x 97 B23
Dürer - Small Passion 08.jpg 8. Μυστικός Δείπνος Τα μικρά Πάθη 1508-1509 127 x 97 B24
Dürer - Small Passion 09.jpg 9. Ο Χριστός πλένει τα πόδια του Πέτρου Τα μικρά Πάθη 1508-1509 127 x 97 B25
Dürer - Small Passion 10.jpg 10. Ο Χριστός στο Όρος των Ελαιών Τα μικρά Πάθη 1510 127 x 97 B26
Dürer - Small Passion 11.jpg 11. Το φιλί του Ιούδα Τα μικρά Πάθη 1509 127 x 97 B27
Dürer - Small Passion 12 - Christ Before Annas.jpg 12. Ο Χριστός ενώπιον του Άννα Τα μικρά Πάθη 1508-1509 127 x 97 B28
Dürer - Small Passion 13.jpg 13.Ο Χριστός ενώπιον του Καϊάφα Τα μικρά Πάθη 1508-1509 127 x 97 B29
Dürer - Small Passion 14 - Mocking of Christ.jpg 14. Ο Εμπαιγμός Τα μικρά Πάθη 1508-1509 127 x 97 B30
Dürer - Small Passion 15 - Christ Before Pilate.jpg 15. Ο Χριστός ενώπιον του Πιλάτου Τα μικρά Πάθη 1508-1509 127 x 97 B31
Jesus-och-Herodes.jpg 16. Ο Χριστός ενώπιον του Ηρώδη Τα μικρά Πάθη 1509 127 x 97 B32
Dürer - Small Passion 17 - Flagellation.jpg 17. Η Μαστίγωση Τα μικρά Πάθη 1509 127 x 97 B33
Dürer - Small Passion 18.jpg 18. Ο ακάνθινος στέφανος Τα μικρά Πάθη 1509 127 x 97 B34
Dürer - Small Passion 19 - Ecce Homo.jpg 19. Ίδε ο άνθρωπος Τα μικρά Πάθη 1509 127 x 97 B35
Dürer - Small Passion 20 - Pilate Washing his Hands.jpg 20. Ο Πιλάτος νίπτει τας χείρας του Τα μικρά Πάθη 1509 127 x 97 B36
Dürer - Small Passion 21 - Bearing of the Cross.jpg 21. Ο Χριστός φέρων τον Σταυρόν Τα μικρά Πάθη 1509 127 x 97 B37
Dürer - Small Passion 22 - Sudarium.jpg 22. Η Σινδόνη της Αγίας Βερόνικας Τα μικρά Πάθη 1510 127 x 97 B38
Dürer - Small Passion 23 - Christ Nailed to the Cross.jpg 23. Ο Χριστός καρφώνεται στον Σταυρό Τα μικρά Πάθη 1509 127 x 97 B39
Dürer - Small Passion 24.jpg 24. Σταύρωση Τα μικρά Πάθη 1509 127 x 97 B40
Dürer - Small Passion 25.jpg 25.Η εις Άδου κάθοδος Τα μικρά Πάθη 1509 127 x 97 B41
Dürer - Small Passion 26.jpg 26. Αποκαθήλωση Τα μικρά Πάθη 1509 127 x 97 B42
Dürer - Small Passion 27.jpg 27. Θρήνος για τον νεκρό Χριστό Τα μικρά Πάθη 1509-1510 127 x 97 B43
Dürer - Small Passion 28.jpg 28. Η Ταφή Τα μικρά Πάθη 1509-1510 127 x 97 B44
Dürer - Small Passion 29.jpg 29. Ανάσταση Τα μικρά Πάθη 1510 127 x 97 B45
Piccola passione 30.jpg 30. Ο Χριστός εμφανίζεται στην μητέρα του Τα μικρά Πάθη 1510 127 x 97 B46
Dürer - Noli me tangere.jpg 31. Μη μου άπτου Τα μικρά Πάθη 1510 127 x 97 B47
Dürer - Christus und die Jünger in Emmaus.jpg 32. Δείπνον εις Εμμαούς Τα μικρά Πάθη 1510 127 x 97 B48
Dürer - Der ungläubige Thomas.jpg 33. Η απιστία του Θωμά Τα μικρά Πάθη 1510 127 x 97 B49
Dürer - Die Himmelfahrt Christi.jpg 34. Η Ανάληψη Τα μικρά Πάθη 1510 127 x 97 B50
Dürer - Die Ausgiessung des heiligen Geistes.jpg 35. Η κάθοδος του Αγίου Πνεύματος Τα μικρά Πάθη 1510 127 x 97 B51
Albrecht Dürer The Last Judgment circa 1510.jpg 36. Δευτέρα Παρουσία Τα μικρά Πάθη 1510 127 x 97 B52

Πηγές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  • Wolf, Norbert. Albrecht Dürer. Prestel, 2010. ISBN 978-3-7913-4426-3
  • Borer (Alain) & Bon (Cécile). L'oeuvre Graphique De Albrecht Dürer. Hubschmid & Bouret. 1980.