Κατάλογος έργων της Staatsgalerie της Στουτγκάρδης

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Πήδηση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση

Η σελίδα αυτή περιέχει εικονογραφημένο κατάλογο έργων της Staatsgalerie της Στουτγκάρδης.

Εικόνα Καλλιτέχνης Τίτλος Χρονολογία Παρατηρήσεις
Hans Memling - Bathsheba - WGA14921.jpg Χανς Μέμλινγκ Βηρσαβεέ 1485
Hans Holbein d. Ä. 022.jpg Χανς Χολμπάιν ο πρεσβύτερος Πάθη του Graue – Αγωνία στον Κήπο μεταξύ 1494 και 1500
Hans Holbein d. Ä. 015.jpg Χανς Χολμπάιν ο πρεσβύτερος Πάθη του Graue – Το φιλί του Ιούδα
Hans Holbein d. Ä. 020.jpg Χανς Χολμπάιν ο πρεσβύτερος Πάθη του Graue – Ο Χριστός προ του Άννα
Hans Holbein d. Ä. 018.jpg Χανς Χολμπάιν ο πρεσβύτερος Πάθη του Graue – Η Μαστίγωση
Hans Holbein d. Ä. 021.jpg Χανς Χολμπάιν ο πρεσβύτερος Πάθη του Graue – Ο ακάνθινος στέφανος
Hans Holbein d. Ä. 013.jpg Χανς Χολμπάιν ο πρεσβύτερος Πάθη του Graue – Ίδε ο άνθρωπος
Hans Holbein d. Ä. 016.jpg Χανς Χολμπάιν ο πρεσβύτερος Πάθη του Graue – Ο Χριστός προ του Πιλάτου
Hans Holbein d. Ä. 019.jpg Χανς Χολμπάιν ο πρεσβύτερος Πάθη του Graue – Ο Εμπαιγμός
Hans Holbein d. Ä. 017.jpg Χανς Χολμπάιν ο πρεσβύτερος Πάθη του Graue – Πορεία προς τον Γολγοθά
Hans Holbein d. Ä. 014.jpg Χανς Χολμπάιν ο πρεσβύτερος Πάθη του Graue – Αποκαθήλωση
Hans Holbein d. Ä. 023.jpg Χανς Χολμπάιν ο πρεσβύτερος Πάθη του Graue – Θρήνος για τον νεκρό Χριστό
Hans Holbein d. Ä. 012.jpg Χανς Χολμπάιν ο πρεσβύτερος Πάθη του Graue – Η Ανάσταση
Vittore Carpaccio - St Thomas in Glory between St Mark and St Louis of Toulouse - WGA04336.jpg Βιττόρε Καρπάτσο Ο Άγιος Θωμάς ο Ακινάτης εν δόξη 1507
Vittore Carpaccio 084.jpg Βιττόρε Καρπάτσο Ο λιθοβολισμός του Αγίου Στεφάνου 1520 από διασκορπισμένο κύκλο πινάκων
– βλ. Κατάλογος έργων του Βιττόρε Καρπάτσο
Lucas Cranach d.Ä. - Judith mit dem Haupt des Holofernes (Staatsgalerie Stuttgart).jpg Λούκας Κράναχ ο Πρεσβύτερος Η Ιουδήθ με το κεφάλι του Ολοφέρνη 1530
1520 Ratgeb Herrenberger Altar anagoria.JPG Γεργκ Ράτγκεμπ Πολύπτυχο Herrenberg 1520
Caspar-von-Minckwitz 1543.jpg Λούκας Κράναχ ο νεώτερος Jobst von Hayn 1543
Lucas Cranach (II) - Agnes von Hayn - Staatsgalerie Stuttgart.jpg Λούκας Κράναχ ο νεώτερος Agnes von Hayn 1543
Annibale carracci, salma di cristo.jpg Αννίμπαλε Καρράτσι Ο Χριστός νεκρός 1583-85
Flegel - Stilleben mit Käse und Kirschen.jpg Γκέοργκ Φλέγκελ Νεκρή φύση με τυριά και κεράσια 1635
Frans Hals - Portrait of a man in an octagonal frame - Stuttgart.jpg Φρανς Χαλς Προσωπογραφία ανδρός σε οκτάπλευρο πλαίσιο 1637
Frans Hals - Portrait of a woman in an octagonal frame - Stuttgart.jpg Φρανς Χαλς Προσωπογραφία γυναικός σε οκτάπλευρο πλαίσιο 1637
Pieter Codde - Art-lovers in a Painter's Studio - WGA05108.jpg Πίτερ Κόντε Φιλότεχνοι στο ατελιέ του ζωγράφου 1630
Salomon van Ruysdael - View of Egmond aan Zee - WGA20562.jpg Σάλομον φαν Ράουσντελ Άποψη του Egmond aan Zee 1640
1627 Rembrandt Paulus im Gefängnis Staatsgalerie Stuttgart anagoria.JPG Ρέμπραντ Ο Άγιος Παύλος στην φυλακή 1627
Michael Sweerts 001.jpg Μίχιελ Σβέιρτς Αλληγορία της ακοής
Jan Steen - Leaving the Tavern - WGA21716.jpg Γιαν Στέιν Έξω από την ταβέρνα
Pannini, Giovanni Paolo - Roma Antica - 1754-1757.jpg Τζοβάννι Πάολο Παννίνι Πινακοθήκη με πίνακες μνημείων της Ρώμης 1754-57
Giovanni Antonio Canal, il Canaletto - Dolo on the Brenta - WGA03898.jpg Καναλέττο Το Dolo στην Brenta 1730-35
1753 Traversi Operation anagoria.JPG Γκασπάρε Τραβέρσι Η εγχείρηση 1753-54
Caspar David Friedrich - Böhmische Landschaft, ca.1808.jpg Κάσπαρ Ντάβιντ Φρίντριχ Βοημικό τοπίο 1808
Caspar David Friedrich - Kreuz im Wald.jpg Κάσπαρ Ντάβιντ Φρίντριχ Σταυρός στο δάσος 1812
Carl Gustav Carus - Geognostische Landschaft (1820).jpg Καρλ Γκούσταφ Κάρους Γεωγνωστικό τοπίο 1820
Carl Gustav Carus - Nebelwolken in der Sächsischen Schweiz (ca.1828).jpg Καρλ Γκούσταφ Κάρους Σύννεφα ομίχλης στην Σαξονική Ελβετία 1828
Waldmüller - Der Notverkauf.jpeg Φέρντιναντ Γκέοργκ Βαλντμύλλερ Το ξεπούλημα 1859
Carl Blechen 008.jpg Καρλ Μπλέχεν Στο πάρκο του Τέρνι 1828-1829 τέσσερις ακόμα εκδοχές σε γερμανικά μουσεία
Delacroix Andromeda.jpg Ευγένιος Ντελακρουά Ανδρομέδα 1853
Carl Spitzweg 035.jpg Καρλ Σπίτσβεγκ Ο κυνηγός της Κυριακής 1845
Carl Spitzweg - Aschermittwoch.jpg Καρλ Σπίτσβεγκ Aschermittwoch 1855-60 Η Τετάρτη των Τεφρών, η Καθαρά Δευτέρα των Δυτικών
Carl Spitzweg 015.jpg Καρλ Σπίτσβεγκ Ο Αλχημιστής 1860
Adolph Menzel - Maskensouper (1855).jpg Άντολφ φον Μέντσελ Γεύμα μεταμφιεσμένων 1855
Anselm Feuerbach 006.jpg Άνσελμ Φόιερμπαχ Προσωπογραφία γυναικός
Anselm Feuerbach - Iphigenie2 - 1871 - Staatsgalerie Stuttgart.jpg Άνσελμ Φόιερμπαχ Ιφιγένεια 2 1871
Sir Edward Burne-Jones 001.jpg Έντουαρντ Μπερν – Τζόουνς Κύκλος του Περσέα : 1. Η κλήση του Περσέα
Edward Burne-Jones - Perseus and the Graiae, 1892.jpg Έντουαρντ Μπερν – Τζόουνς Κύκλος του Περσέα : Ο Περσέας και Αι Γραίαι 1892
The Finding of Medusa 1888-1892 Edward Burne Jones.jpg Έντουαρντ Μπερν – Τζόουνς Κύκλος του Περσέα : 4. Η ανεύρεση της Μέδουσας 1888-1892
The Death of Medusa 1888-1892 Edward Burne Jones.jpg Έντουαρντ Μπερν – Τζόουνς Κύκλος του Περσέα : 5. Ο φόνος της Μέδουσας
The Rock of Doom 1885-1888 Edward Burne-Jones.jpg Έντουαρντ Μπερν – Τζόουνς Κύκλος του Περσέα : 6. Ο βράχος της μοίρας 1885-88
Edward Burne-Jones - The Doom Fulfilled.jpg Έντουαρντ Μπερν – Τζόουνς Κύκλος του Περσέα : 7. Περσέα και Ανδρομέδα 1888
Burne-Jones.jpg Έντουαρντ Μπερν – Τζόουνς Κύκλος του Περσέα : 8. Η ολέθρια κεφαλή 1887
Hans Thoma - Quellnymphe.jpg Χανς Τόμα Νύμφη της πηγής 1888
Camille Pissarro - Der Gärtner - Staatsgalerie Stuttgart.jpg Καμίλ Πισαρό Ο κηπουρός 1899
Monet in his Studio by Edouard Manet - Staatsgalerie - Stuttgart - Germany 2017.jpg Εντουάρ Μανέ Ο Κλωντ Μονέ στην βάρκα-ατελιέ
Cezanne - Badende vor einem Zelt.jpg Πωλ Σεζάν Λουόμενες έξω από μια τέντα 1883-85
Claude Monet 041 (Poplars in the Sun, 1887).jpg Κλωντ Μονέ Λεύκες στον ήλιο 1887
Pierre-Auguste Renoir - Madame Victor Chocquet.jpg Πιερ Ωγκύστ Ρενουάρ Madame Victor Chocquet 1875
Pierre-Auguste Renoir - Au coin de cheminée.jpg Πιερ Ωγκύστ Ρενουάρ Δίπλα στο τζάκι 1875
Paul Gauguin 143.jpg Πωλ Γκωγκέν Haere oe i hia (Πού πηγαίνεις ;) 1892
Gauguin La mère de l'artiste.jpg Πωλ Γκωγκέν Η μητέρα του καλλιτέχνη 1890-93
The Last Supper (1886), by Fritz von Uhde.jpg Φριτς φον Ούντε Μυστικός Δείπνος 1886
Ferdinand Hodler Selbstbildnis 1900.jpg Φέρντιναντ Χόντλερ Αυτοπροσωπογραφία 1900
Lovis Corinth 006.jpg Λόβις Κόριντ Στο σφαγείο 1893
Lovis Corinth Viktiualien bei Hiller in Berlin 1923.jpg Λόβις Κόριντ Το κελλάρι του ρεστωράν Χίλλερ στο Βερολίνο 1923
Lovis Corinth Walchensee Landhaus mit Wäscheplatz 1923.jpg Λόβις Κόριντ Εξοχικό σπίτι στην Walchensee με απλωμένα ρούχα 1923
Étienne Moreau-Nélaton, Paris von den Türmen der Kirche Notre-Dame gesehen.jpg Ετιέν Μορώ-Νελατόν Το Παρίσι από τους πύργους της Παναγίας των Παρισίων 1898
Max Slevogt Das Champagnerlied Don Giovanni Andrade.jpg Μαξ Σλέβογκτ Ο Francisco d'Andrade ως Don Giovanni 1902
Otto Greiner - Herkules bei Omphale.jpg Όττο Γκράινερ Ηρακλής και Ομφάλη 1905
Ernst Ludwig Kirchner - Personnes entrant dans la mer.jpg Ερνστ Λούντβιχ Κίρχνερ Στην θάλασσα 1912
Kirchner - Friedrichstraße Berlin.jpg Ερνστ Λούντβιχ Κίρχνερ Friedrichstraße 1914 από την σειρά Straßenszenen – βλ. λήμμα Κατάλογος έργων του Ερνστ Λούντβιχ Κίρχνερ
Kirchner - Rote Cocotte.jpg Ερνστ Λούντβιχ Κίρχνερ Η κοκότα με τα κόκκινα σχέδιο με το ίδιο θέμα με το προηγούμενο
Ernst Ludwig Kirchner - Segelboote bei Grünau.jpg Ερνστ Λούντβιχ Κίρχνερ Πλεούμενα στο Grünau 1914
Franz Marc- Die kleinen blauen Pferde.jpg Φραντς Μαρκ Τα μικρά γαλάζια άλογα 1911
Marc - Die kleinen gelben Pferde.jpg Φραντς Μαρκ Τα μικρά κίτρινα άλογα
Franz Marc - Roter Hund.jpg Φραντς Μαρκ Κόκκινος σκύλος 1911
Stuttgart-henry-moore-liegende.jpg Χένρυ Μουρ Ξαπλωμένη γυναίκα 1961