Κατάλογος έργων της Frick Collection

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Πήδηση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση

Η σελίδα αυτή περιέχει εικονογραφημένο κατάλογο έργων της Frick Collection της Νέας Υόρκης.


Εικόνα Καλλιτέχνης Τίτλος Χρονολογία Παρατηρήσεις
Cimabue - Flagellation.jpg Τσιμαμπούε Η Μαστίγωση 1280 αυθεντικότητα αβέβαιη
Duccio - The Temptation on the Mount.jpg Ντούτσιο ντι Μπουονινσένια Maestá : Ο Πειρασμός στο όρος 1308-11 βλ. κεφ. Β του λήμματος
Κατάλογος έργων του Ντούτσιο ντι Μπουονινσένια
'Christ Bearing the Cross, with a Dominican Friar', tempera on panel painting by Barna da Siena , 1330-1350, Frick Collection.jpg Μπάρνα ντα Σιένα Ο Χριστός φέρων τον Σταυρόν και ένας Δομηνικανός μοναχός μεταξύ 1330 και 1350
Gentile da fabriano, madonna col bambino tra i santi giuliano e lorenzo, washington.jpg Τζεντίλε ντα Φαμπριάνο Παρθένος και Βρέφος μεταξύ των Αγίων Ιουλιανού και Λαυρεντίου 1423-25
Fra Filippo Lippi - Annunciation - WGA13184.jpg Φιλίππο Λίππι Ευαγγελισμός μεταξύ 1437 και 1439
Piero della Francesca - Polyptych of St Augustine - Augustinian Saint - WGA17462.jpg Πιέρο ντελλα Φραντσέσκα Πολύπτυχο του Αγίου Αυγουστίνου : Αυγουστινιανός άγιος μεταξύ 1454 και 1469 τμήματα διασκορπισμένου έργου
Piero della Francesca - Polyptych of St Augustine - St John the Evangelist - WGA17458.jpg Πιέρο ντελλα Φραντσέσκα Πολύπτυχο του Αγίου Αυγουστίνου : Άγιος Ιωάννης ο Ευαγγελιστής μεταξύ 1454 και 1469
Piero della Francesca - Polyptych of St Augustine - St Monica - WGA17460.jpg Πιέρο ντελλα Φραντσέσκα Πολύπτυχο του Αγίου Αυγουστίνου : Αγία Μόνικα μεταξύ 1454 και 1469
Piero della Francesca - Polyptych of St Augustine - Crucifixion - WGA17461.jpg Πιέρο ντελλα Φραντσέσκα Πολύπτυχο του Αγίου Αυγουστίνου : Σταύρωση μεταξύ 1454 και 1469
Lazzaro Bastiani - L’Adorazione dei Magi.jpg Λατσάρο Μπαστιάνι Η προσκύνηση των Μάγων 1470-79
Giovanni Bellini - Saint Francis in the Desert - Google Art Project.jpg Τζοβάννι Μπελλίνι Ο Άγιος Φραγκίσκος στην έρημο 1480
Giovanni Mocenigo - Bellini 1478-1485.jpg Τζεντίλε Μπελλίνι Ο δόγης Giovanni Mocenigo 1478-1485
Portrait of a Man in a Red Cap - Titian c. 1510.jpg Τιτσιάνο Ο άντρας με το κόκκινο καπέλλο 1510
Angelo Bronzino - Portrait of Ludovico Capponi - WGA3258.jpg Άνιολο Μπροντσίνο Ludovico Capponi 1551
Paolo Veronese 036.jpg Πάολο Βερονέζε Honor et Virtus post mortem floret 1567 αλληγορία με το δίλημμα του Ηρακλή
Veronese Allegory of Wisdom and Strength.jpg Πάολο Βερονέζε Αλληγορία της Σοφίας και της Δύναμης
Guardi, Francesco - Regatta in Venice - Frick Collection.jpg Φραντσέσκο Γκουάρντι Λεμβοδρομία στο Μεγάλο Κανάλι 1770 άποψη προς ΒΑ – στο βάθος η γέφυρα του Ριάλτο
Retrato de Vincenzo Anastagi Greco.jpg Ελ Γκρέκο Vincenzo Anastagi 1571-76
El Greco - San Jerónimo.jpg Ελ Γκρέκο Άγιος Ιερώνυμος 1590-1600 υπογραφή δεξιά : Δομήνικος Θεοτοκόπουλος ἐποίει
El Greco - The Purification of the Temple - WGA10541.jpg Ελ Γκρέκο Η εκδίωξη των εμπόρων από τον Ναό 1600
Diego Velázquez - Phillip IV in Army Dress (The portrait of Fraga) - WGA24437.jpg Ντιέγο Βελάθκεθ Ο Φίλιππος Δ΄ με πολεμική περιβολή
(το λεγόμενο «Πορτραίτο της Fraga)
1644
The Duke of Osuna by Goya.jpg Φρανθίσκο Γκόγια Δον Pedro de Álcantara Téllez Girón, δούκας της Osuna 1785
Francisco de Goya - Un Oficial, c.1804 (Frick Collection).jpg Φρανθίσκο Γκόγια Ένας αξιωματικός 1804
Francisco Goya y Lucientes, de - La fragua - Google Art Project.jpg Φρανθίσκο Γκόγια Το σιδηρουργείο 1815-20
Maria Martinez de Puga Goya 1824.jpg Φρανθίσκο Γκόγια Maria Martinez de Puga 1824
Georges de La Tour L'Education de la Vierge The Frick Collection.jpg Ζωρζ ντε λα Τουρ Η εκπαίδευση της Παρθένου 1650
Watteau. The Portal of Valenciennes (1709).jpg Αντουάν Βαττώ Πύλη της Βαλανσιέν 1709
The Four Seasons, Winter - Boucher 1755.jpg Φρανσουά Μπουσέ Οι τέσσερις εποχές : Χειμώνας 1755
1755 Francois Boucher Spring anagoria.jpg Φρανσουά Μπουσέ Οι τέσσερις εποχές : Άνοιξη 1755
1755 Francois Boucher Summer anagoria.jpg Φρανσουά Μπουσέ Οι τέσσερις εποχές : Καλοκαίρι 1755
1755 Francois Boucher Autumn anagoria.jpg Φρανσουά Μπουσέ Οι τέσσερις εποχές : Φθινόπωτο 1755
François Boucher 020.jpg Φρανσουά Μπουσέ Marie-Jeanne Buzeau 1743 σύζυγος (και μοντέλλο) του καλλιτέχνη
Fragonard, Jean-Honoré - The Progress of Love- The Pursuit - 1773.jpg Ζαν Ονορέ Φραγκονάρ Η πορεία του έρωτα : Η καταδίωξη 1773
Jean-Honoré Fragonard - Les Progrès de l'amour - Le rendez-vous - Google Art Project.jpg Ζαν Ονορέ Φραγκονάρ Η πορεία του έρωτα : Το ραντεβού μεταξύ 1771-1773
Jean Honore Fragonard Lover Crowned.jpg Ζαν Ονορέ Φραγκονάρ Η πορεία του έρωτα : Η στέψη του εραστή 1771-1772
Fragonard Confession of Love.jpg Ζαν Ονορέ Φραγκονάρ Ερωτική εξομολόγηση 1771
The Progress of Love - Reverie - Fragonard 1771-72.jpg Ζαν Ονορέ Φραγκονάρ Η πορεία του έρωτα :Ονειροπόληση 1771-1772
The Comte and Chevalier de Choiseul as Savoyards - Drouais 1758.jpg Φρανσουά–Υμπέρ Ντρουαί Ο κόμης και ο ιππότης de Choiseul με ρούχα της Σαβοΐας 1758
Comtesse Daru - David 1810.jpg Ζακ-Λουί Νταβίντ Κόμισσα Daru 1810
Jean-Auguste-Dominique Ingres - Comtesse d'Haussonville - Google Art Project.jpg Ζαν Ωγκύστ Ντομινίκ Ενγκρ Κόμισσα d'Haussonville 1845
Jean-Baptiste Camille Corot - L'arc de Constantin et le forum.jpg Ζαν-Μπατίστ Καμίλ Κορό Η αψίδα του Κωνσταντίνου και το Φόρουμ 1843
Jean-Baptiste-Camille Corot - Ville-d'Avray.jpg Ζαν-Μπατίστ Καμίλ Κορό Ville-d'Avray
Jean-Baptiste-Camille Corot - Le batelier de Mortefontaine.jpg Ζαν-Μπατίστ Καμίλ Κορό Ο βαρκάρης του Mortefontaine 1868-70
Jules Dupré - La rivière.jpg Ζυλ Ντυπρέ Η ποταμιά
The Bullfight 1864 Edouard Manet.jpg Εντουάρ Μανέ Ταυρομαχία 1864
Monet - Vetheuil im Winter.jpg Κλωντ Μονέ Το Vetheuil τον χειμώνα 1879
Pierre-Auguste Renoir - La Promenade - Google Art Project.jpg Πιερ Ωγκύστ Ρενουάρ Ο περίπατος 1874-76
Charles-François Daubigny - Dieppe (1877).jpg Σαρλ–Φρανσουά Ντωμπινύ Διέππη 1877
Charles-François Daubigny - Les blanchisseuses (1870s).jpg Σαρλ–Φρανσουά Ντωμπινύ Οι πλύστρες δεκαετία του 1870
Jan van Eyck - Virgin and Child, with Saints and Donor - 1441 - Frick Collection.jpg Γιαν βαν Άικ Παρθένος και Βρέφος με αγίους και δωρητή 1441
Hans Memling - Portret van een man.jpg Χανς Μέμλινγκ Προσωπογραφία ανδρός 1470
Gerard David - Deposition.JPG Γκέραρντ Ντάβιντ Αποκαθήλωση 1495-1500
Pieter Bruegel de Oude - De drie soldaten.jpg Πίτερ Μπρίγκελ ο πρεσβύτερος Τρεις στρατιώτες 1568
Margareta Snyders - Van Dyck c. 1620.jpg Άντονι βαν Ντάικ Margareta Snyders 1620
Frans Snyders - Van Dyck c. 1620.jpg Άντονι βαν Ντάικ Frans Snyders 1620
James, Seventh Earl of Derby, His Lady and Child - Van Dyck 1632-41.jpg Άντονι βαν Ντάικ Ο κόμης του Ντέρμπυ με την γυναίκα και το παιδί του 1632-41
Frans Hals - Frick Portrait of an elderly man 1910.1.69.jpg Φρανς Χαλς Προσωπογραφία ηλικιωμένου
Frans Hals 081.jpg Φρανς Χαλς Προσωπογραφία ανδρός 1660
Rembrandt - Portrait of Nicolaes Ruts - WGA19180.jpg Ρέμπραντ Nicolaes Ruts 1631
Rembrandt - The Polish Rider - WGA19251.jpg Ρέμπραντ Ο Πολωνός ιππέας 1655
Rembrandt - Zelfportret - Google Art Project.jpg Ρέμπραντ Αυτοπροσωπογραφία 1658
Thiems Borch.jpg Χέραρντ τερ Μπορχ Προσωπογραφία νέας 1670
Jacob van Ruisdael - Quay at Amsterdam.jpg Γιάκομπ φαν Ράουσντελ Προκυμαία στο Άμστερνταμ 1665
Jacob van Ruisdael - Landscape with footbridge fisherman and horsemen.jpg Γιάκομπ φαν Ράουσντελ Τοπίο με πεζογέφυρα, ψαρά και ιππείς
Johannes Vermeer - De Soldaat en het Lachende Meisje - Google Art Project.jpg Γιοχάνες Βερμέερ Ο στρατιώτης και η κοπέλλα που γελά 1657
Johannes Vermeer - Lady with Her Maidservant Holding a Letter - WGA24679.jpg Γιοχάνες Βερμέερ Κυρία και υπηρέτρια που κρατά γράμμα 1658-61
Vermeer Girl Interrupted at Her Music.jpg Γιοχάνες Βερμέερ Μάθημα μουσικής 1667
Konrad Witz - Lamentation.jpg Κόνραντ Βιτς Θρήνος για τον νεκρό Χριστό 1440
After Konrad Witz - Lamentation with Donor.jpg μιμητής του Κόνραντ Βιτς Θρήνος για τον νεκρό Χριστό στον προηγούμενο πίνακα έχει προστεθεί ένας δωρητής
Cromwell,Thomas(1EEssex)01.jpg Χανς Χολμπάιν ο νεότερος Τόμας Κρόμγουελ, κόμης του Έσσεξ 1532-33
Hans Holbein, the Younger - Sir Thomas More - Google Art Project.jpg Χανς Χολμπάιν ο νεότερος Σερ Τόμας Μορ 1527
Miss Mary Edwards - Hogarth 1742.jpg Ουίλλιαμ Χόγκαρθ Miss Mary Edwards 1742
Elizabeth, Lady Taylor - Reynolds c. 1780.jpg Τζόσουα Ρέυνολντς Elizabeth, Lady Taylor 1780
Lady Cecil Rice - Reynolds 1762.jpg Τζόσουα Ρέυνολντς Cecil Rice 1762
General John Burgoyne - Reynolds c. 1766.jpg Τζόσουα Ρέυνολντς Ο στρατηγός John Burgoyne 1766
Mrs. Charles Hatchett - Gainsborough c. 1786.jpg Τόμας Γκαίνσμπορω Η κυρία Charles Hatchett 1786
Richard Paul Jodrell by Thomas Gainsborough, c1774.jpg Τόμας Γκαίνσμπορω Richard Paul Jodrell 1774
Thomas Gainsborough - The Mall in St. James's Park - Google Art Project.jpg Τόμας Γκαίνσμπορω Ο περίπατος στο Πάρκο του Αγίου Ιακώβου 1783
The Hon. Frances Duncombe - Gainsborough c. 1777.jpg Τόμας Γκαίνσμπορω Frances Duncombe 1777
Thomas Gainsborough - Portrait of Grace Dalrymple Elliott - Frick Collection.png Τόμας Γκαίνσμπορω Grace Dalrymple Elliott
George Romney - Lady Hamilton (as Nature).jpg Τζωρτζ Ρόμνεϋ Η λαίδη Χάμιλτον ως Φύση 1782
Henrietta, Countess of Warwick, and Her Children - Romney 1787-89.jpg Τζωρτζ Ρόμνεϋ Η κόμισσα του Warwick και τα παιδιά της 1787-89
Julia, Lady Peel - Lawrence 1827.jpg Τόμας Λώρενς Λαίδη Peel 1827
Joseph Mallord William Turner - The Harbor of Dieppe - Google Art Project.jpg Ουίλλιαμ Τέρνερ Το λιμάνι της Διέππης 1826
The White Horse by John Constable.jpg Τζων Κόνσταμπλ Το άσπρο άλογο 1819
John Constable - Salisbury Cathedral from the Bishop's Garden - Google Art Project.jpg Τζων Κόνσταμπλ Ο καθεδρικός ναός του Σώλσμπερυ από τον κήπο του επισκόπου 1826
James Abbot McNeill Whistler 011.jpg Τζέιμς Άμποτ ΜακΝηλ Ουίστλερ Νυχτερινό σε ροζ και γκρί : η λαίδη Meux 1881
Arrangement in black and gold.jpg Τζέιμς Άμποτ ΜακΝηλ Ουίστλερ Συμφωνία σε μαύρο και χρυσό : ο κόμης de Montesquiou-Fezensac 1892