Κατάλογος έργων της Τέιτ Μπρίταιν

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Μετάβαση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση

Η σελίδα αυτή περιλαμβάνει εικονογραφημένο κατάλογο έργων της Τέιτ Μπρίταιν.


Εικόνα Καλλιτέχνης Τίτλος Χρονολογία Παρατηρήσεις
British School 17th century - The Cholmondeley Ladies - Google Art Project.jpg αγνώστου Οι κυρίες της οικογένειας Τσολμοντέλυ 1600-10
Peter Lely - Two Ladies of the Lake Family - WGA12644.jpg Πίτερ Λέλυ Δύο κυρίες της οικογένειας Λέικ 1660
William Hogarth 016.jpg Ουίλλιαμ Χόγκαρθ ζωγραφική για την «Όπερα του ζητιάνου» του Τζων Γκαίυ 1728 σκηνή 13η, πράξη Γ΄ - πέμπτη εκδοχή
William Hogarth - Satan, Sin and Death (A Scene from Milton's `Paradise Lost') - Google Art Project.jpg Ουίλλιαμ Χόγκαρθ Ο Σατανάς, η Αμαρτία και ο Θάνατος 1735 (από τον «Χαμένο Παράδεισο» του Μίλτον
William Hogarth - O the Roast Beef of Old England ('The Gate of Calais') - Google Art Project.jpg Ουίλλιαμ Χόγκαρθ Ω, το ροζμπήφ της παλιάς Αγγλίας ! (Η πύλη του Καλαί) 1748
Hogarths-Servants.jpg Ουίλλιαμ Χόγκαρθ Οι υπηρέτες του Χόγκαρθ 1755
Samuel Johnson by Joshua Reynolds.jpg Τζόσουα Ρέυνολντς Προσωπογραφία του Σάμιουελ Τζόνσον 1772
Sir Joshua Reynolds - Three Ladies Adorning a Term of Hymen - Google Art Project.jpg Τζόσουα Ρέυνολντς Τρεις κυρίες στολίζουν μια στήλη του Υμέναιου 1773
George Stubbs - Haymaking - WGA21948.jpg Τζωρτζ Στάμπς Το μάζεμα του σανού 1785
George Stubbs 024.jpg Τζωρτζ Στάμπς Φοράδες και πουλάρια σε τοπίο με ποτάμι 1763-68
Gainsborough - Musidora.jpg Τόμας Γκαίνσμπορω Musidora 1780-88
Henry Fuseli - Titania and Bottom - Google Art Project.jpg Γιόχαν Χάινριχ Φίσλι Τιτάνια και Μπότομ 1790 από το «Όνειρο Θερινής Νυκτός» του Σαίξπηρ
Johann Heinrich Füssli - The Shepherd's Dream - WGA8335.jpg Γιόχαν Χάινριχ Φίσλι Το όνειρο του βοσκού 1793
Füssli - Lady Macbeth con los puñales (1812) Tate.jpg Γιόχαν Χάινριχ Φίσλι Η λαίδη Μάκβεθ παίρνει τα μαχαίρια 1812 »Μάκβεθ» πράξη Β΄, σκηνή 2η
William Blake - Elohim Creating Adam - WGA2219.jpg Ουίλλιαμ Μπλέηκ Ο Ελοχίμ δημιουργεί τον Αδάμ 1795
William Blake - Isaac Newton - WGA02217.jpg Ουίλλιαμ Μπλέηκ Ισαάκ Νεύτων 1795
William Blake - Hecate or the Three Fates - WGA02218.jpg Ουίλλιαμ Μπλέηκ Εκάτη ή Οι τρείς Μοίρες 1795
William Blake - Nebuchadnezzar (Tate Britain).jpg Ουίλλιαμ Μπλέηκ Ναβουχοδονόσωρ 1795
William blake ten virgins.jpg Ουίλλιαμ Μπλέηκ Η παραβολή των φρονίμων και των μωρών παρθένων 1822
The Body of Abel Found by Adam and Eve by William Blake c1826 Tate.jpg Ουίλλιαμ Μπλέηκ Ο Αδάμ και η Εύα βρίσκουν το σώμα του Άβελ 1825
William Blake - Satan Smiting Job with Sore Boils - Google Art Project.jpg Ουίλλιαμ Μπλέηκ Ο Σατανάς καλύπτει τον Ιώβ με φλύκταινες 1826
Turner Tintern1.jpg Ουίλλιαμ Τέρνερ Το αββαείο του Τίντερν 1794
Joseph Mallord William Turner 042.jpg Ουίλλιαμ Τέρνερ Ψαράδες στην θάλασσα 1796
Joseph Mallord William Turner - The Fall of an Avalanche in the Grisons - WGA23166.jpg Ουίλλιαμ Τέρνερ Πτώση χιονοστοιβάδας στο Γκριζόν 1810
Joseph Mallord William Turner - Snow Storm, Hannibal and his Army Crossing the Alps - WGA23167.jpg Ουίλλιαμ Τέρνερ Χιονοθύελλα. Ο Αννίβας διασχίζει τις Άλπεις 1812
Joseph Mallord William Turner - Frosty Morning - WGA23168.jpg Ουίλλιαμ Τέρνερ Παγωμένο πρωινό 1813
Joseph Mallord William Turner - The Decline of the Carthaginian Empire - WGA23169.jpg Ουίλλιαμ Τέρνερ Η παρακμή της αυτοκρατορίας της Καρχηδόνας 1817
Joseph Mallord William Turner - San Giorgio Maggiore at Dawn - WGA23170.jpg Ουίλλιαμ Τέρνερ Ο Σαν Τζόρτζο Ματζόρε την αυγή 1819
Joseph Mallord William Turner - Death on a pale horse - Google Art Project.jpg Ουίλλιαμ Τέρνερ Ο Θάνατος επί ωχρού αλόγου 1825
Fire at Sea by Joseph Mallord William Turner.jpeg Ουίλλιαμ Τέρνερ Φωτιά στη θάλασσα 1835
Joseph Mallord William Turner - Ancient Rome; Agrippina Landing with the Ashes of Germanicus - Google Art Project.jpg Ουίλλιαμ Τέρνερ Η Αγριππίνα αποβιβάζεται με την τέφρα του Γερμανικού 1839
Joseph Mallord William Turner - Venice, the Bridge of Sighs - Google Art Project.jpg Ουίλλιαμ Τέρνερ Βενετία. Η Γέφυρα των στεναγμών 1840
Joseph Mallord William Turner - Snow Storm - Steam-Boat off a Harbour's Mouth - WGA23178.jpg Ουίλλιαμ Τέρνερ Χιονοθύελλα. Ατμόπλοια έξω από το λιμάνι 1842
Turner - Peace - Burial at Sea.jpg Ουίλλιαμ Τέρνερ Ειρήνη. Ταφή στη θάλασσα 1842
Joseph Mallord William Turner - The Morning after the Deluge - WGA23180.jpg Ουίλλιαμ Τέρνερ Το πρωί μετά τον Κατακλυσμό 1843
Heidelberger Schloss von William Turner 1844 1845.jpg Ουίλλιαμ Τέρνερ Το κάστρο της Χαϊδελβέργης 1844
Joseph Mallord William Turner 062.jpg Ουίλλιαμ Τέρνερ Το κάστρο του Νόρχαμ, ανατολή 1845
Joseph Mallord William Turner - The Angel Standing in the Sun - WGA23183.jpg Ουίλλιαμ Τέρνερ Άγγελος που στέκεται στον ήλιο 1846
John Constable - Flatford Mill.jpg Τζων Κόνσταμπλ Φλάτφορντ Μιλλ 1817
The Opening of Waterloo Bridge seen from Whitehall Stairs John Constable.jpeg Τζων Κόνσταμπλ Τα εγκαίνια της Γέφυρας του Βατερλώ 1832
MARTIN John Great Day of His Wrath.jpg Τζων Μάρτιν Η μεγάλη μέρα της οργή Του 1851-53
Martin, John - The Last Judgement - 1853.jpg Δευτέρα Παρουσία Τζων Μάρτιν 1851-54
George Frederic Watts - The Minotaur - Google Art Project.jpg Τζωρτζ Φρέντερικ Ουώτς Ο Μινώταυρος 1885
George Frederic Watts - Love and Death.jpg Τζωρτζ Φρέντερικ Ουώτς Έρωτας και Θάνατος 1885-87
Richard Dadd - The Flight out of Egypt - Google Art Project.jpg Ρίτσαρντ Νταντ Η Έξοδος 1849
Richard Dadd - The Fairy Feller's Master-Stroke - Google Art Project.jpg Ρίτσαρντ Νταντ The Fairy Feller's Master-Stroke (Η μαεστρία των νεραϊδανθρώπων') 1855
James Abbot McNeill Whistler 013.jpg Τζαίημς Άμποτ ΜακΝηλ Ουίστλερ Συμφωνία σε λευκό νούμερο 2 1864
James McNeill Whistler - Nocturne en bleu et argent.jpg Τζαίημς Άμποτ ΜακΝηλ Ουίστλερ Νυχτερινό σε μπλε κι ασημένιο. Τσέλση 1871
Whistler James Nocturne in Blue and Green.jpg Τζαίημς Άμποτ ΜακΝηλ Ουίστλερ Νυχτερινό σε μπλε και χρυσό. Η παλιά γέφυρα του Μπάττερση 1872
Sir Lawrence Alma-Tadema - A Foregone Conclusion - Google Art Project.jpg Λώρενς Άλμα-Τάντεμα Μια προβλεπόμενη κατάληξη 1885
Alma-Tadema A Favourite Custom 1909 Tate Britain.jpg Λώρενς Άλμα-Τάντεμα Μια αγαπημένη συνήθεια 1909

Προραφαηλίτες[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Εικόνα Καλλιτέχνης Τίτλος Χρονολογία Παρατηρήσεις
Ford Madox Brown - `Take your Son, Sir' - Google Art Project.jpg Φορντ Μάντοξ Μπράουν Πάρτε τον γιο σας, κύριε 1851-56
Jesus washing Peter's feet.jpg Φορντ Μάντοξ Μπράουν Ο Χριστός πλένει τα πόδια του Πέτρου 1852-56
Ford.madox.brown.last.watercolour.tate.jpg Φορντ Μάντοξ Μπράουν Οι τελευταίοι της Αγγλίας 1864-66
Rossetti Annunciation.jpg Ντάντε Γκάμπριελ Ροσέτι Ecce Ancilla Domini ! (Ιδού η δούλη Κυρίου) 1849 κατά Λουκάν, α΄ 38
Dante Gabriel Rossetti - The Wedding of St George and Princess Sabra.jpg Ντάντε Γκάμπριελ Ροσέτι Ο γάμος του Αγίου Γεωργίου με την πριγκίπισσα Σάμπρα 1857
Dante Gabriel Rossetti - Lucrezia Borgia - 1871.jpg Ντάντε Γκάμπριελ Ροσέτι Λουκρητία Βοργία 1861
Dante Gabriel Rossetti - Roman de la Rose.jpg Ντάντε Γκάμπριελ Ροσέτι Roman de la Rose 1864
Dante Gabriel Rossetti - Monna Vanna.jpg Ντάντε Γκάμπριελ Ροσέτι Μόννα Βάννα 1866
Dante Gabriel Rossetti - The Bride - WGA20108.jpg Ντάντε Γκάμπριελ Ροσέτι Η νύφη 1866
Dante Gabriel Rossetti Beata Beatrix Pastel 1872.jpg Ντάντε Γκάμπριελ Ροσέτι Beata Beatrix 1872
Dante Gabriel Rossetti - Proserpine.jpg Ντάντε Γκάμπριελ Ροσέτι Περσεφόνη 1874
William Holman Hunt - Claudio and Isabella - Google Art Project.jpg Ουίλιαμ Χόλμαν Χαντ Κλαύδιος και Ισαβέλλα 1850
Hunt english coasts.jpg Ουίλιαμ Χόλμαν Χαντ Οι αγγλικές μας ακτές, (Χαμένα πρόβατα) 1852
The Awakening Conscience by William Holman Hunt.jpg Ουίλιαμ Χόλμαν Χαντ Η αφυπνιζόμενη συνείδηση 1853
Millais Order of Release.jpg Τζων Έβερετ Μίλαι Η διαταγή απόλυσης 1846
Millais - Christus im Hause seiner Eltern.jpg Τζων Έβερετ Μίλαι Ο Χριστός στο σπίτι των γονιών του 1850
John Everett Millais - Ophelia - WGA15685.jpg Τζων Έβερετ Μίλαι Οφηλία 1852
John Everett Millais - The Vale of Rest - Google Art Project.jpg Τζων Έβερετ Μίλαι Η κοιλάδα της ανάπαυσης 1858
The Knight Errant b John Everett Millais 1870.jpg Τζων Έβερετ Μίλαι Ο περιπλανώμενος ιππότης 1870
John Everett Millais - Hearts are Trumps - Google Art Project.jpg Τζων Έβερετ Μίλαι Τα ατού είναι κούπες 1872
John Everett Millais - The North-West Passage - Google Art Project.jpg Τζων Έβερετ Μίλαι Το βορειδυτικό πέρασμα 1874
Henry Wallis - Der Tod des Chatterton.jpeg Χένρυ Ουώλις Ο θάνατος του Τσάττερτον 1856
Frederic Lord, Leighton - The Bath of Psyche - Google Art Project.jpg Φρέντερικ Λέιτον Το λουτρό της Ψυχής 1890
Leighton, Frederick - And the sea gave up the dead which were in it.jpg Φρέντερικ Λέιτον Και έδωκεν η θάλασσα τους νεκρούς τους εν αυτή 1892 «Αποκάλυψις» 20,13
Arthur Hughes - April Love - Google Art Project.jpg Άρθουρ Χιουζ Απριλιάτικος έρωτας 1855
Arthur Hughes - The Eve of St Agnes - Google Art Project.jpg Η παραμονή της Αγίας Αγνής Άρθουρ Χιουζ 1856
Edward Burne-Jones The Golden Stairs.jpg Έντουαρντ Μπερν - Τζόουνς Τα χρυσά σκαλιά 1880
Edward Burne-Jones - King Cophetua and the Beggar Maid - Google Art Project.jpg Έντουαρντ Μπερν - Τζόουνς Ο βασιλιάς Κοφέτουα κ’ η νεαρή ζητιάνα 1884
Edward Burne-Jones Love Among the Ruins.jpg Έντουαρντ Μπερν - Τζόουνς Έρωτας ανάμεσα στα ερείπια 1894
William Morris 001.jpg Ουίλιαμ Μόρις Η ωραία Ιζόλδη (παλαιότερα γνωστό ως Η βασίλισσα Γκουίνεβιρ) 1858
John William Waterhouse - Saint Eulalia - 1885.jpg Τζον Γουίλιαμ Γουότερχαουζ Αγία Ευλαλία 1885
John William Waterhouse - The Lady of Shalott - Google Art Project (derivative work - AutoContrast edit in LCH space).jpg Τζον Γουίλιαμ Γουότερχαουζ Η κυρά του Σάλοτ 1888
Thomas Cooper Gotch - Alleluia 1896.jpg Τόμας Κούπερ Γκοτς Αλληλούια 1896