Κατάλογος έργων της Πινακοθήκης του Βερολίνου

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Μετάβαση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση

Η σελίδα αυτή περιέχει εικονογραφημένο κατάλογο έργων της Πινακοθήκης του Βερολίνου.


Ιταλική ζωγραφική[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Εικόνα Καλλιτέχνης Τίτλος Χρονολογία Παρατηρήσεις
Berlín Giotto Crucifixión.JPG Τζόττο Σταύρωση
Giotto, sepoltura di maria, 1310 ca. 01.JPG Τζόττο Η Κοίμηση της Θεοτόκου
Simone Martini - Entombment - WGA21453.jpg Σιμόνε Μαρτίνι Η Ταφή
Lippo memmi, annunciazione e santi, 1340-50 ca.JPG Λίππο Μέμμι Ευαγγελισμός και άγιοι
Lippo memmi, madonna col bambino, 1330 ca.JPG Λίππο Μέμμι Παρθένος και Βρέφος
Berlín Lorenzo Monaco 01.JPG Λορέντσο Μόνακο Μυστικός Δείπνος
Berlín Lorenzo Monaco 02.JPG Λορέντσο Μόνακο Το μαρτύριο της Αγίας Αικατερίνης
Gentile da Fabriano - Mary Enthroned with the Child, Saints and a Donor - Google Art Project.jpg Τζεντίλε ντα Φαμπριάνο Παρθένος και Βρέφος με αγίους
1450 Fra Angelico Last Judgement anagoria.JPG Φρα Αντζέλικο Δευτέρα Παρουσία
Angelico, madonna col bambino tra i ss. domenico e pietro martire, 1433 ca. 01.JPG Φρα Αντζέλικο Madonna dell'Umiltà (Η Παρθένος της Ταπεινότητος)
Angelico, predella con scene francescane, 1429, 01.JPG Φρα Αντζέλικο Σκηνές του βίου του Αγίου Φραγκίσκου
Giovanni di Paolo - Crucifixion (Gemäldegalerie, Berlin, 1112C).jpg Τζοβάννι ντι Πάολο Σταύρωση
Giovanni di paolo, san francesco veste santa chiara, 1455 ca.JPG Τζοβάννι ντι Πάολο Ο Άγιος Φραγκίσκος ενδύει την Αγία Κλάρα
Giovanni di paolo, St Jerome Appearing to St Augustine.jpg Τζοβάννι ντι Πάολο Ο Άγιος Ιερώνυμος εμφανίζεται στον Άγιο Αυγουστίνο
Giovanni di paolo, santa chiara salva dei naufraghi, 1455 ca. 02.JPG Τζοβάννι ντι Πάολο Η Αγία Κλάρα σώζει τους ναυαγούς
Masaccio - Desco da parto.jpg Μαζάτσο Desco da parto (δίσκος γέννησης)
Masaccio, desco da parto per una nobildonna fiorentina, 00.JPG Μαζάτσο Desco da parto (δίσκος γέννησης), πίσω όψη
Poliptico de pissa Masaccio reconstruccion.jpg Μαζάτσο Το Πολύπτυχο της Πίζας στο Βερολίνο οι 4 μικροί πίνακες αγίων
στο κάτω μέρος και η πρεντέλλα.
-βλ.λήμμα Κατάλογος έργων του Μαζάτσο
Adoración Lippi 02.JPG Φιλίππο Λίππι Η προσκύνηση του Βρέφους στο δάσος
Filippo lippi, ritratto di donna, 1445 ca.JPG Φιλίππο Λίππι Προσωπογραφία νέας
1450 Francesca Landschaft mit büßendem hl. Hieronymus anagoria.JPG Πιέρο ντέλλα Φραντσέσκα Ο Άγιος Ιερώνυμος στην έρημο
Andrea del castagno, ascensione di maria tra i ss. giuliano e miniato, 1449-50 ca. 01.JPG Αντρέα ντελ Καστάνιο Η Ανάληψη της Θεοτόκου με αγίους
Antonello da Messina - Portrait of a Young Man - Google Art Project.jpg Αντονέλλο ντα Μεσσίνα Προσωπογραφία νέου
Antonello da Messina - Portrait of a Man - WGA0752.jpg Αντονέλλο ντα Μεσσίνα Προσωπογραφία νέου
Antonio del Pollaiuolo - David Victorious - WGA18029.jpg Αντόνιο ντελ Πολλαϊουόλο Ο Δαβίδ θριαμβευτής
Carlo crivelli, madonna in trono col bambino che consegna le chiavi a pietro, 01.JPG Κάρλο Κριβέλλι Παρθένος και Βρέφος ένθρονοι δίνουν τα κλειδιά στον Άγιο Πέτρο
Andrea Mantegna - Cardinal Lodovico Trevisano - Google Art Project.jpg Αντρέα Μαντένια Ο καρδινάλιος Λοντοβίκο Τρεβιζάν
Andrea Mantegna 108.jpg Αντρέα Μαντένια Παρθένος και Βρέφος κοιμώμενο
Andrea Mantegna 049.jpg Αντρέα Μαντένια Υπαπαντή
Giovanni Bellini - Madonna and Child - WGA1672.jpg Τζοβάνι Μπελλίνι Παρθένος και Βρέφος
Giovanni Bellini - Resurrection of Christ - WGA01675.jpg Τζοβάνι Μπελλίνι Η Ανάσταση
Giovanni bellini, pietà di berlino 01.jpg Τζοβάνι Μπελλίνι Η Πιετά του Βερολίνου
Andrea del Verrocchio - Mary with the Child - Google Art Project.jpg Αντρέα ντελ Βερρόκκιο Παρθένος και Βρέφος
Botticelli - Giuliano de' Medici (Gemäldegalerie Berlin).jpg Σάντρο Μποττιτσέλλι Νεκρικό πορτραίτο του Τζουλιάνο ντε’ Μέντιτσι
Sandro Botticelli - St Sebastian - WGA2706.jpg Σάντρο Μποττιτσέλλι Άγιος Σεβαστιανός
Botticelli - Venus - Gemäldegalerie Berlin.jpg Σάντρο Μποττιτσέλλι Αφροδίτη
1460-65 Botticelli Profile portrait of young woman anagoria.JPG Σάντρο Μποττιτσέλλι Προσωπογραφία νέας (Σιμονέττα Βεσπούτσι ;)
Berlín Botticelli 01.jpg Σάντρο Μποττιτσέλλι Tondo Raczyński
Bardi Berlín 01.JPG Σάντρο Μποττιτσέλλι Madonna Bardi
Luca Signorelli - Holy Family with Zacharias, Elisabeth and little John - Gemäldegalerie Berlin.jpg Λούκα Σινιορέλλι Η Αγία Οικογένεια και η οικογένεια του Ιωάννη Βαπτιστή
Luca Signorelli - Portrait of an Old Man - Gemäldegalerie Berlin.jpg Λούκα Σινιορέλλι Προσωπογραφία ηλικιωμένου
Luca signorelli, due scomparti dalla pala bichi a sant'agostino, siena, 1498 ca.jpg Λούκα Σινιορέλλι Εικόνα βωμού του Αγίου Αυγουστίνου
Pinturicchio, madonna col bambino e san girolamo, 02.JPG Πιντουρίκκιο Παρθένος και Βρέφος με τον Άγιο Ιερώνυμο
1478 Lippi Maria mit dem Kind anagoria.JPG Φιλιππίνο Λίππι Παρθένος και Βρέφος
1500 Lippi Allegorie der Musik (Die Muse Erato) anagoria.JPG Φιλιππίνο Λίππι Αλληγορία της μουσικής
Cima da Conegliano - Enthroned Madonna with Child and SS Peter, Romualdus, Benedict and Paul - Google Art Project.jpg Τσίμα ντα Κονελιάνο Παρθένος και Βρέφος ένθρονοι με τους αγίους Πέτρο, Ρομουάλδο, Βενέδικτο και Παύλο
Cima da conegliano, guarigione di anania.jpg Τσίμα ντα Κονελιάνο Η θεραπεία του Ανανία
Cima da conegliano, paesaggio costiero con due combattenti, 1510-15 ca. 02.JPG Τσίμα ντα Κονελιάνο Παραθαλάσσιο τοπίο με δύο μονομάχους
Cima da conegliano, madonna col bambino e un donatore, 1492-94 ca.JPG Τσίμα ντα Κονελιάνο Παρθένος και Βρέφος με τον δωρητή
1505 Piero di Cosimo Venus, Mars and Cupid anagoria.JPG Πιέρο ντι Κόζιμο Αφροδίτη, Έρωτας και Άρης
1511 Carpaccio Weihe des hl. Stephanus zum Diakon anagoria.JPG Βιττόρε Καρπάτσο Ο Άγιος Στέφανος χρίεται διάκονος
Vittore carpaccio, cristo morto.jpg Βιττόρε Καρπάτσο Ο Χριστός νεκρός
Giorgione - Portrait of a young man - Gemäldegalerie, Berlin.jpg Τζορτζόνε Προσωπογραφία νέου
1525 il Vecchio Frau mit entbloesster Brust anagoria.JPG Πάλμα Βέκκιο Γυναίκα με γυμνό στήθος
Lorenzo lotto, ritratto di un giovane con berretto nero, 1526 ca. 01.JPG Λορέντσο Λόττο Προσωπογραφία νέου με μαύρο καπέλλο
Lorenzo lotto, ritratto di un giovane.JPG Λορέντσο Λόττο Προσωπογραφία νέου
Lorenzo lotto, ss. sebastiano e cristoforo, 1531, 01.JPG Λορέντσο Λόττο Οι Άγιοι Σεβαστιανός και Χριστόφορος
1521 Lorenzo Lotto Christs farewell to his mother anagoria.JPG Λορέντσο Λόττο Ο Χριστός εγκαταλείπει την μητέρα του
Lorenzo lotto, ritratto di architetto.JPG Λορέντσο Λόττο Προσωπογραφία ενός αρχιτέκτονα
1502 Raffael Madonna Solly anagoria.JPG Ραφαήλ Madonna Solly
Berlin Colonna Madonna 01.JPG Ραφαήλ Madonna Colonna‎
Madona Terranova.jpg Ραφαήλ Madona Terranova
Raphael - Von der Ropp Madonna.jpg Ραφαήλ Madonna Von der Ropp
Dorotea berlino.jpg Σεμπαστιάνο ντελ Πιόμπο Κοπέλλα της Ρώμης
Titian - Self-Portrait - WGA22973.jpg Τιτσιάνο Αυτοπροσωπογραφία
Tizian - Clarissa Strozzi.jpg Τιτσιάνο Κλαρίσσα Στρότσι
1551 Tizian Venus mit Orgelspieler anagoria.JPG Τιτσιάνο Αφροδίτη και παίκτης του οργάνου
Tiziano, ragazza con vassoio di frutta, 1555 ca.JPG Τιτσιάνο Κοπέλλα με δίσκο με φρούτα
Tiziano, ritratto d'uomo barbuto, 1525 ca.JPG Τιτσιάνο Προσωπογραφία νέου
1532 Correggio Leda mit dem Schwan anagoria.JPG Κορρέτζο Η Λήδα και ο κύκνος
1540 Bortone Zwei Schachspieler anagoria.JPG Πάρις Μπορντόν Οι παίκτες του σκακιού
Paris Bordone - Enthroned Madonna with Child and Saints - Google Art Project.jpg Πάρις Μπορντόν Παρθένος και Βρέφος ένθρονοι με Αγίους
Paris bordon, marte e venere sorpresi da vulcano, 1549-50 ca. 01.JPG Πάρις Μπορντόν Ο Ήφαιστος αιφνιδιάζει την Αφροδίτη και τον Άρη
Angelo Bronzino - portrait of Ugolino Martelli - 1536-37 ca.jpg Άνιολο Μπροντσίνο Προσωπογραφία του Ουγκολίνο Μαρτέλλι
Bronzino Jüngling 1540-45.JPG Άνιολο Μπροντσίνο Προσωπογραφία νέου
Bautismo Berlín Parmigianino 01.JPG Παρμιτζανίνο Η Βάπτιση
Tintoretto - Mary with the Child, Venerated by St. Marc and St. Luke - Google Art Project.jpg Τιντορέττο Παρθένος και Βρέφος με τους Ευαγγελιστές Μάρκο και Λουκά
Tintoretto, tre camerlenghi veneziani davanti a san marco, 1571.JPG Τιντορέττο Τρεις Ενετοί αξιωματούχοι ενώπιον του Αγίου Μάρκου
Tintoretto, ritratto di giovanni mocenigo, ante 1580.JPG Τιντορέττο Προσωπογραφία του Τζοβάννι Μοτσενίγκο
Paolo Veronese - Dead Christ Supported by Two Angels - WGA24853.jpg Βερονέζε Ο Χριστός νεκρός υποβασταζόμενος από δύο αγγέλους
Annibale Carracci 005.jpg Αννίμπαλε Καρράτσι Ρωμαϊκό τοπίο
1601 Caravaggio Amor als Sieger anagoria.JPG Καραβάτζο Έρως θριαμβευτής
Michelangelo Caravaggio 055.jpg Καραβάτζο Αγία Οικογένεια με τον μικρό Άγιο Ιωάννη Βαπτιστή
Bernardo Strozzi - Salome - Google Art Project.jpg Μπερνάρντο Στρότσι Η Σαλώμη με το κεφάλι του Βαπτιστή
Guercino - Mystical Marriage of St Catherine of Alexandria - WGA10929.jpg Γκουερτσίνο Ο μυστικός γάμος της Αγίας Αικατερίνης
Fa Presto - St. Michael - Google Art Project.jpg Λούκα Τζορντάνο Ο Αρχάγγελος Μιχαήλ καταβάλλει τον Σατανά
Giovanni Paola Panini Die Ausfahrt des Duc de Choiseul.JPG Τζιοβάνι Πάολο Πανίνι Ο δούκας ντε Σουαζέλ αναχωρεί από την πλατεία του Αγίου Πέτρου
Giovanni Battista Tiepolo - Rinaldo and Armida - WGA22355.jpg Τζανμπαττίστα Τιέπολο Ρινάλντο και Αρμίντα
1760 Tiepolo Rinaldos Abschied von Armida anagoria.JPG Τζανμπαττίστα Τιέπολο Ο Ρινάλντο αποχαιρετά την Αρμίντα
Giovanni Battista Tiepolo - Carrying the Cross - WGA22269.jpg Τζανμπαττίστα Τιέπολο Πορεία προς τον Γολγοθά
Giovanni Battista Tiepolo, Holy Rochus.JPG Τζανμπαττίστα Τιέπολο Ο Άγιος Ρόκκο
Giovanni Battista Tiepolo 095.jpg Τζανμπαττίστα Τιέπολο Το μαρτύριο της Αγίας Αγάθης
Canaletto Campo di Rialto 1758-1763 anagoria.jpg Καναλέττο Campo di Rialto
1760 Canaletto Canale Grande Rialtobruecke anagoria.JPG Καναλέττο Το Κανάλ Γκράντε κοιτάζοντας από το Κάμπο Σάντα Σοφία προς την γέφυρα του Ριάλτο
Canaletto (II) 028.jpg Καναλέττο Σάντα Μαρία ντελλα Σαλούτε
1756 Batoni Marriage of Cupid and Psyche anagoria.JPG Πομπέο Μπατόνι Οι γάμοι του Έρωτα και της Ψυχής
Pietro Longhi - Music Lesson - WGA13425.jpg Πιέτρο Λόνγκι Μάθημα μουσικής
Francesco Guardi 004.jpg Φραντσέσκο Γκουάρντι Αερόστατο στην Βενετία

Γερμανική ζωγραφική[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Εικόνα Καλλιτέχνης Τίτλος Χρονολογία Παρατηρήσεις
Hans Multscher - Flügel-Innenseite des Wurzacher Altars (rechts oben) - Google Art Project.jpg Χανς Μούλτσερ από το Wurzacher Altar : Ο Χριστός ενώπιον του Πιλάτου
Konrad Witz - King Solomon and the Queen of Sheba - WGA25850.jpg Κόνραντ Βιτς Ο Σολομών και η βασίλισσα του Σαβά
Konrad Witz - Christ on the Cross - WGA25847.jpg Κόνραντ Βιτς Σταύρωση
Martin Schongauer - Nativity - WGA21041.jpg Μάρτιν Σόνγκαουερ Η Προσκύνηση των Ποιμένων
Madonna with the Siskin by Albrecht Dürer - Gemäldegalerie - Berlin - Germany 2017.jpg Άλμπρεχτ Ντύρερ Η Παναγία με την καρδερίνα
Albrecht Dürer - Bildnis einer jungen Venezianerin - Google Art Project.jpg Άλμπρεχτ Ντύρερ Η Βενετσιάνα
Albrecht dürer, madonna orante, 1518.JPG Άλμπρεχτ Ντύρερ Παρθένος δεομένη
Albrecht dürer, ragazza col berretto rosso, 1507.JPG Άλμπρεχτ Ντύρερ Το κορίτσι με τον κόκκινο μπερέ
Albrecht Dürer - Portrait of Elector Frederick the Wise of Saxony - WGA6914.jpg Άλμπρεχτ Ντύρερ Φρειδερίκος Γ΄ο Σοφός, εκλέκτωρ της Σαξονίας
Albrecht dürer, ritratto di hyeronymus holzschuhrer, 1526, 02.JPG Άλμπρεχτ Ντύρερ Προσωπογραφία του Ιερώνυμου Χόλτσούρερ
Albrecht Dürer - Portrait of Jakob Muffel - WGA07021.jpg Άλμπρεχτ Ντύρερ Προσωπογραφία του Γιάκομπ Μούφελ
Durer, Portrait of a Young Fürleger with Her Hair Done Up.jpg Άλμπρεχτ Ντύρερ Κοπέλλα με πλεγμένα μαλλιά
1518 Cranach I Die Heilige Anna Selbdritt anagoria.JPG Λούκας Κράναχ ο Πρεσβύτερος Παρθένος και Βρέφος με την Αγία Άννα
Lucas Cranach d. Ä. 003.jpg Λούκας Κράναχ ο Πρεσβύτερος Απόλλων και Άρτεμις
Lucas Cranach d.Ä. - Bildnis Barbara von Sachsen (Gemäldegalerie, Berlin).jpg Λούκας Κράναχ ο Πρεσβύτερος Βαρβάρα της Σαξονίας
Lucas Cranach d. Ä. - David and Bathsheba - WGA05718.jpg Λούκας Κράναχ ο Πρεσβύτερος Δαβίδ και Βηρσαβεέ
Cranach il vecchio, giudizio di slaomone, 1537 ca. 01.JPG Λούκας Κράναχ ο Πρεσβύτερος Η κρίση του Σολομώντα
1524 Cranach d.Ä. Flügelaltar mit dem Jüngsten Gericht anagoria.JPG Λούκας Κράναχ ο Πρεσβύτερος Δευτέρα Παρουσία
Lucas Cranach d. Ä. - Lucretia - WGA05633.jpg Λούκας Κράναχ ο Πρεσβύτερος Λουκρητία
Lucas Cranach (I) workshop - Martin Luther - Gemäldegalerie Berlin.jpg Λούκας Κράναχ ο Πρεσβύτερος Μαρτίνος Λούθηρος
Lucas Cranach d. Ä. - Katharina von Bora - WGA05678.jpg Λούκας Κράναχ ο Πρεσβύτερος Καταρίνα φον Μπόρα
Lucas Cranach d. Ä. - Portrait of a Man - WGA05673.jpg Λούκας Κράναχ ο Πρεσβύτερος Προσωπογραφία ανδρός
Lucas Cranach d. Ä. - Johannes Carion - WGA05687.jpg Λούκας Κράναχ ο Πρεσβύτερος Προσωπογραφία του Γιοχάννες Κάριον
Cranach il vecchio, ritratto di johann friederic I di sachsen.JPG Λούκας Κράναχ ο Πρεσβύτερος Ιωάννης Φρειδερίκος Α΄ ο Μεγάθυμος, εκλέκτορας της Σαξονίας
Lucas Cranach d.Ä. - Bildnis eines Mannes in braunem Pelzbarett (Gemäldegalerie, Berlin).jpg Λούκας Κράναχ ο Πρεσβύτερος Άντρας με γούνινο σκούφο
1504 Cranach d. Ä. Ruhe auf der Flucht nach Aegypten anagoria.JPG Λούκας Κράναχ ο Πρεσβύτερος Ανάπαυση κατά την φυγή στην Αίγυπτο
Lucas Cranach d. Ä. 037.jpg Λούκας Κράναχ ο Πρεσβύτερος Προσωπογραφία της κας Ρόις
Lucas Cranach d.Ä. - Der heilige Hieronymus in felsiger Landschaft (ca.1515, Berlin).jpg Λούκας Κράναχ ο Πρεσβύτερος Ο Άγιος Ιερώνυμος στην έρημο
Lucas Cranach d.Ä. - Venus und Amor (Gemäldegalerie, Berlin).jpg Λούκας Κράναχ ο Πρεσβύτερος Αφροδίτη και Έρως τοξότης
Cranach, Lucas d. Ä. - Venus und Amor als Honigdieb (Gemäldegalerie Berlin).jpg Λούκας Κράναχ ο Πρεσβύτερος Αφροδίτη και Έρως κηριοκλέπτης
Lucas Cranach d. Ä. - The Fountain of Youth - WGA05707.jpg Λούκας Κράναχ ο Πρεσβύτερος Η Κρήνη της Νεότητος
Lucas Cranach d.Ä. - Adam und Eva im Paradies (1531, Gemäldegalerie, Berlin).jpg Λούκας Κράναχ ο Πρεσβύτερος Αδάμ και Εύα 1531
Adam and Eve, by Lucas Cranach the Elder, 1533, red beech wood - Gemäldegalerie, Berlin - DSC03021.jpg Λούκας Κράναχ ο Πρεσβύτερος Αδάμ και Εύα 1533
Lucas Cranach d. Ä. 047.jpg Λούκας Κράναχ ο Πρεσβύτερος Ο καρδινάλιος Αλβέρτος του Βραδεμβούργου ως Άγιος Ιερώνυμος
Albrecht altdorfer, allegoria, i mendicanti seduti sullo strascico del superbo, 1531, 03.JPG Άλμπρεχτ Άλτντόρφερ Αλληγορία του Πλούτου και της Πενίας
Albrecht Altdorfer - Communion of the Apostles - WGA0212.jpg Άλμπρεχτ Άλτντόρφερ Η Κοινωνία των Αποστόλων
Albrecht altdorfer, paesaggio con famiglia di satiri, 1507, 02.JPG Άλμπρεχτ Άλτντόρφερ Τοπίο με οικογένεια Σατύρου
Albrecht Altdorfer - Nativity - WGA0211.jpg Άλμπρεχτ Άλτντόρφερ Η Γέννηση
Albrecht Altdorfer 016.jpg Άλμπρεχτ Άλτντόρφερ Η Σταύρωση
Albrecht Altdorfer - Diptych - WGA0207.jpg Άλμπρεχτ Άλτντόρφερ Ο Άγιος Φραγκίσκος δέχεται τα στίγματα - Η μετάνοια του Αγίου Ιερωνύμου (δίπτυχο)
Albrecht Altdorfer - Rest on the Flight into Egypt - WGA0209.jpg Άλμπρεχτ Άλτντόρφερ Ανάπαυση κατά την φυγή στην Αίγυπτο
Hans Baldung - Three Kings Altarpiece (open) - WGA01199.jpg Χανς Μπάλντουνγκ Γκριν Το Τρίπτυχο των Τριών Μάγων (ανοιχτό)
Hans Baldung - Three Kings Altarpiece (closed) - WGA01200.jpg Χανς Μπάλντουνγκ Γκριν Το Τρίπτυχο των Τριών Μάγων (κλειστό)
Crucifixion Hans Baldung Grien.jpg Χανς Μπάλντουνγκ Γκριν Σταύρωση
Hans Baldung - The Lamentation of Christ - WGA01208.jpg Χανς Μπάλντουνγκ Γκριν Πιετά
Hans Baldung 021.jpg Χανς Μπάλντουνγκ Γκριν Ο κόμης Λούντβιχ φον Λαιβενστάιν
Hans Baldung - Pyramus and Thisbe - WGA01197.jpg Χανς Μπάλντουνγκ Γκριν Πύραμος και Θίσβη
Hans baldung, lot (frammento).JPG Χανς Μπάλντουνγκ Γκριν Λωτ
Hans baldung, testa di vecchio, 1518-19 ca.JPG Χανς Μπάλντουνγκ Γκριν Κεφάλι γέρου
Hans Baldung - Virgin and Child - WGA01212.jpg Χανς Μπάλντουνγκ Γκριν Παρθένος και Βρέφος με άγγελο
Hans Holbein d. J. - Portrait of the Merchant Georg Gisze - WGA11540.jpg Χανς Χολμπάιν ο νεότερος Ο έμπορος Georg Gisze
Member of the von Wedigh Family, (called Hermann Hillebrandt von Wedigh), by Hans Holbein the Younger.jpg Χανς Χολμπάιν ο νεότερος Προσωπογραφία του Χέρμαν Χίλεμπραντ φον Βέντιγκ
Hans Holbein d. J. - Unknown Gentleman with Music Books and Lute - WGA11549.jpg Χανς Χολμπάιν ο νεότερος Άντρας με βιβλίο μουσικής και λαούτο
Hans Holbein d. J. - De Vos van Steenwijk - WGA11576.jpg Χανς Χολμπάιν ο νεότερος Προσωπογραφία του Ντε Φος φαν Στέενβάικ
Hans Holbein d. J. - Portrait of Duke Antony the Good of Lorraine - WGA11582.jpg Χανς Χολμπάιν ο νεότερος Ο δούκας της Λοραίνης Αντώνιος ο Καλός
Adam Elsheimer - Hausaltar mit sechs Szenen aus dem Leben der Jungfrau Maria.jpg Άνταμ Ελσχάιμερ Σκηνές από την ζωή της Παρθένου
Adam Elsheimer - Rest on Flight into Egypt - WGA7495.jpg Άνταμ Ελσχάιμερ Ανάπαυση κατά την φυγή στην Αίγυπτο
Adam Elsheimer 005.jpg Άνταμ Ελσχάιμερ Νύμφη που αποφεύγει Σάτυρο
Johann Liss - The Ecstasy of St Paul - WGA13329.jpg Γιόχαν Λις Η έκσταση του Αγίου Παύλου
Maulbertsch, Franz Anton - Apotheosis of a Hungarian Saint - 1773.jpg Φραντς Άντον Μάουλμπερτς Αποθέωση ενός Ούγγρου Αγίου
1785 Kauffmann Bacchantin anagoria.JPG Αντζέλικα Κάουφμαν Βακχίς
Mengs.jpg Άντον Ράφαελ Μενγκς Αυτοπροσωπογραφία

Φλαμανδική ζωγραφική[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Εικόνα Καλλιτέχνης Τίτλος Χρονολογία Παρατηρήσεις
RobertCampin-MarededeuBancGespa.jpg Ρομπέρ Καμπέν (Δάσκαλος της Φλεμάλ) Παρθένος και Βρέφος
Master of Flémalle - Portrait of a Fat Man - Google Art Project (331318).jpg Ρομπέρ Καμπέν (Δάσκαλος της Φλεμάλ) Προσωπογραφία ενός χοντρού
Jan van Eyck 088.jpg Γιαν βαν Άικ Προσωπογραφία του Τζοβάννι ντι Νικόλαο Αρνολφίνι
1440 van der Eyck Die Madonna in der Kirche anagoria.JPG Γιαν βαν Άικ Παρθένος και Βρέφος σε γοτθική εκκλησία
De man met de anjervan Jan van Eyck uit 1423..jpg Γιαν βαν Άικ Ηλικιωμένος άντρας με γαρύφαλλο
Jan van Eyck - Portrait of Baudouin de Lannoy - WGA7607.jpg Γιαν βαν Άικ Προσωπογραφία του Μπωντουέν ντε Λανουά
Rogier van der Weyden - Bladelin Triptych - WGA25617.jpg Ρόχιερ φαν ντερ Βάιντεν Τρίπτυχο του Μίντελμπουργκ (ή του Μπλάντελιν)
Berlín Miraflores 01.JPG Ρόχιερ φαν ντερ Βάιντεν Τρίπτυχο Μιραφλόρες
Rogier van der Weyden - Portrait of a Woman with a Winged Bonnet - Google Art Project.jpg Ρόχιερ φαν ντερ Βάιντεν Προσωπογραφία γυναίκας με άσπρο κεφαλόδεσμο
Berlin van der Weyden 01.JPG Ρόχιερ φαν ντερ Βάιντεν Τρίπτυχο του Αγίου Ιωάννη Βαπτιστή
1460 Bouts Christus im Haus des Pharisäers Simon anagoria.JPG Ντίρικ Μπάουτς Ο Χριστός στο σπίτι του Σίμωνα
Petrus christus, annunciazione, natività, e giudizio universale, 1452, 01.JPG Πέτρους Κρίστους Ευαγγελισμός, Γέννηση και Δευτέρα Παρουσία
Petrus Christus - Portrait of a Young Woman - Google Art Project.jpg Πέτρους Κρίστους Προσωπογραφία νέας γυναίκας
Hans memling, madonna in trono col bambino e angeli, 1485 ca.JPG Χανς Μέμλινγκ Παρθένος και Βρέφος με άγγελο
Hans memling, madonna col bambino, 1487 ca.JPG Χανς Μέμλινγκ Παρθένος και Βρέφος
Hugo van der Goes - Monforte Altarpiece - WGA9678.jpg Χούγκο φαν ντερ Χους Η Προσκύνηση των Μάγων (Τρίπτυχο Μονφόρτε)
1480 van der Goes Die Anbetung der Hirten anagoria.JPG Χούγκο φαν ντερ Χους Η Προσκύνηση των Ποιμένων
Gerard David - Christ on the Cross - Google Art Project.jpg Γκέραρντ Ντάβιντ Σταύρωση
Quentin Massys - The Virgin Enthroned - 1525 - Staatliche Museen, Berlin.jpg Κουέντιν Μασσάις Παρθένος και Βρέφος ένθρονοι
Quinten massys, maddalena dolente, 1525 ca. 01.JPG Κουέντιν Μασσάις Μετανοούσα Μαγδαληνή
Jan Gossaert - A Noble Man - WGA9779.jpg Γιαν Γκόσσαερτ (Μαμπούζε) Προσωπογραφία ευγενούς
Jan Gossaert - Agony in the Garden - WGA9761.jpg Γιαν Γκόσσαερτ (Μαμπούζε) Ο Χριστός στον κήπο της Γεθσημανής
Jan Gossaert - Neptune and Amphitrite - Google Art Project.jpg Γιαν Γκόσσαερτ (Μαμπούζε) Ποσειδών και Αμφιτρίτη
Jan Gossaert - Virgin and Child - WGA9771.jpg Γιαν Γκόσσαερτ (Μαμπούζε) Παρθένος και Βρέφος
(1525) Jan Gossaert-Adam & Eve (Staatliche Museum, Berlin).jpg Γιαν Γκόσσαερτ (Μαμπούζε) Αδάμ και Εύα
Joachim patenier, riposo durante la fuga in egitto, 1520 ca. 01.JPG Γιοάχιμ Πατινίρ Ανάπαυση κατά την φυγή στην Αίγυπτο
Joos van Cleve - Triptych with the Adoration of the Magi (ca 1520).jpg Γιόος φαν Κλέφε Τρίπτυχο της Προσκύνησης των Μάγων
Marinus van reymerswaele, san girolamo nello studio, 1545 ca. 01.JPG Μαρίνους φαν Ρέιμερσβαλε Άγιος Ιερώνυμος
Pieter v. Aelst Die Kreuztragung.jpg Πίτερ Κούκε φαν Ελστ Πορεία προς τον Γολγοθά
P. van Aelst Anbetung der Könige.jpg Πίτερ Κούκε φαν Ελστ Η Προσκύνηση των Μάγων
Pieter Brueghel the Elder - The Dutch Proverbs - Google Art Project.jpg Πίτερ Μπρίγκελ ο πρεσβύτερος Παροιμίες των Κάτω Χωρών
Bruegel il vecchio, due scimmiette incatenate, 1562, 02.JPG Πίτερ Μπρίγκελ ο πρεσβύτερος Δυο πίθηκοι
Frans Floris - Venus at Vulcan's Forge - WGA7950.jpg Φρανς Φλόρις Η Αφροδίτη στο σιδηρουργείο του Ηφαίστου
Peter Candid - Aeneas.jpg Πέτερ Κάντιντ Η αποθέωση του Αινεία
Pieter bruegel il giovane, crocifissione, 1606, 01.JPG Πίτερ Μπρίγκελ ο νεότερος Πορεία προς τον Γολγοθά
Jan Brueghel the Younger Paradise.jpg Πίτερ Μπρίγκελ ο νεότερος Ο Παράδεισος
1610 Rubens Die Beweinung Christi anagoria.JPG Πέτερ Πάουλ Ρούμπενς Θρήνος για τον νεκρό Χριστό
1627 Rubens Maria mit dem Kind anagoria.JPG Πέτερ Πάουλ Ρούμπενς Παρθένος και Βρέφος
1627 Rubens Maria mit Kind und Heiligen anagoria.JPG Πέτερ Πάουλ Ρούμπενς Παρθένος και Βρέφος με Αγίους
1638 Rubens Andromeda anagoria.JPG Πέτερ Πάουλ Ρούμπενς Ανδρομέδα
Peter Paul Rubens - Boy with Bird - WGA20360.jpg Πέτερ Πάουλ Ρούμπενς Παιδί με παπαγάλο
Peter Paul Rubens - Der heilige Sebastian - Google Art Project.jpg Πέτερ Πάουλ Ρούμπενς Άγιος Σεβαστιανός
Peter Paul Rubens - Isabella Brandt (?) - WGA20370.jpg Πέτερ Πάουλ Ρούμπενς Ισαβέλλα Μπραντ (;)
Peter Paul Rubens - Perseus Freeing Andromeda - WGA20306.jpg Πέτερ Πάουλ Ρούμπενς Ο Περσέας ελευθερώνει την Ανδρομέδα
Peter Paul Rubens - Landscape with Cows and Wildfowlers - WGA20402.jpg Πέτερ Πάουλ Ρούμπενς Τοπίο με βοσκούς και κυνηγούς
Peter Paul Rubens - St Gregory the Great with Saints - WGA20424.jpg Πέτερ Πάουλ Ρούμπενς Ο Άγιος Γρηγόριος ο Μέγας με Αγίους
Peter Paul Rubens - St. Cecilia - WGA20257.jpg Πέτερ Πάουλ Ρούμπενς Αγία Καικιλία
Christ giving the Keys of Heaven to St. Peter by Peter Paul Rubens - Gemäldegalerie - Berlin - Germany 2017.jpg Πέτερ Πάουλ Ρούμπενς Η Παράδοση των Κλειδών
Anthonis van Dyck 002.jpg Άντονι βαν Ντάικ Πιετά
Anthony van Dyck - An Aristocratic Genoese - WGA07393.jpg Άντονι βαν Ντάικ Γενοβέζος ευγενής
Anton van Dyck - Portrait of a Genovese Lady - Google Art Project.jpg Άντονι βαν Ντάικ Γενοβέζα κυρία
Anton van Dyck - Marchesa Geronima Spinola - Google Art Project.jpg Άντονι βαν Ντάικ Η μαρκησία Ιερώνυμα Σπίνολα
1616 Jordaens Christus erscheint den drei Marien als Gaertner.JPG Γιάκομπ Γιόρντενς Ο Χριστός εμφανίζεται στις τρεις Μαρίες
1615 Jordaens Rape of Europa anagoria.JPG Γιάκομπ Γιόρντενς Η απαγωγή της Ευρώπης
1616 Jordaens Rueckkehr der heiligen Familie aus Aegypten anagoria.JPG Γιάκομπ Γιόρντενς Φυγή στην Αίγυπτο
1645 Teniers Der Maler mit seiner Familie anagoria.JPG Ντάβιντ Τένιερς ο νεότερος Ο καλλιτέχνης με την οικογένειά του

Ολλανδική ζωγραφική[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Εικόνα Καλλιτέχνης Τίτλος Χρονολογία Παρατηρήσεις
Berlín Geertgen 01.JPG Χέρτχεν τοτ Σιντ Γιανς Ο Ιωάννης ο Βαπτιστής στην έρημο
Cornelis engebrechtsz, chiamata di matteo apostolo, 1500-20 ca.JPG Κορνέλις Ένχεμπρεχτς Η κλήση του Αποστόλου Ματθαίου
Cornelis engebrechtsz, incoronazione di spine, 1500-20 ca.JPG Κορνέλις Ένχεμπρεχτς Ο ακάνθινος στέφανος
Johannes op Patmos Jeroen Bosch.jpg Ιερώνυμος Μπος Ο Άγιος Ιωάννης ο Ευαγγελιστής στην Πάτμο
Jheronimus Bosch Scenes from the Passion (full).jpg Ιερώνυμος Μπος Σκηνές του Πάθους (πίσω όψη του προηγούμενου)
Pieter Aertsen 006.jpg Πίτερ Άερτσεν Η μανάβισσα
Anthonis mor, i canonici della cattedrale di Utrecht Cornelis van Horn e Anthonis Taets van Ameronghen, 1544.JPG Αντόνις Μορ Κληρικοί της μητρόπολης της Ουτρέχτης
MargarethevonParma01.jpg Αντόνις Μορ Μαργαρίτα της Πάρμας
Frans Hals - Singing Boy with a Flute - WGA11072.jpg Φρανς Χαλς Αγόρι που τραγουδά
Frans Hals 096 WGA version.jpg Φρανς Χαλς Προσωπογραφία ανδρός
Frans Hals 097 WGA version.jpg Φρανς Χαλς Προσωπογραφία γυναικός
Frans Hals - Portret van Catharina Hooft en haar min.jpg Φρανς Χαλς Η Καταρίνα Χόοφτ με την παραμάνα της
Frans Hals 021.jpg Φρανς Χαλς Μάλε Μπάμπε
Frans Hals 116 WGA version.jpg Φρανς Χαλς Προσωπογραφία του Τύμαν Όσντορπ
Cornelis Claesz. Anslo in Conversation with his Wife, Aaltje 01.JPG Ρέμπραντ Ο Κορνέλις Άνσλο συζητά με την γυναίκα του
Rembrandt Harmensz. van Rijn 079.jpg Ρέμπραντ Ο Μωυσής συντρίβει τις Εντολές
Rembrandt, Harmenszoon van Rijn - Saskia van Uylenburgh - 1643.jpg Ρέμπραντ Σάσκια φαν Ουίλενμπουργκ
Rembrandt, ratto di proserpina, 1631 ca. 01.JPG Ρέμπραντ Η αρπαγή της Περσεφόνης
Rembrandt - Self-Portrait with Velvet Beret - Google Art Project.jpg Ρέμπραντ Αυτοπροσωπογραφία 1634
Rembrandt Harmensz. van Rijn 048.jpg Ρέμπραντ Νεαρός Εβραίος ως Χριστός
Rembrandt - Parable of the Rich Man - WGA19247.jpg Ρέμπραντ Η παραβολή του άφρονος πλουσίου
Rembrandt Harmensz. van Rijn 126.jpg Ρέμπραντ Σαμψών και Δαλιδά
Rembrandt Harmensz. van Rijn 147.jpg Ρέμπραντ Ο Σαμψών κατηγορεί τον πατέρα του
Rembrandt - Minerva - WGA19246.jpg Ρέμπραντ Αθηνά
Rembrandt - Landscape with a Long Arched Bridge - WGA19226.jpg Ρέμπραντ Τοπίο με τοξωτή γέφυρα
Rembrandt (en atelier) - Tobias en Anna met het bokje (1645).jpg Ρέμπραντ Τωβίας και Άννα
Rembrandt - Susanna and the Elders.jpg Ρέμπραντ Η Σωσάννα και οι γέροι
Rembrandt, Portrait of a Jewish Young Man, 1648, Gemäldegalerie Berlin.jpg Ρέμπραντ Προσωπογραφία νεαρού Εβραίου
Rembrandt Harmensz. van Rijn 065.jpg Ρέμπραντ Ο Ιωσήφ και η γυναίκα του Πετεφρή
Rembrandt Harmensz. van Rijn 082.jpg Ρέμπραντ Η Χεντρίκγε Στόφελς στο παράθυρο
Rembrandt - Christ and the Woman of Samaria - WGA19110.jpg Ρέμπραντ Χριστός και Σαμαρείτις
Rembrandt - Jacob Wrestling with the Angel - Google Art Project.jpg Ρέμπραντ Η πάλη του Ιακώβ με τον άγγελο
Rembrandt - Man with Beard.jpg Ρέμπραντ Προσωπογραφία γενειοφόρου
Rembrandt Dream of Joseph.jpg Ρέμπραντ Το όνειρο του Ιωσήφ
Rembrandt Oil study of an old man with a red hat.jpg Ρέμπραντ Γέρος με κόκκινο καπέλλο
Rembrandt Portrait of an Old Man.jpg Ρέμπραντ Προσωπογραφία γέρου
Rembrandt - The preaching of Saint John - Gemäldegalerie Berlin 2.jpg Ρέμπραντ Το κήρυγμα του Ιωάννη Βαπτιστή
Jacob Isaacksz. van Ruisdael - The Dam Square in Amsterdam - WGA20482.jpg Γιάκομπ φαν Ράουσντελ Το Νταμ στο Άμστερνταμ
Jacob Isaacksz. van Ruisdael - Oaks by a Lake with Waterlilies - WGA20502.jpg Γιάκομπ φαν Ράουσντελ Βελανιδιές σε λίμνη
Isaacsz-van-ruisdael wasserfall.jpg Γιάκομπ φαν Ράουσντελ Καταρράκτης
Jacob Isaacksz. van Ruisdael - Landscape with a View of Haarlem - WGA20496.jpg Γιάκομπ φαν Ράουσντελ Άποψη του Χάρλεμ
Jacob Isaacksz. van Ruisdael - Village at the Wood's Edge - WGA20478.jpg Γιάκομπ φαν Ράουσντελ Χωριό στην άκρη του δάσους
Jacob Isaacksz. van Ruisdael - Woodland Scene with Lake - WGA20499.jpg Γιάκομπ φαν Ράουσντελ Δέντρα στην ακρολιμνιά
Jan Vermeer (2)Das Glas Wein.jpg Γιοχάνες Βερμέερ Το ποτήρι του κρασιού
Jan Vermeer van Delft - Young Woman with a Pearl Necklace - Google Art Project.jpg Γιοχάνες Βερμέερ Η γυναίκα με το μαργαριταρένιο κολιέ

Ισπανική ζωγραφική[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Εικόνα Καλλιτέχνης Τίτλος Χρονολογία Παρατηρήσεις
Bartolomé Bermejo - Death of the Virgin - WGA1960.jpg Μπαρτολομέ Μπερμέχο Η Κοίμηση της Θεοτόκου
El Greco - Mater Dolorosa (Gemäldegalerie, Berlin).jpg Ελ Γκρέκο Mater Dolorosa
Luis de Morales 018.jpg Λούις ντε Μοράλες Παρθένος και Βρέφος
Diego Velázquez - Portrait of a Lady - WGA24390.jpg Ντιέγο Βελάθκεθ Προσωπογραφία κυρίας


Γαλλική ζωγραφική[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Εικόνα Καλλιτέχνης Τίτλος Χρονολογία Παρατηρήσεις
1410 Malouel Madonna mit Kind, Engeln und Schmetterlingen anagoria.JPG Ζαν Μαλουέλ Παρθένος και Βρέφος
Berlin Chevalier 01.JPG Ζαν Φουκέ Ο Ετιέν Σεβαλιέ με τον Άγιο Στέφανο
1626 Vouet The Toilet of Venus anagoria.JPG Σιμόν Βουέ Η τουαλέτα της Αφροδίτης
Georges de La Tour - Peasant Couple Eating - WGA12327.jpg Ζωρζ ντε λα Τουρ Ζεύγος χωρικών τρώει μπιζέλια
Georges de La Tour 004.jpg Ζωρζ ντε λα Τουρ Η Αγία Ειρήνη φροντίζει τον Άγιο Σεβαστιανό
Nicolas Poussin - Helios and Phaeton with Saturn and the Four Seasons.jpg Νικολά Πουσέν Ήλιος και Φαέθων
Nicolas Poussin - Jupiter enfant nourri par la chèvre Amalthée.jpg Νικολά Πουσέν Ο Δίας τρέφεται από την Αμάλθεια
Nicolas Poussin - Landscape with St Matthew and the Angel - WGA18313.jpg Νικολά Πουσέν Τοπίο με τον Ευαγγελιστή Ματθαίο και τον άγγελο
Nicolas Poussin 079.jpg Νικολά Πουσέν Αυτοπροσωπογραφία
Paysage avec Junon et Argus - Poussin - Gemäldegalerie Berlin.jpg Νικολά Πουσέν Τοπίο με την Ήρα και τον Άργο
Claude Lorrain - Italian Coastal Landscape - WGA04983.jpg Κλωντ Λορραίν Παραθαλάσσιο ιταλικό τοπίο
Jean-Antoine Watteau, Love in the French Theatre.JPG Αντουάν Βαττώ Ο έρωτας στο γαλλικό θέατρο
Jean-Antoine Watteau, Love in the Italian Theatre.JPG Αντουάν Βαττώ Ο έρωτας στο ιταλικό θέατρο
1719 Watteau Der Tanz anagoria.JPG Αντουάν Βαττώ Ο χορός
Jean Siméon Chardin - The Draughtsman - WGA04753.jpg Ζαν Σιμεόν Σαρντέν Ο σχεδιαστής
François Boucher Venus and Amor.JPG Φρανσουά Μπουσέ Αφροδίτη και Έρως
Hubert Robert - Ruins at Nimes - WGA19596.jpg Υμπέρ Ρομπέρ Ρωμαϊκά ερείπια στη Νιμ


Αγγλική ζωγραφική[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Εικόνα Καλλιτέχνης Τίτλος Χρονολογία Παρατηρήσεις
Berlín Lady Sunderlin 01.JPG Τζόσουα Ρέυνολντς Προσωπογραφία της λαίδης Σάντερλιν
Joshua Reynolds - George Clive and his Family with an Indian Maid - WGA19338.jpg Τζόσουα Ρέυνολντς Η οικογένεια του Τζωρτζ Κλάιβ
Joshua Reynolds - The Actress Kitty Fisher - WGA19341.jpg Τζόσουα Ρέυνολντς Η ηθοποιός Κίττυ Φίσερ
Berlín Joshua Grigby 01.JPG Τόμας Γκαίνσμπορω Προσωπογραφία του Τζόσουα Γκρίγκμπυ
Thomas Gainsborough - Squire John Wilkinson - WGA8412.jpg Τόμας Γκαίνσμπορω Προσωπογραφία του Τζων Ουίλκινσον
Thomas Gainsborough - The Artist's Wife - WGA8403.jpg Τόμας Γκαίνσμπορω Η σύζυγος του καλλιτέχνη
Berlín Marsham children 01.JPG Τόμας Γκαίνσμπορω Τα παιδιά της οικογένειας Μάρσαμ
Joseph Wright of Derby - The Cloister of San Cosimato - WGA25893.jpg Τζόζεφ Ράιτ του Ντέρμπυ Το μοναστήρι του Σαν Κοζιμάτο
Henry Raeburn - Mrs. Anne Hart - WGA18595.jpg Χένρυ Ραίμπορν Η κυρία Ανν Χαρτ
Berlín Sir John Jeffreys Pratt 01.JPG Τζων Χόπνερ Προσωπογραφία του σερ Τζων Τζέφρυς Πρατ
Angerstein Children Berlin 01.JPG Τόμας Λώρενς Τα παιδιά του Τζων Άνγκερστάιν