Κατάλογος έργων της Πινακοθήκης της Ακαδημίας της Βενετίας

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Μετάβαση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση

Η σελίδα αυτή περιέχει εικονογραφημένο κατάλογο έργων της Πινακοθήκης της Ακαδημίας της Βενετίας.


Εικόνα Καλλιτέχνης Τίτλος Χρονολογία Παρατηρήσεις
Paolo Veneziano - Polyptych - WGA17007.jpg Πάολο Βενετσιάνο Πολύπτυχο της Στέψης της Παρθένου
Dio Padre, Polittico dell'Annunciazione di Lorenzo Veneziano (1).JPG Λορέντσο Βενετσιάνο Πολύπτυχο Λιόν (λεπτ.)
Antonio Vivarini and Antonio dell'Alemagna (central panel) - Triptych of Accademia - Venice 2016.jpg Αντόνιο Βιβαρίνι και Τζοβάννι ντ’ Αλεμάνια Παρθένος και Βρέφος ένθρονοι με τέσσερις Πατέρες της Δυτικής Εκκλησίας
- κεντρικός πίνακας
Antonio vivarini e giovanni d'alemagna, madonna nel giardino del parad. coi dott. della chiesa, 1446, 02.JPG Αντόνιο Βιβαρίνι και Τζοβάννι ντ’ Αλεμάνια Παρθένος και Βρέφος ένθρονοι με τέσσερις Πατέρες της Δυτικής Εκκλησίας
- αριστερός πίνακας
Antonio vivarini e giovanni d'alemagna, madonna nel giardino del parad. coi dott. della chiesa, 1446, 04.JPG Αντόνιο Βιβαρίνι και Τζοβάννι ντ’ Αλεμάνια Παρθένος και Βρέφος ένθρονοι με τέσσερις Πατέρες της Δυτικής Εκκλησίας
- δεξιός πίνακας
Sant'Ambrogio benedicente e devoti tra i ss. Sigismondo (?), Pietro, Paolo e Sebastiano di Barolomeo Vivarini (1).JPG Μπαρτολομέο Βιβαρίνι Το πολύπτυχο του Αγίου Αμβροσίου
Bartolomeo Vivarini, polittico di ca' morosini.jpg Μπαρτολομέο Βιβαρίνι Πολύπτυχο του ανακτόρου Μοροζίνι
Accademia - Polittico della Natività - Bartolomeo Vivarini.jpg Μπαρτολομέο Βιβαρίνι Το πολύπτυχο του Κονβερσάνο
Accademia - Madonna in trono con il Bambino tra i santi Anna, Gioachino, Ludovico da Tolosa, Antoinio da Padova, Francesco et Bernardino da Siena - Alvise Vivarini Cat607.jpg Αλβίζε Βιβαρίνι Παρθένος και Βρέφος ένθρονοι με Αγίους
Giovanni bellini e altri, trittico di san lorenzo.jpg Γιάκοπο, Τζεντίλε, και Τζοβάννι Μπελλίνι Τρίπτυχο του Αγίου Λαυρεντίου
Giovanni bellini e altri, trittico della natività.jpg Γιάκοπο, Τζεντίλε, και Τζοβάννι Μπελλίνι Τρίπτυχο της Γέννησης
Giovanni bellini e altri, trittico di san sebastiano.jpg Γιάκοπο, Τζεντίλε, και Τζοβάννι Μπελλίνι Τρίπτυχο του Αγίου Σεβαστιανού
Giovanni bellini e altri, trittico della madonna.jpg Γιάκοπο, Τζεντίλε, και Τζοβάννι Μπελλίνι Τρίπτυχο της Παρθένου και του Βρέφους
Accademia - Miracolo della reliquia della Croce al ponte di San Lorenzo - Gentile Bellini - cat.568.jpg Τζεντίλε Μπελλίνι Το θαύμα του Σταυρού στην γέφυρα του Σαν Λορέντσο
Accademia - Procession in piazza San Marco by Gentile Bellini.jpg Τζεντίλε Μπελλίνι Λιτανεία στην Πλατεία του Αγίου Μάρκου
Accademia - Pala di San Giobbe by Giovanni Bellini.jpg Τζοβάννι Μπελλίνι Pala di San Giobbe
Accademia - Giovanni Bellini - Madonna with Child Blessing Cat.583.jpg Τζοβάννι Μπελλίνι Παρθένος με τον Χριστό ευλογούντα
Accademia - Madonna in trono che adora il Bambino dormiente - Giovanni Bellini C.591.jpg Τζοβάννι Μπελλίνι Παρθένος και Βρέφος κοιμώμενο
Giovanni bellini, madonna contarini.jpg Τζοβάννι Μπελλίνι Madonna Contarini
Accademia - Madonna con Bambino tra le sante Caterina e Maria Maddalena - Giovanni Bellini - Cat 613.jpg Τζοβάννι Μπελλίνι Ιερά Συνομιλία (Παρθένος και Βρέφος με την Αγία Αικατερίνη και την Μαγδαληνή)
Accademia - Madonna col Bambino tra san Giovanni Battista e una santa Cat.881.jpg Τζοβάννι Μπελλίνι Παρθένος και Βρέφος με τον Άγιο Ιωάννη Βαπτιστή και μιαν αγία
Accademia - Pietà Martinengo by Giovanni Bellini Cat.883.jpg Τζοβάννι Μπελλίνι Πιετά Martinengo
Giovanni bellini, madonna dai cherubini rossi.jpg Τζοβάννι Μπελλίνι Η Παναγία των κόκκινων χερουβείμ
Accademia - Madonna degli Alberetti - Giovanni Bellini.jpg Τζοβάννι Μπελλίνι Madonna degli alberetti (Η Παναγία των δενδρυλλίων)
Giovanni bellini, quattro allegorie, perseveranza.jpg Τζοβάννι Μπελλίνι Αλληγορίες : Καρτερία
Giovanni bellini, quattro allegorie, incostanza.jpg Τζοβάννι Μπελλίνι Αλληγορίες : Αστάθεια
Bellini, Giovanni -- Four Allegories ... Prudence - c. 1490.jpg Τζοβάννι Μπελλίνι Αλληγορίες : Φρόνηση
Accademia - Giovanni Bellini e Andrea Previtali - Quattro allegorie - menzogna.jpg Τζοβάννι Μπελλίνι Αλληγορίες : Ψεύδος
Accademia - Madonna dell'arancio tra i santi Ludovico da Tolosa e Girolamo by Giambattista Cima da Conegliano.jpg Τσίμα ντα Κονελιάνο Η Παναγία της πορτοκαλιάς
Accademia - Incredulità di san Tommaso col vescovo Magno - Cima da conegliano.jpg Τσίμα ντα Κονελιάνο Η απιστία του Θωμά
Accademia - Madonna col Bambino in trono e santi - Cima da Conegliano Cat.36.jpg Τσίμα ντα Κονελιάνο Παρθένος και Βρέφος ένθρονοι με αγίους
Cima da Canegliano, Madonna col bambino, Giovanni Battista e apostolo Paolo, Gallerie Accademia Venezia.jpg Τσίμα ντα Κονελιάνο Παρθένος και Βρέφος με τους Αγίους Ιωάννη Βαπτιστή και Παύλο
Accademia - Cristo in pietà sostenuto dalla Madonna, Nicodemo e san Giovanni Evangelista con le Marie - Cima da Conegliano.jpg Τσίμα ντα Κονελιάνο Πιετά
Carpaccio, crocifissione e apoteosi dei diecimila martiri del monte ararat, 1515, da s.antonio di castello 01.JPG Βιττόρε Καρπάτσο Σταύρωση και αποθέωση των 10.000 μαρτύρων του όρους Αραράτ
Accademia - Presentation of Jesus in the Temple by Vittore Carpaccio Cat.44.jpg Βιττόρε Καρπάτσο Υπαπαντή
Accademia - Miracle of the Holy Cross at Rialto by Vittore Carpaccio.jpg Βιττόρε Καρπάτσο Το θαύμα του Σταυρού στην γέφυρα του Ριάλτο
Accademia - Arrivo degli ambasciatori inglesi presso il re di Bretagna di Vittore Carpaccio.jpg Βιττόρε Καρπάτσο Ιστορίες της Αγίας Ούρσουλας. Η άφιξη των Άγγλων πρεσβευτών
Accademia - Ambassadors Depart by Carpaccio.jpg Βιττόρε Καρπάτσο Ιστορίες της Αγίας Ούρσουλας. Η αναχώρηση των πρεσβευτών
Accademia - Ritorno degli ambasciatori di Vittore Carpaccio Cat.574.jpg Βιττόρε Καρπάτσο Ιστορίες της Αγίας Ούρσουλας. Η επιστροφή των πρεσβευτών
Accademia - Incontro e partenza dei fidanzati - Vittore Carpaccio.jpg Βιττόρε Καρπάτσο Ιστορίες της Αγίας Ούρσουλας. Συνάντηση και αναχώρηση των μνηστευμένων
Accademia - Sogno di sant'Orsola - Vittore Carpaccio.jpg Βιττόρε Καρπάτσο Ιστορίες της Αγίας Ούρσουλας. Το όνειρο της Αγίας
Accademia - Incontro dei pellegrini con papa Ciriaco - Vittore Carpaccio.jpg Βιττόρε Καρπάτσο Ιστορίες της Αγίας Ούρσουλας. Συνάντηση των προσκυνητών με τον πάπα Κυριάκο στα τείχη της Ρώμης
Accademia - Arrivo a Colonia Cat.579 - Vittore Carpaccio.jpg Βιττόρε Καρπάτσο Ιστορίες της Αγίας Ούρσουλας. Άφιξη στην Κολωνία
Vittore Carpaccio 083.jpg Βιττόρε Καρπάτσο Ιστορίες της Αγίας Ούρσουλας. Το μαρτύριο των προσκυνητών και η ταφή της Αγίας
Vittore carpaccio, Apotheosis of St Ursula 01.jpg Βιττόρε Καρπάτσο Ιστορίες της Αγίας Ούρσουλας. Αποθέωση της Αγίας και των συντροφισσών της
Hieronymus Bosch - Hermit Saints Triptych.jpg Ιερώνυμος Μπος Οι Άγιοι Ερημίτες
Col tempo by Giorgione.jpg Τζορτζόνε Μια γριά
Giorgione, The tempest.jpg Τζορτζόνε Tempesta (Θύελλα)
Accademia - Ritratto di giovane gentiluomo nel suo studio - Lorenzo Lotto cat.912.jpg Λορέντσο Λόττο Νεαρός ευγενής στο σπουδαστήριό του
Accademia - San Bartolomeo e san Sebastiano di Sebastiano del Piombo.jpg Σεμπαστιάνο ντελ Πιόμπο Οι Άγιοι Βαρθολομαίος και Σεβαστιανός
Accademia - St John the Baptist by Titian Cat314.jpg Τιτσιάνο Άγιος Ιωάννης Βαπτιστής
Accademia - Pietà by Titian.jpg Τιτσιάνο Πιετά
Tiziano, presentazione.jpg Τιτσιάνο Τα Εισόδια της Θεοτόκου
Accademia - Presentazione dell'anello al doge di Paris Bordone.jpg Πάρις Μπορντόνε Ο ψαράς παραδίδει το δαχτυλίδι στον δόγη το δαχτυλίδι που βρέθηκε στην κοιλιά ενός ψαριού
(βλ. λήμμα Η εορτή της Αναλήψεως στη Βενετία)
Jacopo bassano adoration of the shepherds.jpg Τζάκοπο Μπασσάνο Η προσκύνηση των ποιμένων
Jacopo Tintoretto - Creation of the Animals - WGA22438.jpg Τιντορέττο Η δημιουργία των ζώων
Accademia - The Temptation of Adam by Jacopo Tintoretto.jpg Τιντορέττο Ο πειρασμός του Αδάμ και της Εύας
Jacopo Tintoretto - The Murder of Abel - WGA22654.jpg Τιντορέττο Κάιν και Άβελ
Accademia - San Luigi, san Giorgio e la Principessa - Tintoretto 899.jpg Τιντορέττο Ο Άγιος Λουδοβίκος, ο Άγιος Γεώργιος και η πριγκίπισσα
Jacopo tintoretto, ss. girolamo e andrea.JPG Τιντορέττο Οι Άγιοι Ιερώνυμος και Ανδρέας
Jacopo Tintoretto - Assumption of the Virgin - WGA22444.jpg Τιντορέττο Η Ανάληψη της Παρθένου
Accademia - St Mark's Body Brought to Venice by Jacopo Tintoretto.jpg Τιντορέττο Η φυγάδευση του σώματος του Αγίου Μάρκου
Accademia - Miracle of the Slave by Tintoretto.jpg Τιντορέττο Ο Άγιος Μάρκος σώζει τον σκλάβο
Accademia - St. Mark saves a Sarracen by Tintoretto.jpg Τιντορέττο Ο Άγιος Μάρκος σώζει ένα Σαρακηνό
Accademia - Sogno di san Marco di Tintoretto e bottega.jpg Τιντορέττο Το όνειρο του Αγίου Μάρκου
Accademia - Madonna dei camerlenghi by Tintoretto.jpg Τιντορέττο Η Παρθένος των Θησαυροφυλάκων
Accademia - Crucifixion by Tintoretto.jpg Τιντορέττο Σταύρωση
Jacopo Tintoretto - Solomon and the Queen of Sheba - WGA22651.jpg Τιντορέττο Ο Σολομών και η βασίλισσα του Σαβά
Jacopo Tintoretto 087.jpg Τιντορέττο Προσωπογραφία του Αντόνιο Καππέλλο
Jacopo Tintoretto - Doge Alvise Mocenigo - WGA22694.jpg Τιντορέττο Ο δόγης Αλβίζε Μοτσενίγκο
Accademia - Saint Francis Receiving the Stigmata by Veronese Cat 833.jpg Πάολο Βερονέζε Ο Άγιος Φραγκίσκος δέχεται τα στίγματα
Academia - Assumption of the Virgin by Veronese cat 541.jpg Πάολο Βερονέζε Η Ανάληψη της Παρθένου
Paolo Veronese - St Jerome - WGA24840.jpg Πάολο Βερονέζε Η μετάνοια του Αγίου Ιερωνύμου
Accademia - Madonna col Bambino e i Santi Giuseppe, Giustina, Francesco, Giovanni Battista fanciullo e Girolamo by Veronese.jpg Πάολο Βερονέζε Παρθένος και Βρέφος ένθρονοι με τον μικρό Άγιο Ιωάννη και τους Αγίους Ιερώνυμο, Ιουστίνη και Φραγκίσκο
Paolo Veronese 007.jpg Πάολο Βερονέζε Δείπνο στο σπίτι του Λευΐ
The Battle of Lepanto by Paolo Veronese.jpeg Πάολο Βερονέζε Αλληγορία της ναυμαχίας της Ναυπάκτου
Accademia - The Mystic Marriage of St. Catherine by Veronese.jpg Πάολο Βερονέζε Ο μυστικός γάμος της Αγίας Αικατερίνης
Accademia - The Annunciation - Veronese.jpg Πάολο Βερονέζε Ευαγγελισμός
Accademia - Crucifixion by Veronese.jpg Πάολο Βερονέζε Σταύρωση
Rosalba Carriera - Portrait of a Boy - WGA4495.jpg Ροζάλμπα Καρριέρα Προσωπογραφία νεαρού
Rosalba Carriera - Self-Portrait - WGA04503.jpg Ροζάλμπα Καρριέρα Αυτοπροσωπογραφία
Accademia - L'indovina 1740-1745 - Giambattista Piazzetta - Cat.483 154x114.jpg Τζοβάννι Μπαττίστα Πιατσέττα Η μάντισσα
Accademia - Castigo dei serpenti - Giambattista Tiepolo cat.343.jpg Τζανμπαττίστα Τιέπολο Η τιμωρία των φιδιών
Giovanni Battista Tiepolo - The Holy Family Appearing in a Vision to St Gaetano - WGA22267.jpg Τζανμπαττίστα Τιέπολο Η Αγία Οικογένεια εμφανίζεται στον Άγιο Γκαετάνο
Accademia - Trasporto della Santa Casa di Loreto by Giambattista Tiepolo.jpg Τζανμπαττίστα Τιέπολο Η Μεταφορά του Αγίου Οίκου του Λορέτο
Canaletto, prospettiva con portico, 01.JPG Καναλέττο Προοπτική κτιρίου με καμάρες
Giovanni Antonio Canal, il Canaletto - Capriccio - Ruins and Classic Buildings - WGA03900.jpg Καναλέττο Ερείπια και αρχαία κτίσματα
Pietro Longhi - The Tailor - WGA13399.jpg Πιέτρο Λόνγκι Ο ράφτης
Accademia - Il concertino - Pietro Longhi.jpg Πιέτρο Λόνγκι Μικρό κοντσέρτο
Pietro Longhi 012.jpg Πιέτρο Λόνγκι Ο φαρμακοποιός
Ballando lesson by Pietro Longhi.jpg Πιέτρο Λόνγκι Μάθημα χορού
Francesco Guardi - Isola di San Giorgio.jpg Φραντσέσκο Γκουάρντι Η λιμνοθάλασσα προ του Αγίου Μάρκου με τον Άγιο Γεώργιο και την Τζουντέκκα
Francesco Guardi - De brand in de wijk van San Marcuola.jpg Φραντσέσκο Γκουάρντι Πυρκαγιά στις αποθήκες λαδιού της Σαν Μαρκουόλα