Κατάλογος έργων της Νέας Πινακοθήκης

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Πήδηση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση

Η σελίδα αυτή περιέχει εικονογραφημένο κατάλογο έργων της Νέας Πινακοθήκης

1. Γερμανική ζωγραφική[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Εικόνα Καλλιτέχνης Τίτλος Χρονολογία Παρατηρήσεις
Anton Graff - Heinrich XIII, Graf Reuss - WGA10349.jpg Άντον Γκράφ Ο κόμης του Ρόυς Ερρίκος ΙΓ΄
Angelika Kauffmann - Self Portrait - 1784.jpg Αγγέλικα Κάουφμαν Αυτοπροσωπογραφία 1784
Angelika Kauffmann - Christus und die Samariterin am Brunnen -1796.jpeg Αγγέλικα Κάουφμαν Ο Χριστός και η Σαμαρείτις 1796
Wilhelm von Kobell - Isar Landscape near Munich - WGA12222.jpg Βίλελμ φον Κόμπελ Τοπίο του Ίσαρ κοντά στο Μόναχο 1766
Caspar David Friedrich - Gartenlaube (1818).jpg Κάσπαρ Ντάβιντ Φρίντριχ Στον κήπο 1818
Caspar David Friedrich - Riesengebirge Landscape with Rising Fog - WGA8257.jpg Κάσπαρ Ντάβιντ Φρίντριχ Το Ρίζενγκεμπίργκε με ομίχλη που σηκώνεται
Caspar David Friedrich - Sumpfiger Strand (ca. 1832).jpg Κάσπαρ Ντάβιντ Φρίντριχ Βάλτος στην παραλία 1832
Caspar David Friedrich - Ruinen in der Abenddämmerung (ca 1831).jpg Κάσπαρ Ντάβιντ Φρίντριχ Ερείπια στο λυκόφως 1832
Caspar David Friedrich - Fir Trees in the Snow - WGA8283.jpg Κάσπαρ Ντάβιντ Φρίντριχ Έλατα στο χιόνι
Caspar David Friedrich - Der Sommer (Landschaft mit Liebespaar).jpg Κάσπαρ Ντάβιντ Φρίντριχ Το καλοκαίρι (Τοπίο με ερωτικό ζευγάρι)
Joseph Karl Stieler portrait de Johann Wolfgang von Goethe.jpg Γιόζεφ Καρλ Στίλερ Γκαίτε
Leo von Klenze - The Acropolis at Athens - WGA12199.jpg Λέο φον Κλέντσε Η Ακρόπολις των Αθηνών
Klenze, Leo von — Der Camposanto in Pisa — 1858.JPG Λέο φον Κλέντσε Το Καμποσάντο της Πίζας 1858
Peter von Cornelius - The Three Marys at the Tomb - WGA05274.jpg Πέτερ φον Κορνέλιους Οι τρεις Μαρίες στον Τάφο
"Italie et Allemagne", oeuvre de F. Overbeck (1828) (3259994669).jpg Φρίντριχ Όφερμπεκ Ιταλία και Γερμανία 1828
FriedrichOverbeckVittoriaCaldoni.jpg Φρίντριχ Όφερμπεκ Vittoria Caldoni
Vierge Marie, Sainte Elisabeth, Jésus, Jean le Baptiste par Friedrich Overbeck.jpg Φρίντριχ Όφερμπεκ Παρθένος και Ελισάβετ με τους μικρούς Χριστό και Άγιο Ιωάννη Βαπτιστή
Von Hess.- The Entry of King Othon of Greece into Nauplia.jpg Πέτερ φον Ες Ο Όθων στην Ναυπλία
Peter v Hess Empfang König Otto (1).jpg Πέτερ φον Ες Ο Όθων στην Αθήνα
Ferdinand George Waldmüller Jeune femme à la fenêtre.jpg Φέρντιναντ Γκέοργκ Βαλντμύλλερ Νέα γυναίκα με τα παιδιά της στο παράθυρο
Ferdinand Georg Waldmüller - Die Erwartete.jpg Φέρντιναντ Γκέοργκ Βαλντμύλλερ Η αναμενόμενη
Carl Anton Joseph Rottmann - Corinth with Akrocorinth - WGA20150.jpg Καρλ Ρότμαν Κόρινθος και Ακροκόρινθος
Carl Anton Joseph Rottmann - Marathon - WGA20153.jpg Καρλ Ρότμαν Μαραθώνας
Carl Anton Joseph Rottmann - Olympia - WGA20154.jpg Καρλ Ρότμαν Ολυμπία
Rottmann - Delos 1840.jpg Καρλ Ρότμαν Δήλος 1840
Rottmann - Aigina 1841.jpg Καρλ Ρότμαν Αίγινα 1841
Rottmann - Eleusis 1843.jpg Καρλ Ρότμαν Ελευσίνα 1843
Rottmann - Nemea 1850.jpg Καρλ Ρότμαν Νεμέα 1850
August Riedel Judith 1840.jpg Άουγκουστ Ρίντελ Ιουδήθ 1840
Moritz von Schwind,.- The Fairy Tale of Cinderella.jpg Μόριτς φον Σβιντ Το παραμύθι της Σταχτοπούτας
Kaulbach Zerstoerung Jerusalems durch Titus.jpg Wilhelm von Kaulbach Η καταστροφή της Ιερουσαλήμ από τον Τίτο
Philipp Foltz Der Abschied König Ottos vom Münchner Hof.jpg Φίλιπ Φολτζ Ο Όθων αποχαιρετά το Μόναχο
Carl Spitzweg - The Convent-School Outing - WGA21685.jpg Καρλ Σπίτσβεγκ Οι μαθήτριες των καλογριών
Der Rabe (Carl Spitzweg).jpg Καρλ Σπίτσβεγκ Το κοράκι
Carl Spitzweg - Der arme Poet (Neue Pinakothek).jpg Καρλ Σπίτσβεγκ Ο φτωχός ποιητής 1839 τουλάχιστον τρεις εκδοχές
Adolph von Menzel - Living-Room with the Artist's Sister - WGA15049.jpg Άντολφ φον Μέντσελ Το καθιστικό δωμάτιο με την αδελφή του καλλιτέχνη
Procession in Hofgastein Adolph von Menzel 1880.jpg Άντολφ φον Μέντσελ Θρησκευτική πομπή στο Hofgastein 1880
Seni at the Dead Body of Wallenstein Karl von Piloty.jpg Καρλ φον Πιλότυ Ο αστρολόγος Σένι μπροστά στον νεκρό του Βάλλενστάιν
Carl Theodor von Piloty - Thusnelda Led in Germanicus' Triumph - WGA17766.jpg Καρλ φον Πιλότυ Η Thusnelda κοσμεί τον θρίαμβο του Γερμανικού Η Thusnelda ήταν σύζυγος Γερμανού αρχηγού
Anselm Feuerbach - Medea - WGA07869.jpg Άνσελμ Φόιερμπαχ Μήδεια
Anselm Feuerbach - Nanna - WGA07872.jpg Άνσελμ Φόιερμπαχ Ναννά
The Last Reserves Franz von Defregger 1872.jpg Φραντς φον Ντέφρεγγερ Οι τελευταίες εφεδρείες 1872
Dorfstraße von Aresing, Franz von Lenbach.jpg Φραντς φον Λένμπαχ Δρόμος στο Aresing 1836
LenbachMaryLindpaintner.jpg Φραντς φον Λένμπαχ Η Mary Lindpaintner ως Σαλώμη 1894
Hans von Marées 009.jpg Χανς φον Μαρέες Αυτοπροσωπογραφία και προσωπογραφία του Λένμπαχ
Hans von Marées, Selbstbildnis um 1860.jpg Χανς φον Μαρέες Αυτοπροσωπογραφία 1860
Hans von Marées - Drei Jünglinge unter Orangenbäumen.jpg Χανς φον Μαρέες Τρεις νέοι κάτω από πορτοκαλιά
Hans von Marées 005.jpg Χανς φον Μαρέες Τρίπτυχο των Εσπερίδων 1884
Hans Thoma - Mädchen beim Hünerfüttern.jpg Χανς Τόμα Κοπέλλα στο κοτέτσι
Hans Thoma - Erinnerungen an Orte (1887).jpg Χανς Τόμα Ανάμνηση από το Όρτε 1887
Carl Blechen - View of Assisi - WGA2258.jpg Καρλ Μπλέχεν Άποψη της Ασσίζης
Carl Blechen - Bau der Teufelsbrücke (1833).jpg Καρλ Μπλέχεν Το χτίσιμο της Γέφυρας του Διαβόλου
Wilhelm Maria Hubertus Leibl 001.jpg Βίλελμ Λάιμπλ Χωριατοπούλα με άσπρο κεφαλόδεσμο 1876
Munich Beer Garden Max Liebermann 1884.jpg Μαξ Λίμπερμαν Υπαίθρια μπυραρία στο Μόναχο
Max Liebermann Boys Bathing.jpg Μαξ Λίμπερμαν Αγόρια στην θάλασσα
Max Liebermann - Frau mit Geißen in den Dünen (1890).jpg Μαξ Λίμπερμαν Γυναίκα με κατσίκες στους αμμόλοφους
Self-Portrait Max Liebermann.jpg Μαξ Λίμπερμαν Αυτοπροσωπογραφία
Fritz v Uhde Lesendes Mädchen (1).jpg Φριτς φον Ούντε Κοπέλλα που διαβάζει
Fritz von Uhde - Noli me tangere (1894).jpg Φριτς φον Ούντε Μη μου άπτου 1894
Fritz von Uhde - Ein schwerer Gang (1890).jpg Φριτς φον Ούντε Δύσκολος δρόμος 1890
Fritz von Uhde - Engel (ca.1908).jpg Φριτς φον Ούντε Άγγελος 1908
Lovis Corinth 005.jpg Λόβις Κορίντ Μεγάλη Αυτοπροσωπογραφία μπροστά στην Walchensee
Lovis Corinth Das homerische Gelächter 1909.jpg Λόβις Κορίντ Ομηρικός γέλως 1909 Οδύσσεια, θ 265 – η σύλληψη επ’ αυτοφώρω Άρη και Αφροδίτης
Lovis Corinth Die Versuchung des heiligen Antonius 1897.jpg Λόβις Κορίντ Οι πειρασμοί του Αγίου Αντωνίου 1897
Gustav Klimt 055.jpg Γκούσταφ Κλιμτ Margaret Stonborough-Wittgenstein 1905
Franz von Stuck - Die Sünde 1893.jpg Φραντς φον Στουκ Η αμαρτία 1893 άλλη εκδοχή στην Άλτε Νατσιονάλγκαλερί του Βερολίνου
The Day's work Done - Max Slevogt.jpg Μαξ Σλέβογκτ Μετά την δουλειά της μέρας
Paula Modersohn-Becker 009.jpg Πάουλα Μόντερσον-Μπέκερ Παιδί με φρούτα
Franz Marc 018.jpg Φραντς Μαρκ Κόκκινο ζαρκάδι
Franz Marc 022.jpg Φραντς Μαρκ Κόκκινο ζαρκάδι ΙΙ
Egon Schiele 001.jpg Έγκον Σίλε Αγωνία (Η πάλη των νεκρών) 1912


2. Ζωγραφική άλλων ευρωπαϊκών χωρών[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Εικόνα Καλλιτέχνης Τίτλος Χρονολογία Παρατηρήσεις
Goya - Don José Queraltó.jpg Φρανθίσκο Γκόγια Don José Queraltó 1802
Francisco de Goya y Lucientes - Plucked Turkey - WGA10072.jpg Φρανθίσκο Γκόγια Ξεπουπουλιασμένη γαλοπούλα
Goya - Marquesa de Caballero - BStGS inv. no. HUW 13.jpeg Φρανθίσκο Γκόγια Η μαρκησία de Caballero
David98.jpg Ζακ-Λουί Νταβίντ Anne-Marie-Louise Thélusson, κόμισσα ντε Sorcy 1790
Bridge and Mill near Mantes Camille Corot.jpg Ζαν-Μπατίστ Καμίλ Κορό Γέφυρα και μύλος κοντά στην Μαντ 1860-65
Jean-Baptiste-Camille Corot - Landscape near Riva on Lake Garda - WGA5284.jpg Ζαν-Μπατίστ Καμίλ Κορό Τοπίο κοντά στην Ρίβα ντελ Γκάρντα
Eugène Delacroix - The Death of Ophelia - WGA6197.jpg Ευγένιος Ντελακρουά Ο θάνατος της Οφηλίας 1838
Honoré Daumier 017 (Don Quixote).jpg Ονορέ Ντωμιέ Δον Κιχώτης
Honoré Daumier 026.jpg Ονορέ Ντωμιέ Μελόδραμα 1856-60
J.F. Millet.- Farmer grafting a tree.jpg Ζαν Φρανσουά Μιγέ Χωρικός που μπολιάζει δέντρο 1865
La baigneuse Théodore Chassériau 1842.jpg Τεοντόρ Σασεριώ Λουομένη
Gustave Courbet - Red Apples at the Foot of a Tree - WGA5475.jpg Γκυστάβ Κουρμπέ Κόκκινα μήλα κάτω από δέντρο
Girl by the Sea Puvis de Chavannes.jpg Πυβί ντε Σαβάν Κοπέλλα στην παραλία 1882
Luncheon in the Studio - Manet.jpg Εντουάρ Μανέ Γεύμα στο ατελιέ
Edouard Manet 010.jpg Εντουάρ Μανέ Ο Κλωντ Μονέ ζωγραφίζει στην βάρκα του στον Σηκουάνα
After the Bath Edgar Degas c.1890.jpg Εντγκάρ Ντεγκά Μετά το λουτρό
Autoportrait Paul Cézanne, 1880.jpg Πωλ Σεζάν Αυτοπροσωπογραφία 1881-82
Alfred Sisley The Road to Hampton Court 1874 Neue Pinakothek Munich München.JPG Αλφρέ Σισλέ Ο δρόμος για το Χάμπτον Κορτ
Batch Mattes 20130310 NP (13).JPG Κλωντ Μονέ Νούφαρα
Pierre-Auguste Renoir Portrait of a Young Woman 1876 Neue Pinakothek Munich München.JPG Πιερ Ωγκύστ Ρενουάρ Προσωπογραφία νέας
Armand Guillaumin Gebirgige Landschaft, um 1895-1.jpg Αρμάν Γκυγιωμέν Ορεινό τοπίο 1895
Paul Gauguin 036.jpg Πωλ Γκωγκέν Γυναίκες της Βρετάνης συζητούν
Gauguin - Te Tamari no Atua (Son of God).jpg Πωλ Γκωγκέν Te Tamari no Atua (Γιος του Θεού) (Η Γέννηση του Χριστού) έργο που στοίχισε στον Hugo von Tschudi
την θέση του διευθυντή της Πινακοθήκης του Βερολίνου
αλλά τον έκανε διευθυντή στη Νέα Πινακοθήκη
Paul Gauguin 080.jpg Πωλ Γκωγκέν Τοπίο της Μαρτινίκας 1887
Henri de Toulouse-Lautrec - Femme assise (München).jpg Ανρί ντε Τουλούζ-Λωτρέκ Καθιστή γυναίκα
Fernand Khnopff - I lock my door upon myself.jpeg Φερνάντ Κνοπφ Κλειδώνω την πόρτα στον εαυτό μου 1891
Theo van Rysselberghe - Springbrunnen im Park Sanssouci in Potsdam, 1903, Neue Pinakothek Muenchen-1.jpg Τέο φαν Ράισσελμπεργκε Συντριβάνι στο πάρκο Σάνσουσί στο Πότσδαμ 1903
Van Gogh - Ebene bei Auvers mit Regenwolken.jpeg Βίνσεντ βαν Γκογκ Πεδιάδα κοντά στην Auvers 1890
Muenchen Neue Pinakothek van Gogh Arles.jpg Βίνσεντ βαν Γκογκ Ανθισμένος δενδρόκηπος με θέα της Αρλ
Van Gogh - Zwölf Sonnenblumen in einer Vase.jpeg Βίνσεντ βαν Γκογκ Ηλιοτρόπια σε βάζο
The Weaver.jpg Βίνσεντ βαν Γκογκ Υφαντής μπροστά σε ανοιχτό παράθυρο με θέα στο καμπαναριό του Nuenen
John Henry Fuseli - Satan and Death with Sin Intervening - BStGS inv. no. 9494.jpg Γιόχαν Χάινριχ Φίσλι Σατανάς, Αμαρτία και Θάνατος μεταξύ 1792 και 1802
Dans le jeu des Vagues Arnold Böcklin.jpg Άρνολντ Μπαίκλιν Στο παιχνίδι των κυμάτων 1883
Arnold Böcklin - Pan in the Reeds, 1858.jpg Άρνολντ Μπαίκλιν Ο Παν στις καλαμιές
Ferdinand Hodler Die Lebensmüden.jpg Φέρντιναντ Χόντλερ Οι κουρασμένοι της ζωής 1892
Edvard Munch - Woman in Red Dress (1902-03).jpg Έντβαρτ Μουνκ Γυναίκα στα κόκκινα 1902-1903
Johan Christian Claussen Dahl - Morning after a Stormy Night - WGA05878.jpg Γιόχαν Κρίστιαν Νταλ Πρωινό μετά από νύχτα καταιγίδας 1819
Mihály von Munkácsy Besuch b.e. Wöchnerin (1).jpg Mihály von Munkácsy Επίσκεψη σε λεχώνα 1879
Philemon Pownoll.jpg Τζόσουα Ρέυνολντς Ο πλοίαρχος Philemon Pownoll 1770
George Stubbs - The Pointer - WGA21950.jpg Τζωρτζ Σταμπς Το πόιντερ
Gainsborough-Mrs. Thomas Hibbert.jpg Τόμας Γκαίνσμπορω Η κυρία Thomas Hibbert
George Romney - Catherine Clemens 1788.jpg Τζωρτζ Ρόμνεϋ Catherine Clemens 1788
Gysis, Nicholas — Siegesfeier im Jahr 1870 — 1871.JPG Νικόλαος Γύζης Εορτασμοί της νίκης του 1870 1871 πρόκειται για τον Γαλλογερμανικό πόλεμο του 1870
κατά την διάρκεια του οποίου ο Γύζης βρισκόταν στο Μόναχο


|