Κατάλογος έργων της Εθνικής Πινακοθήκης

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Μετάβαση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση

Η σελίδα αυτή περιέχει εικονογραφημένο κατάλογο έργων της Εθνικής Πινακοθήκης.


Εικόνα Καλλιτέχνης Τίτλος Χρονολογία Παρατηρήσεις
El Greco 03.jpg Δομήνικος Θεοτοκόπουλος Η Ταφή 1570 ;
El Greco - Christ on the Cross with the Two Maries and St John - WGA10470.jpg Δομήνικος Θεοτοκόπουλος Σταύρωση 1588
El Greco - Angelic Concert - WGA10636.jpg Δομήνικος Θεοτοκόπουλος Η συναυλία των αγγέλων 1610
Doxaras-panagiotis-Virgin-Mary.jpeg Παναγιώτης Δοξαράς Παναγία περί το 1700
Doxaras-panagiotis-holly-family.jpeg Παναγιώτης Δοξαράς Η Αγία Οικογένεια 1700
Koutouzis-LadyDiadem.jpg Νικόλαος Κουτούζης Προσωπογραφία κυρίας με διάδημα
Portrait of an erudite by Nikolaos Koutouzis.jpeg Νικόλαος Κουτούζης Προσωπογραφία λογίου
Chemist Nikopoulos by Nikolaos Kantounis.jpg Νικόλαος Καντούνης Ο φαρμακοποιός Δικόπουλος
Couple painting by Dionisios Kalivokas.jpg Διονύσιος Καλλυβωκάς Ανδρόγυνο
Mother and daughter by Konstantinos Giatras.jpg Κωνσταντίνος Ιατράς Μητέρα και κόρη
AvlichosGirlAtWindow.jpg Γεώργιος Άβλιχος Κοπέλλα στο παράθυρο 1877
Carnival in Kerkyra by Pachis.jpg Χαράλαμπος Παχής Πρωτομαγιά στην Κέρκυρα
Landscape in Kerkyra by Pachis.jpg Χαράλαμπος Παχής Τοπίο στην Κέρκυρα (Το Παλαιό Φρούριο)
Karaiskakis 2.jpg Γεώργιος Μαργαρίτης Ο Γεώργιος Καραϊσκάκης ορμά έφιππος προς την Ακρόπολη
Damenportait mit Kopffeder- by Margaritis.jpg Γεώργιος Μαργαρίτης Κυρία με φτερό
Sapfo betet zu Afrodite - by Margaritis.jpg Γεώργιος Μαργαρίτης Η Σαπφώ προσεύχεται στην Αφροδίτη
MARGARITIS1.jpg Γεώργιος Μαργαρίτης Άποψη της Ακρόπολης
Kapetan Gkouras.jpg Φίλιππος Μαργαρίτης Ο καπετάν Γκούρας
The Muse Euterpe by Filippos Margaritis.jpg Φίλιππος Μαργαρίτης Η μούσα Ευτέρπη
Flucht aus Parga by Tsokos.jpg Διονύσιος Τσόκος Η φυγή των Παργινών
Taufe in Zakynthos by Tsokos.jpg Διονύσιος Τσόκος Βαφτίσια σε Ζακυνθινή εκκλησία
Dame by Tsokos.jpg Διονύσιος Τσόκος Προσωπογραφία κυρίας
The sortie of Messologhi by Theodore Vryzakis.jpg Θεόδωρος Βρυζάκης Η έξοδος του Μεσολογγίου
Lord Byron at Missolonghi.jpg Θεόδωρος Βρυζάκης Η υποδοχή του λόρδου Βύρωνα στο Μεσολόγγι
Theodoros Vryzakis, Grateful Hellas (1858).jpg Θεόδωρος Βρυζάκης Η Ελλάς ευγνωμονούσα (Υπέρ Πατρίδος το πάν)
Vryzakis-Stratopedo Karaiskaiki.jpg Θεόδωρος Βρυζάκης Το στρατόπεδο του Καραϊσκάκη στην Καστέλλα 1855
Epanastasi.jpg Θεόδωρος Βρυζάκης Ο Παλαιών Πατρών Γερμανός ευλογών την σημαίαν της Επαναστάσεως
Vryzakis-Parigoria.jpg Θεόδωρος Βρυζάκης Η παραμυθία 1847
Hydraia Archontisa - by Kriezis.jpg Ανδρέας Κριεζής Υδραία αρχόντισσα
Captain Psara.jpg Ανδρέας Κριεζής Ψαριανός καπετάνιος
Triantafyllia Kriezis.jpg Ανδρέας Κριεζής Τριανταφυλλιά Κριεζή
OECONOMOU-2.jpg Αριστείδης Οικονόμου Η κυρία με το μενταγιόν
KOUNELAKIS-IMI.jpg Νικόλαος Κουνελάκης Γυναίκα που γδύνεται πριν το 1858
NikolaosKounelakisPortrait of Zoe Kambanis1864.jpg Νικόλαος Κουνελάκης Ζωή Καμπάνη (Η αρραβωνιασμένη) 1862
NikolaosKounelakisTheArtistsFamily.jpg Νικόλαος Κουνελάκης Η οικογένεια του καλλιτέχνη 1864-1865
Greek-painters-Lytras.jpg Νικηφόρος Λύτρας Προσμονή
Lytras nikiforos galatas the milkman.jpeg Νικηφόρος Λύτρας Γαλατάς σε ώρα ανάπαυσης 1895
Lytras nikiforos antigone polynices.jpeg Νικηφόρος Λύτρας Αντιγόνη και Πολυνείκης 1865
Lytras Nikiforos return from the bazaar.jpg Νικηφόρος Λύτρας Επιστροφή από το πανηγύρι
Νικηφόρος Λύτρας - Παιδί που στρίβει τσιγάρο.jpg Νικηφόρος Λύτρας Παιδί που στρίβει τσιγάρο
Lytras Nikiforos Michael Soutzos.jpeg Νικηφόρος Λύτρας Μιχαήλ Βόδας Σούτζος
Lytras Nikiforos portrait of Kaftantzoglou.jpg Νικηφόρος Λύτρας Προσωπογραφία Λυσάνδρου Καυταντζόγλου
Νικηφόρος Λύτρας - Γυμνό.jpg Νικηφόρος Λύτρας Γυμνό
Volanakis Constantine Octoberfest.jpeg Κωνσταντίνος Βολανάκης Πανηγύρι στο Μόναχο (Το τσίρκο) 1876
Constantine Volanakis Women at river.jpg Κωνσταντίνος Βολανάκης Πλύστρες
Constantine Volanakis Windmills.jpg Κωνσταντίνος Βολανάκης Χωριό σε ολλανδική ακτή
Lk06m007.jpg Κωνσταντίνος Βολανάκης Έξω από το λιμάνι
Volanakis 001.jpg Κωνσταντίνος Βολανάκης Αραγμένα καράβια
Constantine Volanakis At the dock.jpg Κωνσταντίνος Βολανάκης Στην αποβάθρα
Volanakis Constantine Port of Volos.JPG Κωνσταντίνος Βολανάκης Το λιμάνι του Βόλου
"Sailing-Ships" (c. 1886-1890) - Constantinos Volanakis.jpg Κωνσταντίνος Βολανάκης Αραγμένα καράβια
Constantine Volanakis Seashore of Poros.jpg Κωνσταντίνος Βολανάκης Παραλία στον Πόρο
Constantine Volanakis The Fishnet.jpg Κωνσταντίνος Βολανάκης Ρίχνοντας τα δίχτυα
Κωνσταντίνος Βολανάκης - Συλλέγοντας τα δίχτυα.jpg Κωνσταντίνος Βολανάκης Μαζεύοντας τα δίχτυα
Volanakis Constantine Sailing ships at dawn.jpg Κωνσταντίνος Βολανάκης Καράβια την αυγή
Volanakis.jpg Κωνσταντίνος Βολανάκης Η επιστροφή των Αργοναυτών
TSIRIGOTIS-SPHINX.jpg Περικλής Τσιριγώτης Η Σφίγγα
Gysis Nikolaos After the destruction of Psara.jpg Νικόλαος Γύζης Μετά την καταστροφή των Ψαρών
Παιδικοί αρραβώνες.jpg Νικόλαος Γύζης Τ' αρραβωνιάσματα
Gyzis Nikolaos The Step Mother.jpg Νικόλαος Γύζης Η καλομάνα
Gysis Nikolaos Koukou.jpg Νικόλαος Γύζης Κου-κου
Mgp gyzis tama.jpg Νικόλαος Γύζης Το Τάμα
Gysis Nikolas Wishbone.jpg Νικόλαος Γύζης Γιάντες
Gysis Nikolaos Oriental man with pipe.jpg Νικόλαος Γύζης Ανατολίτης με τσιμπούκι
Gyzis Nikolaos Middle Easterner with fruits.jpg Νικόλαος Γύζης Ο ανατολίτης με τα φρούτα
Gyzis Nikolas Old man's head.jpg Νικόλαος Γύζης Κεφάλι γέρου
Gysis Nikolaos Art and its Spirits.jpg Νικόλαος Γύζης Η Τέχνη και τα πνεύματά της
Nikolas Gysis The Spider.jpg Νικόλαος Γύζης Η Αράχνη
Gysis Nikolaos Nymph and Cupid.jpg Νικόλαος Γύζης Νύμφη και Έρως
Gysis 001.jpg Νικόλαος Γύζης Ιδού ο Νυμφίος έρχεται
Gyzis Nikolaos Still life with cake.jpg Νικόλαος Γύζης Επιτραπέζιο με τούρτα
Gysis Nikolaos Capuchin.jpg Νικόλαος Γύζης Ο Καπουτσίνος
TheStudentZacharias.jpg Ιωάννης Ζαχαριάς Νέος καλλιτέχνης
Lembesis-Nude-Painting.jpg Πολυχρόνης Λεμπέσης Γυμνό
Lembesis Polychronis Child with Rabbits high, contrast.jpg Πολυχρόνης Λεμπέσης Το παιδί με τα κουνέλια
PANORIOS2.jpg Κωνσταντίνος Πανώριος Χωριατοπούλα με πανέρι 1885-1890
Cossette by Konstantinos Panorios.jpg Κωνσταντίνος Πανώριος Η Τιτίκα 1888
Children's Concert by George Iakovidis.jpg Γεώργιος Ιακωβίδης Παιδική συναυλία 1894
Cold Shower by Georgios Iakovidis.jpg Γεώργιος Ιακωβίδης Η ψυχρολουσία
The First Steps 1893.jpg Γεώργιος Ιακωβίδης Τα πρώτα βήματα 1893
Γεώργιος Ιακωβίδης - Μητρική στοργή.jpg Γεώργιος Ιακωβίδης Μητρική στοργή
Der Kunstkritiker by Ioannis Oikonomou.jpg Ιωάννης Οικονόμου Ο τεχνοκρίτης
Theodoros Rallis - The Booty.jpeg Θεόδωρος Ράλλης Η λεία
A study of colors by Symeon Sabbides.jpg Συμεών Σαββίδης Μελέτη χρωμάτων
Boats in Bosphorus by Symeon Sabbides.jpg Συμεών Σαββίδης Βάρκες στα νερά του Βοσπόρου
Pipe lit by Symeon Sabbides.jpg Συμεών Σαββίδης Το άναμμα του τσιμπουκιού
Prosopografia Dimitriou Vikela.jpg Νικόλαος Ξυδιάς Τυπάλδος Προσωπογραφία Δημητρίου Βικέλα
Pantazis Pericles Girl with scarf.jpg Περικλής Πανταζής Κορίτσι με μαντήλα
PANTAZIS -NUDE.jpg Περικλής Πανταζής Άρειος Πάγος
Vasileios Hatzis - Landing of Greek troops at Kavala.jpg Βασίλειος Χατζής Ελληνικά στρατεύματα αποβιβάζονται στην Καβάλα 1913
Port of Copenhagen by Ioannis Altamouras.jpg Ιωάννης Αλταμούρας Το λιμάνι της Κοπεγχάγης
Ιωάννης Αλταμούρας - Καΐκι στις Σπέτσες.jpg Ιωάννης Αλταμούρας Καΐκι στις Σπέτσες 1877
Ιωάννης Αλταμούρας - Καράβι στην ακρογιαλιά.jpg Ιωάννης Αλταμούρας Καράβι στην ακρογιαλιά
Αλταμούρας Ιωάννης - Το λιμάνι της Κοπεγχάγης, 1874.jpg Ιωάννης Αλταμούρας Το λιμάνι της Κοπεγχάγης 1874
RIZOS1.jpg Ιάκωβος Ρίζος Κυρία ξαπλωμένη στον καναπέ 1885-90
RIZOS2.jpg Ιάκωβος Ρίζος Κυρία στον κήπο με τον σκύλο της
RIZOS3.jpg Ιάκωβος Ρίζος Αθηναϊκή βραδυά (Στην ταράτσα) 1897
Phokas-odysseas-hymettos-133x112oil-c1900.PNG Οδυσσέας Φωκάς Υμηττός 1900
Δημήτριος Γερανιώτης Κορίτσι στην εξοχή 1916
Battle of Farsala battle by Roilos.jpg Γεώργιος Ροϊλός Η μάχη των Φαρσάλων
Ο Σαλπιγκτής.png Γεώργιος Ροϊλός Ο σαλπιγκτής
Επαμεινώνδας Θωμόπουλος Αρχή φθινοπώρου
HIMONAS-DELOS.jpg Νικόλαος Χειμώνας Δήλος
Σπυρίδων Βικάτος Το χριστουγεννιάτικο δέντρο προ 1932
Όθων Περβολαράκης Παπαρούνες
Κωνσταντίνος Παρθένης Το λιμάνι της Καλαμάτας 1911
Maleas-konstantinos-kammeni-santorinis.jpeg Κωνσταντίνος Μαλέας Καμένη Σαντορίνης
Kmpn.jpg Κωνσταντίνος Μαλέας Παντάνασσα Νάξου
Ex 01.jpg Κωνσταντίνος Μαλέας Τα τείχη της Μονεμβασιάς
Lytras Nikolaos 001.jpeg Νικόλαος Λύτρας Το Ψάθινο Καπέλο 1923-26
Lytras Nikolaos boat with sail.jpg Νικόλαος Λύτρας Βάρκα με πανί (Πάνορμος Τήνου)
Lytras Nikolaos Portrait of Miss Hors.jpg Νικόλαος Λύτρας Προσωπογραφία κυρίας Λύτρα 1916-17
Lytras Nikolaos Seascape.jpg Νικόλαος Λύτρας Θαλασσογραφία 1925
Lytras Nikos Kokkinaras.jpg Νικόλαος Λύτρας Κοκκιναράς
Lytras Nikolaos Faros.jpg Νικόλαος Λύτρας Φάρος 1925-27
Σπύρος Παπαλουκάς Καμένο Χωριό Μυτιλήνης
Σπύρος Παπαλουκάς Αγόρι με τιράντες 1925
Αγήνωρ Αστεριάδης Πειραιάς
Νίκος Χατζηκυριάκος-Γκίκας Σπίτια της Αθήνας 1927 - 1928
"Portrait of a Girl" (c. 1935-1940) - Hatzikyriakos-Ghikas Nikos.jpg Νίκος Χατζηκυριάκος-Γκίκας Προσωπογραφία κοριτσιού 1935-40
Bw version of "Athenian Balcony" (1955) - Hatzikyriakos-Ghikas Nikos.jpg Νίκος Χατζηκυριάκος-Γκίκας Αθηναϊκό μπαλκόνι (ασπρόμαυρη εκδοχή) 1955
"Kifissia" (1973) - Hatzikyriakos-Ghikas Nikos.jpg Νίκος Χατζηκυριάκος-Γκίκας Κηφισιά 1973
Detail "Houses in a Dry Landscape" (1978) - Hatzikyriakos-Ghikas Nikos.jpg Νίκος Χατζηκυριάκος-Γκίκας Σπίτια σε ξηρό τοπίο 1978
Γιώργος Γουναρόπουλος Γυναικεία μορφή 1931
Theofilos Athena and Artemis.jpg Θεόφιλος Χατζημιχαήλ Αθηνά και Άρτεμις
Poet and Muse.jpg Νίκος Εγγονόπουλος Ποιητής και Μούσα 1938


Ξένοι ζωγράφοι

Εικόνα Καλλιτέχνης Τίτλος Χρονολογία Παρατηρήσεις
Cecco del Caravaggio Joven con instrumentos musicales NG Atenas.jpg Τσέκκο ντελ Καραβάτζο Νεαρός με μουσικά όργανα
Lk06m030.jpg Τζανμπαττίστα Τιέπολο Ελιέζερ και Ρεβέκκα
Pieter Aertsen - Portrait of Simon Marten Dircsz.jpg Πίτερ Άρτσεν Simon Marten Dircsz
Jacob Andries Beschey - Moses Makes Water Gush from a Rock.jpg Γιάκομπ Άντρις Μπεσέ Ο Μωυσής κάνει ν’ αναβλύσει νερό από τον βράχο
THIERSCH2.jpg Λουδοβίκος Θείρσιος Κλεονίκη Γενναδίου 1856-59
THIERSCH3.jpg Λουδοβίκος Θείρσιος Άρτεμις Γενναδίου 1880
THIERSCH4.jpg Λουδοβίκος Θείρσιος Γεώργιος Γεννάδιος 1882
File-Ivan Aivazovsky - Tempset by Sounion.jpg Ιβάν Αϊβαζοφσκι Τρικυμία στο Σούνιο 1856