Κατάλογος Πειραιωτών ζωγράφων

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Μετάβαση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση

Ακολουθεί Πίνακας Πειραιωτών ζωγράφων κατ' αλφαβητική σειρά επωνύμου:

Παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  1. Γιάννης Βακιρτζης .
  2. Γεννήθηκε στο Ηράκλειο Κρήτης, και αφού σπούδασε και έζησε στο εξωτερικό, εγκαταστάθηκε από το 1883 στον Πειραιά, όπου και ίδρυσε και σχολή για ζωγράφους
  3. Κωνσταντίνος Βολανάκης: Ο Πειραιώτης θαλασσογράφος
  4. Η προτομή του Κωνσταντίνου Βολανάκη και τα χειρόγραφα της βιογραφίας του (παράγραφος Η ζωή του στον Πειραιά)
  5. Δημήτρης Γαβριηλίδης (1914 – 2009) – Ο γλυκύτατος “Μήτσος” της Ιωνιδείου
  6. 6,0 6,1 Η ΕΦΕΤΕΙΝΗ ΕΚΘΕΣΙΣ ΠΕΙΡΑΙΩΤΩΝ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΩΝ
  7. 7,0 7,1 ΕΚΘΕΣΙΣ ΠΕΙΡΑΙΩΤΩΝ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΩΝ
  8. 8,0 8,1 8,2 8,3 8,4 8,5 8,6 8,7 Πειραϊκό Λεύκωμα, σελ. 374-375
  9. Κώστας Θεοφάνους, «Οι Εικαστικές Τέχνες στον Πειραιά 1884-2004. Πειραιώτες ζωγράφοι και Γλύπτες», Νομαρχία Πειραιά, Πειραιάς 2006, σ. 206,σ. 311
  10. ΑΙ ΕΙΚΑΣΤΙΚΑΙ ΤΕΧΝΑΙ, ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ - Έκθεση ζωγραφικής της Λουίζας Κακίση στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, 1966
  11. 11,0 11,1 Κατάλογος πωλήσεων σπάνιων βιβλίων και περιοδικών, λήμμα 2627, σελ. 256 Αρχειοθετήθηκε 2016-10-19 στο Wayback Machine., ΘΕΟΦΑΝΟΥΣ ΚΩΣΤΑΣ ΠΕΙΡΑΙΩΤΕΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ Χρονικό των Εικαστικών Τεχνών στον Πειραιά από 1953 - 1960. Εκδόσεις "Φιλολογική Στέγη", Πειραιάς, 1961.
  12. Δημήτρης Κόκκορης Η τοπιογραφία του Γιούγκενστιλ[νεκρός σύνδεσμος]
  13. Η ζωγράφος Βαρβάρα Κωνσταντοπούλου
  14. Θετική ανταπόκριση του Γ. Μόραλη στην ανάδειξη της συλλογής του Μεθανίτη Στ. Λαζάρου
  15. Το άνοιγμα των μονίμων συλλογών της Δημοτικής Πινακοθήκης Πειραιά.
  16. ΟΙ ΠΕΙΡΑΙΩΤΑΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΑΙΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΕΡΑ15-12-1951
  17. 17,0 17,1 17,2 ΑΙ ΕΙΚΑΣΤΙΚΑΙ ΤΕΧΝΑΙ ΕΙΣ ΠΕΙΡΑΙΑΕΛΕΥΘ. ΛΑΟΥ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ22-05-1968
  18. 18,0 18,1 ΟΙ ΠΕΙΡΑΙΩΤΕΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΣΤΗΝ ΤΕΡΨΙΘΕΑ ΕΘΝΟΣ 12-08-1968
  19. Η ΕΚΘΕΣΙΣ ΤΗΣ Φ. ΝΙΑΜΟΝΙΤΑΚΗ ΕΙΣ ΤΟ ΦΟΥΑΓΙΕ ΤΟΥ ΔΗΜ. ΘΕΑΤΡΟY ΦΩΝΗΣ ΤΟΥ ΠΕΙΡΑΙΩΣ 11-03-1966
  20. Εγκαταστάθηκε από μικρός στον Πειραία, και είναι πιο γνωστός ως ηθοποιός
  21. Μιχάλης Νικολινάκος – Ο σεμνός ζεν πρεμιέ…
  22. «Μιχάλης Νικολινάκος». Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 26 Οκτωβρίου 2016. Ανακτήθηκε στις 17 Ιανουαρίου 2017. 
  23. «Μιχάλης Νικολινάκος: «Ο Σπουδαίος ηθοποιός και ζωγράφος από τα Άλικα Λακωνίας»». Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 15 Ιανουαρίου 2016. Ανακτήθηκε στις 17 Ιανουαρίου 2017. 
  24. Μιχάλης Νικολινάκος, Ένας Ξεχωριστός Καλλιτέχνης!
  25. Γεννημένος στη Ευρυτανία, πέρασε τα τελευταία σχεδόν 20 χρόνια της ζωής του στον Πειραιά
  26. ΕΝΑΣ ΠΕΙΡΑΙΩΤΗΣ ΖΩΓΡΑΦΟΣ ΦΩΝΗΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ 01-11-1958
  27. Παρνασσός Νίκος Παναγιωτάτος
  28. Είναι γεννημένος στην Κεφαλονιά, όπου και επίσης τιμάται το έργο του
  29. ΣΩΤΗΡΙΑ ΡΑΛΛΗ, Η ΖΩΗ ΚΑΙ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΗΣ ( 1944-2011)
  30. "ΕΦΥΓΕ" Η ΓΝΩΣΤΗ ΠΕΙΡΑΙΩΤΙΣΣΑ ΖΩΓΡΑΦΟΣ, ΣΩΤΗΡΙΑ ΡΑΛΛΗ !
  31. ΡΟΥΣΣΗ ΜΑΓΔΑ M.A
  32. ΟΙ ΠΕΙΡΑΙΩΤΑΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΕΡΑ15-12-1951
  33. Νέα Εστία - τχ. 121

Πηγές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  • "Πειραϊκον Ημερολόγιον" του 1968 εκ του Αρχείου Πειραϊκών Σπουδών, από ίδρυσης του Πειραιά.
  • "Η καλλιτεχνική Ιστορία του Πειραιά 1884-1984" Πειραιώτες Ζωγράφοι και γλύπτες του Κώστα Θεοφάνους, Έκδοση του 1985
  • "Εικαστικές τέχνες στον Πειραιά (1884-2004)", Κώστας Θεοφάνους, έκδοση Νομαρχία Πειραιά, 2006