Κατάλογος Επάρχων της Κωνσταντινούπολης

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Πήδηση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση

4ος αιώνας[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Ανθύπατοι (μέχρι το 359)[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Έπαρχοι (από το 359)[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  • Ονωράτος (359–361)[1]
  • Δομίτιος Μόδεστος (362–363)
  • Ιόβιος (364)
  • Καισάριος (365)
  • Φρονίμιος (365–366)
  • Κλέαρχος (372–373, πρώτη θητεία)
  • Ουινταόνιος Μάγνος (375–376)
  • Ρεστίτοτος (380)
  • Παγκράτιος (381–382)
  • Σοφρώνιος (382?)
  • Κλέαρχος (382–384, δεύτερη θητεία)
  • Θεμίστιος (384)
  • Παλλάδιος (382/408)
  • Θεόδωρος (385/387)
  • Νεβρίδιος (386)
  • Κλημεντίνος (386/387)
  • Πρόκολος (388–392)
  • Αρισταίνετος (392)
  • Αυρηλιανός (393–394)
  • Ονωράτος (394?)
  • Θεόδοτος (395)
  • Κλαύδιος (396)
  • Αφρικανός (396–397)
  • Ρομυλιανός (398)
  • Σεβερίνος (398–399)

5ος αιώνας[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

7ος αιώνας[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  • Κοσμάς, 608

8ος αιώνας[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  • Δανιήλ ο Σινώπης, περ. 715
  • Προκόπιος, 766

9ος αιώνας[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

10ς αιώνας[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

11ος αιώνας[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

12ος αιώνας[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

13ος αιώνας[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

14ος αιώνας[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Άγνωστη Θητεία[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  • Ιωάννης Αμούδας[4]

Παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  1. Αικατερίνη Χριστοφιλοπούλου, Βυζαντινή Ιστορία, τόμος Α΄, 1975
  2. Attested by a law issued on March 16 and preserved in Codex Justiniani II 7.16a. "Iustinianus 4", Prosopography of the Later Roman Empire, Volume 2, Cambridge University Press, 1992, ISBN 0521201594, p. 645.
  3. Εγκυκλοπαίδεια Ελευθερουδάκη, τόμος Γ΄, εκδόσεις Νίκας
  4. 4,0 4,1 4,2 4,3 Χονδρίδου, Σταυρούλα (1999, Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΕΚΠΑ)), Ο Κωνσταντίνος Θ’ Μονομάχος και η εποχή του (ενδέκατος αιώνας μ.Χ.), σελ. 112 και 124
  5. Ανδρόνικος Δημητρακόπουλος (1872). Ορθόδοξος Ελλάς : ήτοι περί των Ελλήνων των γραψάντων κατά Λατίνων και περί των συγγραμμάτων αυτών. Εν Λειψίαι: Τύποις Μέτζγερ και Βίττιγ. http://anemi.lib.uoc.gr/metadata/2/5/3/metadata-01-0001410.tkl. Ανακτήθηκε στις 12 Δεκεμβρίου 2010. 
  6. 6,00 6,01 6,02 6,03 6,04 6,05 6,06 6,07 6,08 6,09 6,10 6,11 6,12 6,13 Αγορίτσας, Δημήτριος (2011, Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων), Κωνσταντινούπολη: η πόλη και η κοινωνία της στα χρόνια των πρώτων Παλαιολόγων (1261-1328), σελ. 237

Πηγές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  • Martindale, John R.; Jones, A.H.M.; Morris, John (1971), The Prosopography of the Later Roman Empire - Volume I, AD 260–395, Cambridge University Press, ISBN 978-0521072335 
  • Martindale, John R.; Morris, John (1980), The Prosopography of the Later Roman Empire - Volume II, AD 395–527, Cambridge University Press, ISBN 978-0521201599 
  • Martindale, John R.; Jones, A.H.M.; Morris, John (1992), The Prosopography of the Later Roman Empire - Volume III, AD 527–641, Cambridge University Press, ISBN 978-0521201608 
Στο λήμμα αυτό έχει ενσωματωθεί κείμενο από το λήμμα List of urban prefects of Constantinople της Αγγλικής Βικιπαίδειας, η οποία διανέμεται υπό την GNU FDL και την CC-BY-SA 3.0. (ιστορικό/συντάκτες).