Κατάλογος Ελληνικών ταινιών δεκαετίας 2010

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Μετάβαση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση

Ο παρακάτω πίνακας περιλαμβάνει μερικές από τις ταινίες του Ελληνικού κινηματογράφου που κυκλοφόρησαν την δεκαετία του 2010.

Ταινίες[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Τίτλος Σκηνοθέτης Ηθοποιοί Είδος Πηγή
2010
Στο ξέσπασμα του φεγγαριού Στράτος Μαρκίδης Κατερίνα Γερονικολού, Κώστας Λούκας, Ιωσήφ Μαρινάκης, Τάνια Τρύπη Αισθηματική [1]
Ταξίδι στη Μυτιλήνη Λάκης Παπαστάθης Χρήστος Χατζηπαναγιώτης, Μαρία Ζορμπά, Δημήτρης Καταλειφός, Λουκία Μιχαλοπούλου Δραματική [2]
I love Καρδίτσα Στράτος Μαρκίδης Κώστας Αποστολάκης, Κατερίνα Παπουτσάκη, Μπέσυ Μάλφα, Γεράσιμος Σκιαδαρέσης Κωμωδία [3]
The kings of Mykonos Πίτερ Ανδρικίδης Νικ Γιαννόπουλος, Βινς Κολοσίμο, Ζέτα Μακρυπούλια, Άλεξ Δημητριάδης Κωμωδία [4]
2011
Κόκκινος ουρανός Λάγια Γιούργου Ορφέας Αυγουστίδης, Αποστόλης Τότσικας, Ευσταθία Τσαπαρέλη, Αγγελική Λεμονή Δραματική [5]
Λούφα και παραλλαγή: Σειρήνες στη στεριά Νίκος Περάκης Ορφέας Αυγουστίδης, Βίκυ Καγιά, Ιωάννης Παπαζήσης, Γιάννης Τσιμιτσέλης Κωμωδία [6]
Μια φορά και ένα... μωρό Νίκος Ζαπατίνας Πέτρος Φιλιππίδης, Σάκης Μπουλάς, Αγγελική Παυλοπούλου, Μαρκέλλα Γιαννάτου Κωμωδία [7]
Νήsos 2: Το κυνήγι του χαμένου θησαυρού Αντώνης Αγγελόπουλος Ελένη Καστάνη, Βλαδίμηρος Κυριακίδης, Ελισάβετ Κωνσταντινίδου, Μιχάλης Μαρίνος Κωμωδία [8]
Οι ιππείς της Πύλου Νίκος Καλογερόπουλος Νίκος Καλογερόπουλος, Ηλίας Λογοθέτης, Βάνα Μπάρμπα, Τάκης Σπυριδάκης Κωμωδία [9]
2012
Αν... Χριστόφορος Παπακαλιάτης Χριστόφορος Παπακαλιάτης, Μαρίνα Καλογήρου, Μάρω Κοντού, Γιώργος Κωνσταντίνου Δραματική [10]
Δεσμά Αίματος Νίκος Παναγιωτόπουλος Μαρκέλλα Γιαννάτου, Γιάννης Στάνκογλου, Νικήτας Τσακίρογλου, Δημήτρης Πιατάς Δραματική [11]
Και ο Θεός έπλασε τους... Έλληνες Θανάσης Σκρουμπέλος, Βασίλης Βαφέας Κώστας Βουτσάς, Σπύρος Θεοδόσης, Ελένη Μολέσκι, Γιώργος Κώνστας Δραματική [12]
Λάρισα Εμπιστευτικό Στράτος Μαρκίδης Τάσος Κωστής, Κατερίνα Παπουτσάκη, Μιχάλης Μαρίνος, Δημήτρης Τζουμάκης Κωμωδία [13]
Ο Θεός αγαπάει το χαβιάρι Γιάννης Σμαραγδής Σεμπάστιαν Κοχ, Κατρίν Ντενέβ, Λάκης Λαζόπουλος, Χριστόφορος Παπακαλιάτης Ιστορική [14]
2013
Ακάλυπτος Χρήστος Δήμας Γεράσιμος Σκιαδαρέσης, Πέτρος Φιλιππίδης, Κατερίνα Λέχου, Ελισάβετ Κωνσταντινίδου Κωμωδία [15]
Η τελευταία φάρσα Βασίλης Ραϊσης Νικόλας Πιπεράς, Μαρίνα Καλογήρου, Νίκος Μοναστηριώτης, Γιώτα Αργυροπούλου Κοινωνική [16]
Ματζουράνα Όλγα Μαλέα Ναταλία Δραγούμη, Μαρία Ρισκάκη, Γιούλικα Σκαφιδά, Ιωσήφ Πολυζωίδης Θρίλερ [17]
Μια νύχτα στην Αθήνα Δημήτρης Αρβανίτης Κάτια Δανδουλάκη, Βασιλική Αγγέλη, Μιχάλης Μητρούσης, Μαρία Γεωργιάδου Κωμωδία [18]
Μικρά Αγγλία Παντελής Βούλγαρης Πηνελόπη Τσιλίκα, Σοφία Κόκκαλη, Αννέζα Παπαδοπούλου, Ανδρέας Κωνσταντίνου Δραματική [19]
2014
Από έρωτα Θοδωρής Αθερίδης Θοδωρής Αθερίδης, Σμαράγδα Καρύδη, Παναγιώτα Βλαντή, Γιάννος Περλέγκας Δραματική [20]
Με χωρίς γυναίκες Βαγγέλης Σεϊτανίδης Δημήτρης Ήμελλος, Θοδωρής Αθερίδης, Σμαράγδα Καρύδη, Σοφία Σεϊρλή Κωμωδία [21]
Οι αισθηματίες Νικόλας Τριανταφυλλίδης Τάκης Μόσχος, Δημήτρης Λάλος, Ηλιάνα Μαυρομάτη, Ευτυχία Γιακουμή Κοινωνική [22]
Πέμπτη & 12 Θανάσης Τσαλταμπάσης Θανάσης Τσαλταμπάσης, Βλαδίμηρος Κυριακίδης, Χριστίνα Τσάφου, Κώστας Φλωκατούλας Κωμωδία [23]
Το Μικρό Ψάρι Γιάννης Οικονομίδης Βαγγέλης Μουρίκης, Βίκυ Παπαδοπούλου, Πέτρος Ζερβός, Γιώργος Γιαννόπουλος Αστυνομική [24]
2015
Απόψε τρώμε στης Ιοκάστης Βασίλης Μυριανθόπουλος Ρένια Λουιζίδου, Τάκης Σπυριδάκης, Παύλος Ορκόπουλος, Κλέλια Ρένεση Κωμωδία [25]
Ένας άλλος κόσμος Χριστόφορος Παπακαλιάτης Χριστόφορος Παπακαλιάτης, Μαρία Καβογιάννη, Μηνάς Χατζησάββας, Νίκη Βακάλη Δραματική [26]
Λύσσα Κακιά Νίκος Ζερβός Γιώργος Καραμίχος, Τάκης Χρυσικάκος, Βίκυ Κουλιανού, Στέλλα Γιαμπουρά Κωμωδία [27]
Οι γαμπροί της Ευτυχίας (2015) Στράτος Μαρκίδης Χρύσα Ρώπα, Κώστας Αποστολάκης, Κώστας Ευριπιώτης, Μπέσυ Μάλφα Κωμωδία [28]
Ουζερί Τσιτσάνης Μανούσος Μανουσάκης Ανδρέας Κωνσταντίνου, Χάρης Φραγκούλης, Χριστίνα Χειλά Φαμέλη, Γιάννης Στάνκογλου Δραματική [29]
2016
Αγάπη, αγάπη, αγάπη Κώστας Ζάπας Αγγελική Παπαθεμελή, Αντώνης Παπαδόπουλος, Μάρα Δαρμουσλή, Δήμητρα Χατούπη Δραματική [30]
Ευτυχία (2016) Χρήστος Πυθαράς Ξανθή Σπανού, Χρήστος Στέργιογλου, Θέμις Μπαζάκα, Δημήτρης Αλεξανδρής Δραματική [31]
Η Ρόζα της Σμύρνης Γιώργος Κορδέλλας Τάσος Νούσιας, Λήδα Πρωτοψάλτη, Ευγενία Δημητροπούλου, Γιούλικα Σκαφιδά Κοινωνική [32]
Μαγικός καθρέφτης Χρήστος Δήμας Μάκης Παπαδημητρίου, Ζέτα Δούκα, Ελένη Κοκκίδου, Δημήτρης Ήμελλος Δραματική [33]
Τέλειοι ξένοι Θοδωρής Αθερίδης Θοδωρής Αθερίδης, Σμαράγδα Καρύδη, Άλκης Κούρκουλος, Μαρία Ναυπλιώτου Κωμωδία [34]
2017
Success story Νίκος Περάκης Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης, Φιόνα Γεωργιάδη, Κωνσταντίνος Αβαρικιώτης, Τζένη Θεωνά Κωμωδία [35]
The bachelor 2 Γιάννης Παπαδάκος Γιάννης Τσιμιτσέλης, Θανάσης Βισκαδουράκης, Νίκος Βουρλιώτης, Μελέτης Ηλίας Κωμωδία [36]
Καζαντζάκης Γιάννης Σμαραγδής Οδυσσέας Παπασπηλιόπουλος, Στέφανος Ληναίος, Μαρίνα Καλογήρου, Αργύρης Ξάφης Δραματική [37]
Ο θησαυρός Στράτος Μαρκίδης Παύλος Χαϊκάλης, Ελισάβετ Κωνσταντινίδου, Σωτήρης Καλυβάτσης, Φαίη Ξυλά Κωμωδία [38]
Το τελευταίο σημείωμα Παντελής Βούλγαρης Τάσος Δήμας, Γιώργος Καραμαλέγκος, Ανδρέας Κωνσταντίνου, Βασίλης Κουκαλάνι Ιστορική [39]
2018
1968 (2018) Τάσος Μπουλμέτης Ιεροκλής Μιχαηλίδης, Αντώνης Καφετζόπουλος, Γιώργος Μητσικώστας, Στέλιος Μάινας Ιστορική [40]
The bachelor 3 Γιάννης Παπαδάκος Γιάννης Τσιμιτσέλης, Θανάσης Βισκαδουράκης, Νίκος Βουρλιώτης, Κατερίνα Γερονικολού Κωμωδία [41]
Αιγαίο SOS Πιέρρος Ανδρακάκος Θοδωρής Αθερίδης, Πάνος Βλάχος, Ευαγγελία Συριοπούλου, Μιχάλης Λεβεντογιάννης Κωμωδία [42]
Μαζί τα φάγαμε Στράτος Μαρκίδης Αντώνης Καφετζόπουλος, Κώστας Ευριπιώτης, Μπέσυ Μάλφα, Κώστας Αποστολάκης Κωμωδία [43]
Holy Boom Μαρία Λάφη Νένα Μεντή, Αναστασία-Ραφαέλα Κονίδη, Σπύρος Μπαλεστέρος, Γεράσιμος Σκιαδαρέσης Δραματική [44]
2019
Απόστρατος Ζαχαρίας Μαυροειδής Μιχάλης Σαράντης, Γιώτα Φέστα, Θανάσης Παπαγεωργίου, Αλέξανδρος Μαυρόπουλος Δραματική [45]
Εξορία Βασίλης Μαζωμένος Κατερίνα Τσάση-Δέδε, Στέφανος Κακαβούλης, Αγγελική Καρυστινού, Δημήτρης Σιγανός Δραματική [46]
Ευτυχία (2019) Άγγελος Φραντζής Καρυοφυλλιά Καραμπέτη, Κάτια Γκουλιώνη, Πυγμαλίων Δαδακαρίδης, Ευαγγελία Συριοπούλου Δραματική [47]
Περμένοντας τη νονά Νίκος Ζαπατίνας Θανάσης Τσαλταμπάσης, Λευτέρης Ελευθερίου, Κατερίνα Παπουτσάκη, Νατάσα Τσακαρισιάνου Δραματική [48]
Τσάρλι Θανάσης Τσαλταμπάσης Θανάσης Τσαλταμπάσης, Γιώργος Κοψιδάς, Στέλιος Ιακωβίδης, Αγοραστή Αρβανίτη Κωμωδία [49]


Παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  1. Στο ξέσπασμα του φεγγαριού στην IMDb
  2. Ταξίδι στη Μυτιλήνη στην IMDb
  3. I love Καρδίτσα στην IMDb
  4. The kings of Mykonos στην IMDb
  5. Κόκκινος ουρανός στην IMDb
  6. Λούφα και παραλλαγή: Σειρήνες στη στεριά στην IMDb
  7. Μια φορά και ένα... μωρό στην IMDb
  8. Νήsos 2: Το κυνήγι του χαμένου θησαυρού στην IMDb
  9. Οι ιππείς της Πύλου στην IMDb
  10. Αν... στην IMDb
  11. Δεσμά Αίματος στην IMDb
  12. Και ο Θεός έπλασε τους... Έλληνες στην IMDb
  13. Λάρισα Εμπιστευτικό στην IMDb
  14. Ο Θεός αγαπάει το χαβιάρι στην IMDb
  15. Ακάλυπτος στην IMDb
  16. Η τελευταία φάρσα στην IMDb
  17. Ματζουράνα στην IMDb
  18. Μια νύχτα στην Αθήνα στην IMDb
  19. Μικρά Αγγλία στην IMDb
  20. Από έρωτα στην IMDb
  21. Με χωρίς γυναίκες στην IMDb
  22. Οι αισθηματίες στην IMDb
  23. Πέμπτη & 12 στην IMDb
  24. Το Μικρό Ψάρι στην IMDb
  25. Απόψε τρώμε στης Ιοκάστης στην IMDb
  26. Ένας άλλος κόσμος στην IMDb
  27. Λύσσα Κακιά στην IMDb
  28. Οι γαμπροί της Ευτυχίας (2015) στην IMDb
  29. Ουζερί Τσιτσάνης στην IMDb
  30. Αγάπη, αγάπη, αγάπη στην IMDb
  31. Ευτυχία (2016) στην IMDb
  32. Η Ρόζα της Σμύρνης στην IMDb
  33. Μαγικός καθρέφτης στην IMDb
  34. Τέλειοι ξένοι στην IMDb
  35. Success story στην IMDb
  36. The bachelor 2 στην IMDb
  37. Καζαντζάκης στην IMDb
  38. Ο θησαυρός στην IMDb
  39. Το τελευταίο σημείωμα στην IMDb
  40. 1968 (2018) στην IMDb
  41. The bachelor 3 στην IMDb
  42. Αιγαίο SOS στην IMDb
  43. Μαζί τα φάγαμε στην IMDb
  44. Holy Boom στην IMDb
  45. Απόστρατος στην IMDb
  46. Εξορία στην IMDb
  47. Ευτυχία (2019) στην IMDb
  48. Περμένοντας τη νονά στην IMDb
  49. Τσάρλι στην IMDb