Κατάλογος Ελληνικών ταινιών δεκαετίας 1990

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Μετάβαση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση

Ο παρακάτω πίνακας περιλαμβάνει τις ταινίες του Ελληνικού κινηματογράφου που κυκλοφόρησαν την δεκαετία του 1990.

Ταινίες[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Τίτλος Σκηνοθέτης Ηθοποιοί Είδος Πηγή
1990
Singapore Sling Νίκος Νικολαΐδης Μέρεντιθ Χέρολντ, Πάνος Θανασούλης, Μισέλ Βάλεϊ Επιστημονικής Φαντασίας [1]
Έρωτας στη Χουρμαδιά Σταύρος Τσιώλης Λάζαρος Ανδρέου, Αργύρης Μπακιρτζής, Δώρα Μασκλαβάνου, Βίνα Ασίκη Κοινωνική [2]
1991
Τα χρόνια της μεγάλης ζέστης Φρίντα Λιάππα Ηλέκτρα Αλεξανδροπούλου, Περικλής Μουστάκης, Μάνια Παπαδημητρίου Κοινωνική [3]
Το μετέωρο βήμα του πελαργού Θόδωρος Αγγελόπουλος Μαρτσέλλο Μαστρογιάννι, Ζαν Μορό, Γρηγόρης Πατρικαρέας, Ηλίας Λογοθέτης Δραματική [4]
1992
Άντε γεια... Γιώργος Τσεμπερόπουλος Καίτη Παπανίκα, Άλκης Κούρκουλος Ρομαντικό δράμα [5]
Κρυστάλλινες νύχτες Τώνια Μαρκετάκη Μισέλ Βάλεϊ, Τάνια Τρύπη, Γιώργος Χαραλαμπίδης, Σπύρος Μπιμπίλας Φαντασίας [6]
1993
Απ' το χιόνι Σωτήρης Γκορίτσας Γεράσιμος Σκιαδαρέσης, Βασίλης Ελευθεριάδης, Αντώνης Μανωλάς, Δημήτρης Μαυρόπουλος Περιπέτεια [7]
Γυναίκες δηλητήριο Νίκος Ζερβός Σπύρος Παπαδόπουλος, Ηλίας Λογοθέτης, Νάντια Μουρούζη, Αθηνά Τσιλύρα, Γιάννης Καρατζογιάννης Κωμωδία [8]
Λευτέρης Δημακόπουλος Περικλής Χούρσογλου Νίκος Γεωργάκης, Μαρία Σκουλά, Βάσος Ανδρονίδης, Ακύλας Καραζήσης Κοινωνική [9]
Πάνω κάτω και πλαγίως Μιχάλης Κακογιάννης Ειρήνη Παπά, Στράτος Τζώρτζογλου, Πάνος Μιχαλόπουλος, Γιάννης Μπέζος Κωμωδία [10]
1994
Ιαγουάρος Κατερίνα Ευαγγελάκου Νινή Βοσνιάκου, Υβόννη Μαλτέζου, Δημήτρης Καταλειφός, Ακύλας Καραζήσης Κοινωνική [11]
Ο δραπέτης του φεγγαριού Θόδωρος Μαραγκός Γιώργος Τσοκόπουλος, Άντζελα Γκερέκου, Χρήστος Καλαβρούζος, Σπύρος Φωκάς, Αλεξάνδρα Λαδικού Φαντασίας [12]
Τέλος εποχής Αντώνης Κόκκινος Κώστας Καζανάς, Δημοσθένης Παπαδόπουλος, Γιώργος Πυρπασόπουλος, Πέγκυ Τρικαλιώτη Κοινωνική [13]
1995
Ελεύθερη κατάδυση Γιώργος Πανουσόπουλος Καρυοφυλλιά Καραμπέτη, Αλέκος Συσσοβίτης, Βαλέρια Χριστοδουλίδου, Αντώνης Αντωνίου Αισθηματική [14]
Η ζωή ενάμιση χιλιάρικο Φωτεινή Σισκοπούλου Μηνάς Χατζησάββας, Δήμητρα Χατούπη, Άκης Σακελλαρίου, Χριστίνα Αλεξανιάν Κοινωνική [15]
Το βλέμμα του Οδυσσέα Θόδωρος Αγγελόπουλος Χάρβεϊ Καϊτέλ, Μάγια Μόργκενστερν, Θανάσης Βέγγος, Γιώργος Μιχαλακόπουλος, Γιάννης Ζαβραδινός Κοινωνική [16]
1996
Απόντες Νίκος Γραμματικός Αιμίλιος Χειλάκης, Τάσος Νούσιας, Βαγγέλης Μουρίκης, Κωνσταντίνος Σταρίδας, Αντώνης Αντωνίου Δραματική [17]
Μπίζνες στα Βαλκάνια Βασίλης Μπουντούρης Αλέξανδρος Λογοθέτης, Ντανιέλα Νέιν, Ναταλία Δραγούμη, Κώστας Ευριπιώτης Κωμωδία [18]
Ο οργασμός της αγελάδας Όλγα Μαλέα Ελένη Γερασιμίδου, Κατερίνα Διδασκάλου, Κώστας Κόκλας, Βλαδίμηρος Κυριακίδης Κοινωνική [19]
1997
Βασιλική Βαγγέλης Σερντάρης Πασχάλης Τσαρούχας, Ταμίλα Κουλιέβα Δραματική [20]
Ο κύριος με τα γκρι Περικλής Χούρσογλου Γιώργος Μιχαλακόπουλος, Ειρήνη Ιγγλέση Δραματική [21]
Πες πως μ' αγαπάς Κωστούλα Τωμαδάκη Γιώτα Φέστα, Δημήτρης Αλεξανδρής, Αναστασία Παρετζόγλου, Σωκράτης Αλαφούζος Κωμωδία [22]
Προστάτης οικογένειας Νίκος Περάκης Ρένος Χαραλαμπίδης, Κατερίνα Γιατζόγλου, Ναταλία Παπαϊωάννου, Μάγκυ Χαραλαμπίδου, Άλκης Παναγιωτίδης Κωμωδία [23]
1998
Από την άκρη της πόλης Κωνσταντίνος Γιάνναρης Στάθης Παπαδόπουλος, Θεοδώρα Τζήμου Δραματική [24]
Μοναξιά μου όλα Δημήτρης Παναγιωτάτος Βαλέρια Χριστοδουλίδου, Χρήστος Σολωμός, Τζώνης Θεοδωρίδης, Μαρία Παπαλάμπρου Κοινωνική [25]
Όλα είναι δρόμος Παντελής Βούλγαρης Θανάσης Βέγγος, Γιώργος Αρμένης Δραματική [26]
Τα Ροδίνα Ακρογιάλια Ευθύμης Χατζής Αλέξης Δαμιανός, Άννα-Μαρία Παπαχαραλάμπους, Μαρία Σκουλά, Μυρτώ Αλικάκη, Δέσποινα Κούρτη Δραματική [27]
1999
Peppermint Κώστας Καπάκας Γιώργος Χωραφάς, Άννυ Λούλου, Νικολέτα Βλαβιανού, Τάσος Παλαντζίδης, Σοφία Φιλιππίδου Κωμωδία [28]
Safe Sex Μιχάλης Ρέππας, Θανάσης Παπαθανασίου Μίνα Αδαμάκη, Αλέξανδρος Αντωνόπουλος, Ελένη Γερασιμίδου, Βάσω Γουλιελμάκη, Κώστας Κόκλας, Ρένια Λουιζίδου Κωμωδία [29]
Η διακριτική γοητεία των αρσενικών Όλγα Μαλέα Ναταλία Δραγούμη, Λήδα Ματσάγγου, Ναταλία Στυλιανού, Φίλιππος Σοφιανός, Σωκράτης Αλαφούζος Κωμωδία [30]
Θα σε δω στην κόλαση αγάπη μου Νίκος Νικολαΐδης Βίκι Χάρις, Βαλέρια Χριστοδουλίδου, Πασχάλης Τσαρούχας Δραματική [31]
Θηλυκή εταιρεία Νίκος Περάκης Μαρία Γεωργιάδου, Σμαράγδα Διαμαντίδου, Σόφη Ζαννίνου, Χριστίνα Θεοδωροπούλου, Κάτια Νικολαϊδου, Σμαράγδα Καρύδη, Νίκος Καλογερόπουλος, Αντώνης Καφετζόπουλος, Αιμίλιος Χειλάκης, Αλέκος Συσσοβίτης Κωμωδία [32]

Παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  1. Singapore Sling: Ο άνθρωπος που αγάπησε ένα πτώμα στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος
  2. Έρωτας στη Χουρμαδιά στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος
  3. Τα χρόνια της μεγάλης ζέστης στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος
  4. Το μετέωρο βήμα του πελαργού στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος
  5. Άντε γεια... στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος
  6. Κρυστάλλινες νύχτες στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος
  7. Απ' το χιόνι στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος
  8. Γυναίκες δηλητήριο στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος
  9. Λευτέρης Δημακόπουλος στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος
  10. Πάνω κάτω και πλαγίως στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος
  11. Ιαγουάρος στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος
  12. Ο δραπέτης του φεγγαριού στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος
  13. Τέλος εποχής στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος
  14. Ελεύθερη κατάδυση στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος
  15. Η ζωή ενάμιση χιλιάρικο στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος
  16. Το βλέμμα του Οδυσσέα στην IMDb
  17. Απόντες στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος
  18. Μπίζνες στα Βαλκάνια στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος
  19. Ο οργασμός της αγελάδας] στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος
  20. Βασιλική (ταινία) στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος
  21. Ο κύριος με τα γκρι στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος
  22. Πες πως μ' αγαπάς στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος
  23. [Προστάτης οικογένειας στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος
  24. Από την άκρη της πόλης στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος
  25. Μοναξιά μου όλα στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος
  26. Όλα είναι δρόμος στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος
  27. Τα Ροδίνα Ακρογίαλια στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος
  28. Peppermint στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος
  29. Safe Sex στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος
  30. Η διακριτική γοητεία των αρσενικών στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος
  31. Θα σε δω στην κόλαση αγάπη μου στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος
  32. Θηλυκή εταιρεία στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος