Κατάλογος Ελλήνων βουλευτών (1936)

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Μετάβαση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση

Παρατίθεται ο πλήρης κατάλογος των βουλευτών που εκλέχτηκαν στις βουλευτικές εκλογές της 26ης Ιανουαρίου 1936

Εκλεγέντες βουλευτές ανά κομματικό συνδυασμό[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Κόμμα Φιλελευθέρων (Φ)[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Α/Α ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ ΕΤΟΣ ΓΕΝΝΗΣΗΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΨΗΦΟΙ
1 Αβραάμ Νικόλαος 1888 Δικηγόρος Πειραιάς και νήσων 7.734
2 Αγγελιδάκης Γεώργιος 1890 Δικηγόρος Ηρακλείου 9.469
3 Αθηνοδώρου Δημήτριος 1895 Έμπορος Θεσσαλονίκης 10.402
4 Αλαμανής Χρήστος 1895 Δικηγόρος Τρικάλων 4.644
5 Αποστόλου Ιωάννης 1897 Δικηγόρος Θεσσαλονίκης 14.412
6 Ασκούτσης Νικόλαος 1890 Δικηγόρος Ρεθύμνου 7.789
7 Αφεντούλης Γεώργιος 1894 Έμπορος Λαρίσης 4.096
8 Βαλαλάς Ιωάννης 1894 Δικηγόρος Φλωρίνης 2.942
9 Βαρβούτης Γεώργιος 1894 Δικηγόρος Κοζάνης 10.907
10 Βασιλειάδης Γεράσιμος 1888 Αξιωματικός Π.Ν. Φθιωτιδοφωκίδας 4.058
11 Βασιλικός Νικόλαος 1899 Δικηγόρος Καβάλας 5.633
12 Βαχλιώτης Αθανάσιος 1890 Γιατρός Αρκαδίας 4.068
13 Βεζυρτζόγλου Μιχαήλ 1899 Δημοσιογράφος Δράμας 6.935
14 Βλαχοθανάσης Κωνσταντίνος 1885 Γιατρός Ευβοίας 5.394
15 Βολουδάκης Μανούσος 1884 Δικηγόρος Χανίων 8.547
16 Βουδούρης Κωνσταντίνος 1889 Δικηγόρος Μεσσηνίας 5.281
17 Γεωργιάδης Νικόλαος 1899 Δικηγόρος Κοζάνης 6.565
18 Γεωργιλαδάκης Ευστράτιος 1883 Γιατρός Χανίων 9.028
19 Γκότσης Κωνσταντίνος 1862 Δικηγόρος Αχαΐας 9.050
20 Γονατάς Στυλιανός 1876 Στρατιωτικός Αθηνών 37.998
21 Γόντικας Δημήτριος 1888 Δικηγόρος Ηλείας 6.617
22 Γρηγοριάδης Νεόκοσμος 1879 Στρατιωτικός Πέλλης 8.827
23 Δημόπουλος Στυλιανός 1908 Δικηγόρος Ηρακλείου 8.170
24 Δίγκας Δημήτριος 1878 Δικηγόρος Θεσσαλονίκης 10.882
25 Δέας Νικόλαος 1879 Στρατιωτικός Χαλκιδικής 2.683
26 Δεληγιάννης Βασίλειος 1887 Δημοσιογράφος Αθηνών 18.404
27 Εμμανουηλίδης Εμμανουήλ 1869 Δικηγόρος Αθηνών 13.758
28 Εξηντάρης Γεώργιος 1887 Δημοσιογράφος Ροδόπης 8.481
29 Ευριπαίος Πέτρος 1886 Δικηγόρος Κυκλάδων 5.119
30 Ζαΐμης Φωκίων 1899 Δικηγόρος Αχαΐας 5.992
31 Ζαρίφης Κωνσταντίνος 1891 Τραπεζίτης Αθηνών 23.672
32 Ζάννας Αλέξανδρος 1892 - Θεσσαλονίκης 16.039
33 Ζαρωτιάδης Γρηγόριος 1896 Έμπορος Σερρών 6.328
34 Ζερβός Γεώργιος 1875 Γιατρός Δράμας 5.718
35 Ηλιάδης Εμμανουήλ 1885 Γιατρός Σάμου 3.511
36 Θεοδωρίδης Λάζαρος 1885 Γεωργός Δράμας 5.451
37 Θεοφανίδης Σταύρος 1896 Έμπορος Αθηνών 14.354
38 Ιασωνίδης Λεωνίδας 1882 Δικηγόρος Θεσσαλονίκης 19.582
39 Καγιάς Γεώργιος 1889 Δικηγόρος Ιωαννίνων 2.891
40 Κακουλίδης Γεώργιος 1871 Αξιωματικός Π.Ν. Κοζάνης 7.792
41 Καλιγκάτσης Παρίσης 1896 Δικηγόρος Πέλλης 5.442
42 Καραμάνος Ιωάννης 1891 Γεωπόνος Λέσβου 7.239
43 Καραμαούνας Λεωνίδας 1890 Γιατρός Θεσσαλονίκης 10.968
44 Καρασεβδάς Παντελής 1867 Στρατιωτικός Αιτωλοακαρνανίας 3.045
45 Κιζάνης Θεόδωρος 1888 Αξιωματικός Π.Ν. Πειραιώς 6.706
46 Κογεβίνας Λίνος 1886 Μηχανικός Κερκύρας 5.179
47 Κοκκινάτος Παναγιώτης 1899 Δικηγόρος Πρεβέζης και Άρτης 3.368
48 Κουπαρούσος Νικόλαος 1888 Φαρμακοποιός Κοζάνης 10.159
49 Κουτσίνας Ιπποκράτης 1893 Δικηγόρος Λαρίσης 4.487
50 Κουτσοπέταλος Λουκάς 1878 Δικηγόρος Αττικοβοιωτίας 4.695
51 Κρασαδάκης Νικόλαος 1899 Δικηγόρος Ηρακλείου 9.966
52 Κρητικός Νικόλαος 1887 Δικηγόρος Κεφαλληνίας 2.432
53 Κυπριανός Ορέστης 1877 Γιατρός Λέσβου 4.808
54 Κυρέλλος Βασίλειος 1876 Δικηγόρος Αττικοβοιωτίας 3.934
55 Κωνσταντόπουλος Νικόλαος 1884 Καθηγητής Μ.Ε. Σερρών 8.110
56 Κώστογλου Χρήστος 1896 Κτηματίας Έβρου 8.527
57 Κωστόπουλος Σταύρος 1900 Δικηγόρος Μεσσηνίας 6.978
58 Λαδάς Χρήστος 1891 Δικηγόρος Αθηνών 15.175
59 Λαμπριανίδης Λάμπρος 1888 Δικηγόρος Δράμας 6.944
60 Λάππας Βασίλειος 1892 Δικηγόρος Τρικάλων 3.239
61 Λεβαντής Πέτρος 1891 Δημοσιογράφος Θεσσαλονίκης 23.348
62 Λευκίας Θείελπις 1899 Δημοσιογράφος Λέσβου 3.060
63 Λιδωρίκης Κωνσταντίνος 1872 Δικηγόρος Φθιωτιδοφωκίδας 3.442
64 Λούλης Αλκιβιάδης 1884 Βιομήχανος Ιωαννίνων 5.215
65 Λύχνος Γεράσιμος 1894 Δημοσιογράφος Κερκύρας 3.553
66 Μαλασπίνας Σπυρίδων 1890 Δικηγόρος Κυκλάδων 2.642
67 Μανέτας Θεόδωρος 1881 Στρατιωτικός Αρκαδίας 2.291
68 Μανούσης Νικόλαος 1891 Δικηγόρος Σερρών 9.067
69 Μαρινάκης Εμμανουήλ 1892 Δικηγόρος Ροδόπης 8.755
70 Μάρκου Ανδρέας 1881 Δικηγόρος Αχαΐας 7.089
71 Μαρούλης Κωνσταντίνος 1885 Γιατρός Κυκλάδων 4.716
72 Μαρσέλλος Δημήτριος 1880 Γιατρός Πειραιώς 6.934
73 Μαυρογορδάτος Μιχαήλ 1891 Έμπορος Θεσσαλονίκης 11.514
74 Μελάς Αλέξανδρος 1896 Κτηματίας Ιωαννίνων 3.062
75 Μελάς Γεώργιος 1894 τ.διευθυντής Υπουργείου Εξωτερικών Αθηνών 14.045
76 Μισυρλόγλου Αναστάσιος 1888 Γιατρός Θεσσαλονίκης 10.846
77 Μογγογιάννης Ιωάννης 1898 Δικηγόρος Αθηνών 18.523
78 Μόδης Γεώργιος 1886 Δικηγόρος Φλωρίνης 3.882
79 Μουντάκης Εμμανουήλ 1867 Γιατρός Χανίων 5.904
80 Μουρατίδης Κωνσταντίνος 1890 Στρατιωτικός Σερρών 6.614
81 Μπακλατζής Εμμανουήλ 1900 Δικηγόρος Χανίων 10.193
82 Μπιράκης Νικόλαος 1899 Δικηγόρος Ρεθύμνου 4.787
83 Μπότσαρης Δημήτριος 1889 Στρατιωτικός Ιωαννίνων ανεξάρτητος - συνεργαζόμενος 3.670
84 Μπουρνιάς Ιωάννης 1877 Δικηγόρος Ευβοίας 4.791
85 Μπούτος Περικλής 1889 Δικηγόρος Μεσσηνίας 8.152
86 Νικολαΐδης Σταύρος 1890 Δικηγόρος Καβάλας 4.082
87 Ντεντιδάκης Παύλος 1895 Γιατρός Πειραιώς και νήσων 8.273
88 Πανέρης Δημήτριος 1883 Καπνοβιομήχανος Σάμου 4.026
89 Παπαδάτος Αχιλλεύς 1885 Δικηγόρος Καβάλας 4.405
90 Παπάζογλου Γεώργιος 1899 Υπάλληλος Κιλκίς 3.345
91 Παπαιωάννου Γεώργιος 1900 Γιατρός Αιτωλοακαρνανίας 3.304
92 Παπαμιχαλόπουλος Δημήτριος 1886 Δικηγόρος Λακωνίας 2.924
93 Παπαστρατής Θρασύβουλος 1874 Φαρμακοποιός Ευβοίας 3.584
94 Πασσαδάκης Ιωάννης ; Δικηγόρος Ηρακλείου 8.692
95 Πάτσης Σπυρίδων 1862 Δικηγόρος Αθηνών 22.063
96 Παχνός Αλέξανδρος 1890 Δικηγόρος Χίου 4.806
97 Πετρίδης Παναγιώτης 18967 Δικηγόρος Αργολιδοκορινθίας 7.995
98 Πιαλόγλου Αριστείδης 1878 Καπνέμπορος Ροδόπης 8.589
99 Πιστολάκης Στυλιανός 1898 Δικηγόρος Χανίων 11.152
100 Πολυχρονάκης Κωνσταντίνος 1889 Δικηγόρος Ηρακλείου 8.163
101 Πολυχρονίδης Πολυχρόνης 1907 Δικηγόρος Χανίων 8.346
102 Ρέντης Κωνσταντίνος 1884 Δικηγόρος Αργολιδοκορινθίας 6.558
103 Ρινόπουλος Μιχαήλ 1881 Επιχειρηματίας Πειραιώς και νήσων 9.837
104 Ρούφος Κανακάρης Λουκάς 1878 Δικηγόρος Αχαΐας 5.765
105 Σαββίδης Σάββας 1896 Φαρμακοποιός Πειραιώς και νήσων 10.791
106 Σαμαράς Μιχαήλ 1886 Δικηγόρος Θεσσαλονίκης 10.174
107 Σδρόλλας Παναγιώτης 1875 Δικηγόρος Έβρου 7.684
108 Σιγάλας Ανάργυρος 1884 Βιομήχανος Ροδόπης 9.079
109 Σίδερης Γεώργιος 1886 Δικηγόρος Τρικάλων 5.905
110 Σοφούλης Θεμιστοκλής 1860 πολιτειολόγος Σάμου 8.051
111 Σπηλιώτης Νικόλαος 1878 Δικηγόρος Αττικοβοιωτίας 3.887
112 Σωτηριάδης Επαμεινώνδας 1891 Δι κηγόρος Κιλκίς 3.972
113 Ταβουλάρης Αναστάσιος 1882 Στρατιωτικός Ζακύνθου 2.698
114 Τερζόγλου Νικόλαος 1881 Γιατρός Χαλκιδικής 3.556
115 Τιρρής Ιωάννης 1899 Γιατρός Έβρου 5.890
116 Τρύφων Θεόδωρος 1892 Έμπορος Λέσβου 4.816
117 Τσάτσος Θεμιστοκλής 1906 Δικηγόρος Αθηνών 13.381
118 Τσεριώνης Ηλίας 1889 Δικηγόρος Ηλείας 4.407
119 Τσιριμώκος Ηλίας 1907 Δικηγόρος Φθιωτιδοφωκίδας 4.891
120 Φικιώρης Πέτρος 1884 Δικηγόρος Λακωνίας 3.427
121 Φωτάκης Ευστράτιος 1882 Δικηγόρος Ρεθύμνης 5.346
122 Χαβίνης Θεόδωρος 1886 Στρατιωτικός Πρεβέζης και Άρτης 5.744
123 Χανιώτης Ιωάννης 1892 Δικηγόρος Χίου 4.025
124 Χατζήμπεης Σταμάτιος 1895 Στρατιωτικός Πειραιώς και νήσων 13.057
125 Χριστόπουλος Αθανάσιος 1881 Δικηγόρος Αργολιδοκορινθίας 5.528
126 Χρυσοστόμου Γρηγόριος 1900 Δικηγόρος Έβρου 11.363
127 Ψιάρρης Δημήτριος 1882 Στρατιωτικός Λαρίσης 3.011

Λαϊκό Κόμμα (Λ)[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Α/Α ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ ΕΤΟΣ ΓΕΝΝΗΣΗΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΨΗΦΟΙ
1 Αγγελόπουλος Κωνσταντίνος 1856 Ανώτατος Δημόσιος Υπάλληλος Αθηνών 4.120
2 Αλεξανδρόπουλος Γεώργιος 1864 Δικηγόρος Αιτωλοακαρνανίας 3.147
3 Αντωνόπουλος Αθανάσιος 1896 Δικηγόρος Αχαΐας 4.910
4 Αστερίου Γεώργιος 1890 Δικηγόρος Φθιωτιδοφωκίδας 4.778
5 Βαμβέτσος Αλέξανδρος 1890 Δικηγόρος Τρικάλων 3.985
6 Βασιλικός Βασίλειος 1890 Δημοσιογράφος Χαλκιδικής 2.584
7 Βοζίκης Χαράλαμπος 1861 Δικηγόρος Αθηνών 5.161
8 Βύζας Βασίλειος 1895 Δικηγόρος Κοζάνης 3.188
9 Γάγαρης Γεώργιος 1870 Δημοσιογράφος Ιωαννίνων 1.933
10 Γεννηματάς Νικόλαος 1887 Δικηγόρος Πειραιώς και νήσων 2.233
11 Γεωργαντέλης Δημήτριος 1898 Βιομήχανος Λέσβου 3.600
12 Γουλανδρής Βασίλειος 1889 Εφοπλιστής Κυκλάδων 4.115
13 Δρούγκας Νικόλαος 1896 Αξιωματικός Αργολιδοκορινθίας 9.467
14 Ευταξίας Λάμπρος 1905 Δικηγόρος Φθιωτιδοφωκίδας 7.223
15 Θεοδωρίδης Μάρκος 1872 Δικηγόρος Θεσσαλονίκης 3.451
16 Κακκαράς Θεμιστοκλής 1893 Δικηγόρος Ευβοίας 4.835
17 Καραμανλής Κωνσταντίνος 1907 Δικηγόρος Σερρών 3.104
18 Κάρτσωνας Νικόλαος 1882 Δικηγόρος Μεσσηνίας 3.553
19 Κατσίνης Αναστάσιος 1892 Δικηγόρος Αχαΐας 2.652
20 Κονίτσας Θεμιστοκλής 1901 Δικηγόρος Αττικοβοιωτίας 4.864
21 Κορόζος Κωνσταντίνος 1896 Δικηγόρος Αττικοβοιωτίας 6.331
22 Κώττας Νικόλαος 1886 Δικηγόρος Θεσσαλονίκης 3.566
23 Λαδάς Αλέξανδρος 1907 Δικηγόρος Κοζάνης 3.244
24 Λαζανάς Γεώργιος 1889 Δικηγόρος Λέσβου 6.051
25 Μαλινδρέτος Νικόλαος 1891 Δικηγόρος Δράμας 1.900
26 Μαυρομιχάλης Λεωνίδας 1901 Δικηγόρος Λακωνίας 3.953
27 Μαυρομιχάλης Πέτρος 1888 Πολιτευτής Λακωνίας 5.908
28 Μουζάκης Νικόλαος 1866 Γιατρός Ζακύνθου 1.947
29 Μουτζουρίδης Πραξιτέλης 1885 Δικηγόρος Αργολιδοκορινθίας 10.278
30 Μπαλτατζής Μαυροκορδάτος Νικόλαος 1898 Κτηματίας Λαρίσης 3.842
31 Μπασιάκος Αριστείδης 1902 Δικηγόρος Αττικοβοιωτίας 3.953
32 Μπινόπουλος Στέργιος 1888 Αξιωματικός Φλωρίνης 4.069
33 Νικολαΐδης Αδαμάντιος 1879 Δικηγορος Λαρίσης 3.104
34 Νικολίτσας Ιωάννης 1889 Γιατρός Αιτωλοακαρνανίας 5.579
35 Νταλίπης Αναστάσιος 1895 Αξιωματικός Φλωρίνης 3.965
36 Παναγιωτάκος Παναγιώτης 1882 Γιατρός Πειραιώς και νήσων 1.563
37 Παναγιωτόπουλος Νικόλαος 1892 Γιατρός Καβάλας 1.806
38 Παναγόπουλος Ανδρέας 1883 Καπνέμπορος Αιτωλοακαρνανίας 2.855
39 Παπαδήμος Αντώνιος 1892 Δικηγόρος Ροδόπης 2.663
40 Παπαδόπετρος Γρηγόριος 1905 Δικηγόρος Χανίων 1.214
41 Παπανικολάου Δημήτριος 1891 Αξιωματικός Έβρου 2.202
42 Παραβάντης Γεώργιος 1898 Δικηγόρος Αργολιδοκορινθίας 9.944
43 Πέγιος Αθανάσιος 1893 Έμπορος Πέλλης 1.830
44 Πεσμαζόγλου Γεώργιος 1889 Δικηγόρος Αττικοβοιωτίας 6793
45 Πλατής Γεώργιος 1897 Δικηγόρος Φθιωτιδοφωκίδας 5.708
46 Πολεμίδης Ανδρέας 1878 Δικηγόρος Χίου 2.933
47 Πολυζούλης Γεώργιος 1890 Δικηγόρος Κοζάνης 6.709
48 Ράλλης Πέτρος 1884 Δικηγόρος Κυκλάδων 8.630
49 Ρίζος Δημοσθένης 1875 Δημοσιογράφος Θεσσαλονίκης 5.367
50 Ρωμανός Αριστείδης 1881 Δικαστικός Κυκλάδων 3.263
51 Σαγιάς Βασίλειος 1893 Δικηγόρος Αχαΐας 7.621
52 Σάπκας Μιχαήλ 1873 Γιατρός Λαρίσης 3.295
53 Σγουραμάνης Γεώργιος 1901 Δημοσιογράφος Σερρών 2.803
54 Σεχιώτης Γεώργιος 1879 Δικηγόρος Αρκαδίας 2.653
55 Σπέγγος Κωνσταντίνος 1898 Κτηματίας Ιωαννίνων 2.251
56 Στεφανόπουλος Βάσος 1904 Δικηγόρος Ηλείας 5.904
57 Στεφανόπουλος Χρήστου Στέφανος 1898 Οικονομολόγος Ηλείας 8.639
58 Ταλιαδούρος Σπυρίδων 1881 Δικηγόρος Τρικάλων 4.545
59 Τσακόπουλος Σπυρίδων 1884 Γιατρός Αρκαδίας 6.186
60 Τσαλδάρης Κωνσταντίνος 1884 Δικηγόρος Αθηνών 6.627
61 Τσαλδάρης Παναγής 1868 Δικηγόρος Αργολιδοκορινθίας 18.445
62 Τσατσάνης Αδαμάντιος 1878 Γιατρός Ιωαννίνων 2.317
63 Τσιόκος Λεωνίδας 1891 Δικηγόρος Πρεβέζης και Άρτης 3.110
64 Τσιριγώτης Λεωνίδας 1890 Δικηγόρος Λακωνίας 4.700
65 Τσιρώνης Αναστάσιος 1882 Δικηγόρος Μεσσηνίας 4.214
66 Φεχμή Χαμδή Χουσεΐν 1897 Έμπορος Ροδόπης 2.370
67 Φραγκιαδάκης Γεώργιος 1881 Γιατρός Ηρακλείου 3.109
68 Χατζηκωνσταντής Γεώργιος 1870 Δικηγόρος Ευβοίας 4.411
69 Χατζηνώτας Αθανάσιος 1892 Έμπορος Θεσσαλονίκης 3.887
70 Χατζηπάνος Παναγιώτης 1885 Δικηγόρος Ευβοίας 3.623
71 Χατζίσκος Δημήτριος 1888 Δικηγόρος Φθιωτιδοφωκίδας 8.624
72 Χέλμης Δημήτριος 1894 Δικηγόρος Αθηνών 5.290

Γενική Λαϊκή Ριζοσπαστική Ένωσις (ΓΛΡΕ)[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Α/Α ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ ΕΤΟΣ ΓΕΝΝΗΣΗΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΨΗΦΟΙ
1 Αναγνωστόπουλος Δημοσθένης 1889 Αξιωματικός Τρικάλων 13.140
2 Αντωνιάδης Ιωάννης 1882 Δικηγόρος Κοζάνης 1.329
3 Αντωνόπουλος Νικόλαος 1897 Δικηγόρος Λαρίσης 5.433
4 Αποσκίτης Ηλίας 1889 Γιατρός Αρκαδίας 9.279
5 Βαρβιτσιώτης Νικήτας (του Πέτρου) 1905 Δικηγόρος Λακωνίας 2.235
6 Βελόπουλος Λεωνίδας 1891 Γιατρός Φθιωτιδοφωκίδας 2.372
7 Βλάχος Ιωάννης ; Δικηγόρος Αχαΐας 3.680
8 Βλιάμος Νικόλαος 1872 Δικηγόρος Σάμου 2.672
9 Βουρδουμπάς Δημήτριος 1898 Δικηγόρος Αττικοβοιωτίας 5.320
10 Γιαννόπουλος Δημήτριος 1887 Δικηγόρος Αρκαδίας 7.506
11 Γραμματίκας Αθανασιος 1889 Δικηγόρος Φθιωτιδοφωκίδας 3.137
12 Δαρβέρης Νικόλαος 1879 Δικηγόρος Θεσσαλονίκης 4.189
13 Δερβέναγας Αθανάσιος 1891 Γιατρός Τρικάλων 3.938
14 Δεσύλλας Θεόδωρος 1891 Βιομήχανος Κερκύρας 6.732
15 Δηλαβέρης Κρίτων 1894 Δικηγόρος Πειραιώς και νήσων 3.269
16 Δροσόπουλος - Δεμίρης Κωνσταντίνος - - Αττικοβοιωτίας 4.328 [1]
17 Θεοτόκης Ιωάννης 1888 Γεωπόνος Κερκύρας (Εθνικό Λαϊκό Κόμμα) 7.320
18 Θεοτόκης Σπυρίδων 1908 Δικηγόρος Κερκύρας 4.852
19 Ιακώβου Πέτρος 1890 Δικηγόρος Σερρών 3.756
20 Καλαντζάκος Αλέξανδρος 1887 Γιατρός Μεσσηνίας 7.435
21 Καλαντζόπουλος Γεώργιος 1881 Δικηγόρος Αιτωλοακαρνανίας 3.132
22 Καλκάνης Κωνσταντίνος 1885 Δικηγόρος Πρεβέζης και Άρτης 2.848
23 Καρτάλης Γεώργιος 1908 Οικονομολόγος Λαρίσης 8.960
24 Κόμης Ανδρέας 1894 Γιατρός Κυκλάδων 2.540
25 Κονδύλης Γεώργιος 1879 Αξιωματικός Τρικάλων 15.619
26 Κότσιανος Μιχαήλ 1889 Γιατρός Χαλκιδικής 2.458
27 Κρανιωτάκης Νικόλαος 1890 Δημοσιογράφος Αθηνών 11.182
28 Κρεστενίτης Γεώργιος 1885 Δικηγόρος Ηλείας 2.382
29 Κύτρας Χρήστος 1897 Δικηγόρος Ευβοίας 2.186
30 Λιβιεράτος Αντώνιος 1896 Δικηγόρος Αθηνών 9.442
31 Λίτσιος Ιωάννης 1890 Δικηγόρος Τρικάλων 4.479
32 Λουρίδας Ιωάννης ; ; Μεσσηνίας 5.843
33 Μαγκάκης Αντώνιος 1890 Δικηγόρος Κυκλάδων 2.714
34 Μαντάς Μιλτιάδης 1888 Δικηγόρος Αττικοβοιωτίας 5.774
35 Μαντούβαλος Δρακούλης 1889 Γιατρός Πειραιώς και νήσων 3.084
36 Μεϊμαράκης Βασίλειος 1884 Δικηγόρος Ηρακλείου 5.578
37 Μερκούρης Σταμάτιος 1897 Πολιτευτής Αθηνών 6.251
38 Μπαλάνος Σίμος 1864 Δικηγόρος Ευβοίας 3.697
39 Μπάρδας Γεώργιος 1881 Δικηγόρος Ιωαννίνων 902
40 Μπόμπος Παναγιώτης 1884 Δικηγόρος Αργολιδοκορινθίας 3.262
41 Νικολαΐδης Δημήτριος 1899 Έμπορος Σερρών 2.445
42 Νικολαΐδης Παναγιώτης 1871 Αξιωματικός Αττικοβοιωτίας 4.637
43 Οικονομόπουλος Λεωνίδας 1890 Δικηγόρος Μεσσηνίας 6.418
44 Παπαθανάσης Αθανάσιος 1885 Δικαστικός Αιτωλοακαρνανίας 4.844
45 Πρωτοπαπαδάκης Αριστείδης 1903 Μηχανικός Κυκλάδων 6.162
46 Ράλλης Γεώργιος 1881 Δικηγόρος Αθηνών 6.961
47 Ράλλης Ιωάννης 1877 Δικηγόρος Αθηνών[2] 10.826
48 Ροδόπουλος Κωνσταντίνος 1896 Δικηγόρος Λαρίσης 6.671
49 Σκιαδάς Κωνσταντίνος 1902 Δικηγόρος Μεσσηνίας 6.085
50 Σταμούλης Πανταζής 1888 Γιατρός Λαρίσης 5.658
51 Στεφανόπουλος Δημήτριος 1885 Δικηγόρος Αχαΐας 6.107
52 Στράτος Γεώργιος 1887 Αξιωματικός Π.Ν. Αιτωλοακαρνανίας[3] 4.367
53 Σχοινάς Γεώργιος 1897 Δικηγόρος Μεσσηνίας 5.741
54 Τέντζος Χρήστος 1891 Δικηγόρος Δράμας 1.627
55 Τζιτζικώστας Κωνσταντίνος 1890 Γιατρός Θεσσαλονίκης 2.920
56 Τουρκοβασίλης Γεώργιος 1884 Αξιωματικός Αρκαδίας 8.646
57 Τουρκοβασίλης Θεόδωρος 1891 Δικηγόρος Αρκαδίας 9.496
58 Τσένιο Αλβέρτος - - Θεσσαλονίκης 3.440
59 Χαραλαμπόπουλος Γεώργιος 1887 ; Πειραιώς και νήσων 2.636
60 Χλωρός Γεώργιος 1884 Δικηγόρος Φθιωτιδοφωκίδας 6.271

Παλλαϊκό Μέτωπο ΠΜ)[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Α/Α ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ ΕΤΟΣ ΓΕΝΝΗΣΗΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΨΗΦΟΙ
1 Βερβέρης Βασίλειος 1891 Καπνεργάτης Ροδόπης 1.815
2 Γληνός Δημήτριος 1882 Καθηγητής Πανεπιστημίου Αθηνών 5.530
3 Θέος Κωνσταντίνος 1889 Καπνεργάτης Δράμας 2.983
4 Ιωαννίδης Ιωάννης 1902 Κουρέας Λαρίσης 7.505
5 Μανωλέας Εμμανουήλ (ή Κρητικός) 1903 Ναυπηγός Πειραιώς 2.376
6 Μενύχτας Διονύσιος 1904 Υπάλληλος Σερρών 3.683
7 Νεφελούδης Βασίλειος 1902 Τροχιοδρομικός Αθηνών 5.872
8 Παπαδόπουλος Φίλιππος 1900 Γεωργός Κοζάνης 1.605
9 Παρτσαλίδης Δημήτριος 1903 Καπνεργάτης Καβάλας 5.008
10 Πορφυρογένης Μιλτιάδης 1903 Δικηγόρος Λαρίσης 7.863
11 Σιάντος Γεώργιος 1890 Καπνεργάτης Τρικάλων 2.494
12 Σινάκος Μιχαήλ 1897 Γεωργός Θεσσαλονίκης 5.671
13 Σκλάβαινας Στυλιανός 1907 Υπάλληλος Θεσσαλονίκης 6.487
14 Τζίμας Ανδρέας 1910 Φοιτητής Φλωρίνης 1.037
15 Τυρίμος Μιχαήλ 1908 Τυπογράφος Λέσβου 3.854

Δημοκρατικός Συνασπισμός (ΔΣ)[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Α/Α ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ ΕΤΟΣ ΓΕΝΝΗΣΗΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΨΗΦΟΙ
1 Αθανασιάδης - Νόβας Γεώργιος 1893 Δημοσιογράφος Αιτωλοακαρνανίας 4.174
2 Γαρουφαλιάς Πέτρος 1901 Δικηγόρος Πρεβέζης και Άρτης 3.510
3 Δενδρινός Ανδρέας 1866 Κτηματίας Κερκύρας 1.929
4 Θεολογίτης Αύγουστος 1892 Κτηματίας Καβάλας 962
5 Καφαντάρης Γεώργιος 1872 Δικηγόρος Αιτωλοακαρνανιας 8.446
6 Μιχαήλ Ιωάννης 1898 Δικηγόρος Θεσσαλονίκης 1.314
7 Γκαλήπ Οσμάν Ογλού Χατζή Χαβούζ 1882 Κτηματίας Ροδόπης 2.372
8 Μυλωνάς Αλέξανδρος 1881 Δικηγόρος Ιωαννίνων 3.151
9 Παπαναστασίου Αλέξανδρος 1876 Δικηγόρος Αρκαδίας 4.691
10 Παπανδρέου Γεώργιος 1888 Δικηγόρος Λέσβου 4.407
11 Παπασταύρου Χρήστος 1901 Δικηγόρος Ιωαννίνων 1.526

Κόμμα Ελευθεροφρόνων (ΚΕ)[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Α/Α ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ ΕΤΟΣ ΓΕΝΝΗΣΗΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΨΗΦΟΙ
1 Αλεξάτος Βρασίδας 1888 Δικηγόρος Κεφαλληνίας 3.832
2 Βαρβιτσιώτης Νικήτας (του Γεωργίου) 1890 Δικηγόρος Λακωνίας 2.324
3 Γιαννόπουλος Ιωάννης 1894 Δικηγόρος Ηλείας 2.507
4 Κακίσης Ιωάννης - - Μεσσηνίας (2.746)[4]
5 Μάλαινος Μιλτιάδης 1887 Δικηγόρος Αιτωλοακαρνανίας 920
6 Μεταξάς Ιωάννης 1871 Στρατιωτικός Κεφαλληνίας[5] 6.472
7 Σπέντζας Νικόλαος 1905 Δικηγόρος Μεσσηνίας 4.284

Μεταρρυθμιστικό Εθνικό Κόμμα (ΜΕΚ)[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Α/Α ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ ΕΤΟΣ ΓΕΝΝΗΣΗΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΨΗΦΟΙ
1 Γαροφάλλου Περικλής 1885 Ναυτιλιακός πράκτορας Θεσσαλονίκης 2.139
2 Γέσιος Κωνσταντίνος 1893 Έμπορος Πέλλης 1.032
3 Γκοτζαμάνης Σωτήριος 1885 Γιατρός Θεσσαλονίκης 6.538
4 Καραπάνος Χρήστος 1876 Στρατιωτικός Πέλλης 893

Παλαιοδημοκρατική Ένωσις Κρήτης (ΠΕΚ)[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Α/Α ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ ΕΤΟΣ ΓΕΝΝΗΣΗΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΨΗΦΟΙ
1 Καταπότης Μιχαήλ 1870 Γιατρός Λασηθίου 6.453
2 Κοθρής Μιχαήλ 1864 Δικηγόρος Λασηθίου 4.056
3 Κούνδουρος Ιωσήφ 1886 Δικηγόρος Λασηθίου 8.707

Αγροτικό Κόμμα Ελλάδος (ΑΚΕ)[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ ΕΤΟΣ ΓΕΝΝΗΣΗΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΨΗΦΟΙ
Παγκούτσος Απόστολος 1891 Γεωργός Τρικάλων 2.768


Εκλεγέντες βουλευτές ανά εκλογική περιφέρεια[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

1.Εκλογική περιφέρεια πρώην δήμου Αθηναίων
Locator map of Athens B2.svg

(περιελάμβανε τις σημερινές εκλογικές περιφέρειες της Α΄ και Β΄ Αθηνών)
Εκλέχτηκαν (κατά σειρά ψήφων) οι:
Στυλιανός Γονατάς(Φ)
Κωνσταντίνος Ζαρίφης (Φ)
Σπυρίδων Πάτσης (Φ)
Ιωάννης Μογγογιάννης (Φ)
Βασίλειος Δεληγιάννης(Φ)
Χρήστος Λαδάς (Φ)
Σταύρος Θεοφανίδης (Φ)
Γεώργιος Μελάς (Φ)
Εμμανουήλ Εμμανουηλίδης (Φ)
Θεμιστοκλής Τσάτσος (Φ)
Νικόλαος Κρανιωτάκης (ΓΛΡΕ)
Ιωάννης Ράλλης (ΓΛΡΕ)
Αντώνιος Λιβιεράτος (ΓΛΡΕ)
Γεώργιος Ράλλης (ΓΛΡΕ)
Κωνσταντίνος Τσαλδάρης (Λ)
Σταμάτιος Μερκούρης (ΓΛΡΕ)
Βασίλης Νεφελούδης (ΠΜ)
Δημήτριος Χέλμης (Λ)
Χαράλαμπος Βοζίκης (Λ)
Δημήτριος Γληνός (ΠΜ)
Κωνσταντίνος Αγγελόπουλος(Λ)

2.Εκλογική περιφέρεια Αιτωλοακαρνανίας
GreeceAitolia-Acarnania.png
(περιελάμβανε τις επαρχίες Μεσολογγίου, Τριχωνίδας, Βάλτου, Βονίτσης και Ξηρομέρου, Ναυπακτίας και Ευρυτανίας)
Εκλέχτηκαν (κατά σειρά ψήφων) οι:
Γεώργιος Καφαντάρης (Δ.Σ.)
Αθανάσιος Παπαθανάσης (Γ.Λ.Ρ.Ε.)
Γεώργιος Στράτος (Γ.Λ.Ρ.Ε)
Ιωάννης Νικολίτσας (Λ)
Γεώργιος Αθανασιάδης - Νόβας (ΔΣ)
Γεώργιος Παπαιωάννου (Φ)
Γεώργιος Καλαντζόπουλος (Γ.Λ.Ρ.Ε.)
Παντελής Καρασεβδάς (Φ.)
Γεώργιος Αλεξανδρόπουλος (Λ)
Ανδρέας Παναγόπουλος (Λ)
Μιλτιάδης Μάλαινος (Κ.Ε.)

5. Εκλογική περιφέρεια υπολοίπου νομού Αττικής και Βοιωτίας
GreeceAttica.png GreeceViotia.png
(περιελάμβανε τις επαρχίες Αττικής, Μεγαρίδας, Θηβών, και Λιβαδειά)
Εκλέχτηκαν (κατά σειρά ψήφων) οι:
Γεώργιος Πεσμαζόγλου (Λ)
Κωνσταντίνος Κορόζος (Λ)
Μιλτιάδης Μαντάς (ΓΛΡΕ)
Δημήτριος Βουρδουμπας (ΓΛΡΕ)
Θεμιστοκλής Κονίτσας (Λ)
Λουκάς Κουτσοπέταλος (Φ)
Παναγιώτης Νικολαΐδης (ΓΛΡΕ)
Κωνσταντίνος Δροσόπουλος - Δεμίρης (ΓΛΡΕ)
Αριστείδης Μπασιάκος (Λ)
Βασίλειος Κυρέλλος (Φ)
Νικόλαος Σπηλιώτης (Φ)

8.Εκλογική περιφέρεια Έβρου
GreeceEvros.png
(περιελάμβανε τις επαρχίες Αλεξανδρουπόλεως, Σαμοθράκης, Σουφλίου, Διδυμοτείχου και Ορεστιάδας)
Εκλέχτηκαν (κατά σειρά ψήφων) οι:
Γρηγόριος Χρυσοστόμου (Φ)
Χρήστος Κώστογλου (Φ)
Παναγιώτης Σδρόλλας (Φ)
Ιωάννης Τιρρής (Φ)
Δημήτριος Παπανικολάου (Λ))

10.Εκλογική περιφέρεια Ζακύνθου
GreeceZakinthos.png
(περιελάμβανε την επαρχία Ζακύνθου)
Εκλέχτηκαν (κατά σειρά ψήφων) οι:
Αναστάσιος Ταβουλάρης (Φ)
Νικόλαος Μουζάκης (Λ)

13.Εκλογική περιφέρεια Θεσσαλονίκης
GreeceThessalonika.png
(περιελάμβανε τις επαρχίες Θεσσαλονίκης, Λαγκαδά, Πιερίας και Ημαθίας)
Εκλέχτηκαν (κατά σειρά ψήφων) οι:
Πέτρος Λεβαντής (Φ)
Λεωνίδας Ιασωνίδης (Φ)
Αλέξανδρος Ζάννας (Φ)
Ιωάννης Αποστόλου (Φ)
Μιχαήλ Μαυρογορδάτος (Φ)
Λεωνίδας Καραμαούνας (Φ)
Δημήτριος Δίγκας (Φ)
Αναστάσιος Μισυρλόγλου(Φ)
Μιχαήλ Σαμαράς (Φ)
Δημήτριος Αθηνοδώρου(Φ)
Σωτήριος Γκοτζαμάνης (ΜΕΚ)
Στέλιος Σκλάβαινας (ΠΜ)
Μιχάλης Σινάκος (ΠΜ)
Δημοσθένης Ρίζος (Λ)
Νικόλαος Δαρβέρης (ΓΛΡΕ)
Αθανάσιος Χατζηνώτας (Λ)
Νικόλαος Κώττας (Λ)
Μάρκος Θεοδωρίδης (Λ)
Αλβέρτος Τσένιο (ΓΛΡΕ)
Περικλής Γαροφάλλου (ΜΕΚ)
Κωνσταντίνος Τζιτζικώστας (ΓΛΡΕ)
Ιωάννης Μιχαήλ (ΔΣ)

14.Εκλογική περιφέρεια Ιωαννίνων
GreeceIoannina.png
(περιελάμβανε τις επαρχίες Δωδώνης, Μετσόβου, Κονίτσης, Πωγωνίου, Παραμυθιάς και Θυάμιδος)
Εκλέχτηκαν (κατά σειρά ψήφων) οι:
Αλκιβιάδης Λούλης (Φ)
Δημήτριος Μπότσαρης [6](Φ)
Αλέξανδρος Μυλωνάς (ΔΣ)
Αλέξανδρος Μελάς(Φ)
Γεώργιος Καγιάς (Φ)
Αδαμάντιος Τσατσάνης (Λ)
Κωνσταντίνος Σπέγγος (Λ)
Γεώργιος Γάγαρης (Λ)
Χρήστος Παπασταύρου (ΔΣ)
Γεώργιος Μπάρδας (ΓΛΡΕ)

16.Εκλογική περιφέρεια Κέρκυρας
GreeceCorfu.png
(περιελάμβανε τις επαρχίες Κερκύρας και Παξών)
Εκλέχτηκαν (κατά σειρά ψήφων) οι:
Ιωάννης Θεοτόκης (ΓΛΡΕ)
Θεόδωρος Δεσύλλας (ΓΛΡΕ)
Λίνος Κογεβίνος (Φ)
Σπύρος Θεοτόκης (ΓΛΡΕ)
Γεράσιμος Λύχνος (Φ)
Ανδρέας Δενδρινός (ΔΣ)

17.Εκλογική περιφέρεια Κεφαλληνίας
GreeceKefallinia.png
(περιελάμβανε τις επαρχίες Κραναίας, Πάλης, Σάμης και Ιθάκης)
Εκλέχτηκαν (κατά σειρά ψήφων) οι:
Ιωάννης Μεταξάς (ΚΕ)
Βρασίδας Αλεξάτος (ΚΕ)
Νικόλαος Κρητικός (Φ)

18.Εκλογική περιφέρεια Κιλκίς
GreeceKilkis.png
(περιελάμβανε τις επαρχίες Κιλκίς, και Παιονίας)
Εκλέχτηκαν (κατά σειρά ψήφων) οι:
Επαμεινώνδας Σωτηριάδης (Φ)
Γεώργιος Παπάζογλου (Φ)

20.Εκλογική περιφέρεια Κυκλάδων
GreeceCyclades.png
(περιελάμβανε τις επαρχίες Σύρου, Μήλου, Νάξου, Τήνου, Θήρας, Άνδρου και Κέας)
Εκλέχτηκαν (κατά σειρά ψήφων) οι:
Πέτρος Ράλλης (Λ)
Αριστείδης Πρωτοπαπαδάκης (ΓΛΡΕ)
Πέτρος Ευριπαίος (Φ)
Κωνσταντίνος Μαρούλης (Φ)
Βασίλειος Γουλανδρής (Λ)
Αριστοτέλης Ρωμανός (Λ)
Αντώνιος Μαγκάκης (ΓΛΡΕ)
Σπυρίδων Μαλασπίνας (Φ)
Ανδρέας Κόμης (ΓΛΡΕ)

22.Εκλογική περιφέρεια Λάρισας
GreeceLarissa.png
(περιελάμβανε τις επαρχίες Λαρίσης, Αγιάς, Αλμυρού, Ελασσόνος, Τυρνάβου, Φαρσάλων και Βόλου)
Εκλέχτηκαν (κατά σειρά ψήφων) οι:
Γεώργιος Καρτάλης (ΓΛΡΕ)
Μιλτιάδης Πορφυρογένης (ΠΜ)
Ιωάννης Ιωαννίδης (ΠΜ)
Κωνσταντίνος Ροδόπουλος (ΓΛΡΕ)
Πανταζής Σταμούλης (ΓΛΡΕ)
Νικόλαος Αντωνόπουλος (ΓΛΡΕ)
Ιπποκράτης Κουτσίνας (Φ)
Γεώργιος Αφεντούλης (Φ)
Νικόλαος Μπαλτατζής - Μαυροκορδάτος (Λ)
Μιχαήλ Σάπκας (Λ)
Αδαμάντιος Νικολαΐδης (Λ)
Δημήτριος Ψιάρρης (Φ)

23.Εκλογική περιφέρεια Λασιθίου
GreeceLasithi.png
(περιελάμβανε τις επαρχίες Μιραμπέλου, Λασηθίου, Ιεράπετρας και Σητείας)
Εκλέχτηκαν (κατά σειρά ψήφων) οι:
Ιωσήφ Κούνδουρος (ΠΕΚ)
Μιχαήλ Καταπότης (ΠΕΚ)
Μιχαήλ Κοθρής (ΠΕΚ)

24.Εκλογική περιφέρεια Λέσβου
GreeceLesbos.png
(περιελάμβανε τις επαρχίες Μυτιλήνης, Πλωμαρίου, Μηθύμνης και Λήμνου)
Εκλέχτηκαν (κατά σειρά ψήφων) οι:
Ιωάννης Καραμάνος (Φ)
Γεώργιος Λαζανάς (Λ)
Θεόδωρος Τρύφων (Φ)
Ορέστης Κυπριανός (Φ)
Γεώργιος Παπανδρέου (ΔΣ)
Μιχάλης Τυρίμος (ΠΜ)
Δημήτριος Γεωργαντέλης (Λ)
Θείελπης Λευκίας (Φ)

26.Εκλογική περιφέρεια Πέλλης
GreecePella.png
(περιελάμβανε τις επαρχίες Εδέσσης, Γιαννιτσών και Αλμωπίας)
Εκλέχτηκαν (κατά σειρά ψήφων) οι:
Νεόκοσμος Γρηγοριάδης (Φ)
Παρίσης Καλλιγκάτσης (Φ)
Αθανάσιος Πέγιος (Λ)
Κωνσταντίνος Γέσιος (ΜΕΚ)
Χρήστος Καραπάνος (ΜΕΚ)

27.Εκλογική περιφέρεια Πειραιώς και νήσων
Locator map of Piraeus A.svg Locator map of Piraeus B.svg
(περιελάμβανε τον Δήμο Πειραιώς και τις επαρχίες Τροιζηνίας, Κυθήρων, Ύδρας, Σπετσών και Αίγινας)
Εκλέχτηκαν (κατά σειρά ψήφων) οι:
Σταμάτιος Χατζήμπεης (Φ)
Σάββας Σαββίδης (Φ)
Μιχαήλ Ρινόπουλος (Φ)
Παύλος Ντεντιδάκης (Φ)
Νικόλαος Αβραάμ (Φ)
Δημήτριος Μαρσέλλος (Φ)
Θεόδωρος Κιζάνης (Φ)
Κρίτων Δηλαβέρης
Δρακούλης Μαντούβαλος (ΓΛΡΕ)
Γεώργιος Χαραλαμπόπουλος (ΓΛΡΕ)
Εμμανουήλ Μανωλέας (ΠΜ)
Νικόλαος Γεννηματάς (Λ)
Παναγιώτης Παναγιωτάκος (Λ)

28.Εκλογική περιφέρεια Πρεβέζης και Άρτης
Χάρτης της Εκλογικής περιφέρειας Πρέβεζης, Άρτης και Λευκάδας.png
(περιελάμβανε τις επαρχίες Νικοπόλως (Πρεβέζης), Μαργαριτίου, Φιλιππιάδος, Λευκάδος και Άρτης και Τζουμέρκων)
Εκλέχτηκαν (κατά σειρά ψήφων) οι:
Θεόδωρος Χαβίνης (Φ)
Πέτρος Γαρουφαλιάς (ΔΣ)
Παναγιώτης Κοκκινάτος (Φ)
Λεωνίδας Τσιόκας (Λ)
Κωνσταντίνος Καλκάνης (ΓΛΡΕ)

29.Εκλογική περιφέρεια Ρεθύμνου
GreeceRethymno.png
(περιελάμβανε τις επαρχίες Ρεθύμνου, Αγίου Βασιλείου, Αμαρίου, και Μυλοποτάμου)
Εκλέχτηκαν (κατά σειρά ψήφων) οι:
Ασκούτσης Νικόλαος (Φ)
Ευστράτιος Φωτάκης (Φ)
Νικόλαος Μπιράκης (Φ)

31.Εκλογική περιφέρεια Σάμου
GreeceSamos.png
(περιελάμβανε τις επαρχίες Σάμου και Ικαρίας)
Εκλέχτηκαν (κατά σειρά ψήφων) οι:
Θεμιστοκλής Σοφούλης (Φ)
Δημήτριος Πανέρης (Φ)
Εμμανουήλ Ηλιάδης (Φ)
Νικόλαος Βλιάμος (ΓΛΡΕ)

35.Εκλογική περιφέρεια Φλώρινας
GreeceFlorina.png
(περιελάμβανε τις επαρχίες Φλώρινας και Καστοριάς)
Εκλέχτηκαν (κατά σειρά ψήφων) οι:
Στέργιος Μπινόπουλος (Λ)
Αναστάσιος Νταλίπης (Λ)
Γεώργιος Μόδης (Φ)
Ιωάννης Βαλαλάς (Φ)
Ανδρέας Τζίμας (ΠΜ)

36.Εκλογική περιφέρεια Χαλκιδικής
GreeceKhalkidhiki.png
(περιελάμβανε τις επαρχίες Χαλκιδικής και Αρναίας]] Εκλέχτηκαν (κατά σειρά ψήφων) οι:
Νικόλαος Τερζόγλου (Φ)
Νικόλαος Δέας (Φ)
Βασίλειος Βασιλικός (Λ)
Μιχαήλ Κότσιανος (ΓΛΡΕ)

38.Εκλογική περιφέρεια Χίου
GreeceChios.png
(περιελάμβανε την επαρχία Χίου)
Εκλέχτηκαν (κατά σειρά ψήφων) οι:
Αλέξανδρος Παχνός (Φ)
Ιωάννης Χανιώτης (Φ)
Ανδρέας Πολεμίδης (Λ)

Πηγές των καταλόγων[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  • «Επίσημα πρακτικά των συνεδριάσεων της Βουλής - Γ΄ Αναθεωρητική» [1]
  • «Μητρώων Γερουσιαστών και Βουλευτών 1929 - 1974»[2]
  • «Στατιστική των Βουλευτικών εκλογών της 26ης Ιανουαρίου 1936», Γενική Στατιστική Υπηρεσία της Ελλάδας [3]

Παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  1. Ο Κωνσταντίνος Δροσόπουλος, ως πρώτος επιλαχών, πήρε την έδρα του Ιωάννη Ράλλη, ο οποίος προτίμησε να κρατήσει των Αθηνών
  2. (Ο Ιωάννης Ράλλης είχε βάλει υποψηφιότητα και είχε εκλεγεί στις εκλογικές περιφέρειες «των Αθηνών» («πρώην Δήμος Αθηναίων» ονομαζόταν τότε) και του «υπολοίπου Αττικής και Βοιωτίας» (9.160 ψήφοι). Τελικά, κράτησε την έδρα «των Αθηνών», ενώ η έδρα της Αττικοβοιωτίας, πήγε στον πρώτο επιλαχόντα του κόμματος σε εκείνη την περιφέρεια, Κωνσταντίνο Δροσόπουλο.
  3. Ο Γεώργιος Στράτος ήταν υποψήφιο στην εκλογική περιφέρεια των Αθηνών (συγκέντρωσε 10.879 ψήφους) και σε αυτήν της γένετειράς του, Αιτωλοακαρνανίας, έδρα που τελικά κράτησε.
  4. Η έδρα παραχωρήθηκε από τον Μεταξά στον επιλαχόντα τρίτο υποψήφιο του κόμματος στον νομό Μεσσηνίας. Ο Κακίσης είχε συγκεντρώσει 2. 746 ψήφους, που δεν επαρκούσαν για να εκλεγεί.
  5. Ο Μεταξάς ήταν υποψήφιος βουλευτής στις εκλογικές περιφέρειες των Αθηνών (1.754 ψήφοι), της Μεσσηνίας (4.352 ψήφοι) και της Κεφαλλονιάς (6.472). Τελικά, κράτησε την έδρα της Κεφαλλονιάς
  6. Ο βουλευτής Μπότσαρης, ανήκε στην πολιτική ομάδα των «Νέων Φιλελευθέρων» και συνεργάστηκε στις εκλογές με το κόμμα των Φιλελευθέρων.