Κατάλογος Ελλήνων βουλευτών (Ιούνιος 2012)

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Μετάβαση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση

Ακολουθεί κατάλογος με τα 300 μέλη που εξελέγησαν στο Ελληνικό Κοινοβούλιο έπειτα από τις ελληνικές βουλευτικές εκλογές Ιουνίου 2012 (ΙΕ' Κοινοβουλευτική Περίοδος).

Σύνθεση Κοινοβουλίου[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Κοινοβουλευτική Ομάδα Αρχική σύνθεση Τελική σύνθεση
Νέα Δημοκρατία
129 / 300
127 / 300
Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς
71 / 300
71 / 300
Πανελλήνιο Σοσιαλιστικό Κίνημα
33 / 300
28 / 300
Ανεξάρτητοι Έλληνες
20 / 300
15 / 300
Χρυσή Αυγή
18 / 300
16 / 300
Δημοκρατική Αριστερά
17 / 300
9 / 300
Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας
12 / 300
12 / 300
Ανεξάρτητοι
0 / 300
25 / 300

Μέλη της Βουλής των Ελλήνων[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Νέα Δημοκρατία[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Εκλογική περιφέρεια Ονοματεπώνυμο Παρατηρήσεις
Ντόρα Μπακογιάννη
Γιάννης Μιχελάκης
Χρύσανθος Λαζαρίδης
Χαράλαμπος Αθανασίου
Όλγα Κεφαλογιάννη
Βασίλης Κικίλιας
Θάνος Πλεύρης Αντικατάσταση του Δημήτρη Αβραμόπουλου, λόγω παραίτησης
Νικήτας Κακλαμάνης
Προκόπης Παυλόπουλος
Νότης Μηταράκης
Φωτεινή Πιπιλή
Αλέξανδρος Μωραϊτάκης Αντικατάσταση του Ανδρέα Ψυχάρη, λόγω παραίτησης
Άδωνις Γεωργιάδης
Κωστής Χατζηδάκης
Βαγγέλης Μεϊμαράκης Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων
Κυριάκος Μητσοτάκης Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος Νέας Δημοκρατίας
Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης
Γεράσιμος Γιακουμάτος
Άννα Καραμανλή
Πάνος Παναγιωτόπουλος
Κατερίνα Παπακώστα
Αργύρης Ντινόπουλος
Βύρων Πολύδωρας
Άρης Σπηλιωτόπουλος
Σοφία Βούλτεψη
Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος
Κωνσταντίνος Κατσαφάδος
Γιάννης Τραγάκης
Αναστάσιος Νεράντζης
Μάκης Βορίδης
Γιώργος Βλάχος
Γεωργία Μαρτίνου
Θανάσης Μπούρας
Μάριος Σαλμάς
Κωνσταντίνος Καραγκούνης
Γιάννης Ανδριανός
Ανδρέας Λυκουρέντζος
Γεώργιος Στύλιος
Νίκος Νικολόπουλος
Αθανάσιος Νταβλούρος
Ευάγγελος Μπασιάκος
Ανδρέας Κουτσούμπας
Ιωάννης Καράμπελας
Τιμολέων Κοψαχείλης
Δημήτριος Κυριαζίδης
Μάνος Κόνσολας
Βασίλης Υψηλάντης
Αλέξανδρος Δερμεντζόπουλος
Κυριάκος Γεροντόπουλος
Σίμος Κεδίκογλου
Κωνσταντίνος Κοντογεώργος
Διονυσία - Θεοδώρα Αυγερινοπούλου
Κώστας Τζαβάρας
Γιώργος Κοντογιάννης
Ανδρέας Μαρίνος
Απόστολος Βεσυρόπουλος
Γεωργία Μπατσαρά
Λάζαρος Τσαβδαρίδης
Λευτέρης Αυγενάκης
Μάξιμος Σενετάκης
Γιώργος Δεικτάκης Αντικατάσταση του Μανώλη Κεφαλογιάννη, λόγω παραίτησης
Αντώνης Μπέζας
Κώστας Καραμανλής
Κώστας Γκιουλέκας
Σταύρος Καλαφάτης Γραμματέας Κοινοβουλευτικής Ομάδας Νέας Δημοκρατίας
Έλενα Ράπτη
Γιώργος Ορφανός
Γιάννης Ιωαννίδης
Θεόδωρος Καράογλου
Σάββας Αναστασιάδης
Κώστας Τασούλας
Σταύρος Καλογιάννης
Άννα-Μισέλ Ασημακοπούλου
Νίκος Παναγιωτόπουλος
Γεώργιος Καλαντζής
Γιάννης Πασχαλίδης
Κωνσταντίνος Κλειτσιώτης
Κώστας Τσιάρας
Σπύρος Ταλιαδούρος
Ασημίνα Σκόνδρα
Γιώργος Αναγνωστόπουλος Αντικατάσταση του Παύλου Σιούφα, λόγω παραίτησης
Μαρία Αντωνίου
Νίκος Δένδιας
Γεώργιος Γεωργαντάς
Γιώργος Κασαπίδης
Μιχαήλ Παπαδόπουλος
Χρίστος Δήμας
Κώστας Κόλλιας
Νικόλαος Ταγαράς
Γιάννης Βρούτσης
Θανάσης Δαβάκης
Φεβρωνία Πατριανάκου
Μάξιμος Χαρακόπουλος
Χρήστος Κέλλας
Γιάννης Πλακιωτάκης
Παύλος Βογιατζής
Θεόδωρος Σολδάτος
Ζέττα Μακρή Αντικατάσταση του Αθανασίου Νάκου, λόγω θανάτου
Αντώνης Σαμαράς Πρωθυπουργός της Ελληνικής Δημοκρατίας
Πρόεδρος Νέας Δημοκρατίας
Πρόεδρος Κοινοβουλευτικής Ομάδας Νέας Δημοκρατίας
Ιωάννης Λαμπρόπουλος
Δημήτρης Σαμπαζιώτης
Αλέξανδρος Κοντός
Γιώργος Καρασμάνης
Διονύσης Σταμενίτης
Ιορδάνης Τζαμτζής
Κώστας Κουκοδήμος
Άννα Μάνη - Παπαδημητρίου
Γεώργιος Κωνσταντόπουλος
Δημήτριος Χριστογιάννης
Δημήτριος Τσουμάνης
Γιάννης Κεφαλογιάννης
Ευριπίδης Στυλιανίδης
Φωτεινή Αραμπατζή
Θεόφιλος Λεονταρίδης
Μενέλαος Βλάχβεης
Κώστας Σκρέκας
Μιχαήλ Ταμήλος
Ηλίας Βλαχογιάννης
Χρήστος Σταϊκούρας
Ελένη Μακρή - Θεοδώρου
Δημήτρης Μπριάνης Αντικατάσταση του Νίκου Σταυρογιάννη, λόγω παραίτησης
Κώστας Κουτσογιαννακόπουλος
Ευστάθιος Κωνσταντινίδης
Ασπασία Μανδρέκα
Ευθύμιος Καρανάσιος
Μανούσος - Κωνσταντίνος Βολουδάκης
Χρήστος Μαρκογιαννάκης
Κυριάκος Βιρβιδάκης
Μαρία Σταυρινούδη - Σόδη Αντικατάσταση του Σταμάτη Κάρμαντζη, λόγω παραίτησης

Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Εκλογική περιφέρεια Ονοματεπώνυμο Παρατηρήσεις
Θεανώ Φωτίου
Άννα Χατζησοφιά Αντικατάσταση του Δημήτρη Παπαδημούλη, λόγω παραίτησης
Δημήτρης Τσουκαλάς
Αλέξης Τσίπρας Πρόεδρος ΣΥΡΙΖΑ
Πρόεδρος Κοινοβουλευτικής Ομάδας ΣΥΡΙΖΑ
Ζωή Κωνσταντοπούλου
Νίκος Βούτσης
Απόστολος Αλεξόπουλος
Μαρία Μπόλαρη
Ελένη Αυλωνίτου Αντικατάσταση της Ρένας Δούρου, λόγω παραίτησης
Όλγα - Νάντια Βαλαβάνη
Γιάννης Δραγασάκης
Βασιλική Κατριβάνου
Χαρά Καφαντάρη
Παναγιώτης Κουρουμπλής
Στάθης Παναγούλης
Δημήτρης Στρατούλης
Πέτρος Τατσόπουλος
Ευκλείδης Τσακαλώτος
Φωτεινή Κούβελα Αντικατάσταση της Σοφίας Σακοράφας, λόγω παραίτησης
Μάνια Παπαδημητρίου Αντικατάσταση του Μανώλη Γλέζου, λόγω παραίτησης
Θοδωρής Δρίτσας
Παναγιώτης Λαφαζάνης
Τζένη Βαμβακά
Νάσος Αθανασίου
Αλέξης Μητρόπουλος
Γιώργος Πάντζας
Γιώργος Βαρεμένος
Μαρία Τριανταφύλλου
Δημήτρης Κοδέλας
Κωνσταντίνος Ζαχαριάς
Όλγα Γεροβασίλη Γραμματέας Κοινοβουλευτικής Ομάδας ΣΥΡΙΖΑ
Μαρία Κανελλοπούλου
Βασίλης Χατζηλάμπρου
Γιάννης Σταθάς Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος ΣΥΡΙΖΑ
Χρήστος Καραγιαννίδης
Δημήτρης Γάκης
Βαγγέλης Αποστόλου
Σταύρος Κοντονής
Έφη Γεωργοπούλου - Σαλτάρη
Μιχαήλ Κριτσωτάκης
Μαρία Διακάκη
Γιάννης Αμανατίδης
Ιωάννα Γαϊτάνη
Τάσος Κουράκης
Δέσποινα Χαραλαμπίδου
Λίτσα Αμμανατίδου - Πασχαλίδου
Χρήστος Μαντάς
Νικόλαος Μιχαλάκης
Βαγγέλης Διαμαντόπουλος
Στέφανος Σαμοΐλης
Αφροδίτη Θεοπεφτάτου
Ειρήνη - Ελένη Αγαθοπούλου
Ευγενία Ουζουνίδου
Νίκος Συρμαλένιος
Δημήτρης Γελαλής
Ηρώ Διώτη
Κωστής Δερμιτζάκης
Γιάννης Ζερδελής
Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος
Αθανάσιος Πετράκος
Χουσεΐν Ζεϊμπέκ
Κώστας Μπάρκας
Ανδρέας Ξανθός
Αϊχάν Καρά Γιουσούφ
Αγνή Καλογερή
Αφροδίτη Σταμπουλή
Παναγιώτα Δριτσέλη
Βασίλης Κυριακάκης
Αθανάσιος Γερμανίδης
Κατερίνα Ιγγλέζη
Γιώργος Σταθάκης

Πανελλήνιο Σοσιαλιστικό Κίνημα[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Εκλογική περιφέρεια Ονοματεπώνυμο Παρατηρήσεις
Πύρρος Δήμας
Κώστας Σκανδαλίδης
Ανδρέας Λοβέρδος Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος ΠΑΣΟΚ
Απόστολος Κακλαμάνης
Μιχάλης Χρυσοχοΐδης
Δημήτριος Ανδρουλάκης
Εύη Χριστοφιλοπούλου
Θάνος Μωραΐτης
Γιάννης Μανιάτης
Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος
Χρήστος Γκόκας
Γιώργος Παπανδρέου
Χρήστος Αηδόνης
Δημήτρης Κρεμαστινός
Γιώργος Ντόλιος
Συμεών Κεδίκογλου
Γιάννης Κουτσούκος
Βασίλης Κεγκέρογλου Γραμματέας Κοινοβουλευτικής Ομάδας ΠΑΣΟΚ
Ευάγγελος Βενιζέλος Πρόεδρος ΠΑΣΟΚ
Πρόεδρος Κοινοβουλευτικής Ομάδας ΠΑΣΟΚ
Μιχαήλ Κασσής
Άντζελα Γκερέκου
Θεόδωρος Παραστατίδης
Πάρης Κουκουλόπουλος
Παναγιώτης Ρήγας
Λεωνίδας Γρηγοράκος
Φίλιππος Σαχινίδης
Νικόλαος Σηφουνάκης
Δημήτριος Σαλτούρος
Θεοδώρα Τζάκρη
Αχμέτ Χατζή Οσμάν
Μάρκος Μπόλαρης
Γιάννης Δριβελέγκας
Κωνσταντίνος Τριαντάφυλλος

Ανεξάρτητοι Έλληνες[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Εκλογική περιφέρεια Ονοματεπώνυμο Παρατηρήσεις
Τέρενς Κουίκ Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος Ανεξάρτητων Ελλήνων
Έλενα Κουντουρά
Πάνος Καμμένος Πρόεδρος Ανεξαρτήτων Ελλήνων
Πρόεδρος Κοινοβουλευτικής Ομάδας Ανεξαρτήτων Ελλήνων
Βασίλης Καπερνάρος
Γιάννης Δημαράς
Παναγιώτης Μελάς
Γιάννης Κουράκος
Παύλος Χαϊκάλης
Γεώργιος Νταβρής
Μίκα Ιατρίδη
Μαρίνος Ουζουνίδης
Κώστας Μαρκόπουλος
Κωνσταντίνος Γιοβανόπουλος
Κωνσταντίνος Δαμαβολίτης Αντικατάσταση του Νότη Μαριά, λόγω παραίτησης
Γαβριήλ Αβραμίδης
Χρυσούλα - Μαρία Γιαταγάνα
Σταυρούλα Ξουλίδου
Ραχήλ Μακρή
Μαρίνα Χρυσοβελώνη
Μαρία Κόλλια - Τσαρουχά

Χρυσή Αυγή[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Εκλογική περιφέρεια Ονοματεπώνυμο Παρατηρήσεις
Χρήστος Παππάς
Νίκος Μιχαλολιάκος Γενικός Γραμματέας Χρυσής Αυγής
Πρόεδρος Κοινοβουλευτικής Ομάδας Χρυσής Αυγής
Γιώργος Γερμενής
Ελένη Ζαρούλια
Ηλίας Παναγιώταρος
Νίκος Κούζηλος
Γιάννης Λαγός
Ηλίας Κασιδιάρης Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος Χρυσής Αυγής
Κωνσταντίνος Μπαρμπαρούσης
Μιχάλης Αρβανίτης
Νίκος Μίχος
Στάθης Μπούκουρας
Αντώνης Γρέγος
Πολύβιος Ζησιμόπουλος
Χρυσοβαλάντης Αλεξόπουλος
Παναγιώτης Ηλιόπουλος
Δημήτρης Κουκούτσης
Αρτέμης Ματθαιόπουλος Αντικατάσταση του Νικήτα Σιώη, λόγω παραίτησης

Δημοκρατική Αριστερά[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Εκλογική περιφέρεια Ονοματεπώνυμο Παρατηρήσεις
Σπύρος Λυκούδης
Γιάννης Πανούσης
Φώτης Κουβέλης Πρόεδρος Δημοκρατικής Αριστεράς
Πρόεδρος Κοινοβουλευτικής Ομάδας Δημοκρατικής Αριστεράς
Γρηγόρης Ψαριανός
Οδυσσέας Βουδούρης
Μαρία Ρεπούση
Μαρία Γιαννακάκη
Βασίλης Οικονόμου
Νίκη Φούντα
Νίκος Τσουκάλης
Δημήτριος Αναγνωστάκης
Ιωάννης Μιχελογιαννάκης
Ασημίνα Ξηροτύρη - Αικατερινάρη
Κατερίνα Μάρκου Κοινοβουλευτική Εκπρόσωπος Δημοκρατικής Αριστεράς
Θωμάς Ψύρρας
Πάρης Μουτσινάς
Γεώργιος Κυρίτσης

Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Εκλογική περιφέρεια Ονοματεπώνυμο Παρατηρήσεις
Θανάσης Παφίλης
Λιάνα Κανέλλη
Αλέκα Παπαρήγα Γενικός Γραμματέας ΚΚΕ
Πρόεδρος Κοινοβουλευτικής Ομάδας ΚΚΕ
Χρήστος Κατσώτης
Σπύρος Χαλβατζής
Διαμάντω Μανωλάκου Γραμματέας Κοινοβουλευτικής Ομάδας ΚΚΕ
Γιάννης Γκιόκας
Νίκος Μωραΐτης
Νίκος Καραθανασόπουλος
Ελένη Γερασιμίδου
Θεοδόσιος Κωνσταντινίδης
Γιώργος Λαμπρούλης

Δείτε επίσης[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Πηγή[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]