Καστέλ Πιέτρα (Βιπιτένο)

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια


Καστέλ Πιέτρα
Χάρτης
Είδοςσατώ[1]
Γεωγραφικές συντεταγμένες46°53′2″N 11°27′20″E
Διοικητική υπαγωγήΚάμπο ντι Τρενς[1]
ΧώραΙταλία[1]
ΠροστασίαCultural heritage monument in South Tyrol[2] και ιταλικό πολιτισμικό αγαθό[3]
Commons page Πολυμέσα

Το Καστέλ Πιέτρα Βιπιτένο , Το Πέτρινο Κάστρο (ιταλικά : Castel Pietra, γερμανικά : Schloss Sprechenstein) ) είναι κάστρο της Ιταλίας που βρίσκεται στην αυτόνομη επαρχία του Μπολτζάνο στις Άλπεις κοντά στις κωμόπολεις Βιπιτένο και Κάμπο ντι Τρενς. Σε κοντινή απόσταση βρίσκεται και το κάστρο Τασό.

Το κάστρο είναι σε καλή κατάσταση και κατοικείται σήμερα . Αναφέρεται ότι κατασκευάστηκε το 1241 και το 1775 πέρασε στην ιδιοκτησία της οικογένειας ευγενών του Σάλτσμπουργκ, τους "Auersberg", όπου κατοικήτε και σήμερα από απόγονο τους. Όλο το κάστρο υπέστη μεγάλες ζημιές κατά τον Β΄παγκόσμιο πόλεμο αλλά αποκαταστάθηκε και κατοικείται.

Το κάστρο χωρίζεται σε δύο διαφορετικά κτίρια, ο στρογγυλός πύργος του που είναι και το σήμα κατατεθέν του κάστρου και τα κτίρια . Το παλαιότερο κτίριο που χρονολογείται από τον 13ο αιώνα και νεότερο του 15ου αιώνα. Επίσης υπάρχει και η εκκλησία του Αγίου Εράσμου που αποπερατώθηκε το 1511.

Παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

CC-BY-SA
Μετάφραση
Στο λήμμα αυτό έχει ενσωματωθεί κείμενο από το λήμμα Castel Pietra (Vipiteno) της Ιταλικής Βικιπαίδειας, η οποία διανέμεται υπό την GNU FDL και την CC-BY-SA 4.0. (ιστορικό/συντάκτες).