Κανάλι 1

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Πήδηση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση
Κανάλι Ένα 90.4
Kanaliena.png
Το λογότυπο του Ρ/Σ Κανάλι 1
Οργανισμός: Δήμος Πειραιώς
Έτος ιδρύσεως: 1987
Έναρξη λειτουργίας: 13 Μαΐου 1987
Τοποθεσία: Πειραιάς
Συχνότητα: 90.4 FM
Ιστοσελίδα: kanaliena.gr
Οι εγκαταστάσεις του Ρ/Σ Κανάλι 1

Το Δημοτικό Ραδιόφωνο Πειραιά «Κανάλι Ένα 90.4» ξεκίνησε την λειτουργία του στις 13 Μαΐου 1987 επί Δημαρχίας Ανδρέα Ανδριανόπουλου μεταδίδοντας το σήμα του από το λόφο του Προφήτη Ηλία (18 μέρες πριν το ξεκίνημα του Αθήνα 9.84).

Αρχικά ο σταθμός εξέπεμπε στους 90.6 MHz και με την κατανομή των συχνοτήτων στις 24 Μαΐου 2001 λόγω της αδειοδότησης των σταθμών από το Υπουργείο Τύπου και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης ο σταθμός μεταφέρεται στους 90.4 MHz.[1]

Είναι Νομικό Πρόσωπο του Δήμου Πειραιώς με την επωνυμία Δημοτική Ραδιοφωνία Πειραιά (ΔΗΡΑΠ) και το διακριτικό τίτλο «Πειραιάς Κανάλι 1 90.6 FM Stereo» το οποίο συστάθηκε στις 6 Ιουνίου 1989.[2] Ο σταθμός από το ξεκίνημά του μέχρι τη σύσταση του φορέα, αποτελούσε τμήμα του Δήμου Πειραιώς.

Ως ραδιοφωνικό προσανατολισμό το «Κανάλι Ένα» διατηρεί προτεραιότητα στην ενημέρωση ευρύτερα της Αττικής χωρίς αυτό να σημαίνει ότι η θεματολογία του συνολικά δεν σχετίζεται με όλες τις πτυχές επικαιρότητας και σε όλες τις εκφάνσεις της. Κυριότερος στόχος του ωστόσο είναι η ενημέρωση των Πειραιωτών και της ευρύτερης Περιφέρειας Πειραιώς και του Αργοσαρωνικού.

Εκπέμπει από το όρος του Υμηττού με κάλυψη του Λεκανοπεδίου και από το νησί της Αίγινας ενώ τα «σήματά του» καλύπτουν ένα μεγάλο πεδίο του Αργοσαρωνικού.

Το πρόγραμμα του σταθμού περιλαμβάνει ενημερωτικές εκπομπές, εκπομπές πολιτισμού και ψυχαγωγίας, εκπομπές για τον απόδημο ελληνισμό, καθώς και εξειδικευμένες αθλητικές εκπομπές. Επίσης οι ακροατές ενημερώνονται με δελτία ειδήσεων και το ωριαίο μαγκαζίνο και από τις εκπομπές με έμφαση στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Σημερινός πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΔΗ.ΡΑ.Π. είναι, ο επί σειρά ετών Δημοτικός Σύμβουλος και Αντιδήμαρχος Πειραιά Τάκης Αβραμίδης.

Παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Εξωτερικοί σύνδεσμοι[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]