Καμηλοπάρδαλη του Ρότσιλντ

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Μετάβαση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση

Η καμηλοπάρδαλη του Ρότσιλντ (επιστημονική ονομασία: Giraffa Giraffa rothschildi) είναι υποείδος της καμηλοπάρδαλης. Ο πληθυσμός κυμαίνεται 1669 άτομα που εκτιμήθηκαν στην άγρια φύση το 2016.

Η IUNC αναγνωρίζει σήμερα μόνο ένα είδος καμηλοπάρδαλης με εννέα υποείδη. Είναι γνωστή ως καμηλοπάρδαλη Μπάριγκο από την ομώνυμη λίμνη στην Ουγκάντα. Η καμηλοπάρδαλη Ρότσιλντ απειλειται με αφανισμό.

Καμηλοπάρδαλη Ρότσιλντ
ZOO PLOCK04.JPG
Συστηματική ταξινόμηση
Βασίλειο: Ζώα (Animalia)
Συνομοταξία: Χορδωτά (Chordata)
Ομοταξία: Θηλαστικά ('Mammalia)
Οικογένεια: Καμηλοπαρδαλίδες

Χαρακτηριστικά[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Η καμηλοπάρδαλη του Ρότσιλντ διακρίνεται εύκολα από άλλα υποείδη. Το πιο προφανές σημάδι είναι η βαφή του σακακιού, ή το δέρμα. Ενώ η δικτυοσυνδεδεμένη καμηλοπάρδαλη έχει πολύ σαφώς καθορισμένες σκοτεινές κηλίδες με φωτεινά-λευκά κανάλια μεταξύ τους, η καμηλοπάρδαλη του Ρότσιλντ μοιάζει περισσότερο με την καμηλοπάρδαλη Μασάι. Ωστόσο, σε σύγκριση με την καμηλοπάρδαλη Μασάι, το δέρμα του Ρότσιλντ είναι ωχρό, το πορτοκαλί-καφέ έμπλαστρα είναι λιγότερο ακανόνιστη και κοφτερή σε σχήμα, και το συνδετικό κανάλι είναι μιας κρεμώδες απόχρωση σε σύγκριση με αυτό που παρατηρείται στην δικτυωτή καμηλοπάρδαλη. Επιπλέον, η καμηλοπάρδαλη του Ρότσιλντ δεν εμφανίζει σημάδια στο κάτω πόδι, δίνοντάς της την εντύπωση ότι φοράει λευκές κάλτσες.