Καθεδρικός του Σαιντ Βίνσεντ ντε Πωλ

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Μετάβαση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση


Καθεδρικός του Σαιντ Βίνσεντ ντε Πωλ
Cathedral of St. Vincent de Paul.jpg
ΕίδοςΚαθολικός Καθεδρικός Ναός
ΑρχιτεκτονικήΝεοβυζαντινός ρυθμός και Moorish Revival architecture
Γεωγραφικές συντεταγμένες36°48′0″N 10°10′44″E
ΘρήσκευμαΚαθολικισμός
Θρησκευτική υπαγωγήΡωμαιοκαθολική αρχιεπισκοπή της Τυνισίας
Διοικητική υπαγωγήΤύνιδα
ΤοποθεσίαΤύνιδα
ΧώραΤυνησία
Έναρξη κατασκευής1897

Ο Καθεδρικός του Σαιντ Βίνσεντ ντε Πωλ βρίσκεται στην πρωτεύουσα της Τυνησίας, την Τύνιδα και αποτελεί την έδρα της Ρωμαιοκαθολικής Αρχιεπισκοπής της Τυνησίας. Είναι αφιερωμένος στον Άγιο Βίνσεντ ντε Πωλ που γεννήθηκε το 1581 και πέθανε το 1660 και θεωρείται προστάτης όλων των φιλανθρωπικών ιδρυμάτων της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας.

Ο ναός ξεκίνησε να κατασκευάζεται το 1893 και άρχισε να λειτουργεί τα Χριστούγεννα του 1897, αν και προσωρινά με ξύλινα καμπαναριά λόγω έλλειψης χρημάτων. Έχει νεοβυζαντινά αρχιτεκτονικά στοιχεία καθώς και στοιχεία της Μαυριτανικής και της Γοτθικής Αναγέννησης. Βρίσκεται στην Πλατεία της Ανεξαρτησίας (Place de l'Indépendence), απέναντι από τη Γαλλική πρεσβεία, στο σημείο που η Λεωφόρος Χαμπίμπ Μπουργκίμπα (Avenue Habib Bourguiba) συναντά την Λεωφόρο της Γαλλίας (Avenue de France).

Ο Καθεδρικός του Σαιντ Βίνσεντ ντε Πωλ συνεχίζει να λειτουργεί και σήμερα ως εκκλησία σε αντίθεση με τον Καθεδρικό του Σαιντ Λουίς στην Καρθαγένη, που ανήκει πλέον στο κράτος της Τυνησίας και χρησιμοποιείται για πολιτιστικές εκδηλώσεις.

Στο λήμμα αυτό έχει ενσωματωθεί κείμενο από το λήμμα Cathedral of St. Vincent de Paul της Αγγλικής Βικιπαίδειας, η οποία διανέμεται υπό την GNU FDL και την CC-BY-SA 3.0. (ιστορικό/συντάκτες).