Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια

Το ΚΑΠΕ, το Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, με έδρα το Πικέρμι, ν. Αττικής, αποτελεί τον εθνικό φορέα της Ελλάδος σε επιστημονικά και τεχνολογικά θέματα ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, ορθολογικής χρήσης και εξοικονόμησης ενέργειας.

Ιδρύθηκε το Σεπτέμβριο του 1987 με νομοθετική ρύθμιση υπό τη μορφή Προεδρικού διατάγματος [1], έχει νομική μορφή ιδιωτικού δικαίου και εποπτεύεται από το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Το ΚΑΠΕ διαθέτει ένα αρκετά ευρύ επιτελείο επιστημόνων. Στεγάζεται σε ιδιόκτητες εγκαταστάσεις στο Πικέρμι Αττικής όπου βρίσκονται οι χώροι εργασίας, τα εργαστήρια και άλλες εγκαταστάσεις. Πέραν αυτών διαθέτει το Αιολικό Πάρκο και το Πάρκο Ενεργειακής Αγωγής.

Αποστολή του ΚΑΠΕ[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  • Η ανάπτυξη της εφαρμοσμένης έρευνας για νέες ενεργειακές τεχνολογίες καθώς και υποστήριξη της αγοράς για την εφαρμογή των νέων τεχνολογιών στον τομέα της ενέργειας
  • Μελέτη θεμάτων ενεργειακού σχεδιασμού και πολιτικής, αλλά και ανάπτυξη της απαραίτητης υποδομής για υλοποίηση επενδυτικών προγραμμάτων στον τομέα της δραστηριότητάς του.

Παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  1. «Παρουσίαση του ΚΑΠΕ». Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 30 Δεκεμβρίου 2015. Ανακτήθηκε στις 17 Νοεμβρίου 2015. 

Εξωτερικοί σύνδεσμοι[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]