Κάρολος το Παιδί

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Μετάβαση σε: πλοήγηση, αναζήτηση
Κάρολος το Παιδί
Γενικές πληροφορίες
Γέννηση 847 (περίπου)[1]
Φρανκφούρτη
Θάνατος 29  Σεπτεμβρίου 866[1]
Buzançais[1]
Πληροφορίες ασχολίας
Ιδιότητα μονάρχης[1]
Οικογένεια
Γονείς Κάρολος ο Φαλακρός και Ermentrude of Orléans[1]
Αδέλφια Λουδοβίκος ο Τραυλός[2]
Lothar the Lame[2]
Carloman, son of Charles the Bald[2]
Drogo[2]
Πιπίνος[2]
Κάρολος[2]
Ιουδήθ της Φλάνδρας[2]
Rothilde[2]
Ερμεντρούδη[2]
Χίλντεγκαρντ[2]
Γκιζέλα[2]
0[2]
Οικογένεια Καρολίγγεια Δυναστεία[1]

Ο Κάρολος ο Παις (γαλλ. Charles l'Enfant, λατ. Karolus puer, 847866) ήταν βασιλιάς της Ακουιτανίας (855866), δεύτερος γιος του Καρόλου του φαλακρού και της Ερμεντρούδης της Ορλεάνης, αδελφός του Λουδοβίκου του Τραυλού. Αν υπολογιστούν ο πατέρας του και ο παππούς του, Καρλομάγνος, ως βασιλείς της Ακουιτανίας, μπορεί να ονομαστεί και ως Κάρολος Γ΄ της Ακουιτανίας.

Διορίστηκε από τον πατέρα του βασιλιάς στην Ακουιτανία, περιοχή στην οποία ήταν βασιλιάς ο ίδιος από το 838. Οι Ακουιτανοί είχαν πρωτύτερα καλέσει τον ετεροθαλή αδελφό του πατέρα του, Λουδοβίκο τον Γερμανικό, να καταλάβει την χώρα, αργότερα ο Πεπίνος ο νεώτερος έχασε την δημοφιλία του στην αριστοκρατία της περιοχής και οι Ακουιτανοί κάλεσαν ξανά τον Κάρολο. Ο Πιπίνος φυλακίστηκε σε μοναστήρι στο Σενλί (864) και από τότε χάθηκαν τα ίχνη του από την ιστορία. Ο Κάρολος δεν μπορούσε να κυβερνήσει ως ανεξάρτητος ηγεμόνας, ήταν υπό την επίβλεψη του πατέρα του όπως και ο αδελφός του, Λουδοβίκος ο τραυλός, καθώς ήταν το νέο σύστημα ηγεσίας που είχε εφαρμόσει ο Κάρολος ο Φαλακρός μετά την ενσωμάτωση των περιοχών στο βασίλειο του.

Ερωτεύτηκε (862) μία άσημη γυναίκα που ήθελε να παντρευτεί, κάτι που συνάντησε τη σφοδρή αντίδραση του πατέρα του, ο οποίος τον ανάγκασε με την βία να την απαρνηθεί. Το 866 πέθανε χωρίς απογόνους από ένα δολοφονικό χτύπημα ενός ξίφους στο κεφάλι σε ένα κυνήγι που συμμετείχε μαζί με τον επίσκοπο Άντο της Βιέννης.

Εξωτερικοί σύνδεσμοι[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Στο λήμμα αυτό έχει ενσωματωθεί κείμενο από το λήμμα Charles the Child της Αγγλικής Βικιπαίδειας, η οποία διανέμεται υπό την GNU FDL και την CC-BY-SA 3.0. (ιστορικό/συντάκτες).