Κάρολος Λουδοβίκος του Μοντεμολίν

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Μετάβαση σε: πλοήγηση, αναζήτηση
Κάρολος Λουδοβίκος του Μοντεμολίν
Infante Carlos, Count of Montemolin.jpg
Γέννηση
Μαδρίτη
Θάνατος
Τεργέστη
Υπηκοότητα Ισπανία
Σύζυγος Πριγκήπισσα Μαρία Καρολίνα των Βουρβώνων-Δύο Σικελιών
Γονείς Κάρλος Μαρία και Μαρία Φραγκίσκη της Μπραγκάνζα
Αδέλφια Χουάν Κάρλος των Βουρβόνων και Φερδινάνδος των Βουρβόνων-Ισπανίας
Βραβεύσεις Ιππότης του Τάγματος του Αγίου Πνεύματος, Ιππότης του Τάγματος του Αγίου Μιχαήλ και Ιππότης του Τάγματος του Χρυσόμαλλου Δέρατος

Ο Κάρολος Λουδοβίκος των Βουρβόνων (1818 - 1861) ήταν κόμης του Μοντεμολίν, Καρλιστής διεκδικητής του βασιλείου της Ισπανίας από την εποχή παραίτησης του πατέρα του, οπότε πήρε και τον τίτλο του κόμητος του Μοντεμολίν.

Μεγαλύτερος γιος του Ισπανού ινφάντη Κάρλος Μαρία από την πρώτη σύζυγο του, Μαρία Φραγκίσκη της Μπραγκάνζα. Ήταν ο υποκινητής του 2ου Καρλικού πολέμου (1847 - 1849).

Παντρεύτηκε (1850) την Μαρία Καρολίνα των Δυο Σικελιών χωρίς απογόνους. Αιχμάλωτος (1860) με τον αδελφό του Φερνάντο, σύντομα ελευθερώθηκαν. Πέθανε (1861) από ανεξήγητη ακόμα αιτία μαζί με την σύζυγο του Καρολίνα και τον αδελφό του Φερνάντο. Τον διαδέχθηκε ο αδελφός του, Χουάν κόμης του Μοντιζόν.

Commons logo
Τα Wikimedia Commons έχουν πολυμέσα σχετικά με το θέμα
Στο λήμμα αυτό έχει ενσωματωθεί κείμενο από το λήμμα Infante Carlos, Count of Montemolin της Αγγλικής Βικιπαίδειας, η οποία διανέμεται υπό την GNU FDL και την CC-BY-SA 3.0. (ιστορικό/συντάκτες).