Κάδος ανακύκλωσης

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Προσαρμοσμένο σχέδιο με διαφήμιση σε κάδο, στο Τορόντο του Καναδά
Σταθμός ανακύκλωσης στην Οξφόρδη της Αγγλίας
Κάδος ανακύκλωσης για γυαλί κοντά στο Ζάανσταντ

Ένας κάδος ανακύκλωσης είναι ένας κάδος αποκομιδής απορριμμάτων, ο οποίος χρησιμοποιείται για τη συγκράτηση ανακυκλώσιμων υλικών, ώστε να μεταφερθούν σε κέντρα ανακύκλωσης.[1] Οι κάδοι ανακύκλωσης υπάρχουν σε διάφορα μεγέθη, για χρήση εντός και εκτός των σπιτιών, των γραφείων και των μεγάλων δημόσιων εγκαταστάσεων. Τα ξεχωριστά δοχεία συχνά παρέχονται για χαρτί, τσίγκινα ή αλουμινένια κουτάκια και γυάλινα ή πλαστικά μπουκάλια.

Πολλοί κάδοι ανακύκλωσης σχεδιάζονται για να είναι εύκολα αναγνωρίσιμοι και ζωγραφίζονται με συνθήματα που προωθούν την ανακύκλωση σε μπλε ή πράσινο φόντο, μαζί με το παγκόσμιο σύμβολο της ανακύκλωσης. Άλλοι είναι σκόπιμα διακριτικοί. Οι κάδοι έχουν μερικές φορές διαφορετικά χρώματα, έτσι ώστε ο χρήστης να μπορεί να διαφοροποιήσει τους τύπους των υλικών που πρόκειται να τοποθετήσει σε αυτούς. Αν και δεν υπάρχει παγκόσμιο πρότυπο, το μπλε χρώμα χρησιμοποιείται συνήθως για να υποδείξει ότι ο κάδος είναι για ανακύκλωση.

Οι κάδοι ή δοχεία ανακύκλωσης είναι ένα κοινό στοιχείο των δημοτικών προγραμμάτων αποκομιδής υλικών, τα οποία συχνά διανέμουν τους κάδους για να ενθαρρύνουν τη συμμετοχή.

Εικόνες[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  1. «ECYCLER». sustainability. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 15 Αυγούστου 2011. Ανακτήθηκε στις 23 Απριλίου 2011.