ΚΟΥΚΑ

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Μετάβαση σε: πλοήγηση, αναζήτηση

Συντεταγμένες: 42°37′30″N 82°53′05″W / 42.625086°N 82.884657°W / 42.625086; -82.884657

Βιομηχανικό ρομπότ ΚΟΥΚΑ
Ψυχαγωγικό ρομπότ ρομποκόαστερ ΚΟΥΚΑ που κουνάει ανθρώπους όπως στα ρολοκόαστερ των λούνα-πάρκ
Βιομηχανικό ρομπότ ΚΟΥΚΑ ενώ κόβει κομμάτια ατσαλιού για τη κατασκευή μιας γέφυρας

Η ΚΟΥΚΑ Ρομπότ (KUKA Robotics) είναι μια μεγάλη Γερμανική εταιρεία που κατασκευάζει βιομηχανικά ρομπότ που πωλούνται σε βιομηχανίες όλων των ειδών, από αυτοκινητοβιομηχανίες και μεταλλοβιομηχανίες μέχρι τροφοβιομηχανίες και πλαστικοβιομηχανίες. Η εταιρεία ΚΟΥΚΑ (KUKA Robotics Corporation) έχει πάνω από 20 θυγατρικές επιχειρήσεις σε όλο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένων των ΗΠΑ, του Καναδά, του Μεξικό, της Βραζιλίας, της Ιαπωνίας, της Νότιας Κορέας, της Ταϊβάν, της Ινδίας και σχεδόν όλων των χωρών της Ευρώπης.

Το όνομα KUKA είναι ακρωνύμιο και σημαίνει Κέλερ και Κνάπιχ Ώσμπουργκ (Keller und Knappich Augsburg) και είναι προστατευόμενο εμπορικό σήμα βιομηχανικών ρομπότ και άλλων προϊόντων. Η εταιρία ιδρύθηκε ο 1898 και το 1995 χωρίστηκε σε ΚΟΥΚΑ Ρομπότ (KUKA Robotics Corporation) και σε ΚΟΥΚΑ Συστήματα (KUKA Schweißanlagen GmbH, που αργότερα μετονομάστηκε σε KUKA Systems GmbH). Τα κεντρικά γραφεία της εταιρείας είναι στο Άουγκσμπουργκ της Γερμανίας. Η ΚΟΥΚΑ ανήκει στην εταιρεία KUKA AG (πρώην IWKA Group) που είναι εισηγμένη στο χρηματιστήριο.

Στο λήμμα αυτό έχει ενσωματωθεί κείμενο από το λήμμα KUKA της Αγγλικής Βικιπαίδειας, η οποία διανέμεται υπό την GNU FDL και την CC-BY-SA 3.0. (ιστορικό/συντάκτες).
Commons logo
Τα Wikimedia Commons έχουν πολυμέσα σχετικά με το θέμα