Ιεραρχία Νίντζα (Naruto)

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Μετάβαση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση

Στο anime και manga Naruto, οι νίντζα κατατάσσονται στους βαθμούς μιας σαφώς ορισμένης ιεραρχίας που καθορίζει το επίπεδό τους σε ικανότητες και γνώσεις. Με τον τρόπο αυτό καθορίζεται και ποιο άτομο είναι κατάλληλο για ποιο είδος αποστολής . Οι κάτοικοι των Κρυμμένων Χωριών περνούν τη βασική εκπαίδευση κι ανεβαίνουν στην ιεραρχία καθώς προχωρούν με την εκπαίδευσή τους. Ωστόσο, συμβαίνει συχνά να μην έχουν όλοι οι νίντζα κάποιας κατηγορίας το ίδιο επίπεδο ικανοτήτων, καθώς επίσης κι ένας χαμηλόβαθμος νίντζα να κατέχει γνώσεις και ικανότητες ανώτερες κάποιου άλλου που ανήκει σε υψηλότερο επίπεδο.

Υπάρχουν επίσης και ορισμένα επαγγέλματα τα οποία μπορεί να ασκεί κάποιος ή κάποιες ομάδες στις οποίες συμμετέχει, τα οποία όμως δεν έχουν ουδεμία σχέση με τη θέση του στην ιεραρχία των νίντζα. Για παράδειγμα, τα μέλη της ANBU ή τα μέλη της ιατρικής ομάδας δεν αποτελούν ξεχωριστή τάξη, αλλά εξειδικευμένη μονάδα με ταλαντούχους Jounin και Chuunin.

Η μετάβαση από τη μία επίσημη κατηγορία στην άλλη δεν γίνεται σε προκαθορισμένη ηλικία, αλλά τη στιγμή που θα θεωρηθεί πως ο νίντζα πληροί κάποιες προϋποθέσεις ή περάσει κάποια μορφή εξετάσεων. Έχει παρατηρηθεί πως σε περίοδο πολεμικών συγκρούσεων, επειδή ακριβώς το ανθρώπινο δυναμικό των Κρυμμένων Χωριών μειωνόταν, δημιουργούταν η ανάγκη να γίνονται προβιβασμοί σε όλο και μικρότερες ηλικίες ή να αναλαμβάνουν επικίνδυνες αποστολές ακόμη και σχετικά νεαρά άτομα, τα οποία αποκτούσαν και πείρα νωρίτερα από το συνηθισμένο.

Επίσημες Βαθμίδες[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Μαθητές της Ακαδημίας[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Η Ακαδημία αντιστοιχεί στο δημοτικό σχολείο των νίντζα. Εκεί φοιτούν τα μικρότερα παιδιά, συνήθως μέχρι την ηλικία των 12 ή 13 ετών. Στην πραγματικότητα, οι μαθητές της Ακαδημίας, δεν θεωρούνται επισήμως νίντζα, μέχρι τη μέρα που αποφοιτούν. Η ηλικία αποφοίτησης δεν είναι καθορισμένη και εξαρτάται από το ταλέντο του μικρού μαθητή. Στην ακαδημία διδάσκουν κυρίως Chuunins, με γνωστότερο στη σειρά τον Umino Iruka. Διδάσκουν στους μικρούς μαθητές τους βασικά jutsu (τεχνικές), το πώς να χρησιμοποιούν το βασικό εξοπλισμό (όπως τα kunai και τα shuriken) καθώς και θεωρία, όπως το τι είναι το chakra και πώς αξιοποιείται. Τα jutsu που διδάσκονται στην ηλικία αυτή και που διαφέρουν από χωριό σε χωριό, περιλαμβάνουν το Henge no Jutsu (Τεχνική της Μεταμόρφωσης), Nawanuke no Jutsu (Τεχνική Απόδρασης Από Σκοινιά), το Kawarimi no Jutsu (Τεχνική της Αντικατάστασης Σώματος) και το Bunshin no Jutsu (Τεχνική Παραγωγής Κλώνου). Τέλος, σύμφωνα με την ιαπωνική παράδοση, τα κορίτσια εκπαιδεύονται σε βασικές γυναικείες δεξιότητες ή τέχνες, όπως η διακοσμητική με άνθη.

Προκειμένου να αποφοιτήσει κάποιος από την Ακαδημία δίνει εξετάσεις όπου ελέγχονται οι γνώσεις του στις βασικές τεχνικές που οφείλει να γνωρίζει ο οποιοσδήποτε νίντζα. Κάποιος μπορεί να δώσει εξετάσεις όσες φορές χρειαστεί. Συγκεκριμένα, ο κεντρικός ήρωας της σειράς, ο Naruto, έδωσε εξετάσεις τρεις φορές πριν αποφοιτήσει. Το είδος των εξετάσεων διαφέρει από ακαδημία σε ακαδημία και από χωριό σε χωριό. Στο Konohagakure περιλαμβάνει γραπτά τεστ και πρακτική εξέταση στις βασικές τεχνικές. Στο Kirigakure (Κρυμμένο Χωριό της Ομίχλης), παλαιότερα τα παιδιά εξαναγκάζονταν σε μάχες ζωής και θανάτου, ακόμη κι ενάντια στον καλύτερο τους φίλο. Ωστόσο κάποιο έτος, όταν τελειόφοιτος ήταν ο Momochi Zabuza, σκότωσε όλους τους συμμαθητές του χωρίς ίχνος δισταγμού. Από τότε η μέθοδος εγκαταλείφθηκε για κάποια άλλη, λιγότερο αιμοσταγή.

Οι απόφοιτοι κατατάσσονται στην πρώτη βαθμίδα, αυτή του Genin. Ωστόσο μετά την αποφοίτηση περνούν ειδικό τεστ που καθορίζει αν είναι πράγματι έτοιμοι να συνεχίσουν την εκπαίδευσή τους ως νίντζα, με ψυχολογικά, σωματικά και πνευματικά κριτήρια. Το τεστ αυτό έχει μεγάλο ποσοστό αποτυχίας και πολλοί είναι αυτοί που αποτυγχάνουν και οφείλουν να επιστρέψουν στην Ακαδημία. Σύμφωνα με τις πληροφορίες που δίνει ο Hatake Kakashi στην «Ομάδα 7», το τεστ έχει ποσοστό αποτυχίας 66 %. Πράγματι από το έτος του Naruto, μόνο τα 9 από τα 27 παιδιά που αποφοίτησαν έλαβαν το βαθμό του Genin (έμειναν γνωστοί ως Rookie Nine). Tο τεστ επιβλέπει και το διοργανώνει ο Jounin που θα γίνει μελλοντικά ο επιβλέπων κάθε ομάδας Genin με τα δικά του κριτήρια. Ο πιο ιδιότροπος Jounin στο τεστ αυτό, δεν είναι άλλος από τον Kakashi, ο οποίος πριν από την «Ομάδα 7» δεν είχε περάσει κανέναν στο παρελθόν.

Genin[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Οι Genin αποτελούν τη χαμηλότερη βαθμίδα στην ιεραρχία των νίντζα. Μετά την αποφοίτησή τους από την ακαδημία, οι μαθητές λαμβάνουν ένα φαρδύ ύφασμα με μια μεταλλική πλάκα που φέρει το σύμβολο του χωριού τους, γνωστή ως προμετωπίδα ή hitai-ate. Όπως αναλύει ο Kishimoto Masashi, δημιούργησε τις προμετωπίδες επειδή ήθελε να ξεφορτωθεί την σχεδίαση των ματογυαλιών του Ναρούτο που θεωρούσε μπελά[1]. Οι μαθητές που τη φορούν θεωρούνται αυτό που θα αποκαλούσε κανείς «αληθινοί νίντζα». Κυρίως δένεται στο μέτωπο, ωστόσο πολλοί τη φορούν με άλλους τρόπους, όπως στα μαλλιά, στη μέση ή στο μπράτσο. Το σύμβολο αυτό το φορούν σε όλη τους την πορεία ως νίντζα, αλλάζοντας μόνο το ύφασμα όταν αυτό φθείρεται, κι έχει συνήθως συναισθηματική αξία για αυτούς. Ακόμη και νίντζα που λιποτακτούν ή εγκαταλείπουν τα χωριά τους εξακολουθούν να φορούν την προμετωπίδα που απέκτησαν εκείνη τη μέρα, πιθανώς χαραγμένη με μια οριζόντια γραμμή για να δηλώνει την αποκήρυξη.

Οι Genin χωρίζονται για την περαιτέρω τους εκπαίδευση σε ομάδες των τριών για να μάθουν την αξία της συνεργασίας και για να πάρουν μια γεύση από την αληθινή δουλειά του νίντζα κάτω από την επίβλεψη και την προστασία ενός εκπαιδευτή από τη βαθμίδα των Jounin. Με αυτούς τους συντρόφους, εκπαιδεύονται μαζί και περνούν μια σειρά αποστολών και επικίνδυνων καταστάσεων γι’ αυτό και τις περισσότερες φορές αναπτύσσουν σχέσεις δια βίου φιλίας. Τις περισσότερες φορές η ομάδα αποτελείται από δύο αγόρια κι ένα κορίτσι, αυτό όμως δεν είναι απόλυτος κανόνας. Η ομαδοποίηση γίνεται βάση των ατομικών ικανοτήτων του κάθε Genin και πάντα γίνεται μια προσπάθεια διατήρησης της ισορροπίας δυνάμεων ανάμεσα στις ομάδες. Για παράδειγμα, η «Ομάδα 7» έχει στο δυναμικό της τον Sasuke, που αρίστευσε μεταξύ των συμμαθητών του στην Ακαδημία, και τον Naruto που συγκέντρωσε τις χειρότερες βαθμολογίες σε όλο το έτος. Κάποιες ομάδες συγκεντρώνουν μέλη που εμφανίζουν έφεση σε ένα συγκεκριμένο πεδίο. Για παράδειγμα η ομάδα Kurenai, γνωστή και ως «Ομάδα 8» (Inuzuka Kiba, Hyuuga Hinata, και Aburame Shino), εξειδικεύεται στην ιχνηλάτηση και επιβίωση, ενώ η ομάδα Gai (Rock Lee, Tenten και Hyuuga Neji) στη χρήση όπλων και στο taijutsu. Σημαντικό κριτήριο στην κατάταξη είναι και η συμπληρωματικότητα στις ικανότητες. Τα μέλη της ομάδας Asuma, γνωστής και ως «Ομάδα 10» (Nara Shikamaru, Yamanaka Ino και Akimichi Chouji), διαθέτουν ικανότητες που μπορούν να συνδυαστούν αρμονικά και συμπληρωματικά η μία προς την άλλη. Για τον λόγο αυτό, άνηκαν και στο παρελθόν οι πατέρες τους στην ίδια ομάδα (σπάζοντας το συνήθη κανόνα δύο αγόρια – ένα κορίτσι).

Ο Jounin sensei (εκπαιδευτής), ο οποίος συνήθως ανήκει στην ελίτ των νίντζα του χωριού, αναλαμβάνει την εκπαίδευσή των Genin, την περάτωση μαζί τους σχετικά απλών αποστολών, την προστασία τους όταν η αποστολή ξεφεύγει σε επικινδυνότητα, την εύρεση και εξάσκηση των ιδιαίτερων ικανοτήτων του καθενός μαθητή και τέλος την ενθάρρυνση της ομαδικής δουλειάς.

Οι Genin λοιπόν ξεκινούν να λαμβάνουν μέρος σε αποστολές και να συμμετέχουν στην οικονομία του χωρίου, δηλαδή σε αποστολές για τις οποίες το χωριό τους πληρώνεται. Οι αποστολές στις οποίες συμμετέχουν είναι επιπέδου D και ίσως κάποια απλή επιπέδου C. Οι πρώτες είναι σχετικά απλές και περιλαμβάνουν κυρίως χειρωνακτική δουλειά με χαμηλή ή και μηδενική επικινδυνότητα. Οι δεύτερες είναι πιο κοντά σε αυτό που φαντάζεται κανείς ως «δουλειά νίντζα», και περιλαμβάνουν λίγο περισσότερο ρίσκο, αν και είναι σχετικά ασφαλείς μιας και ο Jounin sensei συνοδεύει πάντα τους μαθητευόμενους του και τους ξελασπώνει αν η κατάσταση γίνει άσχημη.

Μόλις η ομάδα ολοκληρώσει με επιτυχία οκτώ αποστολές, μπορεί όποτε κριθεί έτοιμη να δηλώσει συμμετοχή στις εξετάσεις για την προαγωγή των μελών της σε Chuunin. Αυτό γίνεται κατόπιν επίσημης πρότασης των Jounin sensei τους. Οι εξετάσεις διοργανώνονται δυο φορές το χρόνο και οι Genin συμμετέχουν σε αυτές ως ομάδα των τριών. Στις δύο πρώτες φάσεις επιτυγχάνουν ή αποτυγχάνουν ως ομάδα, στην τρίτη, όμως, φάση και μετά συμμετέχουν ατομικά. Στην τελευταία φάση δεν χρειάζεται να τερματίσουν νικητές, αρκεί να δείξουν πως διαθέτουν τα κατάλληλα προσόντα για να γίνουν Chuunin, ώστε να επιλεγούν από κάποιον Kage ή αρχηγό χωριού ή τοπικό άρχοντα.

Chuunin[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

«Όταν μετράς την αξία του αρχηγού μιας μικρής ομάδας, το να προστατεύεις την ομάδα από τον κίνδυνο είναι συνήθως σημαντικότερο από το να ολοκληρώσεις την ίδια την αποστολή. Στην αναφορά δεν μπορείς να πεις στον ανώτερό σου, “εκτέλεσα την αποστολή, μόνο που η ομάδα μου εξουδετερώθηκε”. Χρειάζεσαι κάποιον που να μπορεί να ζυγίζει το ρίσκο, τη θυσία και την αποστολή στην ίδια ζυγαριά. Αν δεν μπορείς να δράσεις και να σκεφτείς έχοντας τις ζωές των μελών της ομάδας ως πρώτη προτεραιότητα, δεν έχεις τα κατάλληλα προσόντα για Chuunin».


Κάπως έτσι περιγράφονται οι ικανότητες που αναζητά κανείς σε έναν καλό Chuunin, από τους Hagane Kotetsu και Kamizuki Izumo κατά τη διάρκεια των εξετάσεων για την επιλογή των νέων Chuunin. Οι Chuunin είναι νίντζα που έχουν εκπαιδευτεί να προστατεύουν και να οδηγούν μικρές ομάδες νίντζα. Θεωρείται πως διαθέτουν το κατάλληλο επίπεδο ωριμότητας που περιλαμβάνει ηγετικές και στρατηγικές ικανότητες. Συνήθως διεκπεραιώνουν αποστολές επιπέδου C και μερικές επιπέδου B, και καλούνται να ηγηθούν μικρές ομάδες λαμβάνοντας αποφάσεις και αξιοποιώντας τη δυναμική του έμψυχου υλικού που διαθέτουν στο μάξιμουμ.

Άλλοι από αυτούς επιλέγονται για να διδάξουν στην Ακαδημία, όπως οι Iruka και Suzume. Πρωταρχικός τους ρόλους είναι η διδασκαλία βασικών τεχνικών και δεξιοτήτων στους νεαρούς μαθητές τους. Ακόμη και αυτοί όμως, αν χρειαστεί, παραμένουν εν ενεργεία νίντζα και λαμβάνουν αποστολές για το Κρυφό Χωριό αν το ζητήσει η ανάγκη, όπως συνέβη κατά τη διάρκεια και μετά την καταστροφή της Konoha.

Για τη μετάβασή τους σε Chuunin, οι Genin όλων των χωρών συμμετέχουν σε κοινές εξετάσεις που συμβαίνουν δύο φορές το χρόνο. Αποτελούνται από τρία στάδια. Το πρώτο αποτελείται από ένα γραπτό τεστ που εξετάζει τις ικανότητές τους στη συλλογή πληροφοριών χωρίς να γίνονται αντιληπτοί και τη δυνατότητά τους να λαμβάνουν αποφάσεις υπό ψυχολογική πίεση. Το δεύτερο είναι ένα τεστ επιβίωσης, που εξετάζει την ικανότητά τους να βγάζουν σε πέρας μια αποστολή υπακούοντας τις οδηγίες τους πιστά, και το τρίτο περιλαμβάνει αγώνες μάχης ανά δύο. Τους αγώνες παρακολουθεί ένα συμβούλιο που αποφασίζει ποιοι θα προαχθούν σε Chuunin και ποιοι όχι. Αυτό δεν βασίζεται στο ποιος θα βγει νικητής των αγώνων, αλλά στις ικανότητες που θα επιδείξει στη μάχη. Με τον τρόπο αυτό, οποιοσδήποτε φτάσει στο τρίτο στάδιο μπορεί να γίνει Chuunin.

Ορισμένοι Chuunin με εξαιρετικές ικανότητες χρησιμοποιούνται ως εξεταστές στις εξετάσεις επιλογής των νέων Chuunin.

Οι Chuunin μπορούν κατ’ επιλογή να φορέσουν ένα στρατιωτικού τύπου γιλέκο με θήκες για παπύρους.

Tokubetsu Jounin[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Πρόκειται για μια βαθμίδα μεταξύ του Chuunin και του Jounin. Οι Tokubetsu Jounin αναπτύσσουν υψηλές ικανότητες σε ένα συγκεκριμένο πεδίο δράσης. Ο βαθμός αυτός τους απονέμεται απευθείας από τους ανωτέρους τους. Είναι ελίτ στον τομέα τους και συχνά τους ανατίθεται να ακολουθήσουν κάποια ομάδα για να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους.

Για παράδειγμα ο Ebisu, δρα ως προσωπικός εκπαιδευτής, που αναλαμβάνει να διδάξει βασική θεωρία σε μικρούς νίντζα ή εξειδικευμένες ικανότητες σε μεγαλύτερους. Αποτελεί επίσης προσωπικό εκπαιδευτή μελών ξεχωριστών οικογενειών όπως αυτής του Hokage. Από την άλλη ο Morino Ibiki ειδικεύεται στις ανακρίσεις, καθώς διαθέτει άριστες γνώσεις ψυχολογίας. Μπορεί να οδηγήσει τον οποιοδήποτε να ομολογήσει είτε θέτοντας τις κατάλληλες ερωτήσεις είτε ασκώντας ψυχολογική βία. Τέλος, υπάρχουν αυτοί που υπηρετούν ως ανώτεροι εξεταστές στις εξετάσεις επιλογής των νέων Chuunin.

Jounin[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Οι Jounin είναι στην πλειοψηφία τους πολύ έμπειροι νίντζα με εξαιρετικές προσωπικές ικανότητες στη μάχη και τη στρατηγική. Υπηρετούν συνήθως ως υψηλόβαθμοι στις μάχες και στις αποστολές. Αποστέλλονται σε αποστολές επιπέδου Α και S, δηλαδή στις πιο επικίνδυνες και δύσκολες, ομαδικά ή και ατομικά. Είναι στην πλειονότητά τους γνώστες πολλών τεχνικών, χρήστες τουλάχιστον δύο τύπων chakra και διαθέτουν μεγάλη ευστροφία.

Δεν είναι γνωστό το πώς γίνεται ο προβιβασμός τους από Chuunin σε Jounin, αλλά προέρχεται μάλλον μέσω ανάθεσης από τους ανωτέρους τους.

Μερικοί από αυτούς αναλαμβάνουν την εκπαίδευση και προστασία μιας ομάδας τριών Genin. Αναλαμβάνουν μαζί απλές αποστολές, τους προστατεύουν στις πρώτες τους μάχες αν αυτές αποβούν επικίνδυνες, βρίσκουν και καλλιεργούν τις ικανότητες κάθε μαθητή τους χωριστά και διδάσκουν την αξία της ομαδικής εργασίας.

Kage[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Ο τίτλος του Kage (που στα ιαπωνικά σημαίνει «Σκιά») απονέμεται στους επικεφαλής των πέντε μεγαλύτερων και σημαντικότερων Κρυμμένων Χωριών στον κόσμο του Naruto. Οι αρχηγοί των μικρότερων χωριών δεν λαμβάνουν τον τίτλο αυτό, αν και κατά καιρούς κάποιοι τον έχουν διεκδικήσει. Αποτελούν τους ισχυρότερους και σοφότερους νίντζα του χωριού τους και αποτελούν την κολόνα πάνω στην οποία στηρίζεται όλο το χωριό. Αφιερώνουν την ίδια τους την ύπαρξη για την προστασία και ευημερία του. Η δύναμή ενός τέτοιου χωριού συχνά βασίζεται στην ισχύ και τις ικανότητες του Kage που το έχει υπό τη διοίκηση του. Οι Kage αποτελούν το γκρουπ των ισχυρότερων νίντζα στον κόσμο και δεν μπορεί παρά να υπάρχει ένας για κάθε χωριό μια δεδομένη στιγμή.

Συνήθως αποτελούν τους ισχυρότερους νίντζα του χωριού τους τη στιγμή που επιλέγονται, διαθέτοντας εξαιρετικό χειρισμό του chakra τους και γνώση χιλιάδων τεχνικών. Αν όμως γεράσουν και αναγνωρίσουν κάποιον νεότερο και ικανότερο μπορούν να αποσυρθούν. Τότε το Συμβούλιο Γερόντων του Χωριού ορίζει υποψήφιο και εγκρίνει έναν καινούριο Kage. Από μια παραξενιά της τύχης, ο Τρίτος Hokage αποσύρθηκε δίνοντας τη θέση του στον Τέταρτο, αλλά κλήθηκε να επιστρέψει μετά το θάνατο του τελευταίου παρά το προχωρημένο της ηλικίας του.

Οι πέντε Kage διαθέτουν διαφορετικούς τίτλους ανάλογα με το χωριό το οποίο διοικούν. Το πρώτο συνθετικό του ονόματός τους είναι η ιαπωνική ονομασία του στοιχείου που χαρίζει το όνομά του στη χώρα στην οποία βρίσκεται το κάθε Κρυμμένο Χωριό. Οι τίτλοι είναι:

 • Hokage (“Σκιά της Φωτιάς”) – Kage του Konohagakure, δηλαδή του Κρυμμένου Χωριού του Φύλλου, στη Χώρα της Φωτιάς
 • Kazekage (“Σκιά του Αέρα”) – Kage του Sunagakure, δηλαδή του Κρυμμένου Χωριού της Άμμου, στη Χώρα του Αέρα
 • Mizukage (“Σκιά του Νερού”) – Kage του Kirigakure, δηλαδή του Κρυμμένου Χωριού της Ομίχλης, στη Χώρα του Νερού
 • Raikage (“Σκιά της Αστραπής”) – Kage του Kumogakure, δηλαδή του Κρυμμένου Χωριού του Σύννεφου, στη Χώρα της Αστραπής
 • Tsuchikage (“Σκιά της Γης”) – Kage του Iwagakure, δηλαδή του Κρυμμένου Χωριού της Πέτρας, στη Χώρα της Γης

Ο Orochimaru, αν και ιδρυτής και επικεφαλής του Otokagure, του Κρυμμένου Χωριού του Ήχου (στη Χώρα των Ριζοχώραφων), δεν ονομάστηκε ποτέ Kage, καθώς το χωριό αυτό δεν αναγνωρίζεται από τα πέντε μεγάλα ως ισότιμό τους.

Συχνά παρατηρείται, οι περισσότεροι Kage να διαθέτουν δεσμούς συγγένειας ή δεσμούς sensei – μαθητή με κάποιο προκάτοχό τους, πράγμα που ευνοεί και δικαιολογεί την διατήρηση της θέσης από άτομα με πραγματικά εξαιρετικές ικανότητες. Τα παραδείγματα είναι ποικίλα.

 • O Gaara, διαδέχτηκε τον πατέρα του ως Kazekage.
 • Ο Τέταρτος Hokage υπήρξε μαθητής του Jiraiya, μαθητή του Τρίτου Hokage, και πατερας του Naruto
 • H Tsunade, που πήρε τον τίτλο του Πέμπτου Hokage, ήταν εγγονή του Πρώτου και μαθήτρια του Τρίτου.
 • Ο Τρίτος, με τη σειρά του, υπήρξε μαθητής του Πρώτου και του Δεύτερου Hokage.

Οι Kage των διάφορων χωριών θεωρούνται ισότιμοι μεταξύ τους. Ρόλος τους είναι να προστατεύουν το χωριό τους και να επιβλέπουν τις δραστηριότητές του. Είναι αρχηγοί της τοπικής κοινωνίας των νίντζα και υπεύθυνοι της οικονομικής της δραστηριότητας, καθώς ενωπίων τους κατατίθενται οι αποστολές από τους πελάτες. Οι ίδιοι τις αναθέτουν στους διάφορους νίντζα ανάλογα με τη βαθμίδα στην οποία ανήκουν. Φροντίζουν επίσης τα θέματα των πληρωμών και της κοινωνικής πρόνοιας, είναι παρόντες σε διαπραγματεύσεις για ειρήνη και πόλεμο και γενικά αποτελούν την ανώτερη αρχή, μαζί με το Συμβούλιο των Γερόντων.

Άλλες Κατηγορίες[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Μαθητευόμενοι[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Μαθητευόμενος είναι ένας νίντζα που διδάσκεται από κάποιον άλλο, προφανώς μεγαλύτερο και πιο πεπειραμένο. Δεν αποτελεί επίσημη κατηγορία και η διδασκαλία αυτή δεν υποκινείται από κάποια υποχρέωση προς στην ιεραρχία αλλά από φιλία ή προσωπικό ενδιαφέρον του μεγαλύτερου ως προς τις ικανότητες του μαθητευόμενου.

Για παράδειγμα η Tsunade, αναγνωρίζοντας τις ξεχωριστές ικανότητες της ανιψιάς του αγαπημένου της, της Shizune, την πήρε υπό την προστασία της και την εκπαίδευσε στην ιατρική. Ωστόσο στην κατηγορία αυτή μπορεί να εισαχθεί και κάποιος σαν τον Konohamaru, ο οποίος πριν ακόμη εισέλθει στην ακαδημία διδάχτηκε ως εγγονός του Τρίτου Hokage, από προσωπικό εκπαιδευτή, τον Ebisu. Επιπροσθέτως, ο Konohamaru και οι φίλοι του Moegi και Udon, διδάχτηκαν στην ηλικία αυτή μερικά κόλπα από τον Naruto, αποκαλώντας τον μάλιστα «αρχηγέ».

Επίσης, μια ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα περίπτωση είναι η παρακάτω: Καθένας από τους Θρυλικούς Τρεις Νίντζα της Konoha, γνωστοί και ως «Θρυλικοί Sannin», ανέλαβε υπό την προστασία και καθοδήγησή του, εκείνο το μέλος της «Ομάδας 7» με το οποίο μοιραζόταν τα περισσότερα κοινά. Ο Jiraiya τον Naruto, η Tsunade τη Sakura και ο Orochimaru τον Sasuke.

Συμβούλιο του Χωριού[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Το όργανο αυτό έχει διοικητικό χαρακτήρα. Αποτελείται συνήθως από άτομα αναγνωρισμένης σοφίας και ικανότητας. Έργο του είναι να βοηθά και να ελέγχει ως έναν βαθμό τον Kage του εκάστοτε χωριού, καθώς και να επιλέγει τα άτομα που είναι κατάλληλα να μεταβούν από τη μία βαθμίδα ιεραρχίας στην άλλη. Τέλος, είναι αυτοί που ορίζουν τις υποψηφιότητες και εκλέγουν τον επόμενο Kage.

Κατηγορία S[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Στην κατηγορία αυτή υπάγονται στην ουσία οι ικανότεροι εν ζωή νίντζα. Αυτοί μπορούν να έχουν κάποιο τίτλο Kage, αλλά ίσως και όχι. Θεωρείται πως έχουν αποκτήσει δύναμη πολύ μεγαλύτερη από αυτή του μέσου Jounin και αυτό της έχει προσδώσει ένα status θρύλου. Ωστόσο για τα επίσημα δεδομένα του χωριού τους παραμένουν Jounin, καθώς η κατηγορία αυτή δεν είναι επίσημη. Τα μέλη της κατηγορίας S είτε παραμένουν σε κάποιο χωριό είτε γίνονται περιπλανώμενοι, μένοντας όμως πιστοί στο χωριό τους, όπως ο Jiraiya. Οι λόγοι που κάποιοι από αυτούς δεν έχουν λάβει βαθμό Kage ποικίλουν. Ίσως είναι από προσωπική επιλογή ή αποτέλεσμα της μεγάλης τους ηλικίας.

Κάποιοι από αυτούς εγκαταλείπουν το χωριό τους για να κυνηγήσουν προσωπικές φιλοδοξίες και γίνονται πλέον Nukenin. Εγκληματίες που τυχόν υπάγονται στην κατηγορία αυτή, θεωρούνται υψηλής επικινδυνότητας και κατατάσσονται σε ένα βιβλίο, γνωστό σαν Bingo Book, που διανέμεται στους Jounin και τα μέλη της ANBU, και που περιλαμβάνει στόχους προς εκτέλεση. Ωστόσο οι περισσότεροι νίντζα, ακόμη και οι πιο ικανοί, συχνά επιλέγουν να το σκάσουν παρά να αντιμετωπίσουν ένας προς έναν τα άτομα αυτά.

Επώνυμα μέλη της κατηγορίας αυτής είναι τα μέλη της οργάνωσης Akatsuki, οι θρυλικοί “Sannin” και πιθανώς η Chiyo του Sunagakure.

Θρυλικοί Sannin[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Με τον όρο Θρυλικοί Sannin ή αλλιώς Τρεις Θρυλικοί Νίντζα έχουν μείνει γνωστά στην Konoha, τα μέλη μιας ομάδας που μαθήτευσαν στο παρελθόν υπό τον Sarutobi, ο οποίος έλαβε αργότερα τον τίτλο του Τρίτου Hokage. Αν και πολύ διαφορετικοί μεταξύ τους, υπήρξαν πανίσχυροι σαν ομάδα και ο καθένας από αυτούς ανέπτυξε προσωπικές ικανότητες επιπέδου που ξεπερνά τους μεγαλύτερους νίντζα της εποχής.

Μέλη των Sannin λοιπόν, καθένας από τους οποίους είναι γνωστός με κάποιο παρατσούκλι, είναι οι παρακάτω:

 • Jiraiya, γνωστός σαν «Ερημίτης των Βατράχων» ("Gama Sennin") γιατί καλούσε στις μάχες διάφορους από αυτούς σαν συμμάχους, και επίσης γνωστός σαν «Ερωτιάρης Ερημίτης» (“Ero Sennin”). Το δεύτερο παρατσούκλι του το κόλλησε ο Naruto για τη συνήθεια του να κυνηγά και να κατασκοπεύει από μακριά ωραίες κοπέλες.
 • Orochimaru, ένας ικανότατος νίντζα που φιλοδοξεί να γίνει μεγαλύτερος νίντζα όλων των εποχών, μαθαίνοντας όλα τα jutsu που υπάρχουν. Για να το πετύχει εφάρμοσε kinjutsu, δηλαδή παράνομες τεχνικές, προκειμένου να βρει τρόπο να μείνει αθάνατος και σαν αποτέλεσμα αναγκάστηκε να εγκαταλείψει για πάντα το Konohagakure. Στη μάχη καλεί και χρησιμοποιεί φίδια.
 • Tsunade, μια πανέμορφη εμφανισιακά γυναίκα, με υπεράνθρωπη δύναμη και τεράστιες ικανότητες στο χώρο της ιατρικής. Το πάθος της για το τζόγο της χάρισε το παρατσούκλι «Θρυλικό Κορόιδο» ("Densetsu no Kamo") καθώς χάνει σχεδόν πάντα, ενώ η Chiyo την αποκαλεί «αυτή η γυναίκα με τους γυμνοσάλιαγκες», γιατί αυτούς ακριβώς χρησιμοποιεί στη μάχη.

Το όνομα θρυλικοί Sannin δόθηκε από ένα Kage του χωριού της βροχής, τον Hanzou[2]. Sannin σημαίνει τρεις νίντζα. Ο τίτλος δόθηκε καθώς η ομάδα του Jiraiya, Orochimaru, και Tsunade, άντεξε τις επιθέσεις του Hanzou, και για αυτό τον λόγο δίνοντάς τους το συγκεκριμένο τίτλο τους άφησε να ζήσουν.

Είναι εντυπωσιακό το γεγονός πως η ομάδα αυτή διαθέτει πολλές ομοιότητες με την «Ομάδα 7», τόσο στις σχέσεις μεταξύ των μελών όσο και στους χαρακτήρες του. Αργότερα η τύχη το έφερε, καθένα από τα μέλη της «Ομάδας 7» να μαθητεύσει κάτω από την προστασία του Sannin με τον οποίο μοιραζόταν τα περισσότερα κοινά στις ικανότητες και το χαρακτήρα: ο Naruto υπό τον Jiraiya, η Sakura υπό την Tsunade και ο Sasuke υπό τον Orochimaru.

Nukenin (Καταζητούμενοι)[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Ο όρος σημαίνει στην πραγματικότητα νίντζα που αγνοείται η τύχη τους. Πρόκειται για άτομα που στο παρελθόν εγκατέλειψαν το Κρυμμένο Χωριό στο οποίο εκπαιδεύτηκαν και δραστηριοποιήθηκαν, και γενικά θεωρούνται προδότες και παράνομοι. Στην κατηγορία αυτή υπάγονται νίντζα από οποιαδήποτε βαθμίδα εκπαίδευσης και μπορεί να έχουν διαφορετικούς βαθμούς επικινδυνότητας.

Ακόμη και σαν φυγάδες, οι Nukenin θεωρούνται επικίνδυνοι για το χωριό τους, καθώς μπορούν να προδώσουν τα μυστικά του είτε με τη θέλησή τους είτε μετά θάνατον αν κάποιος τους κάνει νεκροψία. Τέτοια μυστικά είναι το πώς εκπαιδεύτηκαν, τα φάρμακα που έχουν ποτέ χρησιμοποιήσει ή κάποιο Kekkei Genkai μοναδικό για κάποια οικογένεια του χωριού. Για το λόγο αυτό, πίσω τους αποστέλλεται μια ειδική ομάδα, παρακλάδι της ANBU, οι Oinin για να τους εξουδετερώσουν και εξαφανίσουν μια και για πάντα τα πτώματα τους ώστε να μην μπορούν να εξεταστούν.

Διάσημοι Nukenin της σειράς είναι ο Orochimaru, ο Momochi Zabuza και όλα τα μέλη της οργάνωσης Akatsuki.

Jinchūriki[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Μεταφράζεται ως ξενιστής. Συμβολίζει τους ανθρώπους που μέσα τους έχει κλειδωθεί ένας θρυλικός δαίμονας με ουρά. Οι Jinchūriki έχουν μεγαλύτερες ικανότητες από τους υπόλοιπους νίντζα, καθώς μπορούν να χρησιμοποιούν την δύναμη του δαίμονα μέσα τους. Είναι επίσης πιθανό να γίνουν δυνατότεροι από τους δαίμονες που εσωκλείουν. Σύμφωνα με τους Akatsuki, οι ξενιστές είναι μοναχικοί άνθρωποι που αντιπαθούν το αίσθημα της ανθρωπιάς, κάτι που αποδείχθηκε σωστό, αφού όταν πιάστηκαν οι πρώτοι ξενιστές κανείς δεν αποπειράθηκε να τους σώσει. Στην πραγματικότητα όλοι ήθελαν να τους ξεφορτωθούν καθώς τους θεωρούσαν κίνδυνο για το χωριό, λόγο του γεγονότος πως πολλές φορές δεν ελέγχουν τις δυνάμεις τους.

Οι δαίμονες προστατεύουν τους ξενιστές τους αφού εάν ο ξενιστής πεθάνει, το ίδιο και ο δαίμονας. Εάν με κάποιο τρόπο ο δαίμονας αφαιρεθεί από τον ξενιστή του, τότε ο ξενιστής πεθαίνει.

Μέχρι στιγμής είναι γνωστοί δύο τρόποι για να κλειδωθεί ένας δαίμονας μέσα σε έναν ξενιστή. Ο πρώτος είναι η τεχνική ‘’Σφραγίδα απορρόφησης νεκρού δαίμονα’’ που χρησιμοποιήθηκε στον Naruto, και ο δεύτερος μία τεχνική που χρησιμοποιήθηκε στον Gaara.

Επιπλέον υπάρχει μόνο μία γνωστή τεχνική να αφαιρεθεί από έναν ξενιστή ο δαίμονας, δημιουργία των Akatsuki. Η τεχνική ονομάζεται ‘’Ψευδαίσθηση δράκου των Εννέα σφραγίδων’’. Όλοι οι Akatsuki μαζί χρειάζονται 3 μέρες για να την ολοκληρώσουν σε κάθε Jinchūriki, και κατά την διάρκειά της ο ξενιστής πονάει ασταμάτητα, μέχρι τον θάνατό του. Με το πέρας της τεχνικής ο δαίμονας καταλήγει στο άγαλμα με τα εννέα μάτια, όπου κάθε μάτι αποκτάει κόρη όταν φιλοξενεί έναν δαίμονα. Μέχρι στιγμής οι Akatsuki έχουν αιχμαλωτίσει 7 από τους συνολικά 9 δαίμονες με ουρά.

Οργανισμοί και Ειδικές Ομάδες[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

ANBU[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Στην κυριολεξία ANBU σημαίνει «σκοτεινή πλευρά». Ωστόσο πρόκειται για ένα λογοπαίγνιο της ιαπωνικής γλώσσας, όπου δύο κάντζι που χρησιμοποιούνται σαν ακρωνύμιο ολόκληρης φράσης, σχηματίζουν μια λέξη από μόνα τους. ANBU είναι λοιπόν η συντομογραφία της φράσης « Ansatsu Senjutsu Tokushu Butai », δηλαδή ειδική δύναμη με ειδίκευση στις εκτελέσεις.

Φορούν ειδική μάσκα,που στο Κρυμμένο Χωριό του Φύλου έχει τη διακριτική μορφή κάποιου ζώου – ζωδίου στο κινέζικο ωροσκόπιο, για να ξεχωρίζουν από τους υπόλοιπους νίντζα και για να διατηρούν την ταυτότητά τους μυστική. Διαθέτουν επίσης ειδική στολή σε άσπρο και μαύρο και προστατευτικά για τα χέρια. Κάνουν επίσης ένα χαρακτηριστικό κόκκινο σπειροειδές τατουάζ ψηλά στο μπράτσο. Όλα τα μέλη φέρουν katana, δηλαδή ιαπωνικό σπαθί σε ειδική θήκη στην πλάτη. Όταν θέλουν να περάσουν απαρατήρητοι φορούν μανδύες με κουκούλα, πάντα όμως συνοδευόμενα από τη μάσκα. Τέλος, λαμβάνουν και ειδική θεωρητική εκπαίδευση, για παράδειγμα μαθαίνουν τέλεια την ανθρώπινη ανατομία.

Η ANBU βρίσκεται απευθείας κάτω από τη δικαιοδοσία του Κage και για αυτήν επιλέγονται μονάχα τα πιο εκλεκτά μέλη της κοινότητας των νίντζα. Αποτελούν ειδικά εκπαιδευμένη ομάδα και τους ανατίθενται αποστολές πολύ υψηλού κινδύνου, όπως η προστασία πολύ σημαντικών προσώπων, η δολοφονία των πιο επικίνδυνων εγκληματιών και αναγνωριστικές αποστολές σε εχθρικό έδαφος. Τους διανέμεται ένα ειδικό βιβλίο με επικίνδυνους νίντζα (εγκληματίες ή μέλη άλλων χωριών), οι οποίοι αποτελούν στόχο για αυτούς. Για να ενταχθεί κάποιος στην ομάδα αυτή θα πρέπει να είναι τουλάχιστον επιπέδου Chuunin, αλλά ακόμη και αυτοί πρέπει να είναι από τους καλύτερους.

Εκτελούν αποστολές επίσης σε ομάδες των τεσσάρων, τρία μέλη ANBU και ένας αρχηγός ομάδας. Οι αρχηγοί είναι κυρίως Jounin ή Tokubetsu Jounin, άριστοι γνώστες προχωρημένων τακτικών και στρατηγικής. Γνωστά μέλη της ANBU, είναι ο Yamato ή γνωστός ως Tenzo και η Uzuki Yuugao. Ο Morino Ibiki είναι αρχηγός της «Ομάδας Βασανιστηρίων και Ανακρίσεων της ANBU της Konoha» (Konoha Anbu Gōmon/Jinmon Butai), ενώ ο Hatake Kakashi υπήρξε αρχηγός ομάδας στο παρελθόν, γι’ αυτό και οι Yamato και Yuugao τον αποκαλούν “Senpai”, που είναι τρόπος που οι Ιάπωνες απευθύνονται σε κάποιον ανώτερο κυρίως ηλικιακά. Τέλος, ο Itachi Uchiha, έγινε αρχηγός ομάδας ANBU στην ηλικία των 13.

Ne ( Ρίζα )[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

H ANBU της Konoha είναι υπό την άμεση δικαιοδοσία του Hokage. Αρκετά χρόνια πριν την τα γεγονότα που διαδραματίζονται στο παρόν της σειράς Naruto, υπήρχε ένα Τμήμα Εκπαίδευσης των μελών της, γνωστό με το όνομα Ne, που σημαίνει ρίζα. Το όνομα αυτό προήλθε από την παρομοίωση του Κρυμμένου Χωριού του Φύλλου με ένα μεγάλο δέντρο, του οποίου τα φύλλα δεν είναι άλλοι από τους κατοίκους της. Η Ρίζα λοιπόν ήταν η οργάνωση που καλούταν να προστατέψει το δέντρο αυτό υπογείως, παρασκηνιακά. Δημιουργήθηκε και λειτουργούσε από ένα μέλος του Συμβουλίου της Konoha, τον Danzo.

Ο Danzo ήταν πολεμοχαρής άνθρωπος και αποτέλεσε αντιπολίτευση για τον Τρίτο Hokage, τον Sarutobi. Αυτό γιατί στο παρελθόν απορρίφθηκε για τη θέση αυτή εξαιτίας των φιλομιλιταριστικών του ιδεών. Όταν ο Sarutobi απέκτησε το αιτούμενο κύρος διέταξε τη διάλυση του οργανισμού της Ne. Ωστόσο αυτή συνέχισε να υφίσταται παρασκηνιακά, διενεργώντας από τις σκιές αποστολές υπέρ της Konoha.

Τα μέλη της εκπαιδεύονται από νεαρή ηλικία να αποποιούνται το όνομά τους (τους δίδεται κάποιο κωδικό όνομα σε κάθε αποστολή), να παραμερίζουν το όποιο συναίσθημα και να θεωρούν τους εαυτούς τους εργαλεία των ανωτέρων τους. Ακόμα, ο Danzo χρησιμοποίησε ειδική σφραγίδα σιωπής που είναι διακριτή στη γλώσσα των μελών της Ne, προκειμένου να μην έχουν την δυνατότητα να αποκαλύψουν μυστικά της οργάνωσης και η οποία, όμως, εξαφανίστηκε μετά τον θάνατό του.

Oinin (Κυνηγοί)[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Πρόκειται για μια ειδική ομάδα, της οποίας τα μέλη διαθέτουν εκπαίδευση ANBU, καθώς και υψηλές γνώσεις της ανθρώπινης φυσιολογίας και τεχνικών θανάτωσης Μια τέτοια ομάδα χρησιμοποιείται από κάθε Κρυμμένο Χωριό για να καταδιώκει και να εξουδετερώνει τους Nukenin, δηλαδή τους νίντζα που εγκατέλειψαν το χωριό παράνομα για τους προσωπικούς τους σκοπούς.

Αφού σκοτώσουν το στόχο τους, οφείλουν να μην τον μετακινήσουν, αλλά να απαλλαγούν από το πτώμα χωρίς να αφήσουν κανένα απολύτως ίχνος. Αυτό επιτυγχάνεται με την επίκλιση πτηνών που τρέφονται με αυτά, είτε με άλλες μεθόδους. Διατηρούν μόνο το κεφάλι, το οποίο επιστρέφουν σαν απόδειξη πως η αποστολή τους ολοκληρώθηκε. Ο λόγος που γίνεται αυτό είναι πως αν κάποιος εχθρός βρει το πτώμα, διεξάγοντας νεκροψία μπορεί να πάρει πληροφορίες που το χωριό επιθυμεί να διατηρήσει μυστικές, όπως τα είδη chakra, φαρμακευτικά βότανα, τεχνικές και Kekkei Genkai.

Στρατιωτική Αστυνομία της Konoha[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Η Στρατιωτική Αστυνομία (Keimu Butai), δημιουργήθηκε στην Konoha, με σκοπό τη διατήρηση της έννομης τάξης μέσα στα όρια του χωριού. Η δικαιοδοσία τους δείχνει να μην περιορίζεται από κάποιον, εκτός από τα θέματα που ανήκουν σαφώς στη δικαιοδοσία του Hokage. Επίσης αποφεύγουν να επέμβουν στις εσωτερικές υποθέσεις της ANBU, στο μέτρο του δυνατού.

Η οργάνωση αυτή ιδρύθηκε στο παρελθόν από την οικογένεια Uchiha και μέχρι πρόσφατα πολλά μέλη της άνηκαν στην οικογένεια αυτή. Με τον αφανισμό της οικογένειας από τον Uchiha Itachi, αυτό έπαψε να συμβαίνει. Το σύμβολο όμως, της Αστυνομίας εξακολουθεί να περιλαμβάνει στο κέντρο του το οικόσημο της οικογένειας προς τιμήν της. Ο πατέρας των Sasuke και Itachi, ο Fugaku, διετέλεσε αρχηγός της Αστυνομίας και ο ίδιος ο Sasuke μικρός ονειρευόταν να ακολουθήσει τα βήματά του.

Eiseinin (Ιατροί)[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Οι Eiseinin είναι η ιατρική μονάδα που εξειδικεύεται στην παροχή ιατρικής βοήθειας και στη χρήση ιατρικών jutsu. Για να εκπαιδευτεί κάποιος απαιτείται εξαιρετική ικανότητα ελέγχου του chakra. Εκπαιδεύονται επίσης στη μάχη σώμα με σώμα, με ιδιαίτερη έμφαση στην απόκρουση εχθρικών επιθέσεων, καθώς η επιβίωσή τους είναι ζωτικής σημασίας για την έκβαση της αποστολής. Εφόσον ένας γιατρός έχει την αποστολή να διατηρήσει την ομάδα ζωντανή, ο θάνατός του αυξάνει κατακόρυφα την πιθανότητα θανάτου κι όλων των άλλων μελών. Συνηθίζεται στις επικίνδυνες αποστολές, σε κάθε ομάδα των τεσσάρων να αποστέλλεται κι ένας Eiseinin, για να αυξάνονται οι πιθανότητες επιβίωσής της. Την πρόταση αυτή έκανε χρόνια πριν η ίδια η Tsunade, μετά το θάνατο του μικρού αδελφού της σε μια τέτοια αποστολή.

Ο μεγαλύτερος γιατρός στην Konoha, είναι η Tsunade, μέλος των Θρυλικών Sannin. Εξαιρετικοί γιατροί είναι επίσης η βοηθός της, η Shizune και η μαθητευόμενη της Tsunade, η Sakura. Ο Yakushi Kabuto είναι ιατρός στην υπηρεσία του Orochimaru. Η συνάδελφος του Kakashi, η Rin, ήταν επίσης Eiseinin. Τέλος, η Yamanaka Ino, έχει επιδείξει ιατρικές γνώσεις και ικανότητες.

Πολλοί από τους ιατρούς αυτούς αποστέλλονται σε αποστολές, και άλλοι εργάζονται στο νοσοκομείο της Konoha. Χρησιμοποιούν μια μίξη από jutsu, θεραπευτικά βότανα και σύγχρονη τεχνολογία για τη διατήρηση της υγείας των ασθενών τους. Τέλος, υπάρχουν και κτηνίατροι, με γνωστότερη την Inuzuka Hana, την αδελφή του Kiba.

Niju Shotai (Είκοσι Διμοιρίες)[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Πρόκειται για έναν οργανισμό που δημιουργήθηκε πρόσφατα από την Tsunade, η οποία κατέχει τον τίτλο του Πέμπτου Hokage. Το σώμα αυτό αποτελείται από είκοσι ομάδες των τεσσάρων ατόμων. Ένα από αυτά είναι ο αρχηγός της ομάδας και είναι φυσικά το άτομο με τις μεγαλύτερες ικανότητες και πείρα. Η Tsunade διέταξε τη Shizune να κινητοποιήσει την ομάδα, όταν κατέφθασαν τα νέα πως μέλη των Akatsuki διείσδυσαν στην Konoha, καταστρέφοντας μάλιστα το ναό της και σφαγιάζοντας όλους τους μοναχούς που διέμεναν εκεί. Οι Niju Shotai δημιουργήθηκαν με σκοπό να εντοπίσουν, να αιχμαλωτίσουν και πιθανώς να σκοτώσουν τα μέλη των Akatsuki. Μέχρι στιγμής γνωρίζουμε δύο ομάδες: η μία περιλαμβάνει τους Sarutobi Asuma, Nara Shikamaru, Hagane Kotetsu και Kamizuki Izumo, και η άλλη ομάδα τους Namiashi Raido, Yamashiro Aoba, Chouji Akimichi και Yamanaka Ino.

Δώδεκα Φύλακες της Φωτιάς[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Πρόκειται για μια ομάδα ανθρώπων με ιδιαίτερες ικανότητες, στους οποίους ανατέθηκε η προστασία του φεουδάρχη της Χώρας της Φωτιάς, στην οποία βρίσκεται και το Konohagakure. Ξεχωρίζουν εμφανισιακά από ένα ύφασμα που φορούν γύρω από τη μέση και που φέρει το ιδεόγραμμα που συμβολίζει τη φωτιά. Έχουν επικηρυχτεί από τους εχθρούς της χώρας για υπέρογκα χρηματικά ποσά. Γνωστά μέλη της ομάδας αυτής είναι ο Sarutobi Asuma και ο μοναχός Chiriku.

Παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

 1. Naruto manga, κεφάλαιο 2ο, 1η σελίδα
 2. Naruto manga, κεφάλαιο 369, σελ. 11-12