Θανάσης Σκορδάς

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Μετάβαση σε: πλοήγηση, αναζήτηση
Θανάσης Σκορδάς
Γενικές πληροφορίες
Γέννηση 1965
Καλαμάτα
Υπηκοότητα Ελλάδα
Εκπαίδευση και γλώσσες
Ομιλούμενες γλώσσες ελληνική γλώσσα
Πληροφορίες ασχολίας
Ιδιότητα πολιτικός
Αξιώματα και βραβεύσεις
Αξίωμα Έλληνας υφυπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων‎

Ο Θανάσης Σκορδάς είναι Έλληνας ασφαλιστής που διετέλεσε Υφυπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων.

Βιογραφικά στοιχεία[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Ο Θανάσης Σκορδάς γεννήθηκε στην Καλαμάτα το 1965, είναι έγγαμος και πατέρας δύο παιδιών.

Σπούδασε στην ΑΣΟΕΕ, από όπου και έλαβε το πτυχίο του με ειδίκευση στις Διεθνείς Οικονομικές Σχέσεις. Από το 1987 εργάσθηκε ως ασφαλιστικός διαμεσολαβητής, ενώ δραστηριοποιήθηκε και στην ίδρυση και λειτουργία εταιρειών χρηματοοικονομικού και ασφαλιστικού ενδιαφέροντος στην Ελλάδα. Έχει διατελέσει εισηγητής οργάνωσης σεμιναρίων για την ανάπτυξη των πωλήσεων και την πλήρη οργάνωση των ασφαλιστικών εργασιών στο Ελληνικό Ινστιτούτο Ασφαλιστικών Σπουδών, καθώς και στο Ινστιτούτο Χρηματοοικονομικών Σπουδών. Για πολλά χρόνια ήταν μέλος του Κύκλου Επιτυχημένων Ασφαλιστών, ενώ μεγάλη είναι η συμμετοχή του σε συνέδρια του εσωτερικού και του εξωτερικού, με διάφορες διακρίσεις και τιμές. Τον Μάρτιο του 2000 εξελέγη Πρόεδρος του Πανελληνίου Συνδέσμου Ασφαλιστικών Συμβούλων, θέση στην οποία επανεξελέγη και το 2003.

Εκλέγεται από το 1994, μέχρι σήμερα μέλος της Κεντρική Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας. Από το 2000 έως και τον Μάρτιο του 2004, πρόεδρος του Πανελλήνιου Συνδέσμου Ασφαλιστικών Συμβούλων. Για το διάστημα 2004 έως 2006 διετέλεσε Γενικός Γραμματέας Καταναλωτή. Από τον Νοέμβριο του 2006 έως και τον Ιανουάριο του 2009, κατείχε την θέση του Γενικού Γραμματέα της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδος. Στην συνέχεια, ανέλαβε χρέη Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών.

Τον Ιούλιο του 2010 με απόφαση του Προέδρου της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά ορίστηκε Γενικός Διευθυντής της Νέας Δημοκρατίας. Στις 21 Ιουνίου 2012, ανακοινώθηκε η συμμετοχή του στην Κυβέρνηση Σαμαρά ως Υφυπουργού Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, αρμόδιος για θέματα ανάπτυξης - ανταγωνιστικότητας - βιομηχανίας - εμπορίου.