Θανάσης (παιχνίδι)

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια

Θανάσης ονομάζεται ένα παιχνίδι που παίζεται με την τράπουλα. Χρησιμοποιούνται όλα τα φύλλα, ενώ τα τζόκερ έχουν ρόλο μπαλαντέρ.

Σκοπός[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Ο σκοπός του παιχνιδιού ειναι ο παίκτης να δημιουργήσει με τα χαρτιά που έχει στα χέρια του μια τετράδα και δυο τριάδες ή όλα στη σειρά ή μια τριάδα και τα άλλα στη σειρά ή μια τετράδα και τα άλλα στη σειρά. Αυτό θα το πετύχει βάζοντας σε σειρά φύλλα του ίδιου χρώματος ή χρησιμοποιώντας μπαλαντέρ [μπαλαντέρ είναι τα τζόκερ και ένα τυχαίο φύλλο από την τράπουλα] το οποίο είναι εφικτό να χρησιμοποιηθεί σε θέση οποίου αλλού χαρτιού επιθυμήσει ο παίκτης. Π.Χ [1 2 3 4] αλλά και [Α Α και μπαλαντέρ] ή [3 3 3 3] .

Τρόπος παιχνιδιού[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Κάθε παίκτης παίρνει 10 φύλλα. Ο καθένας όταν παίζει παίρνει ένα φύλλο και αν του χρειάζεται το κρατάει και αφήνει κάτω ένα άλλο φύλλο που δεν χρειάζεται. Τα φύλλα που είναι κάτω δεν ξαναχρησιμοποιούνται. Μόλις κάποιος φτιάξει τρεις τριάδες ρίχνει τα φύλλα του κάτω. Επόμενο βήμα είναι να δούμε εάν ο αντίπαλος έχει φτιάξει καμιά τριάδα. Τα χαρτιά τα οποία έχει ο αντίπαλος και δεν είναι τριάδα ή τετράδα τα μετράμε. Τα χαρτιά μετριούνται ανάλογα με τον αριθμό που έχουν πάνω τους ενώ οι φιγούρες για δέκα πόντους. Μετά από πολλές παρτίδες μετράμε τους συνολικούς πόντους και όποιος έχει τους λιγότερους κερδίζει.