Η Εποχή των Παγετώνων 2: Η Απόψυξη

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Η Εποχή των Παγετώνων 2: η Απόψυξη
ΣκηνοθεσίαΚάρλος Σαλντάνα
Παραγωγή20th Century Fox
ΣενάριοPeter Gaulke
Gerry Swallow
ΠρωταγωνιστέςRay Romano
John Leguizamo
Denis Leary
Queen Latifah
Jay Leno
Seann William Scott
Josh Peck
Will Arnett
Ηθοποιοί φωνήςQueen Latifah, Τζον Λεγκιζάμο, Ντένις Λίρι, Σον Ουίλιαμ Σκοτ, Τζέι Λένο, Ρέι Ρομάνο, Josh Peck, Κρις Γουέτζ, Γουίλ Αρνέτ, Tom Fahn, Άλαν Τούντικ, Clea Lewis, Ντέμπι Ντέριμπερι, Κάρλος Σαντάνια, Άριελ Γουίντερ, Στίβεν Ρουτ, James Sie, Μίντι Στέρλινγκ, Τζάνσεν Πανετιέρ, Ρενέ Τέιλορ, Τζακ Έιντζελ, Shane Baumel, Μπομπ Μπέργκεν, Claudia Besso, Rodger Bumpass, Paul Butcher, Blanca Camacho, Τζον Σάιγκαν, Jennifer Darling, Olivia DeLaurentis, Harrison Fahn, Μπιλ Φάρμερ, Κρίσπιν Φρίμαν, Spencer Lacey Ganus, Τζες Χαρνέλ, Tim Kirkpatrick, David H. Kramer, Σέρι Λιν, Ντάνι Μαν, Λόρα Μαράνο, Madeleine Martin, Matt McCarthy, Mickie McGowan, Λαρέιν Νιούμαν, Τζαν Ράμπσον, Zack Shada, Ross Simanteris, Τζόζεφ Μπολόνια και Marshall Efron
ΜουσικήJohn Powel
ΤραγούδιΤζον Πάουελ
Εταιρεία παραγωγής20th Century Fox, Blue Sky Studios και 20th Century Animation
ΔιανομήInterCom, Netflix, Disney+ και 20th Century Fox
Πρώτη προβολήCountry flag 31 Μαϊου 2006
Διάρκεια91 λεπτά
ΠροέλευσηΗνωμένες Πολιτείες Αμερικής
ΓλώσσαΑγγλικά
ΠροηγείταιΗ Εποχή των Παγετώνων
ΈπεταιΗ Εποχή των Παγετώνων 3: Η Αυγή των Δεινοσαύρων

Στην εναρκτήρια σκηνή, ο Σκρατ, ο οδοντωτός σκίουρος ανεβαίνει σε έναν παγετώνα, και κατά λάθος ανοίγει μια τρύπα σε αυτόν, προκαλώντας το νερό να αναβλύζει έξω.

Ο κόσμος του πάγου λιώνει σιγά-σιγά. Τα πλάσματα της εποχής των παγετώνων φαίνονται να διασκεδάζουν με πισίνες που δημιουργούνται από το λιώσιμο των πάγων. Μεταξύ των οποίων και οι τρεις πρωταγωνιστές της πρώτης ταινίας: ο Μάνι, ο Σιντ και ο Ντιέγκο. Ο Σιντ ανοίγει ένα μικρό στρατόπεδο ημέρας, όπου κανένα από τα νεότερα πλάσματα τον παίρνουν στα σοβαρά. Γρήγορα ο Τόνι, ένας τοπικός καλλιτέχνης ισχυρίζεται ότι η γη θα πλημμυρίσει και ότι ο φλοιός και τα καλάμια που πουλάει είναι απαραίτητα για να μείνουν ζωντανοί. Ο Μάνι απορρίπτει την ιδέα, αλλά είναι έξαλλος όταν βλέπει ότι ο Σιντ θα προσπαθήσει να κάνει υψηλή κατάδυση από ένα γιγαντιαίο καταρράκτη. Ο Μάνι πηγαίνει με τον Ντιέγκο στην κορυφή του καταρράκτη για να σώσουν τον Σιντ. Βλέπουν ότι ο καιρός είναι ευχάριστος και αρχίζει να λιώνει ο πάγος και φυλάσσονται από την καταστροφή στην κοιλάδα μόνο από τους παγετώνες, που έχουν σχηματίσει ένα φράγμα.

Ένας μοναχικός γύπας προειδοποιεί ότι τα ζώα ότι ένα τεράστιο δέντρο μπορεί να λειτουργήσει ως μια βάρκα και εαν διασχίσουν την κοιλάδα σε τρεις μέρες, θα σωθούν από την πλημμύρα. Καθώς τα ζώα αρχίζουν το ταξίδι τους, ο Σιντ τραγουδά τρία τραγούδια για να δώσει έμφαση για στον Μάνι που είναι μαμούθ και πιστεύει ότι είναι ο τελευταίος του είδους του. Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού, ένας παγετώνας που περιέχει δύο ερπετά της θάλασσας από την εποχή του Μεσοζωικού και του Κρητιδικού τους διακόπττουν.

Ο Ντιέγκο και ο Σιντ αντιμετωπίζουν δύο άτακτος οπόσουμ όνομα Crash και Eddie. Ο Μάνι συναντά την Έλλη, ένα θηλυκό μαμούθ. Ο Σιντ την καλεί να μείνουν με την ομάδα τους για να ξεφύγει από την πλημμύρα, και φέρνει τους αδελφούς της. Μετά από μια επικίνδυνη δοκιμασία διασχίζοντας μια λίμνη, ο Σιντ ανακαλύπτει ότι ο Ντιέγκο φοβάται το νερό, αναγκάζοντάς τον να αντιμετωπίσει τους φόβους του. Ο Ντιέγκο επιμένει ότι "ο φόβος είναι για θήραμα", έτσι ο Σιντ επισημαίνει ότι ο Ντιέγκο συμπεριφέρεται σαν να είναι έρμαιο του νερού. Ανακαλύπτουν μια περιοχή η οποία, όπως υπενθυμίζει η Έλλη, ήταν ο τόπος όπου γεννήθηκε. Καταλαβαίνει τελικά ότι είναι ένα μαμούθ, αλλά διαχωρίζει τον εαυτό της από τον Μάνι, όταν προτείνει "σωτηρία είδος τους". Η Έλλη και ο Μάνι τελικά καταλαβαίνουν όταν πρέπει να συνεργαστούν για να σώσουν την ομάδα τους, όταν το έδαφος ραγίζει κάτω από τα πόδια τους. Ο Σιντ έχει απαχθεί από μια φυλή μίνι-sloths που πιστεύουν ότι ο Σίντ είναι ένας θεός. Ο Σιντ ανάβει μια φωτιά γι 'αυτούς, και πιστεύει ότι έχει βρει επιτέλους σεβασμό, αλλά σχεδιάζουν να τον θυσιάσουν πετώντας τον σε ένα ηφαίστειο. Ο Σιντ ξεφεύγει στενά. Το επόμενο πρωί, ο Σιντ λέει στους άλλους την εμπειρία του, αλλά κανένας δεν τον πιστεύει.

Όταν έρχεται η πλημμύρα, ο Μάνι σώζει την Έλλη από πνιγμό, όπως αυτή εμπίπτει σε μια σπηλιά (από την πτώση βράχων), ενώ ο Ντιέγκο αντιμετωπίζει τους φόβους του νερού για να σώζει τον Σιντ. Τα ερπετά που τους κυνηγούσαν φτάνουν, αλλά λόγω της γρήγορης σκέψης του Μάνι, ένας βράχος πέφτει πάνω τους και τους σκοτώνει και τους δύο. Τα άλλα ζώα βρίσκονται στο έλεος των θαλασσίων ρευμάτων. Εν τω μεταξύ, ο Σκρατ σκαρφαλώνει τον παγετώνα και στην κορυφή κολλά το βελανίδι που έχει μέσα στον πάγο. Αυτό αποτελεί μια ρωγμή στον παγετώνα, ο οποίος διευρύνεται σε μια σχισμή και τελικά τα ζώα διασώζωνται. Ο Σκρατ στη συνέχεια πλένεται μακριά. Στην τελική σκηνή, ένα κοπάδι των μαμούθ εμφανίζεται, αλλά ο Μάνι και η Έλλη αποφασίζουν να παραμείνουν μαζί ούτως ή άλλως, μαζί με τον Σιντ, τον Ντιέγκο, και τους αδελφούς οπόσουμ . Ο Σιντ θα αντιμετωπίσει τα μίνι-sloths και πάλι - που πιστεύουν ότι ο Σιντ σταμάτησε την πλημμύρα και τον καλούν να γίνει ο ηγέτης τους. Ο Ντιέγκο, εξέπληξε τα μίνι-sloths. Ο Σιντ πείθεται να μείνει με τους άλλους, απρόθυμα παραδέχθηκε ότι είναι ένα ζωτικό μέρος της «αγέλης» τους. Ο επίλογος δείχνει τον Σκρατ να έχει κοντά την εμπειρία του θανάτου του μετά την υποχώρησή του στη σχισμή. Μπαίνει σε έναν ουρανό γεμάτο βελανίδια. Ξαφνικά, αυτός αποχωρεί. Ξυπνά δυστυχώς και έχει αναβιώσει με τον Σιντ, ο οποίος προχωρεί σε άγρια ​​επίθεση.

Ηθοποιοί και Χαρακτήρες[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Πρωταγωνιστικές φωνές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]